Ti ljudi ne zele neradnike i ilegalce i one sto su dosli u Ameriku pa se sjebase da je promjene da bude ko i rodna im gruda ko da su ih dovukli u Ameriku u lancima na brodovima za transport roblja.jeza u ledja wrote:What a load of crap.Fudo387 wrote:Jednostavno, potpuno drugacije poimanje zivota od naseg. Ima tu puno gluposti, ima i dobrih stvari. Prvobitna ideja Amerike koje se oni drze k'o pjan plota nije ovo sto danas imaju. Nema poreza, nema glomaznog drzavnog aparata, nema uplitanja u privatnost i da njemu neko govori sta da radi, kako da se ponasa, sta smije da kaze, sta ne smije...on gleda svoja posla i za ostatkom ga svijeta boli djon. Jebe se njemu gdje je na mapi Indija, i jebe mu se da li Indijac zna gdje je na mapi on. Za njega je zivot, pos'o, kuca, godisnji, lov, ribolov, pucanje postoljima, country music, ogromni pick up truck...kvalitetna zeza je vazda dobro dosla.KatarinaKosaca wrote:Mislile su kako kladionice tako mnogi da.ni Brexit nema sansi. Nego, privuce mi pozornost polozaj ruke kojim je republikanka zavrsila svoj govor na stranackoj konvenciji. Dakle, ciljna grupa sasvim jasna, bijelci svih klasa, prednost juznjacke drzave, ne citaju i ne znaju geografsku mapu, vole rodeo, tradicionalne vrijednosti. Podrzavaju smrtnu kaznu i stavljaju zastavu na kucu ili prikolicu.
Sto mu drzava svakim danom sve to ogranicava, on postaje ludji i opasniji. Ovo je skroz drugacija sorta ljudi od nas, kad se predje crvena linija bice kasno. Afroamerickoj braci bi najpametnije bilo da povuku rucnu, promocija "nevino" upucanih gangstera, lopova, dilera, i ostale bagre u svrhu poboljsanja njihovog statusa u drustvu je WRONG. Dodje li do kakve pizdarije, nestace ih k'o da ih Bog nikad nije ni dao.
Tvoja greska je sto zamisljas da su ljudi koji tako razmisljaju vecina u ovoj zemlji. Niti su u vecini, niti imaju politicku, niti ekonomsku moc. To sto neko zamislja Ameriku kao nesto iz 18. vijeka je njegovo pravo, ali i njegov problem, jer ovo nije 18. vijek.
Amerika iz 18. vijeka nije uzimala u obzir robove, nije uzimala u obzir zene, nije uzimala u obzir automatsko oruzje, nije uzimala u obzir auta, internet, avione i milion drugih stvari.
LAZ je da Amerika svakim danom sve to ogranicava. LAZ je da se ti ljudi uopste drze tih pravila. Na primjer, sloboda religije se odnosi na sve religije, znaci to ukljucuje i muslimane. Kandidat tih ljudi je Donald Trump koji bi pravio testove ko je musliman, a ko ne. Je li to sloboda?
Dalje, isti ti ljudi zabranjuju ljudima da se vjencaju kako zele, zabranjuju da idu u WC koji zele, UKIDAJU lokalne zakone gradova cija vecina ljudi nesto zeli. Isto ti ljudi udaraju takse na alkohol i kriminalizuju marihuanu. Je li to ta sloboda o kojoj pricas? Je li sloboda policijska drzava gdje drot nekaznjeno moze da te rokne kad hoce?
Kakva je to "sloboda" da ne znas ko je Indijac i gdje je Indija? Nije 18. vijek. To je zatucanost, ne sloboda.
Ljudi koji su pravili Ameriku su bili agnostici, vjerovali u separation of church and state, to postoji s razlogom. Ovi danas frikovi koji lafo slijede te principe su deset puta veci vjernici.
I mislim koji kurac, crnci su takodje zasluzni sto je ova zemlja dozivjela ekonomski prosperitet, jer su ko djaba radna snaga pravili Ameriku prosperitetnom. Oni su u ovoj zemlji stotinama godina. Kinezi su dolazili i pravili pruge, pa su maltretirani jos onda. Jevreji su dolazili i zivjeli po kojekakvim getima, pa danas ne treba pricati koliki imaju uticaj. Italijane i Irce su gledali ko najgora govna, uopste ih nisu smatrali "bijelcima" pa znamo sta su oni sve postigli u ovoj zemlji.
