Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Lopov-eliminator

#1176 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

Smrcak15 wrote:
I sam si rekao da "grupa ljudi pokusavaju da stupe u kontakt sa mrtvim dusama" a onda si došao ti i rekao kako to nisu mrtve duše nego džinni. Znači, ti kontriraš onome što su oni iznijeli. Čak i ako bismo kojim slučajem uzeli da je Scole Experiment istinit, onda bi ispalo da si ti totalno u krivu jer su u pitanju mrtve duše a ne džinni, ako uzmemo da je ono što ti govoriš istina onda ispada da oni baš i nisu u pravu.
ti gledas Usko na stvari, moras prosiriti svoje vidike, ja to gledam iz vise uglova i zato zakljucujem da su to dzini
Ono kad od svih ljudi ti nekome kažeš da gleda usko na stvari. :-) hajd objasni iz kojih uglova to ti gledaš pa si zaključio da su to baš džinni. Ponudio sam ti i neke druge uglove, npr. o vanzemaljcima ili nečem desetom.

Smrcak15 wrote: imam religijske i nereligijske dokaze za to

religijski dokazi, ukratko

duse nemogu da idu po svijetu kako hoces i gdje hoce jer su u svijetu berzaha, period i prostor izmedju izmedju ovog zemaljskog zivota i iscekivanja Sudnjeg dana. treca stavr iz religije nam je objasnjeno da Dzini pratioci koji svi imamo, mogu da nastave da zive, posto mogu da kopiraju skroz covjeka, glasom i stasom, i znaju tajne covjeka kad ih je nasamo radio jer su bili prisutni, pa tako mogu da informisu o stvarima i zivota umrlog, pa na taj nacin pridobijaju povjerenje ljudi ako stupe u kontakt sa njima.
Gdje ti u ovom svom pasusu vidiš dokaze??? Pa ovo su sve tvrdnje tvoje religije a ne dokazi, to što tebi tvrdnja po automatizmu predstavlja dokaz čim je iz tvoje religije to je tvoj problem pristrasnog zaključivanja.
Smrcak15 wrote:nereligijski dokazi da se radi o dzinnima, u videu se pokaziva kako se dematrijaliziraju stvari, i lebde stvari,
pokaziva se na 1h 18 min o lebdecem kristalu koji se dematerijalizujem upravo ono cime se bave moderni madjionicari koji imaju pomoc dzina u svojim trikovima u dematerijalizaciji stvari , kako bi objekti prosli jedni kroz druge, sami madjionicari priznaju da im demoni pomazu u trikovima

sporedi sa ovim videom koji otkriva kako madjionicari suradjuju sa dzinnima /demonima radi dematerijalizaije stvari, teleportacije, lebdenja itd

evo licno madjionicar, otkriva da mu demon pomaze u trikovima, i kad njegva nema nema i akta magije, znaci bezpomocan je bez njega
Izgleda da vas na predavanjima Safet Kuduzović i Elvedin Pezić nisu upoznali sa pojmom iluzioniste. Čak i kad bi Scole Experiment bio tačan, nemaš nijedan dokaz da su u pitanju baš džinni kakvim ih tvoja knjiga predstavlja, kao što nemaš nijedan dokaz da to ne može biti ništa drugo nego džinni (npr. vanzemaljci).

Između ostalog postavio si klip Mikea Supera sa America's Got Talent showa, vrlo talentiranog iluzioniste. Riječ je o iluzijama koje su tu za zabavu. Da si malo pratio kao što nisi, vidio bi da i članovi žirija ovo posmatraju kao show, čak ga je i jedan član žirija posavjetovao da ostavi zamišljenog demona po strani jer nije više interesantna ta priča. Također, Mike Super je između ostalog izvodio i jedan trik koji je poznat pod raznim nazivima, uključujući Bologna Bottle, Devil's flask, Devil's pitcher itd., za koji je isto tvrdio da mu u njemu Desmond (kako naziva svog imaginarnog prijatelja) pokazuje svoje prisustvo lomljenjem boce tj. sve tako izgleda kao da boca sama od sebe pukne.

Zašto ti baš ovaj trik spominjem? Gospodine kratkih pantalona, nekada jako davno sam se i ja interesovao za te stvari, zanimalo me kako rade, i uspio sam nakon određenog vježbanja, nauke i još nekih stvari sam izvesti taj trik (Devil's flask). Jako je težak za izvesti, zahtijeva mnogo treninga i vještine, meni je to uspjelo nakon ko zna koliko neuspješnih pokušaja ali sam to, kao neko ko nema religiju, uspio uraditi. Nikakav mi demon nije pomagao, znači vježbanja, nauke i još nekih stvari koje uopšte nisu supernatural. Identičan trik. Ako si gledao emisiju kad je izvodio ovaj trik, mogao si vidjeti da ni Mike Super na stageu nije uspio iz prvog pokušaja.

Prema tome, ponovo na silu navlačiš kvazidokaze.

Iluzionizam, koji neki nazivaju i magijom, u smislu ovih trikova koje si sam izložio je jedna vrlo ozbiljna profesija koja zahtijeva mnogo posvećenosti i odricanja, mislim da je uvreda reducirati je na ovakvo nešto što si pokušao ti.
Smrcak15 wrote:
Gdje ti u ovom klipu vidiš jasan dokaz za postojanje džinskog svijeta?
moras da gledas sire, ioznio sam ti gore svoje dokaze, relgijske i nereligijske da su to samo dzinni demoni
Koje dokaze, pa ti docrtavaš datu sliku u skladu sa svojim uvjerenjima i onda kažeš nekome da treba gledati šire. Sve što si radio je gađanje tvrdnjama svoje vjere a nijedan dokaz nisi iznio za to. Ovo za iluzioniste sam već objasnio tako da se ne trebam ponavljati.

