Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Dr. Kuca
#1176 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Sta vas iritira? Samo mojne onih sex i grad odgovora kad ostavi carape, kad preprano svrsi itd.
- ho oponopono
#1177 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
...bolje sex i grad nego selo i peting...a vi čitate po Vuku...stoga uzmi batinu i lomi ga... 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1178 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
"O zar se nismo shvatiliiiii"cLo wrote: Joj Bato, jelde jesu danas ove poente nesto brze, sve ti pobjegose?!![]()
Nemoj ti vise trcat za njima, uzmi formulu1.![]()
![]()
Nema vezeeeee kakav je vas odnos, ni to sto ja nisam upucena, lijepo je sto si se zauzeo za nju.![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#1179 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Generalno - bezobrazluk, nadobudnost, egoizam i sl.Dr. Kuca wrote:Sta vas iritira? Samo mojne onih sex i grad odgovora kad ostavi carape, kad preprano svrsi itd.
- aditon
#1180 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena) 
- aditon
#1181 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Moja su iskustva da žene i ne vole baš iskrenost, otvorenost, čestno ni konkretnost ili ti preduzimljivost. Opet sve zavisi od osobe do osobe. Ali generalno, iskrenost i otovrenost se u nekom trenutku obiju o glavu. Treba ipak izvagati šta i koliko češ kome reći jer niko ne reaguje na ove stvari identično.Euridika wrote:Pa ovdje bi se roman mogao napisatiheat wrote:Koje postupke partnera najvise cijenite ?. Iskrenost, otvorenost, konkretnost (preduzimljivost), partnerski odnos ... dopisaću još kad se sjetim.
- Euridika
- Globalna šefica
#1182 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Dobro, istina, ne reagujemo svi jednako. Neko se s istinom ne zna nositi, pa radije bira laž ili obmanu. Ali, generalno gledano, istina je bolja i dugoročno ispravnija. Bitno je i kako se ona saopći. Ne treba pod govorenjem istine provlačiti bezobrazluk i ići onom - ja svakom saspem u lice šta ga sljeduje...aditon wrote:Moja su iskustva da žene i ne vole baš iskrenost, otvorenost, čestno ni konkretnost ili ti preduzimljivost. Opet sve zavisi od osobe do osobe. Ali generalno, iskrenost i otovrenost se u nekom trenutku obiju o glavu. Treba ipak izvagati šta i koliko češ kome reći jer niko ne reaguje na ove stvari identično.Euridika wrote:Pa ovdje bi se roman mogao napisatiheat wrote:Koje postupke partnera najvise cijenite ?. Iskrenost, otvorenost, konkretnost (preduzimljivost), partnerski odnos ... dopisaću još kad se sjetim.
- Dr. Kuca
#1183 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Euridika wrote:Generalno - bezobrazluk, nadobudnost, egoizam i sl.Dr. Kuca wrote:Sta vas iritira? Samo mojne onih sex i grad odgovora kad ostavi carape, kad preprano svrsi itd.
Sta se podrazumjeva pod egoizam?
- Euridika
- Globalna šefica
#1184 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Briga o samo svojim interesima (u vezi). Naravno da svako brine o sebi i štiti sebe, ali sve dok time ne ugrožava drugog - dobro je. Čim je u vezi previše JA, tu nema MI.Dr. Kuca wrote:Sta se podrazumjeva pod egoizam?
-
Klitemnestraaa
#1185 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Zato sto nemam osjecaj za prostor, ja kad pogledam u retrovizor ja pojma nemam je li zid od mene tri metra ili pola, isto ide i s gabaritima. Meni je najlakse bilo kvacilo, rucna i ti fazoni kad sam ucila, ali skrenuti i napraviti pravilan luk - neizvodivo.aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena)
- eluna
#1186 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ne znam .... kazu da nisam kao vecina zena ...... ali treba pitati njih ipak, mozda me I lazuaditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena) [emoji38]
Sent from my V7A using Tapatalk
- djevojka bez imena
#1187 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena)
Zato sto se vecina ljudi, generalno, slabo prostorno orjentise, ne samo zene. Osim toga preciznost je urodjena, ili imas ili ne,a ona se veze uz tehniku, tehnika uz muske i eto ti odgovora. Zene su logicari i verbalisti a muski su tehnicari. Naravno, uvijek ima izuzetaka.
- pukepuke
#1188 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Hm, mislim da viđam da jednak broj muškaraca zauzme 2 mjesta na parkiralištu, kao i žena.aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena)
Oni jer su "frajeri", one jer su imale lošeg instruktora.
- mad_max_ba
#1189 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
mali je al je tehničardjevojka bez imena wrote:aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena)
Zato sto se vecina ljudi, generalno, slabo prostorno orjentise, ne samo zene. Osim toga preciznost je urodjena, ili imas ili ne,a ona se veze uz tehniku, tehnika uz muske i eto ti odgovora. Zene su logicari i verbalisti a muski su tehnicari. Naravno, uvijek ima izuzetaka.
