Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post Reply

Po vasem misljenju ko ima medju demokratskim kandidatima najvece sanse da osvoji nominaciju ?

Bernie Sanders
46
43%
Hillary Clinton
61
57%

Total votes: 107

KB9

#1176 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by KB9 »

cekaj vama su stvarno hilari i ovaj jadni hipik bolje opcije od trampa? :lol:
Point.

#1177 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Point. »

KB9 wrote:cekaj vama su stvarno hilari i ovaj jadni hipik bolje opcije od trampa? :lol:
Naravno. Samo budala moze glasati za ovoga budalu Trampa.
jefferson

#1178 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

Gojeni H wrote:
Avetinho wrote:
I prije je bilo "trecih" kandidata, ali nisu uspjeli artikulisati politiku.

Sto se Trampa tice, ni meni nije jasno odakle su isplivali ovi buzdovani sto mu daju glasove.

Za Sandersa je jasno. Ima "crvenih" u Americi vec decenijama, a nedavno onaj "Occupy" pokret, i koliko god da nije bio fokusiran tada, neke su ideje isplivale na povrsinu, koje je Sanders, inace demokratski socijalista, utrpao u svoju agendu.

Tramp je propao, sigurno. Sanders cak i ako izgubi, sigurno ce imati uticaja na skretanje kursa Demokratske stranke ulijevo.
:shock:

Nemoj me zahebavat'?
Meni je samo cudno sto Cruz nije osvojio veci broj glasova. Ali, kad malo bolje promislim i nije, jer lika kamera ne voli nikako, a prica k'o da ima tvrdu stolicu a pokusava da se iskenja.

Pored visegodisnjeg Christian Right, evnadjelista uopste, Tea Party, i na kraju ratovima u Iraku i Afganistanu, neko s malo meksom verzijom Cruzove price i Trumpovim showman sposobnostima bi pomeo ne samo sve republikanske kandidate, vec i bilo kojeg demokratskog kandidata.
Ma kakvi. Treci kandidat, recimo koji naginje republikancima bi samo osiguro mjesto Hillary u bijeloj kuci. Medjutim, ako bi republikanci imali treceg kandidata tipa Mitt Romney, to bi omogucilo kongresmenima da se poistovjete s nekim
Treci kandidati su uvijek bili pogubni. Ross Perot se kandidovao 1992 kao konzervativac i poslao Bill Clintona u bijelu kucu.
Ja_Ja

#1179 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ja_Ja »

Danas Zapadna Virdzinija kod demokrata (29 delegata), dok je kod republikanaca Zapadna Virdzinija i Nebraska. Znam da je ovo kod republikanaca nevazno sada, el reko eto da pomenem. U anketama kod demokrata vodi Sanders i do 10%.
Avetinho

#1180 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Avetinho »

Ja_Ja wrote:Danas Zapadna Virdzinija kod demokrata (29 delegata), dok je kod republikanaca Zapadna Virdzinija i Nebraska. Znam da je ovo kod republikanaca nevazno sada, el reko eto da pomenem. U anketama kod demokrata vodi Sanders i do 10%.
I pored toga sto velika vecina vjeruje da je Sanders izgubio, rezultati iz WV samo pokazuju opstu slabost HRC kao predsjednickog kandidata.
jefferson

#1181 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

Avetinho wrote:
Ja_Ja wrote:Danas Zapadna Virdzinija kod demokrata (29 delegata), dok je kod republikanaca Zapadna Virdzinija i Nebraska. Znam da je ovo kod republikanaca nevazno sada, el reko eto da pomenem. U anketama kod demokrata vodi Sanders i do 10%.
I pored toga sto velika vecina vjeruje da je Sanders izgubio, rezultati iz WV samo pokazuju opstu slabost HRC kao predsjednickog kandidata.
A West Virginia igra kakvu ulogu u generalnim izborima?
Avetinho

#1182 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Avetinho »

Igra ulogu jedne od pedeset drzava. Ili bi je ti ukinuo? :D

Ako nisi shvatio poentu mog prethodnog posta, evo pisacu polako, a ti polako citaj:

Hilari Klinton ce u maju izgubiti od Sandersa u mnogim drzavama, iako je vec sada gotovo sigurno da ce dobiti nominaciju Demokratske partije. Covjek bi ocekivao da ce glasaci nekako po inerciji masovno prelaziti na njenu stranu sad pri kraju, sto nije slucaj. To pokazuje koliko je, zapravo, los kandidat.
jefferson

#1183 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

Avetinho wrote:Igra ulogu jedne od pedeset drzava. Ili bi je ti ukinuo? :D

Ako nisi shvatio poentu mog prethodnog posta, evo pisacu polako, a ti polako citaj:

Hilari Klinton ce u maju izgubiti od Sandersa u mnogim drzavama, iako je vec sada gotovo sigurno da ce dobiti nominaciju Demokratske partije. Covjek bi ocekivao da ce glasaci nekako po inerciji masovno prelaziti na njenu stranu sad pri kraju, sto nije slucaj. To pokazuje koliko je, zapravo, los kandidat.
HRC ima za tvoju informaciju 3 miliona galsova vise nego BS.
WV? Nikakvu ulogu ne igra u generalnim izborima. Ti mozes bajke pricati o ovome ili onome, ali izbori se ne dobivaju tako sto trosis pare gdje nemas sanse pobjediti onda kada bude fakat bilo bitno.
By the way, BS nemoze nadoknaditi ovaj zaostatak bilo u glasovima bilo u delegatima, pri tome neracunajuci superdelegate.
Ako je HRC los kandidat, kako je onda uzela 3 miliona vise glasova od BS? Zavjera? Masoni? Mediji? Pa BS se vazda istice kako ima pune dvorane itd.
HRC je kandidat o kojoj se sve zna, BS jos nikako nije dosao pod lupu republikanaca.
Stoga, koliko god pristalice BS pokusavaju da diskredituju matematiku kao nauku, to jednostavno nepije vode.
Avetinho

#1184 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Avetinho »

jefferson wrote:
Avetinho wrote:Igra ulogu jedne od pedeset drzava. Ili bi je ti ukinuo? :D

HRC ima za tvoju informaciju 3 miliona galsova vise nego BS.
WV? Nikakvu ulogu ne igra u generalnim izborima. Ti mozes bajke pricati o ovome ili onome, ali izbori se ne dobivaju tako sto trosis pare gdje nemas sanse pobjediti onda kada bude fakat bilo bitno.
By the way, BS nemoze nadoknaditi ovaj zaostatak bilo u glasovima bilo u delegatima, pri tome neracunajuci superdelegate.
Ako je HRC los kandidat, kako je onda uzela 3 miliona vise glasova od BS? Zavjera? Masoni? Mediji? Pa BS se vazda istice kako ima pune dvorane itd.
HRC je kandidat o kojoj se sve zna, BS jos nikako nije dosao pod lupu republikanaca.
Stoga, koliko god pristalice BS pokusavaju da diskredituju matematiku kao nauku, to jednostavno nepije vode.
Mora biti da si odgovarao na neki drugi post, jer ne vidim vezu s mojim.

Ali da probam. Hilari je los kandidat jer se jos uvijek pati s nekim autsajderom kao sto je BS. Da te podsjetim, ovaj covjek nije ni bio clan partije do prije nekoliko mjeseci, o statusu partijske zvijezde da ne govorimo.

Sta mislis, zasto je Hilari bila jedini "jak" kandidat na pocetku predizborne trke? Gdje su ti jaki senatori, guverneri, gradonacelnici, prekaljeni Demokrate? Naravno da joj je obecano nakon poraza protiv Obame, da je njen red, i svaki drugi kandidat bi trku unaprijed vidio kao izgubljenu.
jefferson