Hajde objasni nam svima ovdje šta je to "šire" što si ti vidio?
Smrcak15 wrote:
Čovječe opet poistovjećuješ vjerovanje i znanje. Čak su te i drugi vjernici na temi "Dokazi za vjerovanje da Bog postoji i da je Ku’ran njegova knjiga" upozoravali na faličnost logike koju koristiš da bi na silu nakalemio nešto što bi prodavao kao dokaz.
a sta to? pa sve sto kazem mogu dati dokaz za to
Koje dokaze bolan, sve što ne razumiješ si pripisivao Allahu. Ti se služiš klasičnim wishful thinkingom na nivou tvog idola Hamze Tzortzisa i to smatraš dokazom.

Evo teme: http://forum.klix.ba/dokazi-za-vjerovan ... 40869.html

Čak ti i Towelie, zagriženi vjernik, reče onda:
Towelie wrote:Smrcak, druze, ovo nisu dokazi nego znaci za razumom obdarene. Ajet, pored svog kolokvijalnog znacenja ima i znacenje znaka, pa su Allahovi ajeti takodje i znaci za vernike.

Onima koji nece da veruju dzaba i znaci i dokazi.
Sad, ne bih se složio s ovim dijelom za razumom obdarene i znacima ali poenta je da ti je čovjek koji je vjernik rekao da to nisu dokazi.

Pa ti je isti još rekao:
Towelie wrote:Samo izazivas kontraefekat ovim.
Zatim, šta ti još jedan vjernik asurbanipal kaže:
asurbanipal wrote:
Mohamad Sissoko wrote: @asurbanipal vjerujes li ti da postoji Bog?
Vjerujem. I za to mi ne trebaju "naučni" dokazi iz Kur'ana. Ovo što @Smrčak stavlja su trivijalne i površne stvari. Kur'an je šifra, znak za one koji znakove prepoznaju, voda duboka, a ne Veneova zbirka zadataka ili udžbenik biologije za VI. razred osnovne škole...
Pa @greatful_and_dead:
greatful_and_dead wrote:Ja nisam ateista. Ovo nisu nikakvi dokazi. U Boga vjeruješ ili ne, vjera je dogma i ne postavlja se puno pitanja. Ko vjeruje, ne trebaju mu ovakvi "dokazi" (iako ovo sve postirano apsolutno ništa ne dokazuje).

I da znaš, ovi "tvoji dokazi" se vrte po internetu godinama, nisi nikakvu toplu vodu otkrio.
To su ti sve rekli vjernici, jesi li se ikada zapitao zašto, u čemu je stvar?

Smrcak15 wrote:
Eto, konačno si negirao sam sebe i priznao da scole experiment potvrđuje i druge religije. Iako si ti to isto pokušavao pripisati ekskluzivno islamu.
nije to samo islam, i krscani vjeruju isto tako, da se to radi samo o demonima
Kao što rekoh, pokušavao si to pripisati ekskluzivno islamu a o drugim religijama si se bio ućutao dok ti ja ovo nisam rekao. Iako je veliko pitanje, pod pretpostavkom da je Scole Experiment istinit, šta su i koje su karakteristike tih svjetova.
Smrcak15 wrote:
Zašto ne bi trebali spominjati islam ako bi ovo, po tebi, trebao biti dokaz baš za islam od svih religija? Upravo bi ga trebali spominjati ako je to dokaz baš za islam jer se mnogi napatiše da skontaju koja je religija prava. Ako bi ovo bio dokaz baš za islam onda bi ostale religije pale u vodu. No, čak i bez ovoga, priznao si da ovo ne dokazuje islam ništa više nego ostale religije. Ovo sve bi bilo pod pretpostavkom da je Scole experiment zaista the real thing.
zato sto islam daje najbolje odgovore, najlogicnije, ii ima dokaze za svoje tvrdnje da je upravu
Po tvom daje odgovore jer se tebi isti dopadaju s obzirom da si, kao slučajno, od rođenja bio musliman.

Zanimljivo da se sad opet busaš u prsa kako je islam najlogičniji a sam si rekao prije:
Smrcak15 wrote:
Lopov-eliminator wrote:Prema tome, opet isto pitanje, znači pitam te uopšte, da li znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci?
neznam
Prema tome, kako ti uopšte možeš pričati o tome šta je najlogičnije kad si sam priznao (a i propisno pokazao) da ne znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci???

Ovo za dokaze sam ti odgovorio već i ja a i vjernici čije sam unose već postavio.
Smrcak15 wrote:
Dalje, evo ti još jedno pitanje, otkud znaš da te kao duše što su oni vidjeli zapravo nisu vanzemaljci koji su se prilično dobro maskirali?
grupa djece koja su vidjela dzine nacrtala glavu kako izgledaju, isto kao sto se prezentiraju vanzemaljci 11:39 minuta
[/quote]

Ne vidjeh nigdje ovdje ni riječi o tome da to kategorično nisu vanzemaljci nego džinni. Opet na silu navlačiš kvazidokaze.

Kad bi malo pauzirao s predavanjima selefija poput Safeta Kuduzovića, Elvedina Pezića, Zakira Naika, Ahmeda Deedata, Hamze Tzortzisa i drugih tvojih idola možda bi ti se neke stvari same objasnile.

I za ono drugo ćeš uskoro dobiti odgovor.
Smrcak15

#1177 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:
Izgleda da vas na predavanjima Safet Kuduzović i Elvedin Pezić nisu upoznali sa pojmom iluzioniste. Čak i kad bi Scole Experiment bio tačan, nemaš nijedan dokaz da su u pitanju baš džinni kakvim ih tvoja knjiga predstavlja, kao što nemaš nijedan dokaz da to ne može biti ništa drugo nego džinni (npr. vanzemaljci).

Između ostalog postavio si klip Mikea Supera sa America's Got Talent showa, vrlo talentiranog iluzioniste. Riječ je o iluzijama koje su tu za zabavu. Da si malo pratio kao što nisi, vidio bi da i članovi žirija ovo posmatraju kao show, čak ga je i jedan član žirija posavjetovao da ostavi zamišljenog demona po strani jer nije više interesantna ta priča. Također, Mike Super je između ostalog izvodio i jedan trik koji je poznat pod raznim nazivima, uključujući Bologna Bottle, Devil's flask, Devil's pitcher itd., za koji je isto tvrdio da mu u njemu Desmond (kako naziva svog imaginarnog prijatelja) pokazuje svoje prisustvo lomljenjem boce tj. sve tako izgleda kao da boca sama od sebe pukne.

