Ja od narednog prvenstva imam očekivanja kao za Afriku 2010. Čim to nije u nekoj fudbalskoj zemlji, već čisto politički izbor, pišaj ga odmah...Muhamed Đakmić wrote:Naravno, zapadnoevropski licemjeri i borci za ljudska prava su se svojski potrudili da uoči prvenstva ocrne Rusiju, a zasad je vjerovatno jedno od najboljih prvenstava ikad.
Jednako kako sad pokušavaju da ocrne Katar, a ne sumnjam da će i ono biti vrhunsko.
21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- sve_ovo_ja
#1176 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
- Muhamed Đakmić
#1177 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Pa i za Rusiju su tvrdili da je politički. Ali svako prvenstvo je političko i to je problem.sve_ovo_ja wrote:Ja od narednog prvenstva imam očekivanja kao za Afriku 2010. Čim to nije u nekoj fudbalskoj zemlji, već čisto politički izbor, pišaj ga odmah...Muhamed Đakmić wrote:Naravno, zapadnoevropski licemjeri i borci za ljudska prava su se svojski potrudili da uoči prvenstva ocrne Rusiju, a zasad je vjerovatno jedno od najboljih prvenstava ikad.
Jednako kako sad pokušavaju da ocrne Katar, a ne sumnjam da će i ono biti vrhunsko.
Svako prvenstvo dosad je dobijeno na "hediju", nema nikakvih izuzetaka.
- cyprus
#1178 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Meni je svako svjetsko prvenstvo poseban događaj... Taman da svaka utakmica završava 0:0 uz zvuke vuvuzela, ja bih uživao... Ne razumijem kako to svjetsko prvenstvo uopšte može biti loše
A što se tiče izbora domaćina, kad je neka netipična fudbalska država, to je po meni samo dodatna čar...
Jedino se bojim da ga ovo sa 48 reprezentacija ne sjebe... Nije mi toliko ni do razrjeđivanja kvalitete, koliko do razjebavanja sadašnjeg formata, koji je taman, i do činjenice da će se slabo šta stić upratit valjano u tom metežu... Kako li će tek izgledat Paninijev album
A što se tiče izbora domaćina, kad je neka netipična fudbalska država, to je po meni samo dodatna čar...
Jedino se bojim da ga ovo sa 48 reprezentacija ne sjebe... Nije mi toliko ni do razrjeđivanja kvalitete, koliko do razjebavanja sadašnjeg formata, koji je taman, i do činjenice da će se slabo šta stić upratit valjano u tom metežu... Kako li će tek izgledat Paninijev album
- Ajatolah_
#1179 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Meni je izbor Rusije od starta pun pogodak jer oni već imaju solidne klubove, igra se po gradovima od milion+ stanovnika, ali pretežno na nekakvim sivim depresivnim stadionima iz vakta SSSR-a sa relativno malim posjetama...Njihov fudbal bi mogao dobro profitirati od ovog.
Za Katar nisam siguran šta da mislim, nemam ništa protiv te egzotike ali volim vidjeti tu neku komponentu ulaganja u fudbalsku infrastrukturu iz fudbalskih razloga, dakle popularizacija, modernizacija... U Kataru to ne vidim.
Za Katar nisam siguran šta da mislim, nemam ništa protiv te egzotike ali volim vidjeti tu neku komponentu ulaganja u fudbalsku infrastrukturu iz fudbalskih razloga, dakle popularizacija, modernizacija... U Kataru to ne vidim.
Last edited by Ajatolah_ on 25/06/2018 00:01, edited 3 times in total.
- Tvrtko II Kotromanić
#1180 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
nastranu politika i sve to, ne zelim da se uvlacimo u teme sa anamonog podforuma, ko god da je domacin, meni je bitno da drzava ima neku fudbalsku tradiciju i neku fudbalsku kulturu
sto se te 2 stvari tice Rusija je pun pogodak
Katar ne bih komentarisao, ali recimo za 2016 mi je bas zao Maroka, opet kazem, nastranu politika i sve, al to je recimo zemlja sa iste 2 stvari
sto se te 2 stvari tice Rusija je pun pogodak
Katar ne bih komentarisao, ali recimo za 2016 mi je bas zao Maroka, opet kazem, nastranu politika i sve, al to je recimo zemlja sa iste 2 stvari
- Romanista 101%
#1181 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Mozda ga budu pravili iz 2 dijela, part l i part llcyprus wrote:Kako li će tek izgledat Paninijev album
- nKrkan
#1182 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Kakav shitstorm u najavi.
