Paul F. wrote:Ma kako š mu to halalit ? Onako se pred tekmu ulešit, to samo Safet može.
to samo ako je gusti sok ukiso
potpis za Sarajevo sa musafom, a Sajo nije popio pive ni kad se ženio
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Paul F. wrote:Ma kako š mu to halalit ? Onako se pred tekmu ulešit, to samo Safet može.
Gledao sam utakmicu protiv Poljske. Da trce - trce, al su naprijed pravo tanki. Gol su dali iz penala, Poljaci su ih ubili igrom. Ako uspijemo nametnuti svoj ritam, kao sto su Poljaci uspjeli, onda im nema spasa.shake69 wrote:Ne bi smjeli u Zenici primiti gol a svaka pobjeda nas skoro sigurno gura na EP, po meni, ali je problem mozemo li odigrati dvije tvrde utakmice s malo prilika za Irce kad su oni ko osice, pogledajte protiv Poljske kako su agresivni i brzi. Kamo srece da je Meho i Zahirovica zovnuo jer ima 20 nastupa za reprezentaciju pa mu dao sansu na DM protiv Kipra, sada bismo znali ima li od njega koristi za baraz, ovako ce se sigurno okrenuti kadru koji je igrao od kada je on selektor.
Kriticna mjesta za obje tekme su bekovi, DM i desna strana naprijed, ostali se mogu potuci s irskim mesarima.
jednostavno neznalicaPoint. wrote:Znaci jos se nisu dogovorili, je li se Seo olesio pred Nigeriju ili je bio previse utucen zbog autogola protiv gauchosa?
Tako je. Meša bi morao osmisliti taktiku tako da mi imamo inicijativu, ne prepuštati igru kao u zadnjim utakmicama. Posjed lopte je protiv ovakvih ekipa ključan. Znači, ako se vrati lopta do stopera ili Begovića, ne nabijati je nego pokušati ponovo i ponovo kroz sredinu. Eto, ja k'o stručnjak neki. Samo dijelim razmišljanja...Tomahawk11 wrote:Gledao sam utakmicu protiv Poljske. Da trce - trce, al su naprijed pravo tanki. Gol su dali iz penala, Poljaci su ih ubili igrom. Ako uspijemo nametnuti svoj ritam, kao sto su Poljaci uspjeli, onda im nema spasa.shake69 wrote:Ne bi smjeli u Zenici primiti gol a svaka pobjeda nas skoro sigurno gura na EP, po meni, ali je problem mozemo li odigrati dvije tvrde utakmice s malo prilika za Irce kad su oni ko osice, pogledajte protiv Poljske kako su agresivni i brzi. Kamo srece da je Meho i Zahirovica zovnuo jer ima 20 nastupa za reprezentaciju pa mu dao sansu na DM protiv Kipra, sada bismo znali ima li od njega koristi za baraz, ovako ce se sigurno okrenuti kadru koji je igrao od kada je on selektor.
Kriticna mjesta za obje tekme su bekovi, DM i desna strana naprijed, ostali se mogu potuci s irskim mesarima.
Lahko je to kazati, Poljaci su trenutno u boljoj formi od nas pa su im mogli nametnuti igru svih 90 minuta, pitanje mozemo li mi, ali su Irci bili opasni cijelu utakmicu. Falila im je zavrsnica a nama je Zenica kljuc prolaza. Nekako se uzdam da ce Meho i njegov Francuz pronaci formulu kako odigrati tvrdo i dati bar jedan gol ne primiti ni jedan.Tomahawk11 wrote:Gledao sam utakmicu protiv Poljske. Da trce - trce, al su naprijed pravo tanki. Gol su dali iz penala, Poljaci su ih ubili igrom. Ako uspijemo nametnuti svoj ritam, kao sto su Poljaci uspjeli, onda im nema spasa.shake69 wrote:Ne bi smjeli u Zenici primiti gol a svaka pobjeda nas skoro sigurno gura na EP, po meni, ali je problem mozemo li odigrati dvije tvrde utakmice s malo prilika za Irce kad su oni ko osice, pogledajte protiv Poljske kako su agresivni i brzi. Kamo srece da je Meho i Zahirovica zovnuo jer ima 20 nastupa za reprezentaciju pa mu dao sansu na DM protiv Kipra, sada bismo znali ima li od njega koristi za baraz, ovako ce se sigurno okrenuti kadru koji je igrao od kada je on selektor.
