Bravo , svaka čast [emoji106]Capsicum wrote:GS postavlja neke nove standarde na BH političkoj sceni [emoji106]
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradona ... /161214101
Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1176 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
- Banksy
#1177 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
sabina1 wrote:Bravo , svaka čast [emoji106]Capsicum wrote:GS postavlja neke nove standarde na BH političkoj sceni [emoji106]
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradona ... /161214101
Nevjerovatno. Zvuči kao populistički fol, ali ovaj zaista vadi direktno iz svog džepa svaki mjesec dvicu, veliko je to...
-
homar
#1178 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ovo je odgovor svima onima koji su kritikovali GS, da se radi još o jednom razjedinjavanju ljevice, ovo je samo početak okupljanja onih koji su spremni poći od sebe, koji će svojim primjerom pokazati "da svi nismo isti".
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1179 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Dobio SamarDJija neku kintu u Beogradu. Veceras je prizivao na.mir, prastanje I budisticke obrede sa Beogradom, a cuvena pjena na usta je izlazila na pomen bilo cega hrvatskog. Jos kad je poceo velicati Gospodara Vucica u odnosu na Borisa Tadica, ostalo je kristalno jasno kako se budjelar napunio pred Blagdane. Svatko se bavi politikom u ovoj zemlji. "Posao je dobar, a para laka"
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#1180 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
kod nas sve neke stranke da glava boli, Reufova stranka, Zeljkova stranka, Haliloviceva stranka, Radonciceva stranka, Dodikova stranka itd. imal kakva narodna stranka gdje monopol nad strankom ne drzi jedan coban?
-
zippoo87
#1181 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
ima ...Nasa stranka nije d.j.l.wonkaw wrote:kod nas sve neke stranke da glava boli, Reufova stranka, Zeljkova stranka, Haliloviceva stranka, Radonciceva stranka, Dodikova stranka itd. imal kakva narodna stranka gdje monopol nad strankom ne drzi jedan coban?
- Capsicum
-
emi_eft
#1183 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
ahahahaLakat Jebić wrote:Nisam pratio raspravu al eto taj mehmed spaho kpjeg spominjete da je podrzavao ndh i da ima ulicu pod mejtasom je umro dvije godine prije nego je formirana ndh. I nije nosio ahmediju jer nije bio hodza nego predjsednik politicke partije
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#1184 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
nemoj biti neozbiljan, i to je populisticka stranka koja je tu samo da popunjava etnicke stolice koje su prazne da bi se neka vlada uspostavila, prodane duse...zippoo87 wrote:ima ...Nasa stranka nije d.j.l.wonkaw wrote:kod nas sve neke stranke da glava boli, Reufova stranka, Zeljkova stranka, Haliloviceva stranka, Radonciceva stranka, Dodikova stranka itd. imal kakva narodna stranka gdje monopol nad strankom ne drzi jedan coban?
-
zippoo87
#1185 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
jaH...wonkaw wrote:nemoj biti neozbiljan, i to je populisticka stranka koja je tu samo da popunjava etnicke stolice koje su prazne da bi se neka vlada uspostavila, prodane duse...zippoo87 wrote:ima ...Nasa stranka nije d.j.l.wonkaw wrote:kod nas sve neke stranke da glava boli, Reufova stranka, Zeljkova stranka, Haliloviceva stranka, Radonciceva stranka, Dodikova stranka itd. imal kakva narodna stranka gdje monopol nad strankom ne drzi jedan coban?
- Capsicum
-
afroshoxx
#1187 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Daj ohladi. Napravi ti stranku narodnu, i sazovi nas.wonkaw wrote:nemoj biti neozbiljan, i to je populisticka stranka koja je tu samo da popunjava etnicke stolice koje su prazne da bi se neka vlada uspostavila, prodane duse...zippoo87 wrote:ima ...Nasa stranka nije d.j.l.wonkaw wrote:kod nas sve neke stranke da glava boli, Reufova stranka, Zeljkova stranka, Haliloviceva stranka, Radonciceva stranka, Dodikova stranka itd. imal kakva narodna stranka gdje monopol nad strankom ne drzi jedan coban?
