NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

istra_hr

#1176 Re: NATO...DA ili NE

Post by istra_hr »

Vizionar 1985 wrote:.... Pa i Island je clanica NATO saveza a nema vojsku.
:P
bas si našao dobru usporedbu; Island nema ni "komšija ni susjeda" ... samo nešto kitova, Narvala i puno sjeverne ribe
Ha, Island, svaka im čast ... država sa jako puno termalnih izvora besplatne toplinske energije; besplatno griju svoje ceste jbte.
Island? država jako dobra u rukometu, malo lošija u nogometu
... a stanovništvo malo veće od Splita

Nije ti neka usporedba
The 51st State

#1177 Re: NATO...DA ili NE

Post by The 51st State »

svima susjedi dobronamjerna hrvatska i srbija sa jakim separatistickim snagama unutar zemlje :oops:
славянин

#1178 Re: NATO...DA ili NE

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
Hajde ne lupetaj. Ima: Švajcarska, Irska, Austrija, Finska, Švedska, Kipar.
Buncate jeste li dobro uvazena ekscelencijo ?
Poredite zemlje koje su u toku hladnog rata namjerno se drzale van NATO pakta da u slucaju invazije sssr a nebi kno nastradali ,zemlje sa uredjenim administracijama,ekonomijama i svim ostalim.Zemljama bez unutrasnjih i vanjskih neprijatelja itd.. I kipar koji je specifikum zbog rata koji se desio itd.
The 51st State

#1179 Re: NATO...DA ili NE

Post by The 51st State »

славянин wrote:
Challenger_ wrote:
Hajde ne lupetaj. Ima: Švajcarska, Irska, Austrija, Finska, Švedska, Kipar.
Buncate jeste li dobro uvazena ekscelencijo ?
Poredite zemlje koje su u toku hladnog rata namjerno se drzale van NATO pakta da u slucaju invazije sssr a nebi kno nastradali ,zemlje sa uredjenim administracijama,ekonomijama i svim ostalim.Zemljama bez unutrasnjih i vanjskih neprijatelja itd.. I kipar koji je specifikum zbog rata koji se desio itd.
plus sto kipar ima bazu britanske vojske da ih bas zaboli da imaju vojsku...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1180 Re: NATO...DA ili NE

Post by Challenger_ »

Ne postoji izbor "ili NATO ili Rusija". To budalama možeš pričati.
славянин

#1181 Re: NATO...DA ili NE

Post by славянин »

Image
istra_hr

#1182 Re: NATO...DA ili NE

Post by istra_hr »

Challenger_ wrote:Ne postoji izbor "ili NATO ili Rusija". To budalama možeš pričati.
Na žalost, bojim se da nisi u pravu
Povijest se ponavlja ...
Challenger_

#1183 Re: NATO...DA ili NE

Post by Challenger_ »

istra_hr wrote:
Challenger_ wrote:Ne postoji izbor "ili NATO ili Rusija". To budalama možeš pričati.
Na žalost, bojim se da nisi u pravu
Povijest se ponavlja ...
Onda ti ne ide u prilog.
Challenger_

#1184 Re: NATO...DA ili NE

Post by Challenger_ »

Uglavnom, notorna je laž da se evropski kontinet dijeli na pripadnost NATO-u ili Rusiji. Gore pobrojane zemlje su dokaz tome.
istra_hr

#1185 Re: NATO...DA ili NE

Post by istra_hr »

Da završimo priču...
niko nikoga ne tjera niti u NATO niti ostat izvan njega

Slobodni izbor, samo razglabamo i (možda) filozofiramo.. 8-)
Challenger_

#1186 Re: NATO...DA ili NE

Post by Challenger_ »

Pa pričajte. Ja ne zagovaram ništa, niti oponiram ičemu. Samo sam uletio da ispravim potpuno netačnu tvrdnju.

______
The 51st State

#1187 Re: NATO...DA ili NE

Post by The 51st State »

sve te zemlje samo formalno nisu u natou, a prakticno su pod nato kisobranom i najvisim nivoom saradnje.
славянин

#1188 Re: NATO...DA ili NE

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Pa pričajte. Ja ne zagovaram ništa, niti oponiram ičemu. Samo sam uletio da ispravim potpuno netačnu tvrdnju.

