AUTENTIČNOST vs DOGMA, (islam, Hriščanstvo, Judaizam itd.)
- Idemedosumom
- Smrcak15
#1177 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
pa reci sta je glupost, slobodno razvljuj , tu sam.salik79 wrote:Smrle, opet, po obicaju, lupas gluposti. Treba li da te opet razvaljujemo argumentima kao neki dan?! Nemoj da zapocinjemo, znas da si nafilovan fabrikovanim glupostima, koji veze s vezom nemaju.
- salik79
#1178 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Smrcak15 wrote:pa reci sta je glupost, slobodno razvljuj , tu sam.salik79 wrote:Smrle, opet, po obicaju, lupas gluposti. Treba li da te opet razvaljujemo argumentima kao neki dan?! Nemoj da zapocinjemo, znas da si nafilovan fabrikovanim glupostima, koji veze s vezom nemaju.
Nema potrebe, nakon sto te TeVsija demolir'o originalima, nakon citiranih falsifikata koje si nam postavljao...Sve dalje bi bilo uzaludno gubljenje vremena. Pogledaj, jos jednom, sta ti veli onaj saudijski sejh, kojeg su ti i akos, i saff, i n-um, i mimber i islambosna, redovno citirali i hvalospijeve mu pisali.
- Smrcak15
#1179 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
pogledao.salik79 wrote:Smrcak15 wrote:pa reci sta je glupost, slobodno razvljuj , tu sam.salik79 wrote:Smrle, opet, po obicaju, lupas gluposti. Treba li da te opet razvaljujemo argumentima kao neki dan?! Nemoj da zapocinjemo, znas da si nafilovan fabrikovanim glupostima, koji veze s vezom nemaju.
Nema potrebe, nakon sto te TeVsija demolir'o originalima, nakon citiranih falsifikata koje si nam postavljao...Sve dalje bi bilo uzaludno gubljenje vremena. Pogledaj, jos jednom, sta ti veli onaj saudijski sejh, kojeg su ti i akos, i saff, i n-um, i mimber i islambosna, redovno citirali i hvalospijeve mu pisali.
nego de mi reci otkud to da se nazivate shijama, shia = stranka, sekta, partija
zasto se nazivati shijom, sunijom, ovim ili onim ako poslanik nije to odobrio??
druga stvar, oko cega se vi glodjete, oko politickih tema, kao eto obepravljen alija sto nije odmah bio Halifa, i ooko toga vam se sve vrti , mislim nigdje veze svezom
zasto vam je to vazno, sta to tebi licno znaci jeli bio Alija prvi halifa ili cetvrti, imas li ti kakve koristi od toga?
- salik79
#1180 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Ko mi? Ja se ne nazivam sijom. A, kao sto Imam Homeini k.s. veli, ako to znaci voljeti hazreti Aliju, onda sam taj...Lijepo od tebe, da konacno priznas da su i oni dio ummeta. Bas kao i sunije...
A tebe bi jedan sija mogao pitati kontra pitanjem - sta tebi znaci to da li je Ebu Bekr r.a. bio prvi halifa, ili nije?! Da li je uzurpirao hz Alijino pravo na hilafet, ili nije....da li, da li...Zasto si ti sunija? Ako to znaci da slijedis sunnet Poslanika s.a.v.a.v.s., pa i sijje ga slijede. A, ako kazes da slijedis sunnet, oni bi te mogli pitati zasto onda ne slijedis oporuku/naredbu Poslanika a.s. sa Gadir Huma. Itd, itd, u nedogled.
Najbitnije je da jedni druge prihvatamo za bracu i da se medjusobno ne tekfirimo. I, ako je ikako moguce, uz Jezida i Muaviju ne dodavati epitete poput r.a., ili hazreti. Iz svima razumljivih razloga, zar ne?
A tebe bi jedan sija mogao pitati kontra pitanjem - sta tebi znaci to da li je Ebu Bekr r.a. bio prvi halifa, ili nije?! Da li je uzurpirao hz Alijino pravo na hilafet, ili nije....da li, da li...Zasto si ti sunija? Ako to znaci da slijedis sunnet Poslanika s.a.v.a.v.s., pa i sijje ga slijede. A, ako kazes da slijedis sunnet, oni bi te mogli pitati zasto onda ne slijedis oporuku/naredbu Poslanika a.s. sa Gadir Huma. Itd, itd, u nedogled.
