Jeste kriv je narod, poštara u ovoj državi treba šamarat jer pripada ovom sistemu i vlasti.General War wrote:Tim gore ako nisi borac onda mozes trezvenije da sagledas situaciju...nije narod danas sto nije mogao ostati kod kuce kriv borcima, mogli su borci i sljedece sedmice ili prekjucer izaci a ne kad ionako svi odose na praznike a taj blokirani narod sutra valja radit a nahodo se deset kilometara.Janjicar wrote:Protesti su najavljenji prije vise od mjesec dana koliko ja znam. Svi se bavimo posljedicama a niko uzrokom. Dok uzrok, vlast, ne rijesimo ovakve stvari ce nam se desavat svakih 10 dana.General War wrote: OK, ali opet ne razumijem sto blokiraju nevine ljude? Ili PTSP je uradio svoje pa vise ne razumijete sta ustvari radite?
Ne radim ja nista, ja nisam borac ali ih definitivno podrzavam. Svi bi nesto kao mijenjali al nemoj da ja. Hljeb treba ovom narodu zabranit!
Nemam ja apsolutno nista protiv zahtjeva, ali pogresna adresa i nije mi jasno kako nevide i ti i ostali sto ih podrzavate.
Blokada puteva
- Janjicar
#1176 Re: Blokada puteva
- It_is_a_Leclerc
#1177 Re: Blokada puteva
Mene ne zanima ko je kriv. Zanima me samo da se NN lica koja drže građane zatočene na ovoj hladnoći uklone, i da se osigura vladavina zakona na teritoriji FBiH.pecpec wrote:Sto se blesav pravis,ljudi ako su mjesec najavljivali a niko kurcem da mrdne sto ih smatrat sad sljamom?Veci sljam su ti sto nisu kurcem mrdnuli mjesec dana da do ovog ne dođe.Oni su cak po meni krivi sto sad nevin svijet ispasta u kolonama a ne ti koji su napravili proteste koje su najavili.It_is_a_Leclerc wrote:@Kikibombona
Aman, čovječe božiji, de shvati da to autistično dijete nije krivo za to. Ni ona žena što je krenula na seminar. Ni radnici Preventa koji su pješačili 30 kilometara poslije posla kućama.
Tvoji interesi, ma ko ti bio, nisu bitniji i važniji od mojih. Bori se za njih, radi šta god hoćeš, ali nemoj ljude držati kao taoce, i onda se čuditi što te ljudi smatraju ljudskim šljamom.
Ako nisu u stanju, ne smiju ili su emocionalno privrženi ovim so called demonstrantima - neka podnose ostavke.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 01/03/2018 00:59, edited 1 time in total.
-
kiligonzales
#1178 Re: Blokada puteva
Sebicno da sebicnije ne moze biti, STO SE ISTI NISU NJIMA MOGLI PRIDRUZITI NA PROTESTIMA? STO?It_is_a_Leclerc wrote:@Kikibombona
Aman, čovječe božiji, de shvati da to autistično dijete nije krivo za to. Ni ona žena što je krenula na seminar. Ni radnici Preventa koji su pješačili 30 kilometara poslije posla kućama.
Tvoji interesi, ma ko ti bio, nisu bitniji i važniji od mojih. Bori se za njih, radi šta god hoćeš, ali nemoj ljude držati kao taoce, i onda se čuditi što te ljudi smatraju ljudskim šljamom.
VAZDA SIROTINJA KRIVA. ETO NJIMA JE GORE U AUTIMA, NEGO OVIMA NA CESTI.
-
amrq7u
#1179 Re: Blokada puteva
ma zaista razumijem ove ljude, al pusti narod, djecu da idu kućama, koji kurac maltretiras neduzne. a ako dodje do upotrebe sile rastjerat će ih ko pičke. ne treba olako shvatati državu kakva god bilanaseroric wrote:http://avaz.ba/vijesti/bih/356554/vogos ... -se-razici
- bogoljub
#1181 Re: Blokada puteva
U BIH. A DA LI SE ZA TO OPRAVDAVA DA DIJALIZNI BOLESNICI (KOJI SU TAKOĐE BORCI, I OČEVI POGINULIH SINOVA ZA BIH) DRŽE U KOLONI I NE DOPUŠTA IM SE PROLAZ. DA SE DJECA IZ ŠKOLE ZADRŽAVAJU NA TOLIKIM MINUSIMA I NE DOZVOLJAVA IM SE POVRATAK KUĆI. KO TO NORMALAN MOŽE OPRAVDATI, DA SE PUTNICI PO MINUSIMA PJEŠKE MORAJU PROBIJATI DO KUĆA? KAKO I NA KOJI NAČIN PATNJA LJUDI KOJI ''NI LUK JELI NI LUK MIRISALI'' MOŽE DOPRINIJETI POBOLJŠANJU PRAVA OVIH ŠTO STOJE I PROTESTUJU. ?vatrogasac wrote:U kojoj to državi? U kojoj se ne poštuju odluke Ustavnog suda, presude iz Strazbura ili Haga?bogoljub wrote: PRAVA SE UZIMAJU NA LEGALAN I LEGITIMAN NAČIN, OVO JE MALTRETIRANJE GRAĐANA BIH!
