SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dezurni_ucenik

#1176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dezurni_ucenik »

hrasno38 wrote:
Logovan wrote:
Daryl Dixon wrote:
kad smo kod nargila :mrgreen: :mrgreen:
Image
:lol: :lol: :lol:
:thumbup: Samo zatvoriti sve ove dudlaonice....ja sam svom sinu uvijek govorio da radije ako zeli zapali cigaru nego da dudla ono sranje. Srecom nije nista od toga. Jos samo da zatvore i ove kladionice garantujem da bi se primjetila promjena kriminaliteta golim okom. Kladionice su osim ekonomskog i leglo svakog drugog kriminala. Pa fino onda sportska prognoza lutrije BiH pa ganjaj 12 ili 13 pogodaka!
Mogu zamisliti samo kako bi zavladala kolektivna depresija nakon ukidanja dudlaona i kladara, pogotovo kladara. Pa bacali bi se sa zgrada. :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

dezurni_ucenik wrote:Mogu zamisliti samo kako bi zavladala kolektivna depresija nakon ukidanja dudlaona i kladara, pogotovo kladara. Pa bacali bi se sa zgrada. :D
Vjeruj mi da nam ni sekunde ne bi falili ti sto bi se bacali sa zgrada.....samo bi se grad prirodnim putem ocistio :D
dezurni_ucenik

#1178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dezurni_ucenik »

hrasno38 wrote:
dezurni_ucenik wrote:Mogu zamisliti samo kako bi zavladala kolektivna depresija nakon ukidanja dudlaona i kladara, pogotovo kladara. Pa bacali bi se sa zgrada. :D
Vjeruj mi da nam ni sekunde ne bi falili ti sto bi se bacali sa zgrada.....samo bi se grad prirodnim putem ocistio :D

:thumbup: Upravo tako
esmasaric

#1179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Što se mene tiče ne moraju sve zatvarati ali smanjiti bi bio veliki plus. Na svakom cosku nargila bar.
Vidjet cemo za tridesetak dana :nargila:
kokuz_sa

#1180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

nargila i naki "kebabi" najgora posast koja je dosla u Sarajevo od odlaska Turaka..

nekad si na sred carsije imao kafice gdje normalno odes i kafu popijes..

sad sve u stilu jebene 1001 noci i gdje god se okrenes samo dimi iz kafana od nargile..
Naslovnica

#1181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

hrasno38 wrote:
:thumbup:
Daryl Dixon

#1182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

ma pozatvarat' ih sve, nargila je stetnija od cigara 20x... sto se kladionica tiče mislim da je bolja i isplativija varijanta udariti im poreze na sve moguce ne 5% nego 35% cuj molim te prihod im skoro 2 milijarde KM (čini mi se na mjesecnoj osnovi) a državi plaćaju par miliončića :-) sam priliv sredstava od kladionica bi mogao finansirati izgradnju recimo autoputeva i mnogih drugih projekata.. ne kazu bezveze da je narodu hljeba i igara jer da nema tih igara mozda bi i stopa kriminala bila vec, ne bi se oni bacali sa zgrada vjeruj mi vole oni svoj zivot nego bi druge bacali.. :izet: oni su skroz dr prica, najbolje bi bilo da se to pitanje zakonski uredi, da broj kladionica po gradovima bude 10 a ne 110, da im se ovaj porez uvede na fer osnovi pa da 3x razmisle gdje ce otvoriti poslovnicu a ne da ih otvaraju po svakom cosku bez trunke znoja i bez znacajnih troskova, da moraju biti udaljene od skola 4 kilometra itd.. ali ne da mi se o tome raspravljati, to su price za neku dr temu ne za c.hroniku.. zlo i jedno i drugo kako god okrenes.. :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

kokuz_sa wrote:nargila i naki "kebabi" najgora posast koja je dosla u Sarajevo od odlaska Turaka..

sad sve u stilu jebene 1001 noci i gdje god se okrenes samo dimi iz kafana od nargile..
uh jarane kebab i nargilu u istu pricu stavljati je prava grehota. :D
kokuz_sa

#1184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

hrasno38 wrote:
kokuz_sa wrote:nargila i naki "kebabi" najgora posast koja je dosla u Sarajevo od odlaska Turaka..

