10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova osvajamo u ovom dvomecu?

Poll ended at 09/10/2015 21:07

0
5
6%
1
10
11%
2
4
4%
3
6
7%
4
16
18%
SVEEEE, AAAAAA
49
54%

Total votes: 90

north

#1177 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by north »

Jebo igru, 3 bobe su najbitnije :bih: ...Bod protiv Kipra za baraž, ne može Izrael ni u crtanim dobiti Belgiju na njihovom terenu osim ako ih ovi ne puste, a neće, što bi jer htjeće Belgija da završi 1 u grupi, što je logično...Ako nas Kipar mlatne i osvoji 6 boba sa nama iz dvije utakmice, onda je jasno da ne zaslužujemo ni baraž, a kamoli EP....Optimista sam sada kako stvari izgledaju, logično :oops:
agnostic_front

#1178 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by agnostic_front »

leškarenje wrote:
agnostic_front wrote:Većini je rezultat više nego OK.

Ima ovih kojima nije, pa bih da ih zamolim, ako znaju gdje ima kvalitetnih šuškavaca, da nam napišu ovdje.
Ko bolan prica o rezutatu,sinoc isprepado dijete jbt. kad smo davali golove...pricam ti o drugoij stvari,a to je da nikad nasu goru utakmicu nisam gledo.Zivio.
OK. Živio i ti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1179 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Tomahawk11 »

Ne znam ko je ocekivao da cemo biti ko Brazil za ovaj Vels, pa oni su primili samo 2 gola, dakle jasno je da se dobro brane.
Kad se jos uzmu povrede, ovo je odlicno. Ne moze uvijek biti gazenje citavu utakmicu da bi se dobilo. I ovakve pobjede imaju svoju draz.
vade_mecum

#1180 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by vade_mecum »

Kipar se sinoc istrosio tako da to moze biti nasa prednost.
aCme

#1181 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by aCme »

ranger wrote:
insaneinthebrain wrote:sto smo se spickali 8-)

Image
medunjanin? vehbiaj? :roll:
Gluho bilo.
Šta ćeš reći za njeg' ? :mrgreen:

Image
Logovan

#1182 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Logovan »

vade_mecum wrote:Kipar se sinoc istrosio tako da to moze biti nasa prednost.
Ja bih prije rekao da su naloženi više nego ikada da dođu do pobjede, imaju lijepu šansu da se nađu u baražu. Neće oni ovu šansu tek tako lako propustiti.
Idemedosumom

#1183 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Idemedosumom »

Nipošto podcijeniti ovaj Kipar!
budza

#1184 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by budza »

bice gusto bice 0:2. pola kipra navija za bosnu.
Idemedosumom

#1185 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Idemedosumom »

Pa izrael i nije neka sila, u to su se valjda svi uvjerili do sada. Velika je razlika što je sav pritisak bio na izraelu. Oni su sami odlučivali o svojoj sudbini pa im je pobjeda bila imperativ.

Mi bi trebali biti rasterećeni, jer ovaj put je pritisak na Kipru, koji nema iskustva s ovakvim situacijama.

Nipošto grlom u jagode, nipošto BiH-Slovačka taktikom nastupati!
Maharadza

#1186 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Maharadza »

'ebo igru, da mi njih hoćemo dobiti pa makar iz nepravilno dosuđenog penala u 94' minuti...samo da ćifuti crknu od muke! :evil:

btw. Evo imate snimak izrael - kipar na SK HD kanalu! :thumbup:
SkyLimit

#1187 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by SkyLimit »

Dva clanka sa Kipra(prevod):

Pambos vec razmislja samo o Bosni

Selektor Kipra Pambos Christodoulou kaze da nema vremena za slavlje nakon velike pobjede njegove ekipe nad Izraelom 2 : 1 u subotu u Jeruzalemu, jer se sada moraju pripremiti za veliko finale protiv Bosne u utorak.

Golovi u drugom poluvremenu koje su postigli Dossa Junior i Jason Demetriou znacili su da bez obzira na sjajan gol koji je za protivnika postigao Nir Biton, Kipar moze zavrsiti kao treci i u barazu ako pobjedi Bosnu u utorak u Nikoziji uz nadu da Izrael nece uspjeti da pobjedi Belgiju u Briselu. Za bivseg trenera AEL - a Christodouloa slavlje je kratko trajalo.

"Prije svega, zelim se zahvaliti igracima i celnicima Saveza koji su uvijek vjerovali u nas", rekao je Christodoulou, koji takoder stoji iza sjajne pobjede nad Bosnom rezultatom 2 : 1 ranije u kvalifikacijama.

