Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Baltazar_khan
#1176 Re: reprezentacija
Pobjeda naših protiv velike
košarkaške velesile kao što je Portugal 
- The idijot
#1177 Re: reprezentacija
napokon , huh 
-
palermo
#1178 Re: reprezentacija
Nego prati li neko livescore, tamo je trenutno 67:56 za Portugal
.....
Završeno, 67:58 za portugal
.....zamisli ko je odigrao na nas, i sad poderao listić
p.s
Dobro je što smo pobijedili, čestitke ekipi, tu je negdje maksimum, mada eto volio bih da se varam
Završeno, 67:58 za portugal
p.s
Dobro je što smo pobijedili, čestitke ekipi, tu je negdje maksimum, mada eto volio bih da se varam
Last edited by palermo on 05/08/2009 23:48, edited 1 time in total.
-
Gerard
#1179 Re: reprezentacija
Pa dobro, sta se moze, to nam je izgleda realnost da se natezemo sa Portugalom (6 razlike). Od ovih koje sam vidio jedino Djedovic i Varda mogu dobiti prolaznu ocjenu. Mlade reprezentacije su nam jako slabe i tovare u nizim evropskim rangovima tako da nemamo neke kosarkaske perspektive. Mislim da tu ni Bogdan Tanjevic ne bi mogao uciniti nesto vise.Baltazar_khan wrote:Pobjeda naših protiv velikekošarkaške velesile kao što je Portugal
-
LSD
#1180 Re: reprezentacija
kako smo mi presmiješna ekipa,sreca da je Portugal još smiješniji.
-
nikad_izvini
#1181 Re: reprezentacija
Nije mi jasno kako neko sirijca neko ne nauči kako da zove time-oute. Zašto ne objasni igračima, nek ih mlati ako treba, da se trojke ne pucaju u prvih deset sekundi napada kad je protivnička ekipa u naletu a ti vodiš petnaestak razlike. Sirijac jadniče, zaista si retardiran.
- Mahalac
#1182 Re: reprezentacija
bravo memso jade jadni...da li iko ima obraza u ovoj drzavi da ga posalje u 3pm gdje mu je davno bilo mjesto.
koji teror nad kosarkom pa to je nevidjeno.
koji teror nad kosarkom pa to je nevidjeno.
-
nikad_izvini
#1183 Re: reprezentacija
Ne provaljuj se, molim te.Gerard wrote:Pa dobro, sta se moze, to nam je izgleda realnost da se natezemo sa Portugalom (6 razlike). Od ovih koje sam vidio jedino Djedovic i Varda mogu dobiti prolaznu ocjenu. Mlade reprezentacije su nam jako slabe i tovare u nizim evropskim rangovima tako da nemamo neke kosarkaske perspektive. Mislim da tu ni Bogdan Tanjevic ne bi mogao uciniti nesto vise.Baltazar_khan wrote:Pobjeda naših protiv velikekošarkaške velesile kao što je Portugal
-
LSD
#1184 Re: reprezentacija
ma sirijac je odron od trenera...nema nama naprijed sa njim,definitivno....veliki strucnjak se zahvalio Ikoniću,Vasiljeviću (njega je posl'o u P.M. doslovno),Hukiću,Teletoviću...sve to da bi dao prostor i minutažu za razvoj "talenata" poput Jazvina,Miloševića,Bavčića....sa sirijcem na klupi,B divizija je naša nova destinacija 101%.nikad_izvini wrote:Nije mi jasno kako neko sirijca neko ne nauči kako da zove time-oute. Zašto ne objasni igračima, nek ih mlati ako treba, da se trojke ne pucaju u prvih deset sekundi napada kad je protivnička ekipa u naletu a ti vodiš petnaestak razlike. Sirijac jadniče, zaista si retardiran.
-
red01
#1185 Re: reprezentacija
Što reći poslije ove blamaže u Portugalu?
Radovati se pobjedi protiv AMATERA
, koji igraju košarku u u radnim pauzama ....
Niti jedne uigrane kombinacije, a Sirijac se ponovno vratio starim navikama, cijelu 1/4 odigrala ista petorka.
