"Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post Reply
nepoznati988

#1176 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

santo gral wrote:[
Ne drug, ni Vucic ni Dodik ni zli Alija nisu ratovali . Tamo su poslali tebe i mene. mislim konkretno na nekog medju nama. Evo npr. prvo mi pade na pamet ovaj post:
Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
by Hadzi Lojo » 15/01/2019 11:09

Al su udarili salonci sa cetnickom ofanzivom sa svih strana, dolazi Putin pa ko vele da malo poradimo i na ovom frontu.

Zapamtite da je takz. rs genocidna tvorevina i privremeno okupirano podrucje dijela RBiH.
Kad tada ce to okupirano podrucje biti oslobodjeno i naziv te tvorevine biti anuliran.
Ima da rijeke krvi teku ali ce biti oslobodjen svaki pedalj BiH.

Evo na ovakve sam mislio. Rijeke i rijeke krvi .... :-) :-) :-)
Potpuno je legitimno i legalno traziti ponistavanje rezultata genocida. Rs je genocidna tvorevina i po međunarodnom pravu treba prestati postojati.
detroit-mercy

#1177 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

PM72 wrote:
detroit-mercy wrote: Hos reci da je onog "po Zakonu" pokvario sistem a da je on fin momak. Izvuko Energoinvest, preporodio federaciju :mrgreen:
Po cemu pamtis vladavinu Mujezinovica, sta je konkretno uradio.
I Fahro je bio u ratu, treba i njega okusati mozda.
Svrakici biznismeni, sto ne njih :mrgreen: .
Hoću da kažem da je u ratu radio dobar posao.I opet ti kažem - ne valja sistem.Alija i SDA su napravili fildžan entitet da sa 10 porodica sve sjebu,porobe i zajašu narod.
Da je Alija htio državu kako treba,mogao je uzeti njemačke zakone o radu,ponašanju,kulturi,korupciji- prevesti ih i primjeniti.Imao je sve poluge vlasti i samo se drži zakona.
Ovdje nisi u pravu, zakoni su uvijek postojali a kultura je nesto drugo-generacije i generacije treba da se izbruse. Iskreno nasi zakoni nisu nista slabiji glede korupcije od njemackih. Mozes ti napisati zakon kakav hoces ali to sto ga niko ne jebe. Sad prica o Aliji i SDA a Necko ti je siva eminencija SDA. Kako to da u jednom trenu radi dobar posao a u drugom trenu ga sistem pokvari. Sistem po definiciji cine ljudi, Necko je bio pokvaren i prije nego sto je dosao u sistem. On i slicni njemu su iskoristili rat da postanu dio sistema koji evo vec 20 i kusur godina upravlja tvojim zivotom.
Sanjarko

#1178 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Sanjarko »

Ko da je se Alija pitao pri pravljenju drzave. Reklo mu to i to da mora, on samo potpisao. Zajedno SDA i SDP i tadasnje rukovodstvo citavo od Alije, pa do Durakovica, Lagumdzije, Lazovica itd. Svi koji su bili na pozicijama.

Lako je reci Njemacki zakoni itd. S kim donijeti to sa Kradezeom, Dodikom, SDS-om itd. Pa nisu ako se sjecam do 98 RS ni razoruzali a kamo li da je se moglo sve to.
Sanjarko

#1179 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Sanjarko »

Lako reci to i to ali kako izvesti to i to?
Point.

#1180 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Point. »

nepoznati988 wrote:Kako su je sjebali?
Skupili se ljudi koji su bili spremni boriti se, pare se dale za oružje koje je stranka obećala ali nikada nisu isporučili i tako je propalo sve. Zvanična verzija zaglavilo negdje, provaljeno sve. Tako sam čuo od likova koji su bili nazočni događajima.
mali jomu

#1181 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by mali jomu »

uh jeste zajebani kad se ne treba bit zajeban :lol:

ko se god izvukao neka se izvukao..... ziv si i boli te kurac, i mi smo zivi i boli nas kurac..... svi su vazda dobro dosli :thumbup:

ovi drugi koji su svasta radili pa se nogirali...... samo da im kazem da ja spavam fino, i ustanem sa smijeskom svako jutro, poljubim moju finu zenu, kahvica...... pa laganini na radju, pa u carsiju srajom kahvica..... zajebancija na sve strane,

nedo Bog rat nikom, oni koji ga ne znaju..... bolje im je da ga nikad ne upoznaju
The 51st State

#1182 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by The 51st State »