"Obecali smo da cemo dati sve od sebe na terenu pa cemo vidjeti gdje ce nas to odvesti protiv snaznog protivnika. Igraci Izraela su izgarali za pobjedu ali moji igraci su pokazali da imaju duha i vjere i mi smo zasluzeno pobjedili. Bozica srece je konacno jednom bila i na nasoj strani. Ali nemamo vremena da slavimo."

"Igracima je potreban odmor. Ceka nas velika utakmica protiv ekipe koja je kvalitetnija i iskusnija od nas. Pruziti cemo svoj maksimum, i ako tako uradimo, imati cemo i mi svoju sansu. Ali i ako ne uspijemo, opet cemo biti sretni jer smo pruzili toliko radosti narodu Kipra. Uvijek sam govorio da ova grupa igraca moze puno."

Dodao je:"Zelja svih nas je da Kipar igra lijep fudbal, da igramo dobro protiv kvalitetnih ekipa i da im se cak suprostavimo i sa napadackom igrom. To je fudbal kakvom ja tezim. Ali to sto nekad igramo defanzivno, to nije zbog toga jer to zelimo, vec jednostavno smo primorani zbog snage protivnika. Moramo cvrsto stajati na terenu i u ovoj utakmici smo to uspjeli."

"Moji igraci su zasluzili pobjedu, ne zaboravite na sanse koje smo stvarali. Siguran sam da ce navijaci Kipra biti uz nas u utorak. Nadam se da ce, bez obzira na krajnji rezultat, ispratiti aplauzom ove igrace, jer pokazali su da je pred njima svjetla buducnost."

Makrides spreman za "na zivot ili smrt" utakmicu

Kapiten Kipra Constantinos Makrides opisao je historijsku utakmicu u utorak protiv Bosne kao "na zivot ili smrt" jer otok dijeli samo jedna pobjeda od mjesta u barazu za Europsko prvenstvo 2016. godine.

34 - godisnji organizator igre APOEL - a, koji je odradio veliki posao u subotnjoj pobjedi nad Izraelom u Jeruzaemu, mogao bi se naci u neocekivanoj prilici, u barazu za odlazak na prvo veliko takmicenje.

"Ovo je rezultat ulozenog velikog truda", kaze Makriedes koji je u karijeri igrao takoder i za Apollon, Omoniu i Metalurg Donjeck. "Osvojili smo tri boda. Puno smo se trudili na terenu i bili na kraju nagradeni za to. Ova pobjeda nam daje nadu da mozemo u Francusku. Ali sada nas ceka Bosna u utorak. Ova pobjeda nam je pruzila veliku priliku i mi smo zahvalni zbog toga."

"I u prethodnim utakmicama smo igrali dobro ali nismo osvajali bodove dok sada jesmo. Naredna utakmica je na zivot ili smrt, ali sada nam je potreban odmor. Bosna je sjajna ekipa sa sjajnim igracima. Mi cemo igrati svoju igru. Imamo svoje sanse i pred svojim navijacima ih spremno docekujemo."

Golovi defanzivaca Dosse Juniora i Jasona Demetrioua donijeli su Kipranima prvu ikada pobjedu u Izraelu i sada je ekipi Pambos Christodouloua potrebna pobjeda nad Bosnom pred kako se ocekuje punim tribinama GSP stadiona kako bi dohvatili baraz, uz naravno da Izrael ne uspije u gostima pobjediti Belgiju.

Makridesov kolega u sredini terena Marios Nikolaou - koji se ovog ljeta vratio nazad u Grcku i potpisao za Levadiakos, opisao je posljedne dvije utakmice protiv Izraela i Bosne kao "dva finala" dodajuci da nema vremena za slavlje zbog pobjede u Jeruzalemu.

"Ovo je rezultat nasih napora koji su poceli jos prosle godine", rekao je bivsi igrac AEL - a. "Pokazali smo zelju da nesto napravimo u ovoj grupi. Na pravom smo putu. Sada se susrecemo u finalu protiv Bosne i potrebna nam je pobjeda."

