Zakon postojanja nije ni politika, ni vjera da mu trebaju PRISTALICE. Zakon postojanja je čista, iskustveno provjerljiva, i logički objašnjiva nauka koja bez samodokazivanja i razumijevanja nikome ne znači ništa. Dakle, Zakonu postojanja su potrebni samo ljudi koji ga RAZUMIJU. Konkretno, ovu temu dnevo posjeti oko 200 posjetilaca. Koliko je njih uspjelo da provjeri i razumije o čemu je riječ, ne znam. Znam samo da će da ih bude mnogo i da će da prevladaju svoje neznanje kad dođe SUDNJI DAN, tj. kad kapitalisti dovedu Čovječanstvo do ruba propasti, pa većina ljudi shvati da im je Zakon postojanja ostao kao jedino rješenje spasa. Što znači da vrijeme vladavine ideje Zakona postojanja još nije došlo. Ovo su još uvijek samo pripreme. U tim pripremama, na ovom forumu, svako ko prati ovu temu, učestvuje, nebitno da li razumije i prihvata ideju Zakona postojanja, ili ma iz kojeg, sebičnog, razloga pljuje po njoj.
OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
-
Ljubo2
#1176 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
-
Tempo
- ZeModerator
#1177 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
ili sere po njojLjubo2 wrote: ↑12/11/2020 01:59Zakon postojanja nije ni politika, ni vjera da mu trebaju PRISTALICE. Zakon postojanja je čista, iskustveno provjerljiva, i logički objašnjiva nauka koja bez samodokazivanja i razumijevanja nikome ne znači ništa. Dakle, Zakonu postojanja su potrebni samo ljudi koji ga RAZUMIJU. Konkretno, ovu temu dnevo posjeti oko 200 posjetilaca. Koliko je njih uspjelo da provjeri i razumije o čemu je riječ, ne znam. Znam samo da će da ih bude mnogo i da će da prevladaju svoje neznanje kad dođe SUDNJI DAN, tj. kad kapitalisti dovedu Čovječanstvo do ruba propasti, pa većina ljudi shvati da im je Zakon postojanja ostao kao jedino rješenje spasa. Što znači da vrijeme vladavine ideje Zakona postojanja još nije došlo. Ovo su još uvijek samo pripreme. U tim pripremama, na ovom forumu, svako ko prati ovu temu, učestvuje, nebitno da li razumije i prihvata ideju Zakona postojanja, ili ma iz kojeg, sebičnog, razloga pljuje po njoj.
-
Ljubo2
- Lao Ce
#1180 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Tema bi se trebala zvati 'Otkrivena mi je tajna postojanjaa, a ne otkrio sam tajnu postojanja', pošto 'autor' konstantno samog sebe 'umeće' u 'zakon', mada mu je to navodno dostavilo neko svjetlosno biće što je naravno sve teško provjerljivo. Ima mnogo teorija na tržištu i mnogo spasioca, a i mnogo ljudi na lijekovima.
- Dozer
#1181 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Najfascinantnija mi je postavka po kojoj niko i nista ne postoji.... Kad se sabere sve sto Ljubo prica, ispada da zapravo ne postoji nista. Sve je ovo sto vidimo, osjetimo, znamo...iluzija. Iluzija uzrokovana kvantnim vakuumom...
Ne postoji magnetizam, ne postoji energija, ne postoji informacija koja formira materijalno, ne postojimo mi ljudi, ne postoje zivotinje, biljke, planeta... Naprosto, ne postoji nista. Postoje samo nekakvih fizicki i psihicki procesi kvantnog vakuuma...
Ne znam...vjerovatno smo svi mi glupi, a jedini Ljubo konta poentu koju nam pokusava (bezuspjesno) nametnuti...
Predlazem da sacekamo jos 40 godina...mozda nadodjemo...
Ne postoji magnetizam, ne postoji energija, ne postoji informacija koja formira materijalno, ne postojimo mi ljudi, ne postoje zivotinje, biljke, planeta... Naprosto, ne postoji nista. Postoje samo nekakvih fizicki i psihicki procesi kvantnog vakuuma...
Ne znam...vjerovatno smo svi mi glupi, a jedini Ljubo konta poentu koju nam pokusava (bezuspjesno) nametnuti...
-
Tempo
- ZeModerator
#1182 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
mozda ni ljubo ne postoji.Dozer wrote: ↑12/11/2020 11:58 Najfascinantnija mi je postavka po kojoj niko i nista ne postoji.... Kad se sabere sve sto Ljubo prica, ispada da zapravo ne postoji nista. Sve je ovo sto vidimo, osjetimo, znamo...iluzija. Iluzija uzrokovana kvantnim vakuumom...
-
Ljubo2
#1183 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Zašto se svi kače radije za mene ("ovakav je, onakav je"), a ne za Zakon postojanja, kad, uopšte, nije bitno, ni ko sam ja, ni šta sam, ni kakav sam, ni kako sam otkrio Zakon postojanja, već je samo bitno razumijevanje Zakona postojanja?
Potpuno tačno, IMA! Neka bude da sam i ja jedan od tih.
Nego ti meni reci jednu drugu stvar. Dali si razumio Zakon postojanja? Da li znaš odgovore na tri osnovna egzistencijalna pitanja: ŠTA POSTOJI, KAKO I ZAŠTO? Da li je iko od toliko stotina posjetilaca ove teme uspio da razumije odgovore na ova tri pitanja? A posebno, da li je iko razumio da odgovori na ta tri pitanja imaju veliku upotrebnu vrijednost? U odnosu na sve moguće odgovore koji su do danas dati na ova tri pitanja u okviru svjetske nauke, filozofije, svjetskih religija, ideologija i politika? Koje svi hvale i do neba dižu, a koji su tokom cijele ljudske istorije, sve do dana današnjeg, Čovjeječanstvu bili mnoooooogo više od štete, nego od koristi.
