Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Login77777

#1176 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Login77777 »

Bloo wrote: 01/11/2022 08:03
Login77777 wrote: 01/11/2022 07:45
Probaj cornet sladoled od Frisca, Magnum, Mövenpick itd pa ti u zivotu Ledo nece biti prvi izbor. :-D
ben&jerry's!
I taj puno ljudi voli. Moj izbor nije. :mrgreen:
Suzie Q

#1177 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Suzie Q »

Citam i ne vjerujem sta citam.

Mesnice postoje ali za kupovinu u mesnici ti treba dubok dzep, isto kao i ribarnice pa biraj lignje i velike i male i oguljene i neoguljene ali budi spreman odrijesiti kesu. Otidji i na pijacu, pa pogledaj izbor. Od domacih jaja, mesa, mlijeka, sira... nicim ne zaostaju za nama.

Neliko puta sam dolazila u verbalni sukob s nasim ljudima koji sipaju drvlje i kamenje na njemacku hranu i kuhinju, a da nisu ni probali nista od toga.
Teletina i janjetina nisu kao nase jer je zakonom zabranjeno klati tako mlade zivotinje i to se osjeti na ukusu. Ovo sto je kod Nijemca teletina, kod nas je junetina. Isto tako mljeveno (govedina) nije kao nase pa burek nije, Boze moj, kao nas. Nije jer se u Njemackoj ne melje loj i mljeveno meso mora biti cisto. E taj loj daje miris bureku i cevapima i jedino mozes otici u mesnicu i naruciti da ti takvo meso samelju, inace ga neces pojesti. itd

Kad je meso u pitanju, na svakom pakiranju ima jasno naznaceno u kakvim uvjetima je zivjela ta zivotinja, odnosno kakve je kvalitete meso. Ne podvaljuje ti se, sam biras.
I toliko price o nasim proizvodima, a vise manje se sve moze kupiti u skoro svakom supermarketu i jeftinije je nego kod nas. Lino Lada u Lidlu 1,99€, aj pogledaj koliko je u Mercatoru.
elcaliente

#1178 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

Ima svakakvih razmisljanja i pitanja i to se mora postovati.

Al sto mene cudi je uvjek to pitanje o minimalnoj penziji i taj pojam minimalna penzija.
Koje zemlje imaju minimalnu penziju?
Po mom misljenju ta minimalna penzija zakida one koji su radili a neradnicima daje bonus.
JohnnyS

#1179 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by JohnnyS »

Jao kad mi netko Lidl hvali, nije mi dobro, Škafa za njih Hilton
elcaliente

#1180 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

Suzie Q wrote: 01/11/2022 08:25 Citam i ne vjerujem sta citam.

Mesnice postoje ali za kupovinu u mesnici ti treba dubok dzep, isto kao i ribarnice pa biraj lignje i velike i male i oguljene i neoguljene ali budi spreman odrijesiti kesu. Otidji i na pijacu, pa pogledaj izbor. Od domacih jaja, mesa, mlijeka, sira... nicim ne zaostaju za nama.

Neliko puta sam dolazila u verbalni sukob s nasim ljudima koji sipaju drvlje i kamenje na njemacku hranu i kuhinju, a da nisu ni probali nista od toga.
Teletina i janjetina nisu kao nase jer je zakonom zabranjeno klati tako mlade zivotinje i to se osjeti na ukusu. Ovo sto je kod Nijemca teletina, kod nas je junetina. Isto tako mljeveno (govedina) nije kao nase pa burek nije, Boze moj, kao nas. Nije jer se u Njemackoj ne melje loj i mljeveno meso mora biti cisto. E taj loj daje miris bureku i cevapima i jedino mozes otici u mesnicu i naruciti da ti takvo meso samelju, inace ga neces pojesti. itd