Vrlo, vrlo malo ljudi imaju stvarne principe libertarijanizma i na pravi nacin ih razumiju. Velika vecina ostalih koji se furaju na to su licemjeri, religijski frikovi i kojekakvi zatucani redneci.
Na kraju, ti isti ljudi prvog TEBE ne zele ovdje. Zasto ti iz principa ne napustis ovu zemlju? Pa ti ljudi sa i kosava sa takvim stavovima, a takvih ima milione, odlicno doprinosite odrzavanju broja ljudi sa takvim stavovima.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
kosava
#1176 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
kosava
#1177 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
MyTao wrote:Nisam rekao dok odemo na rucak... ja imam kolege s kojim se druzim i izvan posla, mada me eto opet tjeras da ti kazem da i posao koji radim ponekad zahtjeva da putujem do 100 miles (nemoj sad opet kako se hvalim sto sam skolu zavrsioFudo387 wrote:Po obicaju, valjas gluposti.MyTao wrote:Hajde i sa tim da zavrsimo... ja nisam spomenuo skolu ni u jednom postu, ja sam samo rekao sta radim jer me Fudo to pitao, bilo mu cudno da radim sa crncima (pokusajte da svarite taj rasizam). Znaci kada sam rekao da imam kolege crnce, on je odma pomislio da sam klosar i da radim za waste management.
To sto meni ne mozes prodati tu tupavu pricu po kojoj tebe i tvog radnog kolegu murija zaustavi tri puta dok odete na rucak jer je on toboze crn, ne znaci dam sa ja pomislio to sto si ti napisao da sam pomislio.
Nisam nista pomislio sem da izmisljas kojesta i onda te svjesno poceo podjebavat'.)
Znaci nikada i to ti mozes potvrditi nisam rekao da imam diplomu, rekao sam ti posao koji radim cisto da znas da se ne radi o crncima koji nisu obrazovani i dobrostojeci ( a prolaze kroz to) cak sam postavio i video senatora koji govori isto...
To je trebala biti poenta mog posta, ali sve sto ste vi izvukli je "vidi ga, zavrsio neku skolu i sad dosao nama predavati, bla bla bla... elitist)
Pa dje ti zivis kad u 160 km "naletis" na zandara koji ti kaze " da se izgubis iz njegove carsije"?
-
kosava
-
kosava
#1179 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jack Be Nimble wrote:Kruz je prvi krenuo sa zenama, ali sto je Trump uradio u vezi oca to nema nigdje
Nije je Kruz tjero da se slika gola samo sto ona nije zavrsila u granapu Sedrenika.
- jeza u ledja
#1180 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A ti? Ti se nisi satro da napravis rodnu grudu od Amer'ke?kosava wrote: Ti ljudi ne zele neradnike i ilegalce i one sto su dosli u Ameriku pa se sjebase da je promjene da bude ko i rodna im gruda ko da su ih dovukli u Ameriku u lancima na brodovima za transport roblja.
De ba.kosava wrote: Jos gori i od njih i od Albanaca sa Kosova, bijeli Hispanik koji zna odakle vuce korijene iz Spanije, temperament kombinovan sa gentikom i odgojem, Trump je morao znati da kod njih ima linija koja se ne prelazi a to je da cast, familiju nesmijes dirnut ili ce biti poslijedice.
Odakle vadis ove etnicke stereotipe jbt.
- jao_situacije
#1181 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
a ček zar ti meksikanci i latinosi ne rade one poslove koje domaći amerikanci ne žele da rade, i još dobiju jako male platekosava wrote:
Ti ljudi ne zele neradnike i ilegalce i one sto su dosli u Ameriku pa se sjebase da je promjene da bude ko i rodna im gruda ko da su ih dovukli u Ameriku u lancima na brodovima za transport roblja.
gledao sam neke koji beru narandže limune itd. dole po jugu za neku siću, za američke standarde, i još su sretni jer mogu nešto raditi
vidio sam da čiste kanalizaciju i popravljaju cijevi jer to domaći ne žele da rade, rade na bauštelama itd.
meni oni ne liče na neradnike...