-
belfy
#1184 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
cek malo, da li sada lav, tigar i panter vise ne love zebre, antilope ili divlja goveda, nego postali vegani? veca riba ne jede manju? pauk ne lovi muhe i musice? macka prestala da ganja miseve? ode darvinizam...Ljubo2 wrote: ↑12/11/2020 00:17 Obrorio sam do temelja darvinističku ideologiju i princip podjele, konkurencije, mržnje, borbe, nepravde, haosa i zla, po kojoj su do danas bili građeni svi ljudski društveni i ekonomski poreci. A udario sam temelj novoj i univerzalnoj ideologiji, po kojoj je cijeli Univerzum sagrađem - ideologiji jedinstva svijeta, mira, uzajamnog pomaganja, ljubavi, pravednosti, harmonije i dobra.
a komete i asteroidi prestali da se sudaraju sa planetama, mjesecima i medjusobno? crna rupa vise ne usisava sve moguce, nego odlucila da predahne? galaksije prestale da se sudaraju i razaraju? supernove prestale da postoje? prestaje opasnost da ce nas asteroid zbrisati?
ili ce se sve pobrojano desiti ako ljudi prihvate ovo sto ti nazivas Svojim zakonom? mada, jos nismo sigurni ni da li svi ljudi treba da prihvate, niti koliki je minimalan broj istih da sva ova sranja prestanu, pa da zivimo ko ljudi.... cuj mene bogovi - ljudi. elem, jel se i ovo sve desilo, desava, ili tek treba da se desi?
-
Ljubo2
#1185 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Zar su ljudi zaista toliko "siromašni duhom" da ne mogu da shvate da se cjelokupna stvarnost dijeli na dva dijela, na RADNJU i VRŠIOCA RADNJE i da uvijek i samo VRŠILAC radnje postoji i njegova sposobnost da radnju vrši, a ne i njegova Radnja. Hajde, neka bilo ko na svijetu pokuša da učini radnju kretanja od tačke A do tačke B, a zatim neka se zaustavi i pokuša da tu učinjenu radnju vidi okom, omoriše nosom i čvrsto uhvati rukom i neka je svima pokaže i kaže, evo, ovo, to je radnja kretanja i ovo je dokaz da radnja kretanja POSTOJI. Može li to iko na svijeu da uradi? NE MOŽE. A začudo, cijeli OPAŽLJIVI UNIVERZUM je samo radnja kretanja i ništa drugo. Dakle, cijeli opažljivi Univerzum je nešto što uistini NE POSTOJI. Cijeli Univerzum je samo "sjenka na zidu pećine", ILUZIJA. I svi ljudi se uhvatili za tu SJENKU, obožavaju je, klanjaju joj se, stvaraju nauku o njoj, filozofiju kao da je ta SJENKA nešto što zista i uistinu POSTOJI, a još uvijek niko ne primjećuje ONOGA KO SJENKU BACA, koji UISTINU i APSOLUTNO POSTOJI. Bez kojega nikakve sjenke i iluzije ne bi bile moguće.
I zašto onda svi pokušavaju da se poseru po Zakon u postojanja, kad je to u svijetu prvi pravi pokušaj da se obrati pažnja na ono što UISTINU i APSOLUTNO POSTOJI i pokušaj da se daju odgovori na tri osnovna pitanja u vezi postojanja stvarnosti - na pitanja ŠTA POSTOJI, KAKO I ZAŠTO?
Znam, jasno mi je šta je ovdje najveći problem, šta ljude najviše zbunjuje i šta je najteže što ne mogu da shvate. To je činjenica da je cijeli Univerzum kao RADNJA, opažljiv, mjerljiv i eksperimentom dokažljiv, pa se svima čini da je to nekakav DOKAZ da Univerzum KAO RADNJA POSTOJI. Dok Vršilac cjelokupne te radnje, nije ni opažljiv, ni mjerljiv, ni eksperimentom dokažljiv, pa se zato svima čini da ON i ne postoji. I zato Zakon postojanja za njih i nema vrijednost jer on negira postojanje Univerzuma kao RADNJE i ILUZIJE, a bavi se VRŠIOCEM te radnje koji ne može čulno da se dokaže da postoji. Dakle, bavi se onim što ILUZIJU SRVARA, koji uistinu postoji. Drugim riječima, bavi se onim što čovjek sam uistinu JESTE, onim što je nestvorivo i neuništivo, što je SUŠTINA, ne samo čovjeka, već cijelog Univerzuma. A to znači, bavi se čovjekovom nestvorivom, neprolaznom i neuništivom DUŠOM, a ne čovjekovim stvorivim, prolaznim i uništivim TIJELOM, kojeg na kraju svi izgube, ma koliko ga svi čuvali, pazili i mazili. Konkretno, bavi se čovjekovim nestvoriivim i neuništivim JASTVOM i njegovim sposobnostima da sve moguće radnje vrši, koji ostaje da postoji i kad sve svoje fizičke i psihičke radnje prestane da vrši. Još konkretnije, bavi se onim što se u svjetskim religijama podrazumijeva pod rječju i pojmom "BOG". I zato prestanite da pljujete po Zakonu postojanja, jer pljujući i serući po Zakonu postojanja, pljujete i serete po BOGU. Odnosno, pljujete i serete po sebi samima.
