REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- sinuhe
#1176 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
A hoce li narod traziti objasnjenje?
- bh.tornjak
#1177 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
u cije je ime Ivanic kontaktiro Haag....???JoseMujica wrote:evo Don Neonku plaćene vadione...ko ja sam hotio a anamoni mi nedaju"Potvrđeno nam je iz Međunarodnog suda pravde u Hagu da je revizija potpuno novi postupak, a ne nastavak prethodnog. Da bi postupak revizije bio pokrenut, za to je potrebna nova odluka Predsjedništva BiH kojom bi bio ovlašten agent koji će podnijeti aplikaciju pred sudom u Hagu", rečeno nam je kabinetu Mladena Ivanića.isto ko Guardian s referendumom i Čililica sa Trečim
jaoo tito te ne jebo kako narodu ispiraju mozak i razvlače pamet
Jeli mu trebalo odobrenje druga dva clana....?
- General War
#1178 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Pa vidis da niko ni ovdje ne trazi razlog zasto se cekalo pet do dvanaestsinuhe wrote:A hoce li narod traziti objasnjenje?
-
hAZNADAR
#1179 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Narod nije nikada posmatrao politicare kriticki. Ako je onaj idiot u Ilidzi i poslije one perverzije sa intervjuom opet uzeo izbore - nema tog hrkljusa kojeg ridjobradi moze napraviti a da mu narod sudi. U Bosnjaka ne postoji nacionalna stranka, nacionalni program, nacionalni cilj,.. ljudi samo mogu izabrati izmedju ljevice sa jugo tradicijom i mahalaski islamizam. Ovi drugi jos vaze kao "nasi".bh.tornjak wrote:
kao sto sam vec rekao....idealna prilika da se narod rijesi ridjobradog brabonjka...
za razliku druga dva naroda.....Bosnjaci znaju kazniti na izborima...
Medjutim - pored svih mana - nevjerovatno je da se u ovakvoj temi po pitanju tuzbe i fokusa na srpsku politiku - ljudi i dalje fokusiraju samo na Bakira. Ako su unutrasnje razmirice stvarno bitnije i vaznije - pa cudo je da ikako imamo drzavu.
- Maraschino
#1180 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Jos jedna pobjeda djikana uz pomoc one iste MZ koja nam je uvodila embargo.spreca wrote:nem od tuzne nista
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ivanicu ... /170210038
Ili Ivanic laze ili su ovi promijenili misljenje.
Treba izaci izljubiti se sa cetnicima, priznati da se odustaje od revizije, traziti oprost za prosli bihuzurluk i traziti ruku pomirenja.
- spreca
#1181 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Slusao sam njegovu izjavu u kojoj kaze da je prije godinu dana pisao Haskom tribunalu da on i hrvatski clan predsjednistva nece dati saglasnost na pokretanje revizije tuzbe......dali je trebao konsezus ili ne sad je gotovobh.tornjak wrote:u cije je ime Ivanic kontaktiro Haag....???JoseMujica wrote:evo Don Neonku plaćene vadione...ko ja sam hotio a anamoni mi nedaju"Potvrđeno nam je iz Međunarodnog suda pravde u Hagu da je revizija potpuno novi postupak, a ne nastavak prethodnog. Da bi postupak revizije bio pokrenut, za to je potrebna nova odluka Predsjedništva BiH kojom bi bio ovlašten agent koji će podnijeti aplikaciju pred sudom u Hagu", rečeno nam je kabinetu Mladena Ivanića.isto ko Guardian s referendumom i Čililica sa Trečim
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1182 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
pa možeš brate i ti kontaktirati Hag i pitati kako stvari stojebh.tornjak wrote:u cije je ime Ivanic kontaktiro Haag....???JoseMujica wrote:evo Don Neonku plaćene vadione...ko ja sam hotio a anamoni mi nedaju"Potvrđeno nam je iz Međunarodnog suda pravde u Hagu da je revizija potpuno novi postupak, a ne nastavak prethodnog. Da bi postupak revizije bio pokrenut, za to je potrebna nova odluka Predsjedništva BiH kojom bi bio ovlašten agent koji će podnijeti aplikaciju pred sudom u Hagu", rečeno nam je kabinetu Mladena Ivanića.isto ko Guardian s referendumom i Čililica sa Trečim
no kao što sam na početku ove teme napisao...sve ovo je smišljeni PR
Softić: dobar 150 hiljada KM za tri izjave u novinama
Don Neonko: dobio besplatnu reklamu krčmeći tuđe pare...još kad ovo sad naspinuju ko mi hoćemo pravda, poštenje, napačeni narod, mi žrtve , mrze nas svi jer smo muslimani itd. Don Neonko će da bidne heroj nacije
a u stvari još od prvobitne tužbe svi su, posebno Izmetbey utemeljitelj, smišljeno išli u ovo kao u čisti marketing
Last edited by JoseMujica on 10/02/2017 20:37, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#1183 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Od Clooneya se to i očekivalo.
