Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
neon-x

#1176 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

pici wrote: dobrom je ima nas
Bez autobusa, pjevaljki i tjeranja ljudi da moraju doci sasvim pristojno ljudi da svojom voljom dodju slusati dva sata nekog profesora kako vazi.

Image

Dosao i Beslagic da cuje nesto pametno.

Image
Smrcak15

#1177 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

neon-x wrote:
pici wrote: dobrom je ima nas
Bez autobusa, pjevaljki i tjeranja ljudi da moraju doci sasvim pristojno ljudi da svojom voljom dodju slusati dva sata nekog profesora kako vazi.

Image

Dosao i Beslagic da cuje nesto pametno.

Image
to je drugi put da vidim Besagica na Hadzikadicevim predavanjima.
Smrcak15

#1178 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Mirsad Hadžikadić put ka Predsjedništvu BiH započeo u Tuzli

Image

Predizbornu kampanju u utrci za člana Predsjedništva BiH nezavisni kandidat Mirsad Hadžikadić započeo je skupom u Tuzli, odakle je poručio da želi novi koncept političkog promišljanja s akcentom na dijalog s građanima.

Grad Tuzla, sinonim bh. multikulturalnosti u malom odabran je kao mjesto odakle je počela zvanična predizborna kampanja Mirsada Hadžikadića, kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda.

"Novi koncept političkog promišljanja s akcentom na dijalog s građanima i ovaj se put pokazao ispravnim načinom komunikacije u kome su građani saznali zašto glas za Mirsada Hadžikadića znači konkretnu promjenu za Bosnu i Hercegovinu. S jasnom vizijom konkretnog djelovanja, sinoćnji skup u Tuzli nije protekao u izgovaranju fraza o opštepoznatom teškom stanju u zemlji, nego u smjernicama djelovanja na putu za oporavak zemlje", navodi se u saopćenju.

Iskazana je potreba za reformom obrazovnog i zdravstvenog sistema, reoganizacijom državnog aparata i vraćanjem digniteta građanima kako bi mogli da dostojanstveno žive od svoga rada u zemlji, zakona i sankcija za njihovo kršenje.

"Zamislite šta bi privrednicima značilo da se ukupni nameti za zaposlene sa sadašnjih 75 umanje na 40 posto. Država bi time, samo tim činom, značajno pomogla poslodavce, povećala kupovnu moć građana, a ne bi osiromašila, jer bi sredstva dobila kroz sistem PDV-a. To je vrlo lako provesti u djelo no nedostaje političke spremnosti izabranih ljudi koje je nemoguće pozvati na odgovornost iako ovu zemlju i građane koštaju mnogo", kazao je Mirsad Hadžikadić podsjetivši na svoje obećanje da će kao novi član Predsjedništva BiH na mjesečnom nivou izvještavati građane o učinjenom na ovoj poziciji.

"Probleme Bosne i Hercegovine ne mogu i ne znaju da riješe ljudi koji su do njih doveli. To moraju biti novi ljudi koji su sposobni, neopterećeni prošlošću i neokaljani sveprisutnom korupcijom, ljudi koji znaju da razmišljaju dugoročno, a djeluju konkretno", istakao je Hadžikadić.

Kampanja Mirsada Hadžikadića ne finansira se iz budžeta građana BiH nego putem donacija onih koji vjeruju u njegov uspjeh.

U uspjeh nezavisnog kandidata, čiji je cilj stvaranje prosperitetne države, vjeruje i velikan bh. glumišta Josip Pejaković koji je na skupu u Tuzli na svojevrstan način napravio sažetak dosadašnjeg političkog puta zemlje koju su do sada vodili neodgovorni političari.

Image

"Svaki Bošnjak, svaki Hrvat i svaki Srbin bio bi sretan da ga predstavlja takav čovjek. Njegov jedini konkurent nisu ovi njegovi protukandidati. Njegov najveći konkurent je njegova anonimnost, jer o njemu ljudi ne znaju ništa. E, zato sam odlučio da o tom čovjeku vrlo brzo znaju sve. Zato ću svu svoju snagu, energiju i ugled usredsrediti da objasnim ljudima, odavde i u svim velikim gradovima Bosne i Hercegovine, pa i malim, na televizijama, ko je profesor doktor Mirsad Hadžikadić", kazao je Pejaković.