Tačno je, ništa od svega toga što si nabrojao, NIJE POSTOJANJE
Dali primječuješ koliko ništa ne razumiješ? Ne postoje nikakvi fizički i psihički procesi Kvantnoig vakuuma. Postoji samo nematerijalno JASTVO (SVIJEST, BOG) kojeg fizičari zovu imenom Kvantni vakuum, koji sve fizičke i psihičke procese vrši. Kojeg opažamo kao materiju, život i Univerzum u vrijeme kad ih vrši. Koji postaje neopažljiv,nemjerljiv i nedokažljiv kad ih ne vrši. Zar je to toliko teško da se shvati?
Ama, ne namećem ja nikome ništa. Vjere, ideologije, politike i svakojake bjelosvjetske prevare i laži su te koje se od vajkada ljudima nameću. Ovo što ja pričam je ISTINA o postojanju stvarnosti, koja nikome ne može da se nametne, već samo RAZUMIJE...ko je sposoban da razumje. Ko je glup i nije sposoban da je razumije, nikom ništa...idemo dalje.
Može, ako misliš da ti toliko vremena treba da postaneš pametan. Pod uslovom da te prije tog roka u gluposti ne sagoriš.
Napomena: O postojanjuj materije života i Univerzuma, kao radnjama i procesima, može se govoriti samo pod uslovom, kad ih opažamo, mjerimo i sa njima eksperimentišemo, da znamo da mi nikada ne opažamo, ne mjerimo i ne eksperoimentišemo ni sa kakvim radnjama, ni procesima, već uvijek sa VRŠIOCEM svih mogućih radnji i procesa kje opažamo iz vana kad ih posmatramo, a to je Svijest, odnosno Bog, koji postaje opažljiv, mjerljiv i eksperimentom dokažljiv u vrijeme kad fizičke i psihičke radnje vrši, a neopažljiv, nemjerljiv i nedokažljiv kad prestane da ih vrši.
Sve je prosto da se razumije "ko' pasulj".
- Dozer
#1186 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Nista od toga ne postoji, samim tim se ni ne desava. Sve je to iluzija koju kreira JA+7, tj. svjesni kvantni vakuum.
Nema radjanja, nema obnavljanja, nema ciklicbosti zivota.
Galaksije se ne sudaraju, ne unistavaju, ne stvaraju zvijezde, niti zvijezde stvaraju planete i svoje solarne sisteme.
Ne postoje energija, materija, informacija, magnetizam ni gravitacija, a ni atomi na koje uticu. Naprosto ne postoji nista.
Jedino sto postoji je famoznih JA+7 fizickih i psihickih sposobnosti kojima upravlja svjesni kvantni vakuum, a koji je famozni kretac koji kroz JA+7 kreira 7 fizickih i psihickih sposobnosti.... necega.
Naravno, ostaje nejasno od cega taj svjesni kvantni vakuum kreira JA+7, s obzirom da nista ne postoji.
Valjda nam Ljubo ponudi neki smislrn odgovor na ovo.....
Dakle, pitanje glasi - ako ne postoji nista, od cega nastaje JA+7?
Nema radjanja, nema obnavljanja, nema ciklicbosti zivota.
Galaksije se ne sudaraju, ne unistavaju, ne stvaraju zvijezde, niti zvijezde stvaraju planete i svoje solarne sisteme.
Ne postoje energija, materija, informacija, magnetizam ni gravitacija, a ni atomi na koje uticu. Naprosto ne postoji nista.
Jedino sto postoji je famoznih JA+7 fizickih i psihickih sposobnosti kojima upravlja svjesni kvantni vakuum, a koji je famozni kretac koji kroz JA+7 kreira 7 fizickih i psihickih sposobnosti.... necega.
Naravno, ostaje nejasno od cega taj svjesni kvantni vakuum kreira JA+7, s obzirom da nista ne postoji.
Valjda nam Ljubo ponudi neki smislrn odgovor na ovo.....
Dakle, pitanje glasi - ako ne postoji nista, od cega nastaje JA+7?
-
Ljubo2
#1187 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ovdje je istina to da lavovi ne ubijaju lavove, tigrovi tigrove, panteri pantere, pauci pauke, mačke, mačke itd. Dakle, pripadnici iste vrste se rijetko uzajamno tamane. Dok sa ljudima kao pripadnicima iste vrste to nije slučaj. Od kad postoje, na sve moguće načine rade na tome kako da se uzajamno unište i to je najveći ljudski problem koji čovjeka čini najgorom vrstom zvijeri na planeti. Darvinizam kao tvrdnja, da je podjela, konkurencija, mržnja i borba svakoga sa svakim u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva, najbolji način održanja, je obična laž i prevara. NI jedna materijalna forma u Univezumu nije napravljena i ne postoji po principu podjele, konkurencije i borbe, ni atom, ni nebesko tijelo, ni galaksija, niti tijelo i jedne ćelije, biljke, životinje ili čovjeka. Pripadnici iste vrste u Univerzumu se uvijek, u cilju lakšeg opstanka, ujedinjuju, i vrše pravednu podjelu rada i rezultata rada i tako stvaraju sve savršenije i savršenije sisteme svog kretanja i rada. Samo kod glupih ljudi u ljudskom društvo to nije slučaj.
A da li je Tvoj zakon ovaj po kojem je nastao ovako savršen ljudski organizam? Da li je ljudski organizam nastao po darvinističkom principu podjele, konkurencije, mržnje i borbe, tj. po principu haosa i zla?
-
Ljubo2
#1188 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Svega toga ima...i dešavanja i obnavljanja i rađanja i umiranja, ali problem je u tome što ISTINU ni o dešavanju, ni rađanju, umiranju, cikličnom ponavljanju i obnavljanju, nikada nećemo saznati daok god se budemo bavili sami tim RADNJAMA dešavanja, rađanja, umiranja, cikličnog obnnavljanja itd, a ne VRŠIOCEM svih tih dešavanja i radnji. Za kojeg, još uvijek, čak ne znamo ni da li POSTOJI, a kamo li da znamo ŠTA je on, KAKO postoji i ZAŠTO.Dozer wrote: ↑12/11/2020 20:05Nista od toga ne postoji, samim tim se ni ne desava. Sve je to iluzija koju kreira JA+7, tj. svjesni kvantni vakuum. Nema radjanja, nema obnavljanja, nema ciklicbosti zivota.Galaksije se ne sudaraju, ne unistavaju, ne stvaraju zvijezde, niti zvijezde stvaraju planete i svoje solarne sisteme.
