Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post Reply
Fudo387

#1176 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Fudo387 »

To su montirani snimci, svi znaju da su ih ovi iz 505e gadjali dolarima i tako zaustavili ofanzivu.
Maraschino

#1177 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Maraschino »

Image
sadie_forever

#1178 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by sadie_forever »

Ima li ko kakvu listu gdje sve Alija rahmetli ima ulice,koje drzave?
General War

#1179 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

LBVIEW wrote: I to jos gradjanski, kako ustvrdi djeneral, tebao se vajlda pikati onaj plebiscit nebeskog naroda.
Evo malo u slici, a vidi da ti neko procita i prevede...barem ima boja, sareno a ovo su ti slova u sredini...

Image
BHCluster

#1180 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BHCluster »

General War wrote:
LBVIEW wrote: I to jos gradjanski, kako ustvrdi djeneral, tebao se vajlda pikati onaj plebiscit nebeskog naroda.
Evo malo u slici, a vidi da ti neko procita i prevede...barem ima boja, sareno a ovo su ti slova u sredini...

Image
Tako Obalom Zmaja od Bosne. Allah te nagradio.
Matzan

#1181 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Matzan »

Samo da priupitam ove heroje, mudrace i đenerale poslije bitke koji uvijeno, ali i krajnje degutantno, neodgojeno i neotesano pljuju i vrijeđaju prvog predsjednika samostalne BiH: gdje ste bili u ratu da povedete narod?

Pa ako tada niste imali hrabrosti, gdje ste sve ove godine nakon rata da spasite BiH?
Mislim, takva mudrost, takav talenat, takvo umijeće, šteta je da to propada i piskara po forumu.

Dajte da vidimo kakve se to vojskovođe i državnici kriju iza tih nickova, da znamo koje ste brigade i korpuse vodili u ratu;
ili ste možda nakon rata postali uspješni privrednici, ljekari svjetskog glasa ili ugledni i nepotkupljivi političari?

Sva hrabrost i uspjeh svela vam se na pljuvanje i vrijeđanje mrtva čovjeka.
Jadno!
farisovo

#1182 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

Matzan wrote:Samo da priupitam ove heroje, mudrace i đenerale poslije bitke koji uvijeno, ali i krajnje degutantno, neodgojeno i neotesano pljuju i vrijeđaju prvog predsjednika samostalne BiH: gdje ste bili u ratu da povedete narod?

Pa ako tada niste imali hrabrosti, gdje ste sve ove godine nakon rata da spasite BiH?
Mislim, takva mudrost, takav talenat, takvo umijeće, šteta je da to propada i piskara po forumu.

Dajte da vidimo kakve se to vojskovođe i državnici kriju iza tih nickova, da znamo koje ste brigade i korpuse vodili u ratu;
ili ste možda nakon rata postali uspješni privrednici, ljekari svjetskog glasa ili ugledni i nepotkupljivi političari?

Jadno!
Niti ko vrijeđa, niti kod govori o Aliji kao čovjeku. Kakav je bio kao roditelj, čovjek i vjernik - o tome može suditi porodica, prijatelji i Bog. Ovdje se komentarise politika koju je vodio i politička zaostavština koju je ostavio - a to je, svakako, podložno i komentarisanju i kritici.
ultima_palabra

#1183 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by ultima_palabra »

madner wrote:
ultima_palabra wrote: Ma dobili bi ovo sto je HVO drzao 95., otprilike... nije se ni Srbima zajebavalo sa Sirokim i Posusjem, samo bi bezveze non stop morali imati jedan korpus u pripravnosti :mrgreen:
Nema teorije, Sarajevski i Mostarski korpus bi lezerno dogurali do Splita. HVO bi u Bosni drzao nista.

Kakva crna kompenzacija, uzeli im starci 25% Hrvatske.
Sto se tice vojne snage, bi. Diplomatski, Njemacka bi to zaustavila.