Najbitnije je da jedni druge prihvatamo za bracu i da se medjusobno ne tekfirimo. I, ako je ikako moguce, uz Jezida i Muaviju ne dodavati epitete poput r.a., ili hazreti. Iz svima razumljivih razloga, zar ne?
- Smrcak15
#1181 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
salik79 wrote:Ko mi? Ja se ne nazivam sijom. A, kao sto Imam Homeini k.s. veli, ako to znaci voljeti hazreti Aliju, onda sam taj...Lijepo od tebe, da konacno priznas da su i oni dio ummeta. Bas kao i sunije...
Najbitnije je jedni druge da prihvate za bracu i da se medjusobno ne tekfire. I, ako je ikako moguce, uz Jezida i Muaviju ne dodavati epitete poput r.a., ili hazreti. Iz svima razumljivih razloga, zar ne?
nigdje veze svezom, kao eto sunije ne voli pa ako volis onda si ShijaA, kao sto Imam Homeini k.s. veli, ako to znaci voljeti hazreti Aliju, onda sam taj
pa neke Shije jesu ali ne sve.Lijepo od tebe, da konacno priznas da su i oni dio ummeta. Bas kao i sunije...
to su njihove stvari, i sad da ja razbijam glavu kao vi na takve gluposti ko je trebao biti halifa, ma ko je god od njih ja nemam problem sa tim, ako oni dogovore to.A tebe bi jedan sija mogao pitati kontra pitanjem - sta tebi znaci to da li je Ebu Bekr r.a. bio prvi halifa, ili nije?
de sjedi i malo razmisli, i kontaj: jeli meni treba da razbijam glavu po tom pitanju jeli trebao biti halifa ili nije
ne dopusti da te shejtan drzi za nos kao neku budalu i razmisljaj trezvenije.
ako je Muhammed naredio EBu Bekru da predvodi muslimane u namazu poslije njega onda je to isaret na osnovu koga su oni donijeli odluku da on bude, ali kako god bilo, nebitno covjce, o kakvim ti glupostima htio raspravljati, ama covjece i da je Alija bio prvi halifa, ma super, absolutno nevidim da je nesto lose u tome, ali ako su oni dogovarali izmedjusebe i odlusili kako su odlucili, ko si ti i ja da tu sad nesto palamudimo, kao eto trebao ovaj ili onaj biti halifa, pazi na takve stvari razbijati mozdane celije meni je samo znak da osoba nema mudrosti, jer prioritira glupe teme i price naspram daleko vaznijih tema koje se ticu svijju nas, akida, ibadet, fikh, zivotopis poslanika, nauka itdDa li je uzurpirao hz Alijino pravo na hilafet, ili nije
- salik79
#1182 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Rece osoba koja je do neki dan bila opsjednuta skupljanjima kojekakvih opskurnih videa sa jos opskurnijim likovima nekakvih "sijskih alima", koje je MI6 promovir'o u "ulemu", te sakupljanjima navodnih citata, odnosno prijevoda navodnih citata, kojima je cilj popljuvati/omalovaziti i protekfiriti istinsku ulemu, poput Imama Homeinija k.s. ...
Kao sto to lijepo dr. Adnan Ibrahim objasni:
Kao sto to lijepo dr. Adnan Ibrahim objasni:
- Idemedosumom
#1183 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
A otkud tebi, Smrcak, da Shi'a znači sekta? Ja koliko znam, oduvijek je prijevod "slijedbenik" bio opšte prihvaćen.
I jako je bitno kakav se stav zauzima prema neđasetu koji je pobio Poslanikove s.a.w.s. unuke, koji je naredio da se proklinje Alija a.s. itd. Ako neko poštuje, cijeni i voli Ehlul Bejt, ne mora odmah značiti da je Shi'a, da vjeruje u nepogrješivost imama...
I jako je bitno kakav se stav zauzima prema neđasetu koji je pobio Poslanikove s.a.w.s. unuke, koji je naredio da se proklinje Alija a.s. itd. Ako neko poštuje, cijeni i voli Ehlul Bejt, ne mora odmah značiti da je Shi'a, da vjeruje u nepogrješivost imama...
