EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1176 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by JoseMujica »

Paul F. wrote:Ma kako š mu to halalit ? Onako se pred tekmu ulešit, to samo Safet može.

to samo ako je gusti sok ukiso

potpis za Sarajevo sa musafom, a Sajo nije popio pive ni kad se ženio
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1177 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by -LIBERO- »

Ljudi, al' zasto i na ovoj temi o Safetu. Kvarite temu, a nikakve veze nema ta prica sa ovim dvomecom.

Daj da se uguramo na ovo EP. Da dobijemo Irce... :D
Point.

#1178 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Point. »

Znaci jos se nisu dogovorili, je li se Seo olesio pred Nigeriju ili je bio previse utucen zbog autogola protiv gauchosa?
shake69

#1179 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by shake69 »

Ne bi smjeli u Zenici primiti gol a svaka pobjeda nas skoro sigurno gura na EP, po meni, ali je problem mozemo li odigrati dvije tvrde utakmice s malo prilika za Irce kad su oni ko osice, pogledajte protiv Poljske kako su agresivni i brzi. Kamo srece da je Meho i Zahirovica zovnuo jer ima 20 nastupa za reprezentaciju pa mu dao sansu na DM protiv Kipra, sada bismo znali ima li od njega koristi za baraz, ovako ce se sigurno okrenuti kadru koji je igrao od kada je on selektor.
Kriticna mjesta za obje tekme su bekovi, DM i desna strana naprijed, ostali se mogu potuci s irskim mesarima.
Idemedosumom

#1180 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Ma smijemo mi jedan primiti, ali moramo zato 4 dati :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1181 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

shake69 wrote:Ne bi smjeli u Zenici primiti gol a svaka pobjeda nas skoro sigurno gura na EP, po meni, ali je problem mozemo li odigrati dvije tvrde utakmice s malo prilika za Irce kad su oni ko osice, pogledajte protiv Poljske kako su agresivni i brzi. Kamo srece da je Meho i Zahirovica zovnuo jer ima 20 nastupa za reprezentaciju pa mu dao sansu na DM protiv Kipra, sada bismo znali ima li od njega koristi za baraz, ovako ce se sigurno okrenuti kadru koji je igrao od kada je on selektor.
Kriticna mjesta za obje tekme su bekovi, DM i desna strana naprijed, ostali se mogu potuci s irskim mesarima.
Gledao sam utakmicu protiv Poljske. Da trce - trce, al su naprijed pravo tanki. Gol su dali iz penala, Poljaci su ih ubili igrom. Ako uspijemo nametnuti svoj ritam, kao sto su Poljaci uspjeli, onda im nema spasa.
House

#1182 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by House »

Point. wrote:Znaci jos se nisu dogovorili, je li se Seo olesio pred Nigeriju ili je bio previse utucen zbog autogola protiv gauchosa?
jednostavno neznalica

emenike pravi djecu po desnoj strani,a haše ni mukajet :oops:
Laertes

#1183 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Laertes »

Tomahawk11 wrote:
shake69 wrote:Ne bi smjeli u Zenici primiti gol a svaka pobjeda nas skoro sigurno gura na EP, po meni, ali je problem mozemo li odigrati dvije tvrde utakmice s malo prilika za Irce kad su oni ko osice, pogledajte protiv Poljske kako su agresivni i brzi. Kamo srece da je Meho i Zahirovica zovnuo jer ima 20 nastupa za reprezentaciju pa mu dao sansu na DM protiv Kipra, sada bismo znali ima li od njega koristi za baraz, ovako ce se sigurno okrenuti kadru koji je igrao od kada je on selektor.
Gledao sam utakmicu protiv Poljske. Da trce - trce, al su naprijed pravo tanki. Gol su dali iz penala, Poljaci su ih ubili igrom. Ako uspijemo nametnuti svoj ritam, kao sto su Poljaci uspjeli, onda im nema spasa.
Tako je. Meša bi morao osmisliti taktiku tako da mi imamo inicijativu, ne prepuštati igru kao u zadnjim utakmicama. Posjed lopte je protiv ovakvih ekipa ključan. Znači, ako se vrati lopta do stopera ili Begovića, ne nabijati je nego pokušati ponovo i ponovo kroz sredinu. Eto, ja k'o stručnjak neki. Samo dijelim razmišljanja...
shake69

#1184 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by shake69 »

Tomahawk11 wrote:
Lahko je to kazati, Poljaci su trenutno u boljoj formi od nas pa su im mogli nametnuti igru svih 90 minuta, pitanje mozemo li mi, ali su Irci bili opasni cijelu utakmicu. Falila im je zavrsnica a nama je Zenica kljuc prolaza. Nekako se uzdam da ce Meho i njegov Francuz pronaci formulu kako odigrati tvrdo i dati bar jedan gol ne primiti ni jedan.
emmir1

#1185 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by emmir1 »

Odgledao sinoć Stoke rekoh da vidim tog njihovog jednog od glavnih igrača u sredini Whealana, tako nekako.

Lik je klasični destruktivac, ni jednu loptu za 90 minuta nije uputio naprijed, ali bukvalno.

Oni nemaju kreativca u sredini i igrat će preko bekova, stoga Mujdza ne treba igrati, bolje Vranješa staviti, bolji je defanzivac a i bolji je u skoku.

Mi u napadu treba da spustimo loptu na zemlju i igramo od noge do noge, budemo li nabijali lopte u njihov šesnesterac, ništa od nas.

U Zenici bi krenuo malo ofanzivnije pa bih stavio Medunjanina i Pjanića skupa da kombiniraju oko njihovog šesnesterca.

