AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
zippoo87

#1176 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

mk ultra wrote:
zippoo87 wrote:prva stvar,ja ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji ovo opravdavaju...ponavljajuci uglas da nam treba infrastruktura
treba...ali je li sada trebam pola plate koju zaradim (i nemam je ) dati za puteve i politicare sponzorirati
ovo je cisti kriminal...u nacionalistickim centralama se ovaj danasnji potez slavi kao i pobjeda na izborima,jer je ovo jednim dijelom i pobjeda na izborima,dosle svjeze pare za kampanju i podmicivanje i kupovanje "papaka"

druga stvar,i ovo malo autoputa sto imamo je preskupo za obicnog covjeka...pa ja kada idem u Sarajevo,mene to kosta 12 KM,sto je 50% cijene goriva (plin) koji platim...kada nije lose vrijeme,snijeg i tako,idem preko Karaule
autoput kada god sam isao po njemu je prazan,po koje auto prodje...znaci zarada od autoputa je minimalna i nebitna
ovi autopotevi se prave a niko nema pojma sto se prave...izgleda imaju samo kreditori,plasiraju nam sredstva koja njima ne trebaju a nama zivot poskupljuju ali to njih ne treba da brine...oni to gledaju sa druge strane a ovi nasi mesetari su gamad nevidjena

trece...treba li svima ponaosob ponavljati koliko su para ukrali od dosadasnjih akciza i nameta a gdje su putevi i autoputevi ?
vidi li ih io svojim ocima,ili vise vjerujete Fadilu,koji kaze putevi su tu,ali se ne vide

a evo,nisam ni znao da su na plin digli putarinu na 25 kf...znaci jedina zemlja na svijetu koja oporezuje na ovoliki nacin cista goriva...njima je bitnosamo da naplate sebi u budzet a trovanje i njih samih je nebitno
debili
najniži GDP u europi, samo albanija i ukrajina gora od nas
sjeverna afrika nas pretekla

nije tačno za autoput... ne bih starom cestom do Zenice nikad
ovako 35minuta...
i prilično je popunjeno, kamioni najviše

ceste su jako bitne, ali ako je EU i DE ovako nasilno krenula da se ovo usvoji, mislim da ima neki plan ovdje... šta će biti, vidjet ćemo...
bez uvrede ali ja vise vjerujem svojim ocima nego tebi
autoput je prazan...a ako mi ne vjerujes,nadji izvjestaj od autocesta pa vidi koliko miliona je zarada od naplate putarina
mislim da je negdje oko 30 mil. KM godisnje
to znaci da se moze 1-2 km autoputa napraviti od putarina...a tu ne racunam plate i troskove...kada to odbijes,moze se napraviti 500 m autoputa godisnje od naplate putarina
i kome se onda ovo pravi i cemu sluzi taj autoput...

evo jedna meni nelogicnost u pravljenju autoputa...ko god da ga je projektovao i poceo graditi,ako je glavna prica autoputa Vc da spoji sjever i jug BiH,kao i sjever i jug Hr i to je bila glavna prica prije 15+ godina
ako je to tako i ako su se svi slozili oko ovog,zasto se autoput nije poceo praviti prvo na sjeveru i na jugu,spajajuci se u sredini,jer bi tako ovi sto putuju kroz BiH a idu recimo iz HR na more,nekako i pregrmili nedostatak autoputa kroz srednju BiH,a naplacali bi se putarina...takodjer i sa juga ako krenu prema sjeveru
ovako se autoput poceo graditi iz samog sredista drzave,prema sjeveru i jugu...i ostavljen je na finansiranje iskljucivo gradjana srednje BiH...od Zenice do Sarajeva i to je to

po meni potpuno naopaka strategija i kao sto se sada vidi,potpuno neproduktivna...jer autoputevi kao preduzece nisu solventni i zive iskljucivo od kredita,tj. od transfera novca koje im da politika,jer su do sada sve pare isle u budzet pa onda se njima da nesto,kao da grade
gdje godnesto zavisi od politike,tu nema napretka,jer napredak nije fokus kriminalcima
bingov buraz

#1177 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by bingov buraz »

handžar88 wrote:
bingov buraz wrote:Al nit pusim nit kladionicu igram,gdje cu ja :|
Nemoj jest jedan dan, preposti i vec si ustedio ko za godinu bez akciza :lol: .. pola vas nema ni auto ko ni ja al opet da je pametovat nesto :-)
Indirektno zivim od automobila.
Nimalo me ne dotice.
General War