- salik79
#1184 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Idemedosumom wrote:A otkud tebi, Smrcak, da Shi'a znači sekta? Ja koliko znam, oduvijek je prijevod "slijedbenik" bio opšte prihvaćen.
Naravno da termin Shi'a znaci sljedbenik i kao takav je upotrijebljen u Kur'anu.
- salik79
#1185 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
I, cisto podsjecanja radi, evo koga je Smrle, donedavno (nadam se da se je pokajao) tekfirio:

- Gojeni H
#1186 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Totalno je nebitno, ali zar Shiatul-Ali ne znaci Alijeva partija? Pitam.salik79 wrote:Idemedosumom wrote:A otkud tebi, Smrcak, da Shi'a znači sekta? Ja koliko znam, oduvijek je prijevod "slijedbenik" bio opšte prihvaćen.
I jako je bitno kakav se stav zauzima prema neđasetu koji je pobio Poslanikove s.a.w.s. unuke, koji je naredio da se proklinje Alija a.s. itd. Ako neko poštuje, cijeni i voli Ehlul Bejt, ne mora odmah značiti da je Shi'a, da vjeruje u nepogrješivost imama...![]()
Naravno da termin Shi'a znaci sljedbenik i kao takav je upotrijebljen u Kur'anu.
- Gojeni H
#1187 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Da bi iskren covjek postavio takvo pitanje, prvo bi trebao da odgovori na neka osnovna koja su mu postavljena.Diwan wrote:ne vidjeh večeg od tebe ovdjearzuhal wrote:I vi pratite te ljude šta objavljuju i onda ih bedački vrijeđate i pljujete? To je vr' duhovnosti u vašim sektama i tom satanizmu?
Ne d'o Allah nikome..., osim toga imaš li nešto pametno da kažeš osim da iz nemoći i očaja napadaš i dijeliš neosnovane etikete. To je tek vrh
Tebi su u vise navrata postavljena veoma direktna i cista pitanja na koja se nikada nisi udostojio da odgovoris.
S obzirom da si svom opusu dodao jos nekoliko detalja, ja cu uz ona koja su vec postavljena dodati jos jedno, i ponoviti stara:
1. Da li je u tvom ucenju Kur'an Bozija rijec, s obzirom da si u jednom postu rekao parafraziram, da nema sanse da Kur'an nije ostao neizmijenjen.
Ukoliko je to tvoj stav, sta je onda Kur'an, "Bogom nadahnuta rijec ispisana od strane ljudi" kao sto krscani danas govore o Bibliji, ili nesto drugo?
2. Da li smatras da je molitva obavezna, koliko puta na dan, i mozes li nam navesti primjer kako je obavljas?
3. Da li ti je post obavezan, koliko dana i u kojem mjesecu?
4. Da li ti je zekat obaveza, kome, koliko ... ?
- salik79
#1188 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Alijine pristalice, sljedbenici. Partija/stranka bi bila Hizb, kao sto je Hizbullah - Allahova/Bozija stranka.Gojeni H wrote:Totalno je nebitno, ali zar Shiatul-Ali ne znaci Alijeva partija? Pitam.salik79 wrote:Idemedosumom wrote:A otkud tebi, Smrcak, da Shi'a znači sekta? Ja koliko znam, oduvijek je prijevod "slijedbenik" bio opšte prihvaćen.
I jako je bitno kakav se stav zauzima prema neđasetu koji je pobio Poslanikove s.a.w.s. unuke, koji je naredio da se proklinje Alija a.s. itd. Ako neko poštuje, cijeni i voli Ehlul Bejt, ne mora odmah značiti da je Shi'a, da vjeruje u nepogrješivost imama...![]()
- Diwan
#1189 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Ja uopšte drug nisam dužan da odgovaram na pitanja, jer ovo nije kviz, a drug tko si ti da bih ti ja odgovarao na pitanja - nakon brojnih proganjanja po temama na ličnoj osnovi, ti eto još tražis da ti se da odgovor. Da nisi kakav istrazni organ pa si se malo zanio i ovdje, ili umišljaš, kao po običaju da si ti na pravom putu i da ja kao 'zabludio' trebam da kažem nešto pa da bi ti kao kakav kadija mogao donijeti neki usud, fetvu sa sedmih nebesa.Gojeni H wrote:Da bi iskren covjek postavio takvo pitanje, prvo bi trebao da odgovori na neka osnovna koja su mu postavljena.Diwan wrote:ne vidjeh večeg od tebe ovdjearzuhal wrote:I vi pratite te ljude šta objavljuju i onda ih bedački vrijeđate i pljujete? To je vr' duhovnosti u vašim sektama i tom satanizmu?
