Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- van Basten
#1176 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ipak KUD Lola Ribar. Svaka analiza igre, želje, zalaganja... suvišna je
- Luke Perry
#1177 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Opet u baraz 
-
papacja
#1178 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nema baraža, prve dvije reprezentacije idu direktno, ostale čekaju nove kvalifikacije.Luke Perry wrote:Opet u baraz
-
Liska
#1179 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nazalost, nisam mogao gledati utakmicu ali ovaj poraz ne treba gledati tragicno. Grupa uopce nije lagana ali imamo sanse za drugo mjesto. Ne vjerujem da ce itko drugi proci puno bolje od nas u Rusiji. Rusija mozda vise nije medju prve tri -cetiri ekipe u rukometu ali je veoma blizu i vidjeli smo na Olimpijadi da i najboljima prave ozbiljne probleme. Sve je jos uvijek otvoreno ali mislim da se mozemo nadigravati sa Srbijom, Svicarskom i Italijom. Po meni Srbi su nam najozbiljniji takmac i stvarno bih volio da prodjemo jer ova ekipa ce biti jos 20% bolja, samo kad jednom predje Rubikon kvalifikacija.
- Meho Kodro
#1180 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Bice tesko do 2 mjesta, Rusija se pomalo vraca, na OI su igrali jako dobro, Srbija je uspjela proci kvalifikacije za SP, i oni se popravljaju, neko vrijeme su bili u totalnoj banani
- mgogic
#1181 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ja se dobro sjecam selektora Crne Gore pred proslo EP,kada kaze,imamo 3 protivnika u grupi,moramo ocijeniti koji je najslabiji,i sve snage usmjeriti na njega!Mislim da nije belaj izgubiti od Rusa,oni su najjaci,i sumnjam da ce iko uzeti bodove iz Rusije,kao i da to Demirovic zna,i da cuva neke adute sakrivene za slijedece protivnike!Nasa sansa su Svicarci,mislim da se trebamo na njih fokusirati,i otkinuti ih u Svicaskoj,probati na domacem terenu dobiti Srbe,i cekati rasplet!Uz malo srece mogli bi se i plasirati,samo trebace puno kockica da se poslozi,jer po kvalitetu nismo prva ili druga reprezentacija u grupi!
-
El_comadante
#1182 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
mislim da su rusi taleko najveći favoriti za plasman, a mi se trebamo ganjati sa Srbijom i Švicarskom za drugu poziciju. mislim da su talijani preslabi da bi bili konkurentni za drugu poziciju
-
Anonimac
#1183 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Swica uzela 30:23 u ItalijiEl_comadante wrote:mislim da su rusi taleko najveći favoriti za plasman, a mi se trebamo ganjati sa Srbijom i Švicarskom za drugu poziciju. mislim da su talijani preslabi da bi bili konkurentni za drugu poziciju
-
El_comadante
#1184 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
pa eto vidiš o čemu ti ja govorim da su Švicarci jaći od TalijanaAnonimac wrote:Swica uzela 30:23 u ItalijiEl_comadante wrote:mislim da su rusi taleko najveći favoriti za plasman, a mi se trebamo ganjati sa Srbijom i Švicarskom za drugu poziciju. mislim da su talijani preslabi da bi bili konkurentni za drugu poziciju
- zecko_kupuz
#1185 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Naši dobili Farane, ali primili 28 golova (rezultat 46:28). Vala i ako su se opustili, previše je
. Prava šteta što nema Jaškića.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1186 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Rusi jedva jedan razlike uzeshe svicarce 
-
mladoliki
#1187 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ko je rekao da nema Jaškića? Ima ga, kako nema, sjedi čovjek po kafanama, ispija kafe i kao pravi sportista i profesionalac ispuši koju kutiju cigara. I on i Dare Martinović, šta će ljudi kad vole zapaliti, vole izaći...
Zato nema od našeg igrača i našeg mentaliteta nikada šampiona. Biće veselo protiv Švicarske, bez publike, a nisu ljudi toliko ni loši, a ako BiH bude ovako nonšalantno igrala, svašta će biti. Terzić i ako se oporavi neće biti spreman, Skoko neće dobiti pasoš ni do narednih kvalifikacija i ova ekipa zaista nije ona koja se borila u egalu s Mađarima za prolaz na SP. Nadam se da će se stvari promijeniti u sljedećoj sezoni kada nas očekuje nastavak kvalifikacija i ključne utakmice za plasman.
Zato nema od našeg igrača i našeg mentaliteta nikada šampiona. Biće veselo protiv Švicarske, bez publike, a nisu ljudi toliko ni loši, a ako BiH bude ovako nonšalantno igrala, svašta će biti. Terzić i ako se oporavi neće biti spreman, Skoko neće dobiti pasoš ni do narednih kvalifikacija i ova ekipa zaista nije ona koja se borila u egalu s Mađarima za prolaz na SP. Nadam se da će se stvari promijeniti u sljedećoj sezoni kada nas očekuje nastavak kvalifikacija i ključne utakmice za plasman.
