Ekspanzija terorizma
- insomnia78
#1176 Re: Ekspanzija terorizma
Francuski ministar policije kaze da su na "S listi" hiljade ljudi. Pazi, to su samo ovi "izofirani" i to samo u Francuskoj. Sad zamisli koliko je onih "neizofiranih" i "simpatizera"
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- Drvosjeca iz Dejcica
#1177 Re: Ekspanzija terorizma
arzuhal wrote:Evo kako ruka ruku mije, kako se produžava postojanje ISIL-a i stvaraju regruti...
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... ece/176161
Eh to se ne vidi, to na zapadu samo rijetki vide.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1178 Re: Ekspanzija terorizma
Kojom metodom si došao do tih zaključaka, daj nam te analize da pogledamo.insomnia78 wrote:Simpatizere, svaki arapski kvart u Evropi ti je prepun simpatizera
S moje sokoćalo
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... ece/176161
- insomnia78
#1179 Re: Ekspanzija terorizma
Jednostavno, ko god je makar pros'o kroz jedan mog'o se u to uvjeriti
Uostalom odakle poticu svi ovi napadaci po Francuskoj i Belgiji
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
-
aratet
#1180 Re: Ekspanzija terorizma
Znam za Amise, i njihov broj je u velikom porastu, sjecam se da sam prije desetak godina gledao dobar film o njima, doduse, nije bas proemiski jer se sjecam da se neka zenska skinula u filmu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nemam pojma, ovaj je iz Danske, Danac. Čovjek skroz normalan i tako mi nešto u priču kao on je odrastao u toj kršćanskoj zajednici.aratet wrote:Amishi?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Samo da se nadovežem. Ima i na zapadu kršćanskih zajednica koje žive same za sebe, nekako otuđene od društva. Sjebo sam se k'o foka kada sam prije par sedmica upoznao čovjeka Danca koji je odrastao u toj kršćanskoj zajednici, izašao iz nje sa 16 godina. Roditelji i dalje žive u toj zajednici po tim nekim propisima k'o prije 2000 godina.
Znam da je u vrijeme nastanka tih zajednica, da su se svi prebacili u Ameriku, da niko nije ostao u Evropi, sad ne znam, to su vjerovatno neke druge novije zajednice.
WIkipedija kaze da ih ima 308.000 u Sjevernoj Americi.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1181 Re: Ekspanzija terorizma
Vidiš mene više brine Višegrad i Bijeljina nego Raqa, Berlin i Sirija jer su daleko...njih mogu samo preko tv gledat.Zvizdac81 wrote:Libo mene za visegrad i bEljinu ... njih mogu samo preko tv gledat. Mene brine sto ce me na carsiji isprani mozak dignut nedo bog u zrak. Nece oni udariti na dodika ne brini!!!
- Drvosjeca iz Dejcica
#1182 Re: Ekspanzija terorizma
Čekaj na osnovu čega izvodiš takav zaključak? Na osnovu svojih predrasuda i subjektivnog zapažanja? Jesi li barem popio čaj sa nekim iz tih naselja, koliko si puta ručao sa tim ljudima pa da možeš reći da su svi simpatizeri ISIL-a? Vidiš upravo zbog takvih ksenofobih stavova mi i današ živimo u ovakvom svijetu. Da si pročitao onaj izvještaj sa linka vidio bi kako se prave takvi borci, kako se svjesno raspiruje mržnja i takva ideologija od malih nogu.insomnia78 wrote:Jednostavno, ko god je makar pros'o kroz jedan mog'o se u to uvjeriti
S moje sokoćalo
- arzuhal
#1183 Re: Ekspanzija terorizma
Zenica, Cazin i Sarajevo?Zvizdac81 wrote:Imas ti 2-3 raqe i u bosniDrvosjeca iz Dejcica wrote:Vidiš mene više brine Višegrad i Bijeljina nego Raqa, Berlin i Sirija jer su daleko...njih mogu samo preko tv gledat.Zvizdac81 wrote:Libo mene za visegrad i bEljinu ... njih mogu samo preko tv gledat. Mene brine sto ce me na carsiji isprani mozak dignut nedo bog u zrak. Nece oni udariti na dodika ne brini!!!