Ne d'o Allah nikome..., osim toga imaš li nešto pametno da kažeš osim da iz nemoći i očaja napadaš i dijeliš neosnovane etikete. To je tek vrh
Tebi su u vise navrata postavljena veoma direktna i cista pitanja na koja se nikada nisi udostojio da odgovoris.
S obzirom da si svom opusu dodao jos nekoliko detalja, ja cu uz ona koja su vec postavljena dodati jos jedno, i ponoviti stara:
1. Da li je u tvom ucenju Kur'an Bozija rijec, s obzirom da si u jednom postu rekao parafraziram, da nema sanse da Kur'an nije ostao neizmijenjen.
Ukoliko je to tvoj stav, sta je onda Kur'an, "Bogom nadahnuta rijec ispisana od strane ljudi" kao sto krscani danas govore o Bibliji, ili nesto drugo?
2. Da li smatras da je molitva obavezna, koliko puta na dan, i mozes li nam navesti primjer kako je obavljas?
3. Da li ti je post obavezan, koliko dana i u kojem mjesecu?
4. Da li ti je zekat obaveza, kome, koliko ... ?
Pogresno si stvari postavio, stvari su obrnute. A to je upravo paradoks i komedija svega ovoga oko religije, da oni koji su sekta i zabludjeli, otpadnici (vašom terminologijom govoreći) svim drugima postavljaju norme šta je istina a šta je laž i vode utkamicu kako njima odgovara.
- arzuhal
#1190 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Zato je i imam Šafija rekao da: ...ako ljubav prema ehli-bejtu znači biti rafidija, onda sam ja prvi rafidija!Idemedosumom wrote:A otkud tebi, Smrcak, da Shi'a znači sekta? Ja koliko znam, oduvijek je prijevod "slijedbenik" bio opšte prihvaćen.
Ja koliko znam mi bh. muslimani, sunije, samo jedan period vlasti nazivamo pravednim, a to je doba vladavine prve četvorice halifa, a ne period i nakon Alije, kerremellahu wedžheh, kada otpočinje vlast Muavijina i njegove dinastije (iako se može prihvatiti u to razdoblje pravedne vlasti, a prema hadisu koji govori koliko će godina pravedna vlast trajati nakon smrti Poslanika. alejhi-selam, i 6 mjeseci kratkotrajne "vlasti" hazreti Hasana koju Muavija nikad nije prihvatio te je zaprijetio hazreti Hasanu da se ne igra glavom, ali to nije priča ove teme...), tako da je, recimo meni (ali ne samo meni), važan (ne mogu reći "važniji" nego baš - "važan", jer se to ne može porediti) stav i odnos nekoga prema Ebu Bekru i Omeru, kao i Osmanu, radijallahu anhum, a ne prema Muaviji i Jezidu...
Na takvim pitanjima se stvari bistre i biva jasnije o čemu pričamo a ne na pitanju dal' neko podržava Muaviju i Jezida, Mervana b. Hakema, Hadžadža b. Jusufa, i sl.
Neko može formalno biti sunija, pripadnik nekog sunijskog mezheba u fikhu, a akaidski da je šiija, zašto ne...
- Idemedosumom
#1191 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
@Gojeni
Nije on ovu temu pokrenuo kako bi uputio, već kako bi fitnu sijao
a najveće zlo današnjice su Kurdic i Velic
Nije on ovu temu pokrenuo kako bi uputio, već kako bi fitnu sijao
- salik79
#1192 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Sto je i zvanicni stav Al-Azhara.arzuhal wrote: Neko može formalno biti sunija, pripadnik nekog sunijskog mezheba u fikhu, a akaidski da je šiija, zašto ne...