#1185 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

Ja nisam rekao da je HRC jak kandidat, ali jeste kada sagledas trku za Predjednika ove godine. HRC protiv sebe ima Trumpa, koji nikako da se dozove pameti jer mu njegov ego i arogancija to nedozvoljavaju.
HRC i pored toga sto su republikanci potrosili 20 miliona dolara poreskih para na Bengazi komitet, znaju kada pisa i sere, koliko je zena popusilo Billu, sta je ona rekla tim zenama, i slicno, vodi 14 poena protiv Trumpa.
Naravno, kao i svaku pristalica BS ces reci: ali BS stoji bolje protiv Trumpa? Da. Ali BS nije imao Bengazi komitet, Republikanci neznaju kada sere i pisa i slicno.
Ali hajmo hipoteticki uzeti u obzir da BS pobjedi.
Znas sta ce se desiti dan poslije? Osvanut ce reklama BS i Staljina zajedno i kako je BS rekao da podrzava demokratski sozijalizam (sto u glavi prosjecnog glasaca znaci: demokratski sozijalizam>socijalizam>komunizam=Staljinizam). Ima da ga republikanci i Trump ocerupaju zbog njegovih prijasnjih izjava da bi na kraju i mogli dobiti Trumpa kao Predsjednika. Jedno je vrlo bitno. BS glasaci nisu disciplinovani kao prosjecni penzoioner koji na pomen socijalizma odmah pusku uzima.
I eto BS pobjedi HRC, i kako mu ona West Virginija znaci u generalnim izborima?
Kada Trump kaze: BS mzoda dobije izbore protiv HRC, sta mislis koga bi Trump radije imao kao protivnika?
Ja_Ja

#1186 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ja_Ja »

Matematika kaze da on moze ovako pobjedjivati do kraja i opet ne moze uzeti izbore. Nakon nesto vise od 60% prebrojanih glasova on ce uzeti i Zapadnu Virdziniju, ali trenutna podjela kandidata je 14-10 za njega, dok HRC ima prednost od oko 300 delegata + superdelegati. U sustini, ona se ne pati sa Sandersom, ona je vec zavrsila s njim, samo on to jos uvijek ne vidi ili ne zeli da vidi.
lacrima

#1187 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by lacrima »

Ja_Ja wrote:Matematika kaze da on moze ovako pobjedjivati do kraja i opet ne moze uzeti izbore. Nakon nesto vise od 60% prebrojanih glasova on ce uzeti i Zapadnu Virdziniju, ali trenutna podjela kandidata je 14-10 za njega, dok HRC ima prednost od oko 300 delegata + superdelegati. U sustini, ona se ne pati sa Sandersom, ona je vec zavrsila s njim, samo on to jos uvijek ne vidi ili ne zeli da vidi.
Može da uđe u contested convention i da preživi prvi ballot. Onda je sve dalje moguće. Tome se on nada.
jefferson

#1188 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

lacrima wrote:
Ja_Ja wrote:Matematika kaze da on moze ovako pobjedjivati do kraja i opet ne moze uzeti izbore. Nakon nesto vise od 60% prebrojanih glasova on ce uzeti i Zapadnu Virdziniju, ali trenutna podjela kandidata je 14-10 za njega, dok HRC ima prednost od oko 300 delegata + superdelegati. U sustini, ona se ne pati sa Sandersom, ona je vec zavrsila s njim, samo on to jos uvijek ne vidi ili ne zeli da vidi.
Može da uđe u contested convention i da preživi prvi ballot. Onda je sve dalje moguće. Tome se on nada.
Samo sto ta njegova nada ide protiv onoga sto on tvrdi, a to je da je atipican politiciar. Na krajus e svelo da je okusio pobjedu, i poceo se ponasati kao i svaki drugi politicar.
Ja sam rekao prije par stranica, Trumpovi sljedbenici i Sandersovi sljedbenici akda je u pitanju zaludjenost kandidatom je ista. Slomise se oko Sandersa kao on je novi politicar, a tip na strani republikanaca kada su u pitanju proizvodjaci oruzja. Slomi se on oko HRC i njenih govora, a on podrzava proizvodjace oruzja.
prog321

#1189 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by prog321 »

