Ekspanzija terorizma

Post Reply
insomnia78

#1176 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Francuski ministar policije kaze da su na "S listi" hiljade ljudi. Pazi, to su samo ovi "izofirani" i to samo u Francuskoj. Sad zamisli koliko je onih "neizofiranih" i "simpatizera"

S moje sokoćalo
Drvosjeca iz Dejcica

#1177 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

arzuhal wrote:Evo kako ruka ruku mije, kako se produžava postojanje ISIL-a i stvaraju regruti...

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... ece/176161

Eh to se ne vidi, to na zapadu samo rijetki vide. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#1178 Re: Ekspanzija terorizma

insomnia78 wrote:Simpatizere, svaki arapski kvart u Evropi ti je prepun simpatizera

S moje sokoćalo
Kojom metodom si došao do tih zaključaka, daj nam te analize da pogledamo. :oops: Ljudi koji su razmišljali na takav način su i doveli svijet u ovo današnje stanje. Eto pročitaj članak kojeg je postavio arzuhal.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... ece/176161
insomnia78

#1179 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Jednostavno, ko god je makar pros'o kroz jedan mog'o se u to uvjeriti
Uostalom odakle poticu svi ovi napadaci po Francuskoj i Belgiji

S moje sokoćalo
aratet

#1180 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
aratet wrote:

Samo da se nadovežem. Ima i na zapadu kršćanskih zajednica koje žive same za sebe, nekako otuđene od društva. Sjebo sam se k'o foka kada sam prije par sedmica upoznao čovjeka Danca koji je odrastao u toj kršćanskoj zajednici, izašao iz nje sa 16 godina. Roditelji i dalje žive u toj zajednici po tim nekim propisima k'o prije 2000 godina. :oops:
Amishi?
Nemam pojma, ovaj je iz Danske, Danac. Čovjek skroz normalan i tako mi nešto u priču kao on je odrastao u toj kršćanskoj zajednici. :shock:
Znam za Amise, i njihov broj je u velikom porastu, sjecam se da sam prije desetak godina gledao dobar film o njima, doduse, nije bas proemiski jer se sjecam da se neka zenska skinula u filmu.
Znam da je u vrijeme nastanka tih zajednica, da su se svi prebacili u Ameriku, da niko nije ostao u Evropi, sad ne znam, to su vjerovatno neke druge novije zajednice.
WIkipedija kaze da ih ima 308.000 u Sjevernoj Americi. :shock:
Drvosjeca iz Dejcica

#1181 Re: Ekspanzija terorizma

Zvizdac81 wrote:Libo mene za visegrad i bEljinu ... njih mogu samo preko tv gledat. Mene brine sto ce me na carsiji isprani mozak dignut nedo bog u zrak. Nece oni udariti na dodika ne brini!!!
Vidiš mene više brine Višegrad i Bijeljina nego Raqa, Berlin i Sirija jer su daleko...njih mogu samo preko tv gledat. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#1182 Re: Ekspanzija terorizma

insomnia78 wrote:Jednostavno, ko god je makar pros'o kroz jedan mog'o se u to uvjeriti
Uostalom odakle poticu svi ovi napadaci po Francuskoj i Belgiji

S moje sokoćalo
Čekaj na osnovu čega izvodiš takav zaključak? Na osnovu svojih predrasuda i subjektivnog zapažanja? Jesi li barem popio čaj sa nekim iz tih naselja, koliko si puta ručao sa tim ljudima pa da možeš reći da su svi simpatizeri ISIL-a? Vidiš upravo zbog takvih ksenofobih stavova mi i današ živimo u ovakvom svijetu. Da si pročitao onaj izvještaj sa linka vidio bi kako se prave takvi borci, kako se svjesno raspiruje mržnja i takva ideologija od malih nogu. :oops:
arzuhal

#1183 Re: Ekspanzija terorizma

Post by arzuhal »

