2 i 2 kad sabere ispalit ce se brze id Hame
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- bunk
#1176 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma nije Ahmo glup.
- black
#1177 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A_A_AKCIJA wrote:A što svi vi kojima smeta zagađenje, ne preselite u Umoljane? Šta ćeš u gradu? Jel tako na zapadu ili nije?
Nemojte mi kvariti ćeif, kad u decembarsko jutro udahnem, pa odmah prepoznam da je komšo nahajco Savu S3, berba 2011.
Hoćemo hljeb za pola marke, kafu za marku ipo, a kasirka u Bingu i konobar u lokalnom kafiću trebaju sinoć krenuti zaprežnim kolima na posao iz Lješeva, jer biste im vi zabranili da žive u Sarajevu i vozaju trulje, a sve i da hoće ne mogu za mizeriju od plate 600KM.
Hamo, radi na sebi i ne budi konobar, inače ti nema života u Sarajevu. Ne ne. A ko će konobarisati, fizikaneriti?
Da ponovimo, sve liberali i ljevičari kad se mudruje poslije posla u Delikatesnoj, a čim neko guzicu ugrozi, odmah se postaje najgori radikal i rasista koji bi raseljavao bijedu i ograničavao slobode.
Golf 2 sa minus 23 euro normom je legalno prevozno sredstvo dok god je registrirano i tehnički ispravno. Ako vam se ne sviđa, idite gdje je zabranjen. Ne glancajte vaš rasizam pričom o neregistriranim autima. Odavno je kazna 300KM, plus kamere po gradu.
Sjediš u stanu naslijeđenim od roditelja iz prošlog sistema koji im je poklonio taj stan i prezireš radnika Hidrogradnje ili Vranice u stečaju koji je 80ih godina napravio taj isti tvoj stan, pa davao samodoprinose i napravio drugi stan, pa sebi skuckao za kuću i zemlju na vrh Briješće brda. Čovjek realno tri kuće napravio, ti ko uhljup ni jednu i sad bi ga ti još i raseljavao? Pripazio te bivši sistem i dao džaba stan, pa bi da zadržiš taj odnos snaga na račun fukare koja ti je to omogućila?
Evo, ja imam rješenje. Hajmo bagerima poravnat sve favele, kako volite reći, a da se utalimo i Hamama sa padina napraviti jedno novo Alipašino i Dobrinju da imaju gdje da žive. Šta fali? Jel prošli sistem dijelio stanove, jes. Što Hamo nije dobio, nije mogao od tebe. E haj da se ispravi nepravda, mi svi 5%PDV-a ko u Titinu vaktu samodoprinos i ljudima napravimo naselja, a u Boljakovu nacionalni park. Ljepota.
Hamo ne mora dizat kredit za kuću pod pločom, nema problema sa građevinskim dozvolama, odmah sutra kupuje Toyotu Prius da te ne sikira, da je parkira na javni parking ispred zgrade New Alipashino Fields-a. Ne loži više gume, jer reciklira Priusove, a svakako se grije na Toplane, ko i ti. Jel pošteno?
Naravno, od te bajke nema ništa, jer smo svi mi za socijalnu državu ako će je praviti isti onaj što mlati gloginje (Hamo, pogađate), a ne mi. Svi smo progresivni, ako nam je u korist. Ako treba iz svog džepa za Hamu, bilo kao veća plata ili kao nedoBog veći porez, PDV, hahaahhaha, ne budi lud, ovo moje, ja sa deset prsta pravio, jebi se ti Hamo, lagano i tvoj Golf2, raus i naplati ovu kafu.
- Kikibombona
#1178 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A_A_AKCIJA wrote:Hehehe,
Biće, ode Hamo, dođe Ahmo, iz Kandahara.
Neće Hamo da radi za 600 KM, hoće Ahmo.
Nema Hame sa Golfom dvicom, ima Ahmo sa rikšom.