Pejaković je bio vrlo realističan, direktan, šaljiv i nedvojben oko toga zašto glas građana može da bude iskra promjene nabolje ili nastavak "Životinjske farme".

Skup je dodatno afirmisao nastup mladog tuzlanskog gitariste Emila Hadžiefendića.

Mirsad Hadžikadić se na kraju ovog političkog skupa upriličenog u Narodnom pozorištu Tuzla zahvalio iskrama, odnosno članovima tima Platforme za progres koji su organizovali skup.
Last edited by Smrcak15 on 08/09/2018 20:08, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#1179 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Daj Bože. Samo, bojim se da ne razumiju ovo Bošnjaci.
black64

#1182 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by black64 »

mrjasmin wrote:Image
Image
Last edited by black64 on 08/09/2018 21:53, edited 1 time in total.
Smrcak15

#1184 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

mrjasmin wrote:
prejak nastup, steta sto je kratak, ali je nevjerovatan koji je to kapacitet od kandidata.

SAD DA SE JA OBRATIM NACIJI:

HARAM TI BILO BOSNJACE AKO NE GLASAS ZA OVAKVOG KANDIDATA U MORU UHLJUPA/PARAZITA OD POLITICARA, HARAM TI BILO I JOS 1000 PUTA HARAM TI BILO. ETO TOLIKO OD MENE.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1186 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

Smrcak15 wrote:ETO TOLIKO OD MENE.
amin, ja rabbi.
Bloo
Globalna šefica

#1187 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

Nakon ove Smrckove kletve moram glasat za Covica ili onog iz kockastoglavog iz SDA sto izgleda.kao cikac iz UP-a...
insomnia78

#1188 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by insomnia78 »

Kockalone
neon-x

#1189 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Budi merhametli Smrcak halali ipak ljudima... Mada ti sustina poruke nije daleko od legitimnosti. Stvarno treba biti posebna sorta pa ne prepoznati da Mirsad moze biti pocetak te nove politike koju svi prizivamo godinama.

Na stranu politicka strana ali covjek je zaista nevjerovatan. Koliko energije i kakav voljni momenat posjeduje. Sa takvim naucnim i profesionalnim referencama covjek je iz Amerike dosao ovdje u nasu kaljuzu i trucka se po nasim kozijim stazama sa jednog kraja zemlje na drugi da bi drzao predavanja pred 30 ljudi po nekakvim seoskim domovima i kafanama. Trosi svoje pare na kampanju, okupio volontere i studente oko sebe, snalazi se kako zna i umije da bi progurao svoju poruku nekako do sirih masa. U medjuvremenu ga blokiraju sa svih strana, minimiziraju ga nekakvi mediokriteti koji mu nisu ni do koljena, osim pokojeg hrabrijeg nonkonformiste nema znacajnije podrske ni od nase bajne bezmude inteligencije, ne odgovara nikome pretjerano talasanje, ni poziciji ni opoziciji, ugodniji je status quo kakav god da je, u njemu oni barem znaju da plivaju pa koliko jame jame..

Ipak, covjek je zatalasao fino, bice svega do izbora.
Billy The Pljuc

#1190 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Billy The Pljuc »

Sve je ovo divno krasno sjajno bajno od strane Mirsada Hadzikadica i moj duboki naklon ako su mu namjere zaista iskrene. Ono sto je meni nejasno je fakt da gosp. Hadzikadic nije glup covjek ali je glupost udarati na sisu koja doji sve politicke kvarnjake u BiH a to je budzet. Sve i da gosp. Hadzikadic zavrsi u predsjednistvu njegov ucinak na polju stvari koje on istice da treba promjeniti i popraviti ce biti minimalan da ne napisem nikakav. Njemu mora biti jasno da za bilo kakve promjene on mora imati jos dva istomisljenika na drugoj strani i svi oni skupa vecinu u zakonodavnim i inim tijelima nase domovine. To se na zalost nikada nece desiti kod nas jer je kod nas misao vodilja svakog politickog djelovanja na bilo kojem nivou, jedino i samo, uhljebljenje i talovi. Kad se radi o parama prevazilazi se svaki vid neslaganja i sva mrznja prema onim drugima bila ona istinita ili fejkirana, svi politicki ciljevi se stavljaju u zapecak itd. itd.
Ja da sam ovdje u vrijeme izbora dao bih svoj glas gosp. Hadzikadicu cisto iz zelje za promjenom a i pored saznanja da moj glas nece nista promjeniti a i da omoguci istom ulazak u predsjednistvo bice to na zalost jos samo cetiri godine statiranja u kukuruzu kako njega tako i mene kao nijemog posmatraca.
Hajd recite mi da sam u krivu.
problemnatravunu

