Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Dr. Kuca

#1176 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Dr. Kuca »

Sta vas iritira? Samo mojne onih sex i grad odgovora kad ostavi carape, kad preprano svrsi itd.
ho oponopono

#1177 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by ho oponopono »

...bolje sex i grad nego selo i peting...a vi čitate po Vuku...stoga uzmi batinu i lomi ga... :pusi2:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1178 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by _BataZiv_0809 »

cLo wrote: Joj Bato, jelde jesu danas ove poente nesto brze, sve ti pobjegose?! :lol:
Nemoj ti vise trcat za njima, uzmi formulu1. :D :P
Nema vezeeeee kakav je vas odnos, ni to sto ja nisam upucena, lijepo je sto si se zauzeo za nju. :)
"O zar se nismo shvatiliiiii" :josipalisac: :lol:
Euridika
Globalna šefica

#1179 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

Dr. Kuca wrote:Sta vas iritira? Samo mojne onih sex i grad odgovora kad ostavi carape, kad preprano svrsi itd.
Generalno - bezobrazluk, nadobudnost, egoizam i sl.
aditon

#1180 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by aditon »

Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena) :lol:
aditon

#1181 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by aditon »

Euridika wrote:
heat wrote:Koje postupke partnera najvise cijenite ?
Pa ovdje bi se roman mogao napisati :lol:. Iskrenost, otvorenost, konkretnost (preduzimljivost), partnerski odnos ... dopisaću još kad se sjetim. :D
Moja su iskustva da žene i ne vole baš iskrenost, otvorenost, čestno ni konkretnost ili ti preduzimljivost. Opet sve zavisi od osobe do osobe. Ali generalno, iskrenost i otovrenost se u nekom trenutku obiju o glavu. Treba ipak izvagati šta i koliko češ kome reći jer niko ne reaguje na ove stvari identično.
Euridika
Globalna šefica

#1182 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

aditon wrote:
Euridika wrote:
heat wrote:Koje postupke partnera najvise cijenite ?
Pa ovdje bi se roman mogao napisati :lol:. Iskrenost, otvorenost, konkretnost (preduzimljivost), partnerski odnos ... dopisaću još kad se sjetim. :D
Moja su iskustva da žene i ne vole baš iskrenost, otvorenost, čestno ni konkretnost ili ti preduzimljivost. Opet sve zavisi od osobe do osobe. Ali generalno, iskrenost i otovrenost se u nekom trenutku obiju o glavu. Treba ipak izvagati šta i koliko češ kome reći jer niko ne reaguje na ove stvari identično.
Dobro, istina, ne reagujemo svi jednako. Neko se s istinom ne zna nositi, pa radije bira laž ili obmanu. Ali, generalno gledano, istina je bolja i dugoročno ispravnija. Bitno je i kako se ona saopći. Ne treba pod govorenjem istine provlačiti bezobrazluk i ići onom - ja svakom saspem u lice šta ga sljeduje... ;-). Ista izjava izgovorena u formi kritike i u formi sugestije nema jednak odjek kod sagovornika.
Dr. Kuca

#1183 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Dr. Kuca »

Euridika wrote:
Dr. Kuca wrote:Sta vas iritira? Samo mojne onih sex i grad odgovora kad ostavi carape, kad preprano svrsi itd.
Generalno - bezobrazluk, nadobudnost, egoizam i sl.

Sta se podrazumjeva pod egoizam?
Euridika
Globalna šefica

#1184 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

Dr. Kuca wrote:Sta se podrazumjeva pod egoizam?
Briga o samo svojim interesima (u vezi). Naravno da svako brine o sebi i štiti sebe, ali sve dok time ne ugrožava drugog - dobro je. Čim je u vezi previše JA, tu nema MI.
Klitemnestraaa

#1185 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Klitemnestraaa »

aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena) :lol:
Zato sto nemam osjecaj za prostor, ja kad pogledam u retrovizor ja pojma nemam je li zid od mene tri metra ili pola, isto ide i s gabaritima. Meni je najlakse bilo kvacilo, rucna i ti fazoni kad sam ucila, ali skrenuti i napraviti pravilan luk - neizvodivo.
eluna

#1186 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by eluna »

aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena) [emoji38]
Ne znam .... kazu da nisam kao vecina zena ...... ali treba pitati njih ipak, mozda me I lazu

Sent from my V7A using Tapatalk
djevojka bez imena

#1187 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by djevojka bez imena »

Zato sto se vecina ljudi, generalno, slabo prostorno orjentise, ne samo zene. Osim toga preciznost je urodjena, ili imas ili ne,a ona se veze uz tehniku, tehnika uz muske i eto ti odgovora. Zene su logicari i verbalisti a muski su tehnicari. Naravno, uvijek ima izuzetaka.
pukepuke

#1188 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by pukepuke »

Hm, mislim da viđam da jednak broj muškaraca zauzme 2 mjesta na parkiralištu, kao i žena.
Oni jer su "frajeri", one jer su imale lošeg instruktora.
mad_max_ba

#1189 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by mad_max_ba »

djevojka bez imena wrote:

Zato sto se vecina ljudi, generalno, slabo prostorno orjentise, ne samo zene. Osim toga preciznost je urodjena, ili imas ili ne,a ona se veze uz tehniku, tehnika uz muske i eto ti odgovora. Zene su logicari i verbalisti a muski su tehnicari. Naravno, uvijek ima izuzetaka.
mali je al je tehničar :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
aditon

#1190 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by aditon »

djevojka bez imena wrote:

Upravo logika pada u vodu kad je parkiranje upitanju :) Toliko sam puta vidio pačenje prilikom parkiranja a sve zbog nedostatka logike prilikom vršenja takvih radnji. To me uvijek zbunjivalo. :)
aditon

#1191 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by aditon »

pukepuke wrote:
Hm, mislim da viđam da jednak broj muškaraca zauzme 2 mjesta na parkiralištu, kao i žena.
Da naravno, ima i takvih slučajeva, i to mnogo. Sad da li je jednak broj muškaraca i žena koji prave takve grešeke teško je reći.