- spreca
#1184 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ako nista makar smo im bili digli tlakMaraschino wrote:Jos jedna pobjeda djikana uz pomoc one iste MZ koja nam je uvodila embargo.spreca wrote:nem od tuzne nista
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ivanicu ... /170210038
Ili Ivanic laze ili su ovi promijenili misljenje.
Treba izaci izljubiti se sa cetnicima, priznati da se odustaje od revizije, traziti oprost za prosli bihuzurluk i traziti ruku pomirenja.
- bh.tornjak
#1185 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
bilo sta od ove tuzbe/revizije ili ne bilo.....dobra stvar je da ce se neki ili neko istjerati na cistinu...hAZNADAR wrote:Narod nije nikada posmatrao politicare kriticki. Ako je onaj idiot u Ilidzi i poslije one perverzije sa intervjuom opet uzeo izbore - nema tog hrkljusa kojeg ridjobradi moze napraviti a da mu narod sudi. U Bosnjaka ne postoji nacionalna stranka, nacionalni program, nacionalni cilj,.. ljudi samo mogu izabrati izmedju ljevice sa jugo tradicijom i mahalaski islamizam. Ovi drugi jos vaze kao "nasi".bh.tornjak wrote:
kao sto sam vec rekao....idealna prilika da se narod rijesi ridjobradog brabonjka...
Medjutim - pored svih mana - nevjerovatno je da se u ovakvoj temi po pitanju tuzbe i fokusa na srpsku politiku - ljudi i dalje fokusiraju samo na Bakira. Ako su unutrasnje razmirice stvarno bitnije i vaznije - pa cudo je da ikako imamo drzavu.
zasto neko treba da "trpi" neciju nesposobnost ili neciji nerad...?
ukoliko (a dokazat ce se) Bakirova krivica za neuspjeh....onda ga treba politicki unistit....poslat u istoriju...naravno prije toga da odgovara za pljacki i veleizdaju
- JoseMujica
#1186 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
hAZNADAR wrote:Narod nije nikada posmatrao politicare kriticki. Ako je onaj idiot u Ilidzi i poslije one perverzije sa intervjuom opet uzeo izbore - nema tog hrkljusa kojeg ridjobradi moze napraviti a da mu narod sudi. U Bosnjaka ne postoji nacionalna stranka, nacionalni program, nacionalni cilj,.. ljudi samo mogu izabrati izmedju ljevice sa jugo tradicijom i mahalaski islamizam. Ovi drugi jos vaze kao "nasi".bh.tornjak wrote:
izbor nikakav..... između selamanja i likova koji mašu kostima mrtvih partizana
nit su prvi muslimani nit su drugi partizani
-
Volim Pivu
#1187 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
funkcija koju bakir obnaša daje mu imunitet od svakog krivičnog gonjenja, pred zakonom su svi istibh.tornjak wrote: ukoliko (a dokazat ce se) Bakirova krivica za neuspjeh....onda ga treba politicki unistit....poslat u istoriju...naravno prije toga da odgovara za pljacki i veleizdaju
-
Ripicipi
#1188 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Jos ce ispasti da je namjerno ugrozavao drzavu... kakav diletant.
APSOLUTNO NISTA NIJE ISKORISTIO, jos na kraju i kriv ispade
APSOLUTNO NISTA NIJE ISKORISTIO, jos na kraju i kriv ispade
-
palermo
#1189 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
haj vidjećemo je li ovo istina, ali uzmimo da je istina.
Nekako mi čudan razlog za toliko slavlje na ovom forumu.....
-
muzicar_iz_parka
#1190 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ivanić je opasniji igrač od Dodika.
