Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Henry Chinaski

#1176 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

statixx wrote:Nakon parade imacemo nezapamceni rast gay populacije na ovim prostorima.
Upamtite ljudi ovaj proročanski glas. Ne volim geyove i paradiranje ali, na čemu ti zasnivaš svoju izjavu?
Da bi takva izjava bila relevantna, svi mi pismeni očekujemo neku elaboraciju na kojoj se to zasniva. Barem neku statističku analizu drugih država gdje se parada održala prvi put ili neku sociološko demografsku analizu koja se odnosi na ovu pojavu. Možda da barem podastreš tvoje lične kompetencije koje bi davale ozbiljnost ovoj tezi?

Ako nema ništa od toga, tvoja rečenica će se smatrati običnom neobrazovanom glupošću koja je prenesena sa neke bauštelske pauze izrečena između dva zalogaja hašeta.

Možda bi se mogao prijaviti za uvodničara na sesiji Kruga 99. Poslije Zahiragića teško da mogu dublje pasti.
mali jomu

#1177 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali jomu »

Haris.ba wrote: I šta je onda jedini argument koji može razješiti situaciju?

Mislim da nam se odgovor neće svidjeti.

kakav ba argument.....

sta se nece svidjet.....

SVI LJUDI IMAJU PRAVO DA ISKAZU SVOJE, NE DIRAJ I NE REMETI DRUGOG

svako ima pravo da bude sta god hoce, to je svacije licno pravo, nema tu rasprave.....

ali ako svako ima to pravo, hocu da ga imam i ja, ako se meni to pravo oduzme, onda jebem li vam majku svima, jednostavno
General War

#1178 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by General War »

The 51st State wrote:
Mislis, krscani i muslimani su donijeli korisne stvari, nesto se ne sjecam da je ijedna religija donijela nesto dobro.[/quote]

religija je bila glavno drustveno ljepilo koje je omogucilo progres covjecanstvu.[/quote]
Da, posebno za vrijeme inkvizicije i kalifata...evo coJk u 21 vijeku nesto proziva pedere, a puna crkva istih kao i u rigidnim islamskim drzavama.[/quote]

ne mjenja poentu da bez organizovanih religijskih struktura ne bi bilo danasnjeg drustva kakvo zivimo, prosto nije bilo drugog instrumenta koji ce obezbjediti odredjen mir i stabilnost i ukrupnjavanje resursa.[/quote]
Pa ne znam bas, nije da pokusavam osporiti jer nisam neki istoricar, ali ako pogledas istoriju, ukrupnjavanje se desilo pojavom uredjenih drustava sa pojavom Rimskog carstva...preko Djingis Kana...otomana, gdje je religija ipak posljedica prodora raznih imperija a ne obratno.
Henry Chinaski

#1179 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

Haris.ba wrote:
pemanapemani wrote:
Znači, ako Svjetska zdravstvena organizacija kaže da homoseksualnost nije bolest, a ti kažeš da jeste, onda je to tvoja proizvoljna insinuacija.
Sutra će onda neko drugi za religiju reći da je bolest i to je njegova proizvoljna insinuacija. Prekosutra će neko treći uzeti sebi za pravo da kaže da si lično ti bolesnik kojeg treba izolirati, jer mu smeta što se šišaš na keca ili si čupav.
I šta je onda jedini argument koji može razješiti situaciju?