#1178 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

handžar88

#1179 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by handžar88 »

dale cooper wrote:Ovo je samo pokazalo ko u stvari vlada BiH i kako su naši političari obične jebene marionete pod kontrolom
međunarodne zajednice. A lideri vodećih političkih stranaka u BiH papirni tigrovi bez stvarne snage i samostalne
mogućnosti odlučivanja u svim relevantnim i bitnim stvarima za zemlju. Nadam se da će to jednom shvatiti
i glasačko tijelo.
Jesi se ti juce rodio pa to tek sad skonto :lol: .. eto kad si ti uspio skontat to ima nade da ce skontat i moja nena prije nego umre
commendatore

#1180 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by commendatore »

zippoo87 wrote: bez uvrede ali ja vise vjerujem svojim ocima nego tebi
autoput je prazan...a ako mi ne vjerujes,nadji izvjestaj od autocesta pa vidi koliko miliona je zarada od naplate putarina
to znaci da se moze 1-2 km autoputa napraviti od putarina...a tu ne racunam plate i troskove...kada to odbijes,moze se napraviti 500 m autoputa godisnje od naplate putarina

kad sam ja to govorio po forumu bio sam brutalno napadnut....
General War

#1181 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

commendatore wrote:

Autoput 5c je "tzv razvojni"...problem su onih 7-8 milijardi ubratih od akciza i nameta... gdje su?
commendatore

#1182 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by commendatore »

General War wrote:
commendatore wrote:

Autoput 5c je "tzv razvojni"...problem su onih 7-8 milijardi ubratih od akciza i nameta... gdje su?
u AlShittiju, PoljinamaHils, TarcinHils, PazaricHils, i ostala brda praiskonske zelje trenutnih oligarha
Novak20

#1183 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Novak20 »

Bitno je da se pare troše i uzimaju procenti.

posting.php?f=3&t=146929&mode=reply&sid ... 55f1f264d3

Deset kilometara najsjevernijeg dijela Koridora 5C, dionica Svilaj-Odžak, jučer je zvanično završena, ali se korištenje autoceste neće moći naplaćivati do završetka izgradnje graničnog prijelaza i mosta preko rijeke Save. Ipak, ono što je najzanimljivije je što će izgrađena dionica u narednim godinama služiti samo lokalnom stanovništvu dok se ne izgradi granični prijelaz i most Svilaj.
Direktor preduzeća Autoeceste Federacije BiH Adnan Terzić objasnio je za Klix.ba da je jučer zvanično završena dionica autoputa, ali da zvaničnog otvorenja neće biti dok se ne napravi granični prijelaz i most Svilaj..........
Haris.ba

#1184 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Haris.ba »

zippoo87 wrote:bez uvrede ali ja vise vjerujem svojim ocima nego tebi
Ima posebna tema o isplativosti autoputa. I tamo ti je sve objašnjeno.
General War wrote:Autoput 5c je "tzv razvojni"...problem su onih 7-8 milijardi ubratih od akciza i nameta... gdje su?
Objašnjeno dosada 100 puta. jedna osmina otišlo u puteve, ostalo u budžete BiH, entiteta i BD.
Seyfo

#1185 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Seyfo »

Pare su da se troše. Od građana.
General War

#1186 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

Haris.ba wrote:
General War wrote:Autoput 5c je "tzv razvojni"...problem su onih 7-8 milijardi ubratih od akciza i nameta... gdje su?
Objašnjeno dosada 100 puta. jedna osmina otišlo u puteve, ostalo u budžete BiH, entiteta i BD.
Znam, ali nisu za to bili namjenjeni.
zippoo87

#1187 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

Haris.ba wrote:
dragi harise,ovo su retoricka pitanja,znamo mi gdje su potrosena
a zar svaki puta kada je bilo uvodjenje novih nameta i dizanje postojecih,prica nije bila o pravljenju i ulaganju u inrastrukturu a ne otimanje namjenskog novca kroz budzet ???
zato svi i pitaju,gdje su ta "namjenska" sredstva za autoputeve i ceste...odnosno gdje su putevi,ako para nema ??
kontas ti to moj hare,samo nepotrebno opravdavas

evo najbolji komentar je dao Pedja Kojovic,imas na temi qouote
Haris.ba

#1188 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Haris.ba »

General War wrote:Znam, ali nisu za to bili namjenjeni.
Pokušavam mjesecima da pronađem odakle je krenula medijska patka (a to je urađeno namjerno) da su akcize za gorivo (prevedeno porez na gorivo) samo za cestogradnju.

