Lain Coubert wrote: ↑07/02/2024 20:27
Ja sam bio u ponedjeljak 4.2.2024. u radnji koja je kao neki suradnik novotela(pasaž gračanica) i kaže mi lik da je tad već bila istekla akcija a haman da nije, kao ima nova 12 mjeseci po 12 a drugih 12 po 18 KM. Pitao koliko dana treba za prenos broja i reče mi da završi u roku par sati on sve, isti dan, samo mu treba ona kartica gdje je buk2 ili nešto iz pošte ako ju nemaš.
Pa nije isto prenijeti broj iz jednog operatera u drugi i od istog operatera potpisati ugovor.
To sto si ti pitao u Kodamu je da tvoj postojeci Novotel broj prebacis sa ultre na pretplatu i tu ti samo treba broj sim kartice i PUK.
Kod prenosa broja je malo slozenija situacija...treba ti da odes kod postojeceg operatera i zahtjevas prenos broja u drugu mrezu,ako si na pretplati i onda ti se ne prekida pretplata,nego operateri izmedju sebe zavrse proceduru a ti i dalje koristis recimo BHT dok te ne prebace na Novotel i tih par dana ces platiti BHTu ali nede doci do prekida pretplate.
Druga opcija je da raskines ugovor (ako si pod ugovorom) i da dobijes od njih "prepaid potvrdu za broj",to je ono PUK i jos neki broj,potvrda da je tvoj broj aktivan i vazeci i kada dobijes tu potvrdu,mozes odmah podnijeti zahtjev za prenos broja u Novotel.
Kod ovog postupka,trebas uvezati i svoj broj od drugog operatera sa SIM karticom od Novotela i onda kada dodje do prenosa broja u drugu mrezu,izbaciti staru SIM karticu a ubaciti tu novu od Novotela koja je pridruzena tvom broju.