Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Šunj

#1176 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Šunj »

http://www.dentin.ba/
ISLAMOVIĆ dr NERIM
SPECIJALISTA ZA STOMATOLOŠKU PROTETIKU
Image
Image

Da li neko ima iskustva sa dr. Islamovicem? Cujem da je radio zube Dini Merlinu, i velikom broju politicara.
Jazzy.ba

#1177 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Jazzy.ba »

Dodjes i kazes: "Hocu da ima kosu kao Zdravko Colic, hocu da imam zube kao Dino Merlin". :D
oakham

#1178 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by oakham »

pozdrav svima, molim vas za savjet u vezi dental centra marković. da li je neko koristio njihove usluge ako može savjet iz prve ruke. imam kompletan remont stomatološki - nekoliko popravki od kojih su dva zuba baš u lošem stanju, te navlake na prednjim zubima koje bih radio cirkonske po mogućnosti. za sad mi je prednost ovog centra samo to što mi je blizu i što sam po slikama na webu vidio da imaju poprilično moderne uređaje, ali to nije nikakvo mjerilo :) ako je neko koristio kod njih usluge bilo bi super da podijeli iskustva. hvala!
hava123

#1179 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by hava123 »

laplusbele wrote:Dugo vremena mi je trebalo da u Sarajevu nadjem pravog stomatologa. Senad Kulenovic na Visnjiku je daleko najbolji, a da ne govorim kakvi sve dundjeri imaju diplome i jos privatne ordinacije gdje svoju nesposobnost dobro naplacuju.
Daleko najbolji!
shljashtecha

#1180 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by shljashtecha »

dr. Hajrija Konjhodžić

Ako zelite da vam neko upropasti zdrave zube, nema joj konkurencije! Sve ce uraditi za pare, a jos uz to pojma nema sta radi. Dok sam bila srednjoskolka i studentica, isla sam kod nje, sad sam zavrsila Stomatoloski fakultet i tek pocela raditi. Sad kad imam znanje, vidim koliko mi je upropastila zube (kao i cijeloj mojoj porodici) i svaki put se iznerviram kad se toga sjetim.

Stvar je u tome sto mi je popravljala zdrave zube koji su imali samo pigmentacije, i ni to nije uradila kako treba pa su se ispod stvorili sekundarni karijesi na kojima su sada druge klase. Sto se tice zuba, genetika mi je idealna, nijedno od roditelja do svoje 50-te godine nije imalo karijes. Nije ni tada, vec su tada prvi put otisli kod doticne na pregled pa im je napravila istu stvar kao i meni. Meni je bilo 15, sestri 19 (niko od nas do tada nije imao niti jedan karijes).
Ambrozija

#1181 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ambrozija »

shljashtecha wrote:dr. Hajrija Konjhodžić

Ako zelite da vam neko upropasti zdrave zube, nema joj konkurencije! Sve ce uraditi za pare, a jos uz to pojma nema sta radi. Dok sam bila srednjoskolka i studentica, isla sam kod nje, sad sam zavrsila Stomatoloski fakultet i tek pocela raditi. Sad kad imam znanje, vidim koliko mi je upropastila zube (kao i cijeloj mojoj porodici) i svaki put se iznerviram kad se toga sjetim.

Stvar je u tome sto mi je popravljala zdrave zube koji su imali samo pigmentacije, i ni to nije uradila kako treba pa su se ispod stvorili sekundarni karijesi na kojima su sada druge klase. Sto se tice zuba, genetika mi je idealna, nijedno od roditelja do svoje 50-te godine nije imalo karijes. Nije ni tada, vec su tada prvi put otisli kod doticne na pregled pa im je napravila istu stvar kao i meni. Meni je bilo 15, sestri 19 (niko od nas do tada nije imao niti jedan karijes).
Zanimljivo. Ja idem kod njene kcerke, Alme Konjhodzic i jako sam zadovoljna, osim sto izbjegava da daje anesteziju, moras je moliti, bukvalno, koliki god da je kvar. Inace je Hajrija mojoj mami radila navlake prije 10 godina, i dalje su identice kao i prvog dana.
shljashtecha

#1182 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by shljashtecha »

Ambrozija wrote:

Zanimljivo. Ja idem kod njene kcerke, Alme Konjhodzic i jako sam zadovoljna, osim sto izbjegava da daje anesteziju, moras je moliti, bukvalno, koliki god da je kvar. Inace je Hajrija mojoj mami radila navlake prije 10 godina, i dalje su identice kao i prvog dana.

Sa njenom kcerkom nemam iskustva tako da ne bih komentarisala. Moje iskustvo sa Hajrijom je katastrofalno.

