Sebija All about

Post Reply
JThomas

#1176 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

kad mu nije pala na pamet vrlo prosta i jednostavna alternativa - ne instalirati suprugu za direktoricu bolnice. i poštediti i sebe i nju velikog izvora medijskog razvlačenja, i dugoročno sigurno politički kontraproduktivnog poteza.

ali avaj, pogrešno usmjerena ambicija je čudo...
Alfons Kauders

#1177 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

kamen spoticanja wrote:Ma hebo bakira...
Ovo mu je jos i dobro doslo...bori se frajer protiv srbocetnika koji sakate nasu djecu :oops:
al mi je cool ovo proljevanje suza(kad ih vec pominjete) za radovanovim adjutantom i shupkom
naletio neki talas sta li
Ko mu jebe mater. Nije bitan. On je samo dio statistike. Da je jedini, nikog ne bi bolio kurac.

Nazalost nije jedini.

Zato je SDA u interesu da plasira taj narativ - da predstavi doktore koji napustaju Sekinu hastahanu kao Ćetnike i izdajice, zato jer je jedan od njih bio u politici u RS (sto, ponavljam, nije bilo problematicno kada su ga zaposljavali).

Vec vidjeno care.

I ja sam u Sarajevu krajem devedesetih bio "Ćetnik" - zato jer sam iz Tuzle i jer nisam za SDA. :)
strong69

#1178 Re: Sebija All about

Post by strong69 »

Jedina stvar koju ja vidim je da tu vise nema ljekara i da taj odjel prakticno ne postoji. Mene zanima ko je doveo do toga da taj odjel ne postoji. O tome ko je zaposljavao ljude sumnjive proslosti razgovarao bih na kraju kada utvrdim ko je odgovaran za gasenje ovog veoma vaznog odjela.

A tragicno je da mediji ne pisu o tome da su vrhunski ljekari napustili KCUS i otisli u inostranstvo. Na mene je veoma uznemirujuce djelovala informacija da su BiH napustila 2 ljekara koja su se izuzetno profesionalno i eticki ponasali prema svojim pacijentima a medju njima i mojoj majci.

Na mene veoma uznemirujuce djeluje da ovo nije jedini problem na GAK-u. Od jedne takve klinike koja je bila pionir u vjestacki potpomognutoj oplodnji imamo situaciju da parovi pomoc traze u privatnim klinikama i da to placaju jako skupo jer je uspjesnost na GAK-u veoma losa i nacin rada katastrofalan.

O problemu na neurohirurgiji ne prica niko. Nema kadra, ljekari se suspenduju a nema adekvatne zamjene.

Ali zato kad se prica o nasim i njihovim... Vjerujte mi, imam majku koja je teski bolesnik i ispasta zbog ovih sranja jer su njeni ljekari napustili BiH i sada ziv ne znam sta da radim. Oporavak je poceo dobro i sad imam situaciju da neki od njih nemaju iskustva a neki nece da razmatraju njen slucaj jer "ne bi on tako to radio kao bivsi kolega"... Te bivse kolege nase posao u EU bez ikakvih problema i rade tamo uz odlicne uslove. A majka i ja s njom mozemo da placemo zbog "reformi".
Alfons Kauders

#1179 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

JThomas wrote:kad mu nije pala na pamet vrlo prosta i jednostavna alternativa - ne instalirati suprugu za direktoricu bolnice. i poštediti i sebe i nju velikog izvora medijskog razvlačenja, i dugoročno sigurno politički kontraproduktivnog poteza.

Jesi li siguran da je kontraproduktivan?

Samo ce pred izbore da krenu s propagandom, pricaju o ustedama i reorganizaciji KCUSa... I SDA ne da nece izgubiti glasove radi Seke, vec ce osvojiti nove...
kamen spoticanja

#1180 Re: Sebija All about

Post by kamen spoticanja »

JThomas wrote:kad mu nije pala na pamet vrlo prosta i jednostavna alternativa - ne instalirati suprugu za direktoricu bolnice. i poštediti i sebe i nju velikog izvora medijskog razvlačenja, i dugoročno sigurno politički kontraproduktivnog poteza.