Zašto ti baš ovaj trik spominjem? Gospodine kratkih pantalona, nekada jako davno sam se i ja interesovao za te stvari, zanimalo me kako rade, i uspio sam nakon određenog vježbanja, nauke i još nekih stvari sam izvesti taj trik (Devil's flask). Jako je težak za izvesti, zahtijeva mnogo treninga i vještine, meni je to uspjelo nakon ko zna koliko neuspješnih pokušaja ali sam to, kao neko ko nema religiju, uspio uraditi. Nikakav mi demon nije pomagao, znači vježbanja, nauke i još nekih stvari koje uopšte nisu supernatural. Identičan trik. Ako si gledao emisiju kad je izvodio ovaj trik, mogao si vidjeti da ni Mike Super na stageu nije uspio iz prvog pokušaja.

Prema tome, ponovo na silu navlačiš kvazidokaze.

Iluzionizam, koji neki nazivaju i magijom, u smislu ovih trikova koje si sam izložio je jedna vrlo ozbiljna profesija koja zahtijeva mnogo posvećenosti i odricanja, mislim da je uvreda reducirati je na ovakvo nešto što si pokušao ti.

kakva je to iluzija da covjeka kosarkasa preko 120 kila levitiras preko kuce

kakva je to iluzija gdje srcad na kartama se pokrecu kao da je crtani film a ne obicna karta

dematerijalizaicija materije ispred tvoji oci
jasko_ba

#1178 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

Smrcak gledao ovo, pa se napalio :-) :lol:
Image
Lavabo

#1179 Re: Svijet bez religija

Post by Lavabo »

@Smrcak, Da, ovo su veoma dobre iluzije. :evil:
Smrcak15

#1180 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:@smrcak

nakon sto sam te izblamirao sa onim uporedjenjem pijavice i embrija gdje je jasno da nije uopste potrebno biti sveznajuci da bi uocio slicnost, tebe nije stid da i dalje forsiras te gluposti.

Ti mozes spamati temu koliko hoces, ali to ne mijenja cinjenicu da te pseudonaucne nebuloze ne predstavljaju dokaze u naucnom smislu nego je i vise nego jasno da se radi o pustoj zelji.

Nadam se da ces nekada uspjeti shvatiti sta predstavlja naucni metod. Onda ce ti biti jasnije sta sam mislio pod izjavom da bi se u naucnim krugovima vec odavno proculo, kada bi postojala i najmanja sumnja da kuran nije mogao biti napisan od strane ljudi.

Progooglaj malo sta znaci "argument autoriteta" jer vidim da se cesto pozivas na neke profesore i doktore bez obzira jesu li njihovi radovi koje citiras naucno provjereni. To sto je Baucaille ili bilo ko drugi rekao, u naucnom smislu ne igra nikakvu ulogu, dok se ono izreceno ne podvrgen naucnoj metodi.

A by the way, Maurice Baucaille nikada nije presao na islam. To je mit iz kuhinje Haruna Yahye. Sahranjen je na katolickom groblju u svom rodnom gradu. Bio je licni doktor saudijskog klralja i napisao je knjige popularne literature na osnovu kojih je na racun budala zaradio solidnu lovu. Ne radi se o naucnim radovima nego vise o predstavljanju svojih teza inspirisanih arapskim petrodolarima. Naravno, nema potrebe napominjati da nikada nije napisao naucni rad na tu temu, jer bi bio ismijan od strane svojih kolega.

I jos nesto. Nije mi nikako jasno kako se toliko ibretis navodnom brojcanom ponavljanju rijeci u kuranu.
Necu uopce da ulazim u metodiku brojanja (mada mi je i tu jasno da se radi sa manioulacijama tipa koristenja rijeci bez artikla, sa artiklom, singular, plural, koristenje rijeci koje imaju odredjenu rijec u svom korijenu te raznoraznom kombinacijama ovih kategorija), opet mi nije jasno zasto smatras da je nemoguca misija napisati knjigu kaoja sadrzi odredjeni broj rijeci kojeg se definisao priej pisanja knjige. Trebas samo imati dovoljno vremena i pazljivo brojati rijeci, da bi na kraju dodao ili oduzeo odredjeni broj recenica, koje sadrze odredjenu rijec.

Za mene nebi bio nikakav problem da napisem knjigu u kojjoj cu rijec Smrcak spomenuti 100 puta isto kao i rijec Optimus.
Mogu i bez problema rijec "mjesec" ubaciti tacno 12 puta. :D
nakon sto sam te izblamirao sa onim uporedjenjem pijavice i embrija gdje je jasno da nije uopste potrebno biti sveznajuci da bi uocio slicnost, tebe nije stid da i dalje forsiras te gluposti.
nista me nisi izblamirao, prije ce biti da si sebe izblamirao sa oni embrio nakon 6 sedmice sto ne lici ni jedne sekunde na pijavicu naspram mikrskpske slike iz 4 sedmice gdje jasno se vidi da lici na pijavicu.

I jos nesto. Nije mi nikako jasno kako se toliko ibretis navodnom brojcanom ponavljanju rijeci u kuranu.
Necu uopce da ulazim u metodiku brojanja (mada mi je i tu jasno da se radi sa manioulacijama tipa koristenja rijeci bez artikla, sa artiklom, singular, plural, koristenje rijeci koje imaju odredjenu rijec u svom korijenu te raznoraznom kombinacijama ovih kategorija), opet mi nije jasno zasto smatras da je nemoguca misija napisati knjigu kaoja sadrzi odredjeni broj rijeci kojeg se definisao priej pisanja knjige. Trebas samo imati dovoljno vremena i pazljivo brojati rijeci, da bi na kraju dodao ili oduzeo odredjeni broj recenica, koje sadrze odredjenu rijec.

