Sve tačno, ali onda pogledaš i drugu stranu medalje, odnosno ove koji bi zamijenili SDA na vlasti. Evo, prvi prioritet im bilo pitanje jezika, ništa od tog pobrojanog, a što ti smatraš esencijalnim. U BiH se ne vode politički ratovi u smislu da borba za vlast znači borba za građane. U BiH se vode ideološki ratovi, odnosno je li nam vrhovni vođa Alija ili Tito.nikad_vise wrote:Mislim da je SDA zasluzila da im svi okrenu ledja.Jednostavno su postali sami sebi svrha.Bosnjacka politicka borba treba da bude ekonomska,socijalna ali i natalitetska politika,a SDA je ovih 20 godina iselila vise Bosnjaka nego agresija na BiH.Ja nisam zadovoljan sa ovim dosad,jednostavno jer to nije drzavnicka politika,nije politika sa vizijom drzave u narednih 30 godina,nije politika koja doprinosi radjanju sto veceg broja Bosnjaka koji su garant opstanka BiH,jacanje pozicije Bosnjaka u Brckom,Srebrenici,Istocnoj Bosni.Ta politika ih je sve raselila.Treba nesto da prodrma Bosnjacke kantone,narod u BiH,Bosansku svijest kod ljudi.Ja im jednostavno ne vjerujem vise,svake izbore nadjem nekoga iz opozicije da mu dam glas nebi li doprinjeo da se bilo sta promjeni a prije svega ta SDA.Bosnjaci su poslije rata imali nekako simpatije zapada zbog svega sto nas snaslo,a vjerovatno i nekog geostrateskog interesa i to smo trebali iskoristiti.O Bosnjackom genocidu i negiranju istog se trebalo izborit da bude tabu tema kao o "antizemitizmu",imali smo taj period kad su nam sve okolnosti isle na ruku.Zahvaljujuci maloumnim i korumpiranim kokosarima prije svega iz SDA,danas smo jednostavno na "aparatima".Digresija wrote:Dino će sigurno profitirati jer i sam znam nekoliko zakletih ljevičara, prethodno mrzitelja Dine Konakovića koji su mu na izborima dali glas. Ali pazi sad, nije dobio glas zato što ga smatraju prosvjetiteljem ili reformatorom nego zato što se hrane njegovom sadašnjom mržnjom prema SDA. Bh politička scena tako funkcioniše jer imaš dva formirana tabora, SDA i antiSDA. U antiSDA su sve stranke osim SDA, a glasači im se orijentišu prema stranci koja ima žešću predizbornu retoriku protiv SDA, ne programe i ciljeve, isto tako ne ni sposobnosti ili znanje.nikad_vise wrote: Dino bi mogao profitirati naredne izbore ako odradi dobro KS.
Bit ce tu jos dosta razocaranih clanove iz drugih stranki koje ce naci utociste u NIP.Vec se razocarani SDPovci odricu stranke,poneki iz Nase stranke,neki su razocarani DF-om jer je "navodno" SDA kukavicje jaje u BH bloku..Bit ce razocaranih i Dino da dobro odradi mandat dosta ce novih glasova dobit.
Narod i Pravda (Konakovic)
-
Digresija
#1176 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- nikad_vise
#1177 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ono za jezik je klosarluk i za svaku osudu.Iskreno se nadam da ce Bosnjaci imati dovoljno javnih i medijskih pritisaka da se to zaustavi.Digresija wrote: Sve tačno, ali onda pogledaš i drugu stranu medalje, odnosno ove koji bi zamijenili SDA na vlasti. Evo, prvi prioritet im bilo pitanje jezika, ništa od tog pobrojanog, a što ti smatraš esencijalnim. U BiH se ne vode politički ratovi u smislu da borba za vlast znači borba za građane. U BiH se vode ideološki ratovi, odnosno je li nam vrhovni vođa Alija ili Tito.