Samo polako kada poslodavci skontaju da mogu legalno po međunarodnom pravu zapošljavati izbjeglice. Tek tada ćete uživati. Rasizam ide na kub.
Do tada će Hamo lijepiti pločice i Memingenu i imati socijalni stan, a mi ćemo u te stanove, kada evoluiramo, useliti Ahmu. I treba da ga uselimo.
Jedina razlika će biti u zgražavanju i rasizmu ovih što su kukali na Hamu. Ovo kukanje će biti još dramatičnije
Plakat ce se za Hamom kada nam dodju radnici iz Afrike i Azije. A to vrijeme je veoma, veoma blizu, najdalje za 10-ak godina.
Vucic juce place i iznosi crne prognoze za Srbiju i cijeli region. Otvoreno kaze da ce Srbija morati uvoziti radnu snagu. Dodaje da selo propada i da mu nema spasa sta god uradili.
https://m.youtube.com/watch?v=Lou2hzq1Bno
A nasi genijalci bi da ljudi iz Sarajeva odlaze u zabiti koje su divlje zivotinje napustile, bez ikakve infrastrukture i sadrzaja.
Sela kod nas nestaju i to je tako. Sve ce se zbiti u Sarajevo, Zenicu, Tuzlu i jos neke manje gradove.
- drug_profi
#1179 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dakle da rezimiramo:
Ko god hoce moze zivjet u gradu i radit sta hoce, lozit sta hoce. Bez obzira jel truje dunjaluk i unistava zdravlje stotinam hiljada ljudi.
Ima pravo jer mu je mala plata.
Jesam li dobro razumio?
Ko god hoce moze zivjet u gradu i radit sta hoce, lozit sta hoce. Bez obzira jel truje dunjaluk i unistava zdravlje stotinam hiljada ljudi.
Jesam li dobro razumio?
- bunk
#1180 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne radi se tu o pravu na nesto.
Nego o tome da se nema mogucnosti( uslova) za nesto drugacije.
A kad je djeci u januaru soba hladna ,lozice se ono sto se ima pod sjekirom.
Tako da ovo nadqrchivanje koje kantonalna vlada pokusava protiv federalne a znaju da nece uspjet je samo zadnji u nizu pamfletnih poteza koji su korisni nikome...
Nego o tome da se nema mogucnosti( uslova) za nesto drugacije.
A kad je djeci u januaru soba hladna ,lozice se ono sto se ima pod sjekirom.
Tako da ovo nadqrchivanje koje kantonalna vlada pokusava protiv federalne a znaju da nece uspjet je samo zadnji u nizu pamfletnih poteza koji su korisni nikome...
- Kikibombona
#1181 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pogledaj sta nama u Zenici radi Zeljezara. Totalna katastrofa. Ali sta se moze, kada smo siromasni i zaostali. Sve siromasne zemlje imaju prljavu industriju. Pogledaj kako smrde Kakanj, Maglaj, Lukavac, Tuzla i mnogi drugi gradovi. Svi ti gradovi odrzavaju svakako jadnu privredu ove drzave uz cijenu trovanja naroda. Da nema te privrede i ti bi osjecao teske posljedice bez obzira na posao koji radis.drug_profi wrote:Dakle da rezimiramo:
Jesam li dobro razumio?
Svi bi voljeli da umjesto Mittala dodje Simens, ali nismo sposobni da tome doprinesemo. Taj isti Mittal puni budzete na svim nivoima zajedno sa drugim zagadjivacima.
...
Jedini pravi put je da se normalizujemo i privucemo strane investicije posto smo sami apsolutno nesposobni generisati bilo kakvu vrijednost. Kada nezaposlenost dodje na najnizi nivo, po automatizmu ce rasti plate i budzeti ce biti veci za razvojne projekte. Posljedica toga ce biti da cemo zagadjivacima moci postavljati ultimatume, bilo da se radi o kompanijama ili pojedincima.
Sve ostalo je apsolutan supljak i bespotrebno naricanje nad teskom sudbinom.