Bakir je politicki idiot...tu se valjda svi slazemo
al vala ovaj je cetnik i tacka...tako da je seka opravdala mandat :mrgreen:
kamen spoticanja

#1181 Re: Sebija All about

Alfons Kauders wrote:
Ovo mu je jos i dobro doslo...bori se frajer protiv srbocetnika koji sakate nasu djecu :oops:
al mi je cool ovo proljevanje suza(kad ih vec pominjete) za radovanovim adjutantom i shupkom
Ko mu jebe mater. Nije bitan. On je samo dio statistike. Da je jedini, nikog ne bi bolio kurac.

Nazalost nije jedini.

Zato je SDA u interesu da plasira taj narativ - da predstavi doktore koji napustaju Sekinu hastahanu kao Ćetnike i izdajice, zato jer je jedan od njih bio u politici u RS (sto, ponavljam, nije bilo problematicno kada su ga zaposljavali).

Vec vidjeno care.

I ja sam u Sarajevu krajem devedesetih bio "Ćetnik" - zato jer sam iz Tuzle i jer nisam za SDA. :)
Druze ovaj jeste cetnik
Alfons Kauders

#1182 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

strong69 wrote:Jedina stvar koju ja vidim je da tu vise nema ljekara i da taj odjel prakticno ne postoji. Mene zanima ko je doveo do toga da taj odjel ne postoji. O tome ko je zaposljavao ljude sumnjive proslosti razgovarao bih na kraju kada utvrdim ko je odgovaran za gasenje ovog veoma vaznog odjela.

A tragicno je da mediji ne pisu o tome da su vrhunski ljekari napustili KCUS i otisli u inostranstvo. Na mene je veoma uznemirujuce djelovala informacija da su BiH napustila 2 ljekara koja su se izuzetno profesionalno i eticki ponasali prema svojim pacijentima a medju njima i mojoj majci.

Na mene veoma uznemirujuce djeluje da ovo nije jedini problem na GAK-u. Od jedne takve klinike koja je bila pionir u vjestacki potpomognutoj oplodnji imamo situaciju da parovi pomoc traze u privatnim klinikama i da to placaju jako skupo jer je uspjesnost na GAK-u veoma losa i nacin rada katastrofalan.

O problemu na neurohirurgiji ne prica niko. Nema kadra, ljekari se suspenduju a nema adekvatne zamjene.

Ali zato kad se prica o nasim i njihovim... Vjerujte mi, imam majku koja je teski bolesnik i ispasta zbog ovih sranja jer su njeni ljekari napustili BiH i sada ziv ne znam sta da radim. Oporavak je poceo dobro i sad imam situaciju da neki od njih nemaju iskustva a neki nece da razmatraju njen slucaj jer "ne bi on tako to radio kao bivsi kolega"... Te bivse kolege nase posao u EU bez ikakvih problema i rade tamo uz odlicne uslove. A majka i ja s njom mozemo da placemo zbog "reformi".
KCUS fakticki vise nema neurologiju, samo sto to ne smiju reci.

Ako ko devera s neuroloskim problemima - izbor je Tuzla ili ahiret.

Doduse, do Tuzle se mozda i ne moze jer su sinoc zatvorili Karaulu (pogodite radi koga). :lol:
Alfons Kauders

#1183 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nazalost nije jedini.

Vec vidjeno care.

Druze ovaj jeste cetnik
Zasto ga je onda SDA zaposlila i drzala u KCUS zadnjih 11 godina?

Zasto im tad nije bio "Ćetnik" (a npr. ja jesam)?

Uostalom, rekao sam da on kao pojedinac nije bitan, jer je ovo dosta siri problem. On je samo jedan od mnogih.

Nego... Jesu li i ostali doktori koji su pobjegli od SDA "Ćetnici" i izdajice kao ja?
strong69

#1184 Re: Sebija All about

Post by strong69 »

Alfons Kauders wrote: KCUS fakticki vise nema neurologiju, samo sto to ne smiju reci.

Doduse, do Tuzle se mozda i ne moze jer su sinoc zatvorili Karaulu (pogodite radi koga). :lol:
Je li ozbiljno zatvorena Karaula? Ono bob staza ukljucenje?
Alfons Kauders

#1185 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

strong69 wrote:
Alfons Kauders wrote: KCUS fakticki vise nema neurologiju, samo sto to ne smiju reci.