Irci su igrali opušteno, kao mi protiv Francuske. Imali su osiguran baraž, dakle, nisu imali šta izgubiti.shake69 wrote:Lahko je to kazati, Poljaci su trenutno u boljoj formi od nas pa su im mogli nametnuti igru svih 90 minuta, pitanje mozemo li mi, ali su Irci bili opasni cijelu utakmicu. Falila im je zavrsnica a nama je Zenica kljuc prolaza. Nekako se uzdam da ce Meho i njegov Francuz pronaci formulu kako odigrati tvrdo i dati bar jedan gol ne primiti ni jedan.Tomahawk11 wrote:Gledao sam utakmicu protiv Poljske. Da trce - trce, al su naprijed pravo tanki. Gol su dali iz penala, Poljaci su ih ubili igrom. Ako uspijemo nametnuti svoj ritam, kao sto su Poljaci uspjeli, onda im nema spasa.shake69 wrote:Ne bi smjeli u Zenici primiti gol a svaka pobjeda nas skoro sigurno gura na EP, po meni, ali je problem mozemo li odigrati dvije tvrde utakmice s malo prilika za Irce kad su oni ko osice, pogledajte protiv Poljske kako su agresivni i brzi. Kamo srece da je Meho i Zahirovica zovnuo jer ima 20 nastupa za reprezentaciju pa mu dao sansu na DM protiv Kipra, sada bismo znali ima li od njega koristi za baraz, ovako ce se sigurno okrenuti kadru koji je igrao od kada je on selektor.
Nažalost, Zuka mora na beka. Kolašinac se haman opet povrijedio.emmir1 wrote:Odgledao sinoć Stoke rekoh da vidim tog njihovog jednog od glavnih igrača u sredini Whealana, tako nekako.
Lik je klasični destruktivac, ni jednu loptu za 90 minuta nije uputio naprijed, ali bukvalno.
Oni nemaju kreativca u sredini i igrat će preko bekova, stoga Mujdza ne treba igrati, bolje Vranješa staviti, bolji je defanzivac a i bolji je u skoku.
Mi u napadu treba da spustimo loptu na zemlju i igramo od noge do noge, budemo li nabijali lopte u njihov šesnesterac, ništa od nas.
U Zenici bi krenuo malo ofanzivnije pa bih stavio Medunjanina i Pjanića skupa da kombiniraju oko njihovog šesnesterca.
Iza njih bih stavio Zukanovića kao osigurača a on ima i lijepu tehniku, može odigrati kao dm.
A zašto žalost? Bolje sigurnog Zuku na beka nego eksperimentisati na poziciji DM-a. I nekako više povjerenja imam u Zuku trenutno, nego Sea koji ima stalnih problema s ozljedama.Laertes wrote:Nažalost, Zuka mora na beka. Kolašinac se haman opet povrijedio.emmir1 wrote:Odgledao sinoć Stoke rekoh da vidim tog njihovog jednog od glavnih igrača u sredini Whealana, tako nekako.
Lik je klasični destruktivac, ni jednu loptu za 90 minuta nije uputio naprijed, ali bukvalno.
Oni nemaju kreativca u sredini i igrat će preko bekova, stoga Mujdza ne treba igrati, bolje Vranješa staviti, bolji je defanzivac a i bolji je u skoku.
Mi u napadu treba da spustimo loptu na zemlju i igramo od noge do noge, budemo li nabijali lopte u njihov šesnesterac, ništa od nas.
U Zenici bi krenuo malo ofanzivnije pa bih stavio Medunjanina i Pjanića skupa da kombiniraju oko njihovog šesnesterca.
Iza njih bih stavio Zukanovića kao osigurača a on ima i lijepu tehniku, može odigrati kao dm.
ultima_palabra wrote:
To se lako u kafani rjesava uz dobru kapljicu.lijek-za-sve wrote:Magicna i kljucna rijec za prolazak baraza je PSIHOLOG pogotovo dva-tri dana pred tekmu kad i nas i njih spuca euforija.
ultima_palabra wrote:
nisu morali ni pobjediti. Dovoljno im je bilo i 2:2 . Nekako kontam da ce oni igrati nesto kao Andora, Malta, San Marino.... Gledat ce da ne prime gol, a ako i prime opet nece jurnuti, nego ce gledati da prime sto manje. Da bi u uzvratu imali kakvu takvu sansu. Jedino ako prime tricu, onda mislim da ce morati krenuti. U slucaju nase pobjede od 3:0, oni nemaju sta traziti u Dablinu. 2:0 je rezultat koji vec moze stici (zabijes jedan u prvom, u drugom navalis ides na sve ili nista). Mada bilo kakva nasa pobjeda bez primljenog gola, njima znaci kraj. Ne vjerujem da nam mogu uvalit 2 a da ne prime niti jedan. Nemaju oni taj kapacitet.Tomahawk11 wrote:Irci su imali baraz, ali su mogli i direktno proci s pobjedom protiv Poljske.
Dobijes Njemacku kuci i onda odes u goste Poljskoj zadovoljan sa barazom. Ako vec nemas sta izgubiti, valjda ces probati da odes direktno.
Realno, to je ekipa koja ce sansu traziti na svom terenu. Kod nas ce se svakako braniti da ne prime gol.
Na nama je da damo bar jedan...dva bi bilo odlicno....Vels scenario idealan