Sve to POSTOJI, ali SAMO USLOVNO, ako postoji ONO koje to postojanje čini MOGUĆIM. Kojeg zovu imenom "Bog", a o kojemu ljudi još uvijek ne znaju ništa. To je JA+7 koje se nalazi u nutrini svega što je opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo i koje je SUŠTINA svega opažljivog, mjerljivog i eksperimentom dokažljivog. Koje je nedjeljivo od svega što je opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo i bez kojega sve što je opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo, ne bi bilo moguće. A koje je, ipak, samo fizička i psihička radnja tog Boga zvanog JA+7, koja nestaje kao da je nkad nije ni bilo, čim JA+7 prestane da je vrši. Zar je toliko teško iskustveno da se provjeri, dokaže, objasni i razumije, da stvarnost, osim svoje LAŽNE I PROPADLJIVE SPOLJAŠNJOSTI, ima i svoju ISTINSKI POSTOJEĆU i SUŠTINSKU, NESTVORIVU I NEUNIŠTIVU, SUBJEKTIVNU I SVJESNU, DUHOVNU I BOŽANSKU UNUTRAŠNJOST.
JA+7 ne nastaje ni od čega. Ono nikada, niti nastaje, niti nestaje. Čulno gledano, isto je što i NIŠTA. Njegovo postojanje, iako je ISTINSKO POSTOJANJE, je emprijski nedokažlivo. Jidini ko može da dokaže da JA +7 postoji, jeste ono samo, JA+7. Jedono ono samo sebi, u sebi, može da dokaže da ono postoji. I to samo uz pomoć svojih 7, u vrijeme kad ih vrši. Sve po Dekartovoj metodi: "Mislim, dakle, POSTOJIM". Ili, naprežem se, krećem se, opažam svoje naprezanje i kretanje, osjećam, pamtim i razumijem, dake, POSTOJIM. I to je sve što o JA+7 može o sebi samome da sazna, uz pomoć svojih 7. I samo to JA+7 je ISTINSKO I APSOLUTNO POSROJANJE. Sve DRUGO su njegove fizičke i psihičke radnje.
Da ponovim Hegelovu logiku u vezi toga koja kaže: Ako od nečega koje postoji kao PRVO, nastaje nešto DRUGO, tada to DRUGO i ne postoji, već i dalje postoji to PRVO, koje je samo promijenilo svoj oblik ili stanje, pa sada samo izgleda kao da se pojavilo i da postoji nešto DRUGO.
To PRVO koje postoji je JA+7. Sve DRUGO su fizičke i psihičke radnje tog PRVOG. Koje kao RADNJE, nemaju značenje POSTOJANJA, već značenje POSTOJANJA ima samo VRŠILAC koji radnje vrši, a to je uvijek i samo nestvorivo i neuništivo JA+7.
-
Nivelacija
#1189 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Prijatelju znas li da se lavovi medjusobno ubijaju za prevlast u coporu? Vise lavova umre od napada suparnika nego od prirodne smrcu o cemu ti pises?Ljubo2 wrote: ↑12/11/2020 20:21 Ovdje je istina to da lavovi ne ubijaju lavove, tigrovi tigrove, panteri pantere, pauci pauke, mačke, mačke itd. Dakle, pripadnici iste vrste se rijetko uzajamno tamane. Dok sa ljudima kao pripadnicima iste vrste to nije slučaj. Od kad postoje, na sve moguće načine rade na tome kako da se uzajamno unište i to je najveći ljudski problem koji čovjeka čini najgorom vrstom zvijeri na planeti.
Nema 6 mjeseci kada sam gledao kako copor kerova rastrga kera kao da ga nije bilo.
Sve vrste medju sobom ratuju i ubijaju se beskrupulozno.
- Dozer
#1190 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Odavno ne procitah vecu glupost....
Ne da se ubijaju, nego vode cak i ratove za teritorije, a s tim i plijen. Muzjak svake vrste, pogotovo lavovi, prvo sta uradi da bi preuzeo copor jeste da pobije sve mladunce prethodnika. Na taj nacin natjera zenke na tjeranje i novi, njegov okot.
Dakle, pripadnici svake vrste se i te kako tamane. I to iz istih ili vrlo slicnih razloga kao i mi, ljudi. To sto smo mi umislili da smo nesto drugaciji od ostatka zivotinjskog svijeta, da smo posebni, da imamo neku visu svrhu, samo je do nas. Zapravo smo sastavni dio svega na planeti, sastojimo se od istog materijala. I ponasamo se isto kao i sva druga ziva bica.
Ne znas ni sta tacno Darwinizam znaci... Ne, ne znaci da "jaci opstaje" u smislu fizicki jaci. Opstaje genetski jaci, onaj/ono sto je sposobnije prilagoditi se okruzenju i ono sto lakse i brze prihvata promjene, tj. evoluciju. Samim tim je genetski jace u smislu daljnjeg prezivljavanja i produzavanja vrste.Dok sa ljudima kao pripadnicima iste vrste to nije slučaj. Od kad postoje, na sve moguće načine rade na tome kako da se uzajamno unište i to je najveći ljudski problem koji čovjeka čini najgorom vrstom zvijeri na planeti. Darvinizam kao tvrdnja, da je podjela, konkurencija, mržnja i borba svakoga sa svakim u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva, najbolji način održanja, je obična laž i prevara. NI jedna materijalna forma u Univezumu nije napravljena i ne postoji po principu podjele, konkurencije i borbe, ni atom, ni nebesko tijelo, ni galaksija, niti tijelo i jedne ćelije, biljke, životinje ili čovjeka. Pripadnici iste vrste u Univerzumu se uvijek, u cilju lakšeg opstanka, ujedinjuju, i vrše pravednu podjelu rada i rezultata rada i tako stvaraju sve savršenije i savršenije sisteme svog kretanja i rada. Samo kod glupih ljudi u ljudskom društvo to nije slučaj.