#1191 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by problemnatravunu »

Billy The Pljuc wrote:Sve je ovo divno krasno sjajno bajno od strane Mirsada Hadzikadica i moj duboki naklon ako su mu namjere zaista iskrene. Ono sto je meni nejasno je fakt da gosp. Hadzikadic nije glup covjek ali je glupost udarati na sisu koja doji sve politicke kvarnjake u BiH a to je budzet. Sve i da gosp. Hadzikadic zavrsi u predsjednistvu njegov ucinak na polju stvari koje on istice da treba promjeniti i popraviti ce biti minimalan da ne napisem nikakav. Njemu mora biti jasno da za bilo kakve promjene on mora imati jos dva istomisljenika na drugoj strani i svi oni skupa vecinu u zakonodavnim i inim tijelima nase domovine. To se na zalost nikada nece desiti kod nas jer je kod nas misao vodilja svakog politickog djelovanja na bilo kojem nivou, jedino i samo, uhljebljenje i talovi. Kad se radi o parama prevazilazi se svaki vid neslaganja i sva mrznja prema onim drugima bila ona istinita ili fejkirana, svi politicki ciljevi se stavljaju u zapecak itd. itd.
Ja da sam ovdje u vrijeme izbora dao bih svoj glas gosp. Hadzikadicu cisto iz zelje za promjenom a i pored saznanja da moj glas nece nista promjeniti a i da omoguci istom ulazak u predsjednistvo bice to na zalost jos samo cetiri godine statiranja u kukuruzu kako njega tako i mene kao nijemog posmatraca.
Hajd recite mi da sam u krivu.
Definitivno, ja sam isto pobornik (jedine istine) , a to je da se mora imati prije svega parlamentarna većina od poštenih , a ne lopovskih kleronaci stranaka koji nastupaju kao da su ili strani plaćenici ili "mrtvi"lopovi , i rade samo za svoje istomišljenike, a ako od toga sta bude dobro i za državu, jbga, dobro je, bitno da smo se mi i naši mentori namirili ! I onda kad je jos i predsjednistvo prodržavno raspoloženo, eto napretka!

Uz to, ova anketa na FACE mi ne djeluje kao reprezentativna, koliko znam Face ide samo kablovskom distribucijom, dakle uglavnom u urbanim sredinama, a sta je sa misljenjem zatucanih i slabo obavjestenih glasača iz ruralnih sredina, kod njih jedino pale govori i podjela kesa sa kafom sokom i keksom!
Kikibombona

#1192 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

AmiĐa_Idriz wrote:Daj Bože. Samo, bojim se da ne razumiju ovo Bošnjaci.
Bosanski covjek nazalost nije na tom nivou svjesti da razumije ovakve poruke. Hadzikadic je kapacitet za znatno naprednija drustva. Zalosno je sto nismo u stanju prepoznati ovakve kandidate i pokrenuti pozitivne procese u BiH. Izgubit cemo jos puno vremena i nagomilati ogroman dug dok sazrijemo kao drustvo.

Bosanskom zaostalom covjeku ne zamjerim. On glasa iz neznanja.

Zamjerim uhljebima, interesdzijama i ostalima koji dobro znaju sta rade. Glasaju za ljude koji ne rade nista, ako vec ne pljackaju i rade druge kriminalno-koruptivne radnje. Odrzavaju nas u ratnoj psihozi, nanose ogromnu stetu drustvu. Ljudi otvoreno govore da ce glasati za likove poput Komsica ili Becirevica iako znaju da nece nista uraditi. Izlizani, ofucani politicari, koji nikad nista nisu napavili. I nikad nece, osim sto ce dizati kredite kako bi hranili stranacku armiju krvopija.