Je li ozbiljno zatvorena Karaula? Ono bob staza ukljucenje?
Da, jutros izasla vijest na portalu. Ubacio sam na temu o magistralama (pdf ekonomija).

Ja juce prosao oko tri popodne i bilo suho, vozila raja 100kmh kroz tunel i ostatkom nove trase. Nekoliko sati kasnije, palo 10 cm novog snijega i sve otislo u kurac, a tunel postao podzemna garaza.

Tako da ce sad vjerovatno morati ponovo otvoriti stari put.
GeeTnT

#1186 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

bilo bi interesantno cuti sta kazu pacijenti...a unapred znamo sta ce reci mediji, komentatori sa portala i alfons...
kamen spoticanja

#1187 Re: Sebija All about

Alfons Kauders wrote:

Uostalom, rekao sam da on kao pojedinac nije bitan, jer je ovo dosta siri problem. On je samo jedan od mnogih.

Nego... Jesu li i ostali doktori koji su pobjegli od SDA "Ćetnici" i izdajice kao ja?
Bio je cetnik i tada...sto opet govori da sda kadar nije dobar s glavom...ni shanko und jaranen
neg jel nam sad valja svako ko je kontra sda?
Altsa

#1188 Re: Sebija All about

Post by Altsa »

Puna zgrada na Marijin dvoru cetnika koji dolaze u 8h i odlaze u 16h u svoje vukojebine vi sada nasli da ovog doktora prozivate da je cetnik. I ako jest radio je u Sarajevu i lijecio djecu. E sada kada je pod naletom sebije otisao odmah ga prozivate da je cetnik, a do jucer nije bio a ni onda kada ga je sda zaposlila. Koji licemjeri.
ultima_palabra

#1189 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

kamen spoticanja wrote:

Pa jel njoj mandat da vodi najvažniju zdravstvenu ustanovu u državi ili da istjeruje četnike?
GeeTnT

#1190 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Altsa wrote:Puna zgrada na Marijin dvoru cetnika koji dolaze u 8h i odlaze u 16h u svoje vukojebine vi sada nasli da ovog doktora prozivate da je cetnik. I ako jest radio je u Sarajevu i lijecio djecu. E sada kada je pod naletom sebije otisao odmah ga prozivate da je cetnik, a do jucer nije bio a ni onda kada ga je sda zaposlila. Koji licemjeri.
..cakaj..koliko je njih ovde izjavilo da je cetnik, koji qrac generalizujes? ...napisao sam da bih volio procitati sta kazu pacijenti, a nigdje nisam napisao da je cetnik....
kamen spoticanja

#1191 Re: Sebija All about

Altsa wrote:Puna zgrada na Marijin dvoru cetnika koji dolaze u 8h i odlaze u 16h u svoje vukojebine vi sada nasli da ovog doktora prozivate da je cetnik. I ako jest radio je u Sarajevu i lijecio djecu. E sada kada je pod naletom sebije otisao odmah ga prozivate da je cetnik, a do jucer nije bio a ni onda kada ga je sda zaposlila. Koji licemjeri.
Problem i jeste sto je cetnik...i jucer je bio...dovidjenja i prijatno
Alfons Kauders

#1192 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote:

Bio je cetnik i tada...sto opet govori da sda kadar nije dobar s glavom...ni shanko und jaranen
Vidis li mali problem u cijeloj prici?

KOJI KURAC GA JE SDA ZAPOSLILA 2005 AKO JE BIO "ĆETNIK"?