Za mene nebi bio nikakav problem da napisem knjigu u kojjoj cu rijec Smrcak spomenuti 100 puta isto kao i rijec Optimus.
Mogu i bez problema rijec "mjesec" ubaciti tacno 12 puta.
posto muhammed nije pisao Kuran nego samo recitatirao a nejgovi pisari zapisivali to, pa tako nastao Kur'an

posto ti tvrdis da mu to nije objava nego vjerovatno od njega, znaci ,hajde ti sad nama recituj knjigu koja ce biti programirana, a nesmijes dodirnuti olovke, papira, kompijutera , digitrona ili pretrazivaca teksta.apsolutno nista.

recituj svojim pisarima pa cemo da vidimo jesi li ustanju barem jednu rijec da povezes da drugog, kao naprimjer andjeli-djavoli, ili ovaj svijet- onaj svijet

da vodis evidenciju u mislima koliko su puta sta rekao, jesi li u stanju to, siguran sam da nisi, a u Kuranu imamo na hiljade primjera programiranja i to je nemoguce da samo iz glave tek tako programiras.

lahko je sad napisati knjigu gdje rijeci prate jedno drugu, kad imas pretraizvac u MS wordu, ali hajde ovako na suhu bez pomagala ikakvih, samo iz glave. jeli ti sad jasno sto se ibretim?
Last edited by Smrcak15 on 26/02/2016 15:26, edited 1 time in total.
Towelie

#1181 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

Čak ti i Towelie, zagriženi vjernik, reče onda:
Otkud ovo, mozda sam vanilla musliman? :-D
Optimus Prime

#1182 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
posto muhammed nije pisao Kuran nego samo recitatirao a nejgovi pisari zapisivali to, pa tako nastao Kur'an

posto ti tvrdis da mu to nije objava nego vjerovatno od njega, znaci ,hajde ti sad nama recituj knjigu koja ce biti programirana, a nesmijes dodirnuti olovke, papira, kompijutera , digitrona ili pretrazivaca teksta.apsolutno nista.

recituj svojim pisarima pa cemo da vidimo jesi li ustanju barem jednu rijec da povezes da drugog, kao naprimjer andjeli-djavoli, ili ovaj svijet- onaj svijet

da vodis evidenciju u mislima koliko su puta sta rekao, jesi li u stanju to, siguran sam da nisi, a u Kuranu imamo na hiljade primjera programiranja i to je nemoguce da samo iz glave tek tako programiras.

lahko je sad napisati knjigu gdje rijeci prate jedno drugu, kad imas pretraizvac u MS wordu, ali hajde ovako na suhu bez pomagala ikakvih, samo iz glave. jeli ti sad jasno sto se ibretim?
Smrcak, znas li ti koliko je 20 godina?

Ne radi se o kvantnoj mehanici koja je trebala da bude otkrivena.
Trebas samo brojati i na osnovu toga dodavati i oduzimati recenice.
Znas ono, zafali ti rijec dzehenem, pa dodas jos jedan ajet u kojem prijetis da ce te Allah poslati tamo.
U biti, pickin dim kada imas dovoljno vremena i resursa.

Nije mi nikako jasno, kako mozes pretpostaviti da je za ovako nesto potrebna nadljudska inteligencija. :D
Smrcak15

#1183 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote: Ono kad od svih ljudi ti nekome kažeš da gleda usko na stvari. :-) hajd objasni iz kojih uglova to ti gledaš pa si zaključio da su to baš džinni. Ponudio sam ti i neke druge uglove, npr. o vanzemaljcima ili nečem desetom.
posto mi nevjerujes, to sto sam ti ponudio je samo vidljivo nije opipljiv dokaz da licno osjetis,

posto sam vec odavno prosao to sa exorcizmom, i znam drugima raditi a i ja sam probao na meni exorcizam

sad mozemo jedan experiment da uradimo, neboj se nista

ako hoces da osjetis Dzinna svojim tijelom, fizicki (samo pod uslovom da se dzin nalazi u tijelu)

uradi ovako, sjedi ili stoj pored kompijutera, zazmiri, opusti se totalno i slusaj 30 minuta

Sura Bekare

da kazem sta mozes da osjecas u koliko se dzin nalazi u tijelu

da kapci se pocnu brzo tresti, pritisci u dijelovima tijela, mucnina, vrtoglavica, vrucina u dijelovima tijela, strujanja pod kozom, da dijelovi tijela pocnu se tresti, pritisak u glavi, da te nesto vuce naprijed ili nazad kao magnet, da ti suze pocnu na oci bez ikakvog razloga itd

pa bujrum

a evo i video experimentalni koji je radjen u engleskoj za vrijeme Haloween (Noc vjestica)

islamski exorcizam nad tinejdzerom nemuslimanom
jasko_ba

#1184 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

Smrcak15 wrote:da kazem sta mozes da osjecas u koliko se dzin nalazi u tijelu
da kapci se pocnu brzo tresti, pritisci u dijelovima tijela, mucnina, vrtoglavica, vrucina u dijelovima tijela, strujanja pod kozom, da dijelovi tijela pocnu se tresti, pritisak u glavi, da te nesto vuce naprijed ili nazad kao magnet, da ti suze pocnu na oci bez ikakvog razloga itd
:lol: Onda je i ovo znak da dzin jebe ljudi kad mu se cefne :-) Bogte mio, 2016-ta i ljudi jos uvijek vjeruju u ovo :roll:
Paraliza sna ili paraliza spavanja je trenutačna nemogućnost osobe da pomiče udove, trup i glavu iako je posve svjesna. Najčešći efekti uključuju vizualne halucinacije, kao što su sjene i svjetlosti ili ljudski ili životinjski oblici u sobi, te slušne halucinacije, kad osoba čuje glasove ili korake. Osobe također često osjećaju pritisak na prsima i imaju poteškoća sa disanjem. Također spominju neobične kinestetičke osjete, kao što je osjećaj da ih netko vuče iz kreveta, vibriranje, letenje ili padanje. Ovakve epizode ponekad mogu dovesti do osjećaja da ste izvan vašeg tijela. Paraliza sna može biti zastrašujuća, no nikad nije opasna i srećom, epizode obično potraju svega nekoliko sekundi.
Smrcak15

#1185 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

Smrcak, znas li ti koliko je 20 godina?