PM72 wrote:
detroit-mercy wrote:
PM72 wrote:Ovo nije ni sud ni komisija što amnestira ili kažnjava vojno sposobne u periodu 1992 - 1995 nego polemika da li je ispravno i moralno za premijera staviti osobu koja je otišla/pobjegla 1992 i koja ima više FB prijatelja nego dobijenih glasova...
U principu,boli me ćošak ko je gdje bio samo ne volim kad mi dezerteri kapu kroje.
Je li bilo moralno staviti Necka Brankovica za premijera :mrgreen:
Od kraja rata naovamo su ti kapu krojili "ucesnici u ratu" i kako ti je bilo, jesi li osjetio poboljsanje, jesu li ti se popravili zivotni uslovi, jesu ti dali nadu za bolje sutra?
Koliko se sjećam,Nedžad Branković je ovdje bio u ratu i dobitnik je Zlatnog ljiljana.Također,Mustafa Mujezinović je bio borac u rovu i poslije premijer.To što sistem ne valja je drugi par cipela.
taj zlatni ljiljan je uvreda za sve prave zlatne ljiljane.
Banksy

#1183 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Banksy »

Brankovićev Ljiljan.

Sarajevski ratni tunel napravljen je tokom opsade Sarajeva 1993. godine. Tunel je napravljen ispod aerodromske piste i povezivao je dvije teritorije (Dobrinju i Butmir), koje je držala ARBiH, pa se tako i tunel zvao “Tunel D-B”..

Poslije završetka rata, mnogi znani i neznani “junaci”, među kojima i tadašnji premijer FBiH Nedžad Branković, prisvojili su zasluge za njegovo prokopavanje.

– Na osnovu plana koji niko nije vidio i izvedbenog projekta koji je uraden tek po završetku ratnog „Tunela DB“, Nedžad Branković je prigrabio zasluge pomoću kojih je, po završetku agresije, munjevito napredovao u stranci i došao do direktorskih pozicija u Željeznicama BiH i Energoinvestu.

... projekt izgradnje „Tunela DB“ nikad nije ni postojao te da je aktuelni premijer naknadno priložio izvedbeni projekt ovog objekta, koji čak sam nije ni nacrtao, kako bi mogao „aplicirati“ za Zlatnog ljiljana i pokupiti zasluge nekolicine kopača koji su danas zaboravljeni.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/prava- ... m/1182097/
geralt

#1184 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by geralt »

nepoznati988 wrote:
santo gral wrote:[
Ne drug, ni Vucic ni Dodik ni zli Alija nisu ratovali . Tamo su poslali tebe i mene. mislim konkretno na nekog medju nama. Evo npr. prvo mi pade na pamet ovaj post:
Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
by Hadzi Lojo » 15/01/2019 11:09

Al su udarili salonci sa cetnickom ofanzivom sa svih strana, dolazi Putin pa ko vele da malo poradimo i na ovom frontu.

Zapamtite da je takz. rs genocidna tvorevina i privremeno okupirano podrucje dijela RBiH.
Kad tada ce to okupirano podrucje biti oslobodjeno i naziv te tvorevine biti anuliran.
Ima da rijeke krvi teku ali ce biti oslobodjen svaki pedalj BiH.

Evo na ovakve sam mislio. Rijeke i rijeke krvi .... :-) :-) :-)
Potpuno je legitimno i legalno traziti ponistavanje rezultata genocida. Rs je genocidna tvorevina i po međunarodnom pravu treba prestati postojati.
Taj voz je otisao 21.11.1995.
nepoznati988

#1185 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

geralt wrote:[
taj voz nikad neće otići, samo je pitanje kada će probosanske snage dovoljno ojačati i biti spremne da je ukinu na isti način n akoji je i nastala. jer od međunarodnog pravnog poretka nema ništa.
geralt

#1186 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by geralt »

nepoznati988 wrote:
taj voz nikad neće otići, samo je pitanje kada će probosanske snage dovoljno ojačati i biti spremne da je ukinu na isti način n akoji je i nastala. jer od međunarodnog pravnog poretka nema ništa.
Poenta je da se ne mozes pozivati na medjunarodno pravo ako si potpisao medjunarodni sporazum kojim si je priznao i prihvatio.
nepoznati988

#1187 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

geralt wrote:
nepoznati988 wrote:
Poenta je da se ne mozes pozivati na medjunarodno pravo ako si potpisao medjunarodni sporazum kojim si je priznao i prihvatio.
pa ako ćemo tako onda ni međunarodni sorazum nije validan ako je potpisan pod uticajem sile.
detroit-mercy

#1188 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

Banksy wrote:Brankovićev Ljiljan.

Sarajevski ratni tunel napravljen je tokom opsade Sarajeva 1993. godine. Tunel je napravljen ispod aerodromske piste i povezivao je dvije teritorije (Dobrinju i Butmir), koje je držala ARBiH, pa se tako i tunel zvao “Tunel D-B”..