To isto ko kad bi pukla priča da su akcize na duhan samo za liječenje oboljelih.
channel10

#1189 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by channel10 »

Nakon ovoga ide oporezivanje cijelog toplog obroka, oporezivanje zemlje, kuce, stana, garaze pa sve do zraka.
dale cooper

#1190 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by dale cooper »

handžar88 wrote:
dale cooper wrote:Ovo je samo pokazalo ko u stvari vlada BiH i kako su naši političari obične jebene marionete pod kontrolom
međunarodne zajednice. A lideri vodećih političkih stranaka u BiH papirni tigrovi bez stvarne snage i samostalne
mogućnosti odlučivanja u svim relevantnim i bitnim stvarima za zemlju. Nadam se da će to jednom shvatiti
i glasačko tijelo.
Jesi se ti juce rodio pa to tek sad skonto :lol: .. eto kad si ti uspio skontat to ima nade da ce skontat i moja nena prije nego umre
Ma znao sam ja to i otprije, ovo je samo za one neupućene i one koji su još imali nekih sumnji. :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1191 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by mk ultra »

evo jedna meni nelogicnost u pravljenju autoputa...ko god da ga je projektovao i poceo graditi,ako je glavna prica autoputa Vc da spoji sjever i jug BiH,kao i sjever i jug Hr i to je bila glavna prica prije 15+ godina
ako je to tako i ako su se svi slozili oko ovog,zasto se autoput nije poceo praviti prvo na sjeveru i na jugu,spajajuci se u sredini,jer bi tako ovi sto putuju kroz BiH a idu recimo iz HR na more,nekako i pregrmili nedostatak autoputa kroz srednju BiH,a naplacali bi se putarina...takodjer i sa juga ako krenu prema sjeveru
ovako se autoput poceo graditi iz samog sredista drzave,prema sjeveru i jugu...i ostavljen je na finansiranje iskljucivo gradjana srednje BiH...od Zenice do Sarajeva i to je to

po meni potpuno naopaka strategija i kao sto se sada vidi,potpuno neproduktivna...jer autoputevi kao preduzece nisu solventni i zive iskljucivo od kredita,tj. od transfera novca koje im da politika,jer su do sada sve pare isle u budzet pa onda se njima da nesto,kao da grade
gdje godnesto zavisi od politike,tu nema napretka,jer napredak nije fokus kriminalcima
e ne znam šta je tebi "pun" autoput...

ja i u zenici i u jošanici čekam po 5 minuta da platim, a kamiona ima bruku
toliko da policija svaki dan sa vagom stoji na Jošanici, pa kad odu, da vidiš horde kad krene... a kamioni plaćaju 24KM na toj dionici...

nije ni cilj da se pravi od novca naplaćenog na cestarini, već da se naplaćenim novcem vraća kredit... i to se radi uspješno

a opet ti kažem, nikad ga u zenicu ne bih otišao na podlugove pa na visoko kakanj pa gore... neki dan sam morao, pa se isklackao
Krenuo u 8:15, u Zenici u Sejmenskoj bio u 9
vraćao se starom cestom jer sam morao na Lašvu, pa Kakanj, pa Moštre, Visoko, Podlugovi i ovamo
1h i 45 minuta vožnje... jebo to, da je ne znam koliko para

jel misliš da bi neko iz mađarske ili hrvatske korstio autoput kroz HR da postoji kroz BiH... prema moru
na putu od 400km stat će jednom da pišaju ako ništa
klixoris

#1192 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by klixoris »

channel10 wrote:Nakon ovoga ide oporezivanje cijelog toplog obroka, oporezivanje zemlje, kuce, stana, garaze pa sve do zraka.
Pa vec neko vrijeme intenzivno pripremaju oporezivanje cijelog toplog, naknade za prijevoz i podizanje stope poreza na dohodak. Mene iskreno cudi da to do sada nisu ni usvojili. Ocito ih je malo "zabacilo" ovo sa akcizama
A i ovo za imovinu samo cekam da provuku... Ja mislim da ce udariti i sa oporezivanjem stednji gradjana jer u zadnje vrijeme jako cesto objavljuju informacije kako gradjani imaju milijarde stednje po bankama, a bilo bi kao, eto, fino da se to investira u nesto...
Last edited by klixoris on 15/12/2017 15:08, edited 1 time in total.
walk_M-A-N

