Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bluemore

#1176 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

muha_sa wrote:ovo je hiljadu i neki put da se otvara tema o odlasku iz ove vukojebine zvana BiH

vi koji želite ic idite i sretan vam put i nek vas sreca prati i daj bože da se razrahatite
mi koji ostajemo u ovoj rupi od države možemo ušima mahat i zajebavat se jer nam je samo zajebancija ostala :(

jel vi fakat mislite da nekog zanima kolika vam je plata :?
koliko vam ostane za klopu i izlaske :?

koji vam je klinac--ostavite nešto u svoja 4 zida

pitajte u mene mi moju hanumu kolika je meni plata--klinac zna :lol: bitno je da ima argetu u frižideru i po panje i elhamdulila

od mene toliko--sad opletite :D sa uživanjem cu citat kako ste se snašli van ove vukojebine
Samo ostro i na prvu
Reci im muha :D
Edin25

#1177 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin25 »

Ramzess Veliki wrote:Tema je bezveze manje-vise. Sta se tu ima diskutovati, svako pokusava zivjeti bolje, ako ne moze ovdje treba traziti gdje moze, ako nije do njega samog. Odlazak nije nista strasno, lako se vratiti ... ako imas roditelje uplacujes I'm da su rahat of penzije.
A nekakav pokret za odlazak, kakva je to glupost? U to ne vjerujem, ukoliko neciji stepen razocarenja nije prerastao u takvu formu revolta.

zapade mi ovo gore za oko :D
hu iz ju? :D
Bluemore

#1178 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

muha_sa wrote:
seln wrote:
muha_sa wrote:ovo je hiljadu i neki put da se otvara tema o odlasku iz ove vukojebine zvana BiH

vi koji želite ic idite i sretan vam put i nek vas sreca prati i daj bože da se razrahatite
mi koji ostajemo u ovoj rupi od države možemo ušima mahat i zajebavat se jer nam je samo zajebancija ostala :(

jel vi fakat mislite da nekog zanima kolika vam je plata :?
koliko vam ostane za klopu i izlaske :?

koji vam je klinac--ostavite nešto u svoja 4 zida

pitajte u mene mi moju hanumu kolika je meni plata--klinac zna :lol: bitno je da ima argetu u frižideru i po panje i elhamdulila

od mene toliko--sad opletite :D sa uživanjem cu citat kako ste se snašli van ove vukojebine

pratim

Kad ja ovako nesto napisem, onda sam zavidni dijasporac koji ne zeli da i drugi bolje zive.
Ovi koji bi otisli... bas kao klinci koji prvi put nesto pojebu, pa se time hvale covjeku koji vec dvadeset godina zivi u braku.
+1

bilo je ovakvih tema bezbroj :-) covjek pita kako je u ŠveCkoj i može li odma dobit poso a ima ovaj naš pasoš i tad su još i vize trebale :-) :lol:
napišeš mu da može otic u ŠveCku al pod uslovom da nadje žensku koja ima uredne papire i koja ce ga oženit :D može i muško, tako su dozvoljeni istospolni brakovi :D
ondaK ispadneš zavidan jer pobogu otkud ti tolika pakost da mu ne kažeš hajd bujrum--Švedi te jedva cekaju-tvoje je samo da dodješ :lol:
ko se sjeca onog prije desetak godina masovnog izgona iz Njemacke--ljudi, negdje u okolini Tuzle-ne sjecam se tacno gdje, nasjeli na price da su dobrodošli u Njemacku a baja ce ih uvest i sve sredit :-) ljudi prodali imanja i kuce i zaputili se :-) bili par mjeseci u nekakvim izbjeglickim kampovima i dobili šup kartu :-) :(

toliko o informisanosti naših ljudi :-)
što se tice zavidnosti samo bi volio da su u mojoj mahali sve Ronaldo do ronalda i ostali milioneri a neka mene ovakvog kakav sam--irget :D opro bi im avliju, prozore i aVta i šucur elhamdulila :D
jedino ne bih hajrovo da mi je u komšiluku Havana--ne pamtim kad sam od njega pivu popio :( stisko se ko najveca stipsa :-)
Da korisno je da se zna azila nema :!:
Melbourne_Australia