Međutim u slučaju kad je žena loš vozač ili bar nema osjećaj za prostor kod parkiranja, mislim da nema veze s lošom obukom već upravo taj dio oko orijentacije u prostoru. Postoje dokazi da se žene slabije snalaze u takvim situacijama od muškaraca a isto tako postoje situacije u kojima se žene daleko bolje snalaze od muškaraca, poput organizacije prostora npr. :)
klixoris

#1192 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by klixoris »

Klitemnestraaa wrote:
Zato sto nemam osjecaj za prostor, ja kad pogledam u retrovizor ja pojma nemam je li zid od mene tri metra ili pola, isto ide i s gabaritima. Meni je najlakse bilo kvacilo, rucna i ti fazoni kad sam ucila, ali skrenuti i napraviti pravilan luk - neizvodivo.
Upravo ta procjena prostora je problem. Ovo je i naucno dokazano - zene imaju losiju procjenu prostora, pa zato i imaju problema kod manevrisanja automobilom.
Moze se rijesiti, ali uz dosta treninga. Ja sam svoju istrenirao. Parkira bolje od vecine muskinja, krivine reze od apexa do apexa :mrgreen: Ponekad se zabrinem da sam mozda stvorio cudoviste :mrgreen:
Euridika
Globalna šefica

#1193 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

klixoris wrote:Ja sam svoju istrenirao. Parkira bolje od vecine muskinja, krivine reze od apexa do apexa :mrgreen: Ponekad se zabrinem da sam mozda stvorio cudoviste :mrgreen:
Jel' govorimo o B ili A kategoriji? :D
aditon

#1194 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by aditon »

Klitemnestraaa wrote:

Potpuno si upravu :) Žene se slabije snalaze u prostoru od muškaraca, dok u isto vrijeme žene će bolje iskoristiti prostor u kući ili npr gepeku od muškaraca. Dokazano je naučno da smo s takvim predispozicijama rođeni što ne znači da se to ne može popraviti praksom. Dakle samo praksa i sve će doći na svoje. :)
klixoris

#1195 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by klixoris »

Euridika wrote:
klixoris wrote:Ja sam svoju istrenirao. Parkira bolje od vecine muskinja, krivine reze od apexa do apexa :mrgreen: Ponekad se zabrinem da sam mozda stvorio cudoviste :mrgreen:
B kategorija. Sad je pripremam za A, teoretski dio. Objasnjavam joj pravilo kontrole gasa kroz zavoje itd :mrgreen:
Za prakticni dio, plan je da startamo sa kakvim skuterom, da razvije osjecaj, pa onda upgrade na sta brze :thumbup:
Last edited by klixoris on 20/07/2016 13:25, edited 1 time in total.
eluna

#1196 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by eluna »

aditon wrote:
pukepuke wrote:
aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena) [emoji38]
Da naravno, ima i takvih slučajeva, i to mnogo. Sad da li je jednak broj muškaraca i žena koji prave takve grešeke teško je reći.

Međutim u slučaju kad je žena loš vozač ili bar nema osjećaj za prostor kod parkiranja, mislim da nema veze s lošom obukom već upravo taj dio oko orijentacije u prostoru. Postoje dokazi da se žene slabije snalaze u takvim situacijama od muškaraca a isto tako postoje situacije u kojima se žene daleko bolje snalaze od muškaraca, poput organizacije prostora npr. :)
Znam masu muskaraca koji ne znaju citati skicu terena ...... dakle, nije sklonost ka tehnici u pitanju, nego obuka

Euridika
Globalna šefica

#1197 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

klixoris wrote:
Euridika wrote:
B kategorija. Sad je pripremam za A. :mrgreen:
Plan je da startamo sa kakvim skuterom, da razvije osjecaj, pa onda upgrade na sta brze :thumbup:
De i mene upiši na crash kurs. :thumbup:
Euridika
Globalna šefica

#1198 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

eluna wrote:
aditon wrote:
pukepuke wrote:Hm, mislim da viđam da jednak broj muškaraca zauzme 2 mjesta na parkiralištu, kao i žena.

Znam masu muskaraca koji ne znaju citati skicu terena ...... dakle, nije sklonost ka tehnici u pitanju, nego obuka

Znači, tehnika je bitna. Ma da... :lol: :lol:
klixoris

#1199 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by klixoris »

Euridika wrote: De i mene upiši na crash kurs. :thumbup:
Da te ucim da se skrhas negdje, je l' ? :razz:
Euridika
Globalna šefica

#1200 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

klixoris wrote:
Euridika wrote: De i mene upiši na crash kurs. [emoji106]
Da te ucim da se skrhas negdje, je l' ? :razz:
Apsolutno. Prvo se uči izvrtanje, padanje na leđa, pravilan položaj nogu i sl. [emoji12]

Poslano s Tapatalka
Post Reply