"Znali smo da nas cekaju dva finala. Pobjedili smo u prvom i sada nemamo vremena da slavimo. To je proslo, sada je fokus samo na Bosni. Vjerujem da smo u stanju proci i ovu prepreku. Navijaci ce ponovno biti uz nas i mislim da smo spremni."
Last edited by SkyLimit on 11/10/2015 17:37, edited 2 times in total.
Rob_Atl

#1188 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Rob_Atl »

kakvi su se komentari pisali tokom utakmice :shock: , maksuz sam se vratio da procitam sve :run:
USAblues

#1189 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by USAblues »

Mustang1 wrote:Vidi fakat ljudi nezadovoljni pobjedom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jebem ti zivot gdje je zivim! Kad izgube pljuju se sto nisu pobjedili, logicno. Kad pobjede pljuju se sto su pobjedili samo 2:0, sto nisu prije dali golove, sto su pobjedili "bezvezni" Wales.. Boze ako im ti ne pomognes sami sebi nece sigurno!
:thumbup: :thumbup:
BosnianHardcore

#1190 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by BosnianHardcore »

ima li snimak nase utakmice gdje u hd-u ? :)
kameni

#1191 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by kameni »

jeza u ledja

#1192 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by jeza u ledja »

Al Zuka i ubacaji :-) , Puzigaca bi mu pozavidio. Da je bilo ko drugi u pitanju ovdje bi o tome bilo metar postova.

Hadzic ocekivano ispadao ko iz voza, kao i Salihovic. Cocalic i Sunjic po meni odlicni. Sunjic je napravio dvije greske sa onim vracanjima glavom Begovicu, ali se iskupio poslije kad je zaustavio Balu klizecim i jos izborio gol-aut. Visca po meni nije toliko los bio. Lulic standardno.
Ibisevic katastrofa. Bezveze dade gol na kraju, sad ce ispasti da se isplatio no dobro. U stvari, mozda i ima smisla njega igrati jer trci i izmara igrace. Ali primanje lopte, skok igra, bukvalno nula. Nijednu loptu nije primio. Nijedan faul nije izborio, do pred kraj. Djuric je kratkom vremenu ucinio mnogo vise, ne racunajuci uopste gol i asistenciju. Ali opet, mozda je poenta u tome sto je Vedad izmorio odbranu prvih sat vremena.
U svakom slucaju, ponavlja se teza da nam je Dzeko pola tima.

Svidja mi se kako Bazdarevic vodi tekme. Odlicno je startao. Od govana pravi pitu. Vidjecemo, naredne utakmice ce pokazati dokle smo.
jethro

#1193 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by jethro »

Punimo se energijom za Kipar! Uticnica u grbu ! :) :)

Image
jeza u ledja

#1194 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by jeza u ledja »

:D
obuzdan

#1195 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by obuzdan »

jeza u ledja wrote:Al Zuka i ubacaji :-) , Puzigaca bi mu pozavidio. Da je bilo ko drugi u pitanju ovdje bi o tome bilo metar postova.

Hadzic ocekivano ispadao ko iz voza, kao i Salihovic. Cocalic i Sunjic po meni odlicni. Sunjic je napravio dvije greske sa onim vracanjima glavom Begovicu, ali se iskupio poslije kad je zaustavio Balu klizecim i jos izborio gol-aut. Visca po meni nije toliko los bio. Lulic standardno.
Ibisevic katastrofa. Bezveze dade gol na kraju, sad ce ispasti da se isplatio no dobro. U stvari, mozda i ima smisla njega igrati jer trci i izmara igrace. Ali primanje lopte, skok igra, bukvalno nula. Nijednu loptu nije primio. Nijedan faul nije izborio, do pred kraj. Djuric je kratkom vremenu ucinio mnogo vise, ne racunajuci uopste gol i asistenciju. Ali opet, mozda je poenta u tome sto je Vedad izmorio odbranu prvih sat vremena.

Svidja mi se kako Bazdarevic vodi tekme. Odlicno je startao. Od govana pravi pitu. Vidjecemo, naredne utakmice ce pokazati dokle smo.
Ne znam po cemu je Sunjic, ne dobar, nego odlican? Uzmi pogledaj prvo poluvrije - pa covjek je zalutao totalno. Niti jedan pas, niti jedan duel, ma nista nije dobio...Bale ga pretrci kao da sam ja tamo...Po meni je bio jedan od losijih sinoc. Zuka i Lula su bili jedni od aktivnijih na lijevoj strani, porebno u prvom poluvremenu.

I da ne bude da je sve negativno! Ovo su utakmice koje moras igrati ko svinja, samo da dobijes. Tu nema ljepote i ne treba je ni ocekivati. Igrali smo u skladu nasim mogucnostima...Trenutno bolje ne moze. I da se nadovezem na Bazdarevica...Dobar je on lik, u odnosu na Safeta je Capello. Medjutim, nikako mi nije jasno da svaka prosjecna ekipa, relativno lahko se nosi s nama. Kad sam vidio postavu velsa, s "3 zadnja" znao sam da Miralem nece moci meda...I tako je i bilo...Covjek trci, trayi, slomi se al ne moze nista...
cyprus

#1196 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by cyprus »

obuzdan wrote:
jeza u ledja wrote:Al Zuka i ubacaji :-) , Puzigaca bi mu pozavidio. Da je bilo ko drugi u pitanju ovdje bi o tome bilo metar postova.

