bez uvrede ali ja vise vjerujem svojim ocima nego tebimk ultra wrote:najniži GDP u europi, samo albanija i ukrajina gora od naszippoo87 wrote:prva stvar,ja ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ovo opravdavaju...ponavljajuci uglas da nam treba infrastruktura
treba...ali je li sada trebam pola plate koju zaradim (i nemam je ) dati za puteve i politicare sponzorirati
ovo je cisti kriminal...u nacionalistickim centralama se ovaj danasnji potez slavi kao i pobjeda na izborima,jer je ovo jednim dijelom i pobjeda na izborima,dosle svjeze pare za kampanju i podmicivanje i kupovanje "papaka"
druga stvar,i ovo malo autoputa sto imamo je preskupo za obicnog covjeka...pa ja kada idem u Sarajevo,mene to kosta 12 KM,sto je 50% cijene goriva (plin) koji platim...kada nije lose vrijeme,snijeg i tako,idem preko Karaule
autoput kada god sam isao po njemu je prazan,po koje auto prodje...znaci zarada od autoputa je minimalna i nebitna
ovi autopotevi se prave a niko nema pojma sto se prave...izgleda imaju samo kreditori,plasiraju nam sredstva koja njima ne trebaju a nama zivot poskupljuju ali to njih ne treba da brine...oni to gledaju sa druge strane a ovi nasi mesetari su gamad nevidjena
trece...treba li svima ponaosob ponavljati koliko su para ukrali od dosadasnjih akciza i nameta a gdje su putevi i autoputevi ?
vidi li ih io svojim ocima,ili vise vjerujete Fadilu,koji kaze putevi su tu,ali se ne vide
a evo,nisam ni znao da su na plin digli putarinu na 25 kf...znaci jedina zemlja na svijetu koja oporezuje na ovoliki nacin cista goriva...njima je bitnosamo da naplate sebi u budzet a trovanje i njih samih je nebitno
debili
sjeverna afrika nas pretekla
nije tačno za autoput... ne bih starom cestom do Zenice nikad
ovako 35minuta...
i prilično je popunjeno, kamioni najviše
ceste su jako bitne, ali ako je EU i DE ovako nasilno krenula da se ovo usvoji, mislim da ima neki plan ovdje... šta će biti, vidjet ćemo...
autoput je prazan...a ako mi ne vjerujes,nadji izvjestaj od autocesta pa vidi koliko miliona je zarada od naplate putarina
mislim da je negdje oko 30 mil. KM godisnje
to znaci da se moze 1-2 km autoputa napraviti od putarina...a tu ne racunam plate i troskove...kada to odbijes,moze se napraviti 500 m autoputa godisnje od naplate putarina
i kome se onda ovo pravi i cemu sluzi taj autoput...
evo jedna meni nelogicnost u pravljenju autoputa...ko god da ga je projektovao i poceo graditi,ako je glavna prica autoputa Vc da spoji sjever i jug BiH,kao i sjever i jug Hr i to je bila glavna prica prije 15+ godina
ako je to tako i ako su se svi slozili oko ovog,zasto se autoput nije poceo praviti prvo na sjeveru i na jugu,spajajuci se u sredini,jer bi tako ovi sto putuju kroz BiH a idu recimo iz HR na more,nekako i pregrmili nedostatak autoputa kroz srednju BiH,a naplacali bi se putarina...takodjer i sa juga ako krenu prema sjeveru
ovako se autoput poceo graditi iz samog sredista drzave,prema sjeveru i jugu...i ostavljen je na finansiranje iskljucivo gradjana srednje BiH...od Zenice do Sarajeva i to je to
po meni potpuno naopaka strategija i kao sto se sada vidi,potpuno neproduktivna...jer autoputevi kao preduzece nisu solventni i zive iskljucivo od kredita,tj. od transfera novca koje im da politika,jer su do sada sve pare isle u budzet pa onda se njima da nesto,kao da grade
gdje godnesto zavisi od politike,tu nema napretka,jer napredak nije fokus kriminalcima