- van Basten
#1188 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
teško je analizirati utakmicu koju dobijemo +17 a spremaš se za kritiku. Odmah ide kontraargument - opustili se, igrali sa 20, 30, 50...% mogućnosti.
Iako, gledano kao ciklus od ove dvije utakmice, dojam je - očajno. U odbrani kilavo, Farani su nam zabili 5-6 golova sa igračem manje (ili čak dva igrača manje jednom) u napadu neinventivno, sa silovanjem neizgrađenog šuta , kontra ne postoji sk, lopte se bacaju u gledalište svakih 3 min i 27 sec u prosjeku...
Biće teško u idućem dvomeču, krajem mjeseca.
Iako, gledano kao ciklus od ove dvije utakmice, dojam je - očajno. U odbrani kilavo, Farani su nam zabili 5-6 golova sa igračem manje (ili čak dva igrača manje jednom) u napadu neinventivno, sa silovanjem neizgrađenog šuta , kontra ne postoji sk, lopte se bacaju u gledalište svakih 3 min i 27 sec u prosjeku...
Biće teško u idućem dvomeču, krajem mjeseca.
- rado_vidjen
#1189 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
jest spor onaj mustafic, a frajer krilo igra
..treba skinut minimum 5 kila
- rado_vidjen
#1190 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ovaj mentalitet se teba proucavat na oxfordu. pogledajte samo tu indolentnost, usporenost
..cisto sumnjam da se u svojim klubovima ovako ponasaju.
grahovac nas drzi u igri
grahovac nas drzi u igri
-
papa
#1191 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ja bih samo da cestitam halidu i igracima
ipak put je bio dug i naporan, domacini negostoljubljivi, odigrati ovako protiv veoma mlade i talentirane momcadi italije, koja je u usponu vec par godina je zaista za svaku pohvalu, i ovaj je rezultat ravan pobjedi

ipak put je bio dug i naporan, domacini negostoljubljivi, odigrati ovako protiv veoma mlade i talentirane momcadi italije, koja je u usponu vec par godina je zaista za svaku pohvalu, i ovaj je rezultat ravan pobjedi
-
in33sa
#1192 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nerijeseno sa talijanima na kraju?
A svasta, ne mogu vjerovati.
Njih Srbija otkine 24 razlike. A Srbija nije neka ekstra klasa.
Gledao sam samo prvo poluvrijeme, losa igra, razbranili su talijanskog golmana i vec oko 15 minute usla im je piva u usi.
Ova Italija je toliko losa reprezentacija da je sramota ne pobijediti bar 5 razlike. Mislim, ako se vec smatras ozbiljnom ekipom.
Ocito iz nekog razloga nijedan nas igrac ne igra u nekom iole znacajnijem klubu u Europi. Toromanovic je totalno van forme, Harmandic i u Velenju glumi selebritija (citam da se Obrvan zali na njegovu nedisciplinu) krilni igraci isprepadani, Terzic je po meni samo razvikan igrac (dobar je u odbrani ali u napadu jednodimenzionalan i spor) a i navijaci Celja ga po SLO forumima tjeraju iz Celja, Prce je dobar u Oktaviu a ovdje prednost ima Terzic, Doborac je dobar ali samo prosjecan igrac, golmani su odlicni, ko je jos vrijedan spomena?
Ali bez obzira, i takvi moraju pobijediti Italiju. Pa ono je poluamaterska ekipa.
A svasta, ne mogu vjerovati.
Njih Srbija otkine 24 razlike. A Srbija nije neka ekstra klasa.
Gledao sam samo prvo poluvrijeme, losa igra, razbranili su talijanskog golmana i vec oko 15 minute usla im je piva u usi.
Ova Italija je toliko losa reprezentacija da je sramota ne pobijediti bar 5 razlike. Mislim, ako se vec smatras ozbiljnom ekipom.
Ocito iz nekog razloga nijedan nas igrac ne igra u nekom iole znacajnijem klubu u Europi. Toromanovic je totalno van forme, Harmandic i u Velenju glumi selebritija (citam da se Obrvan zali na njegovu nedisciplinu) krilni igraci isprepadani, Terzic je po meni samo razvikan igrac (dobar je u odbrani ali u napadu jednodimenzionalan i spor) a i navijaci Celja ga po SLO forumima tjeraju iz Celja, Prce je dobar u Oktaviu a ovdje prednost ima Terzic, Doborac je dobar ali samo prosjecan igrac, golmani su odlicni, ko je jos vrijedan spomena?
Ali bez obzira, i takvi moraju pobijediti Italiju. Pa ono je poluamaterska ekipa.
- jasko_ba
#1193 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
ono je bila patnja gledati
samo izgubit živce zbog ničeg
-
papacja
#1194 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Zašto radi njih? Kad' se neko može nervirati radi fudbalske, ili ti nogometne reprezentacije, onda je rukometna repka vrh, za koju možemo navijati i nervirati se zbog iste.bandit wrote:jasko_ba wrote:ono je bila patnja gledati
Pa zar se to jos neko zivcira radi njih ....