Ja licno nebi imao nikakav problem da glasam za SDA da ta drzava predstavlja jednu politicku "masinu" koja lobira sirom svijeta,siri uticaj BiH i Bosnjaka,gradi najbolju ekonomiju na Balkanu privlaceci investitore od Londona do Dubai-a.Nedavno sam gledao na Face TV gostovao neki genije iz Microsofta i covjek kaze kako je bilo pokusaja od mikrosofta da dodje u BiH na njegovu preporuku,i ljudima trazili da moze investicija al da ide preko neke Slovacke firme od zeta nekog politicara...Dno dna..Mi se mozemo neslagati oko 1000 stvari ali se sigurno slazemo da zalimo jaku BiH i Bosnjake,bogatu BiH,naprednu i stabilnu,sve najbolje u sustini.Ovo sto smo imali dosad je sve suprotno od toga.Grijeh je prema vlastitoj drzavi i narodu govoriti da je nesto uredu,da nesto treba podrzati ako znas da ti ljudi ne donose napredak.Cinimo sebi zlo,sebi i svojim sugradjanima.
Ova drzava je izdrzala izdaju Srba u BiH,izdrzala je i izdrzat ce i izdaju Hrvata,ali jedno je sigurno da izdaja Bosnjaka ce unistiti 1000 godina historije ove drzave.
Sto se tice Tito i Alija.U sustini u BiH nema ni prave ljevice ni prave desnice-
Kad dodjes u dzamiju vidis navodnih "komunjara" koliko ti bog hoce.U BiH scena jos nije do te mjere razvijena i u sustini su svi neki centar.
-
Digresija
#1178 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja samo želim da moji prijatelji prestanu odlaziti iz države. Baš ovih dana će jedan sa porodicom put Njemačke i to je četvrti s kojim se družim već skoro trideset godina, a odlazi ili je otišao. Nijednome od njih koji su otišli nije bilo toliko loše, svi su imali dobre poslove, žene im radila, dvojica imala riješeno stambeno pitanje nasljedstvom, ali su otišli ponajviše zbog defetizma koji se stvorio političkim sukobima. I kad nije negativno stvore ti negativnu sliku i vjeruješ da ti je loše, jednostavno neka vrsta unutrašnjeg pritiska i misao na budućnost djece.nikad_vise wrote:Ono za jezik je klosarluk i za svaku osudu.Iskreno se nadam da ce Bosnjaci imati dovoljno javnih i medijskih pritisaka da se to zaustavi.Digresija wrote: Sve tačno, ali onda pogledaš i drugu stranu medalje, odnosno ove koji bi zamijenili SDA na vlasti. Evo, prvi prioritet im bilo pitanje jezika, ništa od tog pobrojanog, a što ti smatraš esencijalnim. U BiH se ne vode politički ratovi u smislu da borba za vlast znači borba za građane. U BiH se vode ideološki ratovi, odnosno je li nam vrhovni vođa Alija ili Tito.
Ja licno nebi imao nikakav problem da glasam za SDA da ta drzava predstavlja jednu politicku "masinu" koja lobira sirom svijeta,siri uticaj BiH i Bosnjaka,gradi najbolju ekonomiju na Balkanu privlaceci investitore od Londona do Dubai-a.Nedavno sam gledao na Face TV gostovao neki genije iz Microsofta i covjek kaze kako je bilo pokusaja od mikrosofta da dodje u BiH na njegovu preporuku,i ljudima trazili da moze investicija al da ide preko neke Slovacke firme od zeta nekog politicara...Dno dna..Mi se mozemo neslagati oko 1000 stvari ali se sigurno slazemo da zalimo jaku BiH i Bosnjake,bogatu BiH,naprednu i stabilnu,sve najbolje u sustini.Ovo sto smo imali dosad je sve suprotno od toga.Grijeh je prema vlastitoj drzavi i narodu govoriti da je nesto uredu,da nesto treba podrzati ako znas da ti ljudi ne donose napredak.Cinimo sebi zlo,sebi i svojim sugradjanima.