Zvizdac81 wrote:
Zvizdac81 wrote:Libo mene za visegrad i bEljinu ... njih mogu samo preko tv gledat. Mene brine sto ce me na carsiji isprani mozak dignut nedo bog u zrak. Nece oni udariti na dodika ne brini!!!
Vidiš mene više brine Višegrad i Bijeljina nego Raqa, Berlin i Sirija jer su daleko...njih mogu samo preko tv gledat. :oops:
Imas ti 2-3 raqe i u bosni
Zenica, Cazin i Sarajevo?
Drvosjeca iz Dejcica

#1184 Re: Ekspanzija terorizma

Zvizdac81 wrote:
Imas ti 2-3 raqe i u bosni
Ja znam za Banjaluku, Višegrad i Kalinovik. :oops:
Banksy

#1185 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Banksy »

arzuhal wrote:
Obama: Hillary neće stati dok ne uništi ISIL

Pa šta misli Hillary, da će biti predsjednica 50 godina!?

Nije problem vrijeme, već nepostojanje volje. Dovoljan je i mjesec dana, da postoje volja i jedinstvo po tom pitanju.

Iako ih je puno, ogroman novac zarađuju samo njihovi (dobro poznati) vođe. Prekineš njihove (onima koji treba da znaju dobro poznate) finansijske tokove i veze banaka i korporacija vezane za trgovinu naftom od ISILA, preko Sirije, Turske, Iraka, do krajnjih kupaca, prekineš finansijske veze s njihovim arapskim donatorima, prekineš (također poznate) podzemne kanale trgovine ljudima i skupocjenim umjetninama, i 90% posla je gotovo. Otkineš im glave, ostalo otpadne k'o trule šljive. Par mjeseci.
insomnia78

#1186 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Ja ti po jedno stoti put ponavljam sve ove ubice iz francuske su rodjeni i odrasli u istoj. Nisu oni dosli iz Sirije ili Iraka niti su ih Ameri nedje drzali zarobljene

S moje sokoćalo
Drvosjeca iz Dejcica

#1187 Re: Ekspanzija terorizma

insomnia78 wrote:Ja ti po jedno stoti put ponavljam sve ove ubice iz francuske su rodjeni i odrasli u istoj. Nisu oni dosli iz Sirije ili Iraka niti su ih Ameri nedje drzali zarobljene

S moje sokoćalo
I to je tvoj argument da kažeš da su gotovo svi takvi? :cry:
arzuhal

#1188 Re: Ekspanzija terorizma

Post by arzuhal »

Banksy wrote:
arzuhal wrote:

Nije problem vrijeme, već nepostojanje volje. Dovoljan je i mjesec dana, da postoje volja i jedinstvo po tom pitanju.

Iako ih je puno, ogroman novac zarađuju samo njihovi (dobro poznati) vođe. Prekineš njihove (onima koji treba da znaju dobro poznate) finansijske tokove i veze banaka i korporacija vezane za trgovinu naftom od ISILA, preko Sirije, Turske, Iraka, do krajnjih kupaca, prekineš finansijske veze s njihovim arapskim donatorima, prekineš (također poznate) podzemne kanale trgovine ljudima i skupocjenim umjetninama, i 90% posla je gotovo. Otkineš im glave, ostalo otpadne k'o trule šljive. Par mjeseci.
Dabome da vrijeme ne igra glavnu ulogu, mislio sam dal' da stavim 50 ili 100 godina...Nego ne znam dal' je Obama svjestan površne pošrpdnosti svoje izjave....
Drvosjeca iz Dejcica

#1189 Re: Ekspanzija terorizma

Zvizdac81 wrote:Bravo nije dugo trebalo. Ja svoje stovanje mogu dokazati vojnom knjizicom ARBiH i 2 rane iz vozuce a ti?
I Galijašević je bio oficir A.BiH. :oops: :-?
insomnia78

#1190 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

insomnia78 wrote:Ja ti po jedno stoti put ponavljam sve ove ubice iz francuske su rodjeni i odrasli u istoj. Nisu oni dosli iz Sirije ili Iraka niti su ih Ameri nedje drzali zarobljene