Ne radi se o kvantnoj mehanici koja je trebala da bude otkrivena.
Trebas samo brojati i na osnovu toga dodavati i oduzimati recenice.

Znas ono, zafali ti rijec dzehenem, pa dodas jos jedan ajet u kojem prijetis da ce te Allah poslati tamo.
U biti, pickin dim kada imas dovoljno vremena i resursa.

Nije mi nikako jasno, kako mozes pretpostaviti da je za ovako nesto potrebna nadljudska inteligencija. :D
to su na hiljade rijeci koje moraj usuradjivati jedno sa drugim, razumijes li koliko je obimno

ja tebe pitam, dali si u stanju da nam recitiras knjigu bez ikakvih pomagala, ali mora biti brojcano programirana

da te pitam ovo sad, posto je to najjednostavniji dio programiranja Kurana, ima tu daleko tezi

evo recimo, u Kuranu sam pronasao i vidio i testirao svojim rukama , da je recimo let na mjesec progrmiran tacno

godina, mjesec, dan, tacno minuta i sekunda kad ce da polete sa mjeseca

ili recimo tacan datum napada 11 septembar, tacan dan i mjesec, koliko ce spratova imati jedan i drugi toranj, i gdje ce se nalaziti objekti.

evo nesto drugo jednostavnije

1. Sura Zeljezo je u centru Kurana = tvrda Zeljezna jezgra u zemlji je u centru zemlje

2. Od pocetka Kurana pa sve do jedinog ajeta u Suri Zeljezo gdje se spominje Zeljezo ima 5100 ajeta = od povrsine zemlje pa do zeljezne jezgre u centru zemlje ima 5100 km po NASA i enciklopedia britanica stranicama

3. Od pocetka sure Zeljezo pa sve do ajeta gdje se spominje zeljezo u Suri Zeljezo ima 450 rijeci, specificni toplinski kapacitet zeljeza je 450 j/kg

jesi li u stanju da programiras knjigu sa naucnim cinjenicama koje ce se otkriti tek nakon hiljadu godina?

mogao bi ti ovako koliko hoces primjera navesti , cak jedno slovo u Kuranu predstavlja cudo

naprimjer sura Pero, pocinje sa slovo 1.N.Tako mi pera i onog sto pisu

Slovo N ima brojcanu virjednost 50 u abdzad sistemu, u toj Suri je slovo N koristeno samo u 50 ajeta od 52 ajeta.

znaci slovo N je koristeno u onliko ajeta koliku ima brojcanu vrijednost, brojcana vrijednost 50 = 50 ajeta

hajde mi ti recituj jednu suru i vodi evidenciju u mislima koliko se gdje koje slovo spominje, pa covjce silovao bi sam sebi mozak kad bi pokusao tako nesto jer je nezamislivo da se vode evidencije u mislima gdje se koje slovo spominje puta.
Smrcak15

#1186 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

jasko_ba wrote:
:lol: Onda je i ovo znak da dzin jebe ljudi kad mu se cefne :-) Bogte mio, 2016-ta i ljudi jos uvijek vjeruju u ovo :roll:
Paraliza sna ili paraliza spavanja je trenutačna nemogućnost osobe da pomiče udove, trup i glavu iako je posve svjesna. Najčešći efekti uključuju vizualne halucinacije, kao što su sjene i svjetlosti ili ljudski ili životinjski oblici u sobi, te slušne halucinacije, kad osoba čuje glasove ili korake. Osobe također često osjećaju pritisak na prsima i imaju poteškoća sa disanjem. Također spominju neobične kinestetičke osjete, kao što je osjećaj da ih netko vuče iz kreveta, vibriranje, letenje ili padanje. Ovakve epizode ponekad mogu dovesti do osjećaja da ste izvan vašeg tijela. Paraliza sna može biti zastrašujuća, no nikad nije opasna i srećom, epizode obično potraju svega nekoliko sekundi.
to je zato sto dzin to prouzrokuje osobi

http://lijecenjekuranikerimom.com/uvod/

Upotpunjeno je učenje Kur'ana, Allahu hvala, nad mnogim bolesnicima oboljelim od raznih bolesti, posebno od onih koje nazivaju neizlječivim i za koje postoji velika vjerovatnoća da ih je prouzrokovao šejtan. Neke od tih bolesti su: rak, posljedice infrakta, hronična astma, paraliza, neplodnost, dijabetes… i sve su sa Allahovom milošću izliječene.

primjer paralize. Džin pritisne dio bolesnikovog tijela tako da on više nije u stanju da ga pomjera. Uz ovo dolaze i česte popratne pojave kao velika duševna potištenost, tjeskoba i uzastopna glavobolja. Ako bi se počelo sa učenjem Kur'ana ovakvom bolesniku on bi u svom paralizovanom dijelu tijela osjetio kako mu prolaze žmarci. U slučaju da ne osjeti nikakvo trnjenje, to bi značilo da je džin napustio njegov organizam, ali predhodno mu oštetivši nervna vlakna, zbog čega mu je tijelo i postalo takvo (paralisano). Ovako teška i zakomplikovana stanja zahtijevaju mnogo strpljenja i uzastopnog učenja Kur'ana sa iskrenim nijjetom za ozdravljenje.
Tegobe i poremećaji probavnog, nervnog i koštanog sistema uklanjaju se tako što će onaj koji bude učio rukju, staviti svoj desni dlan na bolno mjesto te izgovoriti: “Eu'zu bikudretillahi ve ‘izzetihi min šerri ma edžidu ve uhaziru.” (Zaštitu tražim od Allaha i Njegove svemoći protiv zla koga nalazim i kog se plašim.) {Sahih Muslim 14/189} Allahovom dozvolom, nakon ovoga, bol će nestati.