- aditon
#1190 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
djevojka bez imena wrote:aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena)
Upravo logika pada u vodu kad je parkiranje upitanju
- aditon
#1191 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Da naravno, ima i takvih slučajeva, i to mnogo. Sad da li je jednak broj muškaraca i žena koji prave takve grešeke teško je reći.pukepuke wrote:Hm, mislim da viđam da jednak broj muškaraca zauzme 2 mjesta na parkiralištu, kao i žena.aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena)
Međutim u slučaju kad je žena loš vozač ili bar nema osjećaj za prostor kod parkiranja, mislim da nema veze s lošom obukom već upravo taj dio oko orijentacije u prostoru. Postoje dokazi da se žene slabije snalaze u takvim situacijama od muškaraca a isto tako postoje situacije u kojima se žene daleko bolje snalaze od muškaraca, poput organizacije prostora npr.
- klixoris
#1192 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Upravo ta procjena prostora je problem. Ovo je i naucno dokazano - zene imaju losiju procjenu prostora, pa zato i imaju problema kod manevrisanja automobilom.Klitemnestraaa wrote:Zato sto nemam osjecaj za prostor, ja kad pogledam u retrovizor ja pojma nemam je li zid od mene tri metra ili pola, isto ide i s gabaritima. Meni je najlakse bilo kvacilo, rucna i ti fazoni kad sam ucila, ali skrenuti i napraviti pravilan luk - neizvodivo.aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena)
Moze se rijesiti, ali uz dosta treninga. Ja sam svoju istrenirao. Parkira bolje od vecine muskinja, krivine reze od apexa do apexa
- Euridika
- Globalna šefica
#1193 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Jel' govorimo o B ili A kategoriji?klixoris wrote:Ja sam svoju istrenirao. Parkira bolje od vecine muskinja, krivine reze od apexa do apexaPonekad se zabrinem da sam mozda stvorio cudoviste
- aditon
#1194 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Klitemnestraaa wrote:Zato sto nemam osjecaj za prostor, ja kad pogledam u retrovizor ja pojma nemam je li zid od mene tri metra ili pola, isto ide i s gabaritima. Meni je najlakse bilo kvacilo, rucna i ti fazoni kad sam ucila, ali skrenuti i napraviti pravilan luk - neizvodivo.aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena)
Potpuno si upravu
- klixoris
#1195 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
B kategorija. Sad je pripremam za A, teoretski dio. Objasnjavam joj pravilo kontrole gasa kroz zavoje itdEuridika wrote:Jel' govorimo o B ili A kategoriji?klixoris wrote:Ja sam svoju istrenirao. Parkira bolje od vecine muskinja, krivine reze od apexa do apexaPonekad se zabrinem da sam mozda stvorio cudoviste
Za prakticni dio, plan je da startamo sa kakvim skuterom, da razvije osjecaj, pa onda upgrade na sta brze
Last edited by klixoris on 20/07/2016 13:25, edited 1 time in total.
- eluna
#1196 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Znam masu muskaraca koji ne znaju citati skicu terena ...... dakle, nije sklonost ka tehnici u pitanju, nego obukaaditon wrote:Da naravno, ima i takvih slučajeva, i to mnogo. Sad da li je jednak broj muškaraca i žena koji prave takve grešeke teško je reći.pukepuke wrote:Hm, mislim da viđam da jednak broj muškaraca zauzme 2 mjesta na parkiralištu, kao i žena.aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena) [emoji38]
Međutim u slučaju kad je žena loš vozač ili bar nema osjećaj za prostor kod parkiranja, mislim da nema veze s lošom obukom već upravo taj dio oko orijentacije u prostoru. Postoje dokazi da se žene slabije snalaze u takvim situacijama od muškaraca a isto tako postoje situacije u kojima se žene daleko bolje snalaze od muškaraca, poput organizacije prostora npr.
- Euridika
- Globalna šefica
#1197 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
De i mene upiši na crash kurs.klixoris wrote:B kategorija. Sad je pripremam za A.Euridika wrote:Jel' govorimo o B ili A kategoriji?klixoris wrote:Ja sam svoju istrenirao. Parkira bolje od vecine muskinja, krivine reze od apexa do apexaPonekad se zabrinem da sam mozda stvorio cudoviste
![]()
Plan je da startamo sa kakvim skuterom, da razvije osjecaj, pa onda upgrade na sta brze
- Euridika
- Globalna šefica
#1198 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Znači, tehnika je bitna. Ma da...eluna wrote:Znam masu muskaraca koji ne znaju citati skicu terena ...... dakle, nije sklonost ka tehnici u pitanju, nego obukaaditon wrote:Da naravno, ima i takvih slučajeva, i to mnogo. Sad da li je jednak broj muškaraca i žena koji prave takve grešeke teško je reći.pukepuke wrote:Hm, mislim da viđam da jednak broj muškaraca zauzme 2 mjesta na parkiralištu, kao i žena.
- klixoris
#1199 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Da te ucim da se skrhas negdje, je l' ?Euridika wrote: De i mene upiši na crash kurs.
- Euridika
- Globalna šefica
#1200 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Apsolutno. Prvo se uči izvrtanje, padanje na leđa, pravilan položaj nogu i sl. [emoji12]klixoris wrote:Da te ucim da se skrhas negdje, je l' ?Euridika wrote: De i mene upiši na crash kurs. [emoji106]
Poslano s Tapatalka