OhoHoo. Kuha se kuha. :-D

Trump gotovo izjednjacen sa Hillary po zadnjoj anketi.
Hahahaha.
Otrest ce je Zucho u preliminarnim izborima.

http://www.reuters.com/article/us-usa-e ... SKCN0Y21TN
Exclusive: Trump surges in support, almost even with Clinton in national U.S. poll
jefferson

#1190 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

prog321 wrote:OhoHoo. Kuha se kuha. :-D

Trump gotovo izjednjacen sa Hillary po zadnjoj anketi.
Hahahaha.
Otrest ce je Zucho u preliminarnim izborima.

http://www.reuters.com/article/us-usa-e ... SKCN0Y21TN
Exclusive: Trump surges in support, almost even with Clinton in national U.S. poll
Quinnipiac anketa. Quinnipiac ti je inace poznat kao extremno nepouzdan i koji naginje republikancima.
7 dana prije izbora u Novembru 2012, Quinnipiac je imao Romnyija kao sigurnog pobjednika, a Obama ga obrisao ko pljuvacku.
Ankete ovog tipa nista neznace. Sta znaci je stanje u Ohiu, Floridi i slicnim drzvama. Podrska medju Latinosima itd.
U zadnja dva ciklusa agencije ili centri kao sto ej ovaj, se utrkuju koja ce izbaciti bombasticniju anketu da bi dospjeli u ciklus vijesti.
medjutim, matematika je jebena stavr, a trenutno 70% zena, i 75% latinosa ne podrzava Trumpa. S obzirom na to da je Romney uzeo 49% zena i 34% latinosa 2012, i da se brojz ena povecao a pogotovo broj latinosa, a broj bijelih glasaca smanjio, Trump da bi pobjedio mora uzeti vise od 49% zena i vise od 34% latinosa (minimalno 36%).
Ali posto se to nece desiti, jedini nacin da pobjedi je da uzme preko 72% bijelih glasova. Najvise bijelih glasova procentualno do sada je uzeo Nixon, a to je bilo 68%. Realno, s obzirom kakve podjele Trump izaziva, nece uzeti ni 60% bjelih glasova.
Ja_Ja

#1191 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ja_Ja »

Quinnipiac..hahaha. I vi se sprdate po forumu.Bernie nema vise nikakve sanse osim da ima neke zestoke "landslide" pobjede, sto se naravno nece desiti. Gotovo sve sto je uzeo, uzeo je s malom razlikom. A ova sprdnja oko Trumpa i nekih anketa je u najmanju ruku smijesna.

U Americi zivi preko 50 miliona Latinoamerikanaca (17% stanovnistva), kao i preko 37 miliona crnaca (12% stanovnistva). Jedino iznenadjenje sto se moze u Novembru desiti jeste da demokrate uzmu Teksas uz pomoc Meksa. Kakav crni Trump!
jefferson

#1192 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

Ja_Ja wrote:Quinnipiac..hahaha. I vi se sprdate po forumu.Bernie nema vise nikakve sanse osim da ima neke zestoke "landslide" pobjede, sto se naravno nece desiti. Gotovo sve sto je uzeo, uzeo je s malom razlikom. A ova sprdnja oko Trumpa i nekih anketa je u najmanju ruku smijesna.

U Americi zivi preko 50 miliona Latinoamerikanaca (17% stanovnistva), kao i preko 37 miliona crnaca (12% stanovnistva). Jedino iznenadjenje sto se moze u Novembru desiti jeste da demokrate uzmu Teksas uz pomoc Meksa. Kakav crni Trump!
Jedini nacin da Trump uzme bjelu kucu je da kineska ekonomija fakat potone, sto bi se negativno odrzailo na cita svijet pa i SAD.
ne zaboravimo da je i Hitler tako dosao na vlast.
sigh

#1193 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sigh »

