Fudbal, nogomet i još ponešto

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
°u°

#1176 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by °u° »

Odbrana Ronaldinhovog advokata "Sud nije uzeo u obzir da Ronaldinho nije znao da je počinio zločin jer nije razumio da su mu dani lažni dokumenti, on je budala". :lol:

Koji idiot hljebe dragi. Koliko god bio dobar igrač još je veći krelac
pizarro

#1177 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by pizarro »

u brazilu mu oduzeti dokumenti zbog neplacene kazne i svi to znaju a onda ide u paragvaj da nastupi javno :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1178 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by _BataZiv_0809 »

Prebacujem na prigodnu temu :thumbup:

Point. wrote: 09/03/2020 22:52 Bila su to vremena, posebno calcia. Ja sam počeo Lazio pratiti kad je Alen Bokšić potpisao, fina boja dresa a luda ekipa, namarišu Fiorentinu 6 komada, vikend poslije zijane od Foggie ili Salernitane. Thomas Doll, Gascoigne, Di Matteo, Aaron Winter, napad Bokšić, Casiraghi i Tito Signori a sa klupe Zeman. Luda ekipa.

Slabo će se više dešavati da ti neki autsideri uzmu prvenstvo, poput Sampdorije, Werder Bremena ili La Coruñe. Desio se eto Leicester i Montpellier ali sve govori da će bogati papci sve uraditi da se to više ne desi. Fudbal je postao gadan biznis nekolicine azijskih i američkih papaka koji nisu u klubovima iz prvenstveno ljubavi poput nekada Morattija, Cragnottija, Cecchi Gorija, Sensija nego samo radi love i fol glume elitu. A love im nikad dosta, samo daj daj daj još. Jebo to.
Eh da, i ja sam tog nesretnog Bokšića favorizirao, bio mi je drag igrač, drazi i od Šukera i Prosinečkog i Mijatovića i ustaše Bobana.....U to poslijeratno vrijeme u BiH si sport mogao pratiti iole kvalitetno samo na hrvatskim kanalima, a oni su forsirali svoje igrače u stranim ligama. Zeman je bio luđak, stara i izumrla škola trenera diktatora, nije on pasao Bokšiću, to se vidjelo tek kad se vratio u Lazio pod S.G.E.

A onda dođe ta mitska 1999, doduše ja sam tad počeo Bayern pratiti, ali i dalje u svaka doba dana i noći znam izrecitovati: Markeđani-Pankaro-Sensini-Nesta-Negro-Nedved-Mihajlovic-Veron-Almejda-Salas-Inzagi :kiss:

Dobra godina za sport, u formuli 1 luda sezona, u ligi prvaka ludo finale, tačno ne mogu vjerovati da je prošlo 20 godina :-)

Što kažeš načekat ćemo se da opet neki Kaiserslautern ili neka Boavista uzmu prvenstvo, ali nadam se da nećemo još dugo da Lazio uzme :kiss:

Evo jedna za ovu priliku, meni lično najljepša navijačka pjesma, naravno poslije Ofingeri-Samo Čelik :kiss:

Point.

#1179 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 09/03/2020 23:38 Prebacujem na prigodnu temu :thumbup:

Point. wrote: 09/03/2020 22:52 Bila su to vremena, posebno calcia. Ja sam počeo Lazio pratiti kad je Alen Bokšić potpisao, fina boja dresa a luda ekipa, namarišu Fiorentinu 6 komada, vikend poslije zijane od Foggie ili Salernitane. Thomas Doll, Gascoigne, Di Matteo, Aaron Winter, napad Bokšić, Casiraghi i Tito Signori a sa klupe Zeman. Luda ekipa.

Slabo će se više dešavati da ti neki autsideri uzmu prvenstvo, poput Sampdorije, Werder Bremena ili La Coruñe. Desio se eto Leicester i Montpellier ali sve govori da će bogati papci sve uraditi da se to više ne desi. Fudbal je postao gadan biznis nekolicine azijskih i američkih papaka koji nisu u klubovima iz prvenstveno ljubavi poput nekada Morattija, Cragnottija, Cecchi Gorija, Sensija nego samo radi love i fol glume elitu. A love im nikad dosta, samo daj daj daj još. Jebo to.
Eh da, i ja sam tog nesretnog Bokšića favorizirao, bio mi je drag igrač, drazi i od Šukera i Prosinečkog i Mijatovića i ustaše Bobana.....U to poslijeratno vrijeme u BiH si sport mogao pratiti iole kvalitetno samo na hrvatskim kanalima, a oni su forsirali svoje igrače u stranim ligama. Zeman je bio luđak, stara i izumrla škola trenera diktatora, nije on pasao Bokšiću, to se vidjelo tek kad se vratio u Lazio pod S.G.E.

