Seyfo wrote:Ako za sve lose u BiH ima isto ili skoro isto i na zapadu, BEAT THIS: a) doktor broj 1 u bolnici broj 1 ima seficu koja ga zlostavlja. Nema se kome obratiti nego hodzi broj 1 (tj.Reisu). Reis ga saslusa i dogovori kaHvu sa Prvim u Bosnjaka,tj.Predsjednikom. Ovaj ga saslusa i obeca da ce zamoliti hanumu da ga popusti. Predsjednik zavrsi sa stocem u glavu i tri samara i jos smatra da je dobro prosao, a doktor broj 1 bude jos vise nagazen,te biva prisiljen napustiti bolnicu broj 1 tj.promijeniti agregatno stanje. Mada putem medija napada seficu, ona se ne sekira jer zna ko dobija izbore. b) Psi mi napali i izgrizli starog,dok sam dosao , u hitnoj mu vec previli ranu i rekli da nema tetanusa i da ga nabavi sam;kazu ako nema u Sarajevu,valjda ima u Zenici. Ja sam krenuo redom po apotekama i nadjoh tetanus na Obali,gdje su mi sugerisali da ih uzmem vise i drzim u frizideru jer ih cesto nema nigdje. U hitnoj mu dadose tetanus i ugodno se iznenadise da smo nasli jer dosta ljudi nakon ujeda ga jednostavno ne primi jer nema. Naoruzan tetanusima u frizideru,spreman cekam da psi ujedu jos nekog.
Sad su super bolnice, da vi'š kako je poslije rata bilo. Ja kao dijete slomio nos 1997. u nezgodi, iskrenuo se nos do obraza, stara nervni slom dobila kad me vidjela. Vodili me na Koševo, svaki dan kažu nema doktora, dođite sutradan. Deseti dan u čekaonici naiđe neki student medicine, pita jesmo li uz knjižicu i kovertu priložili. Nismo, jbg. nema se love nakon rata. On se sažali, kaže hajd' mali miran budi, uze nos prstima, krc lijevo, krc desno i ispravi ga nekako, kaže ne morate više dolaziti. Jest' da je malo uhero ostao, jest' da boli na promjene vremena, ali dobar je kakav je bio, hvala neznanom studentu
I kad kažu danas da ne valjaju bolnice