-
papacja
#1195 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
E onda ništa 
- strong69
#1196 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nas mentalitet je zid koji nikad necemo preskociti. Neka nas ovdje gdje jesmo, u BiH, i ni metra dalje preko granice na ne daj Boze neko evropsko ili svjetsko prvenstvo. Razocaravajuce od reprezentacije da ne moze vise.
- KPNCTNJAH
#1197 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Iskupljenje protiv Švicaraca
Rukometaši Bosne i Hercegovine lako su se obračunali sa Švicarcima i na kraju slavili uvjerljivu pobjedu 34:23.
Nakon lošeg rezultata protiv Italije bh. rukometaši su večeras pokazali sasvim drugo lice. Čvrstom obranom nisu dali protivnicima niti najmanju šansu, dominirali su tokom svih 60 minuta i pobjeda od jedanaest pogodaka razlike (34:23) skoro da je realna slika onog što smo vidjeli na parketu. Najraspoloženiji u redovima naše selekcije bili su Terzić i Hajdarević.
Rukometaši Bosne i Hercegovine lako su se obračunali sa Švicarcima i na kraju slavili uvjerljivu pobjedu 34:23.
Nakon lošeg rezultata protiv Italije bh. rukometaši su večeras pokazali sasvim drugo lice. Čvrstom obranom nisu dali protivnicima niti najmanju šansu, dominirali su tokom svih 60 minuta i pobjeda od jedanaest pogodaka razlike (34:23) skoro da je realna slika onog što smo vidjeli na parketu. Najraspoloženiji u redovima naše selekcije bili su Terzić i Hajdarević.
- Bosanski_kralj
#1198 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ne mogu oni igrati bez navijača
BHF svak čast
BHF svak čast
- Meho Kodro
#1199 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
"Tragedija" protiv Italije bi mogla kostati BIH plasmana na EP
BIH je oduvijek bila "sila" na svom terenu, padala je i jedna Danska u Sarajevu, tako da domace pobjede nad Rusijom i Srbijom (makar minimalne) ne bi bile preveliko iznenadjenje...
Srbija je u zadnjoj minuti izgubila bod u Svici, tako da je to bila sansa za BIH, ali jebga kiksalo se u Italiji..
Ne znam kad igraju Srbija - Rusija (mislim danas) ako Srbi izgube, otvara se neki prostor za BIH
BIH je oduvijek bila "sila" na svom terenu, padala je i jedna Danska u Sarajevu, tako da domace pobjede nad Rusijom i Srbijom (makar minimalne) ne bi bile preveliko iznenadjenje...
Srbija je u zadnjoj minuti izgubila bod u Svici, tako da je to bila sansa za BIH, ali jebga kiksalo se u Italiji..
Ne znam kad igraju Srbija - Rusija (mislim danas) ako Srbi izgube, otvara se neki prostor za BIH
-
in33sa
#1200 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Srbija nije toliko jaka, koliko god se oni upinjali u samovelicanju u rukometnom svijetu i najavljivali svoj povratak u svjetski vrh, mada cisto sumnjam da njih BiH moze dobiti tamo u Nishu. Od Rusije se vec izgubilo u gostima.
Zasto spominjem gostovanja kod direktnih konkurenata, zato sto je remijem u Italiji stavljeno pod moranje da se dobije nekoga od direktnih konkurenata u gostima (da ne govorim da je i pod moranje dobiti Srbiju i Rusiju kod kuce)
Ono u Italiji moze biti presudno.
Svicarska je ionako strogo domacinska ekipa, jucerasnja pobjeda je vec ranije upisana. Treba ih dobiti na njihovom terenu, da bi se moglo razmisljati o nekom plasmanu (Srbija je remizirala tamo pa bi to bilo eventualno nadoknadjivanje izgubljenog boda u Italiji) Mozda je i sansa dobiti Ruse kuci a da Srbija izgubi kod kuce od Rusa.
Ruse mislim da vise niko ne moze zaustaviti. Nisu ni oni neka superjaka ekipa, nisu ono sto su bili prije pet-sest i vise godina, pojela ih modernizacija rukometa (brze se igra, dok su oni i dalje teretni voz) ali za ostale u ovoj grupi su drugi svijet.
Zasto spominjem gostovanja kod direktnih konkurenata, zato sto je remijem u Italiji stavljeno pod moranje da se dobije nekoga od direktnih konkurenata u gostima (da ne govorim da je i pod moranje dobiti Srbiju i Rusiju kod kuce)
Ono u Italiji moze biti presudno.
Svicarska je ionako strogo domacinska ekipa, jucerasnja pobjeda je vec ranije upisana. Treba ih dobiti na njihovom terenu, da bi se moglo razmisljati o nekom plasmanu (Srbija je remizirala tamo pa bi to bilo eventualno nadoknadjivanje izgubljenog boda u Italiji) Mozda je i sansa dobiti Ruse kuci a da Srbija izgubi kod kuce od Rusa.
Ruse mislim da vise niko ne moze zaustaviti. Nisu ni oni neka superjaka ekipa, nisu ono sto su bili prije pet-sest i vise godina, pojela ih modernizacija rukometa (brze se igra, dok su oni i dalje teretni voz) ali za ostale u ovoj grupi su drugi svijet.