Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1176 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by JoseMujica »

Konaković odgovorio demonstrantima: Analize pokazale da je više od 62 posto pasa u KS bolesno
puna podrška za Kiflu :thumbup:

dodao bih da su od pasa jedino bolesniji ovi likovi što bi ih držali na ulicama
jao_situacije

#1177 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by jao_situacije »

JoseMujica wrote:
Konaković odgovorio demonstrantima: Analize pokazale da je više od 62 posto pasa u KS bolesno
puna podrška za Kiflu :thumbup:

dodao bih da su od pasa jedino bolesniji ovi likovi što bi ih držali na ulicama
:thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1178 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by japin_mutapi »

Samprotivsviju wrote:
Ljakan wrote:Covjek im evo fino rekao,valjda sad skontaju.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/konakovi ... /160725064
Ma daj kod nas stanovnike ne mogu da prebroje kkao treba , a ne nake analize lutalica oni radili :lol: hehehe
jel to fakat porediš popis stanovnika sa analizom stotinu pasa lutalica
odoh se smijati sada :lol: :lol: :lol: :lol:
sizifinho

#1179 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by sizifinho »

Čekaj, znači samo da sumiram jednu stvar:
Napominjem, meni je u interesu civilizovano društvo. Ako za to treba maknuti pse s ulice, apsolutno sam za to.

Ali idalje ne mogu da vjerujem da se jadnici ismijavaju činjenici da je 20 ljudi u ponedeljak, radni dan izašlo da protestuje po kišnici.

Mogu li objasniti zašto je jadno to što radite?
Zato što se vi sad ismijavate jednoj skupini ljudi koja je UČINILA nešto. Halo ba, šta ste vi učinili osim što trabunjate ovda i pozivate na ubistva samostrijelom.

Fuj.

Nećete se nikad ni riješiti pasa kad ste uhljebići koji su umislili da su pametniji od normalnog naroda.

Komentari tipa: Samo ih 20, jadni su, bolje da nisu ni izašli - su ogledalo našeg društva.

A garantujem vam da vi sami organizujete protest i pozovete građane na protest za uklanjanje pasa lutalica, ne bi vas ni 20 došlo. A ja bih. Jer vam je mentalitet ostao u pećinama.

Ali hajde nek je i ovo prošlo, nek se nastavi s radom. Psi će jednog dana biti rješeni a naša država će idalje imati tonu drugih problema baš zbog indolentnosti našeg naroda.
Ljakan

#1180 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Ljakan »

:lol:
Decko idi se umij nisi dobar nikako.
Niemand

#1181 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Niemand »

Bgm sizife, sudeci po tvom rjecniku, nisi ni ti daleko odmako od nas pecinskih ljudi. Al hajd. :-)
Ljakan

#1182 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Ljakan »

Ma garant je on bio u ovoj masi :lol: pa mu krivo sto iznosimo cinjenice.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1183 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by japin_mutapi »

psi adio - jedan problem manje
Samprotivsviju

#1185 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Samprotivsviju »

japin_mutapi wrote:
Samprotivsviju wrote:
Ma daj kod nas stanovnike ne mogu da prebroje kkao treba , a ne nake analize lutalica oni radili :lol: hehehe
jel to fakat porediš popis stanovnika sa analizom stotinu pasa lutalica
odoh se smijati sada :lol: :lol: :lol: :lol:
:shock:

nemam komentara

Previsok IQ sugovornika da bi uopste ista konstruktivno replicirao :lol:
sunceKOtepsija

#1186 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by sunceKOtepsija »

sizifinho wrote:Čekaj, znači samo da sumiram jednu stvar:
Napominjem, meni je u interesu civilizovano društvo. Ako za to treba maknuti pse s ulice, apsolutno sam za to.