Ali, slazem se da smo ubjedljivo najgluplja vrsta na planeti. Nivo nase neinteligencije i glupoce se najbolje ogleda u cinjenici da neumoljivo unistavamo svoju jedinu kucu, tj. planetu. A nafurani smo na svoju inteligenciju do picke materine....
Jos jednom - nije to Darwinizam.A da li je Tvoj zakon ovaj po kojem je nastao ovako savršen ljudski organizam? Da li je ljudski organizam nastao po darvinističkom principu podjele, konkurencije, mržnje i borbe, tj. po principu haosa i zla?
A ljudski organizam je predaleko od savrsenog na bilo koji nacin. Ako ga uooredimo s nekim drugim zivotnjama, npr. ajkulama, krokodilima, mravima, paucima, itd.itd.itd., bez ikakvih problema se zakljuci da je nas organizam daleko inferiorniji po mnogim parametrima.
-
Tempo
- ZeModerator
#1191 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Ljibo, trebas probati lsd. Da vidis kakvih svjetlosnih bica tamo ima.
- Bloo
- Globalna šefica
#1192 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Tema zakljucaTA do sutra...sankcije.takode sutra.
- Bloo
- Globalna šefica
#1193 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
» Tempo
» -Chesterfield-
» Nivelacija
1 dan
Vrijedanje, off topic...
» -Chesterfield-
» Nivelacija
1 dan
Vrijedanje, off topic...
- Dozer
#1194 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Istina je vrlo jednostavna, i znamo je. Zove se "krug zivota". Poenta svega zivog je da odrzava i produzava svoju fizicku vrstu. To je primarna svrha svog zivog svijeta. I vrlo dobro znamo kako to funkcionise. Vrsioc svih tih radnji je svako zivo bice. Ne postoji neki imaginarni abuzenze "vrsilac". Da ti plastificiram - svi mso se rodili jer su nam ocevi taslacili matere. Onda mi taslacili svoje zene, pa dobili svoju djecu. Pa ce se onda i ta djeca s nekim taslaciti i dobiti svoju djecu. I tako je sa svakom mogucom zivom vrstom. ZIvot uvijek nadje put da se obnovi i reprodukuje, pa cak i kad ne postoje muska i zenska jedinka. Pretpostavljam da ti je poznato da neke vrste spadaju u hemafrodite, tj. neke imaju i muske i zenske reproduktive organe, neki su sposobni cak i promijeniti to. Evolucija i zivot su cudo...Ljubo2 wrote: ↑12/11/2020 21:15 Svega toga ima...i dešavanja i obnavljanja i rađanja i umiranja, ali problem je u tome što ISTINU ni o dešavanju, ni rađanju, umiranju, cikličnom ponavljanju i obnavljanju, nikada nećemo saznati daok god se budemo bavili sami tim RADNJAMA dešavanja, rađanja, umiranja, cikličnog obnnavljanja itd, a ne VRŠIOCEM svih tih dešavanja i radnji. Za kojeg, još uvijek, čak ne znamo ni da li POSTOJI, a kamo li da znamo ŠTA je on, KAKO postoji i ZAŠTO
Gomila notornih gluposti i nategnutih besmislica.Sve to POSTOJI, ali SAMO USLOVNO, ako postoji ONO koje to postojanje čini MOGUĆIM.
Kojeg zovu imenom "Bog", a o kojemu ljudi još uvijek ne znaju ništa. To je JA+7 koje se nalazi u nutrini svega što je opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo i koje je SUŠTINA svega opažljivog, mjerljivog i eksperimentom dokažljivog. Koje je nedjeljivo od svega što je opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo i bez kojega sve što je opažljivo, mjerljivo i eksperimentom dokažljivo, ne bi bilo moguće. A koje je, ipak, samo fizička i psihička radnja tog Boga zvanog JA+7, koja nestaje kao da je nkad nije ni bilo, čim JA+7 prestane da je vrši. Zar je toliko teško iskustveno da se provjeri, dokaže, objasni i razumije, da stvarnost, osim svoje LAŽNE I PROPADLJIVE SPOLJAŠNJOSTI, ima i svoju ISTINSKI POSTOJEĆU i SUŠTINSKU, NESTVORIVU I NEUNIŠTIVU, SUBJEKTIVNU I SVJESNU, DUHOVNU I BOŽANSKU UNUTRAŠNJOST.
Kakvo ba "JA+7", kakve nutrine... Sta je MJERLJIVO I eksperimentima dokazivo? Daj nam KONACNO predoci taj eksperiment kojim se dokazuju ove tvoje nebuloze...
I...jel' ti vjerujes u boga ili ne...? Mislim...stalno ga potezes, u pokusaju da svoju totalno zbrljanu teoriju podvedes pod to ime, tj. da religijskog boga prevedes na svoj mlin...
A, hajde ti meni odgovori na jedno jednostavno pitanje - ZASTO mora postojati nesto vise od ovoga sto vidimo i znamo? Koja je logika iza toga?
Ovo sad moram razloziti dio po dio jer je toloiko konfuzno da je zaista nevjerovatno da neko u istu recenicu moze potrpati ovolike kontradiktornosti....