- Banksy
#1188 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Upravo ide repriza...Capsicum wrote:
Klasična i uobičajena zamka ove velikosrpske TV platforme, u dijaloške emisije u Bg studio se dovede četnik koji, neometan od voditelja, govori šta želi i koliko želi, neometano i suvereno divlja, bifla parole, dominira, Sarajevo se prekida ili ignorira, klasika...
- seln
#1189 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
1. Ne treba ici u ovakve emisije, neka bacaju grah sta mislimo.Banksy wrote:Upravo ide repriza...Capsicum wrote:
Klasična i uobičajena zamka ove velikosrpske TV platforme, u dijaloške emisije u Bg studio se dovede četnik koji, neometan od voditelja, govori šta želi i koliko želi, neometano i suvereno divlja, bifla parole, dominira, Sarajevo se prekida ili ignorira, klasika...
2. Reuf je vec prilikom prvog monologa treba ustati i reci "Allahemanet, eto vas tamo".
- Banksy
#1190 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Treba ići jer treba koristiti svaku priliku koja mu se ukaže za plasman sopstvenog političkog proizvoda. Samo što kad se ide u ovakve 1+1+1 regionalne emisije, mora biti bolje pripremljen, mora biti agresivniji i bučniji pri iznošenju svojih stavova i spreman za nadglasavanje i nepopuštanje jer ovdje predstavlja Bosnu, ne svoju stranku. I, naravno, dvije jasne i pripremljene ideje i poruke oko kojih će krojiti cijelu svoju priču. Propustio je ovdje da poentira, a mogao je. Ovdje je trebao biti drzak i bezobrazan, a ne sa Stevandićem nekidan, na svom terenu. Biće on dobar vremenom... A N1 je zaista čista prosrpska tv.seln wrote:1. Ne treba ici u ovakve emisije, neka bacaju grah sta mislimo.Banksy wrote:Upravo ide repriza...Capsicum wrote:
2. Reuf je vec prilikom prvog monologa treba ustati i reci "Allahemanet, eto vas tamo".
- seln
#1191 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ne treba ici, jer s ene moze nista dobiti. Ti mozes iskopati citavu Tomasnicu i donijeti je u studio, to nece promijeniti misljenje onog cetnika, jer on smatra da je svako sredstvo dozvoljeno u otimanju tudjeg. A vec sam rekao @arzi: vidio sam dovoljno "nasih" koji fino pricaju.Banksy wrote:Treba ići jer treba koristiti svaku priliku koja mu se ukaže za plasman sopstvenog političkog proizvoda. Samo što kad se ide u ovakve 1+1+1 regionalne emisije, mora biti bolje pripremljen, mora biti agresivniji i bučniji pri iznošenju svojih stavova i spreman za nadglasavanje i nepopuštanje jer ovdje predstavlja Bosnu, ne svoju stranku. I, naravno, dvije jasne i pripremljene ideje i poruke oko kojih će krojiti cijelu svoju priču. Propustio je ovdje da poentira, a mogao je. Ovdje je trebao biti drzak i bezobrazan, a ne sa Stevandićem nekidan, na svom terenu. Biće on dobar vremenom... A N1 je zaista čista prosrpska tv.seln wrote: 1. Ne treba ici u ovakve emisije, neka bacaju grah sta mislimo.
Moj tip politicara je po principu Teddy-ja Roosvelta: govori tiho, ali nosi veliki stap.
Last edited by seln on 14/01/2017 13:35, edited 1 time in total.