Ali idalje ne mogu da vjerujem da se jadnici ismijavaju činjenici da je 20 ljudi u ponedeljak, radni dan izašlo da protestuje po kišnici.
Image
samog_sira

#1187 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by samog_sira »

sunceKOtepsija wrote:
sizifinho wrote:Čekaj, znači samo da sumiram jednu stvar:

Image
oplakah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#1188 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

huxley wrote:My 5 cents:

- Svaka cast za inicijativu sklanjanja lutalica sa ulica;
- Iako sve mirise na predizbornu predstavu, ovaj lik se doima puno pragmaticnije od svog napusenog i senilnog prethodnika;
- Dok se ista stvar ne uradi i u drugim opstinama (dakle na drzavnom nivou), ovo je samo privremena solucija;
- Eutanazija je jedino rjesenje. Hipi komuna koja prica o 'a autima koja vozaju politicari', krsenju zakona (koji ne neodrziv) je nazalost ili a) skupina interesdzija, ala ona turalic, koja zivi od svega ovoga ili b) klici i klinceze kojim je sve ovo in i c) istinski zaludjeni likovi, kojih je malo;
- Nije rjesenje iz jednostavnog razloga sto 10,000+ pasa, samo u Sarajevu, sa 100 KM po su, kosta 1,000,000 KM mjesecno - a ovo su konzervativne cifre (navodno ih je preko 14,000, a ako je vjerovati cukoljupcima, treba im 157 KM mjesecno. Na stranu sto tih azila jednostavno nema, a pomije ne udomljavaju ni cukoljupci, a kamoli obican svijet;
- Cudno je da se dogstrust ne javlja, inace do sada vec pokrenu svoju PR masineriju. Ili nemaju love da plate klixu i slicnim (radiosarajevu ne moraju ni placati, tamo im ona rudan zavrsi dzabe), ili se nesto promijenilo. Moguce je da nemaju podrsku ovog ambasadora - onaj prijasnji klipan je u parlamentu scene pravio kada su izmjene zakona bile na usvajanju.

I na kraju, ovo bi trebalo iskoristiti da se promijeni zakon na drzavnom nivou. Draft vec postoji, treba samo pisati nekome normalnom (adrese su na parlament.ba) iz drzavnog parlamenta da se ovo ponovo stavi na dnevni red. Ako ima neko zainteresovan da pogura, neka se javi na pp, a ja mogu pomoci.
:thumbup: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#1189 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

Innovation wrote:
Na protestima se pojavila i građanka Sarajeva sa Alipašinog polja koja želi da se psi lutalice uklone sa ulica na bilo koji način.

"Ljudi su preći nego psi. Imam porodicu u inostranstvu i tamo nema papa na ulicama, samo kod nas, a ovo je glavni grad. Mene i unuka pas je napao na Ilidži i na Alipašinom polju, a prilikom toga dijete sam podigla kako bi pas ujeo mene, a ne njega", rekla je građanka.
:thumbup: :thumbup: :kiss:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#1190 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Baš prije par dana pita mene jedan Danac zašto je ovoliko pasa lutalica na ulicama. Ja njemu pokušavam objasniti ali čovjek ne konta. Kaže kod njih pas bez vlasnika može boraviti u azilu do 30 dana nakon toga ide na eutanaziju i to većinom budu bolesni i zaraženi psi sa slabim izgledima za udomljavanje ili duže preživljavanje. Ja ne vidim gdje je problem ako se psi koji su bolesni ili zaraženi eutaniziraju i kod nas.

Sa druge strane žalosno je da osobe koje rade po pojedinim nevladinim udruženjima radi tobožnje brige za životinjama rade na svojoj ličnoj promociji i zaradi.
KB9

#1191 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

Innovation wrote:
Na protestima se pojavila i građanka Sarajeva sa Alipašinog polja koja želi da se psi lutalice uklone sa ulica na bilo koji način.