Utakmica Engleska Belgija će biti negledljiva
- sve_ovo_ja
#1183 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Treba jos tonu stvari da se poklopi, da bi ovako dalje bilo...
-
bulevarmostar
#1184 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ako tako parovi budu, na lijevoj strani 12 titula, na desnoj 2. Nadam se finalu Col - Fra/Bel.
- Point.
#1185 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Je li ovo sa 48 reprezentacija gotova stvar? Meni zvuči puno, ali eto kažu da je to samo jedna utakmica više za potencionalnog prvaka.cyprus wrote:Meni je svako svjetsko prvenstvo poseban događaj... Taman da svaka utakmica završava 0:0 uz zvuke vuvuzela, ja bih uživao... Ne razumijem kako to svjetsko prvenstvo uopšte može biti loše![]()
- Logovan
#1186 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
PortugalnKrkan wrote:
Kakav shitstorm u najavi.
Utakmica Engleska Belgija će biti negledljiva
Francuska
Brazil
Belgija
Španija
Hrvatska
Švicarska
Engleska
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1187 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Kako se krizaju grupe?p206 wrote:gledajući sadašnje stanje po grupama, već u osmini bi mogli vidjeti Fra-Arg i Bra-Njem
- turbofolk
#1188 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
A i ova dva desno bi lahko mogla preći na lijevu stranu nakon zadnjeg kola po grupamabulevarmostar wrote:Ako tako parovi budu, na lijevoj strani 12 titula, na desnoj 2. Nadam se finalu Col - Fra/Bel.
- AmiĐa_Idriz
#1189 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Jeste, na onom Prvenstvu što su skoro dobili SAD, Kanada i Meksiko će prvi put biti implementirano.Point. wrote:Je li ovo sa 48 reprezentacija gotova stvar? Meni zvuči puno, ali eto kažu da je to samo jedna utakmica više za potencionalnog prvaka.cyprus wrote:Meni je svako svjetsko prvenstvo poseban događaj... Taman da svaka utakmica završava 0:0 uz zvuke vuvuzela, ja bih uživao... Ne razumijem kako to svjetsko prvenstvo uopšte može biti loše![]()
- Muhamed Đakmić
#1190 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Nije potencionalni prvak, potencijalni

I mislim čak da nije utakmica više za prvaka, nego isti broj utakmica kao dosad.
16 grupa po tri ekipe, svi igraju po dvije utakmice. Treća utakmica šesnaestina finala, četvrta osmina finala, peta četvrtfinale, šesta polufinale, sedma finale. Užasan sistem takmičenja generalno.
I mislim čak da nije utakmica više za prvaka, nego isti broj utakmica kao dosad.
16 grupa po tri ekipe, svi igraju po dvije utakmice. Treća utakmica šesnaestina finala, četvrta osmina finala, peta četvrtfinale, šesta polufinale, sedma finale. Užasan sistem takmičenja generalno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1191 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ovo kako je sad je nekako optimalno.
Isto važi i za EP.
Ali, ovo ti je po onoj....mijenjaj nas, mijenjaj nas.
Samo nek se nešto mijenja, ambalaža rotira.
Isto važi i za EP.
Ali, ovo ti je po onoj....mijenjaj nas, mijenjaj nas.
Samo nek se nešto mijenja, ambalaža rotira.
- turbofolk
#1192 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ovo nisam znao, mislio sam da dodaju još 4 grupe po 4, pa onda i neki trećeplasirani imaju šansu.Muhamed Đakmić wrote:Nije potencionalni prvak, potencijalni![]()
Znači samo dvije utakmice jedna reprezentacija igra u grupi. Ovdje se neće imati pravo na kiks. Prvu podbaciš i doviđendo. Argentini bi sad već bilo mahanje
- Muhamed Đakmić
#1193 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Pa ne bih rekao da je baš tako, jer dvije reprezentacije idu dalje.