- Drvosjeca iz Dejcica
#1184 Re: Ekspanzija terorizma
Ja znam za Banjaluku, Višegrad i Kalinovik.Zvizdac81 wrote:Imas ti 2-3 raqe i u bosniDrvosjeca iz Dejcica wrote:Vidiš mene više brine Višegrad i Bijeljina nego Raqa, Berlin i Sirija jer su daleko...njih mogu samo preko tv gledat.Zvizdac81 wrote:Libo mene za visegrad i bEljinu ... njih mogu samo preko tv gledat. Mene brine sto ce me na carsiji isprani mozak dignut nedo bog u zrak. Nece oni udariti na dodika ne brini!!!
- Banksy
#1185 Re: Ekspanzija terorizma
arzuhal wrote:
Obama: Hillary neće stati dok ne uništi ISIL
Pa šta misli Hillary, da će biti predsjednica 50 godina!?
Nije problem vrijeme, već nepostojanje volje. Dovoljan je i mjesec dana, da postoje volja i jedinstvo po tom pitanju.
Iako ih je puno, ogroman novac zarađuju samo njihovi (dobro poznati) vođe. Prekineš njihove (onima koji treba da znaju dobro poznate) finansijske tokove i veze banaka i korporacija vezane za trgovinu naftom od ISILA, preko Sirije, Turske, Iraka, do krajnjih kupaca, prekineš finansijske veze s njihovim arapskim donatorima, prekineš (također poznate) podzemne kanale trgovine ljudima i skupocjenim umjetninama, i 90% posla je gotovo. Otkineš im glave, ostalo otpadne k'o trule šljive. Par mjeseci.
- insomnia78
#1186 Re: Ekspanzija terorizma
Ja ti po jedno stoti put ponavljam sve ove ubice iz francuske su rodjeni i odrasli u istoj. Nisu oni dosli iz Sirije ili Iraka niti su ih Ameri nedje drzali zarobljene
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- Drvosjeca iz Dejcica
#1187 Re: Ekspanzija terorizma
I to je tvoj argument da kažeš da su gotovo svi takvi?insomnia78 wrote:Ja ti po jedno stoti put ponavljam sve ove ubice iz francuske su rodjeni i odrasli u istoj. Nisu oni dosli iz Sirije ili Iraka niti su ih Ameri nedje drzali zarobljene
S moje sokoćalo
- arzuhal
#1188 Re: Ekspanzija terorizma
Dabome da vrijeme ne igra glavnu ulogu, mislio sam dal' da stavim 50 ili 100 godina...Nego ne znam dal' je Obama svjestan površne pošrpdnosti svoje izjave....Banksy wrote:arzuhal wrote:
Nije problem vrijeme, već nepostojanje volje. Dovoljan je i mjesec dana, da postoje volja i jedinstvo po tom pitanju.
Iako ih je puno, ogroman novac zarađuju samo njihovi (dobro poznati) vođe. Prekineš njihove (onima koji treba da znaju dobro poznate) finansijske tokove i veze banaka i korporacija vezane za trgovinu naftom od ISILA, preko Sirije, Turske, Iraka, do krajnjih kupaca, prekineš finansijske veze s njihovim arapskim donatorima, prekineš (također poznate) podzemne kanale trgovine ljudima i skupocjenim umjetninama, i 90% posla je gotovo. Otkineš im glave, ostalo otpadne k'o trule šljive. Par mjeseci.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1189 Re: Ekspanzija terorizma
I Galijašević je bio oficir A.BiH.Zvizdac81 wrote:Bravo nije dugo trebalo. Ja svoje stovanje mogu dokazati vojnom knjizicom ARBiH i 2 rane iz vozuce a ti?
- insomnia78
#1190 Re: Ekspanzija terorizma
Naravno da jesu. Pa praksa to pokazuje. I sam profil svih ovih terorista savrseno ukazuje na predgradja. Problematican mladic, sklon nasilju, drogi i alkoholu sa religijskom podlogom kojem se odjednom ukaze put za oprost svih grijeha. Odakle su "dosli" atentatori na CH, njihov pomagac i ubica policajke koji je kasnije drzao taoce u onom supermarketu. Odakle su "dosli" napadaci odgovorni za seriju atentata u Parizu za seriju atentata u Belgiji i njihovi pomagaci? Gdje su pohapseni oni silni sprjeceni u napadima. Odakle je Muhamed Merah, serijski ubica koji je ubijao vojnike i jevrejsku djecu jos prije ovog svega? Odakle "dolazi" onaj terorista ubica zene koji je planirao napade na sinagoge i cekve? Napadaci na jevrejski centar u Belgiji?Drvosjeca iz Dejcica wrote:I to je tvoj argument da kažeš da su gotovo svi takvi?insomnia78 wrote:Ja ti po jedno stoti put ponavljam sve ove ubice iz francuske su rodjeni i odrasli u istoj. Nisu oni dosli iz Sirije ili Iraka niti su ih Ameri nedje drzali zarobljene
S moje sokoćalo
Odakle su "dosla" ova zadnja dvojica napadaca?