-
Volim Pivu
#1191 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
SDA apsolutni pobjednik izbora 2018, glasat ću i ja za bakira
-
emi_eft
#1192 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Upravo ovo sto pises je nedostatak hladne glave o kojoj pricam. Iz pravnig ugla NE POSTOJI SANSA da revizija promijeni presudu. Sta ti u tom nije jasno? I de mi objasni kako ce JOS JEDNA PRESUDA DA SRBIJA NIJE KRIVA SPRIJECITI NEGIRANJE GENOCIDA??? Mi imamo puno vece probleme od SRbije, a to je RS. Srbija se priprema za EU. Da smo bili pametniji, radili bi sa diplomatskom trgovinu da SRbija smiri svog kera i da se zauzvrat revizija ne poteze.Maraschino wrote:A da koristimo termine ''malo im se omaklo'' umjesto GENOCIDA, mozda bi se ovo prvo lakse dokazalo.emi_eft wrote:Citam i razocarana sam u manjak znanja o procesima medjunarodnog prava i time sto kako vidim, skoro pa niko ovdje ne uvidja da je 1. tuzba i sklopljena na nacin da se MORA izgubiti 2. da su namjerno koristeni termini koji su tesko dokazivi i s kojima je nemoguce dobiti ovaj spor 3. da vlasti u BiH namjerno 10 godina nista ne rade na ovom slucaju da bi odjednom 20 dana prije isteka roka kao pravili reviziju 4. da je ovo obicna Bakirova manipulacije glupog Bosnje da se opet zagrije za Bakira (eno vam clanaka klixa i komentara ispod " To Bakire" "Jest da je lopov, al svaka mu cast za ovo" itd 5. Da se vec koristeni dokazi NE SMIJU koristiti opet 6. da je u dva navrata na sudu dokazano da se genocid desio samo u Srebrenici (znamo svi da nije bas tako, ali je pojam genocid strasno sterilno definisan i tesko dokaziv, ako je u recimo u Prijedoru vecina muskaraca muslimana prezivjela , to je "dokaz da nije bio cilj istrijebiti jedan citav narod" - unatoc Trnopolju i sl, znam nije fer--ali je nazalost tako 7. U samoj tuzbi pise da hoce da dokazu da "Srbija vrsi genocid nad BOSANCIMA". Sta ovo konkretno znaci ? Da je kako bismo dobili tuzbu potrebno dokazati da je SRBIJA HTJELA DA ISTRIJEBI BOSANCE. Kao prvo, ko su danas de iure Bosanci? "Ostali", eto ko smo, u principu ne postojimo. Dalje - u ocima suda -ako je Srbija htjela da istrijebi "Bosance" po definiciji ljude koji zive u BiH -zar i Srbi nisu ljudi koji zive u BiH? Dalje - ako je Srbija htjela da istrijebi Bosance iz BiH, zasto su Bosanci u odredjenim dijelovima BiH pusteni na miru? Onda - gdje su dokazi da je de facto Srbija htjela da istrijebi muslimane i Hrvate, ili jos gore Bosance a ne samo da pripoji BiH sebi, ili stvori drzavu Srba u BiH? Zasto su ostavljani ljudi koji su se prikljucili VRS? Gdje je dolaz da su vojne akcije i naredbe o istim dolazile iz Srbije?
Znamo svi sta je bilo, ali u ocima suda, de facto dokazati da zemlja gdje u Sandzaku muslimani nisu dirani je gotovo pa nemoguce. Tvrdim da su namjerno koristene rijeci "genocid" i"Bosanci"kako bi se smanjila sansa da dobijemo presudu.
Da su koristili "zlocin protiv covjecnosti" ili "ratni zlocin" bilo bi jasno ko dan, i vec bi nasi politicari sjedili sa par milijardi u svicarskim bankama. Zast je koristena najgora i najteze dokaziva kvalifikacija zlocina? Zasto Bosanci? Zasto, vrag sam zna.
Poenta je da treba biti hladne glave i trezveno ovo gledati. Ovo je propao slucaj.
Slobodno recite da sam los patriota. Po meni je velika budala i neprijatelj ove zemlje neko ko se bori da se ovo pokrece kad pravno imamo 0 sanse, potrosicemo pare i ispasti budale.
Nazalost, malo je strucnih, a milion hobi istoricara i pravnika
Genocid je dokazan(sad za sad u Srebrenici a jos nisu zavrseni kapitalni zlocinci), zna se ko je u njemu ucestvovao a ovom tuzbom se zeli dokazati i ucesce Srbije u samom. Ona snosi dio odgovornosti a svi znamo da je i vise umijesana.
Bakira treba iz ove price izbaciti ali se on sam nametnuo. Mogao je ovo pokrenuti i Z.Komsic i bilo ko drugi ali eto nisu.
Ishod...nista se ne gubi od onoga sto imamo a sami pi*ke ce odustati bez pokusaja. Buduce generacije im ne bi mogle oprostiti jer ce velikosrbi opet isto pokusati. Poslije genocida nismo osjetili nista sa njihove strane osim negiranja istog, velicanja zlocinaca, skrivanja istog i pripreme buducih generacija na isto.
