18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- denimb
#1176 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Jbg sad...kad idem iz pravca Doboja, sve ok skrenem na most i onda desno...to bi trebala biti jednosmjerna sve do ukljucenja nazad na magistralu?
A kada idem iz pravca Zenice opet na most pa lijevo, to bi trebalo biti prema Doboju...i ispod negdje se ukljucim na magistralu?
Jedan mi kaze ne smijes na most pa lijevo, 100% jednosmjerna...drugi veli ja prosao nigdje nikog, ali je bila noc...znakova nema.
I sad Travnicki pise isao magistralom do mjerne rampe za kamione pa sisao desno?
A kada idem iz pravca Zenice opet na most pa lijevo, to bi trebalo biti prema Doboju...i ispod negdje se ukljucim na magistralu?
Jedan mi kaze ne smijes na most pa lijevo, 100% jednosmjerna...drugi veli ja prosao nigdje nikog, ali je bila noc...znakova nema.
I sad Travnicki pise isao magistralom do mjerne rampe za kamione pa sisao desno?
-
channel10
#1177 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Nije jednosmjerna iz pravca Zenice preko plavog mosta lijevo, gore prema Vranduku. Moze jedino biti da su zabranili lijevo dok se ne zavrsi tunel, a da je jednosmjerna, nije sigurno jer kako bi ljudi kucama isli 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1178 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Neki dan prosao, nidje nikog, plavi most pa lijevo, izasao tacno iza tunela. Povratak preko Nemile do Tetova. Nisam 5 auta sreo.
-
channel10
#1179 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Jedno vrijeme je policija sankcionisala to skretanje lijevo. Jest da je davno bilo. Zamisli kad bi svi skretali lijevo i kad ne bi isli preko Nemile, kako bi to sve izgledalo._BataZiv_0809 wrote:Neki dan prosao, nidje nikog, plavi most pa lijevo, izasao tacno iza tunela. Povratak preko Nemile do Tetova. Nisam 5 auta sreo.
Mozda vise nema policije na tom dijelu, ko zna, uglavnom si sebi skratio put za nekih 15-20 minuta.
- Bakir1
#1180 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Bila je tabla zabrane sem za lokalno stanovništvo, table vise nema.
- denimb
#1181 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ok, hvala ljudi 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1182 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Cak je na podzidi neko napisao sprejem putokaz za Doboj i Zenicuchannel10 wrote:Jedno vrijeme je policija sankcionisala to skretanje lijevo. Jest da je davno bilo. Zamisli kad bi svi skretali lijevo i kad ne bi isli preko Nemile, kako bi to sve izgledalo._BataZiv_0809 wrote:Neki dan prosao, nidje nikog, plavi most pa lijevo, izasao tacno iza tunela. Povratak preko Nemile do Tetova. Nisam 5 auta sreo.
Mozda vise nema policije na tom dijelu, ko zna, uglavnom si sebi skratio put za nekih 15-20 minuta.
- seoBIH
#1183 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Evo, nisam mogao bolje preko mobitela 
Crvena iz smjera Zenice, ako je zabranjeno nakon mosta lijevo, napravio se mali krug i opet dodje na isto.
Plavo, iz smjera Nemile/Doboja, skretanje lijevo na most, pa desno i prateci cestu izadje se iza tunela.
Tacno je da ranije nije bilo moguce koristit most, ali za sada, nema zabrane.

Crvena iz smjera Zenice, ako je zabranjeno nakon mosta lijevo, napravio se mali krug i opet dodje na isto.
Plavo, iz smjera Nemile/Doboja, skretanje lijevo na most, pa desno i prateci cestu izadje se iza tunela.
Tacno je da ranije nije bilo moguce koristit most, ali za sada, nema zabrane.

- Travnički Noćni Šetač
#1184 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Da... znači ovako... nedelja ujutro dolazim preko Vjetrenica Travničkom ulicom... na prvom kružnom toku vidim putokaz obilaznica nije okrenut prema Tetovu već dole na slijedeći... uglavnom hajd reko da vidim... vode me znakovi "obilaznica" skroz na magistralni put... idem da vidim... dolazim do mjerne rampe ima jedan kamion stoji, ispred policijsko auto poprijeko sa rotacijama... stanem ja iza kamiona vidim bateriju policajac me zove naprijed.... prođem pored kamiona, kroz mjernu rampu i stanem otvorim prozor... policajac me fino uputi desno odmah ona ulica neposredno prije mosta kaže samo pravo... i ja krenem vozio desetak minuta, na dva mjesta imaju ručno urađene table piše Doboj i strelica... put kroz neko selo, pa malo kroz šumicu... i ond vidim znak "STOP" i ulaz na magistralni put... izlazim ispod mjerne rampe sa Dobojske strane par metara ispod nje a iznad semafora gdje kolona stoji... i nastavljam magistralom...denimb wrote: I sad Travnicki pise isao magistralom do mjerne rampe za kamione pa sisao desno?
...
U povratku sam išao odmah na Nemilu nisam ni znao da je u Vracama bio udes i da je extra gužva radi toga , ali sam se iznenadio vidjevši tri kamiona a prikolicama na obilaznici... par auta je tada skrenulo na plavi most ali kad sam prolazio iznad tunela vidio sam dole rotacije i da je zaglavljen izlaz jer je krenula kolona sa obe strane a onaj dio je dosta uzak...
...
tako je meni bilo u nedelju... ko je iz Zenice neka pogleda putokaze da li su i dalje tako okrenuti ili je to bilo privremeno...
- Travnički Noćni Šetač
#1185 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Evo skinuo sam snimak prolaska obilaznicom da bi se lakše vidjelo ovo što opisujem... tačno 10 minuta traje prolaz obilaznicom, ovaj koji sam gore opisao...