#1193 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by walk_M-A-N »

commendatore wrote:
Ima čitava tema o tome autoputevi-u-bih-analiza-isplativosti-t135317.html. I ja sam jedan od onih koji ga ne koriste i čudim se također kako je malo auta.
Autoput je od početka prevara jer su u studiji lažirani podaci o prometu kako bi se nateglo da je isplatan. To je sredio Božo Ljubić, ko se još sjeća ovog europljanina, ortopeda ministra transporta.
A nije isplatan i zasniva se na kreditima koji se, je li, vraćaju sa kamatom. Tako da dođu još skuplji. I pri tome rađeni super luksuzno po zadnjim evropskim preporukama. Ali nema veze, otplata kredita je prije svega drugog, a za plate parlamentaraca od 6 do 8 hiljada mjesečno će se uvijek naći.
Najviše je isplatan kreditorima, građevinskim firmama i onim oko njih koji su bliski strankama i onim koji su se zaposlili u Autoceste, od svih službenih pogodnosti i bijesnih auta do onih u naplatnim kućicama. A tamo se zapošljava odmah desetine, po spisku iz centrale stranke. I to je odgovor kome se pravi.
Ima ljudi koje boli briga, platiće tih 12 KM i biti sretan što je neko ko nema dao nekoliko puta toliko za realnu cijenu puta. I smijaće se kako uvijek oni koji kažu da nemaju plaćaju onim koji imaju puno više.
Inače, postoje B Autoceste FBiH do Ivana i H Autoceste FBiH iza Ivana. Zato se put gradi ovako, koncenzusom. Isplatna je bila samo dionica Sarajevo-Zenica. Gleda se promet, a ne počni od sredine ili od kraja.
mk ultra wrote:jel misliš da bi neko iz mađarske ili hrvatske korstio autoput kroz HR da postoji kroz BiH... prema moru
na putu od 400km stat će jednom da pišaju ako ništa
Eto to je taj konačni argument za zaradu, podići cijenu toaleta na 1 KM i da vidiš zarade.
Last edited by walk_M-A-N on 15/12/2017 15:10, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#1194 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Bloo »

i glasačko tijelo.
Mislim da je to irelevantno.
Sve dok im se dopušta (od strane te iste zajednice) da se iživljavaju nad građanima i ubiru ogromne plate i dodatna kapanja sa strane i imaju nekažnjeno imovinu sa sumnjivim porijeklom i da se ponašaju ko plemstvo, radit će oni šta god im se kaže sve dok od toga imaju PROFIT.
Last edited by Bloo on 15/12/2017 15:10, edited 1 time in total.
Haris.ba

#1195 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Haris.ba »

mk ultra wrote:nije ni cilj da se pravi od novca naplaćenog na cestarini, već da se naplaćenim novcem vraća kredit... i to se radi uspješno
Nije ni to cilj. Donekle. Dovoljno je da se od putarine mogu podmiriti svi troškovi održavanja. Ako, šta ostane za vraćati kredit - dobro. Krediti se vraćaju iz između ostalog akciza.
edo_79

#1196 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by edo_79 »

Haris.ba wrote:
mk ultra wrote:nije ni cilj da se pravi od novca naplaćenog na cestarini, već da se naplaćenim novcem vraća kredit... i to se radi uspješno
Nije ni to cilj. Donekle. Dovoljno je da se od putarine mogu podmiriti svi troškovi održavanja. Ako, šta ostane za vraćati kredit - dobro. Krediti se vraćaju iz između ostalog akciza.
Čega?
probook

#1197 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by probook »

Gorivo bilo 2.50 KM i nikom nista, bilo je i 1.50 nedavno i skocilo do sada 50 feninga i opet nikom nista i sada cemo kao totalno propasti sto ce biti skuplje 18 feninga :-)
Maraschino

#1198 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Maraschino »

Novak20 wrote:Stranci produžiše život SDA/HDZ/SNSD šupcima koji su im obećali uvođenje akciza kao garanciju na kredite.
Upravo tako i nikako drugacije.
General War

#1199 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

Haris.ba wrote:
Pokušavam mjesecima da pronađem odakle je krenula medijska patka (a to je urađeno namjerno) da su akcize za gorivo (prevedeno porez na gorivo) samo za cestogradnju.

To isto ko kad bi pukla priča da su akcize na duhan samo za liječenje oboljelih.
Bolje bi ti bilo da dokucis zasto se te pare onda trose za konsolidaciju budjeta i bogtiga znao zasta jos...ima na predhodnoj strani koliko se izdvaja po stavkama od goriva..a gdje idu one pare od registracija auta?
edo_79

#1200 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by edo_79 »

General War wrote:
Haris.ba wrote:

Bolje bi ti bilo da dokucis zasto se te pare onda trose za konsolidaciju budjeta i bogtiga znao zasta jos...ima na predhodnoj strani koliko se izdvaja po stavkama od goriva..a gdje idu one pare od registracija auta?
Od eko testa koji je ILEGALNO uveden, od akciza na duhan i duhanske prerađevine???
Post Reply