Poslije završetka rata, mnogi znani i neznani “junaci”, među kojima i tadašnji premijer FBiH Nedžad Branković, prisvojili su zasluge za njegovo prokopavanje.

– Na osnovu plana koji niko nije vidio i izvedbenog projekta koji je uraden tek po završetku ratnog „Tunela DB“, Nedžad Branković je prigrabio zasluge pomoću kojih je, po završetku agresije, munjevito napredovao u stranci i došao do direktorskih pozicija u Željeznicama BiH i Energoinvestu.

... projekt izgradnje „Tunela DB“ nikad nije ni postojao te da je aktuelni premijer naknadno priložio izvedbeni projekt ovog objekta, koji čak sam nije ni nacrtao, kako bi mogao „aplicirati“ za Zlatnog ljiljana i pokupiti zasluge nekolicine kopača koji su danas zaboravljeni.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/prava- ... m/1182097/
Da naglasim, kad ti Dino Merlin i Necko "Po Zakonu" postanu sinonimi odbrane onda znas da smo otisli u kurac.
I opet da podvucem, ko god je otisao ja mu ne zamjeram, svi smo mi razliciti. Od tih ljudi niti smo imali stete niti koristi.
Ali me puno vise zuljaju ovi "zasluzni" kao Necko, oni su nas tako fino zavalili da ce nam trebati jos 50 godina da se oporavimo.
Bodkin

#1189 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Bodkin »

Jer je referenca za premijersko mjesto u 2018 da si ratovao 92-95
DrugaGimnazija

#1190 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by DrugaGimnazija »

PM72 wrote:Ovo nije ni sud ni komisija što amnestira ili kažnjava vojno sposobne u periodu 1992 - 1995 nego polemika da li je ispravno i moralno za premijera staviti osobu koja je otišla/pobjegla 1992 i koja ima više FB prijatelja nego dobijenih glasova...
U principu,boli me ćošak ko je gdje bio samo ne volim kad mi dezerteri kapu kroje.
1. Forto je period 1992-1995 proveo u Sarajevu. Dakle, zadovoljava tvoj prvi kriterij.
2. Premijera ne biramo na izborima, tako da je sasvim ispravno i moralno imati za premijera i nekoga ko je dobio nula glasova na izborima. Ali eto, kad vec uspostavljas ovaj izmisljeni kriterij, Forto je dobio 3.428 direktnih glasova, a ima 2.874 prijatelja na FB. Dakle, zadovoljava i drugi tvoj kriterij.
3. Providno umotavas svoju zal za SDA na vlasti u neki lazni patriotizam.
PM72

#1191 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

DrugaGimnazija wrote:
1. Forto je period 1992-1995 proveo u Sarajevu. Dakle, zadovoljava tvoj prvi kriterij.
2. Premijera ne biramo na izborima, tako da je sasvim ispravno i moralno imati za premijera i nekoga ko je dobio nula glasova na izborima. Ali eto, kad vec uspostavljas ovaj izmisljeni kriterij, Forto je dobio 3.428 direktnih glasova, a ima 2.874 prijatelja na FB. Dakle, zadovoljava i drugi tvoj kriterij.
3. Providno umotavas svoju zal za SDA na vlasti u neki lazni patriotizam.
Nemam ništa protiv Forte,čak mi je i simpatičan...ali,tvoj nick mi kaže da imaš neku vezu s njim a možda si i Forto lično.I Forto je završio Drugu gimnaziju što mi opet kaže da ima nešto u glavi i da je ne koristi samo za frizuru.
Bio je on u Sarajevu ali uniforme nije obukao - isto smo godište što opet kaže da ja nisam imao pameti za razliku od njega...bio u Sarajevu do 1995 a onda razgulio.Dakle.pametan frajer pravo.
3428 glasova na izborima je jedno veliko ništa kao i 2874 prijatelja na FB od kojih je pola poslalo zahtjev za prijateljstvom nakon što je PROGLAŠEN premijerom.Od tih 2874 ako lično zna 100 ljudi biće solidno.