Bila sam mlada i nisam sumnjala u njen rad, mada mi je i tada bilo čudno otkud mojim roditeljima karijes tek sa 50 godina. Nakon određenog perioda odlučili smo promijeniti stomatologa jer su i oni razmišljali na isti način. Ali šteta koju je ona učinila je nepopravljiva jer ma kako dobro, sada, saniran zub ne može se porediti sa intaktnim, zdravim zubom. Njeni ispuni su imali loše rubno zatvaranje koje je rezultiralo pojavom sekundarnog karijesa na svim zubima koje je ona "sanirala". To mogu sa sigurnošću reći na osnovu znanja i iskustva koje sam do sada stekla kao stomatolog i na osnovu komentara drugih stomatologa kod kojih sam išla poslije nje.
Moje staro stanje ne može niko vratiti ali pišem ovo u nadi da se nikom više ne desi ovo što se desilo cijeloj mojoj porodici. I kao stomatolog i kao pacijent, mislim da je red da se ovakvo iskustvo iznese.
Ambrozija

#1183 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ambrozija »

shljashtecha wrote:
Ambrozija wrote:

Sa njenom kcerkom nemam iskustva tako da ne bih komentarisala. Moje iskustvo sa Hajrijom je katastrofalno.

Bila sam mlada i nisam sumnjala u njen rad, mada mi je i tada bilo čudno otkud mojim roditeljima karijes tek sa 50 godina. Nakon određenog perioda odlučili smo promijeniti stomatologa jer su i oni razmišljali na isti način. Ali šteta koju je ona učinila je nepopravljiva jer ma kako dobro, sada, saniran zub ne može se porediti sa intaktnim, zdravim zubom. Njeni ispuni su imali loše rubno zatvaranje koje je rezultiralo pojavom sekundarnog karijesa na svim zubima koje je ona "sanirala". To mogu sa sigurnošću reći na osnovu znanja i iskustva koje sam do sada stekla kao stomatolog i na osnovu komentara drugih stomatologa kod kojih sam išla poslije nje.
Moje staro stanje ne može niko vratiti ali pišem ovo u nadi da se nikom više ne desi ovo što se desilo cijeloj mojoj porodici. I kao stomatolog i kao pacijent, mislim da je red da se ovakvo iskustvo iznese.
Zao mi je zbog svega sto se desilo tebi i tvojoj porodici, zaista. Zena ima preko 70 godina i jos uvijek radi, koliko god da je dobar stomatolog bila, mislim da vise ne moze pruziti uslugu kakvu je pruzala kao mladja. Iskreno, zabrinula sam se i ja za Almu. Opet ponavljam, zadovoljna sam, ali ja sam laik i ne razumijem se. Koliko sam shvatila, ti si nepravilnosti uocila tek prilikom studija na Stomatoloskom fakultetu te po zavrsetku istog? Sta cemo mi koji nemamo to znanje :-?
sLLayer

#1184 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by sLLayer »

koji stomatolog U Istocnom Sarajevu ili Palama? posto kazu da su tamo puno jeftiniji, ako ima neko nekakvih brojeva tel., u pitanju je navlaka
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1185 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Velkoski »

Malo je offtopic, al' da ne otvaram novu temu.

Mijenjao sam 2 plombe na šesticama sa desne strane prije par dana i sve je bilo ok, međutim, sinoć u sred noći, bukvalno odjednom me zabolila čitava desna strana i gornje i donje desni, imao sam osjećaj da me boli svaki mogući zub koji imam. Onda sam namazao "gengi" gelom i nekako zaspao, te me jutros ništa ne boli. Sada me strah da me opet ne zaboli, pa se pitam šta može biti u pitanju?

Pitam ovdje čisto da još uvijek ne idem zubaru jer je danas sve ok, bar trenutno.
TotalnoNebitno

#1186 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by TotalnoNebitno »

Ja idem kod dr. Pirovica, ima ordinaciju preko puta hotela Evrope. Zasto? Tu mi je momak, sadasnji muz, isao i bio zadovoljan, pa hajd da i ja probam. :-D On je tu radio aparatic za zube.
Ljubazni-svi. Jako. Od sekretarice, preko sestara, do doktora. Strucni- da. Radila sam dosad samo jednom izbjeljivanje zuba i jednom vadjenje, ne idem cesto zubaru. Oba puta zadovoljna. Izbjeljivanju ce sad 2 godine, zubi su jos uvijek bjelji nego sto su bili prije tretmana. I nisu otpali, lol. A pijem i dosta kafe. To izbjeljivanje je bilo i povoljno, ali o tome posebno. Vadjenje- nisam osjetila, samo sam se uspanicila jer sam.. Panicar xD Uglavnom, lijepo izvadjeno. Izbjeljivanje citave gornje vilice je kostalo 250 km, 3 tretmana(dolaska). A vadjenje 20 km. Povoljno, ocito. Eto. Kad se spoji dobra usluga sa ljubaznoscu, uvijek preporucujem dalje. Sretno
whatever4

#1187 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by whatever4 »

Imam jako slabu caklinu, zubi se kvare sad' pa sad'. Živac mi je umrtvljen u jedinici i dvici. Oba zuba su lijecena, ali jedan jos uvijek nije dovrsen. Sve bi to bilo uredu, da nisi poceli crniti. Zube perem uvijek, ali bojim se da ce ljudi poceti misliti da ne drzim do higijene. I razmisljam da radim navlake, ali se ovih dana mi se vrti po glavi pitanje DA LI JE GLUPO IMATI DO 16 GODINA A VEC RADITI NAVLAKE? :(
Ala Turca