A onda dođe ta mitska 1999, doduše ja sam tad počeo Bayern pratiti, ali i dalje u svaka doba dana i noći znam izrecitovati: Markeđani-Pankaro-Sensini-Nesta-Negro-Nedved-Mihajlovic-Veron-Almejda-Salas-Inzagi :kiss:

Dobra godina za sport, u formuli 1 luda sezona, u ligi prvaka ludo finale, tačno ne mogu vjerovati da je prošlo 20 godina :-)

Što kažeš načekat ćemo se da opet neki Kaiserslautern ili neka Boavista uzmu prvenstvo, ali nadam se da nećemo još dugo da Lazio uzme :kiss:

Evo jedna za ovu priliku, meni lično najljepša navijačka pjesma, naravno poslije Ofingeri-Samo Čelik :kiss:

Kakva sjećanja budi u meni ta ekipa. Salas i Veron kad su došli kad nisam pišnuo od sreće. Pred tu sezonu Cragnotti je prodao Vierija Interu a doveo Kenneth Anderssona kao zamjenu. Poslije ga u januaru vratio Bologni a doveo Silver Fox Ravanellija a SGE je insistirao na dovođenju i metuzalema Lombarda, ne iz čisto prvenstveno fudbalskih razloga nego zbog pobjedničkog mentaliteta kojeg su imali od ranije. Sam je rekao da je to bio ključ pobjede. Sad me trnci prođu kad pomislim na gol Simeonea glavom na Delle Alpi. Tog trenutka sam i ja počeo vjerovati u scudetto, mada su lopovi imali guranje sudija do samog kraja dok Collina nije uzeo stvar u svoje ruke. :mrgreen:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1181 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Pitar sa Kariba »

studeni76

#1182 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by studeni76 »

Fake news.
Kao da je to tako prosto hotel preuredit u bolnicu
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1183 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Pitar sa Kariba »

Da evo vidjeh, Marca zajebala....
perscitus

#1184 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by perscitus »

Image

Nelson Mandela je slobodan nakon 27 godina ropstva. Pinochet je odstupio sa mjesta predjsednika. Farmer Alberto Fujimori pobijedio je nobelovca Maria Vargasa Llosu na izborima za predsjednika Perua i tako produbio krizu. U Kolimbiji je ubijen kandidat za predsjednika Bernardo Jaramillo, a vojska iz helikoptera otvara rafalnu paljbu na narko bosa Rodrigueza Gachu, jednog od deset najbogatijih ljudi na svijetu. Amerika opet jaše Panamu, po 21 put. Kilometarske kolone ispred prvog moskovskog Mcdonaldsa, unistavaju se spomenici Marksa, nema vise Causevskog, ujedinjenje Njemacke, pocetak krize u Jugoslaviji, etc.
Negdje izmedju tog ludila, u Italiji, najdosadnije prvenstvo sa najinteresantnijom ekipom.
Kolumbija devedesetih je nesto posebno, Valderama, Asprilla, Higuita, Freddy Rincon...
Uzivajte, i obratite paznju na komentatora. Gospodin je na kokainu. :mrgreen:

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1185 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by sime_cipol »

Joj lopte Valderame :shock: podijeli Njemačku opet na Istok i Zapad :lol:
perscitus

#1186 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by perscitus »

:lol:
Valderama je imao zakrivljena stopala. On i Garincha su mogli sakriti loptu da ne znas gdje je. Urugvajac Cococho Alvarez je sepao, a opet jedini koji je mogao zaustaviti Pelea bez prekrsaja jer mu je jedno stopalo bilo okrenuto ka drugom.
Pogledajte sad ovo, jedna od najvecih blamaza Argentine, zlocin protiv prirode, ono sto su mediji u Juznoj Americi nazvali paricid. El Pibbe, Valencia, Faustino, Freddie, Cordoba, kolumbijski karneval. Nakon ovog Kolimbija je bila jedan od favorita za osvajanje Svjetskog u Americi 94-te, ali svi znamo pricu tog ludila oko dva Escobara. Ipak, vrijedi se podsjetiti jedne od najvecih generacija:

