Ono kad od svih ljudi ti nekome kažeš da gleda usko na stvari.Smrcak15 wrote:ti gledas Usko na stvari, moras prosiriti svoje vidike, ja to gledam iz vise uglova i zato zakljucujem da su to dziniI sam si rekao da "grupa ljudi pokusavaju da stupe u kontakt sa mrtvim dusama" a onda si došao ti i rekao kako to nisu mrtve duše nego džinni. Znači, ti kontriraš onome što su oni iznijeli. Čak i ako bismo kojim slučajem uzeli da je Scole Experiment istinit, onda bi ispalo da si ti totalno u krivu jer su u pitanju mrtve duše a ne džinni, ako uzmemo da je ono što ti govoriš istina onda ispada da oni baš i nisu u pravu.
Gdje ti u ovom svom pasusu vidiš dokaze??? Pa ovo su sve tvrdnje tvoje religije a ne dokazi, to što tebi tvrdnja po automatizmu predstavlja dokaz čim je iz tvoje religije to je tvoj problem pristrasnog zaključivanja.Smrcak15 wrote: imam religijske i nereligijske dokaze za to
religijski dokazi, ukratko
duse nemogu da idu po svijetu kako hoces i gdje hoce jer su u svijetu berzaha, period i prostor izmedju izmedju ovog zemaljskog zivota i iscekivanja Sudnjeg dana. treca stavr iz religije nam je objasnjeno da Dzini pratioci koji svi imamo, mogu da nastave da zive, posto mogu da kopiraju skroz covjeka, glasom i stasom, i znaju tajne covjeka kad ih je nasamo radio jer su bili prisutni, pa tako mogu da informisu o stvarima i zivota umrlog, pa na taj nacin pridobijaju povjerenje ljudi ako stupe u kontakt sa njima.
Izgleda da vas na predavanjima Safet Kuduzović i Elvedin Pezić nisu upoznali sa pojmom iluzioniste. Čak i kad bi Scole Experiment bio tačan, nemaš nijedan dokaz da su u pitanju baš džinni kakvim ih tvoja knjiga predstavlja, kao što nemaš nijedan dokaz da to ne može biti ništa drugo nego džinni (npr. vanzemaljci).Smrcak15 wrote:nereligijski dokazi da se radi o dzinnima, u videu se pokaziva kako se dematrijaliziraju stvari, i lebde stvari,
pokaziva se na 1h 18 min o lebdecem kristalu koji se dematerijalizujem upravo ono cime se bave moderni madjionicari koji imaju pomoc dzina u svojim trikovima u dematerijalizaciji stvari , kako bi objekti prosli jedni kroz druge, sami madjionicari priznaju da im demoni pomazu u trikovima
sporedi sa ovim videom koji otkriva kako madjionicari suradjuju sa dzinnima /demonima radi dematerijalizaije stvari, teleportacije, lebdenja itd
evo licno madjionicar, otkriva da mu demon pomaze u trikovima, i kad njegva nema nema i akta magije, znaci bezpomocan je bez njega
Između ostalog postavio si klip Mikea Supera sa America's Got Talent showa, vrlo talentiranog iluzioniste. Riječ je o iluzijama koje su tu za zabavu. Da si malo pratio kao što nisi, vidio bi da i članovi žirija ovo posmatraju kao show, čak ga je i jedan član žirija posavjetovao da ostavi zamišljenog demona po strani jer nije više interesantna ta priča. Također, Mike Super je između ostalog izvodio i jedan trik koji je poznat pod raznim nazivima, uključujući Bologna Bottle, Devil's flask, Devil's pitcher itd., za koji je isto tvrdio da mu u njemu Desmond (kako naziva svog imaginarnog prijatelja) pokazuje svoje prisustvo lomljenjem boce tj. sve tako izgleda kao da boca sama od sebe pukne.
Zašto ti baš ovaj trik spominjem? Gospodine kratkih pantalona, nekada jako davno sam se i ja interesovao za te stvari, zanimalo me kako rade, i uspio sam nakon određenog vježbanja, nauke i još nekih stvari sam izvesti taj trik (Devil's flask). Jako je težak za izvesti, zahtijeva mnogo treninga i vještine, meni je to uspjelo nakon ko zna koliko neuspješnih pokušaja ali sam to, kao neko ko nema religiju, uspio uraditi. Nikakav mi demon nije pomagao, znači vježbanja, nauke i još nekih stvari koje uopšte nisu supernatural. Identičan trik. Ako si gledao emisiju kad je izvodio ovaj trik, mogao si vidjeti da ni Mike Super na stageu nije uspio iz prvog pokušaja.
Prema tome, ponovo na silu navlačiš kvazidokaze.
Iluzionizam, koji neki nazivaju i magijom, u smislu ovih trikova koje si sam izložio je jedna vrlo ozbiljna profesija koja zahtijeva mnogo posvećenosti i odricanja, mislim da je uvreda reducirati je na ovakvo nešto što si pokušao ti.
Koje dokaze, pa ti docrtavaš datu sliku u skladu sa svojim uvjerenjima i onda kažeš nekome da treba gledati šire. Sve što si radio je gađanje tvrdnjama svoje vjere a nijedan dokaz nisi iznio za to. Ovo za iluzioniste sam već objasnio tako da se ne trebam ponavljati.Smrcak15 wrote:moras da gledas sire, ioznio sam ti gore svoje dokaze, relgijske i nereligijske da su to samo dzinni demoniGdje ti u ovom klipu vidiš jasan dokaz za postojanje džinskog svijeta?
