Oneplus All about!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#1176 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

mufa1 wrote:Da, ovi sto imaju štekare od telefona, oni moraju stavit neku animaciju da sakrije nemogućnost trenutnog otvaranja aplikacije.. Na s9+ sam i ja drzao cini mi se na 0,5 sek, jer je bas debilno bilo, stisneš aplikaciju, ono tek nakon nekon nekog vremena je pokreće.. Na oneplus je to definitivno skroz druga priča..
:lol: :lol: :lol: bas si me nasmijao, idi beri baje. Bolje ti je nego se provaljivati i ismijavati sam sa sobom po forumu :mrgreen:
mufa1

#1177 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

Malac u cemu je problem? Ja koristio (cuj koristio, patio se) skoro pola godine sa s9+, riješio se smeća i evo par mjeseci s merakom koristim oneplus. Dok ti si oneplus samo vidio na youtube klipovima.. A sad lagano zamisli da si kengur, ostatak vec znas kako ide..
arnes_king

#1178 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

mufa1 wrote:Malac u cemu je problem? Ja koristio (cuj koristio, patio se) skoro pola godine sa s9+, riješio se smeća i evo par mjeseci s merakom koristim oneplus. Dok ti si oneplus samo vidio na youtube klipovima.. A sad lagano zamisli da si kengur, ostatak vec znas kako ide..
šššš sramotiš se. Vidi se ko je malac, hajde ja sam uvijek za da sjednemo na kafu i uporedimo telefone pa da mi pokazes te stvari uzivo :D

Al znam tvoj odgovor vec unaprijed. Takvi samo znaju pametovat po forumima i pisati gluposti, a kada treba tvrdnje dokazati i odbraniti usute se.

Svi normalno pisu na temi i korisno, a ti dosao ko padobranac, skaces s teme na temu samo valjas gluposti, kao kompleksas neki. Sta ti imas kome pametovati.
Last edited by arnes_king on 21/02/2019 11:44, edited 1 time in total.
mufa1

#1179 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

Malac, ako se iko sramotio i provaljivao na ovom forumu, to si ti.. Hoces opet se izvinjavati i moliti ljude da ti oproste :lol: :lol:

Ps, ja imam oneplus telefon i pisem na oneplus temi, a ti?? I sta rece, ko je padobranac? Hahahaah ne zna malac ni gdje je došao :lol: :lol:
arnes_king

#1180 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

mufa1 wrote:Malac, ako se iko sramotio i provaljivao na ovom forumu, to si ti.. Hoces opet se izvinjavati i moliti ljude da ti oproste :lol: :lol:
Izgleda da pored svih poremecaja imas i problema sa pamcenjem. Cini mi se da si me zamijenio s nekim, ili si umislio kao sto umisljas i druge stvari. Vidjao sam ti i ranije postove po drugim temama, sve mi je jasno.

Zasto skreces s teme, imao si jake tvrdnje neke bez dokaza, hoces da sjednemo na kafu, maksuz cu doci gdje god da si samo da ti se u lice ismijem. Sigurno neces pristati jer imas mozda 11 godina.

P.S. Pogledaj moje postove ranije u bilo kojoj temi, pa pogledaj svoje i na s9 i na ovoj temi pa ces shvatit ko pise korisno i trudi se pomoci a ko je klasicni kompleksas.

Ako nemam oneplus ne smijem pisati i citati ovu temu? Jako si mi pametan :kiss:
arnes_king

#1181 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

mufa1 wrote:Kad vec nemas mozga, da te podsjetim.. Ima toga jos, al mi se fakat ne da trazit po forumu. A i fakat mi je ponizenje raspravljat se sa likom takvih intelektualnih (ne)sposobnosti.. Haj vozdra

Image
:-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa time si samo dokazao svoje komplekse. A de molim te nadji kompletnu raspravu, nemoj pokusavati izvlaciti iz konteksta. I procitaj jos jednom taj post koji su uslikao, iako se ne sjecam sta je i odakle je opet mi se to cini kao jako uljudan i kulturan pristup. Za razliku od tebe :oops:

Edit: Sjetio sam se, pisao sam bas u ovoj temi da mi se ne svidja dizajn od OnePlus telefona pa su me fanboyi poput tebe poceli napadati, pa sam to napisao kao odgovor. Sta je tu lose i sramota. Kultura na nivou, a zna se, pametan popusti kao i sada. Uzivaj mali.