- bunk
#1182 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A prvi korak je nato.
Zbog kojeg ce strani investitor zbat da je njegov kapital neugrozen od strane bilo koga.
Zbog kojeg ce strani investitor zbat da je njegov kapital neugrozen od strane bilo koga.
- madner
#1183 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
2019 prvi korak.
Inace, neimastina nije izgovor za lozenje gume.
Inace, neimastina nije izgovor za lozenje gume.
- Kikibombona
#1184 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije to razlog. Pogledaj Srbiju u proteklih par godina, nagrnuli im investitori iz Njemacke i drugih zapadnih zemalja.bunk wrote:A prvi korak je nato.
A necemo mi u NATO uci jos dugo. MAP nije jednako sto clanstvo. Ako to budemo cekali plasim se da smo propali, da ce previse ljudi iseliti.
...
A naravno da treba zabraniti lozenje gume i slicno. Zar neko lozi?
- drug_profi
#1185 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Lozi Hamo.
Kazu ima pravo jer mu je mala plata.
Kazu ima pravo jer mu je mala plata.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1186 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovdje se zamjenjuju teze. Čak se ide do toga da se ljudi nazivaju rasistima jer su za poštivanje zakona
pretjerujete ba.
Kada se odmaknemo patetike i te neke podjele papak fgr, selo grad, sda sdp, ljevica desnica - opet dođemo do toga da se zakon mora poštovati.
Zašto nije popularno insistirati na primjeni zakona?
Pa onda će se hamo naljutiti, i neće više glasati za takve. Jer hamo ne traži priliku da se stvori povoljna klima da zaradi više para, nego je zadovoljan što gumu može ložiti. To je njemu dosta i ne traži više. To je logika političkih elita.
Sad, ko je hamo? Ako je suditi po onome što prezentujete ovdje - Hamo je očito stanovnik zeničko sarajevske kotline, tuzlanskog bazena, krajine ili ono nešto malo mostara, muslimanskog bekgraunda, neobrazovan, bez volje da išta u životu nauči više od onoga što je naučio do velike mature, u vječnoj potrazi za nejasnim zakonskim odredbama koje može iskorištavati na štetu društva i države. I glasač ZNA NAROD čiji. Ili sličnih.
Ja mislim da je ovo u startu neumjesno. Jer može neko reći da nije tako, ali realno, kada ste ga nazvali hamo, znamo da je ovo približan opis.
Pa da posložimo ovako stvari:
U Sarajevu su se namjestile stvari tako da postoji šansa za nešto novo i drugačije. Od strane vlasti. Kako stvari stoje i ako potraje, to nešto novo bi se moglo i desiti. Možda. Tada će, ako bude tako, loptica biti na "hamama" jer će se vidjeti da li stvarno ljudi žele promjenu na bolje, za napredak, za uvođenje reda, za priliku da se lakše zaradi i plati šta treba, umjesto da se pri kršenju zakona poziva na loše materijalno stanje. I patetiku.
Ja zaista mogu razumjeti ljude koji životare. Vjerujte mi da mogu. I da zbog toga rade neto što se ne bi trebalo. Bojim se samo da se većina nije navikla na takvo ponašanje, da bi i u slučaju boljih mogućnosti ostalo tako.
Ono što ne mogu razumjeti je kako u takvim sredinama na izborima razvaljuju oni koji su doveli do takvog stanja. Ali hajde de, vidjećemo koliko će šestorka glasova dobiti u Ilijašu, Ilidži ili Hadžićima.
A što se tiče konkretno saobraćaja - bitno je poredati prioritete. Prvi i osnovni za rješavanje problema saobraćaja - zagađenja, parkinga, opterećenosti cesta - jeste dobar gradski prevoz.
Poslije toga, dolazi kaznena politika i problem se rješava. Nema rezultata ako ljudima ne ponudiš prihvatljivu alternativu.
