Brcko ;-)

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
zuka.ba

#1176 Re: Brcko ;-)

Post by zuka.ba »

Jazz_Junkie wrote:Svasta vidjeti u toj zemlji. Ne mogu da shvatim kako mogu posmatrati pad jednog nekada velikog kluba i sporta u tom gradu, u kojem je veslao kajak i moj rodjak Elvedin Salkanovic zvani Leka.

......Leka je bio legenda...neka mu je vjecni rahmet.
El Fatiha....
zuka.ba

#1177 Re: Brcko ;-)

Post by zuka.ba »

Mister Talibean wrote:
kiky wrote:evo, brčko je bilo na ftv dnevniku u svoj svojoj pozitivi ...
zapošljavanje, lova i sex ...
brčko je blato kakvog nema u bih ...
Jesili ikada bio u Brckom?
Bio ili ne bio u Brckom covjek je u pravu.............Brcko ti je olicenje jada i bijede,korumpiranosti,ucjena,sex-a,izdaje....da ne nabrajam vise
Ivo Lola

#1178 Re: Brcko ;-)

Post by Ivo Lola »

vecina tih stvari je tacna, ali je isto tako tacna za bilo koji drugi grad u bih
sa tim da brcko ima vece plate, uredjenije puteve, visi standard...
tako da je nidje veze na nivou bih brcko proglasiti losim gradom(po nekim generalnim osnovama)
spada u sami vrh
new_jazzWa

#1179 Re: Brcko ;-)

Post by new_jazzWa »

ah,pa skoro dva mjesec aniko nista nije napisao?! ok,prvo trebam "popljuvat" sebe,ali evo,popravljam se :)) pozdrav narode,jeste svi zivi i zdravi? info, beg,Junkie,a i ostali kojima ne znam imena...Ima li Macce i Michuna? Dje ste cureeee???
Mary Jane

#1180 Re: Brcko ;-)

Post by Mary Jane »

:skoljka:
new_jazzWa

#1181 Re: Brcko ;-)

Post by new_jazzWa »

Mary Jane wrote::skoljka:
:kravata:
Jazz_Junkie

#1182 Re: Brcko ;-)

Post by Jazz_Junkie »

new_jazzWa wrote:ah,pa skoro dva mjesec aniko nista nije napisao?! ok,prvo trebam "popljuvat" sebe,ali evo,popravljam se :)) pozdrav narode,jeste svi zivi i zdravi? info, beg,Junkie,a i ostali kojima ne znam imena...Ima li Macce i Michuna? Dje ste cureeee???
Djesi Jazzwa. :D
Mary Jane

#1183 Re: Brcko ;-)

Post by Mary Jane »

new_jazzWa wrote:
Mary Jane wrote::skoljka:
:kravata:

:dance:

:-)
zuka.ba

#1184 Re: Brcko ;-)

Post by zuka.ba »

new_jazzWa wrote:ah,pa skoro dva mjesec aniko nista nije napisao?! ok,prvo trebam "popljuvat" sebe,ali evo,popravljam se :)) pozdrav narode,jeste svi zivi i zdravi? info, beg,Junkie,a i ostali kojima ne znam imena...Ima li Macce i Michuna? Dje ste cureeee???
Pozdrav i teb`...kad si vec tu de naruci kod " zeke" desetku,crko sam od gladi...

PS. tek sad vidjeh da mi je Jazz_Junkie "dijasporirani sugradjanin"...hehehehhe..
Pozz Junkie
Jazz_Junkie

#1185 Re: Brcko ;-)

Post by Jazz_Junkie »

Pozdrav i tebi, Zuka.
new_jazzWa

#1186 Re: Brcko ;-)

Post by new_jazzWa »

kakav zeko zuka,ba... ima i bolje :) a ne mogu ti ja naruciti,predaleko sam za dostavu ... kako ide dzanki? ti ono u Becu? slejdeci vikend sam tamo, ako te sretnem necu te prepoznat :)))
zuka.ba

#1187 Re: Brcko ;-)

Post by zuka.ba »

new_jazzWa wrote:kakav zeko zuka,ba... ima i bolje :) a ne mogu ti ja naruciti,predaleko sam za dostavu ... kako ide dzanki? ti ono u Becu? slejdeci vikend sam tamo, ako te sretnem necu te prepoznat :)))
...garant ga neces prepoznat...skroz se promijenio hahahahah

Kad vec dolazis u Bec,jel placas kafu..... 8)
new_jazzWa

#1188 Re: Brcko ;-)

Post by new_jazzWa »

ah,pa misha mu,ja sam istocnoevropska dijasporka i da ti jos placam kafu? gdje ti je dzenlmenstvo brcak,haa? a sto se brckog tice,svaki mjesec sam dole,ni jedna promjena mi ne promakne
Jazz_Junkie