______
:lol:
Ma ljudi djaba pricaju kad ti sve znas i dodjes i stavis tacku :lol:
Thorgerson

#1189 Re: NATO...DA ili NE

Post by Thorgerson »

salik79 wrote: A zasto nam ne napravise normalnu i funkcionalnu drzavu, a ne ovo sto danas imamo? Ko ih je sprjecavao?

Zasto zaustavise ofanzivu ARBiH?
Pa nisu je oni pravili. Dejtonski sporazum, dakle sporazum. Tu je ubacivano svega i svacega od svih strana. Sta? Ameri skovali termin RS? Fazon je u tome sto nasi pregovaraci su bili mlaki i neiskusni. Zna se da su Srbi maheri u tome, ma sta mi mislili. Ono, ljudi su nas hladno klali 4 godine da niko prstom nije mako. To ipak ne moze svako da radi.

I onda takvima na megdan dolazi nasa delegacija sa Alijom, Harisom. Naravno da nismo imali sansi. Ne govorim to uopste u losem smislu, nego jednostavno Alija je bio naivan. Previse je vjerovao da se ovi mogu promjeniti, da ce ovo ici ovako, da ce se svi urazumiti itd. Nasjeo je na tu pricu da je to samo mirovni sporazum, prelazni ustav i sl. Jebiga, tako je kako je.

A na drugo pitanje, kako mislis zasto zaustavise? Pa da je ARBiH zajedno sa HVO-om krenula dalje i jace, Srbija bi se onda morala aktivno ukljuciti u rat. (bila je ona ukljucena i do tad, ali ne direktno, jesu slali pomoc, vojsku, ali sve je to bilo krisom). I onda bi tek nastao opsti haos na Balkanu koji niko ne bi mogao zaustaviti, a boga pitaj kakve bi bile i medjunarodne posljedice. Naravno da su se tad morali umijesati. A takodjer bila je bojazan i od osvete i odmazde za Srebrenicu. Mi jesmo bili casna Armija, ali previse je tu ljudi i ko moze sa 100% sigurnoscu reci da toga ne bi bilo?
Sanjarko

#1190 Re: NATO...DA ili NE

Post by Sanjarko »

istra_hr wrote:
bas si našao dobru usporedbu; Island nema ni "komšija ni susjeda" ... samo nešto kitova, Narvala i puno sjeverne ribe
Ha, Island, svaka im čast ... država sa jako puno termalnih izvora besplatne toplinske energije; besplatno griju svoje ceste jbte.

Nije ti neka usporedba
Nisi shvatio na sta ciljam. A ciljam na to da se moze biti clanica NATO saveza i bez vojske. Znaci i sa zandarmerijom nekom bi mogli biti clanica NATO saveza.
славянин

#1191 Re: NATO...DA ili NE

Post by славянин »

Vizionar 1985 wrote:
istra_hr wrote:

Nije ti neka usporedba
Nisi shvatio na sta ciljam. A ciljam na to da se moze biti clanica NATO saveza i bez vojske. Znaci i sa zandarmerijom nekom bi mogli biti clanica NATO saveza.
Sto da ne ? Dok god odvajas 4% gdp za odbranu, nazovi te snage kako god oces.Mada vojska nama treba itekako.
Thorgerson

#1192 Re: NATO...DA ili NE

Post by Thorgerson »

славянин wrote: Sto da ne ? Dok god odvajas 4% gdp za odbranu, nazovi te snage kako god oces.Mada vojska nama treba itekako.
Sta i ako je 4% ako ce doci do porasta GDP-a.

Cinjenica je da bi NATO znacio puno. Treba samo pratiti stanje Makedonije i porasta ekonomije koji ce se neminovno desiti.
Jednostavno je tako jebiga. Nece niko u nesigurno. A mi smo veoma nesigurno tlo. Kakva god analiza da izadje, mi smo uvijek ono "moguci sukobi".

Da nema te prepreke, pa mi, Srbija i generalno balkan je idealan. Blizu more i luke, dobra i kvalitetna radna snaga i nabitnije - izuzetno jeftina.

