Mogu zamisliti samo kako bi zavladala kolektivna depresija nakon ukidanja dudlaona i kladara, pogotovo kladara. Pa bacali bi se sa zgrada.hrasno38 wrote:Logovan wrote:Daryl Dixon wrote:
kad smo kod nargila![]()
![]()
![]()
![]()
Samo zatvoriti sve ove dudlaonice....ja sam svom sinu uvijek govorio da radije ako zeli zapali cigaru nego da dudla ono sranje. Srecom nije nista od toga. Jos samo da zatvore i ove kladionice garantujem da bi se primjetila promjena kriminaliteta golim okom. Kladionice su osim ekonomskog i leglo svakog drugog kriminala. Pa fino onda sportska prognoza lutrije BiH pa ganjaj 12 ili 13 pogodaka!
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
dezurni_ucenik
#1176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjeruj mi da nam ni sekunde ne bi falili ti sto bi se bacali sa zgrada.....samo bi se grad prirodnim putem ocistiodezurni_ucenik wrote:Mogu zamisliti samo kako bi zavladala kolektivna depresija nakon ukidanja dudlaona i kladara, pogotovo kladara. Pa bacali bi se sa zgrada.
-
dezurni_ucenik
#1178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hrasno38 wrote:Vjeruj mi da nam ni sekunde ne bi falili ti sto bi se bacali sa zgrada.....samo bi se grad prirodnim putem ocistiodezurni_ucenik wrote:Mogu zamisliti samo kako bi zavladala kolektivna depresija nakon ukidanja dudlaona i kladara, pogotovo kladara. Pa bacali bi se sa zgrada.
- esmasaric
#1179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Što se mene tiče ne moraju sve zatvarati ali smanjiti bi bio veliki plus. Na svakom cosku nargila bar.
Vidjet cemo za tridesetak dana
Vidjet cemo za tridesetak dana
- kokuz_sa
#1180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nargila i naki "kebabi" najgora posast koja je dosla u Sarajevo od odlaska Turaka..
nekad si na sred carsije imao kafice gdje normalno odes i kafu popijes..
sad sve u stilu jebene 1001 noci i gdje god se okrenes samo dimi iz kafana od nargile..
sad sve u stilu jebene 1001 noci i gdje god se okrenes samo dimi iz kafana od nargile..
-
Naslovnica
#1181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hrasno38 wrote:Vjeruj mi da nam ni sekunde ne bi falili ti sto bi se bacali sa zgrada.....samo bi se grad prirodnim putem ocistiodezurni_ucenik wrote:Mogu zamisliti samo kako bi zavladala kolektivna depresija nakon ukidanja dudlaona i kladara, pogotovo kladara. Pa bacali bi se sa zgrada.
- Daryl Dixon
#1182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma pozatvarat' ih sve, nargila je stetnija od cigara 20x... sto se kladionica tiče mislim da je bolja i isplativija varijanta udariti im poreze na sve moguce ne 5% nego 35% cuj molim te prihod im skoro 2 milijarde KM (čini mi se na mjesecnoj osnovi) a državi plaćaju par miliončića
sam priliv sredstava od kladionica bi mogao finansirati izgradnju recimo autoputeva i mnogih drugih projekata.. ne kazu bezveze da je narodu hljeba i igara jer da nema tih igara mozda bi i stopa kriminala bila vec, ne bi se oni bacali sa zgrada vjeruj mi vole oni svoj zivot nego bi druge bacali..
oni su skroz dr prica, najbolje bi bilo da se to pitanje zakonski uredi, da broj kladionica po gradovima bude 10 a ne 110, da im se ovaj porez uvede na fer osnovi pa da 3x razmisle gdje ce otvoriti poslovnicu a ne da ih otvaraju po svakom cosku bez trunke znoja i bez znacajnih troskova, da moraju biti udaljene od skola 4 kilometra itd.. ali ne da mi se o tome raspravljati, to su price za neku dr temu ne za c.hroniku.. zlo i jedno i drugo kako god okrenes.. 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uh jarane kebab i nargilu u istu pricu stavljati je prava grehota.kokuz_sa wrote:nargila i naki "kebabi" najgora posast koja je dosla u Sarajevo od odlaska Turaka..
