http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... m=&ucat=10&
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
-
El-bosniaco
BBC dolazi danas opet na piramidu, hoce da prave dokumentarac
-
edosman
To je ono tipicno, politicko namjestanje bolne istine u usi naroda.damir_k87 wrote:"Na pitanje da li će se, kad se istraživanja završe, zidovi piramide moći u potpunosti vidjeti, Osmanagić je rekao da će se njeni zidovi moći jasno vidjeti, ali da sama piramida nikad neće biti u potpunosti otkrivena, jer bi to izazvalo poplave." (http://www.sarajevo-x.com/clanak/060430005)
Kakve bolan poplave???
Neki govore ovdje da je dobro sto nije politicar.
E vidite, on je gori od politicara.
-
mamica papucarka
nema nista gore od politicara 
-
edosman
Ima, ima ... kasna svijest i spoznaja da si nasjeo nekom sarlatanu.mama29 wrote:nema nista gore od politicara
Politicare barem biras svakih nekoliko godina, a sarlatani dolaze kad im je volja.
Ali, nista me ne cudi, posto to tako uvijek i ide.
Prvo se kaze: ima piramide
onda: "objekat piramidalnog izgleda"
pa onda: ma otkrit cemo mi to sve, sve ce se vidjeti ...
pa onda: ma necemo sve nikada moci otkriti zbog poplave.
hehehe ... pa kakvo je to istrazivanje kad neces da otkrijes sve. I dan danas se trude arheolozi da bas sve otkriju u Keopsovoj piramidi premda znaju da je opasno. A ovaj sarlatan ovdje vec unaprijed i zna, zbog cega nece da otkrije tu famoznu piramidu.
Samo cekam trenutak kada ce da zbrise u Ameriku, a Bosanci se konacno probude i vide, da ih je i ovaj mesija postenski prevario.
Samo kupujte njegove knjige o neotkrivenim piramidama, koje poplavljaju gradove.
Last edited by edosman on 30/04/2006 13:08, edited 1 time in total.
- Murat Sabanovic
vidis ,dobra ti ta ...edosman wrote:Zivjeli smo i sa Titom nase snove, pa se kasnije ispostavilo, gdje smo dogurali.Murat Sabanovic wrote: zahvaljujuci semiru bosna trenutno zivi svoj san.sve oci su uperene u nju..ali nazalost ,nasi arheolozi podpomognuti sa-x antipiramidasima joj prave kosmar.
Ali hajde, pricekajmo dok se dokaze da piramide nema, pa cu vas onda ponovo u vezi svega ovoga pitati.
i za vrijeme tita su bili ljudi (politicari)slicni ovim nasim bh-arheolozima(antipiramidasima),koji su sve ucinili da nam naprave kosmar...
- Vodenjak
Stvarno, sta je pisac time htio da kaze?damir_k87 wrote:"Na pitanje da li će se, kad se istraživanja završe, zidovi piramide moći u potpunosti vidjeti, Osmanagić je rekao da će se njeni zidovi moći jasno vidjeti, ali da sama piramida nikad neće biti u potpunosti otkrivena, jer bi to izazvalo poplave." (http://www.sarajevo-x.com/clanak/060430005)
Kakve bolan poplave???
-
edosman
Ma kosmar tek dolazi sto se piramide tice.Murat Sabanovic wrote:vidis ,dobra ti ta ...edosman wrote:Zivjeli smo i sa Titom nase snove, pa se kasnije ispostavilo, gdje smo dogurali.Murat Sabanovic wrote: zahvaljujuci semiru bosna trenutno zivi svoj san.sve oci su uperene u nju..ali nazalost ,nasi arheolozi podpomognuti sa-x antipiramidasima joj prave kosmar.
Ali hajde, pricekajmo dok se dokaze da piramide nema, pa cu vas onda ponovo u vezi svega ovoga pitati.
i za vrijeme tita su bili ljudi (politicari)slicni ovim nasim bh-arheolozima(antipiramidasima),koji su sve ucinili da nam naprave kosmar...
Semir stampa knjige, zaradjuje lovu, drzi licencu na imena piramida, a vec polahko vas navikava na to da je "mozda samo piramidalnog oblika" i da "se nece nikada sve otkriti zbog poplave".