Rat u Hrvatskoj je vec pocetkom 92. bio gotov. U hipotetickom slucaju da se nije islo na nezavisnost BiH, samo bi se iscrtale granice, ne bi bilo daljih dejstava.
BISCANIN2

#1184 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BISCANIN2 »

It_is_a_Leclerc wrote:
BISCANIN2 wrote:Jedno je sigurno, a to sam procitao iz pera uticajnih i znacajnih, da nije bilo ALIJE nebi bilo Bosne. Cist obraz i dusa Bosna cjelovita, ostalo su nijanse. Hvala dide Alija laka ti zemlja Bosanska, rahmet dusi.
Netačno.

Da nije bilo građanki i građana RBiH koji su stali u odbranu svojih domova, koji su na linijama, u bolnicama, u školama i skloništima, ratovali za ovu zemlju Bosne ne bi bilo. Bosne bi svakako bilo i bez Alije Izetbegovića i klanova koji su mu gravitirali, a koji su rat iskoristili da opljačkaju državu i da se na kraju međusobno porokaju.

Alija Izetbegović je u Dejton odnio Republiku, a vratio ovaj državni monstrum, na globalnom nivou neviđen konstrukt koji nije država, nije cjelovita, nije nezavisna, već obični protektorat pod stalnom prijetnjom da se raspadne. I nemojte priče o tome da je neko bio na nešto prisiljen. Netačno ! Već je Izetbegović tražio džamije po Ustikolini i haustore po Dobrinji, umjesto borbe za državu i prava raseljenih i protjeranih.

Uglavnom, ti "utjecajni" su notorni Alijini idolopoklonici, neznalice i sljedbenici jedne fabrikovane polu-istine. Ono što je jasno svima i što će, kako se kritični period raspada ili opstanka ove Alijine dejtonske države u pokušaju bude bližio, biti sve jasnije je da je BiH mala država za kalibar izdajnika kakav je bio Alija Izetbegović.

Neka mu historija sudi.
Historija mu sudi kao što sudi svima i historija i kaže: DA NIJE ALIOJE NEBI BILO BOSNE, čitaj malo šta pišu zvaničnici iz njegova vremena, šta oni o njemu i o Bosni izjavljuju.
Žao mi je drug ali toneš sve dublje, ali do mene je, mislio sam da si puno veći kapacitet, do mene je.
BISCANIN2

#1185 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BISCANIN2 »

madner wrote:Vise je valjao Holbruku nego nama, to je tacno.
Jašta je malog mu zaposlio u zavodu za isztraživanje ruda, Holbrook mu nije nikad zaboravio.
aratet

#1186 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by aratet »

Bosanska knjiga mrtvih.
Umrli po nacionalnosti.

Image

Da je ARBIH bila nesto multi kulti je mit.
aratet

#1187 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by aratet »

Matzan wrote:Samo da priupitam ove heroje, mudrace i đenerale poslije bitke koji uvijeno, ali i krajnje degutantno, neodgojeno i neotesano pljuju i vrijeđaju prvog predsjednika samostalne BiH: gdje ste bili u ratu da povedete narod?

Jadno!
Ko god kaze da je Hitler bio los izbor za Njemacku, mora najmanje izvaditi dokaz da je bio general u drugom svjetskom ratu.
farisovo

#1188 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

BISCANIN2 wrote:
Historija mu sudi kao što sudi svima i historija i kaže: DA NIJE ALIOJE NEBI BILO BOSNE, čitaj malo šta pišu zvaničnici iz njegova vremena, šta oni o njemu i o Bosni izjavljuju.
Žao mi je drug ali toneš sve dublje, ali do mene je, mislio sam da si puno veći kapacitet, do mene je.
Čuj, "Da nije bilo Alije ne bi bilo Bosne "!?

Čega je Alija bio biran za predsjednika? Nije okruga gradova, niti neke imaginarne teritorije od koje je napravio državu.

Da nije bilo Alije BiH ne bi bila monstrum država - već Republika BiH; onakva na kakav joj se ustav i Alija zaklinjao prilikom preuzimanja dužnosti Predsjednika Predsjedništva.
aratet

#1189 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by aratet »

BISCANIN2 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
BISCANIN2 wrote:Jedno je sigurno, a to sam procitao iz pera uticajnih i znacajnih, da nije bilo ALIJE nebi bilo Bosne. Cist obraz i dusa Bosna cjelovita, ostalo su nijanse. Hvala dide Alija laka ti zemlja Bosanska, rahmet dusi.
Netačno.