Sta slozi, bolan ne bio, dragi Ljubo... Ali OK... Ovime samo potvrdjujes ono sto ti govorim - ti svojom "teorijom" samo bogu dajes drugo ime.JA+7 ne nastaje ni od čega. Ono nikada, niti nastaje, niti nestaje. Čulno gledano, isto je što i NIŠTA.
Hvala. Dakle, da rezimiramo - satra nas stranicama pricom o imaginaciji, identicnoj onoj zvanoj "bog".Njegovo postojanje, iako je ISTINSKO POSTOJANJE, je emprijski nedokažlivo.
Dobro. Kada cemo upoznati to "JA+7"?Jidini ko može da dokaže da JA +7 postoji, jeste ono samo, JA+7.
Jedono ono samo sebi, u sebi, može da dokaže da ono postoji.
Dakle, da se vratimo na ono sto te upitah nekad davno - biljke ne postoje, posto se ne uklapaju u ovu Dekartovu semu? Zrak ne postoji? Zemlja ne postoji?I to samo uz pomoć svojih 7, u vrijeme kad ih vrši. Sve po Dekartovoj metodi: "Mislim, dakle, POSTOJIM". Ili, naprežem se, krećem se, opažam svoje naprezanje i kretanje, osjećam, pamtim i razumijem, dake, POSTOJIM. I to je sve što o JA+7 može o sebi samome da sazna, uz pomoć svojih 7. I samo to JA+7 je ISTINSKO I APSOLUTNO POSROJANJE. Sve DRUGO su njegove fizičke i psihičke radnje.
Na koji nacin ce npr. vazduh sam sebi dokazati da postoji...?
Dobro... Daj nam ovo razlozi na svom licnom primjeru. Tvoja kcerka je nastala od tebe, ali i tvoje zene, njene majke. Da li vas dvoje vise ne postojite ili postojite? Da li vasa lcerka postoji ili ne?Da ponovim Hegelovu logiku u vezi toga koja kaže: Ako od nečega koje postoji kao PRVO, nastaje nešto DRUGO, tada to DRUGO i ne postoji, već i dalje postoji to PRVO, koje je samo promijenilo svoj oblik ili stanje, pa sada samo izgleda kao da se pojavilo i da postoji nešto DRUGO.
Dakle, ti si "JA+7", a tvoja kcerka je.... sta tacno...? ONA+8?To PRVO koje postoji je JA+7. Sve DRUGO su fizičke i psihičke radnje tog PRVOG. Koje kao RADNJE, nemaju značenje POSTOJANJA, već značenje POSTOJANJA ima samo VRŠILAC koji radnje vrši, a to je uvijek i samo nestvorivo i neuništivo JA+7.
- Lao Ce
#1195 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Životinje se raspoznavaju po svojim tragovima i oglašavanjem. Tako isto i ljudski ego ima karakterističan smrad koji se ne može prikriti makar se parfemisali dan i noć kojekakvim izjavama i tvrdnjama.
-
Ljubo2
#1196 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Znači, 9 hiljada ubijenih muslimana u Srebenici u jednom danu je prirodna i opravdana pojava. Hirošima i Nagasaki su prirodni i opravdani. Hitlerovi krematorijumi i Staljinovi gulagi u Sibiru su prirodni i opravdani. Katolička inkvizicija je prirodna i opravdana. Muslimanski "sveti džihad" je prirodan i opravdan. Znači, uzajamno ubijanje ljudi je prirodna i opravdana pojava, jer i životinje tako rade.Dozer wrote: ↑12/11/2020 21:57 Odavno ne procitah vecu glupost.... Ne da se ubijaju, nego vode cak i ratove za teritorije, a s tim i plijen. Muzjak svake vrste, pogotovo lavovi, prvo sta uradi da bi preuzeo copor jeste da pobije sve mladunce prethodnika. Na taj nacin natjera zenke na tjeranje i novi, njegov okot.
Dakle, složio si se sa mnom da su ljudi glupi kao i sve druge životinje ili čak još mnooogo gluplji.
A ti ne znaš da pojmovi "fizički jači opstaje" i "genetski jači opstaje", znače isto.
Da, ali ti kažeš da je to peirodna pojava, jer i životinje tako rade. Ako je samouništavanje prirodna pojava, po kojoj su onda prirodnoj pojavi nastale ovako svršene materijalne forme u Univerzumu, poput atoma, nebeskih tijela, sistema mebeskih tijela, tijela ćelija, biljaka, inskata, životinja i ljudi itd, unutar kojih SAMOUNIŠTAVANJA nema? Da nisu možda nastale po prirodnoj pojavi zvanoj SAMOODRŽAVANJE, za koju ljudi još uvijek ne znaju šta znači, s obzirom da još uvijek nisu otkrili, ni razumjeli prirodni princip i ZAKON POSTOJANJA, koji ti uporno negiraš dokazima da životinje po principu i Zakonu postojanja ne žive.
NIje tačno da ljudski organizam nije savršen. On se rodi savršen, ali se rodi u nesavršenom ljudskom društvu punom stresa, straha, bijede i očaja, pa se brzo razboli i propadne. Dakle, nesavršeno ljudsko društvo je problem. Potrebno mu je znanje najboljeg principa samoodržavanja koji Zakon postojanja u sebi sadrži, da po toj ideji i principu ozdravi. Ali problem je što ti, Tempo i kompanija tu ideju i princip ne možete da prihavtite, sve dok je i životinje u prirodi ne prihvate i ne počnu po njoj da žive. Pa meni, izgleda, ne ostaje drugo, nego da narednih 40 godina počnem okupljati životinje i njima objašnjavati Zakon postojanja. Jer jer kod ljudi to ne prolazi. I tek kad to životinje prihvate, prihvatiće i ljudi, jer ljudima su životinje uzor.