Dva igrača nisu ni ušla, E.Rizvić, Popović, tri jako loša Milošević,jazvin i Kikanović, malo bolji od njih Jovanović, loš i bajramović Keno,ma što pisati...
Jedino je Đedović i Varda bili dobri, prosječni da ih častim Gordić i Opačak, ostali loši....
Sve u svemu protiv Batuma, Florana Pietrusa, Diawa,Turiafa, De Cola i drugih francuza, koji su pobjedili Italiju u gostima, šanse su ne zero nego debelo ispod nule.
Radovati se pobjedi protiv AMATERA
Niti jedne uigrane kombinacije, a Sirijac se ponovno vratio starim navikama, cijelu 1/4 odigrala ista petorka.
Dva igrača nisu ni ušla, E.Rizvić, Popović, tri jako loša Milošević,jazvin i Kikanović, malo bolji od njih Jovanović, loš i bajramović Keno,ma što pisati...
Jedino je Đedović i Varda bili dobri, prosječni da ih častim Gordić i Opačak, ostali loši....
Sve u svemu protiv Batuma, Florana Pietrusa, Diawa,Turiafa, De Cola i drugih francuza, koji su pobjedili Italiju u gostima, šanse su ne zero nego debelo ispod nule.
- zalizani
#1186 Re: reprezentacija
Ne znam, ali meni se cini da sirijac ima blagu retardaciju glave... PA KAKO BOLAN, KAKO??

-
red01
#1187 Re: reprezentacija
Umak'o Daunu u milisekundi....zalizani wrote:Ne znam, ali meni se cini da sirijac ima blagu retardaciju glave... PA KAKO BOLAN, KAKO??![]()
-
cikular
#1188 Re: reprezentacija
Ja patnje od utakmice.
Nisam odavno losiju kosarku gledao.
Ma nije ovo za mene.NB and A=majka.
Ja se jos pitao kakve ce akcije vrtiti, istom nema niti jedne.
Varda je Bad Boy.
Nisam odavno losiju kosarku gledao.
Ma nije ovo za mene.NB and A=majka.
Ja se jos pitao kakve ce akcije vrtiti, istom nema niti jedne.
Varda je Bad Boy.
-
red01
#1189 Re: reprezentacija
da mi nismo sanjali jer ovi sa Fibe europe pišu o sjajnoj pobjedi Portugalaca:Portugal Ride Fourth Quarter Wave To Victory
Portugal used a big fourth quarter to come from behind and top Bosnia and Herzegovina 67-58 in the opening game of their EuroBasket Additional Qualifying Round campaign.
Portugal used a big fourth quarter to come from behind and top Bosnia and Herzegovina 67-58 in the opening game of their EuroBasket Additional Qualifying Round campaign.
- mgogic
#1190 Re: reprezentacija
Oj bijedo i tugo velika!Sa svime se mogu pomiriti,sve mogu podnijeti,ali da ekipa koja ima dva igraca po 205cm,a sve ostalo daleko nize,onako nadskace daleko visociju reprezentaciju,to ne mogu da svarim nikako!E Memso jebem te!A lijepo obidje Krupaliju koji bi ako nista pomogao u skoku,radi promocije raznih Beobasket igraca,i vidi gdje smo sad!Pa ovi retardirani niski Portugalci kod kojih pola ekipe ni na zagrijavanju ne moze zakucati nas nadskakase!Jesmo pisa jebote!!!
- rado_vidjen
#1191 Re: reprezentacija
Memso for president!
da je bio jos minut, izgubili bi
jad i cemer. nema tu kvalitete, ocito je. ali zaista ne kontam zasto pojedinci jednostavno ne promjenu profesiju, negdje istovaraju cement ili slicno, umjesto sto su odlucili da nas maltretiraju svojim antitalentom (jazvin i sl.)
