Novi rat

Locked
dječak sa šibicama

#1176 Re: Novi rat

Post by dječak sa šibicama »

Nema tu neke filozofije, cim zapuca, mi cemo u Minhen a nasi dragi dijasporci tamo gdje ih srce vuce, u rovove.

Posteno, jel tako.

Malo socijala, malo na koncert "Bosna jedna zemlja imade", malo na demonstracije u Kajszerstrase, malo logistika, poslati koji paket preko ADRE, i ljepota :D
zateznistub

#1177 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

155_mm wrote:

pa ne treba im nikakva pomoc, sami su rijesili svoj problem.
a sto im ti nisi objasnio da se mane corava posla poklope se usima i ostanu kod kuce? ili sto se nisi pridruzio srpskim specijalcima da odbrane glasacku kutiju? mozda bi je sa tobom odbranili! a ne pobjegli sa kutijom iz "tehnicki razloga".
Tako je šećeru,

tastaturu u šake i laprdati...team wiewer je odlična stvar...ne ujeda i ne ustajes iz fotelje...
Last edited by zateznistub on 25/09/2016 10:43, edited 1 time in total.
Kombat

#1178 Re: Novi rat

Post by Kombat »

KatarinaKosaca wrote:Majke Srebrenice nisu ubijale, ne znaju sta je rat? Logorasi nisu ubijali, ne znaju sta je rat? Hirurzi nisu ubijali, ne snack sta je rat? Ko.je i ubijao ne prica to. U ratu je ili ti njega ubijes ili on tebe...
rat ima puno lica...svako dijete koje je provelo jedan dan u sklonistu i propustilo nekoliko obroka "zna" sta je rat i obiljezeno je tim dozivljajima zauvijek, kao i svi oni koje si ti navela iznad. Izvukla si moju izjavu iz konteksta i vrlo maliciozno je okrenula.
pa da preformuliram -nisu upoznali sva lica rata oni koji nisu morali u tome ratu uzeti neciji zivot...
Ende...
155_mm

#1179 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

alipasijaner wrote:
L u c i f e r wrote:pitanjce za miroljupce

u slučaju secesije

kako reagovati?
da li bi ti bio spreman zrtvovati zivot svog djeteta zarad domovine?

kako vrijeme prolazi sve si vise ne mogu oprostiti sto sam bio ovdje, a ne bio pripadnik 2 minhenskog bataljona ili neke od svedskih brdsko planinskih brigada
jos nije kasno da to pitanje postavis na ulazu svakog glasackog mjesta u manjem entitetu! na cirilici naravno!
155_mm

#1180 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

@zatezni nesto te nervoza 'vata. ni citirati ne znas !

:lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1181 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

alipasijaner wrote:

u slučaju secesije

kako reagovati?

kako vrijeme prolazi sve si vise ne mogu oprostiti sto sam bio ovdje, a ne bio pripadnik 2 minhenskog bataljona ili neke od svedskih brdsko planinskih brigada
Ovo je pogresna teza. Na stranu sto je, kako napisah, nepristojno spominjati clanove familije, ne zrtvuje roditelj zivot svog djeteta, nego onaj ko ubija dijete. Evo, kao majka da ti odgovorim. Izmedju scenarija «Nermine, dodji kod Srba» i «Nermine uzmi pusku» izabirem ovo drugo bez da trepnem. I molim te da ne uplices djecu u ovu diskusiju. Dobio si odgovor, mislim da nema potrebe vise...
LBVIEW

#1182 Re: Novi rat

Post by LBVIEW »

dječak sa šibicama wrote:Pazi dijasporaca sto su prohisterisali jutros :D samo oni na temi :D
Rece dijasporac kojem je matica u susjedstvu,a sam roden u BiH. :izet: Koji je to kursluz u glavusi. :D
L u c i f e r

#1183 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

alipasijaner wrote:

u slučaju secesije

kako reagovati?

