znam, slučajno si mi upao u post
@ostali koji su me citirali
aj vozdra
Vala bas pretjerujete...SaraFina wrote:Tomahawk11 wrote:Mujo ni ne gleda na taj način na ekonomiju.CPT wrote:
Ne mozes na ekonomiju gledati (samo) iz pozicije "obicnog covjeka".
Jasno je meni da će veliki brat žrtvovati Muju ako bude trebalo.
Mujo je kamikaza... Sam se uhaka...Veliki brat nema ništa s tim... Mujo ne posjeduje trunku logičkog, gradjanskog i savjesnog razmišljanja a Mujo ne voli ni kritiku...Naprotiv! Od samokritike takodjer je operisan!
Nemoj biti kao Mujo!
Izdigni se iz lika o kojem se pričaju vicevi!
Ja u ovom slučaju namjerno potenciram pitanje iz kojeg ugla ko gleda. Ne možeš malo iz ugla individue, pa onda malo globalna slika, državni nivo. Ili si tamo ili ovamo.CPT wrote:
Za drzavu, nisi. Ja se nisam spremanm voziti 150km na posao sto znaci da mi drzava mora osigurati helikopter ili kako vec.
Mujo ako je sposoban (a kazes da je dobio posao zbog toga) nece imati problema u svakom slucaju. Pogotovo u toj bransi. Sposobni trgovci se kradu i ne izbacuju. Ako je dobio posao zbog kvote, svakako bi ostao bez njega. Ako se Muji smanjio promet, Smaji ce se povecati. Moze Mujo i kod njega raditi (isti) posao?
Tom logikom je isao i Trump, rezultat je rekordan minus drzave. A nakon izbor sjeckanje temelja socialne drzave. A sve da se "udovolji" Mujo.
To ti je ovdje stvar "prestiza". Masa ljudi ode u Mercator jer se tamo "ugodno isjecaju". Ovo sam do sad cuo XY puta. Jbt, kao da idu u Spa centar, pa se tamo "ugodno osjecaju", a ne u nabavku hrane i potrepstina za kucu...SaraFina wrote:Iskreno ni ja ne razumijem zašto je taj Bingo, neki kao nižerazredni trgovački centar...
Po policama i u frižideru isti proizvodi... Kao i u prestižnom Konzumu..
Za voće i povrće ne znam...
Evo, je li teško shvatiti.Fudo387 wrote:
Vala bas pretjerujete...
Mujo nema pedeset zivota, a nema ni previse opcija.
Dok ti ganjas vise ciljeve iz austrijskog luksuza, nas jaran Mujo pokusava da prehrani porodicu odbijajuci marku od zida, sakama, nogom, glavom...
Ovo sve malo postaje neukusno, i da sam u poziciji Muje koji treba da se opet zalozi za neki visi cilj, fino bih te zamolio da malo popustis.
I pored najbolje namijere, izazivas kontra efekat, pusti ljude kraju, to je tamo borba isto na Normandiji za svaku marku, od danas do sutra, bar vecini.
SuperSaraFina wrote:Imaš pravo Fudo![]()
Nego raspali me priča o dijaspori i "upustvu za život"...Ja i Tomica imamo ekstra relaciju.
EVO kraj!
Fudo387 wrote:SuperSaraFina wrote:Imaš pravo Fudo![]()
Nego raspali me priča o dijaspori i "upustvu za život"...Ja i Tomica imamo ekstra relaciju.
EVO kraj!![]()
Haj sad tamo na atribute.
Dozer wrote:Vala, ja ne znam sta fali Bingu... Nekada isao u Interex, a Mercator i Konzum mi nisu bili interesantni jer su bili prilicno skuplji, a tako je i danas, samo sto sada idem u Bingo, a Mercator mi je ponekad na meniju samo radi voca i povrca. Tu im je asortiman bolji nego u Bingu.SaraFina wrote: Bingo je najpreči. Kakav god bio.
A testirao sami h sve, na rutiniranoj kupovini (standardna kupovina istih artikala i isti kolicina).
Odnos je otprilike ovakav:
Bingo najjeftiniji.
Konzum skuplj za 10-15%.
Mercator skuplji za 15-20%.
Logika kupovine u Mercatoru ili Konzumu je... Sta tacno? "Ugodjaj" ambijenta...?
I, da budemo nacisto - da je Mercator jeftiniji od Binga, kupovao bih tamo. Kako rekoh - patriota sam samo prema vlastitom novcaniku.