Pa i za Sandersa su svi bili sigurni da nema nikakve sanse, da ce biti gotov nakon SC, pa eto frajer je pobjedio u 20 drzava, sigurno ce ici sve do konvencije i Hillary nece moci uzeti nominaciju bez superdelegata. Najvecu gresku mogu napraviti ako budu podcijenivali Trumpa. Iza njega ce se partija kad tad ujediniti, on ce sad vjerovatno postati malo umjeren. On ima cak mogucnost da otkine neke liberalne glasove sa svojim pozicijama o slobodnoj trgovini i ratu. Hillary ce takodjer, vjerovatno nakon konvencije, otici malo prema centru. :)
prog321

#1194 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by prog321 »

Da je to neka bezveze anketa ne bi je Reuters prenosio.
Narod ne voli prevarenu plavojku. Jednostavno je svojom pojavom antipatična. Kad priča wallstreet dolari joj ispadaju iz dzepa. :-D
Trump je vec počeo bacati u lijevo. Odjednom se slaže za dizanje minimum plati i postepeno oporezivanje super bogatih. Lijepo je to oko latinosa i crnaca ali ipak su oni samo 30% stanovništva.
Ja tipujem da bi moglo biti puno teže za Hilarku nego se ovdje prestavlja.
jefferson

#1195 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

prog321 wrote:Da je to neka bezveze anketa ne bi je Reuters prenosio.
Narod ne voli prevarenu plavojku. Jednostavno je svojom pojavom antipatična. Kad priča wallstreet dolari joj ispadaju iz dzepa. :-D
Trump je vec počeo bacati u lijevo. Odjednom se slaže za dizanje minimum plati i postepeno oporezivanje super bogatih. Lijepo je to oko latinosa i crnaca ali ipak su oni samo 30% stanovništva.
Reuters, CNN, Fox, BBC, svi oni prenose bilo koju anketu koja ce privuci ljude da gledaju TV, citaju itd.
Obamina kampanja je znala 4 sedmice prije izbora 2012 da ce pobjediti glatko, ali nisu nikome htjeli reci da ne bi smanjili odziv ljudi na glasanje.
Nisu htjeli koristiti nikakve agencije za anketiranje niti centre, nego su sami radili ankete.
Tada je Quinnipiac rekao da je Romney 10% u prednosti kao i Rasmussen.
Trump moze da prica sad sta hoce. Ovo nije 1950 godina, danas postiji Youtube. A hispano TV ubise Trumpom i njegovim izjavama o Meksikancima.
Evo danas rekao kako ence objaviti poreske izvode, a to je jos jedna vrlo bitna stavka.
jefferson

#1196 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

sigh wrote:Pa i za Sandersa su svi bili sigurni da nema nikakve sanse, da ce biti gotov nakon SC, pa eto frajer je pobjedio u 20 drzava, sigurno ce ici sve do konvencije i Hillary nece moci uzeti nominaciju bez superdelegata. Najvecu gresku mogu napraviti ako budu podcijenivali Trumpa. Iza njega ce se partija kad tad ujediniti, on ce sad vjerovatno postati malo umjeren. On ima cak mogucnost da otkine neke liberalne glasove sa svojim pozicijama o slobodnoj trgovini i ratu. Hillary ce takodjer, vjerovatno nakon konvencije, otici malo prema centru. :)
Kako nece uzeti bez superdelegata kada iam skoro 300 izabranih delegata vise? Sanders mora zueti sve ostale drzave sa vise od 70%, a to nema teorije.
Drugo , HRC iam 3 miliona vise glasova od BS. Takodje, demografska struktura glasaca BS je vrlo labilna. Vaznije je imati kao glasace rgupu preko 45g, jer oni izlaze glasati. Ova djecurlija hoce-nece. Takodje, BS je pobjedio u sigurnim demokratskim i sigurnim republikanskim drzvama. HRC je uzela vrlo bitne drzave koje treba uzeti u Novembru. Tos to je BS uzeo West Virginiju ili Washington znaci kao i lanjski snijeg u novembru.
Ja_Ja

