Tako to bude, kad nemas svoju temu pisas po tuđoj da bi se bolje osjecaokonektovan wrote:Ubiše čoveka na njegovoj temi,....
HYUNDAI & KIA all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- golfiista
#1176 Re: HYUNDAI & KIA all about
-
vauvau
#1177 Re: HYUNDAI & KIA all about
Pa čovjek se izgleda sam ubio.konektovan wrote:Ubiše čoveka na njegovoj temi,....
Isto onaj narednik, ljudi totalno irelevantni, o autoindustriji pojma nemaju, ali zato kače slike dobro.
-
vauvau
#1178 Re: HYUNDAI & KIA all about
Pa ne znam ja, ti si napisao da je clio vozio?bitanga_sa_otesa wrote:nije valjdavauvau wrote: Hahahaha, francuskog plastikanera vozio, i njega garant polovnog, poluraspadnutog.![]()
![]()
![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1179 Re: HYUNDAI & KIA all about
pa nisam znao da je bio poluraspadnutvauvau wrote:
Pa ne znam ja, ti si napisao da je clio vozio?
-
vauvau
#1180 Re: HYUNDAI & KIA all about
Pa ne znam, ali pretpostavljam, s obzirom na lik i djelo dotičnog.bitanga_sa_otesa wrote:pa nisam znao da je bio poluraspadnutvauvau wrote:
Pa ne znam ja, ti si napisao da je clio vozio?
-
jefferson
#1181 Re: HYUNDAI & KIA all about
Na mom nema apsolutno nikakve naznake da se guli, na BMW pogotovo nije bilo, na CC nije bilo, na Passatu B5.5 nije bilo. Ali eto, mozda na ovom VW se pocne guliti na nekih 300,000 km. Do tad Toyota jal ziva jal mrtva.golfiista wrote:Jah na wv se ne gule plastike i volani, pa ako je iko poznat po tome da se guli unutrasnjost to je wv. Ko laze to je wv. Kaze se hrđa ko golf 5...amerikanacjefferson wrote:Ja imam Toyotu 2015 godina. Najprodavaniji van u SAD, sa 2GR-FE V6 motorom, koji se smatra njihovim najpouzdanijim motorom.
Auto ima 65,000km (pretvorio sam u km).
Evo problema:
1. Kocioni diskovi previse mekani. Stalno vibriraju. Zamjenio neki dan sa EBC engelskim proizvodom, pa vidimo.
2. Zadnje polocice se mjenjaju jedno svakih 20,000 km, upola manje nego plocice na Golfu nazad, a ima jedno tonu vise.
3. Uljni filter postavljen bukvalno 10cm iznad zemlje. Vrlo lako za zamjeniti, ne do bog ista zakaciti s njim jer nema nikakve zastite ispod motora. O tome da je poprecno postavljen i da tri dalje svjecice su negdje ispod audio sistema i da treba nekih 6 sati za zamjenu je suvisno i govoriti.
4. Iako je auto sa najboljom opremom, volan se vec poceo guliti. Na mom VW sa 130,000 km niti jedna kozna povrsina nema nikakve naznake da se guli.
5. Sjedista, isto kozna, izgledaju kao na babi koja se penzionisala na floridi pa se sunca svaki dan i ima 95 godina sa tetovazom iznad guzice.
6. Ima JBL sistem, svaki put kad pojacam svi prozori plesu a poceo sam se bojat da ce jednog dana samo spasti u unutrasnjost.
7. Retrovizori toliko vibriraju kada se muzika pojaca da ne mogu skuziti kakvo je auto iza mene.
8. kada zakocim vanjski retrovizori se pomjere, a kad ubrzavam pomjere se prema nazad.
9. Motoru treba(lo) jedno 15 minuta da se ugrije. Dzaba sto je garaziran i sto je na hladnom u startu i ventilacija ugasena. Termostat OK. Morao ugraditi grijac bloka jer imam do obdanista 20 minuta a necu da mi dijete dobije upalu pluca ujutro.