Ja cu ti reci. Nisu dosli, bili su tu. U predgradjima. Slusajuci svakodnevno takve price o zlom krscanskom zapadu koji ravna BI, takve koje im traze opravdanja
A sve njih kao i ovog njihovog kolegu u BIH povezuje ista ideologija
Ili ces mi reci da je zapad kriv za ovog lika kao i njegove roditelje
Da te podsjetim, to je onaj ahbab sto poziva "bracu" da ti truju vodu.Kako tvrde, Jasmin je šest mjeseci pohađao Srednju Tehničku školu u Zavidovićima, gdje mu nastavnici nisu dopuštali da obavlja dnevne namaze, zbog čega je uz podršku roditelja napustio školu i otišao u Gornju Maoču.
Tamo je proveo tri godine, prije nego što je otišao na ratište.
"Otišao je da ratuje 2013. godine. Da ga sad mogu vidjeti, poručio bih mu da se i dalje bori za Alaha". rekao je Jasminov otac.
Njegova majka, iako nije htjela da stane ispred kamera rekla je da bi i da ima još deset sinova sve njih poslala na ratište.
Znaci, ne u Bjeljini ili BL, "onim drugima" nego bas tebi
S moje sokoćalo
- Drvosjeca iz Dejcica
#1191 Re: Ekspanzija terorizma
A je li ti ovo 81 broj godina ili godina rođenja?Zvizdac81 wrote:Jak argument
- Drvosjeca iz Dejcica
#1192 Re: Ekspanzija terorizma
Praksa pokazuje da su žene kurve pa tvojom logikom možemo reći da su SVE žene kurve jer praksa tako pokazuje.insomnia78 wrote:Naravno da jesu. Pa praksa to pokazuje. I sam profil svih ovih terorista savrseno ukazuje na predgradja. Problematican mladic, sklon nasilju, drogi i alkoholu sa religijskom podlogom kojem se odjednom ukaze put za oprost svih grijeha. Odakle su "dosli" atentatori na CH, njihov pomagac i ubica policajke koji je kasnije drzao taoce u onom supermarketu. Odakle su "dosli" napadaci odgovorni za seriju atentata u Parizu za seriju atentata u Belgiji i njihovi pomagaci? Gdje su pohapseni oni silni sprjeceni u napadima. Odakle je Muhamed Merah, serijski ubica koji je ubijao vojnike i jevrejsku djecu jos prije ovog svega? Odakle "dolazi" onaj terorista ubica zene koji je planirao napade na sinagoge i cekve? Napadaci na jevrejski centar u Belgiji?Drvosjeca iz Dejcica wrote:I to je tvoj argument da kažeš da su gotovo svi takvi?insomnia78 wrote:Ja ti po jedno stoti put ponavljam sve ove ubice iz francuske su rodjeni i odrasli u istoj. Nisu oni dosli iz Sirije ili Iraka niti su ih Ameri nedje drzali zarobljene
S moje sokoćalo
Ja cu ti reci. Nisu dosli, bili su tu. U predgradjima. Slusajuci svakodnevno takve price o zlom krscanskom zapadu koji ravna BI, takve koje im traze opravdanja
Ma boli mene za tog Jasmina, ja sa Jasminom ne dijelim ništa zajedničko. Pa po stavovima ste ti i Jasmin bliži nego ja i Jasmin. Ti koji si u stanju reći da praksa tako pokazuje i sve te Francuze svrstati u štovaoce ISIL-a više govori da ti, Jasmin i slični Jasminu dijelite iste vrijednosti i logiku samo na suprotnim ideološkim stajalištima.insomnia78 wrote:A sve njih kao i ovog njihovog kolegu u BIH povezuje ista ideologija
Ili ces mi reci da je zapad kriv za ovog lika kao i njegove roditeljeDa te podsjetim, to je onaj ahbab sto poziva "bracu" da ti truju vodu.Kako tvrde, Jasmin je šest mjeseci pohađao Srednju Tehničku školu u Zavidovićima, gdje mu nastavnici nisu dopuštali da obavlja dnevne namaze, zbog čega je uz podršku roditelja napustio školu i otišao u Gornju Maoču.
"Otišao je da ratuje 2013. godine. Da ga sad mogu vidjeti, poručio bih mu da se i dalje bori za Alaha". rekao je Jasminov otac.
