ISLAMOVIĆ dr NERIM
SPECIJALISTA ZA STOMATOLOŠKU PROTETIKU

Da li neko ima iskustva sa dr. Islamovicem? Cujem da je radio zube Dini Merlinu, i velikom broju politicara.
Moderator: anex

Daleko najbolji!laplusbele wrote:Dugo vremena mi je trebalo da u Sarajevu nadjem pravog stomatologa. Senad Kulenovic na Visnjiku je daleko najbolji, a da ne govorim kakvi sve dundjeri imaju diplome i jos privatne ordinacije gdje svoju nesposobnost dobro naplacuju.
Zanimljivo. Ja idem kod njene kcerke, Alme Konjhodzic i jako sam zadovoljna, osim sto izbjegava da daje anesteziju, moras je moliti, bukvalno, koliki god da je kvar. Inace je Hajrija mojoj mami radila navlake prije 10 godina, i dalje su identice kao i prvog dana.shljashtecha wrote:dr. Hajrija Konjhodžić
Ako zelite da vam neko upropasti zdrave zube, nema joj konkurencije! Sve ce uraditi za pare, a jos uz to pojma nema sta radi. Dok sam bila srednjoskolka i studentica, isla sam kod nje, sad sam zavrsila Stomatoloski fakultet i tek pocela raditi. Sad kad imam znanje, vidim koliko mi je upropastila zube (kao i cijeloj mojoj porodici) i svaki put se iznerviram kad se toga sjetim.
Stvar je u tome sto mi je popravljala zdrave zube koji su imali samo pigmentacije, i ni to nije uradila kako treba pa su se ispod stvorili sekundarni karijesi na kojima su sada druge klase. Sto se tice zuba, genetika mi je idealna, nijedno od roditelja do svoje 50-te godine nije imalo karijes. Nije ni tada, vec su tada prvi put otisli kod doticne na pregled pa im je napravila istu stvar kao i meni. Meni je bilo 15, sestri 19 (niko od nas do tada nije imao niti jedan karijes).
Ambrozija wrote:Zanimljivo. Ja idem kod njene kcerke, Alme Konjhodzic i jako sam zadovoljna, osim sto izbjegava da daje anesteziju, moras je moliti, bukvalno, koliki god da je kvar. Inace je Hajrija mojoj mami radila navlake prije 10 godina, i dalje su identice kao i prvog dana.shljashtecha wrote:dr. Hajrija Konjhodžić
Ako zelite da vam neko upropasti zdrave zube, nema joj konkurencije! Sve ce uraditi za pare, a jos uz to pojma nema sta radi. Dok sam bila srednjoskolka i studentica, isla sam kod nje, sad sam zavrsila Stomatoloski fakultet i tek pocela raditi. Sad kad imam znanje, vidim koliko mi je upropastila zube (kao i cijeloj mojoj porodici) i svaki put se iznerviram kad se toga sjetim.
Stvar je u tome sto mi je popravljala zdrave zube koji su imali samo pigmentacije, i ni to nije uradila kako treba pa su se ispod stvorili sekundarni karijesi na kojima su sada druge klase. Sto se tice zuba, genetika mi je idealna, nijedno od roditelja do svoje 50-te godine nije imalo karijes. Nije ni tada, vec su tada prvi put otisli kod doticne na pregled pa im je napravila istu stvar kao i meni. Meni je bilo 15, sestri 19 (niko od nas do tada nije imao niti jedan karijes).