Da nije bilo građanki i građana RBiH koji su stali u odbranu svojih domova, koji su na linijama, u bolnicama, u školama i skloništima, ratovali za ovu zemlju Bosne ne bi bilo. Bosne bi svakako bilo i bez Alije Izetbegovića i klanova koji su mu gravitirali, a koji su rat iskoristili da opljačkaju državu i da se na kraju međusobno porokaju.

Alija Izetbegović je u Dejton odnio Republiku, a vratio ovaj državni monstrum, na globalnom nivou neviđen konstrukt koji nije država, nije cjelovita, nije nezavisna, već obični protektorat pod stalnom prijetnjom da se raspadne. I nemojte priče o tome da je neko bio na nešto prisiljen. Netačno ! Već je Izetbegović tražio džamije po Ustikolini i haustore po Dobrinji, umjesto borbe za državu i prava raseljenih i protjeranih.

Uglavnom, ti "utjecajni" su notorni Alijini idolopoklonici, neznalice i sljedbenici jedne fabrikovane polu-istine. Ono što je jasno svima i što će, kako se kritični period raspada ili opstanka ove Alijine dejtonske države u pokušaju bude bližio, biti sve jasnije je da je BiH mala država za kalibar izdajnika kakav je bio Alija Izetbegović.

Neka mu historija sudi.
Alija je znaci pozitivan jer imamo drzavu od dva entiteta i 10 kantona i ono sto je jos gore da se sve tri strane moraju dogovorit oko neceg oko cega se nikad nece dogovoriti. :-)

On jeste otac ovog sistema, ali je sistem najgori u Evropi i drzava najgora u Evropi, gdje mladi bjeze na dnevnoj bazi.
aratet

#1190 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by aratet »

Mozda je offtopic, kakav je ono medij Stav.ba, nisam ih dosad citao, samo procitam kad ih SDA junad negdje postavi, dno dna novinarstva.
stakasa

#1191 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by stakasa »

farisovo wrote:
BISCANIN2 wrote:
Čuj, "Da nije bilo Alije ne bi bilo Bosne "!?

Čega je Alija bio biran za predsjednika? Nije okruga gradova, niti neke imaginarne teritorije od koje je napravio državu.

Da nije bilo Alije BiH ne bi bila monstrum država - već Republika BiH; onakva na kakav joj se ustav i Alija zaklinjao prilikom preuzimanja dužnosti Predsjednika Predsjedništva.
Cuj zvanicnici iz njegova vreman :D Hvale ga oni sto su ga naguzili
It_is_a_Leclerc

#1192 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by It_is_a_Leclerc »

aratet wrote:Bosanska knjiga mrtvih.
Umrli po nacionalnosti.

Image

Da je ARBIH bila nesto multi kulti je mit.
ARBiH je bila vrhunski multietnička sa, po riječima tada komandanta armije Sefera Halilovića, 35% Hrvata, Srba i ostalih.

Taj procent je značajno opao kad je Izetbegović sa Delićem krenuo u islamizaciju armije, a što je ujedno i početak relativnog poraza snaga ARBIH.
Dr. Kuca

#1193 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Dr. Kuca »

Da je bio bilo ko drugi umjesto alije mi bi bili rs ili srbija, a srebrenica bi se desila u svakom gradu. Kome to nije jasno je preteski debil i june.
supercali

#1194 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by supercali »

Dr. Kuca wrote:Da je bio bilo ko drugi umjesto alije mi bi bili rs ili srbija, a srebrenica bi se desila u svakom gradu. Kome to nije jasno je preteski debil i june.
Da je bio bilo ko drugi imali bi drzavu kao sto je hrvatska
Cjelovita u medjunarodno priznatim granicama bez entiteta i torova
Kome to nije jasno je kreten i tele
farisovo

#1195 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

Dr. Kuca wrote:Da je bio bilo ko drugi umjesto alije mi bi bili rs ili srbija, a srebrenica bi se desila u svakom gradu. Kome to nije jasno je preteski debil i june.
Alija je i ovjerio postojanje RS-A, i pored Srebrenice. Samovoljno, bez saglasnosti Skupštine Republike BiH.

