Stadioni u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#1176 Re: Stadioni u BiH

Post by Logovan »

Grean wrote:Prica oko nacionalnog stadiona je smijesna, pogotovo nekakvog mega stadiona za nase uslove od 30 hiljada mjesta.

Kome, cemu, od kojih para.
Ja nikako da razumijem šta će nam toliki stadion. :-)
Na tribinama bude po dvije hiljade ljudi i to na utakmicama Sarajeva i Željezničara, a nekada i po 300-400, a ti hoćeš stadion od 30 hiljada. :lol: Raje sve manje i manje, neki prestaju dolaziti zbog lošeg fudbala, neki zbog para, neki napuste državu, itd, ali jebo sve to, hajmo mi praviti veliki stadion. :lol:
zikmu

#1177 Re: Stadioni u BiH

Post by zikmu »

Opasna borba oko ulaganja u stadione...

Željezničar dobija isti travnjak kao Atletico Madrid, postavljanje počinje 21. maja
https://bih.ba/246369-zeljeznicar-dobij ... je-21-maja
Crvena Tifoza

#1178 Re: Stadioni u BiH

Post by Crvena Tifoza »

zikmu wrote:Opasna borba oko ulaganja u stadione...

Željezničar dobija isti travnjak kao Atletico Madrid, postavljanje počinje 21. maja
Kakvu će drenažu dobiti?
zipoo

#1179 Re: Stadioni u BiH

Post by zipoo »

Crvena Tifoza wrote:
zikmu wrote:Opasna borba oko ulaganja u stadione...

Kakvu će drenažu dobiti?
Ko u Vemblija
DaysleepeR

#1180 Re: Stadioni u BiH

Post by DaysleepeR »

Nacionalni stadion je jedna fantazija, jer nije sve opštinsko, žutom je zaokruženo privatno zemljište.
Plus, treba i Miljacku preusmjeriti, cestu ukinuti, iseliti nekoliko jakih firmi i tako dalje...

Image

Image
vryzas

#1181 Re: Stadioni u BiH

Post by vryzas »

vryzas wrote:https://fkzeljeznicar.ba/foto-predstavn ... ica/31243/
U tekućoj 2018.godini predviđena je zamjena glavnog travnjaka, ugradnja novog sistema kontrole ulaza, radovi na fasadi na sjevernoj tribini te izgradnja krova iznad istočne tribine. Nakon toga u naredne dvije godine planirana je izgradnja južne i zapadne tribine.

Image

Naredni koraci u modernizaciji stadiona Grbavica desit će se 21. maja kada započinje postavljanje novog glavnog travnjaka.

BIH.ba saznaje kako se radi o travnjaku sa grijačima koji čini kombinovano prava i hibridna trava. Takav u širem regionu postoji samo u Torinu, a zanimljivo da isti travnjak na svom stadionu ima Atletico Madrid. Saznajemo kako će i novi teren Grbavice imati najmanje 10-godišnju garanciju na bilo kakva oštećenja prilikom treninga ili utakmica.
Crvena Tifoza

#1182 Re: Stadioni u BiH

Post by Crvena Tifoza »

vryzas wrote:
vryzas wrote:https://fkzeljeznicar.ba/foto-predstavn ... ica/31243/
U tekućoj 2018.godini predviđena je zamjena glavnog travnjaka, ugradnja novog sistema kontrole ulaza, radovi na fasadi na sjevernoj tribini te izgradnja krova iznad istočne tribine. Nakon toga u naredne dvije godine planirana je izgradnja južne i zapadne tribine.

Image

Naredni koraci u modernizaciji stadiona Grbavica desit će se 21. maja kada započinje postavljanje novog glavnog travnjaka.

BIH.ba saznaje kako se radi o travnjaku sa grijačima koji čini kombinovano prava i hibridna trava. Takav u širem regionu postoji samo u Torinu, a zanimljivo da isti travnjak na svom stadionu ima Atletico Madrid. Saznajemo kako će i novi teren Grbavice imati najmanje 10-godišnju garanciju na bilo kakva oštećenja prilikom treninga ili utakmica.
Svaka čast ako je istina, ali jako sam skeptičan.

Ne znam jel ovo samo novinarsko mlaćenje, ali sumnjam da će RoyalVerd raditi travnjak na Grbavici kao što su to kod Atletiko Madrida radili. Na novom stadionu u Madridu su samu travu uzgajali i obrađivali 12 mjeseci prije nego su je postavili.