Ova drzava je izdrzala izdaju Srba u BiH,izdrzala je i izdrzat ce i izdaju Hrvata,ali jedno je sigurno da izdaja Bosnjaka ce unistiti 1000 godina historije ove drzave.
Sto se tice Tito i Alija.U sustini u BiH nema ni prave ljevice ni prave desnice-
Kad dodjes u dzamiju vidis navodnih "komunjara" koliko ti bog hoce.U BiH scena jos nije do te mjere razvijena i u sustini su svi neki centar.
-
mishic
#1179 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Čekajući da Narod i Pravdu vidim na djelu postajem sve umorniji, stariji i bliži onima koji pakuju kofere. Davno sam Konakovića pitao vjeruje li da postoje i poznaje li ljude koji su spremni njegove parole, ideje i principe provoditi u praksu. Nadao sam se da će jednom neko bar pokušati predizborna obečanja pretočiti u stvarnost. I šipak...
Vrijeme teče, Dino i dalje gusla o kojekakvim principima, oko njega kao i oko ostalih stranačkih šefova ulizice i poltroni, podrepaši... Obečanja i parole slatkorječivog retoričara i dalje su prazna retorika.
Interesi, kompromisi, obečanja i ništa više...
Glasačka je tuga pregolema. Svaki puta sebi kažem nikada više i opet nasjednem, ponadam se, pa opet iznova i po ko zna koji put razočaram. A javno sam govorio da ja face kakve Dino spominje ne vidim da postoje. Poštenih, sposobnih, hrabrih i odvažnih bar na političkoj sceni, jednostavno nema.
Vrijeme teče, Dino i dalje gusla o kojekakvim principima, oko njega kao i oko ostalih stranačkih šefova ulizice i poltroni, podrepaši... Obečanja i parole slatkorječivog retoričara i dalje su prazna retorika.
Interesi, kompromisi, obečanja i ništa više...
Glasačka je tuga pregolema. Svaki puta sebi kažem nikada više i opet nasjednem, ponadam se, pa opet iznova i po ko zna koji put razočaram. A javno sam govorio da ja face kakve Dino spominje ne vidim da postoje. Poštenih, sposobnih, hrabrih i odvažnih bar na političkoj sceni, jednostavno nema.
- sinuhe
#1180 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovdje je samo zanimljiv Dino u raljama (o)pozicije
Difovac i Preletacevic kao nada gradjanske drzave.
I sad vlada takvog kantona da ode u banku po milijardu. Nece biti da moze.
Difovac i Preletacevic kao nada gradjanske drzave.
- kmirsad
#1181 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hakiz odbrojava dane do sto...
Ja odbrojavam dane do srijede i Zakona... I Edmir Katica odbrojava do srijede...
i tada će će "zvuk zvona sa katedralskog tornja nadjačati bolnu pjesmu ovih digresija...
Ja odbrojavam dane do srijede i Zakona... I Edmir Katica odbrojava do srijede...
i tada će će "zvuk zvona sa katedralskog tornja nadjačati bolnu pjesmu ovih digresija...
Kada se kiše i oluje stišale budu
I kreket žaba po blatnjavom putu bude utihao
I kad raspjevani zvuk zvona sa katedralskog tornja nadjača i zaustavi bolnu pjesmu vjetra
a aleje ponovo ožive životom proljeća
Ja kliktaću nestanku tvome
Ali nije važno, ja evo kličem
jer rekoše mi
Iza svakog nestanka rođenje niče
Dan sa jutrom se rađa
Vjetar odnosi noć
Sunce nadanja budi
Život počinje nov
- Banksy
#1182 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Žao mi je kmirso, bojim se da ćeš se razočarati...kmirsad wrote: Hakiz odbrojava dane do sto...
