Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije valjda da ne znas nijednog Albanca iz BiH, iz Albanije, Kosova?
Imam par drugova Albanaca i kod njih sektastva definitivno nema.
Ma znam da je albanstvo njima ispred vjere ali mi je čudno da kažeš kod nas.
Dobro ajde da Makedonci ili Srbi ili Crnogorci kažu kod nas, mi smo od njih razdvojeni.
Psihološko taktiziranje se odvija u ovom momentu na sjeveru Sirije. Vladine snage raspodjeluju svoje vojnike širok provincije Aleppo i Hama jer ne znaju gdje će pobunjenici pokrenuti napade, a isti će prema mojim informacijama krenuti uskoro.
DuckZz wrote:Psihološko taktiziranje se odvija u ovom momentu na sjeveru Sirije. Vladine snage raspodjeluju svoje vojnike širok provincije Aleppo i Hama jer ne znaju gdje će pobunjenici pokrenuti napade, a isti će prema mojim informacijama krenuti uskoro.
Ovo mi nema nikakvog smisla
1. Za pobunjenicke akcije znaju i ptice nagrani sedmicama prije nego pocnu
2. Rusi imaju milion nacina da prate kretanje pobunjenika
_drunken_santa_ wrote:apsurna je tvrdnja da postoji neka "sekularna" frakcija u sirijskom sukobu osim assada. assadov rezim je sekularan, prema tome, zasto bi se formirala neka sekularna pobunjenicka grupa koja bi se borila protiv sekularnog rezima?
Sekularan je koliko su mu partnerski šiitski Hezbollah i IRG anarho - liberali.
DuckZz wrote:Psihološko taktiziranje se odvija u ovom momentu na sjeveru Sirije. Vladine snage raspodjeluju svoje vojnike širok provincije Aleppo i Hama jer ne znaju gdje će pobunjenici pokrenuti napade, a isti će prema mojim informacijama krenuti uskoro.
Ovo mi nema nikakvog smisla
1. Za pobunjenicke akcije znaju i ptice nagrani sedmicama prije nego pocnu
2. Rusi imaju milion nacina da prate kretanje pobunjenika
Među daešovcima koji su zijanili zadnjih dana i jedan pripadnik britanske policije, prema dokumentima koji su nađeni uz tijelo. Chris E. je svoje završio. Pokušavam da skontam koji ga je đavo tjerao dole.
Schirra smatra da je riječ o uhodanom poslu koji se odvija preko Irana i Turske.
''Ako putujete u Erbilu, možete vidjeti posrednike koji surađujući s vragom zarađuju novac za poduzetnike. Oni su posao organizirali tako da naftu prodaju u Iran, od kud ide dalje u Tursku'', avodi Schirra.
Njemački stručnjak za Bliski istok, Michael lueders (56) ističe kako je riječ o krijumčarskim poslovima koji se teško mogu organizirati bez suradnje turskih vlasti.
''Mi nemamo pouzdane informacije o tome kako se odvija šverc nafte preko Turske. Ali, možete zamisliti da je riječ o složenim odnosima na sivom tržištu koje kontrolira mafija a u kojem sudjeluju mnogi čija se šutnja plaća novcem'', rekao je lueders.
Češka diplomatkinja i bivša veleposlanica EU-a u Iraku, Jana Hybášková, također je potvrdila ove navode, dodajući da mnoge zemlje EU kupuju naftu od ISIL-a.
Svi izgleda sarađuju s isilom
Kada vidis ko je izvor sve ti bude jasno...Bild je najvece smece njemackog novinarstva, a iatinski strucnjak za BI je bio pokojni dr. Peter Scholl Latour, cije analize Bild, naravno, nikada nije publicirao...Peter Scholl Latour je bio, ipak, ikona ozbiljnijih medija od Bild smeca.
RepublikanskaGarda wrote:Assad će mnogima gledat u leđa, dosta ih je otišlo prije njega a otići će ih još više uključujući ovog francuskog amatera. Krajnje je vrijeme da Europa pocne provoditi svoju vanjsku politiku a prestane vezati zastave sa Amerikom. Zlo mi dođe kad se sjetim da je Hrvatska učestovala u naoružavanju ovih kozojeba po Siriji, da je INA izgubila jedno od najvrijednijih naftnih nalazišta u Siriji, a zbog čega.....vrijeme je da Europa počne misliti svojog glavom, niti Rusija niti Amerika..
Naravno da ce mnogi otici prije Asada.U normalnim zemljama postoji to nesto sto se zove mandat i izbori.
arman1 wrote:Pokušavam da skontam koji ga je đavo tjerao dole.
MI 6?
Who knows.
MI6 ih je "dostavio" u Bosnu, zasto ne i u Siriju. Negdje procitah da je u Iraku zarobljen i visoki izraelski oficir (navedeno i puno ime i prezime) te da ga trenutno "obradjuju".
Kikibombona wrote:
Aj mi nadjite tu sekularnu FSA da je i ja vidim.
Sekularni su valjda oni sto uzvikuju 'tekbir 10 puta u minuti', dok su islamisti oni koji uzvikuju 10 i vise...
Kurdima je zabranjen tekbir, zabranjeno isticanje bilo cega sto ima veze sa vjerom. Nema boga da ces naci pripadnika YPG sa vjerskim obiljezjem ili da uzvikuje vjerske parole. To je prava sekularna vojska.
Inace, vecina pripadnika YPG su muslimani.
Kiki ignorantski,po obicaju.Biti vjernik i biti za sekularno uredjenje ne pobija jedno drugo.
arman1 wrote:Pokušavam da skontam koji ga je đavo tjerao dole.
MI 6?
Who knows.
MI6 ih je "dostavio" u Bosnu, zasto ne i u Siriju. Negdje procitah da je u Iraku zarobljen i visoki izraelski oficir (navedeno i puno ime i prezime) te da ga trenutno "obradjuju".
Haman je tvrd orah, ima tome i mjesec dana
Kako i nece biti kad je iz slavne Golani brigade
Haman je tvrd orah, ima tome i mjesec dana
Kako i nece biti kad je iz slavne Golani brigade
_drunken_santa_ wrote:
assad je imao vjerske zakone kao iran? daj dokaz.
Sirija je BILA sekularna država. Trenutno Assada na vlasti održava jedna od najvećih muslimanskih teokratija - Iran, uz vazdušnu asistenciju pravoslavno - ruske verzije Erdogana - Vladimira Putina.