Jedini argument je poslušati struku, to je valjda jasno? Kome se takav odgovor ne bi svidio i zašto?
Iz tvoje izjave mi zvuči kao da bi ispravan argument i trebala biti lična proizvoljna insinuacija svakog od 7 milijardi ljudi na svijetu?
mO k3

#1180 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

Vitezanin wrote:
mali Ninja wrote:Nema gdje nema pederluka i to im je malo, hoce da setaju cernobilci... Hoce da sutra u skolama drze nastavu pederi, da budu primjer svojim ucenicima, ljudi to ne moze tako, nemojte to dozvoliti...
Pederi ti drže sad nastavu, rade u bankama, kod njih kupuješ u prodavnici, voze taksi, čekaju na birou isto k'o i 25% drugih u ovoj državi, rade u kafanama, prave ti makijato, rade na fakultetima itd. To što ti ne znaš da su pederi ne znači da ih nema. Sad ćeš izaći na ulicu i svaka deseta osoba koju sretneš je peder ili lezba pa eto, čuvaj se...
:lol: :thumbup:
I još ga ni jedan nije natakario :mrgreen:
S4mpion

#1181 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Tomahawk11 wrote:
šatirana_ljubičica wrote: da, bar. onda bi im i povjerovala :lol:
sve ali SVE im se svodi na seks. kad će, koga će, kako će, koliko će.
Hoćeš reći, niko od homo populacije nema života osim seksa?
Ne bih rekao da to vrijedi za sve pripadnike homo populacije. Većina njih živi svoj život, nemaš pojma da je čovjek homo, ali ona druga skupina kompletnu svoju ličnost stavlja pod plašt svoje seksualne orijentacije. Preko milion ljudi ne može nać' posao, jer ga nema i jer je korupcija u svemu, ali kad homo ne može nać' posao, onda je to zbog njegove seksualne orijetnacije.

U gradu svakodnevne pljačke, maltretiranja građana, ali kad se u hiljadu takvih slučajeva nađe jedan homo, onda je to ugroženost homo populacije, netrpeljivost, homofobija i sl.
Last edited by S4mpion on 04/04/2019 13:16, edited 1 time in total.
Hakiz

#1182 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

mO k3 wrote:
Vitezanin wrote:
mali Ninja wrote:Nema gdje nema pederluka i to im je malo, hoce da setaju cernobilci... Hoce da sutra u skolama drze nastavu pederi, da budu primjer svojim ucenicima, ljudi to ne moze tako, nemojte to dozvoliti...
Pederi ti drže sad nastavu, rade u bankama, kod njih kupuješ u prodavnici, voze taksi, čekaju na birou isto k'o i 25% drugih u ovoj državi, rade u kafanama, prave ti makijato, rade na fakultetima itd. To što ti ne znaš da su pederi ne znači da ih nema. Sad ćeš izaći na ulicu i svaka deseta osoba koju sretneš je peder ili lezba pa eto, čuvaj se...
:lol: :thumbup:
I još ga ni jedan nije natakario :mrgreen:
E, ali šta ne zna, to ga i ne boli...
sumirprimus

#1183 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

dok ne uleti :lol:
S4mpion

#1184 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Haris.ba wrote: Razmišljamo na dva kolosjeka. Ja jesam za to da je škola za sve. Ali, većina hoće religiju. I kad neko kaže da hoće škole bez religije - onda to može samo ideološki da se uvede. Ko što su komunisti 1945. Isto ko što ideološki u Francuskoj nema religije u školama. Nije to onako samo od sebe.

I, opet, iako veza religije sa seksualnom orjentacijom izgleda da ne postoji. Ipak, da nema religije koja je većinska na ovim prostorima, ne bi ni postojao otpor prema homoseksualizmu. Tako, da nije baš da jedno sa drugim nema veze. Ispade religija negdje u havi. Religija ti hiljadama godina utiče na društvene odnose. Htio, ne htio. Sviđalo ti se, ne sviđalo.
Pretpostavka je majka. :mrgreen:
Hakiz

#1185 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

S4mpion wrote:
Tomahawk11 wrote:
Hoćeš reći, niko od homo populacije nema života osim seksa?
Ne bih rekao da to vrijedi za sve pripadnike homo populacije. Većina njih živi svoj život, nemaš pojma da je čovjek homo, ali ona druga skupina kompletnu svoju ličnost stavlja pod plašt svoje seksualne orijentacije. Preko milion ljudi ne može nać' posao, jer ga nema i jer je korupcija u svemu, ali kad homo ne može nać' posao, onda je to zbog njegove seksualne orijetnacije.