Što znači da smo sa Alijom dobili i genocid u Srebrenici i RS.
BosnaOnlineOrg

#1196 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BosnaOnlineOrg »

Fudo387 wrote:Najbolje je kad mu kace etiketu izdajnika a kao alternativu navode Fikreta. Dobio je vise glasova i zazvaljio arkana u Bijeljini, dokazani rodoljub.
A Aljo nije zazvaljio Fikreta Muslimovica i ostalu KOS-ovsku ekipu?

Poluistine cine vise stete nego lazi...
BISCANIN2

#1197 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BISCANIN2 »

PM72 wrote:
Vaša je sreća pa je imao više aktovki punih miliona...
Ooooooooo, a tu mi dođi, štovalac lika i djela Manojla Milovanovića, koferi, aktovke jarane pa mts i municija pravo iz BG PREKO SAO krajine u Bišće, Srbijanci vole biznis, znam da ti je žao i teško, al brate merak tući Vas Vašom muncijom he he, jeste da ste mislili ko i đeneral da je labavo, pa jadan izgubi i zamjenika i pratnju od minobacača kako sam reče "koji tuku noć i dan".
Did Aljo kofere pa; voze helikopteri, voze avioni, ali i braća ti prodadoše zvizdu, he he.
BosnaOnlineOrg

#1198 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BosnaOnlineOrg »

Kejn wrote:Alija im je trn u oku jer se ne može staviti u isti koš sa balkanskim kasapinima ala Tuđman i Milošević. Zato ga điksoni i škutori toliko pljuju.
Tudjman nikad nije trgovao svojom zemljom, kao ni Slobo.

Tudjman, mozda osim Vukovara, nikad nije svoj narod pustao pod noz za svoje interese.

Gdje je Tudjmanov HDZ vladao tu nije padalo nista, pogledaj Aljine dzematlije u Podrinju i pola Krajine i Srednje Bosne....

E moj Sabane, najzalosnije je sto ti ne zivis u BiH i sto i ako zivis u BiH si se preko Aljinih uhljebio pa tako bulaznis...
BosnaOnlineOrg

#1199 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BosnaOnlineOrg »

BISCANIN2 wrote:
PM72 wrote:
Vaša je sreća pa je imao više aktovki punih miliona...
Ooooooooo, a tu mi dođi, štovalac lika i djela Manojla Milovanovića, koferi, aktovke jarane pa mts i municija pravo iz BG PREKO SAO krajine u Bišće, Srbijanci vole biznis, znam da ti je žao i teško, al brate merak tući Vas Vašom muncijom he he, jeste da ste mislili ko i đeneral da je labavo, pa jadan izgubi i zamjenika i pratnju od minobacača kako sam reče "koji tuku noć i dan".
Did Aljo kofere pa; voze helikopteri, voze avioni, ali i braća ti prodadoše zvizdu, he he.
Iz tvog pisanja smijem zakljuciti da nakon citanke nisi bas mnogo procitao. Smijem li pitati konje to napisao sto tvrdis?

I dalje, ne bulazni, i vama je Aljo spremio depesu da se probijate prema Karlovcu, poslije Srebrenice bi vi bili sljedeci jer vas je on otpisao. A ako si toliko slijep, pitaj se zasto i 22 godine nakon rata putujete prema Sarajevu kao prije 200 godina, nekim seoskim putevima i klancima....
BISCANIN2

#1200 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BISCANIN2 »

farisovo wrote:
Alija je i ovjerio postojanje RS-A, i pored Srebrenice. Samovoljno, bez saglasnosti Skupštine Republike BiH.

Što znači da smo sa Alijom dobili i genocid u Srebrenici i RS.
Bravo, inače u svim pregovorima Alija je imao najjače karte i preogovorao je sa najviših pozicija.
Odlični argumenti, nema šta.
Post Reply