Isto tako bilo bi dobro kad bi ovi novinari malo istražili zašto se zapravo daju garancije za travnjake, a ne ovako bubne ‘najmanje 10 godišnju garanciju.’ :wink:

Kaže postavljaju glavni travnjak 21. maja. Šta je sa podlogom? Drenažom? Itd? Zar to sve nebi sad trebalo biti iskopano, i zar se nebi već trebali raditi pripremni radovi?
mosaVosa

#1183 Re: Stadioni u BiH

Post by mosaVosa »

Aparati već uključeni kod pojedinih :lol: :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1184 Re: Stadioni u BiH

Post by mali_milojica »

Crvena Tifoza wrote:
Svaka čast ako je istina, ali jako sam skeptičan.

Ne znam jel ovo samo novinarsko mlaćenje, ali sumnjam da će RoyalVerd raditi travnjak na Grbavici kao što su to kod Atletiko Madrida radili. Na novom stadionu u Madridu su samu travu uzgajali i obrađivali 12 mjeseci prije nego su je postavili.

Isto tako bilo bi dobro kad bi ovi novinari malo istražili zašto se zapravo daju garancije za travnjake, a ne ovako bubne ‘najmanje 10 godišnju garanciju.’ :wink:

Kaže postavljaju glavni travnjak 21. maja. Šta je sa podlogom? Drenažom? Itd? Zar to sve nebi sad trebalo biti iskopano, i zar se nebi već trebali raditi pripremni radovi?
21. Maja počinju radovi. Ništa prije toga se ne može raditi,jer 20. Maja je posljednje kolo PL u kojem se sastaju Zeljeznicar-Sarajevo.
Crvena Tifoza

#1185 Re: Stadioni u BiH

Post by Crvena Tifoza »

mosaVosa wrote:Aparati već uključeni kod pojedinih :lol: :lol:

Kakvi aparati?

Nisam ni pitar ni željovac (željo mi je malo bliži ako ćemo iskreno).

Pokušaj odgovoriti na pitanja ili sam sebe zapitaj jel ovo što pišu novinari realno. Da u novembru opet ne bude ismijavanje radi travnjaka i ofarbanih lopti.
mosaVosa

#1186 Re: Stadioni u BiH

Post by mosaVosa »

Crvena Tifoza wrote:
mosaVosa wrote:Aparati već uključeni kod pojedinih :lol: :lol:

Kakvi aparati?

Nisam ni pitar ni željovac (željo mi je malo bliži ako ćemo iskreno).

Pokušaj odgovoriti na pitanja ili sam sebe zapitaj jel ovo što pišu novinari realno. Da u novembru opet ne bude ismijavanje radi travnjaka i ofarbanih lopti.

:bih: :bih:

Aparatura

https://sport1.ba/premijer-liga-bih/iz- ... ica/105861
studeni76

#1187 Re: Stadioni u BiH

Post by studeni76 »

Das pare i napravish, ok sve. Al ko ce to odrzavat, ima li kod nas osoblja koje zna radit a da ne unisti takav teren?
doff

#1188 Re: Stadioni u BiH

Post by doff »

studeni76 wrote:Das pare i napravish, ok sve. Al ko ce to odrzavat, ima li kod nas osoblja koje zna radit a da ne unisti takav teren?
Čekaj, teren na Bilinom urađen prije gotovo 6 godina, pa je li uništen?

Ispade da je mudro slovo održavat teren. Mogu samo bit problem finansije a ne stručnost, jer od koga se kupi busen, od njih se dobije i uputstvo za održavanje.
zipoo

#1189 Re: Stadioni u BiH

Post by zipoo »

Zato novi tereni nisu za svakog !!
Leopard_SA

#1190 Re: Stadioni u BiH

Post by Leopard_SA »

Da li neko zna kako je orjentiran stadion Vrapcici? Mislim da sam negdje procitao da je orjentacija stadiona istok-zapad iako su fudbalski stadioni inace orjentisani sjever-jug.
dingosp0

#1191 Re: Stadioni u BiH

Post by dingosp0 »

Image

znaci stadion od 30.000 hiljada, bice izgraden u najgorem dijelu grada, sa najgorim ulicama i u sred guzve..
parking od nekih 1000 mjesta i glavni prilaz stadionu je ulica sa 2 trake....

bravo ....

na kraju krajeva i ovo je jedna suplja prica kao i sve ostale koje su zavrsile u zbirci nebuloza sarajevskih nacelnika...
bitno je nacrtati, izaci na teren lafo da se obidje mjesto, nemaju valjda sta pametnije raditi.. i onda zakljuciti "jeste to je to, ovdje bi to bilo dobro, nego hajmo sad na meso, pa kafu"

jedino realno mjesto za stadion je podrucje ilidza, butmir, u blizini onih turskih fakulteta... jer postoje dobri prilazi, nove ulice, veliki prostor, itd.... a ne gurati stadion od 30.000 u najgori dio grada... sledeci crtez bice stadion na sadasnjoj napustenoj pijaci u svrakinu...
Point.