#1188 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Ala Turca »

Koliko je popravak zuba kod Pirovića ? Liječenje zuba ? Vidim imaju stranicu na internetu ali nema cjenovnik.
Melanholik

#1189 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Melanholik »

također preporučujem Pirovića u svakom pogledu.

cijene, mislim da zavisi, nisam sigurna. meni su uradili dvije manje plombe skupa za 30 KM, popravku jedne šestice, sa plombom i liječenjem korijena 80 KM (ovo su mi iz tri puta uradili, skoro mjesec dana :mrgreen: ) a jednu popravku nisam ni platila jer "je plomba jako mala".

uglavnom, meni je omjer cijena i kvalitete, stručnosti, ljubaznosti (i sve što već sleduje) :thumbup:

otišla na preporuku ovog lika što je redom išao po zubarima (oplačem kad se sjetim :pisnula:) i našla sam svog novog omiljenog zubara. :ruza:

jedino što su prebukirani s terminima, pa se jedva nekako uklopim.
Simply_Red

#1190 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Simply_Red »

Zna li iko koji stomatolog radi lingvalne aparatice, tj. one koji se stavljaju s unutrasnje strane zuba i ima li to ikako kod nas
GaRGa

#1191 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by GaRGa »

ima li iko iskustva sa "Denta S" u Branilaca Sarajeva ?
dama_u_crnom

#1192 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by dama_u_crnom »

Mene zanima sljedeće. Pojavio mi se kamenac s unutrašnje strane zuba (na nekoliko njih), želim što prije toga da se riješim da se ne proširi i naprijed. Ako mi neko može objasniti kakav je postupak i kolika cijena? Hvala
Perdita_Durango

#1193 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Perdita_Durango »

dama_u_crnom wrote:Mene zanima sljedeće. Pojavio mi se kamenac s unutrašnje strane zuba (na nekoliko njih), želim što prije toga da se riješim da se ne proširi i naprijed. Ako mi neko može objasniti kakav je postupak i kolika cijena? Hvala
Ja sam kamenac prije pola godine skidala i koštalo je 30 km, bezbolan i kratak postupak.
MissGump

#1194 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by MissGump »

netko pitao za Quick smile gore!!

quick smile je super meni barem... što se tiče pristupa pacijentima odlični su, što se tiče cijena papreni su, ali super kvalitetno odrade

Ja sam pronašla stomatološku ordinaciju i vrijedi svakog feninga... Helios na Dobrinji mi je daleko najbolji, "održava" me doktorica Renea i prezadovoljna sam...
nije mi problem uopće klapat komercijalom iz centra do Dobrinje kad znam da će fakat sve biti pet plus

:D
duboka_misao

#1195 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

GaRGa wrote:ima li iko iskustva sa "Denta S" u Branilaca Sarajeva ?
isla ja par puta preko kupona ono,fino zena odradi,kvalitetan joj je materijal, plombe nisu jos promjenile boju i nije navalentna da me forsira da uradim kod nje jos nesto(to najvise mrzim)
pepeljara

#1196 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by pepeljara »

Pozdrav, uzeha na citydeal ponudu zamjena plombe u dr. kolasinac. (nesto mi se ko pocela izvlacit plomba na donjoj desnoj sedmici)

Pa me interesuje iskustva, trebam li se pripremiti na traumu il tsa?

p.s. kakva je procedura promjene plombe, ovo mi je prvi put...
jel ide anestezija (inace sam sa osjetljiv na popravke zuba). kolko traje i slicno.
lp
pepeljara

#1197 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by pepeljara »

Perdita_Durango wrote:
dama_u_crnom wrote:Mene zanima sljedeće. Pojavio mi se kamenac s unutrašnje strane zuba (na nekoliko njih), želim što prije toga da se riješim da se ne proširi i naprijed. Ako mi neko može objasniti kakav je postupak i kolika cijena? Hvala
Ja sam kamenac prije pola godine skidala i koštalo je 30 km, bezbolan i kratak postupak.

Bezbolan ?

Cime skida?
P308

#1198 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by P308 »

pepeljara wrote:
Perdita_Durango wrote:

Bezbolan ?

Cime skida?
Ultrazvucno ciscenje kamenca je potpuno bezbolan proces, moze biti malo neugodan ali nista ne boli. Nema nikakvog "struganja" po zubima jer radi po principu lagane vibracije sa konstantnim dotokom mlaza vode i zato ne boli. Kod moje doktorice kosta 40KM.
bubalica

#1199 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by bubalica »

Da li je iko imao iskustva sa dr.Jasminom Vranešićem?
Loulou

#1200 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Loulou »

TotalnoNebitno wrote:Izbjeljivanju ce sad 2 godine, zubi su jos uvijek bjelji nego sto su bili prije tretmana. I nisu otpali, lol. A pijem i dosta kafe. ...
A cigarete? Pušiš li?
Post Reply