- Banksy
#1192 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Štap obavezno, samo gdje je...seln wrote:Ne treba ici, jer s ene moze nista dobiti. Ti mozes iskopati citavu Tomasnicu i donijeti je u studio, to nece promijeniti misljenje onog cetnika, jer on smatra da je svako sredstvo dozvoljeno u otimanju tudjeg. A vec sam rekao @arzi: vidio sam dovoljno "nasih" koji fino pricaju.Banksy wrote:Treba ići jer treba koristiti svaku priliku koja mu se ukaže za plasman sopstvenog političkog proizvoda. Samo što kad se ide u ovakve 1+1+1 regionalne emisije, mora biti bolje pripremljen, mora biti agresivniji i bučniji pri iznošenju svojih stavova i spreman za nadglasavanje i nepopuštanje jer ovdje predstavlja Bosnu, ne svoju stranku. I, naravno, dvije jasne i pripremljene ideje i poruke oko kojih će krojiti cijelu svoju priču. Propustio je ovdje da poentira, a mogao je. Ovdje je trebao biti drzak i bezobrazan, a ne sa Stevandićem nekidan, na svom terenu. Biće on dobar vremenom... A N1 je zaista čista prosrpska tv.seln wrote: 1. Ne treba ici u ovakve emisije, neka bacaju grah sta mislimo.
Moj tip politicara je po principu Teddy-ja Roosvelat: govori tiho, ali nosi veliki stap.
Ja ipak mislim da treba, to je jedini način da se čuje i tvoj glas. Samo što poruke moraju biti brutalnije i prijeteće prema regiji: Krene li kod nas, eto nas vama, prošli put je gorio Mostar, možda sad plane Makarska ili Kragujevac, itd, pa vi računajte na turizam ili vi na EU. Ako ideš na lokalnu TV, daj lokalni problem, na regionalnoj pričaj o regiji, itd. Dobar je Reuf, kakvi su ostali...
- seln
#1193 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Pa to i jeste kvaka 22: Bakira zaboli Sebija za BiH, on samo zeli begovat u kojem ce kupiti kajmak, za nuzdu mu je dovoljna i opcina Centar.Banksy wrote:Štap obavezno, samo gdje je...seln wrote:Ne treba ici, jer s ene moze nista dobiti. Ti mozes iskopati citavu Tomasnicu i donijeti je u studio, to nece promijeniti misljenje onog cetnika, jer on smatra da je svako sredstvo dozvoljeno u otimanju tudjeg. A vec sam rekao @arzi: vidio sam dovoljno "nasih" koji fino pricaju.Banksy wrote:
Treba ići jer treba koristiti svaku priliku koja mu se ukaže za plasman sopstvenog političkog proizvoda. Samo što kad se ide u ovakve 1+1+1 regionalne emisije, mora biti bolje pripremljen, mora biti agresivniji i bučniji pri iznošenju svojih stavova i spreman za nadglasavanje i nepopuštanje jer ovdje predstavlja Bosnu, ne svoju stranku. I, naravno, dvije jasne i pripremljene ideje i poruke oko kojih će krojiti cijelu svoju priču. Propustio je ovdje da poentira, a mogao je. Ovdje je trebao biti drzak i bezobrazan, a ne sa Stevandićem nekidan, na svom terenu. Biće on dobar vremenom... A N1 je zaista čista prosrpska tv.
Moj tip politicara je po principu Teddy-ja Roosvelat: govori tiho, ali nosi veliki stap.
Ja ipak mislim da treba, to je jedini način da se čuje i tvoj glas. Samo što poruke moraju biti brutalnije i prijeteće prema regiji: Krene li kod nas, eto nas vama, prošli put je gorio Mostar, možda sad plane Makarska ili Kragujevac, itd, pa vi računajte na turizam ili vi na EU. Ako ideš na lokalnu TV, daj lokalni problem, na regionalnoj pričaj o regiji, itd. Dobar je Reuf, kakvi su ostali...
Ponasa se kao vizantijski car 1452: svuda oko njega Turci, Mehmed II pravi topove, a on se i dalje naziva carem rimskog carstva.
Glede stapa: bez diskusije bih prodao drzavni udio u Telekomu i kupio oruzje.
- JThomas
#1194 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
telekom ako se proda, to će biti radi plata sda glasača i nizašto više.
