Onaj dio ko ti dade kompjuterpero76 wrote:koji te dio zabolioславянин wrote:Kada se neko nauci igrati sa paintom ovo se desava
ajd budi iskren
iako pretpostavljam
Identitet Bosnjaka
- славянин
#1176 Re: Identitet Bosnjaka
- CPT
#1177 Re: Identitet Bosnjaka
Dozer wrote:Nemam pojma...
- CPT
#1178 Re: Identitet Bosnjaka
Svi narodi (pogotovo na Balkanu) su u nekom periodu bili nesto drugo iako se radi o istom narodu. Ili su Slovenci mozda postali Kinezi?Dozer wrote:Osim ovoga, imas li dodati i nesto kao argument za ovu tvoju tvrdnju?pero76 wrote:nije tebi dobro bogami
Dozer wrote:
"Bosnjaci" nisu isto do i od 19. vijeka
- славянин
#1179 Re: Identitet Bosnjaka
Kakvi sad vlasi vikinze ? odkud oni sad u Bosnipero76 wrote: netačno
mislim da te pogađa ovaj dio o Vlasima
naročito bosanskim koje su turci kao čobane, kmetove doveli u Bosnu, a od kojih potiču danasnji srbi i rvati
mislim da si se tu prepozno
i da si se našao iznenadjen i uvredjen, jelte
Tekst povelje
Вa начетaкь Отцa Вь изьпльниенье Сна И сaньтием Свтaго Дхa Аминь. О прдивнаъ висото мдрости и оуминиъ божaственьние силъ коль необьхитими соуть соуди его и неизьслимие стaзи его изьпльни милосрьдиъ и щедроть имь се приниче сь вишних висоть своего божьствa на всоу вьселеньноую и пaдьшее чловиче соушьтво прстоупленьемь собою о боживь на небесa вьиеде Отцоу си вседрьжителю послоущво вa дъло сьврьши ъко же изь волъ Тим же куфьтри црьсци по всеи вьселеннои оутврьждають се и крсеще се слaвет бога вседрьжителa Тaкоже же и aзь стефaнь Тврьтко по милсти господа бга Крaл срьблиемь босни приморию хльмьсци земьли дольнимь крaемь запaднимь стрaнамь оусори цоли и подринию и ктомоу Сподоблен бих црьствовaти вa землaх родитель и прaродитель ншх творе имь милости и записниъ всaкомоу же по въри и по достоънию его Тa им же сьтвори милость крaлaвство ми кнезоу хрвою цноу воеводе гь бь потрибовa сега свътa воеводо Влькьцa неговa отцa тaда ми видивьше да се ни ниегово симе изродило и свитовaвьше с крaлaвтсвa ми влaстели и видивьше реченога кнеза хрьвоъ достоина чaсти своего отцa дасмо моу велико воеводьство вь мисто реченога воеводе Влькьцa И више тога сьтворисмо моу моилость навлaститоу по съхь наших лъстих по наш висоуче доуплене печaти оучиниене дасмо моу и записaсмо оу Лaшви нашa три селa оу име Село трибооушоу сь всими прaвими меъми дроуго Село лоупьницоу сь всими прaвими меъми третие Село Бълоу сь всими прaвими меъми реченомоу воеводи хрьвою и негови дътьци и нихь послиднем да соу за племенито оу вики викомa Ако ли итко от них кою невироу намь оучиниль aли нашемоу послиднемоу неговь послидни за що би имь могао отнети речена три селa да имь се за то не отнимоу него да плaкa онь кои сьгриши глaвомь своиом aли блaгомь оу що га босна соуди a остaли да остaю оу вири и оу оудрьжaнье рених сель и вь остaлои своеи племььщини А томоуи свъдоци и роучници крaлaвьствa ми властеле воевода влaтко вльковићь з брaтиом кнезь пaвaль