SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Komšinica

#1176 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Komšinica »

Zna li neko ima li ovog Revlon pudera u nekim drugim gradovima, mimo Sarajeva? :(

Image
BJB

#1177 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ako sutra odem u Mo, pogledacu..
Pacificgirl

#1178 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Komšinica wrote:Zna li neko ima li ovog Revlon pudera u nekim drugim gradovima, mimo Sarajeva? :(

Image
Ja ga narucila sa www.thecosmetichouse.co.uk , dodje za par dana, odlican ! :)
Komšinica

#1179 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Komšinica »

@BJB - Hajde molim te ako se sjetiš pogledaj ima li ga kod njih...

@Pacificgirl - Sad gledam, ali nemaju 150Buff za kombinovanu i masnu kožu, koji ja inače koristim. :?
Koji si ti naručila?
Kona__

#1180 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Kona__ »

@Lady Saray uzimala sam ja Farmasi, i omjer cijene i kvalitete je stvarno solidan. Uzela dva seta sjena, lijepo pigmentovane, a nisu presjajne, cetiri sjene kombinacije smedjih i bez, mislim oko 7-8 Km, naravno na slavnu bazu za sjene ne micu, stvarno zadovoljna. Nisam nista drugo probala, al' planiram do kozma, pa mozda se jos sta potrefi.. :D
Pacificgirl

#1181 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Komšinica wrote:@BJB - Hajde molim te ako se sjetiš pogledaj ima li ga kod njih...

@Pacificgirl - Sad gledam, ali nemaju 150Buff za kombinovanu i masnu kožu, koji ja inače koristim. :?
Koji si ti naručila?
Naručila za kombinovanu i masnu kožu, True Beige, ne znam broj ovako napamet, meni je ta boja savršena.
Michun

#1182 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

mimsy wrote:Vidim dosta strucnjaka na forumu :D zato vas molim pomazite..
Naime imam poprilicno svijetao ten,puder sam pogodila...savrseno mi odgovara DEBORAH colour copy 1.Sto se tice rumenila koristim perle iz avona,preovladava roza boja.Kosa mi je smedje boje kao i oci,s tim da oci nekad bacaju na zuto :D .Eh sad sto se tice sjene,stavrno ne mogu da pogodim nikad koja mi nijansa odgovara.Kad stavim smedju sjenu svi mi govore da su mi oci umorne,tuzne :sad: .Siva ko i moze proci,al opet to nije to.Moze biti da je do sjena.Eto moze neka preporuka,da nisu zara tipa 30 KM jedna i slicno.Sjene koje sam koristila BeYu,manhattan magic duo,rimel.Hvala!
E 'vako. Pravo je tesko nekim ocima odrediti boju sjene jer se promjeni boja kad sjenu stavis. Evo ja opet na artdeco, jedna sjena 7 KM a evo vidis na snizenjima i po 5. Bez kutijice doduse, ali ako fulis nije strasno. Ima boja pearly grey brown koja bi ti mogla proci kao svjetlija a pearly anthracite kao tamnija. One su sjajne. Ja bi stvarno malo na prst pa stavila na oko. Idi bez sminke/sjene pa u radnji stavi.
Michun

#1183 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

I samo da izjavim da mrzim cetkice u sjajevima...zasto svi ne stave spuzvice. Ja to mijenjam, kopam po kuci dok ne nadjem odogovarajucu spuzvicu od starog sjaja za novi koji ima cetkicu.
Znal' neko koji navoj sa spuzvicom odgovara za dior sjaj.
LONGMAN

#1184 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

bez_ideje wrote:
Vjerujte mi! wrote:Možemo li se i mi u oči ubadati ovim? :mrgreen:
Mozes,na istoku uobicajena stvar
Image

P.S-zbavih i ja surmu....na prvu mi se ne djasvi toliko,nekako izgledam ko tele. Citava mi glava u ocima :-) :roll:
kako njima lijepo stoji ova surma :D

Eh ja ne mogu ni surmu, ni kreon koristiti, ima oci :shock: i stavim kreon, i probavala sam mnoge, al to se razmaza u sekundi, sve bude lijepo, divno, krasno, dodjem kuci kad ono crna linija ispod kapka :x
Help :D Ima l jos neko belaja, koji je pouzdan?
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#1185 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by WipeOut »

Jel ima negdje u Tuzli da se kupi ova surma?Jednom sam dobila neku surmu u prahu,i ni dan danas nisam skontala kako da baratm s njom :-)
A bas bi voljela da probam...