Dva puta je na sudu dokazano da je od citave BiH JEDINO dokaziv u Srebrenici. Mi se mozemo slagati, ne slagati, ljutiti, ali tako je. Bilo kakva druga odluka od strane sude je nemoguca, jer bi morali ponistavati stare presude, sto se nece desiti. Znaci dok je genocid zvanicni zlocin za koji se SrBija TERETI (pazi, cak se ne optuzuju ni za ucesce, ni za podrzavanje, vec za ucesce, maredbu i namjeru genocida!). Iskreno, ni najdesnije orijentisani u Bosnje nece reci da je Srbija htjela da sitrijebi sve muslimane , a kamoli BOSANCE (kao sto pise u tuzbi). Da, htjeli su da BiH bude dio Srbije, pa da stvore dio za Srbe koji bi pripao Srbiji a ne Bosni, da, sutili su na zlocine, vrsili propagandu tokom rata kako bi gradjanima zamazali oci.
Ako hoces biti patriot pokreni NOVU tuzbu, sa kvalitetnom kvalifikacijom koju je jak lako dokazati umjesto da podrzavas reviziju slucaja koji smo da napomenem VEC IZGUBILI
- bh.tornjak
#1193 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
prvi talas slave je poceo....svi su tu.....ceka se jos Dodik i vladika da odrede krsnu slavu slave...palermo wrote:haj vidjećemo je li ovo istina, ali uzmimo da je istina.
-
Volim Pivu
#1194 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
naravno zar misliš da neko onako može prirodno da izgleda, ivanić je ŠEJPŠIFTER ILI VAMPAJERmuzicar_iz_parka wrote:Ivanić je opasniji igrač od Dodika.
- JoseMujica
#1195 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
palermo wrote:haj vidjećemo je li ovo istina, ali uzmimo da je istina.
nema tu nikakvog slavlja...iskreno mi je žao što sam u pravu u ovom slučaju
- Maraschino
#1196 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ne mogu da shvatim ove koji mrze blentu ridjog a najvise ga ovdje spominju. Ne treba mu veca reklama.
Svi su mogli ili pokrenuti postupak ili se javno izjasniti da odustaju od istog. Svi su pi*ke pa cute a on kreten pa leti pred rudu. Nista on nije niti bolji niti gori od ostalih BH patriota koje cute.
Svi su mogli ili pokrenuti postupak ili se javno izjasniti da odustaju od istog. Svi su pi*ke pa cute a on kreten pa leti pred rudu. Nista on nije niti bolji niti gori od ostalih BH patriota koje cute.
-
PM72
#1197 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Sviđa mi se razmišljanje i rezon forumaša emi_eft. 
-
Volim Pivu
#1198 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
ali ko rastali 150 milja?
- JoseMujica
#1199 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Volim Pivu wrote:ali ko rastali 150 milja?
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE: Za devet mjeseci prikupljanja dokaza Sakib Softić dobiće 150 hiljada maraka!
Objavljeno: 09.02.2017. u 19:22h
Jedanaestog maja 2016. godine, Bakir Izetbegović potpisao je Ugovor o djelu sa advokatom Sakibom Softićem koji bi trebao "procijeniti opravdanost podnošenja zahtjeva za reviziju presude. Za taj posao advokat će dobiti 150 hiljada maraka
Piše: Avdo Avdić
„Pozvat ću eksperte, ljude iz svijeta politike, akademske zajednice, vjerske lidere, negdje oko 80 do 50 ljudi, i donijet će se odluka o reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije“, kazao je početkom februara bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović.
Da će taj sastanak biti samo formalnost, koji će Bakiru Izetbegoviću poslužiti za podjelu odgovornosti u slučaju vjerovatnog pravosudnog neuspjeha, dokazuju dokumenti koji su u posjedu Žurnala.
UGOVOR I PRAVDA
Sam, bez ikakvih konsultacija sa bilo kim, 11. maja 2016. godine, Bakir Izetbegović potpisuje Ugovor o djelu sa advokatom Sakibom Softićem, kojim naručuje poslove „analize presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore“, te poslove „procjene opravdanosti podnošenja zahtjeva za reviziju pomenute presude“.
Izetbegović, u daljem tekstu ugovora kao naručilac, i Sakib Softić, u daljem tekstu ugovora kao izvršilac, usaglašavaju se da će troškovi „analize“ i prikupljanja dokaza iznositi 150 hiljada maraka! Sve troškove, saglasni su Naručilac i Izvršilac, snosit će Fondacija „Pravda za BiH“ koju predvodi NVO aktivistica Fadila Memišević.
„Mi smo uplatili 30 hiljada. To je akontacija. Preostali dio novca će biti uplaćen po okončanju posla“, potvrdila je za Žurnal Fadila Memišević.