ja kad vidim da jedan bavcic sjedi na klupi, pa taman ni minute ne uso, mene fata strah. istina je da nemamo pravih igraca, tj. strucnjak je sve rastjero (tela, ikona, hukic) pa ce mu ko da gledam alibi biti "tanka klupa", a to sto nemamo nijedne akcije - nema veze. bitno je da "pravdanje" ima.... dovoljno za jos jedan mandat, prije nego nas konacno ne strovali u diviziju B
nemam rijeci. znam samo da ce nas francuzi genocidisat
mozda je polje da se takticki izmaknemo (
) pa nek se s belgijancima zabavljaju
da je bio jos minut, izgubili bi
jad i cemer. nema tu kvalitete, ocito je. ali zaista ne kontam zasto pojedinci jednostavno ne promjenu profesiju, negdje istovaraju cement ili slicno, umjesto sto su odlucili da nas maltretiraju svojim antitalentom (jazvin i sl.)
ja kad vidim da jedan bavcic sjedi na klupi, pa taman ni minute ne uso, mene fata strah. istina je da nemamo pravih igraca, tj. strucnjak je sve rastjero (tela, ikona, hukic) pa ce mu ko da gledam alibi biti "tanka klupa", a to sto nemamo nijedne akcije - nema veze. bitno je da "pravdanje" ima.... dovoljno za jos jedan mandat, prije nego nas konacno ne strovali u diviziju B
nemam rijeci. znam samo da ce nas francuzi genocidisat
- irac300
#1192 Re: reprezentacija
Kad se sjetim kako je Teletovića maltretirao i držao na klubu, sve u stilu ''Nije još sazrio'' a sada nekakvog MIloševića ne moze zamijenit, a covjek izgleda ne zna ni pravila košarke (setao se po terenu s loptom i onda se cudi kada mu sudije sviraju korake, i to 2 puta u dva napada)!
Ne znam, kada se sjetim kako smo nekad dominirala bar nad ovakvim reprezentacijama i punili ih po 20, 30 razlike, a sada samo u tom rangu! Mora se covjek stvarno zapitat kuda ovo sve vodi? (osim u B diviziju)
- zlaataan
#1193 Re: reprezentacija
// 05 August 2009
Bosnia and Herzegovina survived a late Portugal fightback to win the opening game of their EuroBasket Additional Qualifying Round campaign 62-56 in Povoa de Varzim.
Bosnia dominated the early going, building a 36-22 lead by half-time, and looked like being comfortable winners.
They extended their lead in the third quarter, but whatever Moncho Lopez said to his players at half-time had clearly had an effect as Portugal began to compete much more effectively.
In the final quarter, Portugal piled on the pressure as they reeled off a 20-9 run that brought them right back into contention, only to fall short at the end.
Nihad Dedovic made four-of-seven (57%) from the field and six-of-nine (67%) at the free-throw line to lead the victors with 15 points.
Ratko Varda added 14 points and Ivan Opacek had 11 points.
Portugal wasted 17 points from Joao Coelho and 12 from Joao Gomes.
Carlos Andrade was held to nine points as he went 0-for-6 from three-point range.
Izgleda su promjenili na FIBA Europe...
Bosnia and Herzegovina survived a late Portugal fightback to win the opening game of their EuroBasket Additional Qualifying Round campaign 62-56 in Povoa de Varzim.
Bosnia dominated the early going, building a 36-22 lead by half-time, and looked like being comfortable winners.
They extended their lead in the third quarter, but whatever Moncho Lopez said to his players at half-time had clearly had an effect as Portugal began to compete much more effectively.
In the final quarter, Portugal piled on the pressure as they reeled off a 20-9 run that brought them right back into contention, only to fall short at the end.
Nihad Dedovic made four-of-seven (57%) from the field and six-of-nine (67%) at the free-throw line to lead the victors with 15 points.
Ratko Varda added 14 points and Ivan Opacek had 11 points.
Portugal wasted 17 points from Joao Coelho and 12 from Joao Gomes.
Carlos Andrade was held to nine points as he went 0-for-6 from three-point range.
Izgleda su promjenili na FIBA Europe...
- mgogic
#1194 Re: reprezentacija
A jel iko uspio copy/pasteovat onaj prvi clanak na FIBA Europe,onaj gdje su lijepo opisali kako smo izgubili od Portugala,pa jos opisuju i akcije,i kako Portugalci pogadjaju 2 bacanja za kraj nadanja bosanskih igraca i slicne gluposti!Oj kako je to bilo jako!Da mi samo bi znati kako to izmislise!Mora se priznati da je skroz mocno bilo!