#1179 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ma sve je stvar percepcije....nekom je dobro sa malo, drugom ne pomaže ni puno.
Evo i na ovoj temi, tačno se može vidjeti ko je koliko toliko zadovoljan, sretan životom kojim živi.
Upravo tako. Dabogda mi svi imali ono sto nam treba i bili zadovoljni gdje god da smo.
Pa to je logika tomo :izet: Zasto bi sretan i neko ko ima dobar zivot, isao vani da krene sve od nule ...Ja sam davno rekao, nije problem otici vani, neka idu ljudi i trebaju...Samo je problem , sto ljudi veze nemaju o zivotu vani a pametuju..Meni likovi ovdje pisu o zivotu u Australiji a ja pola zivota haman dole zivio....Ili da mi pricaju ljudi o zivotu u Sarajevu a i ovdje haman pola zivota zivim :-D pravilo broj 1- pljulj sve oko sebe i onda ces lakse otici, moras se nakupiti negativne energije da bi krenuo od nule....
haubica_i_to_teshka

#1180 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by haubica_i_to_teshka »

Melbourne_Australia wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:Ma sve je stvar percepcije....nekom je dobro sa malo, drugom ne pomaže ni puno.
Evo i na ovoj temi, tačno se može vidjeti ko je koliko toliko zadovoljan, sretan životom kojim živi.
Upravo tako. Dabogda mi svi imali ono sto nam treba i bili zadovoljni gdje god da smo.
Pa to je logika tomo :izet: Zasto bi sretan i neko ko ima dobar zivot, isao vani da krene sve od nule ...Ja sam davno rekao, nije problem otici vani, neka idu ljudi i trebaju...Samo je problem , sto ljudi veze nemaju o zivotu vani a pametuju..Meni likovi ovdje pisu o zivotu u Australiji a ja pola zivota haman dole zivio....Ili da mi pricaju ljudi o zivotu u Sarajevu a i ovdje haman pola zivota zivim :-D pravilo broj 1- pljulj sve oko sebe i onda ces lakse otici, moras se nakupiti negativne energije da bi krenuo od nule....
i....kako je zivjet u australiji ?
Hemel

#1181 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hemel »

sve sam ostavio da ispratim ovu temu

i pripazite se @muhe na lijevu je usto :D
animals

#1182 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Najgore je kad ozbiljno svatis neku temu..
sve ove teme su za ubijanje dosade i zajebancija..
ko drugacije svati, sam si je kriv..
a sada svi na put, pravac Njemacka..
Melbourne_Australia

#1183 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

haubica_i_to_teshka wrote:
Najljepsa zemlja na svijetu po prirodnim ljepotama...Melbourne je najbolji grad na svijetu ua zivjeti, godinama uvjek budi prvi na listama...Ali zivot prodje u poslu i u prevozu, ogroman grad i velika vecina ljudi dnevno 2 do 3 sata dnevno provede u prevozu sa posla na posao....Brutalno skup, toliko skup da za vecinu nasih ljudi, misaona je imenica otici 2 puta mjesecno u restoran na veceru....Sve je brutalno skupo...Kucu ne mozes da kupis sat i pol od grada ispod milion dolara....Znaci ko u Sarajevu ima solidna primanja i stan svoj, bolje zivi u svakom smislu od velike vecine nasih ljudi dole.....Kratko i jasno, socijalni zivot je mnogo los, druzenja nigdje veze, sve je daleko i ljudi nemaju vremena da tek tako odu na fuka...Uglavnom zemlja je extra ali socijalni zivot je mnogo skup i da bi zivio kao sto ovdje zivim, treba mi minimalno 10 milja dolara mjesecno, a to je dole misaona imenica imati za veliku vecinu..
Fudo387