KAKO MOŽE NEKO UZETI SVOJE PRAVO, A NARUŠITI PRAVA DJECE I OSTALIH NEVINIH LJUDI SUGRAĐANA KOJI SE SRMZAJU ZBOG BLOKADE?
-
_someone
#1182 Re: Blokada puteva
Nisam bas najbolje upratio gdje su sve blokirani putevi, ako mi neko moze reci moze li se iz Mostara do Sarajeva autobusom stici sutra, inace autobus je isao preka Jablanice i Konjica, sutra do 3 sata moram biti tamo 
- pecpec
#1183 Re: Blokada puteva
Ako ovde zivis mora da te zanima,sutra ces mozda ti najavljivat mjesec dana proteste a vlast ce bolit kurac i za tebe i za proteste jer ko si ti,niko i nista,jebeni pijun,glasac,borac,tu si samo kad njima trebas.It_is_a_Leclerc wrote: Mene ne zanima ko je kriv. Zanima me samo da se NN lica koja drže građane zatočene na ovoj hladnoći uklone, i da se osigura vladavina zakona na teritoriji FBiH.
Ako nisu u stanju, nekad podnose ostavke.
- Nisrin
#1184 Re: Blokada puteva
Izgleda da nama ne treba Dodik za nove sukobe, dovoljni smo sami sebi!naseroric wrote:http://avaz.ba/vijesti/bih/356554/vogos ... -se-razici
Nek ih rastjeraju, a prava svakako neka traze i dalje, jer su upravu, to Niko ne spori!
I neka puste vozila da prodju konacno!!
Itekako je sve ovo izrezirano!
- It_is_a_Leclerc
#1185 Re: Blokada puteva
Ne brate. Sebično je kad ti kažeš - e sad niko nikuda dok meni Fadil Novalić ne da 200 maraka.kiligonzales wrote:Sebicno da sebicnije ne moze biti, STO SE ISTI NISU NJIMA MOGLI PRIDRUZITI NA PROTESTIMA? STO?It_is_a_Leclerc wrote:@Kikibombona
VAZDA SIROTINJA KRIVA. ETO NJIMA JE GORE U AUTIMA, NEGO OVIMA NA CESTI.
Ne obrćite teze.
-
amrq7u
#1186 Re: Blokada puteva
ne moze_someone wrote:Nisam bas najbolje upratio gdje su sve blokirani putevi, ako mi neko moze reci moze li se iz Mostara do Sarajeva autobusom stici sutra, inace autobus je isao preka Jablanice i Konjica, sutra do 3 sata moram biti tamo
- General War
#1187 Re: Blokada puteva
...pa ko je ustolicio ovaj sistem vlasti?...eno pola generala i zlatnih ljiljana u politici i na budjetu su SVI barem 90%Janjicar wrote: Jeste kriv je narod, poštara u ovoj državi treba šamarat jer pripada ovom sistemu i vlasti.
Ne znam kako dozivljavas drzavu, ali ti si to naopako okrenuo...vojska je sluga narodu a ne obratno.
-
kiligonzales
#1188 Re: Blokada puteva
JEL TO PRENJEO FAKTOR? FOKUS? STAV? SLOBODNA BOSNA?bogoljub wrote:U BIH. A DA LI SE ZA TO OPRAVDAVA DA DIJALIZNI BOLESNICI (KOJI SU TAKOĐE BORCI, I OČEVI POGINULIH SINOVA ZA BIH) DRŽE U KOLONI I NE DOPUŠTA IM SE PROLAZ. DA SE DJECA IZ ŠKOLE ZADRŽAVAJU NA TOLIKIM MINUSIMA I NE DOZVOLJAVA IM SE POVRATAK KUĆI. KO TO NORMALAN MOŽE OPRAVDATI, DA SE PUTNICI PO MINUSIMA PJEŠKE MORAJU PROBIJATI DO KUĆA? KAKO I NA KOJI NAČIN PATNJA LJUDI KOJI ''NI LUK JELI NI LUK MIRISALI'' MOŽE DOPRINIJETI POBOLJŠANJU PRAVA OVIH ŠTO STOJE I PROTESTUJU. ?vatrogasac wrote:U kojoj to državi? U kojoj se ne poštuju odluke Ustavnog suda, presude iz Strazbura ili Haga?bogoljub wrote: PRAVA SE UZIMAJU NA LEGALAN I LEGITIMAN NAČIN, OVO JE MALTRETIRANJE GRAĐANA BIH!