рaдиновићь з брaтиом жоупaн брaнко прбинићь з брaтиом кнезь мирько рaдоевићь з брaтиом кнезь стипое хрьвaтинићь з брaтиом кнезь прибое мaсновићь з брaтиом От хльмьске землие жоупaнь билиaкь сaнковићь з брaтиом кнезь влькaшинь милaтовићь з брaтиом От дольниъх крaи кнезь млaдинь стaньчићь з брaтиом От билошевићь кнезь гоъкь воиковићь з брaтиом От оусоре кнезь доборсaвь дивошевићь з брaтиом От триботићь воевода влaтко тврьтковићь з брaтиом От дворa пристaвь кнезь гоъкь дрaгосaлићь дворьски з брaтиом А от своити налъшко вътиниa нашь велики врaтaрь з брaтиом А тко ће сие претворити aли порећи a или нашь послидни aли тко иноплеменикь да е проклеть бгомь отцемь и сном и свтимь дхомь И 12 врьховних aплвь и 4 иевaнђелисти 70 изабрaних и всими свтими бжими Писaно вь двор крaлaвьствa ми на моищтри мцa мaрьтa 12 днь тога лъто рожьтвa хрстовa 1380 Стефaнь Тврьтко по милости господа бога крaль Срьблемь Босни и Приморию
- славянин
#1180 Re: Identitet Bosnjaka
Kako li onda Tvrtko spominje nekakve srbe a izostavi najstariji narod bosnjake 
PS : Ova recenica sadrzi oksimoron, pokusaj skontati koji - "U Sarajevu je, poslije 1863.g., osnovano među sarajevskim Srbima društvo, koje je uzelo sebi za zadatak da ISKORJENJUJE PODRUGLJIVO IME Vlah, a da UVODI ime Srbin"

PS : Ova recenica sadrzi oksimoron, pokusaj skontati koji - "U Sarajevu je, poslije 1863.g., osnovano među sarajevskim Srbima društvo, koje je uzelo sebi za zadatak da ISKORJENJUJE PODRUGLJIVO IME Vlah, a da UVODI ime Srbin"
- славянин
#1181 Re: Identitet Bosnjaka
Opet jos jedan oksimoron, i jos grcki beogradpero76 wrote:evo ovi koje je za sva vremena zapiso 1530.Kuripešić
1530.g. putopis Benedikta Kuripešića
strana 26
Prije svega, Donja je Bosna vrlo brdovita, ima na sve strane velike šume, i, izuzev malo mjesta, slabo je, osobito na granici, obrađena, zbog toga što je Hrvati i drugi često plijene. Dok je bila još u hrišćanskim rukama, nisu vlasti dozvoljavale da se obrađuje ta zemlja. Ali otkad su Turci osvojili Jajce, počeo je veliki dio pomenute
Donje Bosne, koji je dugo ležao neobrađen, da se ponovo obrađuje.
Dalje, u pomenutoj kraljevini Bosni našli smo tri nacije i tri vjere. Prvo su starosjedioci Bosanci (Wossner);[76] oni su rimo-hrišćanske vjere. Njih je Turčin, kad je osvojio kraljevinu Bosnu, ostavio u njihovoj vjeri. Drugo su Srbi [/size](Surffen), koje oni zovu Vlasima (Wallachen), a mi ih zovemo Zigen (Ćići, Čiči)[77] ili martolozima[78]. Došli su iz mjesta Smedereva (Smedraw) i grčkog Beograda[/b][/color]
- славянин
#1182 Re: Identitet Bosnjaka
Necemo dalje nema potrebe, ipak necu da ljutim vikinge da mi se ne iskrcate u bascupero76 wrote:na tako glupo pitanje sam već odgovorio, a zna se kome se mora ponavljatславянин wrote:Kako li onda Tvrtko spominje nekakve srbe a izostavi najstariji narod bosnjake
Tvrtko je preuzeo nemanjičku titulu, i naravno da je ista morala biti......kralj Srblja; Bosne...