Kad je meso u pitanju, na svakom pakiranju ima jasno naznaceno u kakvim uvjetima je zivjela ta zivotinja, odnosno kakve je kvalitete meso. Ne podvaljuje ti se, sam biras.
I toliko price o nasim proizvodima, a vise manje se sve moze kupiti u skoro svakom supermarketu i jeftinije je nego kod nas. Lino Lada u Lidlu 1,99€, aj pogledaj koliko je u Mercatoru.
Imas turske mesnice koje malo lice na nase.
I u Aldiju zna biti dobro meso osnovno pravilo je kupuj Bio meso.
Unzad par godina mi uzimamo samo bio proizvode pa i meso, na mesu se osjeti najveca razlika izmedju hamelja punog antibiotika i bio mesa.
Osim sto kupujes los kvalitet i okus kupijes svojima parama i rak kada kupis meso koje nije bio.
Sama cijena proizvoda treba da ti kaze da sa tim proizvodom nesto nije uredu.
U Njemackoj postoji semafor na pakovanje gdje opisuje kako je zivotinja drzana i cim je hranjena i gdje.
Pa kada po Aldiju i Lidlu vidis broj 2 pa procitas sta je broj 2 dodje ti da povratis.
Suzie Q

#1181 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Suzie Q »

Kad je Merkelica izjavila prije par godina da piletina ne moze kostati 2€ digla se kuka i motika sta ona prica. Zena je apsolutno bila u pravu. Ako hoces zdravo meso, ono nikad ne moze biti tako jeftino.
crveni_makovi

#1182 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by crveni_makovi »

Bloo wrote: 01/11/2022 00:21 Ne vidim potrebu da se o tudem iskustvu prica kao o licnom na ovakav nacin.
Ma ni ja. Kako god da probam, ne mogu da se uzivim u takvu ulogu bas na tom nivou a bas sam bliska i sa bratom i sa sestrom.
crveni_makovi

#1183 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by crveni_makovi »

Suzie Q wrote: 01/11/2022 08:48 Kad je Merkelica izjavila prije par godina da piletina ne moze kostati 2€ digla se kuka i motika sta ona prica. Zena je apsolutno bila u pravu. Ako hoces zdravo meso, ono nikad ne moze biti tako jeftino.
Nema zdravog mesa uopste. Nema zdravog mesa koje ce ti neko proizvesti i prodati u sirokoj prodaji. To su sve bajke organsko, zdravo...
Bloo
Globalna šefica

#1184 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bloo »

Login77777 wrote: 01/11/2022 08:16 I taj puno ljudi voli. Moj izbor nije.
Ma princip je svuda isti - ako hoces kvalitetniji sladoled, moras malkice vise da platis.
Imas cokolade i sladolete koji su cjenovno pristupacniji, ali kvaliteta varira, s druge strane imas malo skuplje (ali ne bas toliko) kojima je okus bolji, sastojci kvalitetniji itd...

ako se mojoj guzici jede fina cokolada, onda dam marku vise. Ne kupim Vispak cokoladu i zalim se kako je losa.
Ecci
Vozim: Biciklam

#1185 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ecci »

Cek, sad je bolje meso po BiH marketima, uvezeno zaledjeno iz necijih robnih rezervi, pred istek roka trajanje, a u marketu prikazano kao svjeze/domace?

Kod nas je inace kontrola i drzanje namirnica na sjajnom nivou :cry: Citam i ne vjerujem sta raja pise :-)
Bloo
Globalna šefica

#1186 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bloo »

Ecci wrote: 01/11/2022 10:13 Cek, sad je bolje meso po BiH marketima, uvezeno zaledjeno iz necijih robnih rezervi, pred istek roka trajanje, a u marketu prikazano kao svjeze/domace?

Kod nas je inace kontrola i drzanje namirnica na sjajnom nivou :cry: Citam i ne vjerujem sta raja pise :-)
Tako je, bicikletaš.

Govedina iz Argentine kojoj nije prikazano porijeklo niti bilo kakvi podaci je kvalitetna. :D

Mislim da mozda i nas ceka za jedno 100 godina kada udemo u EU da moramo pratiti neka pravila oko klanja zivotinja. Nema vise baby teleta, janjeta...
sabanss

#1187 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sabanss »

Login77777 wrote: 01/11/2022 07:45
sehohari wrote: 01/11/2022 01:54 Ne slažem se s tobom.

U Bosni su proizvodi hrane u prosjeku 5x ukusniji, jedino možda neke stvari poput Nutelle ili čokoladica nisu iste.