uh jarane kebab i nargilu u istu pricu stavljati je prava grehota. :D
jednostavno ne volim to sve "novo" sto je naprasno doslo prije par godina..a kebab je jednostavno postao sve samo ne kebab od nekad prije..

carsija nije carsija vise..

u neku ruku Dodik je bio u pravu..kad kaze postalo Sarajevo teheran
oldtajmer

#1185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

jbg druze, sve u svoje vrijeme
da se razumijemo, ni meni se ne svidja to cuclanje nargile i sl. stvari, ali su se isto tako garant nasi stari ibretili kada su po sarajevu poceli da nicu kafići, tih vec sada davnih vremena
__Phoenix__

#1186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by __Phoenix__ »

Daryl Dixon wrote:ma pozatvarat' ih sve, nargila je stetnija od cigara 20x... sto se kladionica tiče mislim da je bolja i isplativija varijanta udariti im poreze na sve moguce ne 5% nego 35% cuj molim te prihod im skoro 2 milijarde KM (čini mi se na mjesecnoj osnovi) a državi plaćaju par miliončića :-) sam priliv sredstava od kladionica bi mogao finansirati izgradnju recimo autoputeva i mnogih drugih projekata.. ne kazu bezveze da je narodu hljeba i igara jer da nema tih igara mozda bi i stopa kriminala bila vec, ne bi se oni bacali sa zgrada vjeruj mi vole oni svoj zivot nego bi druge bacali.. :izet: oni su skroz dr prica, najbolje bi bilo da se to pitanje zakonski uredi, da broj kladionica po gradovima bude 10 a ne 110, da im se ovaj porez uvede na fer osnovi pa da 3x razmisle gdje ce otvoriti poslovnicu a ne da ih otvaraju po svakom cosku bez trunke znoja i bez znacajnih troskova, da moraju biti udaljene od skola 4 kilometra itd.. ali ne da mi se o tome raspravljati, to su price za neku dr temu ne za c.hroniku.. zlo i jedno i drugo kako god okrenes.. :bih:
Zadnji podatak koji sam upratio što se tiče kladionica je da u u prva 4 mjeseca ove godine, 100 miliona maraka nije ostalo naplaćeno zbog prakse da porez ide samo na dobitke preko 100KM, sad zamislimo koliko budžetskih rupa može pokriti ovo na godišnjem nivou...
Daryl Dixon

#1187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

__Phoenix__ wrote:
Daryl Dixon wrote:ma pozatvarat' ih sve, nargila je stetnija od cigara 20x... sto se kladionica tiče mislim da je bolja i isplativija varijanta udariti im poreze na sve moguce ne 5% nego 35% cuj molim te prihod im skoro 2 milijarde KM (čini mi se na mjesecnoj osnovi) a državi plaćaju par miliončića :-) sam priliv sredstava od kladionica bi mogao finansirati izgradnju recimo autoputeva i mnogih drugih projekata.. ne kazu bezveze da je narodu hljeba i igara jer da nema tih igara mozda bi i stopa kriminala bila vec, ne bi se oni bacali sa zgrada vjeruj mi vole oni svoj zivot nego bi druge bacali.. :izet: oni su skroz dr prica, najbolje bi bilo da se to pitanje zakonski uredi, da broj kladionica po gradovima bude 10 a ne 110, da im se ovaj porez uvede na fer osnovi pa da 3x razmisle gdje ce otvoriti poslovnicu a ne da ih otvaraju po svakom cosku bez trunke znoja i bez znacajnih troskova, da moraju biti udaljene od skola 4 kilometra itd.. ali ne da mi se o tome raspravljati, to su price za neku dr temu ne za c.hroniku.. zlo i jedno i drugo kako god okrenes.. :bih:
Zadnji podatak koji sam upratio što se tiče kladionica je da u u prva 4 mjeseca ove godine, 100 miliona maraka nije ostalo naplaćeno zbog prakse da porez ide samo na dobitke preko 100KM, sad zamislimo koliko budžetskih rupa može pokriti ovo na godišnjem nivou...
brate da smo imalo pametni tj. da imamo pametnije ljude na vlasti bili bi mala Švicarska ovako smo samo mala bara puna krokodila :)
esmasaric