Kako ja vidim, potezanje ovog zakona je bio vrlo glup potez. U zemlji kakva je Bosna danas, nema praktičnog načina i mehanizama da se porijeklo nečijeg novca utvrdi, a pogotovo nema načina da mu se ono oduzme. Zakon je u praksi neprovediv pa zato zvuči kao nepotrebna, populistička magla na kojoj se koalicija može podijeliti i slomiti, pa onda konačno i raspasti. Nije bilo nikakvog racionalnog razloga da se s ovim leti prvog dana nakon preuzimanja vlasti, i to pored toliko kantonalnih, komunalnih problema čijim se bar djelimičnim rješavanjem moglo dobiti daleko više poena i ugleda. Velika, sasvim nepotrebna glupost.
- Čudna sorta
#1183 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne kontam te... ali htjela sam reći da mogu bilo šta izvući, da je vrijedno pažnje i da bi bilo bombastično, a da je uradio protuzakonito, mislim bukvalno od rođenja pa do danas, da bi se o tom pisalo i pričalo na sva zvona još u kampanji. Tako da im je samo ostalo iznositi laži, izvrtati, izvlačiti iz konteksta, i šta sve ne rade, što su tolike bljuvotine da mi je to mučno i čitati.Digresija wrote:Pa nije mu SDA pocela pakovati nego njegovi danasnji koalicioni partneri.Čudna sorta wrote:Bilo šta da mu mogu "napakovati" SDA bi to uradio još u vrijeme kampanje, bilo šta... ja mislim da je NiP jedina stranka kojoj nisu čak dali prostorije mjesnih zajednica u Novom Gradu da se održe predizborni skupovi, i sigurno su ga se najviše bojali, kao i danas.
Tako da je jedino ostalo da pišu, optužuju, lažu, spuštaju se najniže što može spominjući vjeru, hadž i slično, ali to i liči na SDA-ovce.
I opet, sigurna sam da mogu bilo šta da mu napakuju, da iskopaju da je uradio bilo šta protuzakonito da bi to uradili davnih dana. Ovako, sve dok samo pišu, lažu i pokazuju na šta su sve spremni i koliko su zapravo jadni...
Daleko od toga da mislim da je bilo ko u politici čist i da je cvjećka, ali se realno sa ovima što ovih dana pozivaju na ostavke iz moralnih razloga
I na kraju krajeva raditi pod ovakvim uslovima gdje si doslovno pod lupom od strane SDA, pokušavaju da unište svaki pokušaj da se uradi nešto dobro, lažu, podmeću, nema šta ne rade... mislim da im nije nimalo lako. Od mene imaju fore ovih 4 godine mandata da urade nešto, pa vidjet ćemo.
-
Digresija
#1184 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Opet ponavljam, sve što se o Dini danas priča nije djelo SDA nego djelo njegovih koalicionih partnera.Čudna sorta wrote:Ne kontam te... ali htjela sam reći da mogu bilo šta izvući, da je vrijedno pažnje i da bi bilo bombastično, a da je uradio protuzakonito, mislim bukvalno od rođenja pa do danas, da bi se o tom pisalo i pričalo na sva zvona još u kampanji. Tako da im je samo ostalo iznositi laži, izvrtati, izvlačiti iz konteksta, i šta sve ne rade, što su tolike bljuvotine da mi je to mučno i čitati.Digresija wrote:Pa nije mu SDA pocela pakovati nego njegovi danasnji koalicioni partneri.Čudna sorta wrote:Bilo šta da mu mogu "napakovati" SDA bi to uradio još u vrijeme kampanje, bilo šta... ja mislim da je NiP jedina stranka kojoj nisu čak dali prostorije mjesnih zajednica u Novom Gradu da se održe predizborni skupovi, i sigurno su ga se najviše bojali, kao i danas.
Tako da je jedino ostalo da pišu, optužuju, lažu, spuštaju se najniže što može spominjući vjeru, hadž i slično, ali to i liči na SDA-ovce.