U gradu svakodnevne pljačke, maltretiranja građana, ali kad se u hiljadu takvih slučajeva nađe jedan homo, onda je to ugroženost homo populacije, netrpeljivost, homofobija i sl.
Slično kada drzava donese zakon o zabrani vidljivosti vjerskih simbola u državnim institucijama, odmah dreka o islamofobiji.
Haris.ba

#1186 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Haris.ba »

S4mpion wrote:Pretpostavka je majka.
Pa to je ono što jeste. Ima nešto drugo što utiče na to da je ljudima odbojna ideja parade po cesti? Moguće. Šta je to? Urođena homofobija? Možemo ići i tim putem. Onda hajde da se borimo za prava homofoba. Ipak je to urođeno, a ne - nema veze sa religijom. :D
Henry Chinaski

#1187 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

Samo da vidim ima li kakav update? Znamo li ko će koga, koliko će i kad? :mrgreen:
S4mpion

#1188 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

sumirprimus wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
sumirprimus wrote:a sto je homoseksualnost bolest?
izopacenijih likova i zlotvora je ovaj svijet vidio a bili su cisti heteroseksualci.
i obicno najveci zlotvori su heteroseksualci i to obicno sranje i naprave u ime ocuvanja tradicije, familije nacije..

da,svećenici npr.,jebu djecu a sve pod krinkom vjere,morala
pedofili najgore vrste, slazem se.
Stani malo, je li i pedofilija urođena kao i homoseksualnost?
mali jomu

#1189 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali jomu »

odmah svasta na muslimane............ a hocete demokratiju, ne stima nesto :mrgreen:
tuzlak1212

#1190 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tuzlak1212 »

I dalje ljudi ovdje homofobiju poistovjecuju sa religijom... Ja znam pun qrac ateista koji bojkotuju LGBT i sve bi ih po kratkom...

Sad ce neki Hakiz il slican njemu reci da su i ovi ili skriveni pederi ili skriveni vjernici garnat, nema trece. Jbt koliko su mentalni nivoi niski vecini ovdje ja se plasim za sebe kad vidim kakvi me okruzuju krijuci se iza ovih nickova...
sumirprimus

#1191 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

S4mpion wrote:
Stani malo, je li i pedofilija urođena kao i homoseksualnost?
ko i primanje vjere. :thumbup:
džakailibu

#1192 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by džakailibu »

ali ono kada mislis da je religija vrh moralnosti cestitosti i jos pride razvoja.
i sve vjernik do vjernika a vode ih moralne velicine od cerica, onog mostarskog ratka i kacavende!!! o vjernici nemaju nista protiv. sjede sute i slusaju sta im ovi pricaju. cirkus obicni
sumirprimus

#1193 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

mali jomu wrote:odmah svasta na muslimane............ a hocete demokratiju, ne stima nesto :mrgreen:
kod muslimana nema demokratije, samo ćitab i šerija :D
Dori

#1194 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Dori »

džakailibu wrote:ljudi stavljaju najnevjerovatnije slike -ako ste vidjeli kako to izgleda u beogradu zagrebu ljubljani i ne znam gdje to je to. ljudi ce biti u razlicitim bojama sa zastavama neka muzika i puno radosti i smijeha. ono nadjete najgore slike sa interneta i nesto se furate o sodomi i gomori. meni je veca sodoma i gomora sda i svi ostali zatucani likovi-suceske zahiragici i ini. pa prije bi gledao ove tajlandzane sa kitama na gotovs neko prikaze koje gledate svaki dan.
A sada nesto sasvim ozbiljno- ko je protiv gey populacije? Navijaci koji se skinu do pasa i zagrljeni skakucu i gledaju fudbalere ili kosarkase koji se tapsaju po guzicama -to sam vidio jedno milion puta. cini mi se da je bila tekma -navijaci rada- koji su se skinuli do gola i tako malo skakutali. ali ne oni su zestoki momci ne mogu oni biti latentni homolikovi.
Osim navijaca ja primjetim jaku skupinu ovih okrenuti vjeri- opet muska populacija koja se nadje sama i nesto sami rade svaki dan zajedno , ono zatvore se u neki objekat i rade nesto svoje, pravo bratstvo- nema zena nigdje. Mislim salu na stranu, meni je to latentni pederluk.i nije mi iznenadjenje da su ove dvije skupoine najradikalnije - strah da sebi priznas da ti je super biti do pasa gol sa jos hiljadu muzjaka oko tebe je zaista nesto posebno!
:thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#1195 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Bloo »