Evo, ja bi konkretno dao deset njemačkih sladoleda za jedno pakovanje Lede.

Njemačka je poznata po evropi po najlošijoj kvaliteti hrane u EU.

A ovo za asortiman je isto posebna priča. Evo, ja konkretno volim lignje. Otiću ću u deset prodavnica i neću ih naći.
Sa druge strane, to za meso je tačno. Ali opet, to je više do bh. potrošača. U Bosni se meso tradicionalno ne kupuje u supermarketima, već radije u mesnicama, što u DE nije slučaj.
I iskreno rečeno, živim za dan kada bi bio moja bosanska mesnica otvorila neku filijalu kod mene.

Po kvaliteti hrane, ukusu i kvaliteti je najbolja Holandija. Ali tamo i jeste sve dosta skuplje (zato opet imaju i bolje plate nego u Njemačkoj...)
Probaj cornet sladoled od Frisca, Magnum, Mövenpick itd pa ti u zivotu Ledo nece biti prvi izbor. :-D
O ukusima se ne raspravlja ali fakat Mövenpick i Ledo u istoj rečenici :D Mesnice kakve mi poznajemo drže Turci i Nijemci tamo rado kupuju tako da se može i to kupiti. Kvalitet bosanskih proizvoda je nakon monopolizacije tržišta od strane Binga,AS Jelah i sličnih te Agrokora i podružnica opao dramatično. Prije par dana sam komentarisao klasov hljeb kao primjer... Nešto čega se sjećam kao ukusno sada liči na piljevinu čak i kada je svjež. To je posljedica malog tržišta i monopola što je u zemlji sa 80 miliona (ili 300+ ako gledamo EU) znatno teže postići.
Dope_Man

#1188 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Dope_Man »

mali_balon wrote: 01/11/2022 08:01 Znaci ne treba ici u njemacku jer im je administracija gora nego nasa, o zdravstvu da ne pricamo mi smo svjetlostnim godinama ispred, granapi su fuuuujjjj bingo i merkator su spejs satl prodavnice samo za istncan bosanski ukis i nepce...putevi im na nivou lokanog puta vitez gluha bukovica...zeljeznice ala pruga ilijas vares....mobilni signal fata 50m od antene itd itd.....katastrofa....a prodaju se za najbogatiju i najjacu zemlju u eu.....kako li je tek jadnim francuzima austrijancima holandezima.....a o belgijskoj fukari da ne govorimo.....a tek bijedni svicarci fuj
Fukare sve dobri moj, samo nam prodali dobar marketing pa se zato na Balkanu sjedi u radu pred njihovin ambasadama. Al dolazi raja sebi, eno neki dan na klix bio clanak o nekom Njemcu sto je dosao u BiH. Okrece se to polako, sad vise omjer odlazak/dolazak nije 50000/0, sad je 50000/1 :D
sabanss

#1189 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sabanss »

mali_balon wrote: 01/11/2022 08:01 Znaci ne treba ici u njemacku jer im je administracija gora nego nasa, o zdravstvu da ne pricamo mi smo svjetlostnim godinama ispred, granapi su fuuuujjjj bingo i merkator su spejs satl prodavnice samo za istncan bosanski ukis i nepce...putevi im na nivou lokanog puta vitez gluha bukovica...zeljeznice ala pruga ilijas vares....mobilni signal fata 50m od antene itd itd.....katastrofa....a prodaju se za najbogatiju i najjacu zemlju u eu.....kako li je tek jadnim francuzima austrijancima holandezima.....a o belgijskoj fukari da ne govorimo.....a tek bijedni svicarci fuj
A fakat nerealni ljudi. O Njemačkoj možda tako mogu pričati Kanađani ili Amerikanci srednje klase pa čak niti oni.
mali_balon

#1190 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by mali_balon »

Dope_Man wrote: 01/11/2022 10:17
Fukare sve dobri moj, samo nam prodali dobar marketing pa se zato na Balkanu sjedi u radu pred njihovin ambasadama. Al dolazi raja sebi, eno neki dan na klix bio clanak o nekom Njemcu sto je dosao u BiH. Okrece se to polako, sad vise omjer odlazak/dolazak nije 50000/0, sad je 50000/1 :D
Ma fuj kazem ja....ali eto sto kazes raja lagano otvara oci
Suzie Q

#1191 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Suzie Q »

Bloo wrote: 01/11/2022 10:16
Ecci wrote: 01/11/2022 10:13 Cek, sad je bolje meso po BiH marketima, uvezeno zaledjeno iz necijih robnih rezervi, pred istek roka trajanje, a u marketu prikazano kao svjeze/domace?