pa i car Dušan je postao kralj Grka kad je osvojio Grčku, ali nije Grk ili pak po kretenskoj srpskoj logici...jest
dakle logika čisto srpsko kretenska, zato što je postao kraljem I SRBLJA Tvrtko je srbin...stara dobra debilska srpska verzija istorije
osim toga davno prije za sebe Tvrtko reko da je Bošnjak
VLASTITA TVRKOVA POVELJA 1354. u vrijeme dok je bio ban gdje
SAM SEBE navodi kao svjedoka BOŠNJAKA uz ostalih 12 NAVEDENIH:
U početak Oca, u ispunjenje Sina i silaskom Svetoga Duha, amin. O predivna visoto mudrosti i spoznajo božanstvene sile! Kako su neobuhvativi sudovi njegovi i neizbrojive staze njegove njih je ispunio milosrđem i štedrotama kojima se sa gornjih visina svojega božastva priljubio celoj vaseljeni i pošto je ljudsko suštatstvo, posrnulo u prestupu, sobom obožio, useo je na nebesa pokoravajući se Ocu svedržitelju i izvršio delo kako je izvolio. Njime se i skiptri carski utvrđuju po celoj vaseljeni i krasujući se slave Boga svedržitelja. Tako i ja, Stefan Tvrtko, po milosti Gospoda Boga kralj Srba, Bosne, Primorja, Humske zemlje, Donjih Krajeva, Zapadnih strana, Usore, Soli i Podrinja i ostalim, udostojen bejah da carujem u zemljama roditelja i praroditelja naših, čineći im milost i upisujući (ubrajajući) svakome po veri i zasluzi njegovoj. I tako, učini milost kraljevstvo mi knezu Hrvoju, sinu vojvode Vukca, kada Gospod Bog pozva sa ovoga sveta vojvodu Vukca, oca njegovoga. Tada mi, videći da se njegovo seme nije izrodilo i posavetovavši se sa vlastelom kraljevstva mi i smatrajući da je rečeni knez Hrvoje dostojan časti svoga oca, dadosmo mu veliko vojvodstvo umesto spomenutog vojvode Vukca. I još preko toga učinismo mu milost posebice na posedu po ovim našim listovima (ispravama) po našem visućem, dvostrano učinjenom pečatu. Dadosmo mu i upisasmo mu u Lašvi tri sela, i to: selo Triboušu sa svim pravim međama, drugo selo Lupnicu sa svim pravim međama, treće selo Bjelu sa svim pravim međama - da su rečenome vojvodi Hrvoju i njegovoj deci i njihovim potomcima baština u veke vekova. Ako li bi ko od njih nama učinio neku neveru (izdaju), ili njegov potomak našem potomku, zbog koje bi im se mogla oduzeti spomenuta sela - da im se ne oduzimaju, nego da prestupnik plati svojom glavom ili blagom, kako ga Bosna osudi, a ostali da ostanu u veri i da zadrže pomenuta sela i ostalu svoju baštinu. Tome su svedoci i ručnici (jemci) vlastela kraljevstva mi: vojvoda Vlatko Vuković sa bratijom, knez Pavle Radinović sa bratijom, župan Branko Prebinić sa bratijom, knez Mirko Radojević sa bratijom, knez Stipoje Hrvatinić sa bratijom, knez Priboje Masnović sa bratijom, od Humske zemlje župan Biljak Sanković sa bratijom, knez Vukašin Milatović sa bratijom, od Donjih krajeva knez Mladin Stančić sa bratijom, od Biloševića knez Gojak Vojković sa bratijom, od Usore knez Dobrosav Divošević sa bratijom, od Tribotića vojvoda Vlatko Tvrtković sa bratijom, od dvora pristav knez Gojak Dragosalić dvorski sa bratijom, a od svojte Nalješko Vjetina, naš veliki vratar sa bratijom. A ako ovo neko prekrši ili porekne, bilo da je naš naslednik ili neko stran, neka je proklet od Boga Oca i Sina i Svetoga Duha i od dvanaest vrhovnih apostola i četvorice jevanđelista i sedamdeset izabranih i svih svetih božijih. Pisano u dvoru kraljevstva mi na Mojštri, meseca marta u dvanaesti dan, tada (beše) godina od rođenja Hristovog 1380.