A cekam i dalje tvoj odgovor za kaficu.
mufa1

#1182 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

Aaaahahahahahaha, htjedoh te dodati na foe listu, kad vidim jaro jućuber, ili jos gore gejmer jućuber.. Hahahahaha uredu je momčino, sve ti je oprošteno :lol: :lol: :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1183 Re: Oneplus All about!!

Post by Bobi »

Smirite se, danas je proljetno ciscenje podforuma...spam, trolanje, vrijedjanje...sve ce biti sankcionisano .
mbenz

#1184 Re: Oneplus All about!!

Post by mbenz »

e ebala me brzina animacije sta i ja pitam gledaj sta nastade od foruma , samo sto se za vratove ne uhvatise :lol: :lol: :lol: Sto se tice animacija ja kad tek kupim mob ostane mi fabricko 1x pa vremenom ako podje stopkati i ciniti mi se spor onda stavim na 0,5x i tako "chipujem" mob :lol: :lol: :lol:

EDIT:
Evo upravo probao sa iskljucenim animacijama i mogu reci da apsulutno nije normalna brzina otvaranja i zatvaranja , nisam vjerovao da ovako moze :-) :-) :-) :-) :-)
mufa1

#1185 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

Slušaj ba sta ti kažu ljudi koji su oneplus vidjeli i koristili, a ne samo na youtubu.. Fakat jedini telefon koji to moze podnijet bez problema, jer em sto ima nenadjebiv hardware, tu je i software koji je optimizovan do bola..
arnes_king

#1186 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

mbenz wrote:e ebala me brzina animacije sta i ja pitam gledaj sta nastade od foruma , samo sto se za vratove ne uhvatise :lol: :lol: :lol: Sto se tice animacija ja kad tek kupim mob ostane mi fabricko 1x pa vremenom ako podje stopkati i ciniti mi se spor onda stavim na 0,5x i tako "chipujem" mob :lol: :lol: :lol:

EDIT:
Evo upravo probao sa iskljucenim animacijama i mogu reci da apsulutno nije normalna brzina otvaranja i zatvaranja , nisam vjerovao da ovako moze :-) :-) :-) :-) :-)
Pa otvara na svakom uredjaju tako aplikacije koju su u ram memoriji. Ali cim ti android ugasi u pozadini nesto jer mu zatreba ram za drugu aplikaciju pri povratku na tu prvobitnu ces shvatiti zasto je bolje ne gasiti skroz.

Koliko god uredjaj imao rama, opet ce se kad tad popuniti pa ce ti sistem sam gasiti ono sto smatra da ti "ne treba" u tom trenutku.
Grom2017

#1187 Re: Oneplus All about!!

Post by Grom2017 »

Ja citam postove na ovoj temi jer me interesuje OnePlus kao naredni telefon, iskljucivo zbog baterije, sada koristim S9+. Ali neko da kaze stekara flegsip od jedne od trenutno najjacih kompanija na svijetu je, u najmanju ruku, smijesno. Ok, imao si S9+, sad imas OnePlus, razumijem ima razlike. Ja koristim S9+, OnePlus nisam probao ali da je stekara, da dugo ocitava aplikacije kad su iskljucene animacije...To neko da kaze... Na kakvim si drogama, jbt? Mijenja dilera, opralo te skroz!!
arnes_king

#1188 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

Grom2017 wrote:Ja citam postove na ovoj temi jer me interesuje OnePlus kao naredni telefon, iskljucivo zbog baterije, sada koristim S9+. Ali neko da kaze stekara flegsip od jedne od trenutno najjacih kompanija na svijetu je, u najmanju ruku, smijesno. Ok, imao si S9+, sad imas OnePlus, razumijem ima razlike. Ja koristim S9+, OnePlus nisam probao ali da je stekara, da dugo ocitava aplikacije kad su iskljucene animacije...To neko da kaze... Na kakvim si drogama, jbt? Mijenja dilera, opralo te skroz!!
Ma pusti bolan, pise imao s9+ a od 2016 koristi oneplus.

Ne treba ni zamjeriti osobama koje te iznapadaju kada napises da ti se dizajn odredjenog telefona ne svidja, odmah vidis koliko je sati.

Meni licno je na x0.5 taman jer je i ljepse kada ima malo animacije ali opet nismo svi isti.
mufa1

#1189 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

Po ko zna koji put ispadate smijesni, jer ja sam koristio oba telefona i itrkako znam o cemu govorim, dok vi, kao sto i sami kazete, sa oneplus se niste ni u putu sreli..