Tako je, bicikletaš.

Govedina iz Argentine kojoj nije prikazano porijeklo niti bilo kakvi podaci je kvalitetna. :D

Mislim da mozda i nas ceka za jedno 100 godina kada udemo u EU da moramo pratiti neka pravila oko klanja zivotinja. Nema vise baby teleta, janjeta...
U pricipu je to nesto sto moramo ispuniti prije ulaska u EU i to je kod nas veoma bitno politicko pitanje jer (halal) klanje kakvo mi poznajemo u EU nije dozvoljeno. Zato je bitno da nam u Parlamentima sjede sve sami intelektualci koji su direkt s njive dosli na funkcije pa znaju i sve procese klanja zivotinja, uzgoja, transiranja itd
sabanss

#1192 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sabanss »

madner wrote: 01/11/2022 07:12 Obim ponude ovisi od platezne moci kupaca, logicno je da je tu plus na strani Njemacke. Nas plus je sto je jos moguce kupovati kvalitetnu hranu za vrlo prohvatljive cijene. No to je onda prednost Minhena ne Njemacke.

Domaca jaja, meso koje je bilo na ispasi, sirevi itd…

Sto se tice rentanja stanova, nisam pratio da nije doslo do nekih skokova no Hrasno je bilo 500 bez rezija (i oni Njemacki kvadrati su bili bez istih)

Znam dosta ljudi koji rentaju za manje.
O tome i govorim, bogatstvo + veličina tržišta. Također, Njemačka pazi koliko-toliko i na regionalni razvoj pa nije porazno živjeti u Augsburgu kao što bi nama bilo u recimo Ilijašu tj. kvalitet života ti neće biti značajno umanjen. Hrana nije jeftina niti kod nas a nije ni domaća. Ja recimo ne mogu naći 10l mlijeka da kupim da napravim sebi kiselo mlijeko, kajmak ili sir. Ono što sam kupovao od "provjerenih" ljudi daje toliko kajmaka da ispadne da je mlijeko sa 1% mm.

Hrasno je oko 700-800 KM renta + režije koje sa Toplanama mogu biti enormne. U Njemačkoj je warm miete, što znači da su (skoro) sve režije uključene.

Može se uštediti više u BiH u pojedinim strukama to definitivno pogotovo kad imaš naslijeđenu nekretninu. Međutim nije isto gledati Sarajevo ili Bayern, slušati Iron Maiden ili Acu Lukasa, skijati u Garmišu i na Bjelašnici, disati čist zrak cijele godine ili živjeti u Sarajevu novembar-mart, imati 7-8 parkova sa prečnikom od 5-6 km u centru grada ili imati "veliki park" preko puta Sarajke.... Mogu nabrajati unedogled. Šta će mi pare u BiH :D
skafiskafsnjak

#1193 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

sehohari wrote: 01/11/2022 01:54
sabanss wrote: 01/11/2022 01:00 Da naravno... Zato je Merkator svojevremeno ponosno uvozio teletinu iz Holandije - dok je morao isticati zemlju porijekla. Ledo sladoled tipa quattro ili twice izaziva povraćanje, dok premium košta cenera i tek je malo bolji. No, ne govorim o tome već o izboru. Nijemac ga ima, mi nemamo. Pogledaj Lidl u Hrvatskoj i asortiman mesa, ribu neću spominjati jer ne bi bilo pošteno. I tako snabdjeven Lidl ima samo dio asortimana onoga u Minhenu.