Romanista 101%

#1187 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Romanista 101% »

Ne bi bas rekao da je Italija `90 bila dosadno prvenstvo. Za mene je i danas cak jedno od boljih. NIkad vise takvih 10-tki na jednom istom mjestu. Valderama, Matheus, Stojkovic, Gullit, Maradona, Scifo :izet:
perscitus

#1188 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by perscitus »

:thumbup:
Romanista 101% wrote: 15/03/2020 21:29 Ne bi bas rekao da je Italija `90 bila dosadno prvenstvo. Za mene je i danas cak jedno od boljih. NIkad vise takvih 10-tki na jednom istom mjestu. Valderama, Matheus, Stojkovic, Gullit, Maradona, Scifo :izet:
Igrao se prosjecan fudbal, cak mislim da je najmanje golova bilo na tom prvenstvu. Ali po imenima definitivno interesantno :thumbup: . Roger Milla je igrao sa 40 godina :D

Image
Romanista 101%

#1189 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Romanista 101% »

Logovan

#1190 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Logovan »

Bio jednom jedan fudbal.... :oops:
pizarro

#1191 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by pizarro »

ovo je momenat kad covjek shvati koliko je tuzan zivot bez fudbala.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1192 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Tomahawk11 »

Nije fudbal, ali jeste košarka...

Slušam Avdića na Dallas - Denver, i sad lik je onako zvučao kad je bilo ono oko Kobijeve pogibije...ono plačni glas...čovjek je sav u košarci i svjestan da ide duži prekid, zvuči ko da mu je neko umro.
pizarro

#1193 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by pizarro »

koliko li ce se igraca imati pivski stomak kad se ova pauza zavrsi :D
Baka Slišković

#1194 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Baka Slišković »

Što mislite, hoće li se završiti sva natjecanja ove sezone?
Romanista 101%

#1195 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Romanista 101% »

U Italiji tesko, za ostale ne znam. Vidim stanje i u Spaniji se pogorsava. Nije bolje ni u Francuskoj i Njemackoj. Ja da se pitam ponistio bi ovu sezonu, i od avgusta poceo novu.
diablobih

#1196 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by diablobih »

Romanista 101% wrote: 20/03/2020 13:03 U Italiji tesko, za ostale ne znam. Vidim stanje i u Spaniji se pogorsava. Nije bolje ni u Francuskoj i Njemackoj. Ja da se pitam ponistio bi ovu sezonu, i od avgusta poceo novu.
Tako ce vjerovatno i biti, iako se svi nadaju da ce moci odigrati do kraja ovu sezonu, ali se ne vidi, jer stanje samo gore, nista bolje.
Bosanski_kralj

#1197 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Bosanski_kralj »

Romanista 101% wrote: 20/03/2020 13:03 U Italiji tesko, za ostale ne znam. Vidim stanje i u Spaniji se pogorsava. Nije bolje ni u Francuskoj i Njemackoj. Ja da se pitam ponistio bi ovu sezonu, i od avgusta poceo novu.
Nepravedno je poništiti sezonu.
Romanista 101%

#1198 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Romanista 101% »

Naravno da je nepravedno. Ali evo nekog mog rjesenja. Dakle, ova sezona se ponistava i od avgusta krece nova 2020/2021. Ali, klubovi ne krecu od nule. Npr. u Engleskoj Liverpul krece sa prvog mjesta 25 bodova vise od Citya. City krece sa drugog mjesta 4 boda vise od Leicestera, itd. U svim ligama na takav nacin zapoceti sezonu. Jedino je tako pravedno da ne bude da su ovu sezonu uzalud igrali.

Sto se tice LP tu bi stavio prva 4 kluba sa trenutnih pozicija na tabeli.
avetinja

#1199 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by avetinja »

Rečeno je da šampionati moraju biti završeni do 30. juna. U ligama petice je ostalo još 9-12 kola da se odigra, ne računajući kup utakmice, Ligu prvaka, Evropa ligu. Ako bi igrali tempom subota-srijeda, i ako bi počeli odmah početkom maja, mogli bi stići završiti sve što je planirano. Eh sad, kako će se situacija sa virusom odvijati do tada, ne zna se, ali nadam se da će biti mnogo bolje, jer ipak bi to bio drugi mjesec borbe.
Romanista 101%

#1200 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Post by Romanista 101% »

Nekad je dobro i od fudbala se odmoriti :)
Post Reply