Naravno, svi vi kroz neko vrijeme postajete "daije", a mi koji imamo vise namaza nego vi godina postajemo dzahili, murtedi, fasici i konacno kjafiri, musrici, ili munafici.Smrcak15 wrote:poslije toliko godina u islamu, ja sam u poziciji da indoktriniram druge a ne drugi menesalik79 wrote: Ti si dokaz indoktrinacije o kojoj govorim. Bolesna, sizofrena, na lazima i fitni zasnovana ideologija. Dovoljna je ta paralela Sije=Rafidije, da sve kazes o sebi i ideologiji koju slijedis. To je pandam Sunije=Vehabije matrici, iako rafidija ima srazmjerno neuporedivo manje (u odnosu na siije), nego sto je vehabija (u odnosu na sunije).
ja sam sebe izdoktrinirao studirajuci islam, analizirajuci sve sto mi je doslo do ruke , analizirajuci i druge vjere stvari su pocele da lijezu na svoja mjesta i da se vide stvari sta one zapravo i Jesu, pa mi niko nemoze pomutiti sad vjerovanje jer je bazirano na cvrstim temeljima.
Smrcak15 wrote:nista to nije na lazi nego sve zasnovano na jasnim dokazimasalik79 wrote: Bolesna, sizofrena, na lazima i fitni zasnovana ideologija. Dovoljna je ta paralela Sije=Rafidije, da sve kazes o sebi i ideologiji koju slijedis.
upamti ovo sto ti kazem, sto god tvrdim od stvari mogu da potvrdim dokazima
znas li sta je bolesno, bolesno je udarati se i rezati za vrijeme dana asure pa potoci krvi da liju ulicama, pljuvati na zenu Bozijeg psolanika i njegove pomagace koji su nam prenijeli islam i kojima je obecan dzennet za zivot i da neko dodje od shija i pocne pljuvati na njih.
Optuzivati Allaha za laz i poslanika, tvrditi da ima jos Bogova pored Allaha, mozda ti ove stvari neznas jer nisi studirao shije kao ja, mozda jesi neku formu shiizma.
Sve ti to mozes "tvrditi" jer ti je to vec neko lijepo servirao, a bez da si upoznao ijednog siju, procitao ijedno djelo sijskih klasika, ili obisao, recimo Iran. Tebi su servirane sve sije pod rafidije, tebi su servirani svi ti nakaradni rituali, koji se praktikuju u nekim dijelovima Indije i Pakistana, pod generalnu sijsku praksu. Tebi su ti koji pljuju po islamskim svetinjama (rafidije), predstavljeni kao zvanicni siitski pravac, a ne kao minorna otpadnicka skupina koja, slicno kao i vi, tekfiri kao prvo najpriznatiju sijsku ulemu, a tek onda i sve ostale. Ne zelis da spoznas da su oni samo druga strana iste medalje, kojima je centar London, odakle sa dodijeljenih propagandnih kanala bljuju svoje otrove, na isti nacin na koji to rade i oni koji su i tebe indoktrinirali. Vec vise puta sam postavljao, pa mi nece biti tesko ni ovaj, demantije na propagandnu masineriju tvojih "sejhova":
Pa da pocnem sa zivotom Sunita u Iranu, u dokumentarcu egipatskog sunita i tamosnjeg ekonomskog i politickog analiticara Ahmeda Mustafe (covjek koji je presao 11 000 km kroz Iran, da bi obisao sve sunitske krajeve i raskrinkao famu o "proganjanju sunita" u Iranu):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3B6MGqWkpMk [/youtube]
Ako razumijes engleski posebnu paznju obrati od 27:13 do 28:34 gdje se u Zahedanu, u sunitskoj dzamiji, vec 25 godina organiziraju ucenja Kur´ana i vjerska predavanja sunitskih i sitskih alima, na kojima se okupljaju desetine hiljada sunita. Na 28. minuti predavanje drzi sijski alim, sejid Tabatabai, upravo na temu onih koji su placeni za sirenje fitne vrijedjanjem islamskih svetinja. Ako ti sta nije jasno, slobodno reci, prevest cu od rijeci do rijeci.
Na istom ovom dokumentarcu imas od 45. minute i posjetu vrhovnog lidera Revolucije sejida Alija Hameneija kurdskoj sunitskoj pokrajini Sanandadz, gdje na centralnom skupu i on govori na ovu temu.
O ovim rafidijskim fitnarosima iz Londona govori i sejjid sejh Hasan Nasrullah, glavnokomandujuci Hizbullaha:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YzEgkFFHnh4 [/youtube]
Zanimljivo je da su ovaj interwiev na youtube postavili upravo slEdbenici rafidijskog "sejha" (kojeg "vredja" Hasan Nasrullah) Jasera Al-Habiba iz Srbije.
Ti isti rafidijski "sejhovi", koje vi potencirate kao zvanicne predstavnike sijske uleme, vise mrze istinske sijske alime od bilo koga drugoga, jer su im oni "trn u oku" u placenickoj kampanji pravljenja medjumuslimanske fitne. Evo i njihovog misljenja o Imamu Homeiniju k.s. i ajetullahu Hameneiju:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9TS_s71akiU [/youtube]
Napomenuo bih da je proklinjanje, odnosno vrijedjanje, majki vjernika i casnih ashaba r.a. (fetvom ajetullaha Hameneija) strogo zabranjeno/haram u Iranu.
Jos jednom - ti koji su ti isprali mozak su te slagali (kojekakvim pamfletskim podvalama, izmisljenim citatima, ili citatima istrgnutim iz konteksta, itd, itd...). U to se jedino mozes uvjeriti istrazivanjem direktno na izvoru, razgovorom sa ljudima i alimima koji su bili u Iranu, te imali priliku druziti se sa njihovim najvecim vjerskim autoritetima, ili - ponajbolje - sam otici i uvjeriti se...Inace, ako budes slusao i citao od onih koji su ti to sve tako lijepo servirali i upakovali - onda, Boga mi, mrka kapa
I da ne zaboravim - zaista je interesantan fenomen distanciranja (tebe i tvojih "sejhova") od ovih koji su se radikalizirali unutar vasih krugova, te kao takvi otisli put ISISA, Nusre i slicnih govana, a istovremeno stavljanje znaka jednakosti izmedju ovih sijskih otpadnika i zvanicnog sijskog mezheba.