- The idijot
#1195 Re: reprezentacija
// 05.08.2009mgogic wrote:A jel iko uspio copy/pasteovat onaj prvi clanak na FIBA Europe,onaj gdje su lijepo opisali kako smo izgubili od Portugala,pa jos opisuju i akcije,i kako Portugalci pogadjaju 2 bacanja za kraj nadanja bosanskih igraca i slicne gluposti!Oj kako je to bilo jako!Da mi samo bi znati kako to izmislise!Mora se priznati da je skroz mocno bilo!
The hosts were in trouble when Bosnia scored 12 unanswered points to storm into a 49-40 lead late in the third quarter.
But Portugal kept their cool, instantly reigning the visitors back in as Joao Gomes' jump-shot sparked a 9-0 run that saw Carlos Andrade level the scores almost as soon as the fourth quarter got under way.
Two free throws from Ermin Jarzin then put Bosnia briefly back in front, but it was the last time they would lead in the game.
A Gomes dunk put Portugal 53-51 up, and after Nemanja Gordic had tied it, the hosts went on a 14-3 run that carried the game into the final minute and ended Bosnia's hopes.
They had plenty of help as Bosnia crumbled, missing their shots and turning the ball over to hand Portugal all the momentum.
Jorge Coelho and Andrade each had 14 points for Portugal, while Gomes and Filipe da Silva finished with 11 apiece.
Nihad Dedovic and Ivan Opacak led Bosnia with 14 each, while Ratko Varda had 12.
eto sta su pisali
- mgogic
#1196 Re: reprezentacija
Svaka cast majstore!!!Koji kraljevi!Mora da su nekih finih tabletica saletili ovi sto su pisali!
- DOBOJLIJA
#1197 Re: reprezentacija
POBJEDA NAD BELGIJOM KUCI!!!!
BRAVO MOMCI
BRAVO MOMCI
-
Dr.Belajsuz
#1198 Re: reprezentacija
SRAMOTA
Bosna i Hercegovina ima igrače koji igraju u najboljim ekipama Evrope, i igrače koji su kvalitetom mnogo ispred Belgijanaca i Portugalaca.
Imali smo +27 protiv Portugala, na kraju jadno.
Večeras, jedva protiv antikošarkaške Belgije. Pa samo prije 4-5 godina smo gazili takve selekcije sa +20, 30.. Ovo danas je smješno. Ne igra 5-6 važnih igrača za repku, Menso je zadovoljan kad bi 1 razlike dobili moju mahalu i ne znam koji qrac mu igraju neki levati tipa Bavčić, Milošević i sl.
Još jednom, SRAMOTA
Strah me da nas Francuzi ne ugruhaju, a nekad im bili ravnopravni.
Bosna i Hercegovina ima igrače koji igraju u najboljim ekipama Evrope, i igrače koji su kvalitetom mnogo ispred Belgijanaca i Portugalaca.
Imali smo +27 protiv Portugala, na kraju jadno.
Večeras, jedva protiv antikošarkaške Belgije. Pa samo prije 4-5 godina smo gazili takve selekcije sa +20, 30.. Ovo danas je smješno. Ne igra 5-6 važnih igrača za repku, Menso je zadovoljan kad bi 1 razlike dobili moju mahalu i ne znam koji qrac mu igraju neki levati tipa Bavčić, Milošević i sl.
Još jednom, SRAMOTA
- burek_in_space
#1199 Re: reprezentacija
Patnja zhiva bilo gledati tekmu sa Belgijancima. 
- burek_in_space
#1200 Re: reprezentacija
Ma dobro, ipak je Sabit legendaran po tom pitanju: "Odosmo u 3 lijepe p*chke materine ako nastavimo ovako igrati".zoom66 wrote:kakva ba patnjaburek_in_space wrote:Patnja zhiva bilo gledati tekmu sa Belgijancima.meni bila uzivancija gledati memsu kajzera kako strukovito daje savjete
do yaya