I opet, sigurna sam da mogu bilo šta da mu napakuju, da iskopaju da je uradio bilo šta protuzakonito da bi to uradili davnih dana. Ovako, sve dok samo pišu, lažu i pokazuju na šta su sve spremni i koliko su zapravo jadni...
Daleko od toga da mislim da je bilo ko u politici čist i da je cvjećka, ali se realno sa ovima što ovih dana pozivaju na ostavke iz moralnih razloga, niko ne može mjeriti.
I na kraju krajeva raditi pod ovakvim uslovima gdje si doslovno pod lupom od strane SDA, pokušavaju da unište svaki pokušaj da se uradi nešto dobro, lažu, podmeću, nema šta ne rade... mislim da im nije nimalo lako. Od mene imaju fore ovih 4 godine mandata da urade nešto, pa vidjet ćemo.
Evo jedan tekst iz SDP-ovog glasila Fokus od prije godinu dana:
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/blizi- ... m/1010349/Bliži se 10. godišnjica kad je nauka položila oružje pred Konakovićem12/02/2018
Aktuelni premijer Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković, proteklih je dana zaokupljen mijenjanjem stranačkog dresa. Konaković je odlučio da mu SDA “više nije potrebna”. To presvlačenje Konaković danima po medijima pravda borbom protiv kriminala u redovima stranke iz čijih je redova dogurao do premijerske fotelje (doduše, nikako da spomene konkretna imena).
Slušajući Konakovića, stiče se utisak da se radi o najpoštenijem i najstručnijem političaru kojeg je Sarajevo ikada iznjedrilo. Konaković danima ponavlja kako se on zalaže za stručne kadrove, a ne podobne.
Tu dolazimo do dileme, da li se pod “stručne kadrove” podrazumjevaju ljudi koji su do svoje stručne spreme stigli na “Konakovićev način” ili onaj “malo teži”…
Dobra je ovo prilika, svojevrsna godišnjica, jubilej, da se podsjetimo kako je Konaković stekao svoje stručno zvanje. Zvanje sportskog menadžera.
U arhivi Infobiroa, kojoj Fokus.ba ima pristup, pronašli smo tekst o Konakovićevom akademskom usponu. Priča je objavljena 17. 10. 2008. u magazinu “Dani” pod naslovom “Imam ključ od fakulteta”….
“Ko se, uostalom, ne bi ponosio kandidatom koji je u roku od godinu i po uspio završiti dvogodišnji studij?! Konaković je i pored svojih profesionalnih obaveza očito vrlo marljivo učio pa je ispite s Više trenerske škole, koju je upisao 2004/2005, polagao bukvalno u razmacima od jednog do dva dana! Tako je, kako svjedoči njegov index, devet najvažnijih ispita položio u samo jednom mjesecu, tačnije od 8. do 22. juna 2006. Kakvih mjesec – trinaest dana!
Predmet Menadžment ljudskih resursa polaže 8. juna devetkom, a potom slijede desetke, 11., 13., 14. te 16. juna. Bit će da se potom umorio – 17. juna mu prosjek kvari predmet Jezička kultura – polaže je osmicom.
Sutradan je već boljega raspoloženja, pa Sportski menadžment završava devetkom, a potom čitav studij okončava 22. osmicom i desetkom! Međutim, ovaj neviđeni uspjeh nije ništa ako ga usporedimo s načinom na koji Konaković apsolvira Bolonjski proces.
Kada, naredne godine, Sarajevski univerzitet “uvodi” Bolonju na fakultete, a Izet Rađo omogućava studentima Više trenerske škole da uz polaganje još samo jedne godine dobiju stepen visoke stručne spreme – Konaković postaje primjer briljantnog akademskog pregalaštva. Od dvanaest predmeta, deset ih polaže desetkom, i to u rekordnom roku: od 4. do 29. februara 2008!
