puna podrška za KifluKonaković odgovorio demonstrantima: Analize pokazale da je više od 62 posto pasa u KS bolesno
dodao bih da su od pasa jedino bolesniji ovi likovi što bi ih držali na ulicama
puna podrška za KifluKonaković odgovorio demonstrantima: Analize pokazale da je više od 62 posto pasa u KS bolesno
JoseMujica wrote:puna podrška za KifluKonaković odgovorio demonstrantima: Analize pokazale da je više od 62 posto pasa u KS bolesno![]()
dodao bih da su od pasa jedino bolesniji ovi likovi što bi ih držali na ulicama
jel to fakat porediš popis stanovnika sa analizom stotinu pasa lutalicaSamprotivsviju wrote:Ma daj kod nas stanovnike ne mogu da prebroje kkao treba , a ne nake analize lutalica oni radiliLjakan wrote:Covjek im evo fino rekao,valjda sad skontaju.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/konakovi ... /160725064hehehe
japin_mutapi wrote:jel to fakat porediš popis stanovnika sa analizom stotinu pasa lutalicaSamprotivsviju wrote:Ma daj kod nas stanovnike ne mogu da prebroje kkao treba , a ne nake analize lutalica oni radiliLjakan wrote:Covjek im evo fino rekao,valjda sad skontaju.
odoh se smijati sada![]()
![]()
![]()
sizifinho wrote:Čekaj, znači samo da sumiram jednu stvar:
Napominjem, meni je u interesu civilizovano društvo. Ako za to treba maknuti pse s ulice, apsolutno sam za to.
Ali idalje ne mogu da vjerujem da se jadnici ismijavaju činjenici da je 20 ljudi u ponedeljak, radni dan izašlo da protestuje po kišnici.

oplakahsunceKOtepsija wrote:sizifinho wrote:Čekaj, znači samo da sumiram jednu stvar:
Napominjem, meni je u interesu civilizovano društvo. Ako za to treba maknuti pse s ulice, apsolutno sam za to.
Ali idalje ne mogu da vjerujem da se jadnici ismijavaju činjenici da je 20 ljudi u ponedeljak, radni dan izašlo da protestuje po kišnici.
huxley wrote:My 5 cents:
- Svaka cast za inicijativu sklanjanja lutalica sa ulica;
- Iako sve mirise na predizbornu predstavu, ovaj lik se doima puno pragmaticnije od svog napusenog i senilnog prethodnika;
- Dok se ista stvar ne uradi i u drugim opstinama (dakle na drzavnom nivou), ovo je samo privremena solucija;
- Eutanazija je jedino rjesenje. Hipi komuna koja prica o 'a autima koja vozaju politicari', krsenju zakona (koji ne neodrziv) je nazalost ili a) skupina interesdzija, ala ona turalic, koja zivi od svega ovoga ili b) klici i klinceze kojim je sve ovo in i c) istinski zaludjeni likovi, kojih je malo;
- Nije rjesenje iz jednostavnog razloga sto 10,000+ pasa, samo u Sarajevu, sa 100 KM po su, kosta 1,000,000 KM mjesecno - a ovo su konzervativne cifre (navodno ih je preko 14,000, a ako je vjerovati cukoljupcima, treba im 157 KM mjesecno. Na stranu sto tih azila jednostavno nema, a pomije ne udomljavaju ni cukoljupci, a kamoli obican svijet;
- Cudno je da se dogstrust ne javlja, inace do sada vec pokrenu svoju PR masineriju. Ili nemaju love da plate klixu i slicnim (radiosarajevu ne moraju ni placati, tamo im ona rudan zavrsi dzabe), ili se nesto promijenilo. Moguce je da nemaju podrsku ovog ambasadora - onaj prijasnji klipan je u parlamentu scene pravio kada su izmjene zakona bile na usvajanju.
I na kraju, ovo bi trebalo iskoristiti da se promijeni zakon na drzavnom nivou. Draft vec postoji, treba samo pisati nekome normalnom (adrese su na parlament.ba) iz drzavnog parlamenta da se ovo ponovo stavi na dnevni red. Ako ima neko zainteresovan da pogura, neka se javi na pp, a ja mogu pomoci.
Innovation wrote:Na protestima se pojavila i građanka Sarajeva sa Alipašinog polja koja želi da se psi lutalice uklone sa ulica na bilo koji način.