Zao mi je zbog svega sto se desilo tebi i tvojoj porodici, zaista. Zena ima preko 70 godina i jos uvijek radi, koliko god da je dobar stomatolog bila, mislim da vise ne moze pruziti uslugu kakvu je pruzala kao mladja. Iskreno, zabrinula sam se i ja za Almu. Opet ponavljam, zadovoljna sam, ali ja sam laik i ne razumijem se. Koliko sam shvatila, ti si nepravilnosti uocila tek prilikom studija na Stomatoloskom fakultetu te po zavrsetku istog? Sta cemo mi koji nemamo to znanjeshljashtecha wrote:Ambrozija wrote:Zanimljivo. Ja idem kod njene kcerke, Alme Konjhodzic i jako sam zadovoljna, osim sto izbjegava da daje anesteziju, moras je moliti, bukvalno, koliki god da je kvar. Inace je Hajrija mojoj mami radila navlake prije 10 godina, i dalje su identice kao i prvog dana.shljashtecha wrote:dr. Hajrija Konjhodžić
Sa njenom kcerkom nemam iskustva tako da ne bih komentarisala. Moje iskustvo sa Hajrijom je katastrofalno.
Bila sam mlada i nisam sumnjala u njen rad, mada mi je i tada bilo čudno otkud mojim roditeljima karijes tek sa 50 godina. Nakon određenog perioda odlučili smo promijeniti stomatologa jer su i oni razmišljali na isti način. Ali šteta koju je ona učinila je nepopravljiva jer ma kako dobro, sada, saniran zub ne može se porediti sa intaktnim, zdravim zubom. Njeni ispuni su imali loše rubno zatvaranje koje je rezultiralo pojavom sekundarnog karijesa na svim zubima koje je ona "sanirala". To mogu sa sigurnošću reći na osnovu znanja i iskustva koje sam do sada stekla kao stomatolog i na osnovu komentara drugih stomatologa kod kojih sam išla poslije nje.
Moje staro stanje ne može niko vratiti ali pišem ovo u nadi da se nikom više ne desi ovo što se desilo cijeloj mojoj porodici. I kao stomatolog i kao pacijent, mislim da je red da se ovakvo iskustvo iznese.
Ja sam kamenac prije pola godine skidala i koštalo je 30 km, bezbolan i kratak postupak.dama_u_crnom wrote:Mene zanima sljedeće. Pojavio mi se kamenac s unutrašnje strane zuba (na nekoliko njih), želim što prije toga da se riješim da se ne proširi i naprijed. Ako mi neko može objasniti kakav je postupak i kolika cijena? Hvala
isla ja par puta preko kupona ono,fino zena odradi,kvalitetan joj je materijal, plombe nisu jos promjenile boju i nije navalentna da me forsira da uradim kod nje jos nesto(to najvise mrzim)GaRGa wrote:ima li iko iskustva sa "Denta S" u Branilaca Sarajeva ?
Perdita_Durango wrote:Ja sam kamenac prije pola godine skidala i koštalo je 30 km, bezbolan i kratak postupak.dama_u_crnom wrote:Mene zanima sljedeće. Pojavio mi se kamenac s unutrašnje strane zuba (na nekoliko njih), želim što prije toga da se riješim da se ne proširi i naprijed. Ako mi neko može objasniti kakav je postupak i kolika cijena? Hvala
Ultrazvucno ciscenje kamenca je potpuno bezbolan proces, moze biti malo neugodan ali nista ne boli. Nema nikakvog "struganja" po zubima jer radi po principu lagane vibracije sa konstantnim dotokom mlaza vode i zato ne boli. Kod moje doktorice kosta 40KM.pepeljara wrote:Perdita_Durango wrote:Ja sam kamenac prije pola godine skidala i koštalo je 30 km, bezbolan i kratak postupak.dama_u_crnom wrote:Mene zanima sljedeće. Pojavio mi se kamenac s unutrašnje strane zuba (na nekoliko njih), želim što prije toga da se riješim da se ne proširi i naprijed. Ako mi neko može objasniti kakav je postupak i kolika cijena? Hvala
Bezbolan ?
Cime skida?
A cigarete? Pušiš li?TotalnoNebitno wrote:Izbjeljivanju ce sad 2 godine, zubi su jos uvijek bjelji nego sto su bili prije tretmana. I nisu otpali, lol. A pijem i dosta kafe. ...