Taman na vrijeme da kao najuspješniji student generacije, s tek stečenim zvanjem sportskog menadžera, krene u izbornu kampanju. SDA ponosno predstavlja svog akademskog kandidata: onaj ko sve ispite položi u roku od jednog mjeseca, po najnovijem, bolonjskom, konceptu, uistinu zavređje slogan “za sarajevskog načelnika, na evropskom putu”. No, glasači u općini Centar (ni)su prepoznali tada evropski kvalitet”…
-
The 51st State
#1185 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
tim je kiflino umijece vece zato sto je prozivace "natjerao" sa sobom u koaliciju. covjek je inace pametno postupio uzeo najpopularniji diskurs, a to je antisda prica i odmah na prvim izborima pomeo, za iduce ga moze jedino sjebati to da koalicioni partneri iole ne odgovore zadatku, forto je dobro kreno u tom pravcu.
-
Digresija
#1186 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa sad mu se koalicioni partneri valjda trebaju izviniti za sve izrečene neistine tokom posljednjih deset godina. Na kraju krajeva trebaju se izviniti sami sebi jer su ga godinama predstavljali najvećim kriminalcem, a sad ga gledaju kao najvećeg spasitelja. Nešto s tim ljudima nije u redu, ili je ipak za Dinu sve istina, ali sad im Dino odgovara?The 51st State wrote:tim je kiflino umijece vece zato sto je prozivace "natjerao" sa sobom u koaliciju. covjek je inace pametno postupio uzeo najpopularniji diskurs, a to je antisda prica i odmah na prvim izborima pomeo, za iduce ga moze jedino sjebati to da koalicioni partneri iole ne odgovore zadatku, forto je dobro kreno u tom pravcu.
-
The 51st State
#1187 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
to je pitanje za njih, a ne nip, mada ce to pitanje biti dzentlmenski izignorisano jer su svi koalicioni partneri u istoj gabuli, a to je da za ove 4 godine nesto naprave da bi prezivili iduce izbore ili neki bolji rezultat polucili, cak i krace jer su opstinski za manje od dvije godine.Digresija wrote:Pa sad mu se koalicioni partneri valjda trebaju izviniti za sve izrečene neistine tokom posljednjih deset godina. Na kraju krajeva trebaju se izviniti sami sebi jer su ga godinama predstavljali najvećim kriminalcem, a sad ga gledaju kao najvećeg spasitelja. Nešto s tim ljudima nije u redu, ili je ipak za Dinu sve istina, ali sad im Dino odgovara?The 51st State wrote:tim je kiflino umijece vece zato sto je prozivace "natjerao" sa sobom u koaliciju. covjek je inace pametno postupio uzeo najpopularniji diskurs, a to je antisda prica i odmah na prvim izborima pomeo, za iduce ga moze jedino sjebati to da koalicioni partneri iole ne odgovore zadatku, forto je dobro kreno u tom pravcu.
- Dr. Kuca
#1188 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino populista i vrhunski govornik. Ovaj zakon nista gradjanima dobro nece donijeti. Nece im se oduzeti imovina, nece vratiti novac. Bakir na sebi ima pola kuce i automobil, konakovic takodjer. Ovaj zakon nista nece unaprrjediti nase zivote, niti cemo bolje ziviti.
Pokazi muda na grasu, radu, sigurnosnoj situaciji, povecaj plate, realni sektor, rad na crno, milion stvari, on se bavi populizmom. Al hajd. 25 godina nas jebu u zdrav mozak, sta fali jos malo.
Pokazi muda na grasu, radu, sigurnosnoj situaciji, povecaj plate, realni sektor, rad na crno, milion stvari, on se bavi populizmom. Al hajd. 25 godina nas jebu u zdrav mozak, sta fali jos malo.