No, posao nikad nije okončan. Devet mjeseci nakon potpisivanja ugovora, čelnica Fondacije nije dobila nikakav izvještaj od agenta Softića.
„Mi imamo samo plan rada. Ne znamo da li postoje novi dokazi ili ne. Nas niko nije obavijestio o novim dokazima“, kazala je Memišević.
Rok za podnošenje zahtjeva za reviziju presude ističe za 16 dana. Stoga nije jasno kako glavni akteri i glavni zagovornici revizije presude ne znaju s kojim argumentima i činjenicama raspolažu.
„Mi smo prije pet godina pravili jedan okrugli sto na kojem smo trebali razgovarati o novim dokazima i eventualnoj reviziji presude. Bili su tu brojni eksperti iz BiH i svijeta. Gospodina Izetbegovića smo pozvali, ali on nije došao“, kazala je Memišević.
ODLUKA ZA KRIZU
Pet godina kasnije, Izetbegović otvara priču o reviziji. Eksperte će saslušati sedmicu prije isteka roka, i na osnovu potpuno nepripremljene analize, donijet će odluku koja će, kako sam tvrdi, „izazvati najveću političku krizu poslije Dejtona“.
Iako ga njegovi pravni saradnici, predvođeni Dževadom Mahmutovićem i Aljošom Čamparom, savjetuju da revizija presude ima osnova, činjenice i argumenti ne idu u prilog bošnjačkom članu Predsjedništva.
U posljednjih deset godina, Haški tribunal izrekao je tri presude iz kojih je sasvim jasno da BiH nema nikakvu šansu da dobije išta više od onoga što je prije 10 godina dobila na Međuarodnom sudu pravde u Hagu.
Krajem februara 2013. godine Haški tribunal pravosnažno je oslobodio načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića svake odgovornosti za zločine počinjene na teritoriji BiH i Hrvatske. I ovo je argument koji ide u korist tuženoj Srbiji.
U maju 2013. godine Haški tribunal oslobodio je po svim tačkama optužnice Miloševićevog načelnika Službe državne bezbijednosti Jovicu Stanišića i njegovog prvog saradnika Franka Simatovića. Obojica su bili optuženi za rtne zločine u BiH. I ova presuda je argument srbijanske strane.
U martu 2016. godine Haški tribunal osudio je Radovana Karadžića na 40 godina zatvora. Karadžić je osuđen zbog odgovornosti za genocid počinjen u Srebrenici. Ostale zločine, počinjene u drugim gradovima BiH, Haški tribunal nije ocijenio kao genocid. Što znači da je to ono što je BiH već dobila presudom iz 2007. godine. Genocid u Srebrenici. Ni ova presuda, dakle, ne ide u prilog BiH agentu.
VIRTUELNI MUZEJ
Nijednu ovu presudu, Izetbegovićevi eksperti nisu uzeli u razmatranje. A koliko im je, uistinu, stalo do žrtava i istine o stradanjima Bošnjaka dokazuje današnji događaj u Potočarima.
Naime, ni Bakir Izetbegović, ni predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nisu prisusustvovali otvaranju Muzeja genocida u Memorijalnom centru Potočari u kojem će biti izloženi svi dokumenti koji dokazuju stradanje Bošnjaka u julu 1995 godine.
No, zato su svi bošnjački velikodostojnici bili u Narodnom pozorištu u Sarajevu, kada je prije dvadeset dana prezentiran projekat „Genocid nad Bošnjacima 1992 - 1995“. Možda zato što je ta manifestacija organizirana u režiji brojnih Izetbegovića, svih generacija.
Last edited by JoseMujica on 10/02/2017 20:49, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1200 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ma Palermo kunem ti se djetetom da ne slavim samo zivim u realnom svijetu u kojem izvis i ti samo ponekad odlutas. I prvi proces je sjeban sa nase strane kao sto je i drugi ili ce tek biti. I na kraju neko napisa ....sta mi imamo od toga sto ce Srbija biti kriva...Srbija treba da plati ratnu odstetu ovoj drzavi kao i Hrvatska ali mi nemamo intelektualne kapacitete da se pohrvu i sa jednim i sa drugim nego samo marka-efendije kojima je jedini i osnovni cilj klepiti lovu i napraviti cardake ni na nebu ni na zemlji. To je relanost koju svojim ocima svaki dan gledam vec 21 godinu i zato i popizdim kad mi pocne neko filozofirati o istoj materiji koji nije ovdje 21 godinu.palermo wrote:haj vidjećemo je li ovo istina, ali uzmimo da je istina.