Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jack Be Nimble wrote:Ponedeljak aregentinski rostilj, utorak vijetnamska supa itd.
Ma nisi ti dobar...
Daj nemoj zajebavati, pho najbolja stvar
Pusti ti to, skuhaju nekog nesretnog pujdu, i evo ga, supa.
Jos ti se oni kinescici sto jedva nabadaju engleski keslaju u facu, tacno vidis da ti hoce reci...e evo ti supa.
Nista ja njima ne vjerujem, sve sto ne mogu prepoznati u tanjiru, nosi to.
Ma i u eu je tako vec po gradovima...spanjolski...meksicki...argentinski..perzijski...turke ne treba ni spominjati...ruski...italije ko u prici..grcka...portugal..ikea mi i nasa hrana ...kinezi i azija.indija i pakistan i afganistan...tajland..svega.
veganska pho je ok.
ljudi jedu svinjska usesa...dje to moze valjati
Joj i ona thom ka ga...kako se zove...nikad me stomak nije bolio kao tad.
Koliko sve inspekcija za hranu ima govori cinjenica da se Argeta ne moze uvoziti u SAD Tako ako si neko ko vjeruje u GMO teoriju zavjere i ostala sranja onda idi u Whole Foods gdje ce ti prodati truhlu jabuku za puno vecu cijenu jer je to organic
Ja je stalno vidim u prodavnici. Ali sada dolazi u novom pakovanju i napisano da je prosla sve moguce testove
Koliko sve inspekcija za hranu ima govori cinjenica da se Argeta ne moze uvoziti u SAD Tako ako si neko ko vjeruje u GMO teoriju zavjere i ostala sranja onda idi u Whole Foods gdje ce ti prodati truhlu jabuku za puno vecu cijenu jer je to organic
Ja je stalno vidim u prodavnici. Ali sada dolazi u novom pakovanju i napisano da je prosla sve moguce testove
Nije problem u GMO koliko je problem u pesticidima i aditivima.
Koncept WF nije uopste los, samo sto se oni toga odavno ne pridrzavaju.
Pusti ti to, skuhaju nekog nesretnog pujdu, i evo ga, supa.
Jos ti se oni kinescici sto jedva nabadaju engleski keslaju u facu, tacno vidis da ti hoce reci...e evo ti supa.
Nista ja njima ne vjerujem, sve sto ne mogu prepoznati u tanjiru, nosi to.
Samo vjerujem kad vidim onaj steak se pruzio na tanjiru a tanjir ko tepsija 14a . Otisli mi u kineski restoran da jedemo, onaj moj mali narucio neki chicken rice donese zena porciju za njega, dijete je pita a gdje je ovdje chicken . Jebo majku gori su od zidova .
Rekla bih da si malo prepotentan s pricom, al haj.
Hajd' izvini Nije mi prvi put da to cujem tako da tu ima nesto
Zelim reci da se hrana u SAD-u kontrolise puno... a ameri su poznati po tome sto imaju jako dobar quality control Tako da se ne slazem sa kritikama kako se svasta gura u hranu, narod se hrani lose itd itd...
Nema pilece, ima ona od lososa ali pravi onaj nas jaro Brother & Sister nije losa.
pustopoljina wrote:Ma i u eu je tako vec po gradovima...spanjolski...meksicki...argentinski..perzijski...turke ne treba ni spominjati...ruski...italije ko u prici..grcka...portugal..ikea mi i nasa hrana ...kinezi i azija.indija i pakistan i afganistan...tajland..svega.
veganska pho je ok.
ljudi jedu svinjska usesa...dje to moze valjati
Joj i ona thom ka ga...kako se zove...nikad me stomak nije bolio kao tad.
Pho je bazirana uglavnom na govedini. Kupis vece koske i njih kuhas satima dok se ona srz ne rastopi. To zajedno sa zacinima.
Kad je gotovo, ovamo spremis nudle, te sta hoces u supi. Ja licno kupim dobar komad govedine i isjecem na tanko - to polijes supom i voila. Iznad stavis malo cilantra, limun, i da vis klope.
Meni je najbolje kada ja odem mami na rucak, a ona priprema kinesku kuhinju Sada joj je glavna kineska cetvrt za kupovanje namirnica. Tu nadje bolje meso nego u Whole Foods.
Gdje ce biti lako, valja to sve izmoc .
Dobra strana ovdje je sto mozes probati hranu iz svih dijelova svijeta. Imas toliko ovih malih, etno prodavnica koje prodaju proizvode iz zemlje porijekla a posto imas mali million etnija ovdje onda mozes zamisliti .
To je vec kul.
Ma dobri, vi forumasi ste ipak s evropskog tla, niste vala tolko zastranili da se prezderavate ko stoka, mislim, nadam se da niste jel. Al jeste fakat problem izgleda normalnoj osobi oko hrane ko kad je sve umjetno.