Bogte mio, 2016-ta i ljudi jos uvijek vjeruju u ovo :roll
to vise nije vjerovanje covjece, jeli shvacas, nije vjerovanje nego znanje, koje se experimentalno dokazalo, znas kad si licno u experimentu i mozes licno da osjetis, nije to onda vise vjerovanje to je onda znanje.
mousstapha

#1187 Re: Svijet bez religija

Post by mousstapha »

Napisi naucni rad i objavi ga. Proslavi se smrčak.
Smrcak15

#1188 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

mousstapha wrote:Napisi naucni rad i objavi ga. Proslavi se smrčak.
ne interesuje me slava niti pare

ja kad bi pisao knjigu najradije bi da ne stoji moje ime na njoj i dijelio bi je dzabe narodu.
jasko_ba

#1189 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

Smrcak15 wrote:
jasko_ba wrote:
to je zato sto dzin to prouzrokuje osobi
http://lijecenjekuranikerimom.com/uvod/
Bogte mio, 2016-ta i ljudi jos uvijek vjeruju u ovo :roll
to vise nije vjerovanje covjece, jeli shvacas, nije vjerovanje nego znanje, koje se experimentalno dokazalo, znas kad si licno u experimentu i mozes licno da osjetis, nije to onda vise vjerovanje to je onda znanje.
Image
MyTao

#1190 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

Smrcak15 wrote:

ja kad bi pisao knjigu najradije bi da ne stoji moje ime na njoj i dijelio bi je dzabe narodu.
Kada bi naucnom metodom dokazao ove tvoje tvrdnje, vjerovatno bi dobio nobelovu nagradu, koja je dobro placena... Napisi, objavi I uzmi lovu... ako si vec tako dobar, onda podjeli te pare siromasnim, posto te ne zanimaju :)

Eh jedini problem je sto ti nemas pojma sta je to naucna metoda, zasto i kako se upotrebljuje... To te koci, ali ja ti dajem podrsku :lol:

jedan tip... NE, kao dokaz za tvoje tvrdnje ne mozes priloziti video klip sa talent show-a. :lol: :lol: :lol:
Optimus Prime

#1191 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
to su na hiljade rijeci koje moraj usuradjivati jedno sa drugim, razumijes li koliko je obimno
Ako imas dovoljno vremena i resursa, pickin dim.
Ono sto je odlucujuce je da ti ne treba nikakva nadprirodna inteligencija za takvo nesto.
Smrcak15 wrote: ja tebe pitam, dali si u stanju da nam recitiras knjigu bez ikakvih pomagala, ali mora biti brojcano programirana
Naravno, ukoliko u pozadini knjigu pisu neki ljudi iz sjene koji vode evidenciju o broju napisanih rijeci.
Smrcak15 wrote: da te pitam ovo sad, posto je to najjednostavniji dio programiranja Kurana, ima tu daleko tezi

evo recimo, u Kuranu sam pronasao i vidio i testirao svojim rukama , da je recimo let na mjesec progrmiran tacno

ili recimo tacan datum napada 11 septembar, tacan dan i mjesec, koliko ce spratova imati jedan i drugi toranj, i gdje ce se nalaziti objekti.
Haj priznaj da su ovo gluposti.
Mozes li nam predstaviti taj proracun?
Smrcak15 wrote: evo nesto drugo jednostavnije

1. Sura Zeljezo je u centru Kurana = tvrda Zeljezna jezgra u zemlji je u centru zemlje
I sta je ovdje cudnovato? Zeljezo nije u centru sunca, nit je u centru galaksije, nit je u centru covjeka.
Sura ima 114 a to je paran broj, dakle centar ne postoji. Po tvojoj logici bi se i sura 56 trebala zvati "zeljezo" da vi pocetna pretspostavka bila ispravna. Dakle ili se radi o slucajnosti ili Allah nije bas dobar matematicar.
Smrcak15 wrote: 2. Od pocetka Kurana pa sve do jedinog ajeta u Suri Zeljezo gdje se spominje Zeljezo ima 5100 ajeta = od povrsine zemlje pa do zeljezne jezgre u centru zemlje ima 5100 km po NASA i enciklopedia britanica stranicama
Koliko milja ima od povrsine zemlje do zeljezne jezgre ili metara, milimetara, incha? Nadam se da ti je jasno da se metar koristi tek od kraja 18. stoljeca i to ne u svim djelovima svijeta. Radi se o mjernoj jedinici koja je proizvoljno odredjena

Usput, sad sam provjerio, i ovi moji izvori tvrde da se radi o nekih 5150 km.
Smrcak15 wrote: 3. Od pocetka sure Zeljezo pa sve do ajeta gdje se spominje zeljezo u Suri Zeljezo ima 450 rijeci, specificni toplinski kapacitet zeljeza je 450 j/kg
znaci 450000j/g . Nadam se da ti je jasno da su mjerne jedinice odredili ljudi sasvim proizvoljno.
Ali neovisno o tome, postoje li neke druge osobine zeljeza koje se mogu kvantificirati i sto je "specificni toplinski kapacitet" vazniji od ostalih?
Smrcak15 wrote: jesi li u stanju da programiras knjigu sa naucnim cinjenicama koje ce se otkriti tek nakon hiljadu godina?
Ne postoje cinjenice koje ce se otkriti tek nakon hiljudu godina.
Napisao sam ti da za tako nesto trebas opsiran, precizan i nedvosmislen opis tih prirodnih pojava u kuranu. A ukoliko nemas takav precizan opis, onda moras eliminirati sva trivijalna objasnjenja. A za svako tvoje "naucno cudo" postoji trivijalno objasnjenje.
Smrcak15 wrote: mogao bi ti ovako koliko hoces primjera navesti , cak jedno slovo u Kuranu predstavlja cudo

Slovo N ima brojcanu virjednost 50 u abdzad sistemu, u toj Suri je slovo N koristeno samo u 50 ajeta od 52 ajeta.
znaci slovo N je koristeno u onliko ajeta koliku ima brojcanu vrijednost, brojcana vrijednost 50 = 50 ajeta
Ako su to htjeli nastimati, to opet nije nikakav problem za koji ti treba nadprirodna inteligencija. Potrudis se da u 50 ajeta napises barem jednu rijec sa slovom N, a u ostalim ajetima se potrudis da izbjegnes N. Pickin dim.