S moje sokoćalo
Naravno da jesu. Pa praksa to pokazuje. I sam profil svih ovih terorista savrseno ukazuje na predgradja. Problematican mladic, sklon nasilju, drogi i alkoholu sa religijskom podlogom kojem se odjednom ukaze put za oprost svih grijeha. Odakle su "dosli" atentatori na CH, njihov pomagac i ubica policajke koji je kasnije drzao taoce u onom supermarketu. Odakle su "dosli" napadaci odgovorni za seriju atentata u Parizu za seriju atentata u Belgiji i njihovi pomagaci? Gdje su pohapseni oni silni sprjeceni u napadima. Odakle je Muhamed Merah, serijski ubica koji je ubijao vojnike i jevrejsku djecu jos prije ovog svega? Odakle "dolazi" onaj terorista ubica zene koji je planirao napade na sinagoge i cekve? Napadaci na jevrejski centar u Belgiji?
Odakle su "dosla" ova zadnja dvojica napadaca?
Ja cu ti reci. Nisu dosli, bili su tu. U predgradjima. Slusajuci svakodnevno takve price o zlom krscanskom zapadu koji ravna BI, takve koje im traze opravdanja

A sve njih kao i ovog njihovog kolegu u BIH povezuje ista ideologija

Ili ces mi reci da je zapad kriv za ovog lika kao i njegove roditelje
Kako tvrde, Jasmin je šest mjeseci pohađao Srednju Tehničku školu u Zavidovićima, gdje mu nastavnici nisu dopuštali da obavlja dnevne namaze, zbog čega je uz podršku roditelja napustio školu i otišao u Gornju Maoču.

Tamo je proveo tri godine, prije nego što je otišao na ratište.

"Otišao je da ratuje 2013. godine. Da ga sad mogu vidjeti, poručio bih mu da se i dalje bori za Alaha". rekao je Jasminov otac.

Njegova majka, iako nije htjela da stane ispred kamera rekla je da bi i da ima još deset sinova sve njih poslala na ratište.
Da te podsjetim, to je onaj ahbab sto poziva "bracu" da ti truju vodu.
Znaci, ne u Bjeljini ili BL, "onim drugima" nego bas tebi

S moje sokoćalo
Drvosjeca iz Dejcica

#1191 Re: Ekspanzija terorizma

Zvizdac81 wrote:Jak argument
A je li ti ovo 81 broj godina ili godina rođenja? :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#1192 Re: Ekspanzija terorizma

insomnia78 wrote:

S moje sokoćalo
Naravno da jesu. Pa praksa to pokazuje. I sam profil svih ovih terorista savrseno ukazuje na predgradja. Problematican mladic, sklon nasilju, drogi i alkoholu sa religijskom podlogom kojem se odjednom ukaze put za oprost svih grijeha. Odakle su "dosli" atentatori na CH, njihov pomagac i ubica policajke koji je kasnije drzao taoce u onom supermarketu. Odakle su "dosli" napadaci odgovorni za seriju atentata u Parizu za seriju atentata u Belgiji i njihovi pomagaci? Gdje su pohapseni oni silni sprjeceni u napadima. Odakle je Muhamed Merah, serijski ubica koji je ubijao vojnike i jevrejsku djecu jos prije ovog svega? Odakle "dolazi" onaj terorista ubica zene koji je planirao napade na sinagoge i cekve? Napadaci na jevrejski centar u Belgiji?
Ja cu ti reci. Nisu dosli, bili su tu. U predgradjima. Slusajuci svakodnevno takve price o zlom krscanskom zapadu koji ravna BI, takve koje im traze opravdanja
Praksa pokazuje da su žene kurve pa tvojom logikom možemo reći da su SVE žene kurve jer praksa tako pokazuje. :? Praksa pokazuje da su sveštenici pedofili pa su SVI sveštenici pedofili. :? Nisi ti dobar sa tom logikom nikako druže to je opasna droga ista ona za koju se hvataju ovi koje opisuješ. Niko ne spori da zaista ti napadači dolaze iz takvih sredina ali reći za sve da su simpatizeri ISIL-a može samo osoba koja slijedi patološku mržnju. Strašno! :oops:

insomnia78 wrote:A sve njih kao i ovog njihovog kolegu u BIH povezuje ista ideologija