Radi njihove mizerne plate i cesto sitnog profita, budzetlije guraju drzavu u provaliju. Jedva cekam da se urusi sistem i da ostanu bez plate. Sto prije do toga dodje, sto prije dotaknemo dno, to ce prije krenuti proces oporavka.

Nisu krivi politicari, kriv je narod. Imamo slobodu, demokratiju, biramo koga zelimo. Mi smo poslodavci, ljude na vlasti smo sami izabrali. Nismo sposobni napraviti drzavu. Zasluzujemo sve lose sto ce nam se desiti u buducnosti.

Dodik/Ivanic - Dzaferovic/Becirevic - Covic/Komisc - ne mogu opisati kakav prezir osjecam dok tipkam svako od ovih sest imena. G A M A D!!
SSemir

#1193 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

spreca wrote:
drag_gost wrote:Par stvari ne znam, iako cu glasati za njega:

- Zasto mu ovo treba?

- Da li se sa porodicom vratio u BiH?

- Planira li nastaviti ziviti u BiH u slucaju neuspjeha?
100% ne...sta bi radio ovdje....ja nebih glasao za nekoga ko nema podrsku neke stranke iza sebe bez obzira sto je Kandidat dobar ,posten,pismen itd...
Šta ćete uraditi ukoliko ne budete izabrani za člana Predsjedništva BiH? Ostajete li u Bosni i Hercegovini i ostajete li u politici?

Ostajem u Bosni i Hercegovini, ostajem u politici. Ovo je dugoročni projekt, bez obzira na to šta bude na izborima. Mi ćemo nakon izbora formirati stranku koja će ići na sve nivoe vlasti na sljedećim općim izborima.

Sad ces reci sigurno da on laze
Banksy

#1194 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Dokle je šalabajzer...? :D
Nadzorna_ploca

#1195 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nadzorna_ploca »

Gospodine Hadzikadicu imate moj glas. :bih:
Smrcak15

#1196 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Platforma za progres - Problemi i rješenja
Prof. Hadžikadić predstavio pravce djelovanja

U Tuzli, 7. septembra, prof. Hadžikadić je prestavio probleme i rješenje na kojima planira raditi kada bude izabran za člana Predsjedništva.
Početkom svoje predizborne kampanje, u Tuzli, prof. Hadžikadić je predstavio rješenja na neka od problema s kojim se Bosna i Hercegovina suočava. Kako je naveo, neki od problema nisu u nadležnosti predsjednika države, ali su i dalje nešto na čijim rješenjima će raditi sa ostalim predstavnicima vlasti na svim nivoima.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ko to jos od stranaka ima ovakav program???
bob marley

#1197 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by bob marley »

Smrcak15 wrote:Platforma za progres - Problemi i rješenja
Prof. Hadžikadić predstavio pravce djelovanja

U Tuzli, 7. septembra, prof. Hadžikadić je prestavio probleme i rješenje na kojima planira raditi kada bude izabran za člana Predsjedništva.
Početkom svoje predizborne kampanje, u Tuzli, prof. Hadžikadić je predstavio rješenja na neka od problema s kojim se Bosna i Hercegovina suočava. Kako je naveo, neki od problema nisu u nadležnosti predsjednika države, ali su i dalje nešto na čijim rješenjima će raditi sa ostalim predstavnicima vlasti na svim nivoima.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Hadzikadic nosi sa sobom drzavnicku ideju. Ne zeli da bude predsjednik, zeli biti lider naroda, neko ko ce okupiti oko sebe pro-bosanske snage. Zato izlazi i izvan ingerencija clana predsjednistva jer nam treba zajednicki blok, neko vijece nacionalnog spasa. Jer je to o cemu je rijec danas. Spas zemlje, spas nacije.
Banksy

#1198 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Smrcak15 wrote:
Niko, nadajmo se, jer su podaci netačni.

Image

List of countries by unemployment rate

2017
Bosnia and Herzegovina 20.5

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... yment_rate
General War

#1199 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Banksy wrote:
Smrcak15 wrote:
Niko, nadajmo se, jer su podaci netačni.

Image

List of countries by unemployment rate

2017
Bosnia and Herzegovina 20.5

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... yment_rate
:lol:
sinuhe

#1200 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sinuhe »

Jes' neupucen. Dolje s njim.
Dodje li ikad do ujedinjenja ljevice?
Locked