- kokuz_sa
#1184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jednostavno ne volim to sve "novo" sto je naprasno doslo prije par godina..a kebab je jednostavno postao sve samo ne kebab od nekad prije..hrasno38 wrote:uh jarane kebab i nargilu u istu pricu stavljati je prava grehota.kokuz_sa wrote:nargila i naki "kebabi" najgora posast koja je dosla u Sarajevo od odlaska Turaka..
carsija nije carsija vise..
u neku ruku Dodik je bio u pravu..kad kaze postalo Sarajevo teheran
- oldtajmer
#1185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jbg druze, sve u svoje vrijeme
da se razumijemo, ni meni se ne svidja to cuclanje nargile i sl. stvari, ali su se isto tako garant nasi stari ibretili kada su po sarajevu poceli da nicu kafići, tih vec sada davnih vremena
da se razumijemo, ni meni se ne svidja to cuclanje nargile i sl. stvari, ali su se isto tako garant nasi stari ibretili kada su po sarajevu poceli da nicu kafići, tih vec sada davnih vremena
-
__Phoenix__
#1186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zadnji podatak koji sam upratio što se tiče kladionica je da u u prva 4 mjeseca ove godine, 100 miliona maraka nije ostalo naplaćeno zbog prakse da porez ide samo na dobitke preko 100KM, sad zamislimo koliko budžetskih rupa može pokriti ovo na godišnjem nivou...Daryl Dixon wrote:ma pozatvarat' ih sve, nargila je stetnija od cigara 20x... sto se kladionica tiče mislim da je bolja i isplativija varijanta udariti im poreze na sve moguce ne 5% nego 35% cuj molim te prihod im skoro 2 milijarde KM (čini mi se na mjesecnoj osnovi) a državi plaćaju par miliončićasam priliv sredstava od kladionica bi mogao finansirati izgradnju recimo autoputeva i mnogih drugih projekata.. ne kazu bezveze da je narodu hljeba i igara jer da nema tih igara mozda bi i stopa kriminala bila vec, ne bi se oni bacali sa zgrada vjeruj mi vole oni svoj zivot nego bi druge bacali..
oni su skroz dr prica, najbolje bi bilo da se to pitanje zakonski uredi, da broj kladionica po gradovima bude 10 a ne 110, da im se ovaj porez uvede na fer osnovi pa da 3x razmisle gdje ce otvoriti poslovnicu a ne da ih otvaraju po svakom cosku bez trunke znoja i bez znacajnih troskova, da moraju biti udaljene od skola 4 kilometra itd.. ali ne da mi se o tome raspravljati, to su price za neku dr temu ne za c.hroniku.. zlo i jedno i drugo kako god okrenes..
- Daryl Dixon
#1187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
brate da smo imalo pametni tj. da imamo pametnije ljude na vlasti bili bi mala Švicarska ovako smo samo mala bara puna krokodila__Phoenix__ wrote:Zadnji podatak koji sam upratio što se tiče kladionica je da u u prva 4 mjeseca ove godine, 100 miliona maraka nije ostalo naplaćeno zbog prakse da porez ide samo na dobitke preko 100KM, sad zamislimo koliko budžetskih rupa može pokriti ovo na godišnjem nivou...Daryl Dixon wrote:ma pozatvarat' ih sve, nargila je stetnija od cigara 20x... sto se kladionica tiče mislim da je bolja i isplativija varijanta udariti im poreze na sve moguce ne 5% nego 35% cuj molim te prihod im skoro 2 milijarde KM (čini mi se na mjesecnoj osnovi) a državi plaćaju par miliončićasam priliv sredstava od kladionica bi mogao finansirati izgradnju recimo autoputeva i mnogih drugih projekata.. ne kazu bezveze da je narodu hljeba i igara jer da nema tih igara mozda bi i stopa kriminala bila vec, ne bi se oni bacali sa zgrada vjeruj mi vole oni svoj zivot nego bi druge bacali..