#1184 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Najljepsa zemlja na svijetu po prirodnim ljepotama...Melbourne je najbolji grad na svijetu ua zivjeti, godinama uvjek budi prvi na listama...Ali zivot prodje u poslu i u prevozu, ogroman grad i velika vecina ljudi dnevno 2 do 3 sata dnevno provede u prevozu sa posla na posao....Brutalno skup, toliko skup da za vecinu nasih ljudi, misaona je imenica otici 2 puta mjesecno u restoran na veceru....Sve je brutalno skupo...Kucu ne mozes da kupis sat i pol od grada ispod milion dolara....Znaci ko u Sarajevu ima solidna primanja i stan svoj, bolje zivi u svakom smislu od velike vecine nasih ljudi dole.....Kratko i jasno, socijalni zivot je mnogo los, druzenja nigdje veze, sve je daleko i ljudi nemaju vremena da tek tako odu na fuka...Uglavnom zemlja je extra ali socijalni zivot je mnogo skup i da bi zivio kao sto ovdje zivim, treba mi minimalno 10 milja dolara mjesecno, a to je dole misaona imenica imati za veliku vecinu..
Nas drug doktor haubica tih 10+ milja smjesti na racun hefticno, skupoca nije problem. :oops:
Melbourne_Australia

#1185 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Fudo387 wrote:
Nas drug doktor haubica tih 10+ milja smjesti na racun hefticno, skupoca nije problem. :oops:
U pravu si, sta je 10 milja dolara zaraditi :D :D To je za njega pocetna plata sa 3 radna dana u sedmici :lol:
Fudo387

#1186 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Pa jbg, sto nisi is’o u skolu, ha ja.
Tako to hoda.
HAVANA

#1187 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
Eki to.De pitaj ga da nas usvoji,il da mu idemo dodavat one instrumente nake... :D Neka,dabogda mu povecali platu. :D On ucio dok smo mi landarali. :twisted:
Fudo387

#1188 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote: Eki to.De pitaj ga da nas usvoji,il da mu idemo dodavat one instrumente nake... :D Neka,dabogda mu povecali platu. :D On ucio dok smo mi landarali. :twisted:
Suti, rek’o nas je obojicu pregledat o svom trosku.
Vi’s kad nam propise nesto zajebano. Ti ces prvi. :D
muha_sa

#1189 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Hemel wrote:sve sam ostavio da ispratim ovu temu

i pripazite se @muhe na lijevu je usto :D
:lol: :lol:

dohavizo sam se oko podne--sad sam ko nov novcat :D
HAVANA

#1190 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote: Eki to.De pitaj ga da nas usvoji,il da mu idemo dodavat one instrumente nake... :D Neka,dabogda mu povecali platu. :D On ucio dok smo mi landarali. :twisted:
Jel on ono psihijatar bi? Sjooo kad se onog kauca uhvatim... :lol:
muha_sa

#1191 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
Fudo387 wrote:
Jel on ono psihijatar bi? Sjooo kad se onog kauca uhvatim... :lol:
:lol: :lol:

jeste--haubica je psihijatar :-D

smijem se jer se sjetih svog jarana Hamde kad je otišo u Omer Maslic psihijatru :lol:
pocalio ga doktor na stolicu preko puta sebe :-D veli mu--deder Hamdo pricaj šta te muci :-D
Hamdo se rasprico a doktor sluša li sluša :thumbup: na kraju ga doktor upita--jel to sve Hamdo :? jeste doktore, to je sve a doktor ce njemu--sad ti Hamdo mene saslušaj
Kaže Hamdo--dragi moj Muha-kad se doktor odcepio došlo mi ne da placem vec da ridam u suzama :lol: :lol: covjek me totalno sjebo sa svojim problemima--u sred jadikovanja zavuce ruku u dzep-izvadi bocicu sa hapovima pa nage i zali vodom :lol: :lol:
kuku majko gdje sam ja došo--brže bolje napolje-nisam se ni na kartoteki odjavio :lol: :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1192 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

insomnia78

#1193 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

mk ultra wrote:https://vijesti.hrt.hr/470993/hitna-pom ... rala-pariz

Sta bi kod nas bilo :mrgreen:
Nije ovo hitna pomoc u pravom smislu. Ovo je vise ko taksi
bumerangss