Ali dzaba, investitor krene i onda ugleda vijest krmka Dodika hoce ocjepljenje, ovi nasi ne daju itd itd. Mi ovdje smo na to navikli. Oguglali vise. Ali kad neko iz normalne drzave vidi svu ovu nasu situaciju, pa moze samo se uhvatit za glavu i plakat.
seln

#1193 Re: NATO...DA ili NE

Post by seln »

istra_hr wrote:

Nije ti neka usporedba
Plus Naval Air Station Keflavik...
Sanjarko

#1194 Re: NATO...DA ili NE

Post by Sanjarko »

seln wrote:
istra_hr wrote:

Nije ti neka usporedba
Plus Naval Air Station Keflavik...
Pa ponudimo im i mi neku da instaliraju. Njima, Svabama itd. :mrgreen:
nosara

#1195 Re: NATO...DA ili NE

Post by nosara »

Thorgerson wrote:
славянин wrote: Sto da ne ? Dok god odvajas 4% gdp za odbranu, nazovi te snage kako god oces.Mada vojska nama treba itekako.
Sta i ako je 4% ako ce doci do porasta GDP-a.

Cinjenica je da bi NATO znacio puno. Treba samo pratiti stanje Makedonije i porasta ekonomije koji ce se neminovno desiti.
Jednostavno je tako jebiga. Nece niko u nesigurno. A mi smo veoma nesigurno tlo. Kakva god analiza da izadje, mi smo uvijek ono "moguci sukobi".

Da nema te prepreke, pa mi, Srbija i generalno balkan je idealan. Blizu more i luke, dobra i kvalitetna radna snaga i nabitnije - izuzetno jeftina.

Ali dzaba, investitor krene i onda ugleda vijest krmka Dodika hoce ocjepljenje, ovi nasi ne daju itd itd. Mi ovdje smo na to navikli. Oguglali vise. Ali kad neko iz normalne drzave vidi svu ovu nasu situaciju, pa moze samo se uhvatit za glavu i plakat.
Jeste, porast... Hrvati bjeze od tog rasta, kazu ne mogu vise pare da prebroje koliki je porast... Puni autobusi milionera bjeze u Svabiju, Irsku, Island... Samo bubate bez veze.

Finansijski, to je uvala borova.
King Theoden

#1196 Re: NATO...DA ili NE

Post by King Theoden »

Šta kae ovaj thorgerson, srbija bi se uključila :lol:
Čovječe, ti nakon gotovo 25 godina još uvijek vjeruješ u slobin blef :mrgreen:
Koja srpska vojska, koji tenkovi? Jedino da ih konji i volovi dovuku do bosne.
славянин

#1197 Re: NATO...DA ili NE

Post by славянин »

nosara wrote:
Jeste, porast... Hrvati bjeze od tog rasta, kazu ne mogu vise pare da prebroje koliki je porast... Puni autobusi milionera bjeze u Svabiju, Irsku, Island... Samo bubate bez veze.

Mozes li pojasniti kako je uvala kada placas svoju vojsku tj. tjeraju te da imas vojsku - sto je opet logicno jer ako oces da budes dio vojnog saveza moras nesto i staviti na stol a ne eto mi dosli branite nas.

Sad ces jos reci bolje da se ne ide u EU ovako je bolje cvjeta cvjece u nase preduzece.
Sanjarko

#1198 Re: NATO...DA ili NE

Post by Sanjarko »

Glupa je prica o ratu. Jedan Srbin je dobro reko. Bolje da smo cuvali sta imamo nego da smo po Bosanskim gudurama itd., kosti ostavljali.
славянин

#1199 Re: NATO...DA ili NE

Post by славянин »

Vizionar 1985 wrote:Glupa je prica o ratu. Jedan Srbin je dobro reko. Bolje da smo cuvali sta imamo nego da smo po Bosanskim gudurama itd., kosti ostavljali.
Slazem se, ali neka :D zlu ne trebalo :D
nosara

#1200 Re: NATO...DA ili NE

Post by nosara »

славянин wrote:
nosara wrote:

Mozes li pojasniti kako je uvala kada placas svoju vojsku tj. tjeraju te da imas vojsku - sto je opet logicno jer ako oces da budes dio vojnog saveza moras nesto i staviti na stol a ne eto mi dosli branite nas.

Sad ces jos reci bolje da se ne ide u EU ovako je bolje cvjeta cvjece u nase preduzece.
Hrvatska je primjer da nema pravila o uspjehu u eu i nato. Price za malu djecu.
Locked