"Ljudi su preći nego psi. Imam porodicu u inostranstvu i tamo nema papa na ulicama, samo kod nas, a ovo je glavni grad. Mene i unuka pas je napao na Ilidži i na Alipašinom polju, a prilikom toga dijete sam podigla kako bi pas ujeo mene, a ne njega", rekla je građanka.![]()
![]()
Innovation wrote:Na protestima se pojavila i građanka Sarajeva sa Alipašinog polja koja želi da se psi lutalice uklone sa ulica na bilo koji način.
"Ljudi su preći nego psi. Imam porodicu u inostranstvu i tamo nema papa na ulicama, samo kod nas, a ovo je glavni grad. Mene i unuka pas je napao na Ilidži i na Alipašinom polju, a prilikom toga dijete sam podigla kako bi pas ujeo mene, a ne njega", rekla je građanka.![]()
![]()
pa njima nije cilj smanjenje populacije već da održavaju runje po 150KM mjesečno u doživotnom hoteluDrvosjeca iz Dejcica wrote:Baš prije par dana pita mene jedan Danac zašto je ovoliko pasa lutalica na ulicama. Ja njemu pokušavam objasniti ali čovjek ne konta. Kaže kod njih pas bez vlasnika može boraviti u azilu do 30 dana nakon toga ide na eutanaziju i to većinom budu bolesni i zaraženi psi sa slabim izgledima za udomljavanje ili duže preživljavanje. Ja ne vidim gdje je problem ako se psi koji su bolesni ili zaraženi eutaniziraju i kod nas.
Sa druge strane žalosno je da osobe koje rade po pojedinim nevladinim udruženjima radi tobožnje brige za životinjama rade na svojoj ličnoj promociji i zaradi.
Ovaj put je kifla u pravu. Reče mi još prošle hefte haver koji radi na veterinarskom faxu da su radili neke uzorke pasa sa ulice, sad ne znam tačno šta sve, vjerovatno krv, urin, neki brisovi i tako to, i da su rezultati poprilično loši, te da će biti uskoro objavljeno.Samprotivsviju wrote:Ma daj kod nas stanovnike ne mogu da prebroje kkao treba , a ne nake analize lutalica oni radiliLjakan wrote:Covjek im evo fino rekao,valjda sad skontaju.
splinter wrote:Ovaj put je kifla u pravu. Reče mi još prošle hefte haver koji radi na veterinarskom faxu da su radili neke uzorke pasa sa ulice, sad ne znam tačno šta sve, vjerovatno krv, urin, neki brisovi i tako to, i da su rezultati poprilično loši, te da će biti uskoro objavljeno.Samprotivsviju wrote:Ma daj kod nas stanovnike ne mogu da prebroje kkao treba , a ne nake analize lutalica oni radiliLjakan wrote:Covjek im evo fino rekao,valjda sad skontaju.
Kako nam je kazao premijer Konaković, Veterinarski fakultet u Sarajevu radio je analizu kontaminiranosti tla i biljne vegetacije parazitima koji mogu biti ozbiljni uzročnici bolesti posebno kod djece.
"Na 55 lokacija koje su urađene u Sarajevu pozitivnih je bilo 33. Dakle 60 posto je kontaminiranih lokaliteta. Od toga, parkova 77 posto i igrališta 75 posto. Tamo gdje bi nam djeca trebala slobodno izaći i provoditi svoje vrijeme mi imamo mogućnost da se zaraze opasnim parazitima", istakao je Konaković.

huxley wrote: - Eutanazija je jedino rjesenje.
ah mi seljaci koji ne zelimo copore pasa po ulicama gradovaInnovation wrote:Kako nam je kazao premijer Konaković, Veterinarski fakultet u Sarajevu radio je analizu kontaminiranosti tla i biljne vegetacije parazitima koji mogu biti ozbiljni uzročnici bolesti posebno kod djece.
"Na 55 lokacija koje su urađene u Sarajevu pozitivnih je bilo 33. Dakle 60 posto je kontaminiranih lokaliteta. Od toga, parkova 77 posto i igrališta 75 posto. Tamo gdje bi nam djeca trebala slobodno izaći i provoditi svoje vrijeme mi imamo mogućnost da se zaraze opasnim parazitima", istakao je Konaković.