i kakav je to argument došli u ameriku pa bi da je mijenjaju pa svi su došli u ameriku, niko nije starosjedilac
sarajevo je starije od usa, ja znam porodice koji žive u sarajevu duže nego što usa postoje
a najbolje je kad to kaže neko iz bosne isto kao da je on osnivač kolonija i kao da je pio kafu sa franklinom
-
kosava
#1182 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Na Jugozapadu, i najmanje ih je iz Meksika vecinom iz Gvatemale, Hondurasa, Nikargve ,oni su samo preko Meksika usli u Ameriku oni su samo ilegalci nisu neradnici ima i masa neradnika i kriminalaca koji su se dosli iz cijelog svijeta.jao_situacije wrote:a ček zar ti meksikanci i latinosi ne rade one poslove koje domaći amerikanci ne žele da rade, i još dobiju jako male platekosava wrote:
Ti ljudi ne zele neradnike i ilegalce i one sto su dosli u Ameriku pa se sjebase da je promjene da bude ko i rodna im gruda ko da su ih dovukli u Ameriku u lancima na brodovima za transport roblja.
gledao sam neke koji beru narandže limune itd. dole po jugu za neku siću, za američke standarde, i još su sretni jer mogu nešto raditi
vidio sam da čiste kanalizaciju i popravljaju cijevi jer to domaći ne žele da rade, rade na bauštelama itd.
meni oni ne liče na neradnike...
i kakav je to argument došli u ameriku pa bi da je mijenjaju pa svi su došli u ameriku, niko nije starosjedilac
sarajevo je starije od usa, ja znam porodice koji žive u sarajevu duže nego što usa postoje
a najbolje je kad to kaže neko iz bosne isto kao da je on osnivač kolonija i kao da je pio kafu sa franklinom
Dodjes i prihvatis da je tako kako je i da nije tvoje mjesto da ih ucis pameti, ako ti se nesvidja lete avioni dan i noc pa bujrum. A ne ja dosao da mjenjam ili sto oni nece da me prihvate ko ilegalnog imigranta?
Last edited by kosava on 22/07/2016 08:07, edited 2 times in total.
-
kosava
#1183 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jeza u ledja wrote:A ti? Ti se nisi satro da napravis rodnu grudu od Amer'ke?kosava wrote: Ti ljudi ne zele neradnike i ilegalce i one sto su dosli u Ameriku pa se sjebase da je promjene da bude ko i rodna im gruda ko da su ih dovukli u Ameriku u lancima na brodovima za transport roblja.![]()
De ba.kosava wrote: Jos gori i od njih i od Albanaca sa Kosova, bijeli Hispanik koji zna odakle vuce korijene iz Spanije, temperament kombinovan sa gentikom i odgojem, Trump je morao znati da kod njih ima linija koja se ne prelazi a to je da cast, familiju nesmijes dirnut ili ce biti poslijedice.![]()
![]()
![]()
Odakle vadis ove etnicke stereotipe jbt.
Ja sam ovdje dok mi je lijepo kad prestane biti lijepo ja odoh dalje. Nije moje da mjenjam ili se uklopi ili nemoj ali ako ti ne odgovara sirok je svijet.
Nije sterotip nego realnost.
- madner
#1184 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump je klasicni kandidat koji ima vecu podrsku od anketirane. Hillary ako je sad blizu nema nikakve sanse.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1185 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» kosava
trajni
» Fudo387
2 sedmice
» kosava
trajni
» Fudo387
2 sedmice
- stakasa
#1186 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I ja mislim. Uz to je tip totalno nekonvencionalan a mjere ga konvencionalnim metodama. On ima momentum i to je najvaznije. Za njega glasaju bjelci koje on naziva white trashom, latinoamerikanci... i svi nezadovoljnici. A puno ih je. Trump moze pobjedit ma kako to suludo zvucalomadner wrote:Trump je klasicni kandidat koji ima vecu podrsku od anketirane. Hillary ako je sad blizu nema nikakve sanse.
- stakasa
#1187 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Steta sto je kosava baniran, to je bila jedinstvena prilika da se cuje kako razmislja Trumpov glasac
- sinuhe
#1188 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Iznenadilo me da Peter Thiel podrzava Trumpa 
- stakasa
#1189 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ljudi prije svega podrzavaju uspjeh (ovde mislim na kampanju i popularnost). I jedno vuce drugo.sinuhe wrote:Iznenadilo me da Peter Thiel podrzava Trumpa
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1190 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

DO POBEEEEDEEEEEEE, TAKO JE VOJVODOOOOOO
- Ja_Ja
#1191 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pojavit ce se opet. Radi se o jednom te istom liku koji ima par imena. Pod jednim je vec banovan na temi o Sandersu, pod drugim je provaljen bio, a sad se pojavio pod ovim.stakasa wrote:Steta sto je kosava baniran, to je bila jedinstvena prilika da se cuje kako razmislja Trumpov glasac
Trumpova politika rezonuje sa velikim brojem ljudi koji padaju na floskule tipa "Make America Great AGAIN". Naravno, on je sigurno odsjecen od realnosti jer ne zastupa istinsku politiku vecine republikanskih glasaca koja je centrirana oko stvarnog konzervatizma (vjera, domovina, slobodna ekonomija, licna prava). Na zalost po republikance ovo je bila godina bez kvalitetnog kandidata i sa onim koji su se odlucili upustiti u debatu sa Trumpom o fiktivnim stvarima. Da su ga od pocetka ignorisali i vodili debate izmedju sebe on bi izlapio. Ovako sve ih je eliminisao i nasao se pred predsjednickim izborima.