Kada se odmaknemo patetike i te neke podjele papak fgr, selo grad, sda sdp, ljevica desnica - opet dođemo do toga da se zakon mora poštovati.
Pa onda će se hamo naljutiti, i neće više glasati za takve. Jer hamo ne traži priliku da se stvori povoljna klima da zaradi više para, nego je zadovoljan što gumu može ložiti. To je njemu dosta i ne traži više. To je logika političkih elita.
Sad, ko je hamo? Ako je suditi po onome što prezentujete ovdje - Hamo je očito stanovnik zeničko sarajevske kotline, tuzlanskog bazena, krajine ili ono nešto malo mostara, muslimanskog bekgraunda, neobrazovan, bez volje da išta u životu nauči više od onoga što je naučio do velike mature, u vječnoj potrazi za nejasnim zakonskim odredbama koje može iskorištavati na štetu društva i države. I glasač ZNA NAROD čiji. Ili sličnih.
Ja mislim da je ovo u startu neumjesno. Jer može neko reći da nije tako, ali realno, kada ste ga nazvali hamo, znamo da je ovo približan opis.
U Sarajevu su se namjestile stvari tako da postoji šansa za nešto novo i drugačije. Od strane vlasti. Kako stvari stoje i ako potraje, to nešto novo bi se moglo i desiti. Možda. Tada će, ako bude tako, loptica biti na "hamama" jer će se vidjeti da li stvarno ljudi žele promjenu na bolje, za napredak, za uvođenje reda, za priliku da se lakše zaradi i plati šta treba, umjesto da se pri kršenju zakona poziva na loše materijalno stanje. I patetiku.
Ja zaista mogu razumjeti ljude koji životare. Vjerujte mi da mogu. I da zbog toga rade neto što se ne bi trebalo. Bojim se samo da se većina nije navikla na takvo ponašanje, da bi i u slučaju boljih mogućnosti ostalo tako.
Ono što ne mogu razumjeti je kako u takvim sredinama na izborima razvaljuju oni koji su doveli do takvog stanja. Ali hajde de, vidjećemo koliko će šestorka glasova dobiti u Ilijašu, Ilidži ili Hadžićima.
A što se tiče konkretno saobraćaja - bitno je poredati prioritete. Prvi i osnovni za rješavanje problema saobraćaja - zagađenja, parkinga, opterećenosti cesta - jeste dobar gradski prevoz.
Poslije toga, dolazi kaznena politika i problem se rješava. Nema rezultata ako ljudima ne ponudiš prihvatljivu alternativu.
- arzuhal
#1187 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Aferim.Chmoljo wrote:Ovdje se zamjenjuju teze. Čak se ide do toga da se ljudi nazivaju rasistima jer su za poštivanje zakonapretjerujete ba.
- JThomas
#1188 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pa šta lola ima od povećanja prihoda ako će se shodno povećati i rashodi
umjesto da kupi golfa generaciju novijeg.
da, red i opšte dobro. a šta od njih ima, jel se oni jedu ili piju
banalno, ali ovako je...
da, red i opšte dobro. a šta od njih ima, jel se oni jedu ili piju
banalno, ali ovako je...
- Hajvan
#1189 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Al Hamo je mudar..
Hamo bi da truje mene
Hamo bi da radi sta mu qurcu cejf
Al Hamo zna da nema od tog dugorocno nafake
Hamo svoju djecu spremijo u Austiju da studiraju
Nije Hamo levat.
Hamo bi da truje mene
Hamo bi da radi sta mu qurcu cejf
Al Hamo zna da nema od tog dugorocno nafake
Hamo svoju djecu spremijo u Austiju da studiraju
Nije Hamo levat.
- JThomas
#1190 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ne, fakat nije hamo levat. prava malo ali obaveza nimalo, neto je u plusu.
- Chmoljo
#1191 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zašto misliš da bi se povećali rashodi?JThomas wrote:pa šta lola ima od povećanja prihoda ako će se shodno povećati i rashodiumjesto da kupi golfa generaciju novijeg.
da, red i opšte dobro. a šta od njih ima, jel se oni jedu ili piju![]()
banalno, ali ovako je...
