Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bazinga1234

#1176 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

Laertes wrote:
Bazinga1234 wrote:Sehic u prvih 11 večeras! :D
Clean sheet do sada.
Ove sezone nije primio nijedan gol :D

I Bicakcic počinje, protiv Bajerna. :thumbup:
Mali_Vuk

#1177 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Mali_Vuk »

Nije ih doduše mogao puni ni primit. Jedan šut u okvir gola imali ovi zeleni.

Ali imao je par dobrih hvatanja visokih lopti.
Bazinga1234

#1178 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

Hodžić u Videotonu, pridružuje se Anelu Hadžiću...
Logovan

#1179 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Sve oko reprezentacije na ovu temu. :mrgreen: :mrgreen:
Vitoo

#1180 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Vitoo »

Bazinga1234 wrote:Hodžić u Videotonu, pridružuje se Anelu Hadžiću...
:lol: :lol: novi Dzeko uz pjevaca.
luckylaka

#1181 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

jazzer wrote:
luckylaka wrote:Pa jeste goli prosjek golman koji je proglasen za najboljeg u L.S.Mozda je i Seha zbog love otisao u spor il mislis da je dzaba
Naravno da nije otisao dzaba ali svejedno ne mislim da ti je poredjenje na mjestu.

Prosinecki je izostavio Begovica, po meni opravdano. Sehic je prvi golman u naredne dvije utakmice,
opravdano.

Ali uporedjivati njih dvojicu je besmisleno.
Ma nestavlja Sehu u isti saf sa Begovicem gluho bilo ali brate nije ni Bega bas nesto puno kvalitetniji od Sehe.Najzad ovaj je sad tu mozda sledecu Bega bude malo pametniji ili Robi popustljiviji.Vidjecemo
luckylaka

#1182 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

I da upitam moderacije posto vidim da niko ne reaguje.Ima li neko da stane u kraj ovim provokatorima i trolovima kojima je svaki BiH igrac smutljivac,prevarant,levat sa obe lijeve.I manite se suplje,,prijavite,pa cemo reagovati"
Muhamed Đakmić

#1183 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

A šta da im radi moderacija?

Pa da podijele deset banova odmah što neko Prosinečkog naziva četnikom i ljubiteljem Thompsona, odnosno drugim riječima ustašom :D

Onda bi bilo da su babaroge.
cyprus

#1184 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Nepozivanje Begovića je samo nastavak Tuđmanove politike prema Bosni i Hercegovini... Prosinečki UZP-ovac :oops:

Dobiju li ban i ovi raniji sa sličnim insinuacijama, neće mi biti žao ako i ja zaplatim s njima :D
luckylaka

#1185 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Muhamed Đakmić wrote:A šta da im radi moderacija?

Pa da podijele deset banova odmah što neko Prosinečkog naziva četnikom i ljubiteljem Thompsona, odnosno drugim riječima ustašom :D

Onda bi bilo da su babaroge.
Ma ja u pravu si,mene budale
Vitoo

#1186 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Vitoo »

Kad je mogao Papet sa onolikom glavom helem moze ovaj stomakom. :zzzz: bosnjo na kvadrat.
shalla

#1187 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by shalla »