Tomahawk11 wrote:Ako si ti Mujo, je li onda bitan?CPT wrote: Mujo u citavoj prici nije bitan. Ako posao nema zbog svoje sposobnosti svakako je nahebao. Ako posao imao zbog toga sto Ante nece da radi tako daleko ili za takav novac onda je siguran.
Ili si spreman žrtvovati se za viši cilj?
Reći ćemo da si dobio posao na konkursu, sve po pravilu.
Sad ga trebaš izgubiti, smanjio s promet, bojkotuju se proizvodi, reže se kadar, Mujo višak.
Mujo kući tužan ženi i djeci.
Ima građevina na Tibri...uh, pa i to je anamo oni. Treba i stanove bojkotovati.
SaraFina wrote:Imaš pravo Fudo![]()
EVO kraj!

Ja voće i povrće samo sa pijace.beni-bu-man wrote:
Pa jeboga ti odes u Mercator lozinicka, krenes od voca i povrca stvis u kolica sta ti treba eh onda pored onog rostilja uzmes hambas pa malo pohovanog oslica i kakvu salaticu ... pojedes i ajmo dalje u kupovinu a kad udjes u Bingo jedva kolicima kroz red polica prolazis gdje ti smetaju palete na sred puta pune xy proizvoda...
Vala, nije prostor medju rafama nista puno siri ni u Mercatoru, a i kod njih ima gomila nekakvih paleta na sve strane. Jeste, oko paleta ima vise prostora, ali ne vrijedi mi taj prostor 30-40 KM. A ni ne jedem tamobeni-bu-man wrote: Pa jeboga ti odes u Mercator lozinicka, krenes od voca i povrca stvis u kolica sta ti treba eh onda pored onog rostilja uzmes hambas pa malo pohovanog oslica i kakvu salaticu ... pojedes i ajmo dalje u kupovinu a kad udjes u Bingo jedva kolicima kroz red polica prolazis gdje ti smetaju palete na sred puta pune xy proizvoda...
Nemoj me, živ bio, na te teške teme. Dosta mi je i na ovoj što sam se javiouglavnomja wrote:
lako je biti mujo i fata i mali djokica po becovima![]()
procitaj malo temu o migrantima pa ces vidjeti mentalni sklop cpt-a
Kraj moje zgrade su 3 binga - 1 mali i 2 velika. U velikim ljudi jedno na drugom, te kasirke i ostale ostavljaju robu na sred prolaza, često su nervozne, nemaš se gdje okrenuti i znaju često biti ogromne gužve. U manjem nema toliko izbora, pa odem samo ako mi kakva sitnica zatreba, a i tu je uzak prostor između polica. Kad mi nije mrsko odem u veliki Konzum - prostora između polica ima da može možda i troje kolica proći. Proizvodi koje kupujem u bingu i tu su manje više iste cijene. Nešto je čak i jeftinije.Dozer wrote:To ti je ovdje stvar "prestiza". Masa ljudi ode u Mercator jer se tamo "ugodno isjecaju". Ovo sam do sad cuo XY puta. Jbt, kao da idu u Spa centar, pa se tamo "ugodno osjecaju", a ne u nabavku hrane i potrepstina za kucu...SaraFina wrote:Iskreno ni ja ne razumijem zašto je taj Bingo, neki kao nižerazredni trgovački centar...
A posto se i oduvijek zna da je najskuplji, to je onda i signal da oni imaju para, da su blize "eliti", i silcne nebuloze. Naravno, taj "ugodjaj" plate i do 20% skuplje nego bi sve to isto platili u Bingu (Interex je imao vrlo slicne cijene danasnjem Bingu).
Recimo, identicna kupovina, po spisku kako sam ja radio u svrhu testiranja tih centara, u Bingu me kosta oko 250-260 KM. U Mercatoru, za sve identicno, oko 280-290.
30-40 KM je lijepa cifrica koja se moze iskoristiti za masu drugih stvari. Kladionicu, recimo
Jebemga, onda sam krkan.MarlboroGold wrote:Kraj moje zgrade su 3 binga - 1 mali i 2 velika. U velikim ljudi jedno na drugom, te kasirke i ostale ostavljaju robu na sred prolaza, često su nervozne, nemaš se gdje okrenuti i znaju često biti ogromne gužve. U manjem nema toliko izbora, pa odem samo ako mi kakva sitnica zatreba, a i tu je uzak prostor između polica. Kad mi nije mrsko odem u veliki Konzum - prostora između polica ima da može možda i troje kolica proći. Proizvodi koje kupujem u bingu i tu su manje više iste cijene. Nešto je čak i jeftinije.Dozer wrote:To ti je ovdje stvar "prestiza". Masa ljudi ode u Mercator jer se tamo "ugodno isjecaju". Ovo sam do sad cuo XY puta. Jbt, kao da idu u Spa centar, pa se tamo "ugodno osjecaju", a ne u nabavku hrane i potrepstina za kucu...SaraFina wrote:Iskreno ni ja ne razumijem zašto je taj Bingo, neki kao nižerazredni trgovački centar...