#1194 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bumerangss »

insomnia78 wrote:
elcaliente wrote:Evo imam ja jedan primjer:
Covjek prije godinu dana dosao iz BiH za Njemacku, dole bio pravnik imao stalni posao, kafica ovo ono. Zena mu radila u vrticu.
On ovdje sada postar na biciklu plata 2000 eur brutto, zena radila u McD sada nedavno presla u vrtic plata 2200 eur brutto. Imaju dijete. Nasli su sebi jos jedan vrtic gdje idu navece da ciste dobiju 450 eur neto.
I pitam ja njega bas nedavno sto nepolaze da mu se njegova skola prizna ovdje, kaze on meni ja sam tek sada vidio da ja sa b1 kursom nemam pojma o njemackom jeziku a jel ti stvarno mislis da ja imam mozga poslije dva posla i zadace sa djetetom da ucim bilo sta?
Kaze da bi se sada vratio u Bosnu jer mu je ljepse bilo a mu zena nece radi kompleksa. Sada svako malo zove da sjedimo na balkonu i opijamo se.
A kakav mu je fejsbuk?
:pisnuo:
zlajapravaraja

#1195 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zlajapravaraja »

elcaliente wrote:Evo imam ja jedan primjer:
Covjek prije godinu dana dosao iz BiH za Njemacku, dole bio pravnik imao stalni posao, kafica ovo ono. Zena mu radila u vrticu.
On ovdje sada postar na biciklu plata 2000 eur brutto, zena radila u McD sada nedavno presla u vrtic plata 2200 eur brutto. Imaju dijete. Nasli su sebi jos jedan vrtic gdje idu navece da ciste dobiju 450 eur neto.
I pitam ja njega bas nedavno sto nepolaze da mu se njegova skola prizna ovdje, kaze on meni ja sam tek sada vidio da ja sa b1 kursom nemam pojma o njemackom jeziku a jel ti stvarno mislis da ja imam mozga poslije dva posla i zadace sa djetetom da ucim bilo sta?
Kaze da bi se sada vratio u Bosnu jer mu je ljepse bilo a mu zena nece radi kompleksa. Sada svako malo zove da sjedimo na balkonu i opijamo se.
Klasika.

Tako tužan i pijan će ubrzo izgubiti i taj posao poštara, a nakon toga kola kreću nizbrdo. Protiv nekih stvari u životu nemreš :wink:

Nadam se da si barem ti neka faca, da se čovjek ima s kim napit' :thumbup:
bumerangss

#1196 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bumerangss »

detroit-mercy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Sve je moguce, ali nije bas sve vjerovatno. Pustite vi new age filozofiju mozes ako mislis da mozes. Nismo svi isti, pogotovu nemamo svi iste pocetne tacke u zivotu, tako da ne mozemo imati ni ista iskustva.

Sto kroz posao sto kroz zivot nagledao sam se ljudi koji su se trudili kao mahniti ali jednostavno nisu imali srece i sad ti njih pitaj moze li se uspjeti, pa vidi sta ce ti reci. Opet znam bruku i onih koji su uspjeli i sad misle da se trud i rad uvijek isplate. Postavite njima isto pitanje i dobicete drukciji odgovor. A niko ne laze :D Prema tome...suvisna je diskusija, ali hajde ubijamo vrijeme.

P.S. Ako Bombonjera ne izmislja-ne bih bio u kozi tom sto rmbaci u magacinu a vamo bio direktor. :-)
Bato, ne pricamo o Somaliji, Afganistanu i Njemackoj. Naravno ako si rodjen u Afganistanu ti si vec jeban od rodjenja. Pricamo o visokorazvijenim zemljama koje ti zaista pruzaju masu mogucnosti i u kojima polazne tacke imaju mnogo manju ulogu od polaznih tacaka u zemljama treceg svijeta.
A sta to fali magacioneru :mrgreen: mene napadose za kasirku da vidimo hocel tebe za magacionera :wink:
Btw, upoznao sam kad sam tek dosao jednog lika koji je ko biva nekakav direktor dolje a sad je radio kao cuvar ovdje. Poceo on istu pricu, bolje cuvar ovdje nego direktor u Bosni :mrgreen:.
Jes reko, al u kurcu direktor je direktor gdje god da je cuvar u Americi nije bas neka pljacka.
Prićajte vi direktori, programeri, foteljaši... šta hoćete ali svaka vaša žena čezne da se poseksa sa magacionerom, bauštelcem, fizikanerom... jer imaju životinjski instikt za boljim seksom sa mišičavim mačkom koji je pun testosterona (duga erekcija, veća taki, obilniji ejakulat, kvalitetniji spermiogram...-naučno dokazano) nego sa nekim blijedim, žgoljavim foteljašom! :D
zlajapravaraja