#1188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Mene sada samo zanima koju će novotariju uvesti umjeto nargila. Rent a električna cigara? :D
Fox_Fox

#1189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

esmasaric wrote:Mene sada samo zanima koju će novotariju uvesti umjeto nargila. Rent a električna cigara? :D
Električne nargile i što se tiče države mirni su.. A narod nek ga i dalje puši!
esmasaric

#1190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esmasaric »

Fox_Fox wrote:
esmasaric wrote:Mene sada samo zanima koju će novotariju uvesti umjeto nargila. Rent a električna cigara? :D
Električne nargile i što se tiče države mirni su.. A narod nek ga i dalje puši!
Prolazim u blizini hotela Evrope. Veliki i uvijek krcat nargila bar. Pored vrata je kao peć za ugalj, pored peći veliki ženski fen za kosu.
Neprocjenjiv prizor.

Vidjet ćemo hoće li ih uopšte i ukinuti. Ima ih tone po gradu.
radiša

#1191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

cuclat ce mudo labudovo :lol:

sta bi za onog sto ga zbode u liftu neki dan zna li ko?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Nitko ne duva nargile, svi kake protiv njih, a svaki kafić pun. Cool story.
insomnia78

#1193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Image
Daryl Dixon

#1194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

ova je meni jača :lol:

Image
relativno84

#1195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by relativno84 »

Image
:hajmooo: :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ta prica o kladionicama je suplja dok god su u talu Bake i Čova :wink:
Ruka ruku mije i tako to.
studiorum_tuzlaensis

#1197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ma neće se ukinut nargile, jednostavno država želi svoj dio kolača i da ne može svaka fukara otvarat nargila bar. Malo uredit zakonski, dignut nargilu na 8-9 maraka i svi sretni.
jao_situacije

#1198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Tomahawk11 wrote:Ta prica o kladionicama je suplja dok god su u talu Bake i Čova :wink:
i nema smisla da se to uradi jer će onda umjesto tiketa i kladionica ići online klađenje na koje nema nikakvog poreza i država će ostati i bez ovog novca koji ima jer su vjerovatno svi radnici prijavljeni
hrvatska je to uradila 2012 ili 2013 isto su kontali na brzinu uzeti veliku lovu i onda se raja samo prebacila na .com servise koji se reklamiraju na utakmicama uefa fifa itd. i belaj
to se treba malo pametnije sagledati i urediti a ne samo udariti porez, treba angažirati neke strance da smisle najpametniji način oporezivanja online klađenja i ovog po kladarama
Tomahawk11
Globalni moderator

#1199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

jao_situacije wrote:
Tomahawk11 wrote:Ta prica o kladionicama je suplja dok god su u talu Bake i Čova :wink:
i nema smisla da se to uradi jer će onda umjesto tiketa i kladionica ići online klađenje na koje nema nikakvog poreza i država će ostati i bez ovog novca koji ima jer su vjerovatno svi radnici prijavljeni
hrvatska je to uradila 2012 ili 2013 isto su kontali na brzinu uzeti veliku lovu i onda se raja samo prebacila na .com servise koji se reklamiraju na utakmicama uefa fifa itd. i belaj
to se treba malo pametnije sagledati i urediti a ne samo udariti porez, treba angažirati neke strance da smisle najpametniji način oporezivanja online klađenja i ovog po kladarama
Pa porezuju vec sad i online igranje, doduse porezuju igrace, sto je smijesno. Uplata se porezuje 5 % i dobitak 10 % :-) a kladionica ne placa nista od svega toga.
Da vidim kako ce bingase prebaciti online, to je naviklo da po vazdan cuci u kladari....znaju i gazde da bi tako izgubili ovce koje im pasu na livadi non -stop. Glavni problem je relacija SDA-HDZ, oni imaju presutni dogovor da ide ovako kako ide....jebo drzavu. Nece tu niko nikog angazovati, ovako odgovara :wink:
insaneinthebrain

#1200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

jel bila ono neka zabrana online kladjenja. blokirali bili ove poznate stranice za kladjenje :?
treba to ponovo uvesti
Post Reply