hrasno38 wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Kako ba na osnovu cega? Lik brani jebenih 200+ utakmica u jednoj od najjacih liga na svijetu, napravio transfer u Chelsea gdje je neko procjenio da im moze biti od koristi. I evo i dan danas brani u solidnoj premijerligaskoj ekipi. Sta je jebeni Sehic uradio naspram toga? Potuca se po znj ligama i napravi jebeni transfer u zenitu karijere u turski klub i sjedi na klupi.
Sta je uradio bilo koji drugi golman?
Jebe mi se za Begovica i za Sehica ali ne mogu mu papuce skinuti.
ma boli me kurac da je branio 1000 utakmica u Engleskoj i to za MU ako je u reprezentaciji supalj ko svicarski sir. Ista prica ko za Pjanica i Kolasinca.....u klubovima odlicni, fantasticni a u reprezentaciji karine. Zato sam i rekao da se 100% slazem sto je pozvao Sarica jer decko je u svim utakmicama u kojima je igrao za reprezentaciju izgarao i nije iznevjerio. Jebali vas vise klubovi....daj to sto u klubovima radis i u reprezentaciji. Kad je Pjanic pokazao vise od 50% onoga sto pokazuje u Juventusu??? vazda mu se naslo neko mudo da jku smeta...te mu smeta Miske...te mu smeta Medo....te ovo te ono.
Jebeni Sehic za razliku od "kralja" Begovica ima makar jedno priznanje u zivotu a to je da je bio najbolji golman grupne faze lige prvaka 2017/2018! Begovic to ne moze ni u msilima jer njegovi klubovi ne igraju u Evropi ali evo mogao je u Engleskoj biti makar jednu sezonu medju 2-3 prva golmana ali nema ga ni na mapi. Igra i Besic u Engleskoj pa sta?? Igrat u Engleskoj je ono sto je igrao Edin da iza tebe ostane nekakav trag....pa i kad odes iz kluba navijaci skandiraju tvoje ime!
Nisam posjetio ovaj podforum mjesecima (rahatniji sam 3x) i nisam pratio nijednu temu kako treba, sad malo čitam ovu pa samo da pitam za ovaj bold, dakle nije nikakav problem ako selektor ne zovne ni ovu dvojicu jer za reprezentaciju ne pružaju ni približno kao za klub? Ista se ova priča godinama provlačila Salihamidžiću, kao ne igra za BiH kao za Bayern. Pa naravno kad je u Bayernu igrao sa Effenbergom, Elberom a u BiH je neke utakmice morao igrati sa Sinišom Mulinom :-) E isto je tako sa Pjanićem, drugačije je kad u vezi pored sebe imaš Hadžića/Cimirota ili Khediru/Marchisia... Realno (kad sam se već uključio), nije ni Bega imao nekih aman utakmica za reprezentaciju ali tvrditi da je golman kurčeve klase je malo bezobrazno, čovjek ima 231 utakmicu u najjačoj ligi na svijetu i pritom ima 57 "clean sheets" utakmica :roll:

Poenta priče je ta da ga selektor nije zvao kao što tvrdi, kao što nije zvao ni Lulića, i tu imam problem sa selektorom, brate budi ustrajan i reci istinu, ti si selektor nemaš se kome šta pravdati, ovako ispada neozbiljan...

Riješili smo se mi Ušanovića i sličnih ali nije ova sadašnja garnitura nešto pretjerano bolja, pa moj malac od 4 godine vidi da na spisku ima par "menadžerskih" imena koji su tu isključivo da se prodaju ili su se prodali u ovih par tekmi pa da se zadrže tu još jednu dvije utakmice da ne bude preofirno. To je jedini razlog zašto Amar nije selektor, zato što Amar onakav tvrdoglav kakav jeste ne bi dopustio babi rođenom da mu kroji spisak...

Ali evo, od mene ima podršku, da ne bude da serem a priori a nismo odigrali ni 5 tekmi kako treba, samo da ima nelogičnosti ima al hajde, valjda nam je takav grah pao...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1188 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:ma boli me kurac da je branio 1000 utakmica u Engleskoj i to za MU ako je u reprezentaciji supalj ko svicarski sir. Ista prica ko za Pjanica i Kolasinca.....u klubovima odlicni, fantasticni a u reprezentaciji karine. Zato sam i rekao da se 100% slazem sto je pozvao Sarica jer decko je u svim utakmicama u kojima je igrao za reprezentaciju izgarao i nije iznevjerio. Jebali vas vise klubovi....daj to sto u klubovima radis i u reprezentaciji. Kad je Pjanic pokazao vise od 50% onoga sto pokazuje u Juventusu??? vazda mu se naslo neko mudo da jku smeta...te mu smeta Miske...te mu smeta Medo....te ovo te ono.
Jebeni Sehic za razliku od "kralja" Begovica ima makar jedno priznanje u zivotu a to je da je bio najbolji golman grupne faze lige prvaka 2017/2018! Begovic to ne moze ni u msilima jer njegovi klubovi ne igraju u Evropi ali evo mogao je u Engleskoj biti makar jednu sezonu medju 2-3 prva golmana ali nema ga ni na mapi. Igra i Besic u Engleskoj pa sta?? Igrat u Engleskoj je ono sto je igrao Edin da iza tebe ostane nekakav trag....pa i kad odes iz kluba navijaci skandiraju tvoje ime!
shalla wrote:Nisam posjetio ovaj podforum mjesecima (rahatniji sam 3x) i nisam pratio nijednu temu kako treba, sad malo čitam ovu pa samo da pitam za ovaj bold, dakle nije nikakav problem ako selektor ne zovne ni ovu dvojicu jer za reprezentaciju ne pružaju ni približno kao za klub? Ista se ova priča godinama provlačila Salihamidžiću, kao ne igra za BiH kao za Bayern. Pa naravno kad je u Bayernu igrao sa Effenbergom, Elberom a u BiH je neke utakmice morao igrati sa Sinišom Mulinom :-) E isto je tako sa Pjanićem, drugačije je kad u vezi pored sebe imaš Hadžića/Cimirota ili Khediru/Marchisia... Realno (kad sam se već uključio), nije ni Bega imao nekih aman utakmica za reprezentaciju ali tvrditi da je golman kurčeve klase je malo bezobrazno, čovjek ima 231 utakmicu u najjačoj ligi na svijetu i pritom ima 57 "clean sheets" utakmica :roll:

Poenta priče je ta da ga selektor nije zvao kao što tvrdi, kao što nije zvao ni Lulića, i tu imam problem sa selektorom, brate budi ustrajan i reci istinu, ti si selektor nemaš se kome šta pravdati, ovako ispada neozbiljan...

Riješili smo se mi Ušanovića i sličnih ali nije ova sadašnja garnitura nešto pretjerano bolja, pa moj malac od 4 godine vidi da na spisku ima par "menadžerskih" imena koji su tu isključivo da se prodaju ili su se prodali u ovih par tekmi pa da se zadrže tu još jednu dvije utakmice da ne bude preofirno. To je jedini razlog zašto Amar nije selektor, zato što Amar onakav tvrdoglav kakav jeste ne bi dopustio babi rođenom da mu kroji spisak...

Ali evo, od mene ima podršku, da ne bude da serem a priori a nismo odigrali ni 5 tekmi kako treba, samo da ima nelogičnosti ima al hajde, valjda nam je takav grah pao...
Vidi drug Pjanic od kada igra za reprezentaciju uvijek se trazila dlaka u jajetu zasto slabo igra i uvijek ga je neko gusio. Pa kako nije Misketa niko gusio?? Salihamidzic je gledao na svaki moguci nacin da izbjegne igranje mada mu se ne moze prigovoriti da kada je nastupao onda je to bilo sasvim OK. Nije jednom napravi crveni karton bez ikakvog razloga i nekih hiljadu razloga izmisljao da ne igra. Zato je za 10 godina skupio samo 43 nastupa a recimo Vedo za godinu vise 83 a Edin za godinu vise 93.
Begovic nije karina od golmana i ja licno to nisam nikada napisao ali nije ni golmancina kojoj treba biti zabetonirana pozicija u prvih 11. Begovic u reprezentaciji nije pokazao kapacitet o kojem se prica i u tome je poenta. Daleko od toga da je Sehic bolji golman od njega ali gori sigurno nije. I jedan i drugi imaju svoje i dobre i lose golmanske osobine. Medjutim i Begovic je imao prilika i u Celziju da pokaze svoju klasu ali je pokazao kikseve i zato je bio konstatno rezerva. Naravno ja aposlutno ne mislim da on treba da se zabetonira na klupu ali isto tako treba da zna da niko nije od boga dat i da u ovoj reprezentaciji oism mozda priblizno Edina i Pjanica zutom tesko moze ko da opepeli o fudbalu.
shalla

#1189 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by shalla »

Pazi, neću uopšte da ulazim u priču oko Begovića, možda sam i subjektivan ali po meni je i selektorov pristup pičkast, to je isto kao da ti šef kaže "ok možeš izaći sa posla" i onda ti spucati 10% od plate zbog toga... Ali neću, ne želim da serem na selektora, kratak period je na klupi...

Ja se samo osvrćem na logiku tog boldiranog dijela, po meni je to niđe veze, dakle sve te koji za reprezentaciju ne pružaju koliko i za klub ne trebamo ni zvati jebiga, daj nam ove što izgaraju. Naravno da ne branim ni te igrače koji prehodaju utakmicu ali ima tu i do selektora, do atmosfere, veliki broj faktora tu igra ulogu. Nažalost, ni mi ni Srbija nemamo taj nacionalni naboj igranja za reprezentaciju kao što ima Hrvatska, teško mi je to priznati ali je tako. Kod nas igrači dolazak na okupljanje kao i same utakmice gledaju kao na odmor, jebiga. Kad je pristup bio pravi tada smo se i plasirali, sve ostalo je bila žešća kurcobolja...
hrasno38

#1190 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

shalla wrote:Pazi, neću uopšte da ulazim u priču oko Begovića, možda sam i subjektivan ali po meni je i selektorov pristup pičkast, to je isto kao da ti šef kaže "ok možeš izaći sa posla" i onda ti spucati 10% od plate zbog toga... Ali neću, ne želim da serem na selektora, kratak period je na klupi...