Nije sve umjetno, mozes naci sve od najkvalitetnije hrane do najveceg hamelja koliko platis tako i dobijes.
Ovdje gdje ja zivim, odes na farmu i kupis direct ako hoces od Amisha
A glede prezderavanja, ja ti nosam one fitbitove po rukama sto mjere i kad kahnes a kamoli sta viska da uneses.
Redovan ucesnik polumaratona
MyTao wrote:
Zelim reci da se hrana u SAD-u kontrolise puno... a ameri su poznati po tome sto imaju jako dobar quality control Tako da se ne slazem sa kritikama kako se svasta gura u hranu, narod se hrani lose itd itd...
U EU je sistem kontrole kvaliteta hrane bolji.
Mislio sam da je to opste poznato.
MyTao wrote:
Pa u cemu je onda problem sa brojkama pretilih? Ne moze biti da je relacija ko sto jez kaze bogati-siromasni, jer kao sto rekoh, onda ispada je usa bijeda puka, sto znamo da je malo pretjerano.
Na net-u mozes naci neke informacije o kontroli svega i svacega po svijetu, po tom usa i nije bas toliko stroga.
A za tu radnju nit sam cula nit znam sta je to, al generalno, bio proizvodi su vrlo cesto navlakusa. Zdrava i neprskana paprika umotana u plastiku i nije bas toliko zdrava.
Jack Be Nimble wrote:Meni je najbolje kada ja odem mami na rucak, a ona priprema kinesku kuhinju Sada joj je glavna kineska cetvrt za kupovanje namirnica. Tu nadje bolje meso nego u Whole Foods.
Jel zna sta kupuje, da joj umjesto janjeta ne podvalue afganistanskog hrta
MyTao wrote:
Pa u cemu je onda problem sa brojkama pretilih? Ne moze biti da je relacija ko sto jez kaze bogati-siromasni, jer kao sto rekoh, onda ispada je usa bijeda puka, sto znamo da je malo pretjerano.
Na net-u mozes naci neke informacije o kontroli svega i svacega po svijetu, po tom usa i nije bas toliko stroga.
A za tu radnju nit sam cula nit znam sta je to, al generalno, bio proizvodi su vrlo cesto navlakusa. Zdrava i neprskana paprika umotana u plastiku i nije bas toliko zdrava.
Nacin zivota, malo kretanja, velike porcije, jeftina procesovana hrana, sjedenje pred tv-om zderanje cipsa i zalivanje kolom.
Ima dosta toga. Ali jebiga, nisu ni Ameri vise najdeblji, pretkle ih Mexe .
detroit-mercy wrote:
Nije sve umjetno, mozes naci sve od najkvalitetnije hrane do najveceg hamelja koliko platis tako i dobijes.
Ovdje gdje ja zivim, odes na farmu i kupis direct ako hoces od Amisha
A glede prezderavanja, ja ti nosam one fitbitove po rukama sto mjere i kad kahnes a kamoli sta viska da uneses.
Redovan ucesnik polumaratona
Pa svugdje imas skuplje i bolje opcije, razlika je sta dobijes gdje sa osnovnim nekim budzetom. Ne moze svako priustiti samo najskuplje.
A nasmija me s tim cudom na ruci, jel mjeri i kad forumas
Jack Be Nimble wrote:Meni je najbolje kada ja odem mami na rucak, a ona priprema kinesku kuhinju Sada joj je glavna kineska cetvrt za kupovanje namirnica. Tu nadje bolje meso nego u Whole Foods.
Jel zna sta kupuje, da joj umjesto janjeta ne podvalue afganistanskog hrta
Zna citati, a janjetinu ne kupuje kod njih. Za janjetinu su Sirijanci i Somalijanci...mozes kupiti u Coscu janje, ali ono iz NZ ne bude svjeze ko domaca. Ali jeftiniji, citavo janje oko $109, kod sirijanca $170 ali dan prije zaklano.
Jack Be Nimble wrote:Sta ja znam, meni sva kuhinja istocnoto od Istanbula pa tamo na drugu stranu Juzne Amerike falja. Zapadna kuhinja sem kolaca mi vise nije toliko mila.
Perzijska je fenomenalna...ostalo samo bezmesno.
meni je mediteranska vrh vrhova. Clean eating
One teriyaki, soy, oyster.hbt. tamo se sigurno nalazi i "karika koja nedostaje"...indijsku isto mogu, ali mi je samo losa kopija perzijske.
Pho pravim po receptu atille hildmana nema nikakvog mesa.
U kini mislim da bih samo rizu jela. U japanu bi vec mirnije spavala
Ali nema do dok pecnica ne zamirise.