To valjda znači da bi se povećao ekstra profit onih kod kojih troši, a tu bi opet tržište trebalo da reaguje konkurencijom.
U teoriji, jakako.
A što se tiče stanja svijesti, Derviš Sušić je nekoliko antologijskih. Vjerujem da ih znaš, tako da...
-
palermo
#1192 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hamo za sve kriv. Kol'ko ja skontah iz ove svekolike priče
- Kikibombona
#1193 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam vidio da iko opravdava krsenje zakona. Ovdje se brani Hamo koji vozi golf 2 i lozi cumur, sto je koliko znam u skladu sa zakonom.Chmoljo wrote:Zašto nije popularno insistirati na primjeni zakona?
Zakon se mora postovati i to na ovoj temi niko ne dovodi u pitanje. Zalosno je sto se ne postuje i to je jedan od razloga propadanja sistema i drustva.
Hamo iz price lozi cumur a ne gumu. Gumu moze naloziti jedino totalni idiot.Pa onda će se hamo naljutiti, i neće više glasati za takve. Jer hamo ne traži priliku da se stvori povoljna klima da zaradi više para, nego je zadovoljan što gumu može ložiti. To je njemu dosta i ne traži više. To je logika političkih elita.
Hamo je covjek koji vrijedno i posteno radi fizicke poslove, covjek sa stambenim kreditom, djecom koju skoluje itd. Hamo je nekad nezainteresovan za politiku, nekad anti-SDA, a nekad naivan i nasukan na SDA propagandu. Nisu Hame glasacka baza SDA, to su UHLJEBI, a Hamo je vrijedni mrav realnog sektora - radi za prosjecnu platu ili manje od toga.Sad, ko je hamo? Ako je suditi po onome što prezentujete ovdje - Hamo je očito stanovnik zeničko sarajevske kotline, tuzlanskog bazena, krajine ili ono nešto malo mostara, muslimanskog bekgraunda, neobrazovan, bez volje da išta u životu nauči više od onoga što je naučio do velike mature, u vječnoj potrazi za nejasnim zakonskim odredbama koje može iskorištavati na štetu društva i države. I glasač ZNA NAROD čiji. Ili sličnih.
I ne znam zasto bi Hamo morao uciti, ne kontam tu vrstu arogancije!?? Ja znam jednog Hamu, dobar keramicar, mlad momak, prije cetiri godine otisao u Njemacku jer je ovdje radio kao konj za male pare, a ponekad svoj rad uopste nije naplatio. Tamo kupio novu Tojotu na kredu, ovdje je vozio kante. Nisam ga pitao ali cisto sumnjam da u Njemackoj lozi cumur u zimskom periodu.
Ne bi ostalo tako. Doneses zakon i zabranis lozenje cumura i drva kada minimalna plata bude 1 000km i nezaposlenost 5%. Tada znas da ljudi mogu platiti racune, osim mozda penzionera, za koje bi se moralo naci rjesenje. Vec ugrozenog covjeka dodatno utici, to bi bila katastrofa.
Ja se recimo grijem na konvektore. Znam dosta ljudi oko sebe koji bi tesko placali moje racune za struju.
- drug_profi
#1194 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hami ako se zabrani lozenje cumura radi opsteg interesa, i ako mu se zabrani sa dvicinom pogonjenom na staro ulje zujat po gradu, sta ce Hamo uraditi?
Interes je svih koji zive u gradu da se to Hami zabrani, kao sto je red i da se Hami ponudi subvencija za razliku u cijeni grijanja na cumur i na plin.
Hamo tu nece biti donji, ili nece bar puno. Osjetice dasak "luksuza" koji ce mu neko drugi platiti, neko ko je zahvalan sto ce disati malo cisci zrak.
Za golfa nek saceka ljepse vrijeme ili nek kupi benzinca na plin.
