Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
Savjesti
#1176 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Postoje neke klix kartice za internet kupovinu koje su mi spominjali u Hipo banci. Dakle jednom je upotrebim i gotovo.Zanima me mogu li se one koristiti na PayPal?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1177 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ovih 30 dana koliko primljena lova treba ostati kao Pending balance se baš mora čekati?
- Lady Saray
#1178 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ako je s jendom upotrebom ond akad paypal povuce onaj dolar i kusur za provjeru njena jedna upotreba je prosla + sto svaki put svaku karticu moras registrovati i cekati... uzmi debitnu kolko stavis potrosis..Savjesti wrote:Postoje neke klix kartice za internet kupovinu koje su mi spominjali u Hipo banci. Dakle jednom je upotrebim i gotovo.Zanima me mogu li se one koristiti na PayPal?
- shiljak
#1179 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
e fkt jel se ovaj pedding mora cekati. Meni neko kad onako posalje novac (nisam mu nista prodao na ebay-u) cekam 30 dana da dodje...
Jednom mi je neko slucajno poslao (ne znam kako) direktno novac na paypal i nisam morao cekati 30 dana.. samo ne znam kako
Jednom mi je neko slucajno poslao (ne znam kako) direktno novac na paypal i nisam morao cekati 30 dana.. samo ne znam kako
- shiljak
#1180 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
evo jos jedno pitanje, poslao na drugi paypal (sam sebi) 1$, i nakon onih troskova transakcije pise 0.67$, pa koliko to skida %?
- shiljak
#1181 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Odgovori:
1. Ako ti nekom saljes novac na paypal:
- Ukoliko se uzme opcija "Online purchases", bilo sta da klikes od tih, ti placas onoliko koliko si napisao, ali ovaj sto prima novac placa transakciju
- Ukoliko se uzme opcija "Personal payments, ima dodatna opcija gdje odabires da li ti placas i troskove transakcije a da ovaj sto prima novac da dobije novac bez troskova.
2. Ako ti primas novac (kako izbjeci cekanje 30 dana):
- Prvo ti neko posalje novac
- Zatim, kada primis novac otice ti u "Pending balance"
- Da bi ti novac bio odma raspoloziv, potrebno je da kazes tome sto ti je slao novac da potvrdi transakciju. Potrebno je da se loga na paypal account, pa u MY accounts, treba naci tvoju transakciju, i pisace u tabeli "Order status/Actions" dugme "Confirm Receipt", klikne tu i klikne "Yes".. I to je to!
U slucaju da ne vidi to dugme (ako je vec bio logan, pa ga mozda cookie-si zezaju), onda samo klikne na "Details" transakcije, i opet tu ima da klikne u zutom kvadraticu "Confirm receipt" i onda opet "Yes".
3. Koliko skida za transakciju
Skida 0.30$ + oko 1-2%..
hvala
1. Ako ti nekom saljes novac na paypal:
- Ukoliko se uzme opcija "Online purchases", bilo sta da klikes od tih, ti placas onoliko koliko si napisao, ali ovaj sto prima novac placa transakciju
- Ukoliko se uzme opcija "Personal payments, ima dodatna opcija gdje odabires da li ti placas i troskove transakcije a da ovaj sto prima novac da dobije novac bez troskova.
- Da bi ti novac bio odma raspoloziv, potrebno je da kazes tome sto ti je slao novac da potvrdi transakciju. Potrebno je da se loga na paypal account, pa u MY accounts, treba naci tvoju transakciju, i pisace u tabeli "Order status/Actions" dugme "Confirm Receipt", klikne tu i klikne "Yes".. I to je to!
U slucaju da ne vidi to dugme (ako je vec bio logan, pa ga mozda cookie-si zezaju), onda samo klikne na "Details" transakcije, i opet tu ima da klikne u zutom kvadraticu "Confirm receipt" i onda opet "Yes".
3. Koliko skida za transakciju
Skida 0.30$ + oko 1-2%..
hvala
- Entropio
#1182 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 20:53, edited 1 time in total.
- shiljak
#1183 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Sta znaci kod nas? Radi kod mene u sarajevu 100%Entropio wrote:Je li ovo 100% radi kod nas? Da ne zahmetim ljude bezveze ako ne radi.shiljak wrote:Odgovori:
eto probaj pa javi
- Entropio
#1184 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 20:53, edited 1 time in total.
- shiljak
#1185 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
pise mi ispod avatara, samo sto ulica nije korektnaEntropio wrote:Pa kod nas... u BiH. Mi smo specifični po svemu. Otkud ja znam da ti ne živiš u Njemačkoj... zato pitam.
- Entropio
#1186 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Sad ćemo probat'. 
- shiljak
#1187 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
hajd bas, da ne bude shiljak suplju prosipa 
-
Savjesti
#1188 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pozdrav.
Narucio sam iz Kine robe i platio preko paypal, i sve je uredno, roba je stigla DHL u Sarajevo.
Sada mi iz DHL traze da skeniram dokaz da sam izvrsio uplatu, jer to od njih carinik trazi. Ja ih pitam, kakav dokaz, platio sam robu preko paypal, djevojka mi preko telefona odgovara, ne znam, ali moras neki dokaz da nam skeniras da je uplata izvrsena.
Na sta misle, i sta konkretno da radim, posto prvi put narucujem robu na ovaj nacin i nemam bas iskustva?
Narucio sam iz Kine robe i platio preko paypal, i sve je uredno, roba je stigla DHL u Sarajevo.