10. razlog za tako hladnu unutrasnjost? Dok VW koji imam ili BILO KOJE evropsko auto koje sam imao drzi unutrasnju temperaturu dugo ili uvijek iznad vanjske, ova promjetrina izgubi bilo kakvu toplotu za 10 minuta stajanja.
11. AWD. Ovjes je toliko lose napravljen da i sa AWD sistemom, naprijed moment vuce auto pri ubrzavanju iako pri kretanju AWD odmah prebaci bez obzira imal proklizavanja nazad do 20% momenta.
Porediti sa evropskim autima? Nemoguce! Ali eto, ima 7 sjedista, i mogu kauc i frizider zajedno ubaciti unutra kad se sjedista izbace. Jbg, prakticno jeste. Ali mehanika, kvalitet zrade itd? Daj bolan ne budali.
-
Me_again
#1182 Re: HYUNDAI & KIA all about
@jefersone, mojne tisra nego popij paracetamol, spusta temperaturu.
Ovo sada i nema direktne veze sa tobom:
Hebo majku, od pocetka ove godine toliko je gluposti na forumu bilo koliko nije u zadnjih 10 godina.
Hebo majku, od pocetka ove godine toliko je gluposti na forumu bilo koliko nije u zadnjih 10 godina.
- Rockefeller
- bitanga_sa_otesa
#1184 Re: HYUNDAI & KIA all about
ma samo termoband pomaze,ubi propuh u toyoti....Me_again wrote:@jefersone, mojne tisra nego popij paracetamol, spusta temperaturu.
- Sodom1
#1185 Re: HYUNDAI & KIA all about
Sto ? Sta fali ? Nek je samo veselovauvau wrote:A čekaj, ovaj je ustvari vozio golfa peticu i ubijao u pojam kako je volkswagen najbolji auto?Bakir1 wrote:Istraj u tome samo istraj![]()
Jao kakav smiješan lik.
- Sodom1
#1186 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ko je vozao Daihatsu? Ti pamtis te stvari?bitanga_sa_otesa wrote:a klijo?Throttle wrote:Bio je i benvej
A ko voza BMW5 i trosi mu 6 litara po gradu ,pisao je ovda ali nema ga ?
-
jefferson
#1187 Re: HYUNDAI & KIA all about
Sto? Da odmah kazem, prakticnije auto nisam nikad imao kao ovo. Zato sam uzeo.Me_again wrote:@jefersone, mojne tisra nego popij paracetamol, spusta temperaturu.
Ali isto tako, nikad losije kvalitete auto nisam imao kao ovo, izuzimajuci Zastavu 101.
Ovo sam sad kupio, nek traje za djecu jedno 10g, sebi iduce godine uzimam nekog BMW ili Audija, a Toyota samo u izuzetnim slucajevima kada ne mogu u auto nagurat vise osoba.
Filter zraka? ista cijena kao za X5. Filter klime? 2 dolara skuplji. Filter ulja je malo jeftiniji, oko 3 dolara.
Ali pazi ovo. Prednje plocice koje sam stavio, EBC, zamjenske, sa malo agresivnijim materijalom, dosle sa svim potrebnim sigurnicama i slicno. Kada sam skinuo zadnje tockove da ispustim ulje od kocnica, skontam da su zadnje skroz izlizane. Skoknem do servisa, kupim plocice, kada plocice bez sigurnica. Znaci samo plocice, pa sad mogu stare sigurnice staviti ili kupiti posebno nove. Kupim nove, kada se sve to zbroji, zadnje plocice ispadnu $20 skuplje nego na BMW, i $35 skuplje nego na VW. A koce jedno 3 svjetlosne godine losije od VW, a koliko losije auto koci od BMW je vec nemoguc izmjeriti.
Stoga mojne te price japanci, ovo ono. Koreanci. Jbt, sjecam se one Sonate 2006 godina ja mislim. Ko gljiva poslije kise. Sad ih ne mozes vise vidjeti na cesti taman da kampiras pored najprometnije ulice. Ali 30g stara Jetta npr. zna naici.