A posto se i oduvijek zna da je najskuplji, to je onda i signal da oni imaju para, da su blize "eliti", i silcne nebuloze. Naravno, taj "ugodjaj" plate i do 20% skuplje nego bi sve to isto platili u Bingu (Interex je imao vrlo slicne cijene danasnjem Bingu).
Recimo, identicna kupovina, po spisku kako sam ja radio u svrhu testiranja tih centara, u Bingu me kosta oko 250-260 KM. U Mercatoru, za sve identicno, oko 280-290.
30-40 KM je lijepa cifrica koja se moze iskoristiti za masu drugih stvari. Kladionicu, recimo
Dakle, u Bingu je krkanluk, dok je Konzum za gospodu. Ovo što govorim odnosi se na ambijent i ugodnost. Nije mi toliko bitno hoću li neku robu platiti više za nekoliko feninga.
Voce i povrce uzimam od stare gratis sa selaTomahawk11 wrote:Ja voće i povrće samo sa pijace.beni-bu-man wrote:
Pa jeboga ti odes u Mercator lozinicka, krenes od voca i povrca stvis u kolica sta ti treba eh onda pored onog rostilja uzmes hambas pa malo pohovanog oslica i kakvu salaticu ... pojedes i ajmo dalje u kupovinu a kad udjes u Bingo jedva kolicima kroz red polica prolazis gdje ti smetaju palete na sred puta pune xy proizvoda...
Ove domaće varijante, jabuke, krompir, luk i to, najbolje iz prve ruke, od ljudi koji su proizveli.
Slažem se da onaj veliki Merkator ima najširu ponudu, međutim nađem sve i u Bingo supermarketu. Stoji i to za estetski izgled i komfor pristupa.
Al u principu, ista salama, isti hljeb, isti sok...
Nekad mi je bio na ruku onaj Merkator, ali tad je bilo nekolimo supermarketa uopšte u gradu, pa sam često bio u njemu.
ja se iznenadio kako im je dobra klopaDozer wrote:Vala, nije prostor medju rafama nista puno siri ni u Mercatoru, a i kod njih ima gomila nekakvih paleta na sve strane. Jeste, oko paleta ima vise prostora, ali ne vrijedi mi taj prostor 30-40 KM. A ni ne jedem tamobeni-bu-man wrote: Pa jeboga ti odes u Mercator lozinicka, krenes od voca i povrca stvis u kolica sta ti treba eh onda pored onog rostilja uzmes hambas pa malo pohovanog oslica i kakvu salaticu ... pojedes i ajmo dalje u kupovinu a kad udjes u Bingo jedva kolicima kroz red polica prolazis gdje ti smetaju palete na sred puta pune xy proizvoda...
Bazar Nova Otoka, ekstra, povoljne cijene, ima finu ponudu, svjež izbor peciva i označeni su njihovi proizvodi koga zanimaHakiz wrote:Ima "lanac" prodavnica koji akcenat stavlja na domaće proizvode. Bazar, bivši Klas. Uđite tamo i kupujte...
Da, za gospodu koja zeli rahat i na miru kupovati, a da se ne naguravaju sa drugim ljudima. Ima i do toga sto vecina leti u bingo pa je u konzumu ljepse kupovati, nema guzvi a ima i dosta prostora.Fudo387 wrote: Jebemga, onda sam krkan.
Meni to svejedno, a najvise volim one male granape.
Kupis sta ti treba, i jos se namemis sa ljudima.
Cuj Konzum dingospo, pustaju becku filharmoniju da svira na kamari lubenica?
Najbolji primjer toga je Ilijas gdje je bingo i konzum u 100mMarlboroGold wrote:Da, za gospodu koja zeli rahat i na miru kupovati, a da se ne naguravaju sa drugim ljudima. Ima i do toga sto vecina leti u bingo pa je u konzumu ljepse kupovati, nema guzvi a ima i dosta prostora.Fudo387 wrote: Jebemga, onda sam krkan.
Meni to svejedno, a najvise volim one male granape.
Kupis sta ti treba, i jos se namemis sa ljudima.
Cuj Konzum dingospo, pustaju becku filharmoniju da svira na kamari lubenica?
Meni je to bitnije nego cijene.