Iza njih bih stavio Zukanovića kao osigurača a on ima i lijepu tehniku, može odigrati kao dm.
Idemedosumom

#1186 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

shake69 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Lahko je to kazati, Poljaci su trenutno u boljoj formi od nas pa su im mogli nametnuti igru svih 90 minuta, pitanje mozemo li mi, ali su Irci bili opasni cijelu utakmicu. Falila im je zavrsnica a nama je Zenica kljuc prolaza. Nekako se uzdam da ce Meho i njegov Francuz pronaci formulu kako odigrati tvrdo i dati bar jedan gol ne primiti ni jedan.
Irci su igrali opušteno, kao mi protiv Francuske. Imali su osiguran baraž, dakle, nisu imali šta izgubiti.
Laertes

#1187 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Laertes »

emmir1 wrote:Odgledao sinoć Stoke rekoh da vidim tog njihovog jednog od glavnih igrača u sredini Whealana, tako nekako.

Lik je klasični destruktivac, ni jednu loptu za 90 minuta nije uputio naprijed, ali bukvalno.

Oni nemaju kreativca u sredini i igrat će preko bekova, stoga Mujdza ne treba igrati, bolje Vranješa staviti, bolji je defanzivac a i bolji je u skoku.

Mi u napadu treba da spustimo loptu na zemlju i igramo od noge do noge, budemo li nabijali lopte u njihov šesnesterac, ništa od nas.

U Zenici bi krenuo malo ofanzivnije pa bih stavio Medunjanina i Pjanića skupa da kombiniraju oko njihovog šesnesterca.

Iza njih bih stavio Zukanovića kao osigurača a on ima i lijepu tehniku, može odigrati kao dm.
Nažalost, Zuka mora na beka. Kolašinac se haman opet povrijedio.
lijek-za-sve

#1188 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by lijek-za-sve »

Magicna i kljucna rijec za prolazak baraza je PSIHOLOG pogotovo dva-tri dana pred tekmu kad i nas i njih spuca euforija.
kamen spoticanja

#1189 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by kamen spoticanja »

hebo ba psihologa...jesu li izasli aranzmani za dublin?
Idemedosumom

#1190 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Laertes wrote:
emmir1 wrote:Odgledao sinoć Stoke rekoh da vidim tog njihovog jednog od glavnih igrača u sredini Whealana, tako nekako.

Nažalost, Zuka mora na beka. Kolašinac se haman opet povrijedio.
A zašto žalost? Bolje sigurnog Zuku na beka nego eksperimentisati na poziciji DM-a. I nekako više povjerenja imam u Zuku trenutno, nego Sea koji ima stalnih problema s ozljedama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1191 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

Irci su imali baraz, ali su mogli i direktno proci s pobjedom protiv Poljske.
Dobijes Njemacku kuci i onda odes u goste Poljskoj zadovoljan sa barazom. Ako vec nemas sta izgubiti, valjda ces probati da odes direktno.
Realno, to je ekipa koja ce sansu traziti na svom terenu. Kod nas ce se svakako braniti da ne prime gol.
Na nama je da damo bar jedan...dva bi bilo odlicno....Vels scenario idealan :)
incognito071

#1192 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by incognito071 »

Kako se racunaju golovi u gostima? Duplo ili
ultima_palabra

#1193 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ultima_palabra »

Image
mad_max_ba

#1194 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mad_max_ba »

ultima_palabra wrote:Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :D
Edin H.

#1195 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Edin H. »

lijek-za-sve wrote:Magicna i kljucna rijec za prolazak baraza je PSIHOLOG pogotovo dva-tri dana pred tekmu kad i nas i njih spuca euforija.
To se lako u kafani rjesava uz dobru kapljicu. :oops:
pirmin

#1197 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by pirmin »

ultima_palabra wrote:Image
:lol:
:thumbup:
kamen spoticanja

#1198 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by kamen spoticanja »

selektor irske opet govorio o pobjedi protiv njemacke kao dokazu kvaliteta njegove ekipe
lik ocito kurazi svoje izabranike...haman prpa :D
Idemedosumom

#1199 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Samo nek oni tako nastave. Podcijenit će oni nas. Pa kad ih 2 ili 3:0 u Zenici dobijemo onda će kmečati.
TMovac

#1200 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by TMovac »

Tomahawk11 wrote:Irci su imali baraz, ali su mogli i direktno proci s pobjedom protiv Poljske.
Dobijes Njemacku kuci i onda odes u goste Poljskoj zadovoljan sa barazom. Ako vec nemas sta izgubiti, valjda ces probati da odes direktno.
Realno, to je ekipa koja ce sansu traziti na svom terenu. Kod nas ce se svakako braniti da ne prime gol.
Na nama je da damo bar jedan...dva bi bilo odlicno....Vels scenario idealan :)
nisu morali ni pobjediti. Dovoljno im je bilo i 2:2 . Nekako kontam da ce oni igrati nesto kao Andora, Malta, San Marino.... Gledat ce da ne prime gol, a ako i prime opet nece jurnuti, nego ce gledati da prime sto manje. Da bi u uzvratu imali kakvu takvu sansu. Jedino ako prime tricu, onda mislim da ce morati krenuti. U slucaju nase pobjede od 3:0, oni nemaju sta traziti u Dablinu. 2:0 je rezultat koji vec moze stici (zabijes jedan u prvom, u drugom navalis ides na sve ili nista). Mada bilo kakva nasa pobjeda bez primljenog gola, njima znaci kraj. Ne vjerujem da nam mogu uvalit 2 a da ne prime niti jedan. Nemaju oni taj kapacitet.
Locked