Stefan Tvrtko po milosti Gospoda Boga kralj Srba, Bosne i Primorja.
Last edited by славянин on 09/05/2019 12:04, edited 1 time in total.
- Dozer
#1183 Re: Identitet Bosnjaka
A sta bi s ostatkom, tj. s onim pojasnjenjem?CPT wrote:Dozer wrote:Nemam pojma...
- Dozer
#1184 Re: Identitet Bosnjaka
pero76 wrote:evo ovi koje je za sva vremena zapiso 1530.Kuripešić
1530.g. putopis Benedikta Kuripešića
strana 26
Prije svega, Donja je Bosna vrlo brdovita, ima na sve strane velike šume, i, izuzev malo mjesta, slabo je, osobito na granici, obrađena, zbog toga što je Hrvati i drugi često plijene. Dok je bila još u hrišćanskim rukama, nisu vlasti dozvoljavale da se obrađuje ta zemlja. Ali otkad su Turci osvojili Jajce, počeo je veliki dio pomenute
Donje Bosne, koji je dugo ležao neobrađen, da se ponovo obrađuje.
Dalje, u pomenutoj kraljevini Bosni našli smo tri nacije i tri vjere. Prvo su starosjedioci Bosanci (Wossner);[76] oni su rimo-hrišćanske vjere. Njih je Turčin, kad je osvojio kraljevinu Bosnu, ostavio u njihovoj vjeri. Drugo su Srbi (Surffen), koje oni zovu Vlasima (Wallachen), a mi ih zovemo Zigen (Ćići, Čiči)[77] ili martolozima[78]. Došli su iz mjesta Smedereva (Smedraw) i grčkog Beograda
De, jos jednom pogledaj to uvecano - sta pise?
- Dozer
#1185 Re: Identitet Bosnjaka
Ne pise Bosnjaci, nesreco, nego - BosnjaNipero76 wrote: na tako glupo pitanje sam već odgovorio, a zna se kome se mora ponavljat
Tvrtko je preuzeo nemanjičku titulu, i naravno da je ista morala biti......kralj Srblja; Bosne...
pa i car Dušan je postao kralj Grka kad je osvojio Grčku, ali nije Grk ili pak po kretenskoj srpskoj logici...jest
dakle logika čisto srpsko kretenska, zato što je postao kraljem I SRBLJA Tvrtko je srbin...stara dobra debilska srpska verzija istorije
osim toga davno prije za sebe Tvrtko reko da je Bošnjak
VLASTITA TVRKOVA POVELJA 1354. u vrijeme dok je bio ban gdje
SAM SEBE navodi kao svjedoka BOŠNJAKA uz ostalih 12 NAVEDENIH:
- Dozer
#1186 Re: Identitet Bosnjaka
Koja je ovo godina?pero76 wrote:i žiku sad, po istoj verziji i šemi
spomen Bošnjaka u intitulaciji dva posljednja bosanska kralja
„Nos Stephanus Thomas Dei gratia Rasciae, Serviae, Bosnensiu sive Illyricorum, Primordiae, Dalmatiae et Croatiae rex“
Stjepan Tomaš kralj Raške, "Srbije", Bošnjaka, Primorja, Dalmacije i Hrvatske"
U ovim intitulacijama dva posljednja bosanska kralja imamo OBRNUTU situaciju u odonosu na intitulaciju koja se navodi u Trvtkovoj povelji,
jer JEDINO SE SPOMINJU BOŠNJACI=BOSNENSIUM, a nema ni riječi o serblima, umjesto kojih se navode SAMO ZEMLJE :
Raška, Servia, Primordia, Dalmatia i Crobatia.
Kao što se može vidjeti nema spomena BOSNE, nju zamjenjuje dakle etnička odrednica naroda koji u njoj živi a to su BOŠNJACI.