#1197 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zlajapravaraja »

bumerangss wrote:
detroit-mercy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Sve je moguce, ali nije bas sve vjerovatno. Pustite vi new age filozofiju mozes ako mislis da mozes. Nismo svi isti, pogotovu nemamo svi iste pocetne tacke u zivotu, tako da ne mozemo imati ni ista iskustva.

Sto kroz posao sto kroz zivot nagledao sam se ljudi koji su se trudili kao mahniti ali jednostavno nisu imali srece i sad ti njih pitaj moze li se uspjeti, pa vidi sta ce ti reci. Opet znam bruku i onih koji su uspjeli i sad misle da se trud i rad uvijek isplate. Postavite njima isto pitanje i dobicete drukciji odgovor. A niko ne laze :D Prema tome...suvisna je diskusija, ali hajde ubijamo vrijeme.

P.S. Ako Bombonjera ne izmislja-ne bih bio u kozi tom sto rmbaci u magacinu a vamo bio direktor. :-)
Bato, ne pricamo o Somaliji, Afganistanu i Njemackoj. Naravno ako si rodjen u Afganistanu ti si vec jeban od rodjenja. Pricamo o visokorazvijenim zemljama koje ti zaista pruzaju masu mogucnosti i u kojima polazne tacke imaju mnogo manju ulogu od polaznih tacaka u zemljama treceg svijeta.
A sta to fali magacioneru :mrgreen: mene napadose za kasirku da vidimo hocel tebe za magacionera :wink:
Btw, upoznao sam kad sam tek dosao jednog lika koji je ko biva nekakav direktor dolje a sad je radio kao cuvar ovdje. Poceo on istu pricu, bolje cuvar ovdje nego direktor u Bosni :mrgreen:.
Jes reko, al u kurcu direktor je direktor gdje god da je cuvar u Americi nije bas neka pljacka.
Prićajte vi direktori, programeri, foteljaši... šta hoćete ali svaka vaša žena čezne da se poseksa sa magacionerom, bauštelcem, fizikanerom... jer imaju životinjski instikt za boljim seksom sa mišičavim mačkom koji je pun testosterona (duga erekcija, veća taki, obilniji ejakulat, kvalitetniji spermiogram...-naučno dokazano) nego sa nekim blijedim, žgoljavim foteljašom! :D
Jašta.

Životinjski instinkt je da rađaju bebe, a ne da se jebu naokolo.

Samo ti nastavi u magacinu. Idi istovaraj brašno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1198 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

De ba iskljucite me iz quotea :-)
bumerangss

#1199 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bumerangss »

Kikibombona wrote:
stakasa wrote:Samoca je najgora na Zapadu
Upravo. Jaran dosao na odmor nakon sest mjeseci iz Dormunda. Izgleda kao fosil. Ka'e, sjednem na trg i gledam ljude kako prolaze, da sam postavio sesir na plocnik ljudi bi ubacivali sitnis. :D

On i ovdje ima malo prijatelja, samozatajan tip.

Jebes pare ako nemas drustveno ispunjen zivot.
Ako ti je posao rad sa ljdima onda nisi željan društvenog života. Ja sam samac u tridesetim i posao mi je takav da za 7 sati rada iskomuniciram sa 50-ak ljudi i vjeruj da poslije posla ne želim vidjeti poznanika u busu jer jedva cekam da se docepam kuće i samoće. Sa rodjakom nisam popio kafu ima dvije godine. Tetkama odem od bajrama do bajrama... nismo svi zainteresovani toliko za društvenim životom.
Seyfo

#1200 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Eh da je ovdje Zviz da nas prosvijetli i razrijesi sve dileme...
Post Reply