#1192 Re: Stadioni u BiH

Post by Point. »

dingosp0 wrote:Image

znaci stadion od 30.000 hiljada, bice izgraden u najgorem dijelu grada, sa najgorim ulicama i u sred guzve..

bravo ....

na kraju krajeva i ovo je jedna suplja prica kao i sve ostale koje su zavrsile u zbirci nebuloza sarajevskih nacelnika...
bitno je nacrtati, izaci na teren lafo da se obidje mjesto, nemaju valjda sta pametnije raditi.. i onda zakljuciti "jeste to je to, ovdje bi to bilo dobro, nego hajmo sad na meso, pa kafu"

jedino realno mjesto za stadion je podrucje ilidza, butmir, u blizini onih turskih fakulteta... jer postoje dobri prilazi, nove ulice, veliki prostor, itd.... a ne gurati stadion od 30.000 u najgori dio grada... sledeci crtez bice stadion na sadasnjoj napustenoj pijaci u svrakinu...
Kako ba kad su ljudi izjavili da je mjesto super, sa dobrim prilazima, blizu autoput, brzo praznjenje parkinga i sto je najvaznije, nema guzve. I ti sad skroz naopako pises.
luckylaka

#1193 Re: Stadioni u BiH

Post by luckylaka »

Prije skoro 4-5 godina napisao sam da ce Grbavica biti hram fudbala u BiH,bilo im smijesno.
vicious

#1194 Re: Stadioni u BiH

Post by vicious »

Point. wrote:
dingosp0 wrote:Image

bravo ....

Kako ba kad su ljudi izjavili da je mjesto super, sa dobrim prilazima, blizu autoput, brzo praznjenje parkinga i sto je najvaznije, nema guzve. I ti sad skroz naopako pises.
Sa trenutno postojecom infrastrukturom nije ni blizu dobrog, ali vjerovatno bi se u slucaju gradnje stadiona napravile neke nove saobracajnice, uključenje na autoput itd.
Ali svakako nema ništa od toga.
megaman4

#1195 Re: Stadioni u BiH

Post by megaman4 »

Leopard_SA wrote:Da li neko zna kako je orjentiran stadion Vrapcici? Mislim da sam negdje procitao da je orjentacija stadiona istok-zapad iako su fudbalski stadioni inace orjentisani sjever-jug.
Orijentisan je istok-zapad. Zbog toga vjetar stvara veliki problem kada se igra jer je tacno na vjetrometini.
Ajatolah_

#1196 Re: Stadioni u BiH

Post by Ajatolah_ »

Onima na istočnoj strani sunce ide u oči kad se igra predvečer. :D
Ni Bilino polje nije baš jug-sjever, odnosno po 45 stepeni je u odnosu na taj pravac. Bilo bi otprilike podjednako tačno da se Sjever zove Istok, naprimjer. :)
Leopard_SA

#1197 Re: Stadioni u BiH

Post by Leopard_SA »

megaman4 wrote:
Leopard_SA wrote:Da li neko zna kako je orjentiran stadion Vrapcici? Mislim da sam negdje procitao da je orjentacija stadiona istok-zapad iako su fudbalski stadioni inace orjentisani sjever-jug.
Orijentisan je istok-zapad. Zbog toga vjetar stvara veliki problem kada se igra jer je tacno na vjetrometini.
Da li se stadioni koji su orjentisani poput stadiona Vrapcici mogu koristiti za europske utakmice(grupna faza Europa Lige i Lige Prvaka)?
mali_milojica

#1198 Re: Stadioni u BiH

Post by mali_milojica »

Leopard_SA wrote:
megaman4 wrote:
Da li se stadioni koji su orjentisani poput stadiona Vrapcici mogu koristiti za europske utakmice(grupna faza Europa Lige i Lige Prvaka)?
Pa Old Trafford je tako orijentiran. Westfalen. Ima ih još koliko hoćeš.
vicious

#1199 Re: Stadioni u BiH

Post by vicious »

mali_milojica wrote:
Leopard_SA wrote:
megaman4 wrote:
Pa Old Trafford je tako orijentiran. Westfalen. Ima ih još koliko hoćeš.
Nije Westfalen jebo ga ti :)
Zuti zid je na juznoj tribini.
mali_milojica

#1200 Re: Stadioni u BiH

Post by mali_milojica »

Onda sam možda pomjesao :D
Ali najviše stadiona sa kontra orijentacijom je u Engleskoj. Ali dobro,oni i voze kontra stranom :lol:
Post Reply