Tako dolazimo do ključnih momenata,
dakle u intitulaciji dva posljednja bosanska kralja:
1. navodi se etnička odrednica BOŠNJACI, a NE navodi se Bosna,
pa se može zaključiti da je etnička odrednica Bošnjaci zamijenila
naziv zemlje Bosna iz Tvrtkove intitulacije
2. navode se zemlje Raška i Servia, a NE navodi se Srblje, pa se može zaključiti da su naziv
zemalja Raška i Servia zamijenile etničku odrednicu Srblje iz Tvrkove intitulacije
U kraljevskim Tvrtkovim poveljama je sve OBRNUTO:
1. navodi se etnička odrednica Srblje, a NE navode se zemlje Raške i Servia, pa se može zaključiti
da etnička odrednica Srblje mijenja naziv zemalja
2 . navodi se Bosna a NE naovode se Bošnjaci, dakle ime zemlje mijenja etničku odrednicu Bošnjaci
ZAKLJUČAK:
U Tvrtkovim poveljama: Srblje je umjesto Raške i Servie, a Bosna je umjesto Bošnjaka
U intitulacijama dva posljednja bosanska kralja: Bošnjaci su umjesto Bosne, a Raška i Servia su umjesto Srblja
- Dozer
#1187 Re: Identitet Bosnjaka
Jel' to onaj Ostojic Kotromanic..? Men' se cini da je on vladao nekad u 15. vijekupero76 wrote: nesrećo
znaš li kad kralj Tomaš vlada Bosnom
Pero ba... Hajd' konacno skontaj da lupetas ko maksim po diviziji (znas li koji maksim?
Postavljas stvari kojima sam sebe demajtujes, covjece...
Vec ti objasnih, ali ti se na to uredno napravis blesav, sacekas 2 dana, pa onda jovo-nanovo, sve po starom
Jezik jarane, evolucija jezika.
Do 15. vijeka, sto se poklapa s dolaskom Osmanlija, ovdje su se svi nazivali Bosnjani.
Onda se to u 15. vijeku mijenja i svi se pocinju nazivati Bosnjacima.
Onda se u 19. vijeku iz Bosnjaka izdvajaju katolici i pravoslavci, i pocinju se nazivati Hrvatima i Srbima, a Bosnjaci ostaju samo muslimani. Istovremeno se svi ovdje pocinju nazivati Bosancima.
Pri tome, sve ovdje je vijekovima unazad, ukljucujuci i periode i Bosnjana i Bosnjaka, ai Bosanaca, bilo - BO-SAN-SKO! Bosanski jezik, bosanski kraljevi i kraljice, bosansko pismo (bosancica), bosanska crkva, bosanska zemlja. SVE!
Koji dio ovdje ti tacno nije jasan...?
Last edited by Dozer on 09/05/2019 12:51, edited 2 times in total.
- bunk
#1188 Re: Identitet Bosnjaka
Sve teme ala ove o tome kako Bosnjaci trebaju nesto nekome dokazati imaju isti cilj
Od dokazivanja identiteta preko antifasizma pa ne zna ja sta vec.
Proso voz drugovi.
Jos samo malo i finalna stanica, NATO.
Od dokazivanja identiteta preko antifasizma pa ne zna ja sta vec.
Proso voz drugovi.
Jos samo malo i finalna stanica, NATO.
- Dozer
#1189 Re: Identitet Bosnjaka
Ma da hoce vise i NATO i EU, da se rijesimo ovih bosnjacko-srpsko-hrvatskih nebulozera....
- CPT
#1190 Re: Identitet Bosnjaka
Nisam siguran da NATO ima neku vezu sa ovom pricu al eto, mozda preko noci svi postanu "nacionalni Bosanci". Pogotovo Srbi i HrvatiDozer wrote:Ma da hoce vise i NATO i EU, da se rijesimo ovih bosnjacko-srpsko-hrvatskih nebulozera....
- Dozer
#1191 Re: Identitet Bosnjaka
Ima i te kakve veze, ali posto ti ne kontas sta je nacionalno/drzavno, a sta etnicko/narodno, ni ne ocekujem da shvatis. A ni ne pada mi na pamet da ti pojasanjavam.
Sve ce ti se samo kazati kad dodje do tih pridruzivanja.