Dakle sa dva remija imaš barem 70% šanse za prolaz grupe. Nešto kao EURO 2016, samo pošto idu sve druge dalje, igrat će se totalne bunkerčine. Da napomenem da je ovo zasad samo prijedlog, koji doduše ima najveću podršku, ali bit će užas ako se stvarno usvoji.
Dakle sa dva remija imaš barem 70% šanse za prolaz grupe. Nešto kao EURO 2016, samo pošto idu sve druge dalje, igrat će se totalne bunkerčine. Da napomenem da je ovo zasad samo prijedlog, koji doduše ima najveću podršku, ali bit će užas ako se stvarno usvoji.
- turbofolk
#1194 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
U pravu siMuhamed Đakmić wrote:Pa ne bih rekao da je baš tako, jer dvije reprezentacije idu dalje.
Promaklo mi je da samo jedna ekipa ispada, a mislo sam da samo jedna prolazi
- Muhamed Đakmić
#1195 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Evo nađoh da je sistem već usvojen.
Dakle, mrtvo bunkerašenje prve dvije utakmice
Dakle, mrtvo bunkerašenje prve dvije utakmice
- cyprus
#1196 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Pa dobro, to je realno i najbolji, tj. najmanje loš sistem za 48 ekipa... Gore bi bilo da imaš 12 grupa po 4, pa da onda dalje ide i osam najboljih trećihMuhamed Đakmić wrote:Pa ne bih rekao da je baš tako, jer dvije reprezentacije idu dalje.
Fazon je samo što za 48 ekipa ne možeš napraviti dobar sistem, nego samo upravo to - tražiti najmanje glup...
A što im je trebalo da ovo diraju?
Ako je iko fan i zagovornik promocije malih timova, to sam onda ja... Ali nema ih smisla ovako gurat... Eto, dolazit će na svjetsko prvenstvo lakše i Burkina Faso, i Uzbekistan, i Haiti, i još neki tako... Ali to tad neće biti takav 'big deal'... Doći će i šta... U tom metežu niko neće neku posebnu pažnju obratiti na njih...
Isto važi i za Evropsko... Eto, sad su nam vrata više otvorena... Ali sad kad su pored tebe tamo i Albanija, Sjeverna Irska, Mađarska, možda Bjelorusija, Gruzija, Azerbejdžan i slični, nije to više taj osjećaj da si plasmanom postigao nešto veliko kao što je bio ranije...
- AmiĐa_Idriz
#1197 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Mi se nećemo ni na te masovne orgije plasirati 
- animals
#1198 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Pa u ovakvim sistemima, ce Keane postati hladno strijelac turnira, jer je zabio pet golova,
jakoj Panami i Tuneziji..
a Ronaldo zabije Spaniji tri, pa ce mu i to biti malo..
jakoj Panami i Tuneziji..
a Ronaldo zabije Spaniji tri, pa ce mu i to biti malo..
- Muhamed Đakmić
#1199 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Ma neće Keane sto posto biti prvi strijelac turnira, evo da se kladimo u hiljadu maraka odmah sad. Rekao bih i više, ali nećeš htjeti 
Cyprus, slažem se potpuno, više sam govorio o tome da je debilno što ikako mora biti 48. I Evropsko je permanentno uništeno, zapravo mu je jedina nada da se proširi na 32 reprezentacije. Mada je to svakako debilno, ali svaki broj koji je eksponent broja 2 je smislen, sve što je u kontru tome je preglupo.
Cyprus, slažem se potpuno, više sam govorio o tome da je debilno što ikako mora biti 48. I Evropsko je permanentno uništeno, zapravo mu je jedina nada da se proširi na 32 reprezentacije. Mada je to svakako debilno, ali svaki broj koji je eksponent broja 2 je smislen, sve što je u kontru tome je preglupo.
- Logovan
#1200 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.
Pa ako bi dogurao recimo do polufinala, onda bi i mogao biti prvi strijelac.Muhamed Đakmić wrote:Ma neće Keane sto posto biti prvi strijelac turnira, evo da se kladimo u hiljadu maraka odmah sad. Rekao bih i više, ali nećeš htjeti