-
Ljubo2
#1197 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
To što ti zoveš imenom "krug života", ja to demnostriram primjerom "jaje-pile-koka". I lažeš da znaš kako to funkcioniše. Ne možeš to znati, s obzirom da ne razumiješ Zakon postojanja, jer ga uporno negiraš, pošto se to bez znanja Zakona postojanja ne može ni znati, n i razumjeti.
I ovo si slagao. Ne postoje nikakva živa bića, već samo živa i svjesna tvar (JA+7) koja od sebe same sva bića, živa, kao i ona za koja u neznaju tvrdimo da su neživa, svojim kretanjem i radom gradi.
I ovo si slagao. Ne postojje nikakve radnje, bez VRIŠOCA koji je od njih nedjeljiv. Da li si ikada vidio čovjekovu radnju kretanja bez čovjeka kao KRETAČA? I da li si ikada vidio čovjeka kao kretača, bez njegovog Jastva koje je čovjekova svjesna nutrina, koja uz pomoć svojih 7 vrši radnju kretanja pojave koju ti zoveš imenom "čovjek". A ako to nisi u stanju da vidiš u drugom čovjeku, pogledaj to u sebi samom.
Da, ali problem je što ti ne znaš da objasniš KAKO JE TO SVE MOGUĆE. Ne znaš da objasniš da to bez očevog i materijog JA+7 (naprezanja, kretanja, opažanja, osjećanja, pamćenja, mišljenja i razumijevanja) ne bi bilo moguće.
Da li to ti meni pokušavaš da objasniš TROJEDNI princip "jaje-pile-koka"? Da objasniš da jaje uvjek nastaje iz koke, a koka iz jajeta? Da li pokušavaš da mi objasniš da bez psihičkih procea ne može da bude fizičkih, ni fizičkih bez psihičkih? Odnosno, da objasniš da bez JA i njegovih 7 ničega ne može da bude?
Da li se cijelo tvoje objašnjenje života svodi samo na konstataciju da je "život čudo"? Hajde, kad si tako mudar, objasni to "čudo". Objasni ga, ako možeš, bez JA+7.Dozer wrote: ↑13/11/2020 21:20ZIvot uvijek nadje put da se obnovi i reprodukuje, pa cak i kad ne postoje muska i zenska jedinka. Pretpostavljam da ti je poznato da neke vrste spadaju u hemafrodite, tj. neke imaju i muske i zenske reproduktive organe, neki su sposobni cak i promijeniti to. Evolucija i zivot su cudo...
Stvarnost ima svoje spoljašnje lice i unutrašnje, naličje. Spljašnjost je čulno mjerljiva i eksperimentom dokažljiva. A živa i svjesana unutrašnjost je vančulno opažljiva i dokažljiva. A onaj ko i čulno i vančulno opaža i dokazuje uvek je ono unutrašnje JA. Ono je ujedno to koje uz pomoć svojih 7, od sebe samoga, stvara svoju i posljašnjost i unurašnjost.
Postoje dvije vrste stvarnosti, objektivna i subjektivna. Postoje i dvije metode dokazivanja, čulna i vančulna. Obje vrste stvarnosti stvara JA uz pomoć svojih 7. I iza obje metode dokazivanja stoji JA koje samo sebi, dokazuje sebe, izvana i iznutra, uz pomopć svojih 7. Eto sve sam ti objasnio, pa ti sada sam eksperimentiši dok ne dođeš do istog rezultata, tj. dok ne shvatiš da je sve drugo "nebuloza", osim to.
Ti kažeš, otac se popne na mater i za devet mjeseci se rodi novo ljudsko biće i ubjeđuješ sebe da je to nauka i da si na taj način naučno dokazao i objasnio sve. Sutra-malo! To je dokazivanje, objašnjavanje i naukovanje malog Mijuce, Đokice i Perice.
U svakom mom postu, ako si i jedan pročitao, jasno je da sam na više različitih načina objasnio da osim Svijesti i njenih 7 (JA+7), nikakvog drugog Boga nema. U to se ne mora vjerovati, jer to se može iskustveno i provjeriti i dokazati i objasniti i razumjeti. Što podrazumijeva da poslije ovog objašnjenja religijski Bog gubi svaku vrijednost. Koju inače nikad nije ni imao, s obzirom da se nikada nije mogao, ni dokazati, ni objasniti, ni razumjeti, već samo VJEROVATI.
Logika toga je da ima i još nešto što ne može da se vidi i zna. To je onaj ko sve vidi i zna. Osim sebe samoga ne može da vidi. Kao što oko sve vidi i zna, osim sebe samoga. Pitanje se, dakle, ne svodi samo na to da se dokaže i objasni sve što može da se VIDI, već da se dokaže i objasni i onaj koji je, ne samo sposoban da sve vidi i objasni, već je sposoban od sebe samoga i da stvori sve što može da se vidi i objasni.
Razlika je što u Boga o kojem ja pričam se ne mora vjerovati. Bog o kojem ja pričam je iskustveno provjerljiv, dokažljiv i logički objašnjiv i razumljiv. Tom Bogu nisam ja dao ime. Od vajkada je svim ljudima poznat pod imenom "Svijest" ili "JA".
Objasnio sam, postoji ogromna razlika između religijskog Boga i Boga o kojem ja pričam. Na primjer, o religijskom Trojednom hrišćanskom Bogu "Ocu, Sinu i Svetom Duhu", ili hinduističkom "Brami-Višni i Šivi" niko ništa ne zna, a o trojednom Bogu o kojiem ja pričam "Jaje-Pile-Koka" znamo sve.
Svaki put kad se oglasiš, ti ga i upoznaš.