Smrcak15 wrote: hajde mi ti recituj jednu suru i vodi evidenciju u mislima koliko se gdje koje slovo spominje, pa covjce silovao bi sam sebi mozak kad bi pokusao tako nesto jer je nezamislivo da se vode evidencije u mislima gdje se koje slovo spominje puta.
Nikakav problem ako to prije recitiranja napisem ja ili neko drugi iza sjene. Naravno ima tu posla oke evidencije broja rijeci ali u biti pickin dim ako imam dovoljno vremena.
Last edited by Optimus Prime on 26/02/2016 16:56, edited 1 time in total.
mousstapha

#1192 Re: Svijet bez religija

Post by mousstapha »

Smrcak15 wrote:

Ako ce tvoje priznanje u nauci ubijediti mnoge da prime islam, onda pare nisu bitne. Mozes ih donirati negdje. Budi daija. :D
ABH017

#1193 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:
Ono sto je odlucujuce je da ti ne treba nikakva nadprirodna inteligencija za takvo nesto.
Mene samo kopka, kad neko već tako misli, kako to da niko, ali niko, za ovih 14 stotina godina, nije uspio da odgovori na izazov tog beduina. Pa da ga uništi jednom za uvijek.
Tolike "pametne" glave... U stvari pickin dim u glavi.
Optimus Prime

#1194 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

ABH017 wrote:
Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:
Mene samo kopka, kad neko već tako misli, kako to da niko, ali niko, za ovih 14 stotina godina, nije uspio da odgovori na izazov tog beduina. Pa da ga uništi jednom za uvijek.
Tolike "pametne" glave... U stvari pickin dim u glavi.
Ovaj komentar je samo odgovor na Smrckovu nebulozu da ljudi nisu sposobni napisati knjigu koja ce sadrziti precizan broj nekih rijeci. Nista vise.
Koji izazov spominjes?
shbc

#1195 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Znaci lik hladno vjeruje da iluzionisti fakat levitiraju ljude... I onda diskutuje o nauci :lol:

Jebem ti sunce, sretao sam djecu od pet godina koja vjeruju u manje gluposti od ovoga.

Doduse, liku idol Zakir Naik... Ne znam sta sam ocekivao.
Smrcak15

#1196 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:
Smrcak15 wrote: ja tebe pitam, dali si u stanju da nam recitiras knjigu bez ikakvih pomagala, ali mora biti brojcano programirana
Naravno, ukoliko u pozadini knjigu pisu neki ljudi iz sjene koji vode evidenciju o broju napisanih rijeci.
Smrcak15 wrote: da te pitam ovo sad, posto je to najjednostavniji dio programiranja Kurana, ima tu daleko tezi

Smrcak15 wrote: evo nesto drugo jednostavnije

I sta je ovdje cudnovato? Zeljezo nije u centru sunca, nit je u centru galaksije, nit je u centru covjeka.
Sura ima 114 a to je paran broj, dakle centar ne postoji. Po tvojoj logici bi se i sura 56 trebala zvati "zeljezo" da vi pocetna pretspostavka bila ispravna. Dakle ili se radi o slucajnosti ili Allah nije bas dobar matematicar.
Smrcak15 wrote: 2. Od pocetka Kurana pa sve do jedinog ajeta u Suri Zeljezo gdje se spominje Zeljezo ima 5100 ajeta = od povrsine zemlje pa do zeljezne jezgre u centru zemlje ima 5100 km po NASA i enciklopedia britanica stranicama
Koliko milja ima od povrsine zemlje do zeljezne jezgre ili metara, milimetara, incha? Nadam se da ti je jasno da se metar koristi tek od kraja 18. stoljeca i to ne u svim djelovima svijeta. Radi se o mjernoj jedinici koja je proizvoljno odredjena

Smrcak15 wrote: 3. Od pocetka sure Zeljezo pa sve do ajeta gdje se spominje zeljezo u Suri Zeljezo ima 450 rijeci, specificni toplinski kapacitet zeljeza je 450 j/kg
znaci 450000j/g . Nadam se da ti je jasno da su mjerne jedinice odredili ljudi sasvim proizvoljno.
Ali neovisno o tome, postoje li neke druge osobine zeljeza koje se mogu kvantificirati i sto je "specificni toplinski kapacitet" vazniji od ostalih?
Smrcak15 wrote: jesi li u stanju da programiras knjigu sa naucnim cinjenicama koje ce se otkriti tek nakon hiljadu godina?
Napisao sam ti da za tako nesto trebas opsiran, precizan i nedvosmislen opis tih prirodnih pojava u kuranu. A ukoliko nemas takav precizan opis, onda moras eliminirati sva trivijalna objasnjenja. A za svako tvoje "naucno cudo" postoji trivijalno objasnjenje.
Smrcak15 wrote: mogao bi ti ovako koliko hoces primjera navesti , cak jedno slovo u Kuranu predstavlja cudo

Ako su to htjeli nastimati, to opet nije nikakav problem za koji ti treba nadprirodna inteligencija. Potrudis se da u 50 ajeta napises barem jednu rijec sa slovom N, a u ostalim ajetima se potrudis da izbjegnes N. Pickin dim.