-
edosman
Onaj koji je to izgovorio (Semir O.) s ovim po ko zna koji put dokazuje, da nema pojma sta tamo radi, ali ima pojma o tome, kako se dobro zarade pare (prodaja knjiga, licenca na imena piramida, majice sa oficijelnim oznakama itd.)Vodenjak wrote:Stvarno, sta je pisac time htio da kaze?damir_k87 wrote:"Na pitanje da li će se, kad se istraživanja završe, zidovi piramide moći u potpunosti vidjeti, Osmanagić je rekao da će se njeni zidovi moći jasno vidjeti, ali da sama piramida nikad neće biti u potpunosti otkrivena, jer bi to izazvalo poplave." (http://www.sarajevo-x.com/clanak/060430005)
Kakve bolan poplave???![]()
Uostalom, takav nacin govora je tipican za nekoga, koji ce kad tad morati da prizna da nema piramide, ali ima dosta love, koje se nahapao prodavajuci knjige o piramidama kojih nema.
A Bosanci vjeruju i vjeruju ... i kopaju zadzabe.
Kakav mi je to naucnik, koji unaprijed kaze da nece dalje da kopa?
Uostalom: kako to da jedno BRDO pollavi grad?
Odakle mu informacije, dokazi???
Last edited by edosman on 30/04/2006 13:14, edited 2 times in total.
- Murat Sabanovic
da nije kakav ventil ugradjen ,pa bi se prilikom istrazivanja mogao ostetitiVodenjak wrote:Stvarno, sta je pisac time htio da kaze?damir_k87 wrote:"Na pitanje da li će se, kad se istraživanja završe, zidovi piramide moći u potpunosti vidjeti, Osmanagić je rekao da će se njeni zidovi moći jasno vidjeti, ali da sama piramida nikad neće biti u potpunosti otkrivena, jer bi to izazvalo poplave." (http://www.sarajevo-x.com/clanak/060430005)
sto bi poslije rezultiralo poplavom kao za vrijeme nuha
-
mamica papucarka
To je arheologijaaaaaaaaaaaedosman wrote:Ima, ima ... kasna svijest i spoznaja da si nasjeo nekom sarlatanu.mama29 wrote:nema nista gore od politicara
Politicare barem biras svakih nekoliko godina, a sarlatani dolaze kad im je volja.
Ali, nista me ne cudi, posto to tako uvijek i ide.
Prvo se kaze: ima piramide
onda: "objekat piramidalnog izgleda"
pa onda: ma otkrit cemo mi to sve, sve ce se vidjeti ...
pa onda: ma necemo sve nikada moci otkriti zbog poplave.
hehehe ... pa kakvo je to istrazivanje kad neces da otkrijes sve. I dan danas se trude arheolozi da bas sve otkriju u Keopsovoj piramidi premda znaju da je opasno. A ovaj sarlatan ovdje vec unaprijed i zna, zbog cega nece da otkrije tu famoznu piramidu.
Samo cekam trenutak kada ce da zbrise u Ameriku, a Bosanci se konacno probude i vide, da ih je i ovaj mesija postenski prevario.
Samo kupujte njegove knjige o neotkrivenim piramidama, koje poplavljaju gradove.![]()
![]()
Nista nije sigurno
Nego, sta si se ti natakario na Semira?
- Vodenjak
Sto je najzanimljivije, bi to zadnja recenica u tekstu sto znaci da ga niko nije htio upitati za objasnjenje...Murat Sabanovic wrote:da nije kakav ventil ugradjen ,pa bi se prilikom istrazivanja mogao ostetitiVodenjak wrote:Stvarno, sta je pisac time htio da kaze?damir_k87 wrote:"Na pitanje da li će se, kad se istraživanja završe, zidovi piramide moći u potpunosti vidjeti, Osmanagić je rekao da će se njeni zidovi moći jasno vidjeti, ali da sama piramida nikad neće biti u potpunosti otkrivena, jer bi to izazvalo poplave." (http://www.sarajevo-x.com/clanak/060430005)
sto bi poslije rezultiralo poplavom kao za vrijeme nuha
Ili nije smio da ne bi pukao balon... pa sve prisutne poprskala sapunica!
-
edosman
Pogresno si shvatila.A wrote:Kad su se gradile piramide, onda je to sve bilo pod morem, naime izgradnja je navukla tu silnu vodu koja je potopila sve, pa su tad nastali ti molovi za tankere. Tako, koristci analogiju, logicki zakljucuje - ako se sad otkriju piramide, ako budu na svjetlu dana kao onomad prije 10000, 12000 ili 50000 godina (zavisi o verziji), onda postoji opasnost da one opet navuku vodu na sebe. Bar sam ja to tako shvatilaVodenjak wrote:Stvarno, sta je pisac time htio da kaze?damir_k87 wrote:"Na pitanje da li će se, kad se istraživanja završe, zidovi piramide moći u potpunosti vidjeti, Osmanagić je rekao da će se njeni zidovi moći jasno vidjeti, ali da sama piramida nikad neće biti u potpunosti otkrivena, jer bi to izazvalo poplave." (http://www.sarajevo-x.com/clanak/060430005)
S time je htio kazati da se sprema da zbrise za Ameriku u dogledno vrijeme.