Hajde objasni nam svima ovdje šta je to "šire" što si ti vidio?
Koje dokaze bolan, sve što ne razumiješ si pripisivao Allahu. Ti se služiš klasičnim wishful thinkingom na nivou tvog idola Hamze Tzortzisa i to smatraš dokazom.Smrcak15 wrote:a sta to? pa sve sto kazem mogu dati dokaz za toČovječe opet poistovjećuješ vjerovanje i znanje. Čak su te i drugi vjernici na temi "Dokazi za vjerovanje da Bog postoji i da je Ku’ran njegova knjiga" upozoravali na faličnost logike koju koristiš da bi na silu nakalemio nešto što bi prodavao kao dokaz.
Evo teme: http://forum.klix.ba/dokazi-za-vjerovan ... 40869.html
Čak ti i Towelie, zagriženi vjernik, reče onda:
Sad, ne bih se složio s ovim dijelom za razumom obdarene i znacima ali poenta je da ti je čovjek koji je vjernik rekao da to nisu dokazi.Towelie wrote:Smrcak, druze, ovo nisu dokazi nego znaci za razumom obdarene. Ajet, pored svog kolokvijalnog znacenja ima i znacenje znaka, pa su Allahovi ajeti takodje i znaci za vernike.
Onima koji nece da veruju dzaba i znaci i dokazi.
Pa ti je isti još rekao:
Zatim, šta ti još jedan vjernik asurbanipal kaže:Towelie wrote:Samo izazivas kontraefekat ovim.
Pa @greatful_and_dead:asurbanipal wrote:Vjerujem. I za to mi ne trebaju "naučni" dokazi iz Kur'ana. Ovo što @Smrčak stavlja su trivijalne i površne stvari. Kur'an je šifra, znak za one koji znakove prepoznaju, voda duboka, a ne Veneova zbirka zadataka ili udžbenik biologije za VI. razred osnovne škole...Mohamad Sissoko wrote: @asurbanipal vjerujes li ti da postoji Bog?
To su ti sve rekli vjernici, jesi li se ikada zapitao zašto, u čemu je stvar?greatful_and_dead wrote:Ja nisam ateista. Ovo nisu nikakvi dokazi. U Boga vjeruješ ili ne, vjera je dogma i ne postavlja se puno pitanja. Ko vjeruje, ne trebaju mu ovakvi "dokazi" (iako ovo sve postirano apsolutno ništa ne dokazuje).
I da znaš, ovi "tvoji dokazi" se vrte po internetu godinama, nisi nikakvu toplu vodu otkrio.
Kao što rekoh, pokušavao si to pripisati ekskluzivno islamu a o drugim religijama si se bio ućutao dok ti ja ovo nisam rekao. Iako je veliko pitanje, pod pretpostavkom da je Scole Experiment istinit, šta su i koje su karakteristike tih svjetova.Smrcak15 wrote:nije to samo islam, i krscani vjeruju isto tako, da se to radi samo o demonimaEto, konačno si negirao sam sebe i priznao da scole experiment potvrđuje i druge religije. Iako si ti to isto pokušavao pripisati ekskluzivno islamu.
Po tvom daje odgovore jer se tebi isti dopadaju s obzirom da si, kao slučajno, od rođenja bio musliman.Smrcak15 wrote:zato sto islam daje najbolje odgovore, najlogicnije, ii ima dokaze za svoje tvrdnje da je upravuZašto ne bi trebali spominjati islam ako bi ovo, po tebi, trebao biti dokaz baš za islam od svih religija? Upravo bi ga trebali spominjati ako je to dokaz baš za islam jer se mnogi napatiše da skontaju koja je religija prava. Ako bi ovo bio dokaz baš za islam onda bi ostale religije pale u vodu. No, čak i bez ovoga, priznao si da ovo ne dokazuje islam ništa više nego ostale religije. Ovo sve bi bilo pod pretpostavkom da je Scole experiment zaista the real thing.
Zanimljivo da se sad opet busaš u prsa kako je islam najlogičniji a sam si rekao prije:
Prema tome, kako ti uopšte možeš pričati o tome šta je najlogičnije kad si sam priznao (a i propisno pokazao) da ne znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci???Smrcak15 wrote:neznamLopov-eliminator wrote:Prema tome, opet isto pitanje, znači pitam te uopšte, da li znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci?
Ovo za dokaze sam ti odgovorio već i ja a i vjernici čije sam unose već postavio.
[/quote]Smrcak15 wrote:grupa djece koja su vidjela dzine nacrtala glavu kako izgledaju, isto kao sto se prezentiraju vanzemaljci 11:39 minutaDalje, evo ti još jedno pitanje, otkud znaš da te kao duše što su oni vidjeli zapravo nisu vanzemaljci koji su se prilično dobro maskirali?
Ne vidjeh nigdje ovdje ni riječi o tome da to kategorično nisu vanzemaljci nego džinni. Opet na silu navlačiš kvazidokaze.
Kad bi malo pauzirao s predavanjima selefija poput Safeta Kuduzovića, Elvedina Pezića, Zakira Naika, Ahmeda Deedata, Hamze Tzortzisa i drugih tvojih idola možda bi ti se neke stvari same objasnile.
I za ono drugo ćeš uskoro dobiti odgovor.