SToga nije ne seri, nego dajem konkretne stvari koje eto ta uber, super Toyota u mom vlasnistvu a ne vlasnistvu AAuto Motor i Sporta ima. Ali da JBL zvuci dobro zvuci, samo kad nije puno pojacan, tada prozori preuzmu akusticki dozivljaj.
-
r_faruk
#1188 Re: HYUNDAI & KIA all about
jel vi sami mijenjate ulje, kocnice, gume, auspuh, i ostale carolije?
- bitanga_sa_otesa
#1189 Re: HYUNDAI & KIA all about
jefferson sam mijenja na forumu,al inace ide kod majstora pa ga operu na ruke 
-
r_faruk
#1190 Re: HYUNDAI & KIA all about
interesantno mi je vidjeti ove postove gdje raja pise kako su mijenjali pakne, dihtunge, auspuhe, gume, karike, cilindre, ulje i ostale stvari. ja na svom autu haubu otvorim jednom ili dva puta u godini dana i to da naspem tecnost za brisace. dva puta sam mijenjao pakne na parkingu kao student
... sve oko auta radi servis i ne radi se uopste o nekim ogromnim ciframa. na redovne servise potrosim godisnje max. 200KM ne ukljucujuci popravke do kojih nekada dodje, a nekada ne. auto mi je staro 13 godina, prije toga sam vozio jos starije, ali i sa njim je bila ista situacija kao i sa trenutnim autom. oba autica su hyundai
- amar1994
#1191 Re: HYUNDAI & KIA all about
Sodom1 wrote:Ko je vozao Daihatsu? Ti pamtis te stvari?bitanga_sa_otesa wrote:a klijo?Throttle wrote:Bio je i benvej
A ko voza BMW5 i trosi mu 6 litara po gradu ,pisao je ovda ali nema ga ?

Posebna vrsta,iziskuje deblji najlon nego ostale..
- madner
#1192 Re: HYUNDAI & KIA all about
Sam mjenjam majstora. 
- basicm
#1193 Re: HYUNDAI & KIA all about
Sta je problem s najlonom? Znam da zezate nekoga da je najlon zvucna izolacija, ali nema svako auto najlon, ima ih bas sa materijalom koji radi i na smanjenju buke.
- amar1994
#1194 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ma taj je nasrao o buci i mekoci plastika ko niko drugi,a meni ne bi mrsko provjerit mjerenja i ti sa zvuĆnom izolacijom 1.5-2dB tisi na 130km/h od ovih sto kao nemaju

- bitanga_sa_otesa
#1195 Re: HYUNDAI & KIA all about
to je protiv miseva i vjeverica u vratima...
- golfiista
#1196 Re: HYUNDAI & KIA all about
Cirkus na kotacima
- Bullet Tooth Tony
#1197 Re: HYUNDAI & KIA all about
Vratite nam nadzornika iz banovica.. Kako frajer ode red se ne zna ... Ne kontam ko pije a ko placa 
-
condy
#1198 Re: HYUNDAI & KIA all about
Štaš ti ovdje ???Bullet Tooth Tony wrote:Vratite nam nadzornika iz banovica.. Kako frajer ode red se ne zna ... Ne kontam ko pije a ko placa

-
NediM17
#1199 Re: HYUNDAI & KIA all about
Decibel je logaritamska velicina... Nekad sam citao o tome, uglavnom tih 1.5-2dB razlike nije malo, vjeruj.amar1994 wrote:Ma taj je nasrao o buci i mekoci plastika ko niko drugi,a meni ne bi mrsko provjerit mjerenja i ti sa zvuĆnom izolacijom 1.5-2dB tisi na 130km/h od ovih sto kao nemaju![]()
- zforumas
#1200 Re: HYUNDAI & KIA all about
NediM17 wrote:Decibel je logaritamska velicina... Nekad sam citao o tome, uglavnom tih 1.5-2dB razlike nije malo, vjeruj.amar1994 wrote:Ma taj je nasrao o buci i mekoci plastika ko niko drugi,a meni ne bi mrsko provjerit mjerenja i ti sa zvuĆnom izolacijom 1.5-2dB tisi na 130km/h od ovih sto kao nemaju![]()