- CPT
#1192 Re: Identitet Bosnjaka
pa to i jeste smisao citave pricepero76 wrote:a onda okreneš priču i počneš prdit o tome kako su Bošnjaci sa tri vjere, te ostali samo muslimani..bla, bla
- CPT
#1193 Re: Identitet Bosnjaka
A BiH je prva i jedina clanica koje se pridruzila jel... Bas kao npr kad su pridruzivanje HR svi Srbi postali Hrvati ili nacionalni Hrvati. Jel tako?Dozer wrote:Ima i te kakve veze, ali posto ti ne kontas sta je nacionalno/drzavno, a sta etnicko/narodno, ni ne ocekujem da shvatis. A ni ne pada mi na pamet da ti pojasanjavam.
- Dozer
#1194 Re: Identitet Bosnjaka
Dakle, Srbi se danas nazivaju,i unazad kroz istoriju, po svom ZADNJEM imenu, tj. kao "Srbi". OK, tacno (konanco nesto).pero76 wrote: ti pojma nemaš šta lupetaš
mislim da ti se čip u glavi spalio
prvo bulazniš da piše BošnjaNi valjda aludirajući da to NISU Bošnjaci, jer eto piše drugačije
ja ti na tu provokaciju (niakko drugačije se ne može nazvati) ukazujem da nigdje ne piše ni srbi, već Srblje, servi, srbli... i ako srbadija ima sebi za pravo dati da ih unazad vijekovima jednostavno naziva srbima, iako ORIGINALNO piše drugačije, po kojem pravu imaju/te osporavati da Bošnjane nazivam i smatram Bošnjacima, pa čak i do rimskog doba
a onda okreneš priču i počneš prdit o tome kako su Bošnjaci sa tri vjere, te ostali samo muslimani..bla, bla
što veze s mozgom nema sa gornjim kontekstom priče...čovječe ti nisi sposoban držat kontinuitet misli
idi umij se, možda dođeš sebi
u što čisto sumnjam
Koje je nase zadnje ime/naziv?
Koliko ja znam - Bosanci. I cijeli svijet nas tako vidi i naziva.
Ali, mozda ti znas nesto drugacije...
Ja nista ne "prdim" jarane, to ti radis s ovom velikobosnjackom mantrom koja je identicna velikosprskoj i velikohrvatskoj, samo sto ti to ocito ne kontas....
Moj kontinuitet misli je sasvim u redu, a ti se, koliko vidim, jos nisi umio i dohaviz'o od prethodnih blamiranja...
- Dozer
#1195 Re: Identitet Bosnjaka
To nije nikakav smisao, nego cinjenicno istorijsko i danasnje stanje. Ako mislite da nije, dokazite to nekim konkretnim argumentima.CPT wrote:pa to i jeste smisao citave pricepero76 wrote:a onda okreneš priču i počneš prdit o tome kako su Bošnjaci sa tri vjere, te ostali samo muslimani..bla, bla
- Dozer
#1196 Re: Identitet Bosnjaka
Bosnjaci u Sloveniji, a koji imaju slovenacko drzavljanstvo, jesu nacionalni slovenci, a etnicki BosnjaciCPT wrote:A BiH je prva i jedina clanica koje se pridruzila jel... Bas kao npr kad su pridruzivanje HR svi Srbi postali Hrvati ili nacionalni Hrvati. Jel tako?Dozer wrote:Ima i te kakve veze, ali posto ti ne kontas sta je nacionalno/drzavno, a sta etnicko/narodno, ni ne ocekujem da shvatis. A ni ne pada mi na pamet da ti pojasanjavam.
Sve ce ti se samo kazati kad dodje do tih pridruzivanja.Cudno da je recimo Milorad Pupovac jos uvijek Srbin a drzava u NATO savezu? Slovenija 15+ godina pridruzena i jos uvijek Bosnjaci nisu nacionalni Slovenci. Sto li?
To ovaj Pupovac...?