Njegova majka, iako nije htjela da stane ispred kamera rekla je da bi i da ima još deset sinova sve njih poslala na ratište.
S moje sokoćalo
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 28/07/2016 15:47, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1193 Re: Ekspanzija terorizma
Dobro ne mislim te ženiti pa mi je svjedno, nego apropo tvog ranjavanja i knjižice A.BiH kontam jesi li imao 57 godina ili 11.Zvizdac81 wrote:Ruzan sam i debo ako ce ti to olaksati?Drvosjeca iz Dejcica wrote:A je li ti ovo 81 broj godina ili godina rođenja?Zvizdac81 wrote:Jak argument
-
aratet
#1194 Re: Ekspanzija terorizma
Pretpostavljam da roditelji od tog decka iz Zavidovica nisu uhapseni.
- insomnia78
#1195 Re: Ekspanzija terorizma
Nisam nigdje rekao da su svi takvi nego da je prepun simpatizera
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- Drvosjeca iz Dejcica
#1196 Re: Ekspanzija terorizma
Isto ti ga dođe.insomnia78 wrote:Nisam nigdje rekao da su svi takvi nego da je prepun simpatizera
S moje sokoćalo
- insomnia78
#1197 Re: Ekspanzija terorizma
Time ces rjesiti priliv vojnika u Irak i Siriju i istovremeno povecati teroristicke napade po Evropi. Za masakrirati narod nozem u busu ili za zeltiti se autom u masu ti nisu potrebne nikakve finansije. Samo plodno tlo, vjest govornik i luda glavaBanksy wrote:arzuhal wrote:
S moje sokoćalo
-
Bodkin
#1198 Re: Ekspanzija terorizma
Sta ti je otvorenost i pluralizam misljenja. Mozes davati noge, ruke i zivot za drzavu ali ni slucajno ne razmisljati suprotno od vecine. Iste sekunde ti zalijepe etiketuDrvosjeca iz Dejcica wrote:I Galijašević je bio oficir A.BiH.Zvizdac81 wrote:Bravo nije dugo trebalo. Ja svoje stovanje mogu dokazati vojnom knjizicom ARBiH i 2 rane iz vozuce a ti?![]()
-
aldinjo
#1199 Re: Ekspanzija terorizma
z7
Pravo hinjav i huškački napisan post. I nisu priče o nekakvom lošem kršćanskom zapadu koji ravna BI nego zaista ravnaju i ubijaju muslimane širom svijeta već decenijama.insomnia78 wrote:Naravno da jesu. Pa praksa to pokazuje. I sam profil svih ovih terorista savrseno ukazuje na predgradja. Problematican mladic, sklon nasilju, drogi i alkoholu sa religijskom podlogom kojem se odjednom ukaze put za oprost svih grijeha. Odakle su "dosli" atentatori na CH, njihov pomagac i ubica policajke koji je kasnije drzao taoce u onom supermarketu. Odakle su "dosli" napadaci odgovorni za seriju atentata u Parizu za seriju atentata u Belgiji i njihovi pomagaci? Gdje su pohapseni oni silni sprjeceni u napadima. Odakle je Muhamed Merah, serijski ubica koji je ubijao vojnike i jevrejsku djecu jos prije ovog svega? Odakle "dolazi" onaj terorista ubica zene koji je planirao napade na sinagoge i cekve? Napadaci na jevrejski centar u Belgiji?Drvosjeca iz Dejcica wrote:I to je tvoj argument da kažeš da su gotovo svi takvi?insomnia78 wrote:Ja ti po jedno stoti put ponavljam sve ove ubice iz francuske su rodjeni i odrasli u istoj. Nisu oni dosli iz Sirije ili Iraka niti su ih Ameri nedje drzali zarobljene
S moje sokoćalo
A sve njih kao i ovog njihovog kolegu u BIH povezuje ista ideologija
Ili ces mi reci da je zapad kriv za ovog lika kao i njegove roditeljeDa te podsjetim, to je onaj ahbab sto poziva "bracu" da ti truju vodu.Kako tvrde, Jasmin je šest mjeseci pohađao Srednju Tehničku školu u Zavidovićima, gdje mu nastavnici nisu dopuštali da obavlja dnevne namaze, zbog čega je uz podršku roditelja napustio školu i otišao u Gornju Maoču.
S moje sokoćalo
- insomnia78
#1200 Re: Ekspanzija terorizma
Evo, ahbab ti porucuje

S moje sokoćalo

S moje sokoćalo