Ja inace koristim kreon,mada sam u zadnje vrijeme pocela koristiti tus,jest da se napatim dok ne ispane sve kako treba,ali na kraju bas fino izgleda...
_EMA_

#1186 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

E cure, super ste...hvala vam na pomoci...kupila sam ovaj Manhattan - elegant violet, kosta 10 KM...za sada sam zadovoljna, a nije skup :)
Michun

#1187 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

BUM vijest...:D
Inace se ova str. naplacuje ali je free u jan i feb. Neke stvari naravno ne mozete kupiti ovdje ali ko ima vremena da pregleda.
http://www.beautypedia.com/BestProducts.aspx
Michun

#1188 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

babyline wrote:ako bankrotiram kolektivno cu vas optuziti :skoljka:
Lako je tebi :) A koga ja da optuzim?
*mima*

#1189 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Jel se to sminkate?
*mima*

#1190 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

babyline wrote:ne u fazi smo nabavke... svega i svacega.. apetiti povecani..
otimam po kucama..

Treba da saznamo adresu od michunke......... :D
Michun

#1191 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

hahaha...sutim kao zalivena :D
my precious :-)
Michun

#1192 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Da znate da je u radnji mars 99 dosao novi kontingent MAC sminke - jel original, nije li...ne znam. Neko kaze jes', neko nije. Nije skupo, pa kome treba maskara za 3-4, rumenilo za 5 KM, i tako to.
*mima*

#1193 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

babyline wrote:upraticemo je satelitski oho-ho :dance:

Mi nju pozovemo na kafu......ono znas...da razmijenimo iskustva....i ja joj ubacim onu spravicu za pracenje....imamo sad one male.....nece ni primijetit...................haaaaaaaaaaaaaa....sta kazes na oFo?
*mima*

#1194 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Michun wrote:Da znate da je u radnji mars 99 dosao novi kontingent MAC sminke - jel original, nije li...ne znam. Neko kaze jes', neko nije. Nije skupo, pa kome treba maskara za 3-4, rumenilo za 5 KM, i tako to.

Hoces odvest babyline i mene da nam pokazes?
Michun

#1195 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

*mima* wrote:
Michun wrote:Da znate da je u radnji mars 99 dosao novi kontingent MAC sminke - jel original, nije li...ne znam. Neko kaze jes', neko nije. Nije skupo, pa kome treba maskara za 3-4, rumenilo za 5 KM, i tako to.

Hoces odvest babyline i mene da nam pokazes?
Hocu :D
Al' cu se zastiti folijom onom, zamotam se ono od glave do pete :-)
*mima*

#1197 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

A sad ozbiljno.......dje je taj....mars 99 ?
Michun

#1198 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ozbiljno imas na drveniji (gdje je bila pozorisna) i grbavica stadion (one radnje okolo stadiJona)
alica.k

#1199 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Michun wrote:Ozbiljno imas na drveniji (gdje je bila pozorisna) i grbavica stadion (one radnje okolo stadiJona)
i stup kod merkura :D
mala vojcica

#1200 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mala vojcica »

Znam da upadam malo sa svojim pitanjem, ali zanima me da li je iko probao ovu novu kozmetiku DELAROM. Ima je samo u apotekama, vidjela sam u BBI i Mercatoru! Imali su promociju neki dan, pa su mi djevojke rekle da to isti covjek koji je kreirao i Decleor i Darphin, pa me ustvari zanima da li je iko isprobao i sta misli? Meni se svidjela, mirise jako lijepo, ali je malo skuplja, pa rekoh da pitam prije nego odrijesim kesu! :)
Post Reply