Živio sam u obje zemlje tako da mogu porediti. Nećemo ih nikada stići u kvaliteti života. Možemo biti zadovoljni i malim i biti sretni i u BiH ali kada se objektivno pogleda nismo ne ista liga već nismo ni u istom sportu. A Njemačka je europski prosjek po tom pitanju.
Ne slažem se s tobom.

U Bosni su proizvodi hrane u prosjeku 5x ukusniji, jedino možda neke stvari poput Nutelle ili čokoladica nisu iste.

Evo, ja bi konkretno dao deset njemačkih sladoleda za jedno pakovanje Lede.

Njemačka je poznata po evropi po najlošijoj kvaliteti hrane u EU.

A ovo za asortiman je isto posebna priča. Evo, ja konkretno volim lignje. Otiću ću u deset prodavnica i neću ih naći.
Sa druge strane, to za meso je tačno. Ali opet, to je više do bh. potrošača. U Bosni se meso tradicionalno ne kupuje u supermarketima, već radije u mesnicama, što u DE nije slučaj.
I iskreno rečeno, živim za dan kada bi bio moja bosanska mesnica otvorila neku filijalu kod mene.

Po kvaliteti hrane, ukusu i kvaliteti je najbolja Holandija. Ali tamo i jeste sve dosta skuplje (zato opet imaju i bolje plate nego u Njemačkoj...)
Gdje je poznata po tome? :D

Sto se sladoleda tice, ocigledno nisi sve probao. Probaj Häagen -dazsml, beny jerry, pa se onda javi. Nemam ja nista protiv Leda, Quattro i Macho su vrh.... Ali daleko od toga da u Deu nema istih ili boljih..
skafiskafsnjak

#1194 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

sabanss wrote: 01/11/2022 10:29
madner wrote: 01/11/2022 07:12 Obim ponude ovisi od platezne moci kupaca, logicno je da je tu plus na strani Njemacke. Nas plus je sto je jos moguce kupovati kvalitetnu hranu za vrlo prohvatljive cijene. No to je onda prednost Minhena ne Njemacke.

Domaca jaja, meso koje je bilo na ispasi, sirevi itd…

Sto se tice rentanja stanova, nisam pratio da nije doslo do nekih skokova no Hrasno je bilo 500 bez rezija (i oni Njemacki kvadrati su bili bez istih)

Znam dosta ljudi koji rentaju za manje.
O tome i govorim, bogatstvo + veličina tržišta. Također, Njemačka pazi koliko-toliko i na regionalni razvoj pa nije porazno živjeti u Augsburgu kao što bi nama bilo u recimo Ilijašu tj. kvalitet života ti neće biti značajno umanjen. Hrana nije jeftina niti kod nas a nije ni domaća. Ja recimo ne mogu naći 10l mlijeka da kupim da napravim sebi kiselo mlijeko, kajmak ili sir. Ono što sam kupovao od "provjerenih" ljudi daje toliko kajmaka da ispadne da je mlijeko sa 1% mm.

Hrasno je oko 700-800 KM renta + režije koje sa Toplanama mogu biti enormne. U Njemačkoj je warm miete, što znači da su (skoro) sve režije uključene.

Može se uštediti više u BiH u pojedinim strukama to definitivno pogotovo kad imaš naslijeđenu nekretninu. Međutim nije isto gledati Sarajevo ili Bayern, slušati Iron Maiden ili Acu Lukasa, skijati u Garmišu i na Bjelašnici, disati čist zrak cijele godine ili živjeti u Sarajevu novembar-mart, imati 7-8 parkova sa prečnikom od 5-6 km u centru grada ili imati "veliki park" preko puta Sarajke.... Mogu nabrajati unedogled. Šta će mi pare u BiH :D
I ljeti je zrak zagadjen...samo.manje i nema magle. Nije samo Novembar-mart...
mali_balon