E o ovim stvarima pricamo, ali jbg, uvijek ima majstora patetike i razvodnjavanja....
Interes je svih koji zive u gradu da se to Hami zabrani, kao sto je red i da se Hami ponudi subvencija za razliku u cijeni grijanja na cumur i na plin.
Hamo tu nece biti donji, ili nece bar puno. Osjetice dasak "luksuza" koji ce mu neko drugi platiti, neko ko je zahvalan sto ce disati malo cisci zrak.
E o ovim stvarima pricamo, ali jbg, uvijek ima majstora patetike i razvodnjavanja....
- Chmoljo
#1195 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pola si toga promašio, a meni se ne da. jebiga.Kikibombona wrote:...
- Kikibombona
#1196 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Otici ce u Njemacku, sa time i bez toga. Dodatni pritisak na najnize slojeve, fizicke radnike, moze samo ubrzati i omasoviti proces iseljavanja.drug_profi wrote:Hami ako se zabrani lozenje cumura radi opsteg interesa, i ako mu se zabrani sa dvicinom pogonjenom na staro ulje zujat po gradu, sta ce Hamo uraditi?
I sada je situacija apsolutno nepodnosljiva. Svaki novi udar na dzep usloznjava zivotarenje.
...
Nama treba razvojni a ne socijalni budzet. Trebaju nam HITNO strane investicije. Sa vecim prihodima dolazi cisci zrak. To treba ici paralelno.
...
Odgovori molim te sta bi uradio sa velikim zagadjivacima u Zenici, Kaknju, Tuzli, Lukavcu...? Sta bi uradio sa rudnicima u Zenici, Banovicima...!???
- drug_profi
#1197 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jedno ne iskljucuje drugo.
Zapravo je jako povezano.
Kapital hoce jasna pravila koja se postuju bez iznimke.
I tu ti je odgovor.
Hamo ne moze trovat grad jer je sirotinja.
Dosta vise patetike.
Nije njemacka zeljna hame. Ne sekiraj se.
Zapravo je jako povezano.
Kapital hoce jasna pravila koja se postuju bez iznimke.
I tu ti je odgovor.
Hamo ne moze trovat grad jer je sirotinja.
Dosta vise patetike.
Nije njemacka zeljna hame. Ne sekiraj se.
- JThomas
#1198 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ti zagađivači bar privređuju, pa možeš gledati šta je veća korist ili manja šteta. dok je u sarajevu nivo zagađenja isti ili gori nego u tim gradovima, a zagađivači ne privređuju.
doduše kod nas jeste najprljavija industrija i inžinjering - izborni i glasački...
doduše kod nas jeste najprljavija industrija i inžinjering - izborni i glasački...
- Hajvan
#1199 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kikibombona wrote:Otici ce u Njemacku, sa time i bez toga. Dodatni pritisak na najnize slojeve, fizicke radnike, moze samo ubrzati i omasoviti proces iseljavanja.drug_profi wrote:Hami ako se zabrani lozenje cumura radi opsteg interesa, i ako mu se zabrani sa dvicinom pogonjenom na staro ulje zujat po gradu, sta ce Hamo uraditi?
I sada je situacija apsolutno nepodnosljiva. Svaki novi udar na dzep usloznjava zivotarenje.
...
Nama treba razvojni a ne socijalni budzet. Trebaju nam HITNO strane investicije. Sa vecim prihodima dolazi cisci zrak. To treba ici paralelno.
...
Odgovori molim te sta bi uradio sa velikim zagadjivacima u Zenici, Kaknju, Tuzli, Lukavcu...? Sta bi uradio sa rudnicima u Zenici, Banovicima...!???
ako ste vi neki apratcik nase stranke, ja se gorko kajem sto za istu glasah ikad.
- Kikibombona
#1200 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hajde bolan, bice novi izbori, ne pati zbog toga.Hajvan wrote:ako ste vi neki apratcik nase stranke, ja se gorko kajem sto za istu glasah ikad.