bio bih spreman žrtvovati 100 000 velikosrpskih vojnosposobnih života
bez da trepnem
KatarinaKosaca

#1184 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Kombat wrote:
KatarinaKosaca wrote:Majke Srebrenice nisu ubijale, ne znaju sta je rat? Logorasi nisu ubijali, ne znaju sta je rat? Hirurzi nisu ubijali, ne snack sta je rat? Ko.je i ubijao ne prica to. U ratu je ili ti njega ubijes ili on tebe...
rat ima puno lica...svako dijete koje je provelo jedan dan u sklonistu i propustilo nekoliko obroka "zna" sta je rat i obiljezeno je tim dozivljajima zauvijek, kao i svi oni koje si ti navela iznad. Izvukla si moju izjavu iz konteksta i vrlo maliciozno je okrenula.
pa da preformuliram -nisu upoznali sva lica rata oni koji nisu morali u tome ratu uzeti neciji zivot...
Ende...
nije mi bila namjera okretati izjavu, jos manje maliciozno izokrenuti. Tako si napisao i tako sam razumjela. Isprike sa moje strane za eventualnu malcioznost
zateznistub

#1185 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

155_mm wrote:@zatezni nesto te nervoza 'vata. ni citirati ne znas !

nervoza velis? Da ti nisi pogresnu osobu citirao...

nego, kad se misliš pridružiti, ili misliš da je tvoja "podrška" via IP i previše od jedne osobe...
muzicar_iz_parka

#1186 Re: Novi rat

Post by muzicar_iz_parka »

seln wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Nešto kontam, današnju mladost ako bi poslao u rat, oni bi zalutali u minsko polje tražeći Pokemone.
Vasa deca ne bi, njima umesto smartphone poklanjaju kame.
Koja nasa?
Moj mali nece nista ispod Iphone 6, jbga takvo vrijeme.
155_mm

#1187 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

vidim stig'o telegram iz centrale.

"saltaj bre na dijasporu STOP. vidite da vas jebu zbog tog hipijevskog sranja STOP. danas od sendvica nema nista, usrali ste STOP."
KatarinaKosaca

#1188 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

zateznistub wrote:

nego, kad se misliš pridružiti, ili misliš da je tvoja "podrška" via IP i previše od jedne osobe...
ok, mi cemo se pridruzit kad se pridruzimo, nego sta ces ti radit? Izvinuti se Srbima? Izljubiti se sa njima? Otici u Minhen? Sta je tvoj plan, vec kad analiziras tudje?
155_mm

#1189 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

zateznistub wrote:

stvar je rijesena u Kuli. niste uspijeli nagovoriti ljude da ostanu kod kuca i sad serete o dijaspori. valjda bi ti trebao da se javis u srpsku policiju da hipijevska politika ne bi dozivjela jos koji fijasko kao u Kuli.
irac300

#1190 Re: Novi rat

Post by irac300 »

Katarina i njezini bojovnici od ranog jutra djeluju svim oružjem i oruđem, iz udobnosti fotelja naravno. :lol: Da je citiram ''Puuu sunce ti 'ebem''!
Hafis

#1191 Re: Novi rat

Post by Hafis »

I baš ste se sad došli kačiti oko nekakvih gluposti kada Zrinjski po drugi put treba uzeti titulu.
I s vama u EU :-?
shbc

#1192 Re: Novi rat

Post by shbc »

Ja sve na temu ulijecem, kontam naucili dijasporci lekciju. Nece se javljati. Kad ono ipak ih ima. Malo dijasporci, malo iz zajednica sa stranim drzavljanima (koji su garant narucito spremni da brane drzavu)... Hvala kolegama hipijevcima za nabrajanje odredjenih nickova. Cisto da znam s kim da ne komuniciram na ovu temu. Jedino mozemo da dogovorimo zamjenu stanova u slucaju rata. Vi u Sarajevo, ja u Malme. Sa komplet porodicama naravno. Pa branite majku Bosnu koliko god hocete. Tj. ako budete razumjeli naredbe nadredjenih. Nisu ni na svedskom ni na polu-bosanskom.
zateznistub