#1195 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by mali_balon »

sabanss wrote: 01/11/2022 10:20
A fakat nerealni ljudi. O Njemačkoj možda tako mogu pričati Kanađani ili Amerikanci srednje klase pa čak niti oni.
Znas kako ja na to gledam, to je filozofija sta ce on vidi mu glave......kako ce fukara drugacije sakriti svoj fukaraluk nego pljuvati boljeg od sebe.....isto to rade polupismeni ljudi sve ce uraditi da omalovazi boljeg od sebe da bi sebe malo uzdigao i kao sam sebi dokazao da je neko i nesta nekom.......citav zivot se fura da je neko i nesta da je nekom bitan da se bez njega zemlja nece okretati nastaje sudnji dan i tk kad ode iz svoje zabokrecine skonta koliko je nebitan da ga niko ne jebe, sitan i mal u svim pogledima i naravno da ce to sve popljuvati jer je to istina a istin nas boli i strah nas je istine strah nas je priznati da ima bolji, jaci, brzi, pametniji od nas....popljuvat ce lidl mesnice kafe.....ma sve jer je tamo u krugu svojij prijatelja, familije i sela mozda nekom ipak bitan....
A to je inace sindrom nas sitnih balkanskih plemena, mislimo da smo negdje nekom hansu bitni....
Bloo
Globalna šefica

#1196 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 01/11/2022 10:32 Gdje je poznata po tome?

Sto se sladoleda tice, ocigledno nisi sve probao. Probaj Häagen -dazsml, beny jerry, pa se onda javi. Nemam ja nista protiv Leda, Quattro i Macho su vrh.... Ali daleko od toga da u Deu nema istih ili boljih..
Nesto sam skontala...
Paprike u trznom centru i paprike na Markalama ili kod provjerenogseljaka su naravno razlicite. Ove druge su ukusnije.
Paprike iz Aldija su plasticne i nemaju okusa, paprike kod Rusa ili Edeke ili kod seljaka njemackog su vec druga stvar....

Ali neko iz Sarajeva je navikaoi da su mu pijace ispred nosa. :D
mali_balon

#1197 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by mali_balon »

Bloo wrote: 01/11/2022 10:40

Nesto sam skontala...
Paprike u trznom centru i paprike na Markalama ili kod provjerenogseljaka su naravno razlicite. Ove druge su ukusnije.
Paprike iz Aldija su plasticne i nemaju okusa, paprike kod Rusa ili Edeke ili kod seljaka njemackog su vec druga stvar....

Otiso i aldi kupio paradajz sjebo se koliko mirise na paradajz....kod nas razna srca picke materne nit mirisa nit ukusa i to iu baste ne sa pijace....kontam svabo ga garant parfemise
Paprike mesnate i ukusne kontam ma sve je to hemija.....

Mene samo zanima koliko bi tek francusku pljuvali u kojoj je hrana jeftinija o izboru i ukusu da ne govorimo....ili holandija....opet bi bosnjo doso i reko biMgo je bolji
skafiskafsnjak

#1198 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 01/11/2022 10:40

Nesto sam skontala...

Ma meni je sve nase ukusnije... Paradajz najvise. Doduse, ja sam imao 99% domace sve, rijetko se kupovalo :D

Ovdje je najvise plastika, ponekad se nesto potrefi da je ukusno. Ja u Edeki 99% kupujem... Saznao sam da u blizini mene cetvrtkom prije podne ima neka pijaca, pa cu bas da vidim ovih dana.

Nije vise ni u parama, platit cu vise, ali da valja. Eto paprika je 5,99 eur po kili, ova neka dobra. Kad.pravim nesto ,uzmem tu...

Skupa mi je ona plastika koliko god da kosta.

@mali_balon brate sta si ti jeo ne znam... Meni je paradajz najlosoji u poredjenju s nasim :D
Jedino oni mali cherry nisu losi.
Bloo
Globalna šefica

#1199 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote: 01/11/2022 11:37 Doduse, ja sam imao 99% domace sve, rijetko se kupovalo
Pda, Hercegovci... :twisted:
Ja cak i na Markalama moram paziti od koga kupujem, inace se moze desiti da mi preprodaju paradajz iz Hoseta :lol:
JanuaryJones

#1200 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by JanuaryJones »

Da je sve potaman (a nije) nivo zagadjenja od oktobra do aprila je visoko na listi razloga za otići. I ne, nije rješenje otići na planinu jer je to zanemarivo u odnosu na % vremena provedenog u školi, na poslu, izmedju obaveza, pa čak i u stanu.
Post Reply