Da sam na mjestu HRC udarao bih ga cinjenicama za vrijeme debata. Svaki odgovor bi mi pocinjao sa "WRONG" ili " NOT TRUE" a nastavljao se sa cinjenicom o onom sto Trump prica. Ovo nebi trebalo biti tesko izvesti jer je tip kompulsivni lazov, koji se ne moze zaustaviti u lazima vec samo ide dublje i dublje. Vox je sinoc rastavio njegov govor u potpunosti i cini se da covjek nije rekao dvije rijeci istine. A napade na njega bih opet isto odradjivao sa trazenjem cinjenica i konkretnih planova u vezi ekonomije, bankarskog sektora, gay populacije itd.itd.. Ma moze ga razbiti kako hoce.
- Gojeni H
#1192 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trumpu ipak nece biti tako lako.madner wrote:Trump je klasicni kandidat koji ima vecu podrsku od anketirane. Hillary ako je sad blizu nema nikakve sanse.
Svi koji su ga potcjenjivali, a samo se treba vratiti na pocetak teme, su se sad usutili ili zvuce kao uvrijedjene ali preplasene mlade.
Upravo elitisticko potcjenjivanje glasackog miljea, odnosno notorno nepoznavanje politickih prilika i frustracija ogromnog dijela glasaca, dovelo je do Brexita. Vidjecemo da li cemo gledati reprizu.
- jeza u ledja
#1193 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da Trump moze pobjediti.stakasa wrote:I ja mislim. Uz to je tip totalno nekonvencionalan a mjere ga konvencionalnim metodama. On ima momentum i to je najvaznije. Za njega glasaju bjelci koje on naziva white trashom, latinoamerikanci... i svi nezadovoljnici. A puno ih je. Trump moze pobjedit ma kako to suludo zvucalomadner wrote:Trump je klasicni kandidat koji ima vecu podrsku od anketirane. Hillary ako je sad blizu nema nikakve sanse.
No diskutabilno je da ima momentum. Oko konvencije jedne stranke kandidat iste obicno dobija neki momentum, medjutim kod Trumpa se ne vidi niskakav znacajan napredak. Citao sam neki clanak nedavno koji kaze da su ankete poprilicno stabilne vec neko vrijeme i mada je recimo Hillarina podrska pala sa 6.8% krajem juna na 2.7% danas, treba napomenuti da je Trumpova podrska opala od kraja maja kada je nakratko cak i vodio u anketama (mislim da je to bilo jedini put u godinu dana).
Sad, svasta se moze promjeniti u narednim mjesecima, i mijenjace se, pa cemo vidjeti.
-
Satelit_
#1194 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Don je antiintelektualni idiot ali Amerika, a posebno demokrate, zasluzuju takvog predsjednika.
Da je Berni nominovan, druga prica bi bila.
Da je Berni nominovan, druga prica bi bila.
- jeza u ledja
#1195 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kad smo kod Bernija, pogledajte sta svasta iztvitova o Trumpu tokom njegovog govora sinoc:
https://twitter.com/BernieSanders?ref_src=twsrc%5Etfw
Izmedju ostalog:
Izmedju ostalog:
Sad poredite to sa situacijom Cruz-Trump."Those who voted for me will not support Trump who has made bigotry and divisiveness the cornerstone of his campaign. #RNCwithBernie," Sanders tweeted Thursday during the Republican nominee's speech.
- Jack Be Nimble
#1196 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kosova u banovice bas kada Jon Stewart u roku 10 minuta razvalio FOX i elitistu Trumpa.
- jeza u ledja
#1197 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A dotice se i one price ko je pravi "vlasnik" americke ideje.Jack Be Nimble wrote:Kosova u banovice bas kada Jon Stewart u roku 10 minuta razvalio FOX i elitistu Trumpa.