Vazduh nikako ne može dokazati sebi da postoji, zato jer i ne postoji, isto kao što ni čovjek ne postoji. Postoji samo JA+7 koje od sebe samoga, uz pomoć svojih 7 sve gardi - i biljke i čovjeka i Zemlju i vazduh. I samo JA može da koristi Dekartovu metodu dokazivanja samoga sebe, uz pomoć svojih 7, kao na primjer kad kaže: "Milslim, dakle, (JA) postojim". Nebitno da li se to JA fizički manifestuje kao biljka, ćovjek, Zemlja ili vazduh. Jer niti i jednog vidljivog fizičog, pa ni vjetra, ne bi moglo da bude da ono u sebi samome nije istovremeno živo i svjesno. Čovjek misli da je samo on živ i svjesat. To nije tačno. Sve što se, na bilo koji način fizički manifestuje, živo je i svjesno, pa makar to bio i vjetar. Uostalom, šta je vjetar? To je vazduh koji se kreće. Šta je vazduh? Između ostalog, vazduh je i kiseonik, bez kojeg ljudski organizam i mozak ne može ni sekunde da bude, ni živ ni svjestan. Nije čovjek živ, ni svjesan zato što je čovejek, već zato što su živi i svjesni elementi od kojih je ljudski organizam sagrađen. Koj su toliko živi, svjesni i pametni da su u stanju od sebe samih i ljudski organizam, zajedno sa ljudskim mozgom da naprave. Nije ovo nkakva izmišljotina, već naučno dokazana činjenica. Ne gradi čovjek samohga sebi tako što se otac popne na mater, već čovjeka uvijek od sebe same gradi živa i svjesna materija, isto kao i cijeli Univerzum. I osim nje nikakvog drugog Boga stvoritelja Neba i Zemlje, NEMA.
Samo živo i svjesno JA POSTOJI i njegovih 7 i ništa drugo. Kad se to JA napregne i pokrene, ono uz pomoć svojih 7, od sebe samog gradi harnonične sisteme, tj. organizacije svog kretanja i rada, među koje spadam i JA i moja kćerka. Kad moje tijelo i tijelo moje kćerke umre i raspadne se, moje JA i JASTVO moje kćerke, sa svih svojih 7, ostaje i dalje da POSTOJI, i bude isto tako živo i svjesno, kao što je bilo i prije nego je, zajedno sa isto takvom živom i svjesnom materijom, sagradilo moje tijelo i tijelo moje kćerke. Uostalo, bilozi znaju da se u prosjeku svakih 10 godina u ljudskom tijelu sva živa i svjesna materija promijeni i da današnji čovjek uopšte više nije onaj isti čovjek koji je bio prije 10 godina. Isto kao što i čovječanstvo nastavlja da živi iako se generacije uvijek iznova smjenjuju, tj. jedne se rađaju, a druge umiru. U ljudskom organizmu se jedino, od trenutka rođenja, pa do smrti, ne promijeni njegovo JASTVO. Ono je od rođenja, pa do smrti uvijek isto. To je ono elektromagnetno polje, zvano "aura" ili "duša" koja obavija i prožima cijeli ljudski organizam i igra ulogi kolektivne, tj. zajedničke svijesti svih ćelija i organa u tijelu. U trenutku kad se ono odvoji od tijela, tijelo umire i raspada se, a naše JASVO nastavlja da živi i bude svjesno isto kao što je i u tijelu bilo žđivo i svjesno. Što važi i za svu ostalu živu i svjesnu materiju koja se stalno smjenjuje u tijelu, jer i sve čestice, atomi ili ćelije od koji je ljudski organizam građen, su takođe živa i svjesna elektromagnetna polja, samo različitih veličina, frekvencija i gustina. Zato i jeste svaki djelić ljudskog tijela i živ i svjestan. Što važi i za svu materiju od koje je Univerzm građen, pa i za najsitnije zrno pijeska u pustinji, ma koliko se nama činilo da u njemu nikakvog svjesnog života nema.
Da, ja sam "7", moja kćrka je "8", a ti si "0", jer ti ne priznaješ svojih "7". Iako pojma nemaš da te ne bi moglo da bude, kad bi ti samo jedno od tih "7" nedostajlo. I da osim tih "7" ti ne treba ni jedno drugo "osmo" plus, jer ti je tih "7" sasvim dvoljno.
- Dozer
#1198 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Bravo, majstore....
Mislim.....sta nepostojeci covjek da ti kaze na svu ovu silu gluposti i kontradiktornosti koje ponavljas iz posta u post, osim - bravo!
Mislim.....sta nepostojeci covjek da ti kaze na svu ovu silu gluposti i kontradiktornosti koje ponavljas iz posta u post, osim - bravo!
-
Tempo
- ZeModerator
#1199 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Jaje-Pile-Koka-Kola
- Dozer
#1200 Re: OTKRIO SAM TAJNU POSTOJANJA MATERIJE ŽIVOTA I SVEMIRA
Najtragicnije je sto se taj"princip" jaje-pile-koka moze primijeniti na sve zivo...
Ali, nije nam jos rekao da li jaje, onda i pile, a zatim i koka imaju svoje "JA+7"... Ako imaju, na pojedinacnom nivou, to znaci da su svjesni... I jaje, i pile, a i koka
Ah, ne...cekaj... Zaboravio sam da ne postoje ni jaje, ni pile, ni koka.
Ali, nije nam jos rekao da li jaje, onda i pile, a zatim i koka imaju svoje "JA+7"... Ako imaju, na pojedinacnom nivou, to znaci da su svjesni... I jaje, i pile, a i koka
Ah, ne...cekaj... Zaboravio sam da ne postoje ni jaje, ni pile, ni koka.