Sada mi iz DHL traze da skeniram dokaz da sam izvrsio uplatu, jer to od njih carinik trazi. Ja ih pitam, kakav dokaz, platio sam robu preko paypal, djevojka mi preko telefona odgovara, ne znam, ali moras neki dokaz da nam skeniras da je uplata izvrsena.
Na sta misle, i sta konkretno da radim, posto prvi put narucujem robu na ovaj nacin i nemam bas iskustva?
- shiljak
#1189 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
isprintaj mail sto ti je dosao od paypal-a kad si uplatio, ne znam sta bi joj mogao drugo poslati
-
bullmastiff
#1190 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
otidji na paypal history..tamo nadji transakciju..i isprintaj...
- shiljak
#1191 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
evo i dalje kod mene ovo radi, i ja pitao paypal putem maila, kao ono ne znam da tako moze pa pitam jeli postoji nacin da ne cekas 30 dana ako treba i taj sto salje novac da to negdje potvrdi...Entropio wrote:Je li ovo 100% radi kod nas? Da ne zahmetim ljude bezveze ako ne radi.shiljak wrote:Odgovori:
Tri puta im odgovarao i nece da kazu.. Onda im ja rekao kako ne moze kad moze ovako
i dalje nece da kazu!Thank you for contacting PayPal regarding the pending payments you are
receiving.
After reviewing your PayPal account we can inform you as following about
pending payments.
First of all we can inform you about the received payments in your
PayPal account; you have received 'personal' and 'business' payments.
Both of these are held for a period due the being a new PayPal member.
Payments usually stay in your pending balance for 30 days. Payments in
your pending balance belong to you, but you can’t use or withdraw them.
If a buyer has a problem with a purchase, they can file a dispute or ask
their card issuer to reverse a payment. By putting your payments into a
pending balance, we make sure you can return payments quickly to a
buyer’s account. After 30 days, pending payments go to your available
balance, as long as your customer hasn’t reported any problems with the
purchase.
After you have a successful selling history with us, we no longer
require 30-day settlement periods. We’ll notify you by email when
payments you receive go directly to your available balance.
Here are some of the many factors we use to determine whether you have a
successful selling history:
* The number of chargebacks, disputes, and reversals you have had.
* Selling and withdrawal patterns in your account.
* How long you’ve had your PayPal account.
* The type of goods and services you sell.
The information about 'pending' payments as you read is when you have an
account longer and payments should be pending. But in your case it is
due to the period of having an active PayPal account.
At the moment you have an available balance of 5xx USD and a held
balance of 15xxx USD. The total balance is 20xx USD.
We hope we have informed you enough via this email.
We appreciate your patience and understanding regarding this matter, and
wish you continued success on PayPal.
- burekodsira
#1192 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
paypal ko i svaka banka... sto duze moze baratati sa tvojim parama vise ce zaraditi i normala da ti nece odgovoriti kad su "oficijalno" iliti zvanicno najavili da se mora cekati 30 dana
- poznanik
#1193 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Konačno!burekodsira wrote:paypal ko i svaka banka...
- FreeSol
#1194 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Primio sam jednu uplatu prije nekih 40-ak dana, i cekao 1. da prebace na karticu, danas pogledam na stranici paypal-a i vidim da su prebacili na karticu i pise pending. Eh sad, hoce li ta uplata biti meni dostupna sutra (subota) ili se mora cekati radni dan? 
- shiljak
#1195 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
pise pedding, a doce ti na racun za jedno 5-7 dana, tako je meni prosli put..FreeSol wrote:Primio sam jednu uplatu prije nekih 40-ak dana, i cekao 1. da prebace na karticu, danas pogledam na stranici paypal-a i vidim da su prebacili na karticu i pise pending. Eh sad, hoce li ta uplata biti meni dostupna sutra (subota) ili se mora cekati radni dan?
- FreeSol
#1196 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pending je*em ga jashiljak wrote:pise pedding, a doce ti na racun za jedno 5-7 dana, tako je meni prosli put..FreeSol wrote:Primio sam jednu uplatu prije nekih 40-ak dana, i cekao 1. da prebace na karticu, danas pogledam na stranici paypal-a i vidim da su prebacili na karticu i pise pending. Eh sad, hoce li ta uplata biti meni dostupna sutra (subota) ili se mora cekati radni dan?
- shiljak
#1197 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
hahaha, hajd javi nam jesu ti legle 
-
slyrip
#1198 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Koristite FireBug addon da promjenite cifre iz PayPal transakcije , kasnije samo PRINT
Tako sam ja kupio laptop od 400 $ , a prepravio da je kostao 100 $ ha ya
- shiljak
#1199 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
nemoj raju lozit.. I sta se desilo kad si pritisnuo F5?slyrip wrote:Koristite FireBug addon da promjenite cifre iz PayPal transakcije , kasnije samo PRINT
-
slyrip
#1200 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Edituje stranicu direktno , cod vam se pojavi u doljnem cosku samo nadjete cifre i promjenite , i ostale znakove , kao npr € u $ itd... uglavnom ostaje isti font , boja i velicina slova , nema nikakvih naznaka da je bilo sta mjenjano ...shiljak wrote:nemoj raju lozit.. I sta se desilo kad si pritisnuo F5?slyrip wrote:Koristite FireBug addon da promjenite cifre iz PayPal transakcije , kasnije samo PRINT
Probajte addon pa se uvjerite sami , i ako odete refresh ostace sve isto , no sikiriki
Ovaj addon koristim vec 3 godine za prepravljanje raznih stvari...
Zasto placati vise ?