A za SDA ako sam ikad glasao nek mi se ruka osuši.
PM72

#1192 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

Bodkin wrote:Jer je referenca za premijersko mjesto u 2018 da si ratovao 92-95
ne ali bi mi draže bilo da izaberu premijera koji je rođen 1995 nego nekog ko je pobjegao 1995 a imao godina ko i ja.
Maraschino

#1193 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Maraschino »

PM72 wrote:
Bodkin wrote:Jer je referenca za premijersko mjesto u 2018 da si ratovao 92-95
ne ali bi mi draže bilo da izaberu premijera koji je rođen 1995 nego nekog ko je pobjegao 1995 a imao godina ko i ja.
U cemu je sada problem?
Ommadawn

#1194 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Ommadawn »

Maraschino wrote:
PM72 wrote: ne ali bi mi draže bilo da izaberu premijera koji je rođen 1995 nego nekog ko je pobjegao 1995 a imao godina ko i ja.
U cemu je sada problem?
Problem je u ovakvom razmisljanju. Sta ako je neko ko je pobjegao 1995 godine (a imao godina kao PM72) sposoban da vodi drzavu ali mu se spocitava to sto "nije ost´o u svom gradu (ili zemlji) kad joj bilo najteze"?
I onaj ko je 1995 godiste moze biti sposoban.
Svi su imali razlicite razloge napustanja drzave tokom rata.
PM72

#1195 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by PM72 »

Ommadawn wrote:
Maraschino wrote:
PM72 wrote: ne ali bi mi draže bilo da izaberu premijera koji je rođen 1995 nego nekog ko je pobjegao 1995 a imao godina ko i ja.
U cemu je sada problem?
Problem je u ovakvom razmisljanju. Sta ako je neko ko je pobjegao 1995 godine (a imao godina kao PM72) sposoban da vodi drzavu ali mu se spocitava to sto "nije ost´o u svom gradu (ili zemlji) kad joj bilo najteze"?
I onaj ko je 1995 godiste moze biti sposoban.
Svi su imali razlicite razloge napustanja drzave tokom rata.
Ma jašta,problem je u meni...i ovakvima kao ja,što smo bez kalkulisanja uzeli puške da branimo porodice,komšije,prijatelje,grad,državu...nisam razmišljao o radnoj obavezi,podrumu,bježanju...nego letio gdje je god trebalo.
Najbolje da su svi razmišljali ko Forto(i njemu slični) kako smjestiti guzicu na sigurno i sad uopšte ne bi bilo problema,vodili bi o nama brigu stranci po svijetu (bolja varijanta) ili dženetske hurije (gora varijanta- masovna grobnica).
CPT

#1196 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by CPT »

PM72 wrote:Ma jašta,problem je u meni...i ovakvima kao ja,što smo bez kalkulisanja uzeli puške da branimo porodice,komšije,prijatelje,grad,državu...nisam razmišljao o radnoj obavezi,podrumu,bježanju...nego letio gdje je god trebalo.
Najbolje da su svi razmišljali ko Forto(i njemu slični) kako smjestiti guzicu na sigurno i sad uopšte ne bi bilo problema,vodili bi o nama brigu stranci po svijetu (bolja varijanta) ili dženetske hurije (gora varijanta- masovna grobnica).
Da, problem jeste u tebi. Svoje komplekse prenosis na druge. Kad bi kandidovao pripadnih ARBIH, prebacila bi se u prica u kojoj je jednici bio, kad, gdje, ko, koga, kuda.... Dok ne dodjes do toga da tebe nisu pitali. Ratno je zavrsio, davno... Sta si ti radio, tvoj je problem. Sta je neko drugi radio nije tvoj problem. Ti nosis posljedice svojih odluka, oni svojih. Za takvu poziciju svakako poziciju svakako nije potrebno obrazovane, znanje, iskustva, veze, ...

Ljudi koji su otisli u BIH i imaju kvalifikacije za takav posao svakako nece doci u BIH jer mogu vani puno vise zaraditi... Tako da ti ostaje samo Ajnadzic i slicni pa uzivaj(te) u rahatluku :wink:

Image
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1197 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Pitar sa Kariba »

Kad pizde sole pamet..... :-)
manijak1

#1198 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by manijak1 »

i ponovo prljaju mjesto zločina i agresije šugavom poltronskom , nikad dobronamjernom pričom .
A da su snalažljivi i pametni jesu , samo neka to ostave za sebe i za svoje bližnje.
I nek im sve bude u rahatluku , daleko od mene.
Baš tamo daleko , gdje im je sveto mjesto .
Point.

#1199 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Point. »

Jah, isfrustrirane ratne veterane će se pitati ko će biti premijer, ko može ulaziti u BiH itd. Jašta će.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1200 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Pitar sa Kariba »

Pa nece, niti pitaju. Osim toga nije ba niko isfrustruran. Barem ovdje svi u potpunosti ostvareni. E sad ako cemo insistirati na odgovornosti, a fali nam toga u drustvu treba stvari nazvati onakvim kakve jesu. Ako je neko lopov to treba jasno reci, ako je neko pobjegao on je pizda.
I to je tako jbg....
Post Reply