Haris.ba wrote:Veoma zanimljiva tema. Samo izgleda niko nikoga ne sluša. Niti se želi pokazati empatija prema nekome drugoga svjetonazora. Nekako ovako izgleda

Image
Ok.
Znaci pripadnik LGBTQIA populacije da pokaze empatiju prema nekom ko ga mrzi, a ne da ga ignorise? Ono ja tebe stvarno razumijem sto mi prijetis i zelis me kamenovati i zbosti jer mislis da to tako treba.
A onda zauzvrat ovi drugog svjetonazora da pokazu empatiju, umjesto mrznje?
sumirprimus

#1196 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

e neka te, nema nista ljepse u brojci od hiljadu muskih golih do pasa kako navijaju, to je fina brojka za nase uvjete :thumbup: :D
pemanapemani

#1197 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pemanapemani »

Haris.ba wrote:
pemanapemani wrote:
Znači, ako Svjetska zdravstvena organizacija kaže da homoseksualnost nije bolest, a ti kažeš da jeste, onda je to tvoja proizvoljna insinuacija.
Sutra će onda neko drugi za religiju reći da je bolest i to je njegova proizvoljna insinuacija. Prekosutra će neko treći uzeti sebi za pravo da kaže da si lično ti bolesnik kojeg treba izolirati, jer mu smeta što se šišaš na keca ili si čupav.
I šta je onda jedini argument koji može razješiti situaciju?

Pa da se poštuje ono što kaže struka, u ovom slučaju Svjetska zdravstvena organizacija. U drugom slučaju Haški sud. U trećem Deklaracija o ljudskim pravima. U četvrtom Konvencije o ljudskim pravima...

Ili drugo rješenje, odjebati pravila i proglasiti anarhiju, pa ko izvuče deblji kraj.
mali jomu

#1198 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali jomu »

sumirprimus wrote:
mali jomu wrote: odmah svasta na muslimane............ a hocete demokratiju, ne stima nesto :mrgreen:

onda ti nemas pojma o muslimanima.....

ja sam musliman, procitaj sta pisem......

znam i katolike i pravoslavce, i jevreje, i hinduse i rome........... i dosta toga

i sta sad...... to sto ti nemas pojma nista ne znaci
Henry Chinaski

#1199 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

mali jomu wrote:
sumirprimus wrote:
mali jomu wrote: odmah svasta na muslimane............ a hocete demokratiju, ne stima nesto :mrgreen:

onda ti nemas pojma o muslimanima.....

ja sam musliman, procitaj sta pisem......

znam i katolike i pravoslavce, i jevreje, i hinduse i rome........... i dosta toga

i sta sad...... to sto ti nemas pojma nista ne znaci
Hindusi su najgori. :mrgreen:
elcaliente

#1200 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by elcaliente »

S4mpion wrote:
elcaliente wrote:Ja ne zelim gledati vehabije i pokrivene zene po ulicama pa mi opet to namecu, sta da radim sada? Da ih kamenujem?
Nešto previše udaraš po pokrivneim, može bit' da si latentni musliman.
Moze biti, sve je danas moguce, ljudska prava su to.
Locked