Smrcak15 wrote: hajde mi ti recituj jednu suru i vodi evidenciju u mislima koliko se gdje koje slovo spominje, pa covjce silovao bi sam sebi mozak kad bi pokusao tako nesto jer je nezamislivo da se vode evidencije u mislima gdje se koje slovo spominje puta.
Nikakav problem ako to prije recitiranja napisem ja ili neko drugi iza sjene. Naravno ima tu posla oke evidencije broja rijeci ali u biti pickin dim ako imam dovoljno vremena.
stvarno neznam dali treba da pocnem uzimati bojice i olovke pa da ti pocnem crtati kako bi ti objasnio neke stvari

prvo niti su imali vremena niti resursa

u kakvim okolnostima su zivjeli od samog pocetka objave, ti nebi mogao izdrzati ni godinu dana

konstantni fizicki napadi i ubistva od strane njihovih neprijatelja mnogobozaca, pa poslije licemjera i zidova, torture, progoni, ubistva, mucenja , glad, ekonomska izolacija da su morali lisce jesti itd itd

i pricas mi o nekakvom vremenu da su imali, pa eto ti hajde imaj vremena u ratu cijelo vrijeme ratujes sa nekim da se odbranis od svih napada a ovako kad si slobodan u podrumu smisljaj numericke klackalice tvoje nove knjige.

kakve resursi, ljudi nisu imali ni papira, ni kompijutera, ni digitrona, samo nekolicina ih znalo citati i pisati, sam muhammed niti je znao citati ni pisati, o kakvim resursima ti pricas ovdje???

drugim rijeci hoces da kazes da su njegovi pisari sastavili Kur'an

kako ce oni sastaviti kad prvo dolazi preko usta Muhammeda a ne obratno, znaci muhammed recitira i nema editiranja teksta, kad se jednom recitira nema , uh, zafrkao sam se de te ovako napisite, nema toga. znaci nema editovanja teksta, cim se jedno izrecitira tako mora biti, nema brisanja teksta pa drukcije da se napise.

tako da ti nagadjanja padaju u vodu jer ocito volis da nagadjas a historijski zapisi kako se sve odvijalo ide protiv tvojih nagadjanja.
eto ja nemam drugog posla nego vama pisati gluposti :-)

evo ti proracun
Image

Image

nije 56 nego je 57 sura Kurana

kako moze biti 56 sredina od 114 pobodgu si brate, zar nije to sredina od 112 ??

ovo je cisto naprdivanje i zaprdivanje

a sto nije u gramima, a sto nije u miljama, a sto nije u decimalima, a sto nije milimetrima

klasicno naprdivanje kad se nemoze oboriti dokaz.

AKo se odlucim da programiram jedan tekst u kilometrima, ko si ti da mi kazes sto nisi programirao u metrima? po kojim osnovama trazis da programiram u metrima???
ako lazu NASA , enciklopedia britanica i ostale stranice onda lazem i ja.

Image

kako nepostoje,

Kuran kaze ima valovi u dubinama mora gdje se prst pred okom nevidim od mraka, onda napisu naucne novine kako su naucnici pronasli valove u okeanu ispod 3 milje metara, valovi veliki kao zgrade.
kazem ti , treba poceti crtati da bi me razumio, ja jedno ti drugo

kazem ti, lahko je sad to uraditi kad imas pretrazivas sjedes za MS word i pises, i lahko mozes da pratis gdje si slovo N spomenuo

Ali hajde, recitiraj tekst, rasporedi mu stihove, bez ikakve editacije, da preuredjujes tekst, kad jednom recitiras nema povratka, pisari moraju tako zapisati kao sto si prvi put recitirao.

jesi li u tom stanju da mozes pratiti kad si koje slovo spomenuo, a to sve samo u glavi, bez ikakvih pomagala u tome lezi cudo, a ne da zasjedes za komp pises i pretrazujes, moze i mara gatara tako sastaviti tekst , nista specijalno.

vidim da ti previse dimi ispred ociju pa zato i nevidis sta ti pisem :D
Smrcak15

#1197 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

mousstapha wrote:
Smrcak15 wrote:

Ako ce tvoje priznanje u nauci ubijediti mnoge da prime islam, onda pare nisu bitne. Mozes ih donirati negdje. Budi daija. :D
ja bi volio da mogu sjesti sa nekim ucenjakom da mogu mogu prezentirati sve ovo da vidim sta ce da kaze, a kad mi se ukaze prilika to cu i uraditi.

a nisam zainteresovan za promociju, pare bi mogle jedino da idu siromasima i za dawu, ja necu da uzmem od toga ni marku. takva me para neinteresuje.
Smrcak15

#1198 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Ovaj komentar je samo odgovor na Smrckovu nebulozu da ljudi nisu sposobni napisati knjigu koja ce sadrziti precizan broj nekih rijeci. Nista vise.
Koji izazov spominjes?
kad mi ti uspijes samo iz svoje glave izrecitirati programiran tekst onda mi se javi :thumbup:
Smrcak15

#1199 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Znaci lik hladno vjeruje da iluzionisti fakat levitiraju ljude... I onda diskutuje o nauci :lol:

Jebem ti sunce, sretao sam djecu od pet godina koja vjeruju u manje gluposti od ovoga.

Doduse, liku idol Zakir Naik... Ne znam sta sam ocekivao.
imas sitnu raju (to jeste madjionicare koji svojom vjestinom) odrade madjionicarski trik, a drugi mal oveca klasa, takvi moraju pod kontrakt sa dzinima, dajes mi dajem ti, protusluga da dodje do saradnje, kad se suradnja uspostavi onda dzini rade trikove za njih.

kazes levitiranje ko smijesno, jel

da vidimo kako Demonski madjionicar na sred sale levitira pred ateistima koji nemaju odgovora kako to uspijeva, i ostaju u cudu, hvataju se za glavu, jedan kaze moram ponovo prostudirati dawkinsove knjige :lol:

evo dokumentarac gdje se istrazuje supernaturalno, budisticki monah koji levitira covjek ostaje u cudu
shbc

#1200 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

:lol: :lol: :lol:

Oj jebem ti... Tacno treba pocet izdavati dozvole za razmnozavanje.

21. stoljece a on jos uvijek vjeruje u bozanstva, demone, andjele... Sta je slijedece? Hoces li izvuci koji video koji dokazuje postojanje jednoroga? Djeda Mraza? Nessie? :lol:
Last edited by shbc on 26/02/2016 22:18, edited 1 time in total.
Locked