KAKO MOŽE NEKO UZETI SVOJE PRAVO, A NARUŠITI PRAVA DJECE I OSTALIH NEVINIH LJUDI SUGRAĐANA KOJI SE SRMZAJU ZBOG BLOKADE?
-
kudrilo
#1189 Re: Blokada puteva
Niko nije protiv boraca i njihovih zahtjeva, pa i moj stari je skakao po Trebeviću, uništena mu je mladost, ranjen... Problem je ovaj teroristički čin kidnapovanja nedužnih ljudi koji su se slučajno zadesili tu i oni im ne mogu pomoći. Vi očito ne znate kakvih sve oboljenja ima, zaboravljate koji je minus.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1190 Re: Blokada puteva
I treba da nas drze kao taoce. Sta smo mi ikad uradili za borce, izašli s njima na proteste, borili se za njihova prava??? Vise niko i ne čita nit slusa vijesti o borcima, inace bi znali za blokadu, bila je najavljena.
Oni bome za nas jesu, da nije bilo njih, cetnici bi nas davno blokirali. Ali hajmo misliti samo na sebe, jebes borce pa nije rat.
Oni bome za nas jesu, da nije bilo njih, cetnici bi nas davno blokirali. Ali hajmo misliti samo na sebe, jebes borce pa nije rat.
- Janjicar
#1191 Re: Blokada puteva
Pogresno percepiras drzavu. Drzava je prvobitno politicko uredjenje dakle Politika je sluga narodu. Trenutno politika nije sluga narodu i to se mora promijeniti. Kolateralna steta mora biti jer inace se ne bi zvale promjene.General War wrote:...pa ko je ustolicio ovaj sistem vlasti?...eno pola generala i zlatnih ljiljana u politici i na budjetu su SVI barem 90%Janjicar wrote: Jeste kriv je narod, poštara u ovoj državi treba šamarat jer pripada ovom sistemu i vlasti.![]()
Ne znam kako dozivljavas drzavu, ali ti si to naopako okrenuo...vojska je sluga narodu a ne obratno.
Bosnjo se dvoumi godinu dana kad hoce sobu da okreči a kamoli da pohvali kakve promjene.
- General War
#1192 Re: Blokada puteva
Ne idi nigdje do daljnjeg (ivan sedlo blokirano) osim ako nema kakav alternativni put,_someone wrote:Nisam bas najbolje upratio gdje su sve blokirani putevi, ako mi neko moze reci moze li se iz Mostara do Sarajeva autobusom stici sutra, inace autobus je isao preka Jablanice i Konjica, sutra do 3 sata moram biti tamo
- Freamon Lester
- Kikibombona
#1194 Re: Blokada puteva
A nije tuga i ocaj kada izranjavan i psihicki obolio borac, koji se borio za bagru na vlasti, zivi od 50km prihoda, dok milione zgrcu SDA i HDZ lazni borci!???It_is_a_Leclerc wrote:Okreni auto u koloni od nekoliko kilometara? Kakvih bolan rođaka? Koji motel u mada-faking Željeznom Polju? Pridruži im se u protestu ? Kome bolan?! Pa ljudi imaju djecu kod kuće, poslove na koje moraju stići, ispite, bolnice, dostave...kiligonzales wrote:Okreni auto i idi alternativnim putem, prespavaj kod rodjaka, uplati motel, zamoli nekog da prenosis ili im se pridruzi u protestu, al ovo zadnje je svima najteze.Nisrin wrote:Ima li iko da objasni sa nekog strucnog stanovista zasto ovi nasi borci ( zahvalni smo im do nena sto smo danas zivi, a jos bismo zahvalniji bili da ne zivimo u Bosni, ali nismo te srece) drze narod kao taoce u kilometarskim kolonama?!
Tako vrse pritisak na vlast dok se narod smrzava jer ni auto ne moze grijati 15h?!I trebaju se ti u autima sto su izasli jutros u 6h, radili cijeli dan, solidarisati sa njima jadnicima, ugrozenih prava, na -15??
Ovako su i u ratu cekali da im drugi rjese probleme dok su se krili po podrumima.
Ljudi su danas na izlazu iz tunela na Ivanu oborili balvan. Hitna nije mogla proći. Da se tome pridruži neko?
A građani su pješačili sa Šićkog prema Tuzli. Vukli kofere, malu djecu. Tuga i očaj za vidjeti.