- esmasaric
#1188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mene sada samo zanima koju će novotariju uvesti umjeto nargila. Rent a električna cigara? 
-
Fox_Fox
#1189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Električne nargile i što se tiče države mirni su.. A narod nek ga i dalje puši!esmasaric wrote:Mene sada samo zanima koju će novotariju uvesti umjeto nargila. Rent a električna cigara?
- esmasaric
#1190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prolazim u blizini hotela Evrope. Veliki i uvijek krcat nargila bar. Pored vrata je kao peć za ugalj, pored peći veliki ženski fen za kosu.Fox_Fox wrote:Električne nargile i što se tiče države mirni su.. A narod nek ga i dalje puši!esmasaric wrote:Mene sada samo zanima koju će novotariju uvesti umjeto nargila. Rent a električna cigara?
Neprocjenjiv prizor.
Vidjet ćemo hoće li ih uopšte i ukinuti. Ima ih tone po gradu.
- radiša
#1191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
cuclat ce mudo labudovoesmasaric wrote:Mene sada samo zanima koju će novotariju uvesti umjeto nargila. Rent a električna cigara?
sta bi za onog sto ga zbode u liftu neki dan zna li ko?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nitko ne duva nargile, svi kake protiv njih, a svaki kafić pun. Cool story.
- Daryl Dixon
#1194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ova je meni jača

- relativno84
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ta prica o kladionicama je suplja dok god su u talu Bake i Čova
Ruka ruku mije i tako to.
- studiorum_tuzlaensis
#1197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma neće se ukinut nargile, jednostavno država želi svoj dio kolača i da ne može svaka fukara otvarat nargila bar. Malo uredit zakonski, dignut nargilu na 8-9 maraka i svi sretni.
- jao_situacije
#1198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i nema smisla da se to uradi jer će onda umjesto tiketa i kladionica ići online klađenje na koje nema nikakvog poreza i država će ostati i bez ovog novca koji ima jer su vjerovatno svi radnici prijavljeniTomahawk11 wrote:Ta prica o kladionicama je suplja dok god su u talu Bake i Čova![]()
hrvatska je to uradila 2012 ili 2013 isto su kontali na brzinu uzeti veliku lovu i onda se raja samo prebacila na .com servise koji se reklamiraju na utakmicama uefa fifa itd. i belaj
to se treba malo pametnije sagledati i urediti a ne samo udariti porez, treba angažirati neke strance da smisle najpametniji način oporezivanja online klađenja i ovog po kladarama
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa porezuju vec sad i online igranje, doduse porezuju igrace, sto je smijesno. Uplata se porezuje 5 % i dobitak 10 %jao_situacije wrote:i nema smisla da se to uradi jer će onda umjesto tiketa i kladionica ići online klađenje na koje nema nikakvog poreza i država će ostati i bez ovog novca koji ima jer su vjerovatno svi radnici prijavljeniTomahawk11 wrote:Ta prica o kladionicama je suplja dok god su u talu Bake i Čova![]()
hrvatska je to uradila 2012 ili 2013 isto su kontali na brzinu uzeti veliku lovu i onda se raja samo prebacila na .com servise koji se reklamiraju na utakmicama uefa fifa itd. i belaj
to se treba malo pametnije sagledati i urediti a ne samo udariti porez, treba angažirati neke strance da smisle najpametniji način oporezivanja online klađenja i ovog po kladarama
Da vidim kako ce bingase prebaciti online, to je naviklo da po vazdan cuci u kladari....znaju i gazde da bi tako izgubili ovce koje im pasu na livadi non -stop. Glavni problem je relacija SDA-HDZ, oni imaju presutni dogovor da ide ovako kako ide....jebo drzavu. Nece tu niko nikog angazovati, ovako odgovara
- insaneinthebrain
#1200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel bila ono neka zabrana online kladjenja. blokirali bili ove poznate stranice za kladjenje
treba to ponovo uvesti
treba to ponovo uvesti