-
edosman
Od kud ti znas da je to arheologija?mama29 wrote: To je arheologijaaaaaaaaaaa![]()
Nista nije sigurno![]()
Nego, sta si se ti natakario na Semira?Sta te briga i ako te zaje.e. Nece biti ni prvi ni posljednji.
Je si li je studirala?
A sta tebe to briga, da li sam se ja na nekog "natakario"?
Imam pravo da se smijem sarlataneriji i ljudskoj gluposti.
I to je demokratija.
Nego, deder, kupi ti kisobran i ukradi traktorsku gumu kada budes isla ka Visocici. Moze biti da te poplava odnese kada Semir O. sljedeci put zabije krampom u zemlju.
- Vodenjak
Nesto kontam, mozda bi ga trebalo zamoliti da nastavi s tim pa i ako bude poplave, mozda ista nastane od mora sto je dobro jer cemo dobiti nase sopstveno more i eto jos jedne sanse za turizam...edosman wrote:Od kud ti znas da je to arheologija?mama29 wrote: To je arheologijaaaaaaaaaaa![]()
Nista nije sigurno![]()
Nego, sta si se ti natakario na Semira?Sta te briga i ako te zaje.e. Nece biti ni prvi ni posljednji.
Je si li je studirala?
I to je demokratija.
Nego, deder, kupi ti kisobran i ukradi traktorsku gumu kada budes isla ka Visocici. Moze biti da te poplava odnese kada Semir O. sljececi put zabije krampom u zemlju.![]()
![]()
![]()
Ono, popnes se na vrh piramide pa lastu skaces u plavo more i tako, je li..
A, ako ne bude more, mozda bude neki gejzir ili neki mineralni izvor koji ce biti eliksir zivota ili u najmanju ruku nova mushka voda...
Sta sve necemo dobiti s tim kopanjem, to je cuo jedno...
- Murat Sabanovic
da,ukoliko bi antipiramidasi sprijecili kopanje i kosmar bi definitivno uslijedio...naime,oni bi je opet zatrpali i rekli narodu da su stechci..edosman wrote:Ma kosmar tek dolazi sto se piramide tice.Murat Sabanovic wrote:vidis ,dobra ti ta ...edosman wrote: Zivjeli smo i sa Titom nase snove, pa se kasnije ispostavilo, gdje smo dogurali.
Semir stampa knjige, zaradjuje lovu, drzi licencu na imena piramida, a vec polahko vas navikava na to da je "mozda samo piramidalnog oblika" i da "se nece nikada sve otkriti zbog poplave".![]()
tacno, stampa covjek knjige...kroz njih daje ostatku svijeta jedan ljepsi prikaz bosne ...
-
mamica papucarka
Ali ti ne znas je li on sarlatan ili nijeedosman wrote:Od kud ti znas da je to arheologija?mama29 wrote: To je arheologijaaaaaaaaaaa![]()
Nista nije sigurno![]()
Je si li je studirala?
I to je demokratija.
Nego, deder, kupi ti kisobran i ukradi traktorsku gumu kada budes isla ka Visocici. Moze biti da te poplava odnese kada Semir O. sljedeci put zabije krampom u zemlju.![]()
![]()
![]()
Isto kao sto ja ne znam da li piramide na Vosocici postoje, ili ne
- Murat Sabanovic
gdje cemo drugo nego za gorazde....jedini grad na svijetu koji je otporan na sveB@snj@ wrote:Mozda ce murat pustiti branupa ce sve poplaviti heheh
A da mi murate opet bjezimo za Gorazde ko 92
-
edosman
Prepoznati sarlatana je lahko: laze da ima doktorsku titulu, prvo tvrdi da ima piramide a kasnije da se moze i raditi o "objektu piramidalnog izgleda", stampa knjige o stvarima koje jos nisu dokazane (cak DVIJE knjige za po godine), na pitanje kako mu se zove mentor disertacije kaze "da se ne sjeca imena" i na koncu svega, tvrdi da bi doslo do POPLAVE iz BRDA.mama29 wrote:Ali ti ne znas je li on sarlatan ili nijeedosman wrote:Od kud ti znas da je to arheologija?mama29 wrote: To je arheologijaaaaaaaaaaa![]()
Nista nije sigurno![]()
Je si li je studirala?