Milorad Pupovac is a Croatian Serb politician and linguist. He is a member of Sabor, president of the Serb National Council, and president of the Independent Democratic Serb Party. He was also an observer at the European Parliament.
Rođenje 5. studenoga 1955
Prebivalište Zagreb
Državljanstvo hrvatsko
Narodnost Srbin
Polje jezikoslovlje
Institucija Filozofski fakultet u Zagrebu
Last edited by Dozer on 09/05/2019 13:29, edited 1 time in total.
- CPT
#1197 Re: Identitet Bosnjaka
Znaci da ponovim? Kod dvije clanice je stanje nakon pridruzivanje ostalo kao i prije. Da se jos koji put pridruze mozda? Pa da svi postanu nacionalni? Ili da cekamo 50tak godina?Dozer wrote:Ima i te kakve veze, ali posto ti ne kontas sta je nacionalno/drzavno, a sta etnicko/narodno, ni ne ocekujem da shvatis. A ni ne pada mi na pamet da ti pojasanjavam.
- Dozer
#1198 Re: Identitet Bosnjaka
Svi oni vec jesu nacionalni jedno, isto kao i mi 
I mi cemo tamo uci kao nacionalni Bosanci i Hercegovci, a ne kao etnicki Bosnjaci, Srbi i Hrvati .
Genije, clanice su samo drzave/nacije, ne etnije/narodi. Isto kao i u UN
Jesi gledao Dodicka kod Ergoana? Ni jedne rijeci o RS, samo BiH, BiH, BiH

I mi cemo tamo uci kao nacionalni Bosanci i Hercegovci, a ne kao etnicki Bosnjaci, Srbi i Hrvati .
Jesi gledao Dodicka kod Ergoana? Ni jedne rijeci o RS, samo BiH, BiH, BiH
Last edited by Dozer on 09/05/2019 13:33, edited 1 time in total.
- CPT
#1199 Re: Identitet Bosnjaka
Bosnjaci u Sloveniji nisu Slovenci. To pise cak i u Ustavu. Nikad nisu bili i nikad nece biti. Prebaci nekoliko stranica pa ces naci oficielan dokument parlamenta o pravima onih pored Slovenaca. Gdje su Bosnjaci cak navedeni btw... Popis ima stavku Slovenci i onda ostale (izmedju ostalog i Bosnjake).Dozer wrote:Bosnjaci u Sloveniji, a koji imaju slovenacko drzavljanstvo, jesu nacionalni slovenci, a etnicki BosnjaciCPT wrote:A BiH je prva i jedina clanica koje se pridruzila jel... Bas kao npr kad su pridruzivanje HR svi Srbi postali Hrvati ili nacionalni Hrvati. Jel tako?Dozer wrote:Ima i te kakve veze, ali posto ti ne kontas sta je nacionalno/drzavno, a sta etnicko/narodno, ni ne ocekujem da shvatis. A ni ne pada mi na pamet da ti pojasanjavam.
Sve ce ti se samo kazati kad dodje do tih pridruzivanja.Cudno da je recimo Milorad Pupovac jos uvijek Srbin a drzava u NATO savezu? Slovenija 15+ godina pridruzena i jos uvijek Bosnjaci nisu nacionalni Slovenci. Sto li?
![]()
![]()
To ovaj Pupovac...?Milorad Pupovac is a Croatian Serb politician and linguist. He is a member of Sabor, president of the Serb National Council, and president of the Independent Democratic Serb Party. He was also an observer at the European Parliament.![]()
Da, to je taj.... gdje mu jasno pise da je Srbin, politicar iz HRVATSKE
- CPT
#1200 Re: Identitet Bosnjaka
Cuj? Po Ustavu pomenutih drzava to bas nije tako al ok. Bosna ce uci kao BIH, gdje zive konst. 3 naroda. Usput, kakve veze sad imaju entiteti sa ovom pricom?!Dozer wrote:Svi oni vec jesu nacionalni jedno, isto kao i mi
Jesi gledao Dodicka kod Ergoana? Ni jedne rijeci o RS, samo BiH, BiH, BiH![]()
![]()