- Gojeni H
#1193 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Naravno da nisi, ali ovo nije tvoj blog vec forum. Ti ne mozes postavljati pravila da li ce neko pisati o "sektaskim zblizavanjima", postavljati pitanja drugom forumasu, ili nesto slicno.Diwan wrote:
Ja uopšte drug nisam dužan da odgovaram na pitanja, jer ovo nije kviz, a drug tko si ti da bih ti ja odgovarao na pitanja - nakon brojnih proganjanja po temama na ličnoj osnovi, ti eto još tražis da ti se da odgovor. Da nisi kakav istrazni organ pa si se malo zanio i ovdje, ili umišljaš, kao po običaju da si ti na pravom putu i da ja kao 'zabludio' trebam da kažem nešto pa da bi ti kao kakav kadija mogao donijeti neki usud, fetvu sa sedmih nebesa.
Pogresno si stvari postavio, stvari su obrnute. A to je upravo paradoks i komedija svega ovoga oko religije, da oni koji su sekta i zabludjeli, otpadnici (vašom terminologijom govoreći) svim drugima postavljaju norme šta je istina a šta je laž i vode utkamicu kako njima odgovara.
Mozes ignorisati pitanja drugog forumasa, ali onda u ovom konkretnom slucaju diskreditujes sebe.
Jer, postavljas pitanja, ali postavljas i ne samo teze vec i tvrdnje.
Kada postavis tvrdnju da nesto nije ispravno, onda moras postaviti barem svoje misljenje sta jeste, da bi te se uzelo zaozbiljno.
Da ti pomognem. Kada napises ovako nesto:
Diwan wrote: ... Iz istog razloga kao i druge postove a to je da pokažem da ljudi slijede budale, manijake, ljigavce, da ne upotrebljavam neke izraze iz ...
... onda ljudi nakon ovako jake izjave, traze odgovor. Ti pokazujes ljudima? Koje su tvoje reference?
Ako ljudi zaista slijede budale, manijake, itd., a svjedoci smo da pojedinci slijede svakakve vrste manijaka i budala, onda im ti budi vodilja.
Pravila u zivotu su veoma jednostavna: "To je pogresan put, ovo je ispravan."
Na kraju, zasto je tako tesko odgovoriti na 4 pitanja? Cega se bojis? Budi musko, odgovori pa kud puklo da puklo. To je tvoje misljenje, stani iza njega.
- arzuhal
#1194 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Ne razumijem ovo...salik79 wrote:Sto je i zvanicni stav Al-Azhara.arzuhal wrote: Neko može formalno biti sunija, pripadnik nekog sunijskog mezheba u fikhu, a akaidski da je šiija, zašto ne...
- Gojeni H
#1195 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
To je to. Kurdic i Velic su najveci problem muslimana BiH.Idemedosumom wrote:@Gojeni
Nije on ovu temu pokrenuo kako bi uputio, već kako bi fitnu sijao![]()
Nije bitno sto je drzava bez kursa, sto odlaze mladi koji ce se u velikoj vecini asimilirati u stranu kulturu, kolicina droge na ulicama, mito, korupcija, itd.
Ali, sto bi jednom nasem forumasu rekao jedan sejh: "Meni i tebi je biti muslimanima kad bi nebo i Zemlja zamijenili mjesta" (ili tako nekako).
- Diwan
#1196 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Samo interesantni su ovi ‘vjerski prenosi’ kod ovdasnjih forumaša gdje se jasno može uočiti da njihovo mišljenje kroji sekta i trenutni politički sadržaj na sceni, pa imamo vrlo intersantno pomirivanje stavova.
Čak i forumski velečasni izjavljuje kako bh muslimani nisu priznavali ostale preko prva 4 halife i da kao nije bilo pitanje da li su valjani ili ne, već se kao podrazumijevalo da nisu valjani. Ne znam samo otkud sada to, kada tako nije bilo u izražavanju i kritici. Ali šta češ, ljudi se mjenjaju kako im služba naredi.
Do prije par godina isti Muavija je bio hazreti kod velečasnog, a i kasnije, a i dan danas je isto kao i kod sve ostale uleme. Pitajte Ljevakovica
Ništa se nije promjenilo
Tako da ova priča koju pričaju ovdje je samo još jedna finta i šupljiranje i presipanje iz šupljeg u prazno.