Ja se samo osvrćem na logiku tog boldiranog dijela, po meni je to niđe veze, dakle sve te koji za reprezentaciju ne pružaju koliko i za klub ne trebamo ni zvati jebiga, daj nam ove što izgaraju. Naravno da ne branim ni te igrače koji prehodaju utakmicu ali ima tu i do selektora, do atmosfere, veliki broj faktora tu igra ulogu. Nažalost, ni mi ni Srbija nemamo taj nacionalni naboj igranja za reprezentaciju kao što ima Hrvatska, teško mi je to priznati ali je tako. Kod nas igrači dolazak na okupljanje kao i same utakmice gledaju kao na odmor, jebiga. Kad je pristup bio pravi tada smo se i plasirali, sve ostalo je bila žešća kurcobolja...
Naravno da ih treba ohladiti ako tako igraju duze vrijeme pa niko nije od boga dat. Sta treba samo zato sto se zove Pjanic, Dzeko, Begovic ili ti ne znam kako treba da igra u reprezentaciji iako u njoj ne pruza nista. Ja se sa tim ne slazem i ponovit cu da vise volim gledati Sarica koji skace za loptom na glavu nego lucidne poteze Pjanica od kojih reprezentacija nema nikakve koristi. Sta vrijedi reprezentaciji to sto Begovic na TM-u kosta 10 miliona kada svaki iole ozbiljniji udarac ili slobodan udarac je zavrsio iza njegovih ledja. A naravno svi smo nekako sa strane skolonili to neodazvanje na prijateljske utakmice sto se u svim reprezentacijama smatra vrlo ozbiljnim prekrsajem. Zuti je rekao da ga je pustio jednu ali za drugu da su razlozi bili nikakvi. Stvar kod nas navijaca je generalno sto napravimo famu oko pojedinih igraca zato sto oni igraju odlicno u klubovima. Najbolji primjer je Kolasinac kojeg se ovdje dize u nebesa iako za reprezentaciju jos uvijek nije naparavio ama bas nista...dapace kad je najvise trebalo zavio je u crno...ne naravno svjesno i namjerno protiv Argentine ali je zato protiv Kipra setao dok su kiprani derali nasu mrezu.
shalla

#1191 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by shalla »

Ok, poštujem, isto sam i ja komentarisao za Kolašinca, previše je indolentan bio na nekim utakmicama.
E sad, jel smatraš da je to tvoj, moj ili selektorov potez da i njega i ostale šetače motiviše do maksimuma? I nikako ne nepozivanjem (jer to nije nikakva mjera, nigdje to nikad nije upalilo, da je probudilo motivaciju u igraču) već je stručni štab taj koji treba u igraču probuditi toliku volju da dođe na okupljanje prvi i bude našpanovan 110%. Jebiga, nije posao selektora i stručnog štaba samo googlati BH igrače, probrati 23 za spisak i pokupiti par vježbi da mogu raditi na treningu i prst u uši. Da mi imamo selektora kakvog nemamo, niti smo imali, niti ćemo imati, taj isti i Kolašinac i Begović i Pjanić i Džeko bi preorali teren svaku utakmicu i time davali primjer mlađima...

Kontaš me šta govorim, niko od igrača nije Bogom dan, tu se slažem ali isto tako smatram da je uloga stručnog štaba tu ključna jer naravno da se sa 100% motivisanim Kolašincem ne može mjeriti nijedan naš lijevi bočni, isto tako sa pravim Begovićem se ne može mjeriti nijedan naš golman, itd, poziciju po poziciju...
hrasno38

#1192 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

shalla wrote:Ok, poštujem, isto sam i ja komentarisao za Kolašinca, previše je indolentan bio na nekim utakmicama.
E sad, jel smatraš da je to tvoj, moj ili selektorov potez da i njega i ostale šetače motiviše do maksimuma? I nikako ne nepozivanjem (jer to nije nikakva mjera, nigdje to nikad nije upalilo, da je probudilo motivaciju u igraču) već je stručni štab taj koji treba u igraču probuditi toliku volju da dođe na okupljanje prvi i bude našpanovan 110%. Jebiga, nije posao selektora i stručnog štaba samo googlati BH igrače, probrati 23 za spisak i pokupiti par vježbi da mogu raditi na treningu i prst u uši. Da mi imamo selektora kakvog nemamo, niti smo imali, niti ćemo imati, taj isti i Kolašinac i Begović i Pjanić i Džeko bi preorali teren svaku utakmicu i time davali primjer mlađima...