#1193 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

KatarinaKosaca wrote:
zateznistub wrote:

ok, mi cemo se pridruzit kad se pridruzimo, nego sta ces ti radit? Izvinuti se Srbima? Izljubiti se sa njima? Otici u Minhen? Sta je tvoj plan, vec kad analiziras tudje?
Ja ti opet ponavljam, ne nabijaj postove ni ti ni ostali jurisnici, pogotovo haubica, nego spriječite referendume i ovaj i onaj koji je planiran za 2018. Zasto konstantno kucate postove, fino oružje u ruke i na banske dvore...ja prvi vam dignem spomenike...

ne čekajte da se referendum organizuje, spriječite...
Hafis

#1194 Re: Novi rat

Post by Hafis »

shbc wrote:Ja sve na temu ulijecem, kontam naucili dijasporci lekciju. Nece se javljati. Kad ono ipak ih ima. Malo dijasporci, malo iz zajednica sa stranim drzavljanima (koji su garant narucito spremni da brane drzavu)... Hvala kolegama hipijevcima za nabrajanje odredjenih nickova. Cisto da znam s kim da ne komuniciram na ovu temu. Jedino mozemo da dogovorimo zamjenu stanova u slucaju rata. Vi u Sarajevo, ja u Malme. Sa komplet porodicama naravno. Pa branite majku Bosnu koliko god hocete. Tj. ako budete razumjeli naredbe nadredjenih. Nisu ni na svedskom ni na polu-bosanskom.
Mogu u mene ovdje za male pare uplatiti kurs za stražare. I to je nekakav iskorak u vojnoj obuci :D
zateznistub

#1195 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

155_mm wrote:
stvar je rijesena u Kuli. niste uspijeli nagovoriti ljude da ostanu kod kuca i sad serete o dijaspori. valjda bi ti trebao da se javis u srpsku policiju da hipijevska politika ne bi dozivjela jos koji fijasko kao u Kuli.
Zasto konacno ne das svoj doprinos u svemu ovome? Napusti svoje gnijezdo i donesi dupe ovamo i na barikade...lako je druge huskati
155_mm

#1196 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

irac300 wrote:Katarina i njezini bojovnici od ranog jutra djeluju svim oružjem i oruđem, iz udobnosti fotelja naravno. :lol: Da je citiram ''Puuu sunce ti 'ebem''!
pa ko je nekima kriv sto su prvo imali da obave najvece pravo jednog naroda, anketu. pa malo kasne na forum.

zateznistub

#1197 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

irac300 wrote:Katarina i njezini bojovnici od ranog jutra djeluju svim oružjem i oruđem, iz udobnosti fotelja naravno. :lol: Da je citiram ''Puuu sunce ti 'ebem''!
Irče, pa nije tesko koristiti blagodati interneta...ne boli, nije hladno, ne puše...
irac300

#1198 Re: Novi rat

Post by irac300 »

zateznistub wrote:
Irče, pa nije tesko koristiti blagodati interneta...ne boli, nije hladno, ne puše...
Ma palamude.
155_mm

#1199 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

zateznistub wrote:
155_mm wrote:
Zasto konacno ne das svoj doprinos u svemu ovome? Napusti svoje gnijezdo i donesi dupe ovamo i na barikade...lako je druge huskati
ko bre 'uska? ti mene ovdje optuzujes za ono sto su uradili gradjani Kule kod gackog! 'si ti bre normalan covece ili te keva tukla po glavi kad si bio mali!

:-)
155_mm

#1200 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

Hafis wrote:I baš ste se sad došli kačiti oko nekakvih gluposti kada Zrinjski po drugi put treba uzeti titulu.
I s vama u EU :-?
cuj s vama u EU! koliko to moze na jednu putovnicu da putuje u EU?
Locked