Tebi je veca katastrofa kada se neko smrzava u autu 10 sati (i nosi kofer par kilometara?) nego kada neko zivi 25 godina u bijedi, bez osnovnih uslova za zivot?
-
kiligonzales
#1195 Re: Blokada puteva
Bio sam na jednoj od godisnjica kada su pozvani generali direktno jer nisu dali podrsku pomenutoj borackoj populaciji koja je protestvovala 2016 pred Vladom FBiH, kad su Karavelica izvrijedjali samo tako, s porukama da bog da rak dobio, ti imas plenziju od par hiljada mi nemamo nista, dok nije Atif Dudakovic izasao i ispricao kako nijedan general nema toliku penziju i odrzao govor koji je iste primirio...General War wrote:...pa ko je ustolicio ovaj sistem vlasti?...eno pola generala i zlatnih ljiljana u politici i na budjetu su SVI barem 90%Janjicar wrote: Jeste kriv je narod, poštara u ovoj državi treba šamarat jer pripada ovom sistemu i vlasti.![]()
Tuzno je bilo gledati generale koji su se pravdali kako nisu znali da iza tih protesta stoje sami borci, jer su i oni bili podozrivi prema istima misleci da su neciji stranacki alat...
- General War
#1196 Re: Blokada puteva
OK, ali ispade (dijelovi) bivse vojske se handri sa politikom preko naroda.Janjicar wrote:Pogresno percepiras drzavu. Drzava je prvobitno politicko uredjenje dakle Politika je sluga narodu. Trenutno politika nije sluga narodu i to se mora promijeniti. Kolateralna steta mora biti jer inace se ne bi zvale promjene.General War wrote:...pa ko je ustolicio ovaj sistem vlasti?...eno pola generala i zlatnih ljiljana u politici i na budjetu su SVI barem 90%Janjicar wrote: Jeste kriv je narod, poštara u ovoj državi treba šamarat jer pripada ovom sistemu i vlasti.![]()
Bosnjo se dvoumi godinu dana kad hoce sobu da okreči a kamoli da pohvali kakve promjene.
Last edited by General War on 01/03/2018 01:07, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1197 Re: Blokada puteva
Presmijesno jelde sto se mrznu na ovolikom minusu?saale wrote:plain vanilla wrote:U Tuzli se narod organizuje spontano, sto bi se reklo. Nose borcima na Sicki ogrjev, hranu, lijekove.
Sutra ce im grah skuhati...![]()
-
mahalik
#1198 Re: Blokada puteva
Samo sto režiser nije svjestan šta činiNisrin wrote:Izgleda da nama ne treba Dodik za nove sukobe, dovoljni smo sami sebi!naseroric wrote:http://avaz.ba/vijesti/bih/356554/vogos ... -se-razici
Nek ih rastjeraju, a prava svakako neka traze i dalje, jer su upravu, to Niko ne spori!
I neka puste vozila da prodju konacno!!
Itekako je sve ovo izrezirano!
- It_is_a_Leclerc
#1199 Re: Blokada puteva
Ja da se borim za njihova prava, a da oni lijepo u oktorbu - iksić za SDA i gora zelena. I evo tebi Leclerče još četiri godine Salke Bukvarevića i sličnih.plain vanilla wrote:I treba da nas drze kao taoce. Sta smo mi ikad uradili za borce, izašli s njima na proteste, borili se za njihova prava??? Vise niko i ne čita nit slusa vijesti o borcima, inace bi znali za blokadu, bila je najavljena.
Malo sutra.
Evo, i sad su instrumentalizirani, zloupotrebljeni i prvom prilikom će ih opet preveslati ko sanske koze.
- Hajlac
#1200 Re: Blokada puteva
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ništa ne valja, lopovi, uhljebi, lažni borci, lažna boračka udruženja, niko se ne buni, jebo nas.
Ljudi se pobune. Šta nas jebeš, što pališ, naše je, idi ispred institucija i buni se. Odu ljudi pred institucije, kampuju, štrajkuju, niko ih ne jebe 2%, vlada se iselila![]()
Blokirani putevi, šta nas jebeš, nije narod kriv.
Jeste, narod je kriv. Narod šuti dok ga jebu političari, lopovi, sitni kriminalci, uhljebi, opštinari. drotovi i ostrala bijeda. Kada šuti i treba jebat narod, možda bude efekta, jer ga do sada nije bilo.
Ljudi kampovali pred vladom. Vlada otišla. Najavljeni protesti. Niko se nije počešao. RVI koji imaju 40-50 maraka mjesečno koji traže da se javno objavi registar 567.000 boraca i da se ukine 1.600 udruženja i nađe se neko da sere.