Razumijem vas sve – valja pisati i pričati kako centrala kaže. I još nešto, nemojte zaboraviti ujedinjenje umeta
Velečasni je rekao:

Nastavite se igrati sa lutkicama
Čak i forumski velečasni izjavljuje kako bh muslimani nisu priznavali ostale preko prva 4 halife i da kao nije bilo pitanje da li su valjani ili ne, već se kao podrazumijevalo da nisu valjani. Ne znam samo otkud sada to, kada tako nije bilo u izražavanju i kritici. Ali šta češ, ljudi se mjenjaju kako im služba naredi.
Do prije par godina isti Muavija je bio hazreti kod velečasnog, a i kasnije, a i dan danas je isto kao i kod sve ostale uleme. Pitajte Ljevakovica
Tako da ova priča koju pričaju ovdje je samo još jedna finta i šupljiranje i presipanje iz šupljeg u prazno.
Razumijem vas sve – valja pisati i pričati kako centrala kaže. I još nešto, nemojte zaboraviti ujedinjenje umeta
Velečasni je rekao:
srceparajuče, nema šta, samo kako to hodže znaju upakovatiarzuhal wrote:
Ima jedno kazivanje iz Mesnevije koje sam davno pročitao, kao neki izvadak u nekom tekstu ili knjizi, ali ću pouku tek puno kasnije početi da razumijevam. Bar mislim tako - da sam počeo razumjevati. A to kazivanje hazreti Dželaludina Rumija mi naumpade neki dan...
U toj priči se veli kako je šejtan budio Muaviju, radijallahu 'anhu, na sabah-namaz. Naime, Muavija je u neko doba osjetio nečije prisustvo u sobi, to ga je probudilo, pa se dohvatio sablje i tražio da se taj uljez otkrije. Iza zastora je izašao šejtan.
Hazreti Muavija je htio odmah da ga sasječe, ali je ovaj molio za razgovor i objašnjenje svog prisustva. Prvo je počeo sa uobičajenim pristupom, dakle lažima: rekao je kako on (šejtan) i nije tako loš kako se misli o njemu (), jer je, eto, došao maksuz da probudi Muaviju na sabah, inače bi ga Muavija prespavao.
I zaista bi.
Ali mu Muavija, naravno, ništa nije vjerovao. Tražio je istinu od njega i sve ga je više pritiskao.
Nakon duga dijaloga i svih pokušaja izvrdavanja - šejtan je priznao: razlog zbog kojeg je došao probuditi Muaviju na sabah-namaz je u činjenici da je šejtanu i njegovima drugovima lakše podnijeti Muavijino klanjanje sabah-namaza navakat, nego ono što bi se desilo da je Muavija promašio i prespavao taj namaz.
Da je prespavao namaz, to bi njega toliko pogodilo (Muaviju) da bi on cijeli dan proveo u skrušenom traženju oprosta od Allaha, u suznim dovama, u dijeljenju sadake kojom bi se tražila Allahova milost, itd. da bi hiljade šejtana zbog toga bili cijelo vrijeme na ogromnim mukama i to bi ih uništilo!
Zato je prokletnik izračunao da mu se više isplati i probudit Muaviju na namaz, pa eto...da ga klanja, možda, i bez neke posebne budnosti srca, nego da prespava pa, od straha i stida prema Allahu, napravi njima rusvaj.
Nastavite se igrati sa lutkicama
- salik79
#1197 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Ako ti je Muavija hazreti, onda me ne cudi...(ne mogu da vjerujem da si to napisao i da si hz Aliju zamijenio Muavijomarzuhal wrote:Ne razumijem ovo...salik79 wrote:Sto je i zvanicni stav Al-Azhara.arzuhal wrote: Neko može formalno biti sunija, pripadnik nekog sunijskog mezheba u fikhu, a akaidski da je šiija, zašto ne...
Last edited by salik79 on 11/06/2017 11:22, edited 1 time in total.
- zagortenej
- arzuhal
#1199 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Šta sam zamijenio?salik79 wrote: Ako ti je Muavija hazreti, onda me ne cudi...(ne mogu da vjerujem da si to napisao i da si hz Aliju zamijenio Muavijom). Reci mi da nije istina!
- Towelie
#1200 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)
Ulema je prilagodljiva.