- It_is_a_Leclerc
#1195 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Bajrović se, svjestan i sam gužve na "lijevom" spektru političke scene u Bošnjaka, polako pomjera prema populističkoj desnici.
Nažalost, mediji mu daju priliku da "brani" ideje državotvornostima u dijaloškim emisijama sa predstavnicima secesionista, no sve to izgleda jako šlampavo i neefektivno.
Nažalost, mediji mu daju priliku da "brani" ideje državotvornostima u dijaloškim emisijama sa predstavnicima secesionista, no sve to izgleda jako šlampavo i neefektivno.
- seln
#1196 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Znam, dobri moj, znam... da su cetnici opet na Trebevicu, Bake bi i dalje razmisljao o IMT.JThomas wrote:telekom ako se proda, to će biti radi plata sda glasača i nizašto više.
Kazem, kad bi bilo postenja i znanja...
- Capsicum
#1197 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Jest desničar, čim se zalaže za odbranu i opstanak ove zemlje. To je inače lakmus papir za određivanje ko je desnica, a ko ljevica. Ako si ljevičar, ne smiješ uopšte progovoriti o tome, čak i kad zemlji prijeti opet agresija. Jer zna se, ovu zemlju može braniti samo SDA.It_is_a_Leclerc wrote:Bajrović se, svjestan i sam gužve na "lijevom" spektru političke scene u Bošnjaka, polako pomjera prema populističkoj desnici.
Što ne mogu na rende kora...
- klavirdžija
#1198 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Bajrović je malo pogubljen, čim u Srbiji vidi neki veliki antifašizam, ali eto, u Hrvatskoj ga nikako nema. Više je išao na ruku onom majmunu iz Dveri nego zdravoj pameti tokom "diskusije".Capsicum wrote:Jest desničar, čim se zalaže za odbranu i opstanak ove zemlje. To je inače lakmus papir za određivanje ko je desnica, a ko ljevica. Ako si ljevičar, ne smiješ uopšte progovoriti o tome, čak i kad zemlji prijeti opet agresija. Jer zna se, ovu zemlju može braniti samo SDA.It_is_a_Leclerc wrote:Bajrović se, svjestan i sam gužve na "lijevom" spektru političke scene u Bošnjaka, polako pomjera prema populističkoj desnici.
Što ne mogu na rende kora...
- Capsicum
#1199 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
To čiji fašizam više smrdi, onaj istočni ili onaj zapadni je totalno irelevantno. Iz pozicije BiH oba predstavljaju opasnost po one koji ga ne podržavaju, odnosno koji se zalažu za opstanak države.
Ono što mene brine je to da SDA, apsolutno ne reaguje ni u momentima kada je očigledno došlo do grubog narušavanja lanca komandovanja u OS BiH, odnosno de facto državnog udara. Sve djeluje kao da je dogovoreno. I sada se nađe neko ko ima toliko smjelosti da optuži one koji otvoreno govore o tome šta se dešava i koji pozivaju državu i njene institucije da stanu u odbranu njenog suvereniteta i integriteta da su populisti i desničari. Ma hajte molim vas...
Ono što mene brine je to da SDA, apsolutno ne reaguje ni u momentima kada je očigledno došlo do grubog narušavanja lanca komandovanja u OS BiH, odnosno de facto državnog udara. Sve djeluje kao da je dogovoreno. I sada se nađe neko ko ima toliko smjelosti da optuži one koji otvoreno govore o tome šta se dešava i koji pozivaju državu i njene institucije da stanu u odbranu njenog suvereniteta i integriteta da su populisti i desničari. Ma hajte molim vas...
-
kowalski1
#1200 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Pogledao emisiju. Sin Rajka Petrov Noga obrisao pod Bajrovićem, a ništa se drugo nije moglo očekivati. Ne postoji ideja kako se postaviti prema ovome osim imitirati bošnjačke nacionalista sa nekakvom zadrškom. To ne da ne prolazi moj Reufe, već samo produbljuje ovo što imamo.