Venecuela

Post Reply
muhafuca

#1176 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

Challenger_ wrote:
Challenger_ wrote:Za sad ovo ide više nego loše za :arrow: Abramsa i kompaniju.

Vrijeme je za neke nove trikove ili ostavku.
Evo ga; ili wanna-be ili sankcije:

Image
"Spremni smo uvoditi sekundarne sankcije protiv onih zemalja koje još nisu priznale Juana Guaida kao predsjednika Venezuele"
:lol: :lol: :lol:
Gdje cemo sad mi Bakire i Mile - izmedju Turske i Rusije koja Madura priznaju i Amerike koja Guaida priznaje.

Svijet ceka nasu odluku :D
Sanjarko

#1177 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

Nema koncenzusa. :mrgreen:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1178 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

muhafuca wrote:Gdje cemo sad mi Bakire i Mile - izmedju Turske i Rusije koja Madura priznaju i Amerike koja Guaida priznaje.

Svijet ceka nasu odluku :D
Dobro, za sad to nije odluka već mogućnost, opcija, "uvođenja sankcija fizičkim licima i entitetima koji...".
Challenger_

#1179 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

Oglasio se i Bolton:
...The United States is putting foreign financial institutions on notice that they will face sanctions for being involved in facilitating illegitimate transactions that benefit Nicolas Maduro and his corrupt network...
Image

:arrow: LINK

Direktna vojna intervencija, za sad, nula bodova. Idu na ekonomsko gušenje. Baš me zanima da li će Indija zadržati visok nivo uvoza venecuelanska nafte ili će reterirati.
Sanjarko

#1180 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

Ma Venecuelu je susa pravo kako znam pogodila i pisao sam nesto negdje o tome ovdje na ovom forumu ako se dobro sjecam i dosta je i ona doprinjela ovoj svoj krizi u Venecueli ili se varam.

Jos niska cijena nafte, neodgovorna vlast i eto ovog citavog belaja od nestasica pa do hiperinflacije pa i ovoga svega oko Madura i Gvajida.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1181 Re: Venecuela

Post by japin_mutapi »

molim forumase da se izjasne da li su za DA ili su za NE
muhafuca

#1182 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

neki Rusi prankovali Elliott Abramsa - pravili se da su iz neke svicarske banke

i raspitivali se oko toga sta sa parama sa Venezuelanskih racuna.

Challenger_

#1183 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

- U Karakasu i Venecueli već drugi dan nema struje. Situacija nezabilježena u posljednjih nekoliko decenija. Vlast tvrdi da je riječ o sabotaži na glavnoj elektrani.

agencije
Point.

#1184 Re: Venecuela

Post by Point. »

Maduro zavio Venecuelu u crno. Odstupi kamiondžijo.
AleksoMKD

#1185 Re: Venecuela

Post by AleksoMKD »

https://www.bbc.com/news/av/world-latin ... he-country

Bas u crno.
Mrak na ulicama Venecuele bez struje.
Sanjarko

#1186 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

Pa nije prvi put kako znam da ostane bez struje.
muhafuca

#1187 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

New York Times: Snimak opovrgava tvrdnje Americke vlasti da je Maduro zapalio konvoj pomoci

:-) dobro su sjetili - snimak se vrti po netu vec skoro mjesec dana a oni tek sad nesto na tu temu pisu.
Footage Contradicts U.S. Claim That Maduro Burned Aid Convoy

Code: Select all

https://www.nytimes.com/2019/03/10/world/americas/venezuela-aid-fire-video.html
Samprotivsviju

#1188 Re: Venecuela

Post by Samprotivsviju »

muhafuca wrote:neki Rusi prankovali Elliott Abramsa - pravili se da su iz neke svicarske banke

jest eto nazvao ga neki random lik preko telefona i ovaj odao sve svoje planove... :-)

Kako se sjecam isto su pokusali rusi uraditi sa glavnim sekretarom nata, na kraju se ispostavilo da je lik imitirao geberalnog sekretara...ugl. tipicna jeftina ruska propaganda
славянин

#1189 Re: Venecuela

Post by славянин »

Vizionar 1985 wrote:Pa nije prvi put kako znam da ostane bez struje.
Venezuela depends on its vast hydroelectric infrastructure, rather than its oil reserves, for its domestic electricity supply. But decades of underinvestment have damaged the major dams, and sporadic blackouts are commonplace.

President Maduro, however, has blamed the outages on "sabotage".

In a defiant tweet early on Saturday he vowed to battle the "brutal aggression against our people", adding: "We will never surrender."
-BBC

Ma ne masoni hakovali centralu :lol:
Sanjarko

#1190 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

славянин wrote:
Vizionar 1985 wrote:Pa nije prvi put kako znam da ostane bez struje.
Venezuela depends on its vast hydroelectric infrastructure, rather than its oil reserves, for its domestic electricity supply. But decades of underinvestment have damaged the major dams, and sporadic blackouts are commonplace.

President Maduro, however, has blamed the outages on "sabotage".

In a defiant tweet early on Saturday he vowed to battle the "brutal aggression against our people", adding: "We will never surrender."
-BBC

Ma ne masoni hakovali centralu :lol:
Jarane ako sam dobro shvatio dobro su ih pogodile klimatske promjene. 3+ godina imaju susu ili je tako oni zovu. 60% kako sam razumio manje vode imaju nego obicno.

Evo sad citao ponovo. Znaci vise od 3 godine od 2010 ih pogadza susa, manjak kisnice, pa imaju manje kisnice za oko 60% cak i vise. Pala cijena nafte sa 100 dolara na 50-tak. Nije se dobro radilo da se ublaze posljedice ove suse i manjka kisnice od strane vlade. Pao im urod necega sa 2,5 miliona na milion i nesto. Znaci da su dobro na udaru klimatskih promjena.