Kontaš me šta govorim, niko od igrača nije Bogom dan, tu se slažem ali isto tako smatram da je uloga stručnog štaba tu ključna jer naravno da se sa 100% motivisanim Kolašincem ne može mjeriti nijedan naš lijevi bočni, isto tako sa pravim Begovićem se ne može mjeriti nijedan naš golman, itd, poziciju po poziciju...
Za Kolasinca se slazem da ako igra kako treba nema boljeg ali za Begovica se ne slazem da je nesto bolji golman od Sehica. Ali to je moje misljenje i zaista nema blage veze sa tim sto navijam za Zelju. Nisam ja kriv sto u ovoj drzavi uglavnom Zeljo izbacuje dobre golmane :)
luckylaka

#1193 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Samo ce rezultati pokazati ko je u pravu Robi ili Bega.Poraz u jednoj od prve dvije utakmice je pocetak kraja selektora sto mnogi vrlo rado ocekuju da bi ubacili svog brku,pobjede ce pokazati da Robi radi sa stilom.Da vidimo
hrasno38

#1194 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

luckylaka wrote:Samo ce rezultati pokazati ko je u pravu Robi ili Bega.Poraz u jednoj od prve dvije utakmice je pocetak kraja selektora sto mnogi vrlo rado ocekuju da bi ubacili svog brku,pobjede ce pokazati da Robi radi sa stilom.Da vidimo
Pa kakve veze ce imati poraz ako golman ne bude imao nikakve krivice? Javnost je podjeljena pola daje podrsku a pola ne ovom potezu. Al jebi ga kad vodis firmu onda neke stvari radis na svoju odgovornost i ako dobijemo ove obadvije utakmice Begu nece niko ni spomenuti. To ti je klasika kod nas.
Ironman_88

#1195 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ironman_88 »

Da je Hrvat i/li da je bio pod Maminjovom palicom, otišao bi u ligu petice za minimalno 8-10 mio po trenutnim cijenama na tržištu, ovako mađarska liga majka.
luckylaka

#1196 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

hrasno38 wrote:
luckylaka wrote:Samo ce rezultati pokazati ko je u pravu Robi ili Bega.Poraz u jednoj od prve dvije utakmice je pocetak kraja selektora sto mnogi vrlo rado ocekuju da bi ubacili svog brku,pobjede ce pokazati da Robi radi sa stilom.Da vidimo
Pa kakve veze ce imati poraz ako golman ne bude imao nikakve krivice? Javnost je podjeljena pola daje podrsku a pola ne ovom potezu. Al jebi ga kad vodis firmu onda neke stvari radis na svoju odgovornost i ako dobijemo ove obadvije utakmice Begu nece niko ni spomenuti. To ti je klasika kod nas.
De Boga ti pa kod nas se trazi bilo kakav razlog da se nepozeljni napadnu.Ti ko da si od juce ovdje.
Muhamed Đakmić

#1197 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ironman_88 wrote:
Da je Hrvat i/li da je bio pod Maminjovom palicom, otišao bi u ligu petice za minimalno 8-10 mio po trenutnim cijenama na tržištu, ovako mađarska liga majka.
Nije kvalitet, nema to veze sa nacionalnošću.
Ironman_88

#1198 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ironman_88 »

Muhamed Đakmić wrote:
Ironman_88 wrote:
Nije kvalitet, nema to veze sa nacionalnošću.
Mamić je i manje kvalitete uturivao za velike pare, o tome se radi.
Reuf-Refko

#1199 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Reuf-Refko »

joj kad vidim ljudi pisu romane...pa mogli ste knjigu izdat!!! mani suplju...nego, mislim, od Gojaka ce bit igrac haman :-D
luckylaka

#1200 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Reuf-Refko wrote:joj kad vidim ljudi pisu romane...pa mogli ste knjigu izdat!!! mani suplju...nego, mislim, od Gojaka ce bit igrac haman :-D
Za sada igraci od kojih se nesto vise ocekivalo-Gojak-Hodzic-Duljevic -Bajic-Prcic- ni sjena od igraca.Daj boze da krene na bolje
Locked