Kako tvrde, Jasmin je šest mjeseci pohađao Srednju Tehničku školu u Zavidovićima, gdje mu nastavnici nisu dopuštali da obavlja dnevne namaze, zbog čega je uz podršku roditelja napustio školu i otišao u Gornju Maoču.

"Otišao je da ratuje 2013. godine. Da ga sad mogu vidjeti, poručio bih mu da se i dalje bori za Alaha". rekao je Jasminov otac.

Njegova majka, iako nije htjela da stane ispred kamera rekla je da bi i da ima još deset sinova sve njih poslala na ratište.

S moje sokoćalo
Ma boli mene za tog Jasmina, ja sa Jasminom ne dijelim ništa zajedničko. Pa po stavovima ste ti i Jasmin bliži nego ja i Jasmin. Ti koji si u stanju reći da praksa tako pokazuje i sve te Francuze svrstati u štovaoce ISIL-a više govori da ti, Jasmin i slični Jasminu dijelite iste vrijednosti i logiku samo na suprotnim ideološkim stajalištima. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 28/07/2016 15:47, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#1193 Re: Ekspanzija terorizma

Zvizdac81 wrote:
Zvizdac81 wrote:Jak argument
A je li ti ovo 81 broj godina ili godina rođenja? :mrgreen:
Ruzan sam i debo ako ce ti to olaksati?
Dobro ne mislim te ženiti pa mi je svjedno, nego apropo tvog ranjavanja i knjižice A.BiH kontam jesi li imao 57 godina ili 11. :oops:
aratet

#1194 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

Pretpostavljam da roditelji od tog decka iz Zavidovica nisu uhapseni.
insomnia78

#1195 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Nisam nigdje rekao da su svi takvi nego da je prepun simpatizera

S moje sokoćalo
Drvosjeca iz Dejcica

#1196 Re: Ekspanzija terorizma

insomnia78 wrote:Nisam nigdje rekao da su svi takvi nego da je prepun simpatizera

S moje sokoćalo
Isto ti ga dođe. :oops: No imaš pravo na svoj stav i mišljenje samo ti govorim da nešto sa takvim stavom i razmišljem nešto nije u redu.
insomnia78

#1197 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Banksy wrote:
arzuhal wrote:

Time ces rjesiti priliv vojnika u Irak i Siriju i istovremeno povecati teroristicke napade po Evropi. Za masakrirati narod nozem u busu ili za zeltiti se autom u masu ti nisu potrebne nikakve finansije. Samo plodno tlo, vjest govornik i luda glava

S moje sokoćalo
Bodkin

#1198 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

Zvizdac81 wrote:Bravo nije dugo trebalo. Ja svoje stovanje mogu dokazati vojnom knjizicom ARBiH i 2 rane iz vozuce a ti?
I Galijašević je bio oficir A.BiH. :oops: :-?
Sta ti je otvorenost i pluralizam misljenja. Mozes davati noge, ruke i zivot za drzavu ali ni slucajno ne razmisljati suprotno od vecine. Iste sekunde ti zalijepe etiketu
aldinjo

#1199 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aldinjo »

z7
insomnia78 wrote:

S moje sokoćalo

A sve njih kao i ovog njihovog kolegu u BIH povezuje ista ideologija

S moje sokoćalo
Pravo hinjav i huškački napisan post. I nisu priče o nekakvom lošem kršćanskom zapadu koji ravna BI nego zaista ravnaju i ubijaju muslimane širom svijeta već decenijama.
insomnia78

#1200 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Evo, ahbab ti porucuje
Image

S moje sokoćalo
Post Reply