You just want that person to give you your country back. Because you feel that you’re this country’s rightful owners. There’s only one problem with that. This country isn’t yours. You don’t own it. It never was. There is no real America. You don’t own it. You don’t own patriotism. You don’t own Christianity. You sure as hell don’t own respect for the bravery and sacrifice of military, police and firefighters.
So I see you. You’ve got a problem with those Americans fighting for their place at the table. You’ve got a problem with that because you feel like — what’s Representative Steve King’s word for it? Subgroups of Americans are being divisive. Well, if you have a problem with that, take it up with the founders. We hold these truths to be self-evident. [Singing.] “That all men are created equal.” Respect, Lin-Manuel. Those fighting to be included in the ideal of equality are not being divisive. Those fighting to keep those people out are.
The worst thing about Barack Obama is his elitism.
[Clip of Mr. Hannity asking how in touch Mr. Obama is with the average American, ordering a hamburger with Dijon mustard.]
Yeah, you elitist! You probably eat that burger with your mouth. Instead of acting like a real American and having a Magnum fire it up your ass. Like they serve them at Arby’s. That’s how they serve them, actually, at Arby’s. Meanwhile, here’s how Lumpy feels about the guy who sits in a literal golden throne at the top of a golden tower with his name in gold letters at the top of it, eating pizza with a knife and fork. How do you feel about that guy?
[Clip of Mr. Hannity describing Mr. Trump as a “blue-collar billionaire.”]
That’s not a thing. You know what? It is true, Trump does seem like the kind of guy you want sit down and own a fleet of airplanes with.
-
Satelit_
#1198 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To Hillary nece pomoc. Kako stvari idu, bice jos teroristickih napada i rokanja sa murijom, i sa svakim, Trumpster ce dobiti nove glasace. Masa ljudi su u fazonu Bernie or bust tj. bez Bernija nece glasati nizakoga ili ce dati glas trecoj opciji.jeza u ledja wrote:Kad smo kod Bernija, pogledajte sta svasta iztvitova o Trumpu tokom njegovog govora sinoc:![]()
![]()
Izmedju ostalog:Sad poredite to sa situacijom Cruz-Trump."Those who voted for me will not support Trump who has made bigotry and divisiveness the cornerstone of his campaign. #RNCwithBernie," Sanders tweeted Thursday during the Republican nominee's speech.
- jeza u ledja
#1199 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sve super, samo ta "masa ljudi" je mnogo manja nego sto ti zamisljas, i isto tako postoji "masa ljudi" koji su Republikanci i nikad ne bi glasali za Trumpa. To jedno, a drugo, nisu svi koji su navijali za Sandersa uopste Demokrate niti je ta cijela brojka potrebna Hillary da bi pobjedila, kao i obrnuto, jel.
- SkyLimit
#1200 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da mi imamo političara kao što je Trump, ja bi lijepio plakate za njega kao dobrovoljni aktivista.
Čovjek lijepo kaže da će zabraniti svim muslimanima ulazak u državu. Kratko, jasno i direktno. Nema dodatnih objašnjenja. A oni nek vide međusobno kakvi su i šta sve ima između njih, što bi se on time zamarao.
Jednako tome bi bilo da mi Bošnjaci imamo političara koji bi jasno rekao da na sve kršćane Europljane gleda kao na križare, da je na muslimane Bosne 1992. - 1995. proveden klasični križarski pohod u duhu onih srednjovjekovnih te da ne želi u Europsku Uniju aka Križarsku Uniju. I nema tu objašnjavanja, nek se oni dogovore ko je uveo embargo a ko nije, ko je dopustio genocid u Srebrenici, ali to je njihov problem sad, mi svoje znamo.
Meni bi se bosanski Trump veoma, veoma dopao.
Čovjek lijepo kaže da će zabraniti svim muslimanima ulazak u državu. Kratko, jasno i direktno. Nema dodatnih objašnjenja. A oni nek vide međusobno kakvi su i šta sve ima između njih, što bi se on time zamarao.
Jednako tome bi bilo da mi Bošnjaci imamo političara koji bi jasno rekao da na sve kršćane Europljane gleda kao na križare, da je na muslimane Bosne 1992. - 1995. proveden klasični križarski pohod u duhu onih srednjovjekovnih te da ne želi u Europsku Uniju aka Križarsku Uniju. I nema tu objašnjavanja, nek se oni dogovore ko je uveo embargo a ko nije, ko je dopustio genocid u Srebrenici, ali to je njihov problem sad, mi svoje znamo.
Meni bi se bosanski Trump veoma, veoma dopao.