I to je demokratija.
Nego, deder, kupi ti kisobran i ukradi traktorsku gumu kada budes isla ka Visocici. Moze biti da te poplava odnese kada Semir O. sljedeci put zabije krampom u zemlju.![]()
![]()
![]()
(izuzev ako niste kakav rod, ili bivsi prijatelji)
Isto kao sto ja ne znam da li piramide na Vosocici postoje, ili ne
A naravno ne objasnjava, kako bi to doslo do poplave ...
Ma super cova, ovaj Semir, usput i HIDROLOG postao.
Heheh ... jauuuu ... sto ce biti zabavno ovog ljeta, kada se Bosanci konacno probude.
-
edosman
A da li je taj prikaz istinit ili ne, je nesto sasvim drugo.Murat Sabanovic wrote:kroz njih daje ostatku svijeta jedan ljepsi prikaz bosne ...
Uskoro ce se upostaviti da to nije "lijep prikaz" nego PRIKAZA.
I sto se raskopanog brda tice, a i sto se pustih bosanskih snova tice.
- Murat Sabanovic
to ti i ja ne znamo jos,ali je bosna trenutno centar svijeta zahvaljujuci,,,,kome???edosman wrote:A da li je taj prikaz istinit ili ne, je nesto sasvim drugo.Murat Sabanovic wrote:kroz njih daje ostatku svijeta jedan ljepsi prikaz bosne ...
imamovicu lovrenovicu i slicnim????
niko mu dosad nije mogao protiv argumenat dati za ne postojanje piramida ,ali su zato mnogi potrcali da uvrijede covjeka...
-
edosman
Ja znam da piramide nema i svakim danon sve vise dokaza imam na dlanu.Murat Sabanovic wrote:to ti i ja ne znamo jos,ali je bosna trenutno centar svijeta zahvaljujuci,,,,kome???edosman wrote:A da li je taj prikaz istinit ili ne, je nesto sasvim drugo.Murat Sabanovic wrote:kroz njih daje ostatku svijeta jedan ljepsi prikaz bosne ...
imamovicu lovrenovicu i slicnim????
niko mu dosad nije mogao protiv argumenat dati za ne postojanje piramida ,ali su zato mnogi potrcali da uvrijede covjeka...
Hem taj sarlatan ne zna sta govori, hem nije skolovan, hem pise stvari koje nije dokazao, hem siri glasine o nekakvim poplavama, hem je sve komercijalizirao sto ima veze s imenom piramida ... samo neka vrijeme potece.
A ja se vec smijem. Kako ljudskoj gluposti, tako i nemaru nase vlade i politicara.
Semir O. je izvrsno pokazao da ti ne treba tenk, da bi mogao preorati Bosnu.
-
kafana
zalosno je ovo ovde prepucavanje i ismijavanje covjeka koji se trudi da dokaze nesto sto bi nasoj drzavi a i svijetu znacilo istorijski dogadjaj . mnogi ovde nadriznalci i ljubomorni glupani komentarisu bez veze i bez dokaza.u federaciji je postotak onih koji vjeruju da je ovo piramida ispod 50% a u rs oko 87 % . ZALOSNO. Nego ja bih preporucio ovima sto pljuju po covjeku ,koji pokusava da donese kapital svima, da pocnu da prave stvari sto lice na piramidu (slike, razne predmete itd) i da kupuju zemlju i kuce oko visokog dok ne bude kasno. Medjugorje je imalo 3 kuce kad se desilo "ono" i iako svi znaju da je to laz ,jer vatikan to nikad nije potvrdio i priznao, i sad zaradjuju puno para. a osman ima i dokaze a i dokazat ce da je to piramida. Steta da ovi glupani antipiramidasi mrze sve koji imaju snage i para. LJubomora i zavist su neizljecive bolesti na radost moju a ovi antipiramidasi ,ocito je, pate od toga.
PIRAMIDA SUNCA JE PIRAMIDA MA STA VI ANTIPIRAMIDASI MISLILI:
PIRAMIDA SUNCA JE PIRAMIDA MA STA VI ANTIPIRAMIDASI MISLILI:
- Murat Sabanovic
hajde navedi 1 dokazedosman wrote:
Ja znam da piramide nema i svakim danon sve vise dokaza imam na dlanu.
.