"Ljudi su preći nego psi. Imam porodicu u inostranstvu i tamo nema papa na ulicama, samo kod nas, a ovo je glavni grad. Mene i unuka pas je napao na Ilidži i na Alipašinom polju, a prilikom toga dijete sam podigla kako bi pas ujeo mene, a ne njega", rekla je građanka.
:thumbup: :thumbup: :kiss:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
vješalica

#1192 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Baš prije par dana pita mene jedan Danac zašto je ovoliko pasa lutalica na ulicama. Ja njemu pokušavam objasniti ali čovjek ne konta. Kaže kod njih pas bez vlasnika može boraviti u azilu do 30 dana nakon toga ide na eutanaziju i to većinom budu bolesni i zaraženi psi sa slabim izgledima za udomljavanje ili duže preživljavanje. Ja ne vidim gdje je problem ako se psi koji su bolesni ili zaraženi eutaniziraju i kod nas.

Sa druge strane žalosno je da osobe koje rade po pojedinim nevladinim udruženjima radi tobožnje brige za životinjama rade na svojoj ličnoj promociji i zaradi.
pa njima nije cilj smanjenje populacije već da održavaju runje po 150KM mjesečno u doživotnom hotelu
a taj danac je sigurno neki krvnik čim ne konta šta mu objašnjavaš :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1193 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “vise puta poziv na nasilje i brutalnost ti je oprosten, izbrisan samo, mislim da je vakat i za drugi vid intervencije.” -14 dana-
» PM72
splinter

#1194 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by splinter »

Samprotivsviju wrote:
Ovaj put je kifla u pravu. Reče mi još prošle hefte haver koji radi na veterinarskom faxu da su radili neke uzorke pasa sa ulice, sad ne znam tačno šta sve, vjerovatno krv, urin, neki brisovi i tako to, i da su rezultati poprilično loši, te da će biti uskoro objavljeno.
vješalica

#1195 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

uskoro=nikad ili bolje rečeno veoma kasno
Samprotivsviju

#1196 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Samprotivsviju »

splinter wrote:
Samprotivsviju wrote:
Ovaj put je kifla u pravu. Reče mi još prošle hefte haver koji radi na veterinarskom faxu da su radili neke uzorke pasa sa ulice, sad ne znam tačno šta sve, vjerovatno krv, urin, neki brisovi i tako to, i da su rezultati poprilično loši, te da će biti uskoro objavljeno.
:thumbup:
Innovation

#1197 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Innovation »

Kako nam je kazao premijer Konaković, Veterinarski fakultet u Sarajevu radio je analizu kontaminiranosti tla i biljne vegetacije parazitima koji mogu biti ozbiljni uzročnici bolesti posebno kod djece.

"Na 55 lokacija koje su urađene u Sarajevu pozitivnih je bilo 33. Dakle 60 posto je kontaminiranih lokaliteta. Od toga, parkova 77 posto i igrališta 75 posto. Tamo gdje bi nam djeca trebala slobodno izaći i provoditi svoje vrijeme mi imamo mogućnost da se zaraze opasnim parazitima", istakao je Konaković.
:cry:
Nanananana

#1198 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Image
Nije joj mama dala da ide. :lol:
L u c i f e r

#1199 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by L u c i f e r »

huxley wrote: - Eutanazija je jedino rjesenje.
KB9

#1200 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

Innovation wrote:
Kako nam je kazao premijer Konaković, Veterinarski fakultet u Sarajevu radio je analizu kontaminiranosti tla i biljne vegetacije parazitima koji mogu biti ozbiljni uzročnici bolesti posebno kod djece.

"Na 55 lokacija koje su urađene u Sarajevu pozitivnih je bilo 33. Dakle 60 posto je kontaminiranih lokaliteta. Od toga, parkova 77 posto i igrališta 75 posto. Tamo gdje bi nam djeca trebala slobodno izaći i provoditi svoje vrijeme mi imamo mogućnost da se zaraze opasnim parazitima", istakao je Konaković.
:cry:
ah mi seljaci koji ne zelimo copore pasa po ulicama gradova
Post Reply