#1197 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ja_Ja »

sigh wrote:Pa i za Sandersa su svi bili sigurni da nema nikakve sanse, da ce biti gotov nakon SC, pa eto frajer je pobjedio u 20 drzava, sigurno ce ici sve do konvencije i Hillary nece moci uzeti nominaciju bez superdelegata. Najvecu gresku mogu napraviti ako budu podcijenivali Trumpa. Iza njega ce se partija kad tad ujediniti, on ce sad vjerovatno postati malo umjeren. On ima cak mogucnost da otkine neke liberalne glasove sa svojim pozicijama o slobodnoj trgovini i ratu. Hillary ce takodjer, vjerovatno nakon konvencije, otici malo prema centru. :)
Pa nije ni imao sanse. Niti u jednom trenutku ove trke za Sandersa se nije moglo reci da ima sanse. Jedno su zelje drugo je stvarnost. Ako pogledas glasanje vidjet ces da je od samog pocetka HRC imala prednost i bez superdelegata. Ona je njega tukla sa dobrom razlikom u drzavama gdje se to racuna i tako pravila razliku u broju delegata. Osim u par slucajeva gdje je jedva pobjedio, vecina njegovih pobjeda su banana drzave sa nekoliko desetina glasova i od toga uvijek je nekako u par glasova pobjedjivao. Ona sigurno jos uvijek moze da zatvori nominacioni proces prije kongresa stranke. Licno mislim da se bas puno ni ne trudi da to uradi i da se vec okrenula Trumpu.
Ja_Ja

#1198 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by Ja_Ja »

prog321 wrote:Da je to neka bezveze anketa ne bi je Reuters prenosio.
Toliko je antipaticna da je pokupila 2.5 miliona glasova vise od Trumpa, i 3 miliona glasova vise od Sandersa. Mislim da teza o antipaticnosti vise ne moze da prodje jer njeni brojevi govore nesto sasvim drugo. Trump je klovn koji ne zna ni gdje je ni sta je. Tako da ce ga HRC pregazit na predsjednickim. Nije ona jos ni pocela s njim da se igra. Da ce biti tesko, sigurno hoce. Republikanci vec 8 godina igraju kartu ala Dodik, opstrukcija, za opstrukcijom. Nece se libiti da koriste sva raspoloziva sredstva da je sruse ali posto nisu do sada tesko da ce i od sada. 8 maja su bile pune 2 godine od kako je komitet za Bengazi uspostavljen sa onim kretenom Trey Gowdy-em. Dvije godine i gotovo $7 miliona kasnije nemaju apsolutno nista. Jednostavno joj ne mogu nista, jedino da je pokusaju roknut!
jefferson

#1199 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by jefferson »

Dobar clanak u vezi anketa, posebno ove ankete Quinnipiaca:
http://www.politico.com/story/2016/05/p ... ump-223094
sigh

#1200 Re: Bernie Sanders - sljedeci predsjednik USA ?

Post by sigh »

jefferson wrote:
Kako nece uzeti bez superdelegata kada iam skoro 300 izabranih delegata vise? Sanders mora zueti sve ostale drzave sa vise od 70%, a to nema teorije.
Drugo , HRC iam 3 miliona vise glasova od BS. Takodje, demografska struktura glasaca BS je vrlo labilna. Vaznije je imati kao glasace rgupu preko 45g, jer oni izlaze glasati. Ova djecurlija hoce-nece. Takodje, BS je pobjedio u sigurnim demokratskim i sigurnim republikanskim drzvama. HRC je uzela vrlo bitne drzave koje treba uzeti u Novembru. Tos to je BS uzeo West Virginiju ili Washington znaci kao i lanjski snijeg u novembru.
Ne sporim da nije uzela nominaciju ali joj trebaju glasovi superdelegata jer hipoteticki ako bi se njeni superdelegati okrenuli Sandersu on bi uzeo nominaciju, hocu da kazem da bez superdelegata vjerovatno nece dostici cifru od 2383 potrebnih delegata. Prije par mjeseci se ovo nije ocekivalo, vecina je mislila da ce Hillary to uzeti bez ikakvih problema i da ce Sanders odustati na pocetku utrke. Sad opet ta ista vecina misli da ce Hillary lako i sa Trumpom a ja u to ne vjerujem. :)
Post Reply