@Grom2017, tek kad ubudes uzeo 6T u ruke, iskljucio animacije, i pokrenuo ih od nule, znaci bez da su otvorene u pozadini, onda ćeš tek vidjet koliko je s9+ STEKARA u odnosu na oneplus. A to sto je samsung najjača kompanija apsolutno nista ne znaci, pa ako je iko poznat po losem i preopterećenom UI-u onda je to samsung..
EvoMeneJopet

#1190 Re: Oneplus All about!!

Post by EvoMeneJopet »

Ma Mufa je Op fanboy, i ima stav kao i svaki drugi fanboy.
skafiskafsnjak

#1191 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

Ja sam malo probao OP6 i tu vasu neku mega giga fluidnost primjetio nisam.... pored s9+ izgleda kao igracka, realno.
exampLe.

#1192 Re: Oneplus All about!!

Post by exampLe. »

Na S9 sam i ja imao mali delay kod otvaranja aplikacija i igrica ali nista strasno.

Animacije su mi bile na defaultu i nije mi sad to toliko smetalo.

Sto se tice dizajna slazem sa sa skafijem, S9 je tu mnogo ljepsi od OnePlusa 6/6t, da ne pricam o ovom novom S10, sad je pitanje kakav ce biti OnePlus 7.
mbenz

#1193 Re: Oneplus All about!!

Post by mbenz »

dizajn se podrazumjeva da je na samsungovoj strani a treba uzeti u obzir cijenu jednog odnosno drugog modela ipak je OP par stotina eura jeftiniji pa nebih valjalo da je i "luksuzniji" izgledom :o :o :o
exampLe.

#1194 Re: Oneplus All about!!

Post by exampLe. »

mbenz wrote:dizajn se podrazumjeva da je na samsungovoj strani a treba uzeti u obzir cijenu jednog odnosno drugog modela ipak je OP par stotina eura jeftiniji pa nebih valjalo da je i "luksuzniji" izgledom :o :o :o
Kod nas OnePlus nije toliko jeftin koliko bi trebao biti pa razlika u cijeni i nije neka.
mufa1

#1195 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

U Bosni ga ni ne možeš uzeti, osim preko nekog preprodavca, sto automatski znači veću cijenu. Ali kad uzmes oficijelne cijene preporučene od proizvođača, onda je to haman duplo jeftinije na stranu oneplus-a.

A ko je vise premium, dovoljno je samo punjac da uporedis..
skafiskafsnjak

#1196 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

Nisam nikad rekao da OP6 ne valja... ali koliko sam ovdje citao o toj fluidnosti, ja toliko primjetio nisam... malo uzmem svoj s9+,pa malo OP6.... tu i tamo.

I kazem, na prvi pogled OP djeluje kao igracka u odnosu na S9+.
mufa1

#1197 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

:thumbup: super, tvoje misljenje.. Samo i neki argument nebi bilo lose? Sta djeluje kao igracka, kvalitet izrade ili dizajn?
Meni recimo s9+ naspram 6T ne djeluje, nego je bas prava igracka, i dizajn (koji je subjektivan) i kvalitet izrade.. Krenuvši od samog pakovanja, punjaca pa do uredjaja..
skafiskafsnjak

#1198 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

mufa1 wrote::thumbup: super, tvoje misljenje.. Samo i neki argument nebi bilo lose? Sta djeluje kao igracka, kvalitet izrade ili dizajn?
Meni recimo s9+ naspram 6T ne djeluje, nego je bas prava igracka, i dizajn (koji je subjektivan) i kvalitet izrade.. Krenuvši od samog pakovanja, punjaca pa do uredjaja..
Kakav ba punjac ? Ko spominje punjac.... isto kao da ja sad kazem meni sminka bezicni punjac samsung sto koristim a OP ga nema . Djecije prepucavanje.

Naravno da je subjektivno misljenje.... OP mi vise lici kao da je napravljen od plastike, a ne stakla. I rekao sam, na prvi pogled..moj pogled haahhaah.
mufa1

#1199 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

Pa pricam o komplet paketu, a punjac je sastavni dio svakog telefona. Ono sto samsung ubacuje uz uredjaj od 1000eura, i jos se usudi ono nazvat brzim punjacem, je bukvalno za noža.. Samo je apple ubacivao gori punjac, koji je pucao cim ga pogledas.. Kod oneplus-a pajdo mozes slepat omanje auto sa kablom od punjaca :D :D
skafiskafsnjak

#1200 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

Cuj pajdo...
Oklen' si ti ? :D

Pa et ja sam dobio dzabe bezicni punjac kada sam kupio tel :D
Moze ga i OP dati...al nema koristi haha
Post Reply