#1189 Re: Brcko ;-)

Post by Jazz_Junkie »

Objesit cu si saksofon oko vrata da me prepoznas, dzezvo. :D
new_jazzWa

#1190 Re: Brcko ;-)

Post by new_jazzWa »

Jazz_Junkie wrote:Objesit cu si saksofon oko vrata da me prepoznas, dzezvo. :D
uh dje me nadje...saksofon me dira tacno u...dushu :)
Jazz_Junkie

#1191 Re: Brcko ;-)

Post by Jazz_Junkie »

Nego, de mi reci sta sviraju u onom klubu Jazzwa na zanatskom? Jel´ to zbilja neki Jazz klub ili samo naziv? :D
new_jazzWa

#1192 Re: Brcko ;-)

Post by new_jazzWa »

Ne znam sta sviraju u Jazzwi, nisam nikad bila, a vise i nisam u Brckom... Samo ponekad
Jazz_Junkie

#1193 Re: Brcko ;-)

Post by Jazz_Junkie »

Oke. Pitam samo zato sto kazes da si svakog mjeseca dole. :D
new_jazzWa

#1194 Re: Brcko ;-)

Post by new_jazzWa »

Dragi moj Jazzi, ja sam svoje davno odhodala po kaficima... Ne idem dole da hodam nego da budem sa svojima, i to je uglavnom samo preko vikenda. Any other question?
Jazz_Junkie

#1195 Re: Brcko ;-)

Post by Jazz_Junkie »

new_jazzWa wrote:Dragi moj Jazzi, ja sam svoje davno odhodala po kaficima... Ne idem dole da hodam nego da budem sa svojima, i to je uglavnom samo preko vikenda. Any other question?
Ma pitanje nisam u tom smjeru ni postavljao nego zelio saznati da li slucajno znas o kakvom je lokalu rijec. Ne hodam ni ja po kaficima, pogotovo ne u Bosni u koju iovako rijetko dolazim.
Last edited by Jazz_Junkie on 24/11/2009 19:46, edited 1 time in total.
new_jazzWa

#1196 Re: Brcko ;-)

Post by new_jazzWa »

aha,onda je drugo...pa evo ,o kaficu znam samo dobre stvari,ali nije bas jazzerski striktno...nema takvo nesto "podlogu" u gradu u kojem kao i u svakom drugom diljem bivse nam drzave drmaju narodnjaci... jazz je ostao samo za "kucnu upotrebu"
grany-smith

#1197 Re: Brcko ;-)

Post by grany-smith »

Brčanski buvljak-truljava pijaca

Decenijama,
ponedjeljak je pijačni dan u Brčkom.

Toga dana veliki broj ljudi iz bliže i šire okolice Brčkog,dolazi u Brčansko naselje Klanac,na nadaleko poznatu pijacu gdje se moglo kupiti,a i prodati svega i svačega.
Od skoro svih poljoprivrednih proizvoda,do razne robe široke potrošnje,nove i polovne.
Jedni prodaju,drugi kupuju,a veliki broj je i onih koji pijacu posjećuju onako iz navike,da bi se susreli sa prijateljima i poznanicima i uz pokoju ljutu podsjećali se na minula vremena...

Image
Jazz_Junkie

#1198 Re: Brcko ;-)

Post by Jazz_Junkie »

new_jazzWa wrote:aha,onda je drugo...pa evo ,o kaficu znam samo dobre stvari,ali nije bas jazzerski striktno...nema takvo nesto "podlogu" u gradu u kojem kao i u svakom drugom diljem bivse nam drzave drmaju narodnjaci... jazz je ostao samo za "kucnu upotrebu"
To sam i ja primijetio. Falco je centar brcanske (ne)kulturne scene. :lol:
new_jazzWa

#1199 Re: Brcko ;-)

Post by new_jazzWa »

Jazz_Junkie wrote:
new_jazzWa wrote:aha,onda je drugo...pa evo ,o kaficu znam samo dobre stvari,ali nije bas jazzerski striktno...nema takvo nesto "podlogu" u gradu u kojem kao i u svakom drugom diljem bivse nam drzave drmaju narodnjaci... jazz je ostao samo za "kucnu upotrebu"
To sam i ja primijetio. Falco je centar brcanske (ne)kulturne scene. :lol:
falco nije vrijedan ni spomena...sto se muzike tice onda samo "donji" pub je ok...sve ostalo je diskutabilno
Emperor79

#1200 Re: Brcko ;-)

Post by Emperor79 »

Bilo bi lijepo kada bi neko mogao da postavi par novih slika iz Brckog.Nisam bio u Brckom ima 4 godine .
Post Reply