-
Digresija
#1189 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa jeste pitanje i za NiP s obzirom da se na njih odnosilo. Zašto koalicione partnere nikad nisu tužili zbog klevete? Dakle ima tu svega i istine i neistine...The 51st State wrote:to je pitanje za njih, a ne nip, mada ce to pitanje biti dzentlmenski izignorisano jer su svi koalicioni partneri u istoj gabuli, a to je da za ove 4 godine nesto naprave da bi prezivili iduce izbore ili neki bolji rezultat polucili, cak i krace jer su opstinski za manje od dvije godine.Digresija wrote:Pa sad mu se koalicioni partneri valjda trebaju izviniti za sve izrečene neistine tokom posljednjih deset godina. Na kraju krajeva trebaju se izviniti sami sebi jer su ga godinama predstavljali najvećim kriminalcem, a sad ga gledaju kao najvećeg spasitelja. Nešto s tim ljudima nije u redu, ili je ipak za Dinu sve istina, ali sad im Dino odgovara?The 51st State wrote:tim je kiflino umijece vece zato sto je prozivace "natjerao" sa sobom u koaliciju. covjek je inace pametno postupio uzeo najpopularniji diskurs, a to je antisda prica i odmah na prvim izborima pomeo, za iduce ga moze jedino sjebati to da koalicioni partneri iole ne odgovore zadatku, forto je dobro kreno u tom pravcu.
-
The 51st State
#1190 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
imali su pametnija posla ocigledno.
- Čudna sorta
#1191 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja stvarno nisam u toku, osim diplome i KK Bosne, šta se još pisalo, mislim za šta je mogao tužiti sadašnje koalicione partnere?Digresija wrote:Pa jeste pitanje i za NiP s obzirom da se na njih odnosilo. Zašto koalicione partnere nikad nisu tužili zbog klevete? Dakle ima tu svega i istine i neistine...
-
Digresija
#1192 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šta mi još iz glave pada na pamet su gašenje i osnivanje nove TZ sa Muzurom na čelu i onaj dug od 41 hiljadu KM njegove privatne firme ZOI-u. Efendić ga je u onom TV duelu prozvao za ovaj dug i za Terme. Terme je dokazima demantovao, po ovom pitanu se nikad nije oglasio.Čudna sorta wrote:Ja stvarno nisam u toku, osim diplome i KK Bosne, šta se još pisalo, mislim za šta je mogao tužiti sadašnje koalicione partnere?Digresija wrote:Pa jeste pitanje i za NiP s obzirom da se na njih odnosilo. Zašto koalicione partnere nikad nisu tužili zbog klevete? Dakle ima tu svega i istine i neistine...
- Čudna sorta
#1193 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sve se to spominjalo od strane SDA u kampanji, sve to, ali ništa nisu uspjeli ni dokazati ni pokrenuti po tim pitanjima. I mislim da se tad ta prozivanja sadašnjih koalicionih partnera ne mogu porediti sa onim čime se služe SDA-ovci danas. I kad više ne znaju šta da napišu kažu - hadžija a laže, e to mi je vrhunac.Digresija wrote:Šta mi još iz glave pada na pamet su gašenje i osnivanje nove TZ sa Muzurom na čelu i onaj dug od 41 hiljadu KM njegove privatne firme ZOI-u. Efendić ga je u onom TV duelu prozvao za ovaj dug i za Terme. Terme je dokazima demantovao, po ovom pitanu se nikad nije oglasio.
A i malo je naivno se u našoj državi pitati zašto neko nekoga nije tužio zbog klevete, i to u politici... mislim da se ne pravimo ludi i naivni.
I dalje mislim i stojim iza toga, da bilo šta imaju da bi se to davno pokrenulo. Kao što i sad (jedva) čekaju bilo kakvu grešku bilo koga iz šestorke.