Nije ni cudo da je se ovo desilo i da se ovo sve desava. Ako sam dobro shvatio sve. Sad ponovo Guglao i citao o tome.
muhafuca

#1191 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

Samprotivsviju wrote:
muhafuca wrote:neki Rusi prankovali Elliott Abramsa - pravili se da su iz neke svicarske banke

jest eto nazvao ga neki random lik preko telefona i ovaj odao sve svoje planove... :-)

Kako se sjecam isto su pokusali rusi uraditi sa glavnim sekretarom nata, na kraju se ispostavilo da je lik imitirao geberalnog sekretara...ugl. tipicna jeftina ruska propaganda

Jest - tako je do neki dan i "Maduro nije zapalio kamione na granici" bila jeftina Ruska propaganda
Challenger_

#1192 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

- Elliot Abrams i američka administracija vrše pritisak na Indiju da ne kupuju naftu iz Venecuele.

:arrow: LINK
Challenger_

#1193 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:- U Karakasu i Venecueli već drugi dan nema struje. Situacija nezabilježena u posljednjih nekoliko decenija. Vlast tvrdi da je riječ o sabotaži na glavnoj elektrani.

agencije
Struje uglavnom nema već šesti dan a usljed nedostatka struje ne rade pumpe koje opskrbjuju vodom Karakas i druge gradove širom zemlje pa sada nema ni vode koja se izluđenom stanovništvu doprema cisternama a rezervoari su sve prazniji.

Znači, ili promjena "režima" ili umri bez struje vode i hrane.
славянин

#1194 Re: Venecuela

Post by славянин »

Amerika sabotira nema struje, agenti su vec na terenu - navodi se da vec placaju stotine hiljada ako ne i milione ljudi da dignu pobunu !
Izdrzat ce Venecuela ! Ocekuje se krucijalna akcija Irana i Rusije.
Sanjarko

#1195 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

Klimatske promjene su krive i Vlast. Nisu racunali na susu koja je Venecuelu i prije pogadzala. Nisu se pripremili za susu kada je nafta bila skuplja itd. Sad ne znam koliko je Vlast podbacila u vezi toga i koliko je radila da ublazi posljedice.

Ali vjerovatno ko i nasa ovdje. Nista ili veoma malo. Ovo i nas ovdje ceka. Zato sam i otvorio temu "Glad".
славянин

#1196 Re: Venecuela

Post by славянин »

Vizionar 1985 wrote:Klimatske promjene su krive i Vlast. Nisu racunali na susu koja je Venecuelu i prije pogadzala. Nisu se pripremili za susu kada je nafta bila skuplja itd. Sad ne znam koliko je Vlast podbacila u vezi toga i koliko je radila da ublazi posljedice.

Ali vjerovatno ko i nasa ovdje. Nista ili veoma malo. Ovo i nas ovdje ceka. Zato sam i otvorio temu "Glad".
Poljoprivreda nema neki veliki uticaj na venecuelu - imaju nafte da mogu ziviti sasvim dobro / medjutim totalno nesposobna vlast je uspjela da rasturi sve sto se rasturiti moze - mislim da su i nase prestigli politicare.
Cisti populisti koji pricaju vec sto puta prezvakane gluposti i fraze sve uz klise tipa amerika je kriva za sve.
Challenger_

#1197 Re: Venecuela

Post by Challenger_ »

Da dodam. Nestanak struje je prouzrokovao ne samo nestanak vode već je zaustavio i proizvodnju nafte. Dalje, zabilježeni su prvi slučajevi smrtnih ishoda pacijenata na dijalizi.
Ovo nije samo teška situacija, ovo je za mnoge smrtonosna situacija. The Wall Street Journal citira lokalnu organizaciju za zdravstvo, Codevida, koja navodi kako je najmanje 15 pacijenata na dijalizi već preminulo - "Više od 10,000 ljudi je ugroženo ako se ova situacija nastavi", navode.
Nema struje, nema nafte, nema para, nema vode, nema dijalize...
Challenger_ wrote:Za sad ovo ide više nego loše za :arrow: Abramsa i kompaniju.

Vrijeme je za neke nove trikove ili ostavku.
Očigledno su pronašli nove "trikove".
Nadzornik

#1198 Re: Venecuela

Post by Nadzornik »

Danas je i zadnji americki diplomata napustio Venecuelu.
Prisustvo americkog osoblja u Venecueli je postala prepreka americkoj politici,smatra americki drzavni sekretar Pompeo... :?

Hm,ovo mi mirise na rat... :shock:

Image
Sanjarko

#1199 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

Prije smjena rezima.
muhafuca

#1200 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

Nadzornik wrote:Danas je i zadnji americki diplomata napustio Venecuelu.
Prisustvo americkog osoblja u Venecueli je postala prepreka americkoj politici,smatra americki drzavni sekretar Pompeo... :?

Hm,ovo mi mirise na rat... :shock:

Image

Jedino ako svoju djecu misle slat da ginu - a sumnjam da ima raspolozenja u Americi za takvo nesto

Brazil je nedavno rekao da nije za vojnu intervenciju i da nece ucestvovati u eventualnom napadu

a evo i Kolumbija slicnu poruku salje

bumo vidjeli doduse

Military intervention not an answer for Venezuela: Colombia president tells paper

Code: Select all

https://www.reuters.com/article/us-venezuela-politics-colombia-idUSKCN1QW19T
Post Reply