Ili je to sad standardni epitet za nas koji nismo u SDA? Cisto da znam, da prilagodim svoje ponasanje i ophodjenje prema clanovima i simpatizerima SDA.
Alfons Kauders

#1193 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote: Pa jel njoj mandat da vodi najvažniju zdravstvenu ustanovu u državi ili da istjeruje četnike?
Da im baca lug u oći ćetnićke :lol:
kamen spoticanja

#1194 Re: Sebija All about

ultima_palabra wrote:
kamen spoticanja wrote:

Pa jel njoj mandat da vodi najvažniju zdravstvenu ustanovu u državi ili da istjeruje četnike?
Da istjeruje cetnike :mrgreen:
Mada faka...radovane vrati se...mada faka
kamen spoticanja

#1195 Re: Sebija All about

Alfons Kauders wrote:
kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ili je to sad standardni epitet za nas koji nismo u SDA? Cisto da znam, da prilagodim svoje ponasanje i ophodjenje prema clanovima i simpatizerima SDA.
Vidim...u sda bank drze idioti
vidis li ti da je doticni desno od radovana...dakle da je cetnik?
dulekrele

#1196 Re: Sebija All about

Post by dulekrele »

Alfons Kauders wrote:
kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa SDA nije stranka ona je trgovacka firma koja trguje sa svim i svacim. Najvise sa radnim mjestima i pozicijama. Njegovo zaposlenje je bilo dobro naplaceno od SDA jer su sigurno uvalili nekog svog na dobru poziciju. Cijeli sistem zaposljavanja od strane SDA se svodi na trgovini. jebe se njih jel neko cetniki ili ustasa. Glavno je da se uz pomoc protuusluga zaposljavaju sda kadrovi i njihove familije. zato im nije ovaj dr. ni smetao. Sada kada je otisao sam pruza se prilika svima da ga pljuju.
VjecitiStudent

#1197 Re: Sebija All about

Post by VjecitiStudent »

Vijest iz rubrike "Šta kažu pacijenti"
U martu ove godine Konaković se oženio lijepom voditeljicom Al Jazeere Balkans, a nakon pet mjeseci braka par se pohvalio da očekuju prinovu.

Dalija je tokom trudnoće na društvenim mrežama objavljivala i prigodne fotografije. Kako saznajemo, porodila se carskim rezom u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.
Alfons Kauders

#1198 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote:
kamen spoticanja wrote: Bio je cetnik i tada...sto opet govori da sda kadar nije dobar s glavom...ni shanko und jaranen

Vidim...u sda bank drze idioti
vidis li ti da je doticni desno od radovana...dakle da je cetnik?
Koliko puta ti je potrebno ponoviti da me boli kurac za doticnim? Ohani ba, jebat ga tam.

Mene zanima jesu li i svi drugi koji su protiv Baketa i Seke "ćetnici" i "izdajice"... Kao sto sam onomad bio ja?

Cisto da vidim jesu li to nove instrukcije s midera, pa da prilagodim svoje ponasanje - tj. da vise SDA-ovcima ne jebem mater na ulici, vec da predjem na fizicko nasilje, tj. da ih koristim za ciscenje snijega.

De provjeri i molim te javi prije rucka, jer cu kroz park prolaziti kraj centrale SDA u Tuzli, pa da znam koja je sluzbena pozicija. Ako sam sluzbeno "ćetnik", e onda ce danas svi koje zateknem u kancelarijama SDA Tuzla da budu postrojeni ispred zgrade, odakle ce puzati 15 metara do zgradice Komunalca.

Komunalcima cu platiti rucak u Limenci, SDA balijama podijeliti lopate i natjerati ih da ociste park da izgleda kao da je jebeni juli. Ako se neko bude bunio, ima da iste sekunde otkrije da lopata ima i neke druge primjene. Disciplinske.

Eto javi do 12, pa da ih stavim na dnevni red. Svakako trebam sutra odletiti do Telecoma da im opet malo jebem mater i da mi opet zovu policiju kad pocnem "objasnjavati" neke stvari.
dulekrele

#1199 Re: Sebija All about

Post by dulekrele »

VjecitiStudent wrote:Vijest iz rubrike "Šta kažu pacijenti"
U martu ove godine Konaković se oženio lijepom voditeljicom Al Jazeere Balkans, a nakon pet mjeseci braka par se pohvalio da očekuju prinovu.

Dalija je tokom trudnoće na društvenim mrežama objavljivala i prigodne fotografije. Kako saznajemo, porodila se carskim rezom u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.
I premijer bjezi od sebije ko djavo od krsta.
Alfons Kauders

#1200 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:Vijest iz rubrike "Šta kažu pacijenti"

Prinova je vec diplomirala DIF prosjekom 9.4 :lol:
Post Reply