-
Digresija
#1194 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dug definitivno nije laž, pokrenuta je i tužba protiv Dine od strane ZOI-a mislim 2015., ali je noDi u međuvremenu firmu likvidirao.Čudna sorta wrote:Sve se to spominjalo od strane SDA u kampanji, sve to, ali ništa nisu uspjeli ni dokazati ni pokrenuti po tim pitanjima. I mislim da se tad ta prozivanja sadašnjih koalicionih partnera ne mogu porediti sa onim čime se služe SDA-ovci danas. I kad više ne znaju šta da napišu kažu - hadžija a laže, e to mi je vrhunac.Digresija wrote:Šta mi još iz glave pada na pamet su gašenje i osnivanje nove TZ sa Muzurom na čelu i onaj dug od 41 hiljadu KM njegove privatne firme ZOI-u. Efendić ga je u onom TV duelu prozvao za ovaj dug i za Terme. Terme je dokazima demantovao, po ovom pitanu se nikad nije oglasio.![]()
A i malo je naivno se u našoj državi pitati zašto neko nekoga nije tužio zbog klevete, i to u politici... mislim da se ne pravimo ludi i naivni.
I dalje mislim i stojim iza toga, da bilo šta imaju da bi se to davno pokrenulo. Kao što i sad (jedva) čekaju bilo kakvu grešku bilo koga iz šestorke.
- Čudna sorta
#1195 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Možda nije laž, ali koliko znam da je donosio i pokazivao rješenje u kojem se vidi kada je prestao biti odgovorno lice - direktor u toj firmi. Ali ko zna...Digresija wrote:Dug definitivno nije laž, pokrenuta je i tužba protiv Dine od strane ZOI-a mislim 2015., ali je noDi u međuvremenu firmu likvidirao.
-
Digresija
#1196 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa jeste prenio vlasništvo na Zubana, ali nakon nastanka dugova.Čudna sorta wrote:Možda nije laž, ali koliko znam da je donosio i pokazivao rješenje u kojem se vidi kada je prestao biti odgovorno lice - direktor u toj firmi. Ali ko zna...Digresija wrote:Dug definitivno nije laž, pokrenuta je i tužba protiv Dine od strane ZOI-a mislim 2015., ali je noDi u međuvremenu firmu likvidirao.
Prvi put kad su ga molili da izmiri dugovanja i dok je još on bio vlasnik.
-
SSemir
#1197 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:17, edited 1 time in total.
-
Digresija
#1198 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kakav likSSemir wrote:Sta ce se oglasacati na sda gluposti? Da ima imalo istine u tim pricama ne bi se sda usutio vec bi ponavljali tu pricu. Smijesne stvari se izbacuju po klixu saffu i drugim nOrrodnim rezimskim portalima, a da tek tako odustanu od takvih stvari.Digresija wrote: Šta mi još iz glave pada na pamet su gašenje i osnivanje nove TZ sa Muzurom na čelu i onaj dug od 41 hiljadu KM njegove privatne firme ZOI-u. Efendić ga je u onom TV duelu prozvao za ovaj dug i za Terme. Terme je dokazima demantovao, po ovom pitanu se nikad nije oglasio.
Tesko je bito sda-ovca i imati ozbiljne argumente za raspravu. Jelde
Ovo su sve stvari koje su mu prebacivali SDP, SBB i NS dok je bio u SDA. Gdje ti živiš?
- Čudna sorta
#1199 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa sve je to SDA pokušala iskoristiti u kampanji i nakon toga, i ništa od toga... Pa SDA i Hubijar ih optužila da je nestao novac iz TZ, a za koji se kasnije dokazalo da je Hubijar potpisao da je preuzeo, i ušutili se. Prečešljali svaki papirić u TZ, i na kraju se poklopili.
A ti si SDA ili mi se čini?
-
Digresija
#1200 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ti preskaces i vrsno spijunes, Dinina skola.Čudna sorta wrote:Pa sve je to SDA pokušala iskoristiti u kampanji i nakon toga, i ništa od toga... Pa SDA i Hubijar ih optužila da je nestao novac iz TZ, a za koji se kasnije dokazalo da je Hubijar potpisao da je preuzeo, i ušutili se. Prečešljali svaki papirić u TZ, i na kraju se poklopili.
To je ono "daj mi dokaz" pa kad das kaze opet ja u to ne vjerujem. Uzaludno ulozeni trud.