...
...
- seoBIH
#1186 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Vidi se da prvi put prolazis
Ili tunel, ili desno, trece je jedino da ides niz Bosnu
sve fercera, samo treba malo razmisljati.
- Travnički Noćni Šetač
#1187 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Pa prvi put ovuda prolazim, prije sam išao kroz Tetovo , Banloze i Nemilu... ali niko ovdje nije rekao, ili ja nisam shvatio da se mogu ovdje isključiti neposredno pred tunel i za 10 minuta proći obilazak...
- Travnički Noćni Šetač
#1188 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Evo upravo ovuda sam do sada išao...Optimist wrote:Tebi je najlakse odmah preko Vjetrenice, kad se spustis u Travnicku i dodjes na prvi kruzni tok ides lijevo prema Tetovu, ili treci izlaz. Dalje samo pravo. A most ima plavu ogradu, da li ces preko njega ili ne, to je sad manje bitno.
-
Gray
#1189 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
OK je to, problem je samo doći do tog skretanja, jer ako je kolona kamiona moraš ih sve obići a iz drugog pravca ide saobraćaj, nemaš kuda, posebno kada je kolona duga kako zna biti, zato je bolje ići preko tetova.Travnički Noćni Šetač wrote:Da... znači ovako... nedelja ujutro dolazim preko Vjetrenica Travničkom ulicom... na prvom kružnom toku vidim putokaz obilaznica nije okrenut prema Tetovu već dole na slijedeći... uglavnom hajd reko da vidim... vode me znakovi "obilaznica" skroz na magistralni put... idem da vidim... dolazim do mjerne rampe ima jedan kamion stoji, ispred policijsko auto poprijeko sa rotacijama... stanem ja iza kamiona vidim bateriju policajac me zove naprijed.... prođem pored kamiona, kroz mjernu rampu i stanem otvorim prozor... policajac me fino uputi desno odmah ona ulica neposredno prije mosta kaže samo pravo... i ja krenem vozio desetak minuta, na dva mjesta imaju ručno urađene table piše Doboj i strelica... put kroz neko selo, pa malo kroz šumicu... i ond vidim znak "STOP" i ulaz na magistralni put... izlazim ispod mjerne rampe sa Dobojske strane par metara ispod nje a iznad semafora gdje kolona stoji... i nastavljam magistralom...denimb wrote: I sad Travnicki pise isao magistralom do mjerne rampe za kamione pa sisao desno?
...
U povratku sam išao odmah na Nemilu nisam ni znao da je u Vracama bio udes i da je extra gužva radi toga , ali sam se iznenadio vidjevši tri kamiona a prikolicama na obilaznici... par auta je tada skrenulo na plavi most ali kad sam prolazio iznad tunela vidio sam dole rotacije i da je zaglavljen izlaz jer je krenula kolona sa obe strane a onaj dio je dosta uzak...
...
tako je meni bilo u nedelju... ko je iz Zenice neka pogleda putokaze da li su i dalje tako okrenuti ili je to bilo privremeno...
- Travnički Noćni Šetač
#1190 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ma jasno mi je ... ali zato se i pitam zašto znakovi obilaznica iz Zenice vode na magistralni put ako će se tamo zaglaviti između kamiona, jer ovo nisam ja samovoljno išao već sam pratio znakove...
- Optimist
#1191 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Znakovi vode one koji iz pravca Nemile preko Tetova izbiju na kruzni u Travnickoj kako dalje da izadju iz grada i nastave da voze magistralom. Malo si se ti prekontao.Travnički Noćni Šetač wrote:Ma jasno mi je ... ali zato se i pitam zašto znakovi obilaznica iz Zenice vode na magistralni put ako će se tamo zaglaviti između kamiona, jer ovo nisam ja samovoljno išao već sam pratio znakove...
- denimb
#1192 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Danas prosao extra, jutros iz pravca Doboja plavi most pa desno...oko 14h vracao se, Zenica-Tetovo...plavi most pa lijevo.
Popusio sam onaj prijelaz pruge koja nestaje u Bosni...dusa me i sad boli...
A to sto pricas Travnicki da si sisao desno kod tunela vjerovatno je vanredna situacija, nema sanse ondje dva vozila da se mimoidju ako ti naidje nesto sa druge strane...bas je usko.
Popusio sam onaj prijelaz pruge koja nestaje u Bosni...dusa me i sad boli...
A to sto pricas Travnicki da si sisao desno kod tunela vjerovatno je vanredna situacija, nema sanse ondje dva vozila da se mimoidju ako ti naidje nesto sa druge strane...bas je usko.
-
Throttle
#1193 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Znakovi kad vozis kroz Zenicu prema Travnickoj vode prema Tetovu a onaj znak na koji si ti naisao na kruznom koji vodi kroz Zenicu a ne kroz Tetovo je ustvari za one koji idu iz smjera Tetova obilaznicom i da se ukljuce na M17 prema Sarajevu. Trebali su u Travnickoj prije kruznog stavot znak obilaznica lijevo da usmjeri saobracaj s Vjetrenica prema Tetovu, ne znam ima li tog, vjerovatno ne ako nisi vidio, nisam gore isaoTravnički Noćni Šetač wrote:Ma jasno mi je ... ali zato se i pitam zašto znakovi obilaznica iz Zenice vode na magistralni put ako će se tamo zaglaviti između kamiona, jer ovo nisam ja samovoljno išao već sam pratio znakove...
- Bakir1
#1194 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Haj Edo dodji u posjetu 
-
Throttle
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1196 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
ponesi mu limuna i naranĐi u bolnicu
- Bakir1