Ne znam po cemu je Sunjic, ne dobar, nego odlican? Uzmi pogledaj prvo poluvrije - pa covjek je zalutao totalno. Niti jedan pas, niti jedan duel, ma nista nije dobio...Bale ga pretrci kao da sam ja tamo...Po meni je bio jedan od losijih sinoc. Zuka i Lula su bili jedni od aktivnijih na lijevoj strani, porebno u prvom poluvremenu.

I da ne bude da je sve negativno! Ovo su utakmice koje moras igrati ko svinja, samo da dobijes. Tu nema ljepote i ne treba je ni ocekivati. Igrali smo u skladu nasim mogucnostima...Trenutno bolje ne moze. I da se nadovezem na Bazdarevica...Dobar je on lik, u odnosu na Safeta je Capello. Medjutim, nikako mi nije jasno da svaka prosjecna ekipa, relativno lahko se nosi s nama. Kad sam vidio postavu velsa, s "3 zadnja" znao sam da Miralem nece moci meda...I tako je i bilo...Covjek trci, trayi, slomi se al ne moze nista...
Što se tiče Šunjića sinoć, treba razdvojiti prvo i drugo poluvrijeme... U prvom nije bio na visini zadatka - ono riskantno vraćanje lopte glavom, zatim ono kad ga je Ramsey promješao - kad su nam umalo zabili gol, uz još nekoliko loših pasova... U drugom poluvremenu je bio mnogo bolji i sigurniji, gotovo pa odličan...

A kako se svaka prosječna ekipa lako nosi sa nama? Pa ne treba da čudi, jer smo i mi ovakvi kakvi smo trenutno - realno prosječna evropska reprezentacija... Pogotovo kad nema Džeke... Neutemeljeno je misliti da je ekipa koja je sinoć istrčala protiv Velšana puno ili uopšte bolja od naših protivnika... Velsu realno fali još jedna opcija u napadu pored Balea (jer su Robson-Kanu, Vokes i Church letve nad letvama) da bi bili opasniji, ali ostatak tima im je prilično solidan... I to što mi sa timom u kome ima ovoliko izostanaka i igrača van forme nismo mogli blistati protiv prilično solidnog Velsa, ne treba ama baš nimalo čuditi...
nadžak

#1197 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by nadžak »

Pročitah sve postove ovdje i nevjerovatno je koliko ima tipova koji ne znaju a NE ZNAJU DA NE ZNAJU! Što je još gore, vrijeđanje, ismijavanje i šprdanje sa drugim ljudima im normala. Bivšeg selektora, igrače, forumaše pa koga stignu. Ma užas! :shock: :?

Ako pogledate većinu postova ovdje nakon utakmice vidjećete da se ponavlja ista priča ovih stručnjaka da nam je igra bila loša itd.

Da ne bi trunio dalje, evo čovjek objasnio:

“Najvažnije je da smo sinoć sve odradili onako kako je to bilo zamišljeno. Sada ćemo se dobro odmoriti i spremiti za utakmicu u utorak”.

(Rekao selektor da ne bude zabune)

Nije đaba neko fino konstatovao da nema više ovdje na forumu ljudi koji su stvarno znali šta pišu o fdubalu i reprezentaciji.
Frankyee

#1198 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Frankyee »

Da li postoji neka objektivna analiza svih igraca , za ovu utakmicu sa Velsom.
Ovde na forumu vecinom prepucavanja bez mnogo argumenata
insaneinthebrain

#1199 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by insaneinthebrain »

Frankyee wrote:Da li postoji neka objektivna analiza svih igraca , za ovu utakmicu sa Velsom.
Ovde na forumu vecinom prepucavanja bez mnogo argumenata
sta ce ti analiza, jesi gledao utakmicu. zar treba neko drugi da ti kaze kako je koji igrac igrao :-)
sta sve neces procitati
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1200 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by JoseMujica »

dobro si snimio...Zuka, što se tiče ubacivanja u rangu sVrška. Lulić najlošiji pojedib+nac u nas...ko da je čoeku neko sihre bacio, a Vedo je žrtva taktike...on nijje taj tip napadača da igra kao usamljeni target men.

Za Džeku se ne slažem nikako....jeste važan za nas ali sinoć smo pokazali da možemo igrati i bez Džeke i bez Spahića. U onoj formaciji Đurić će uviijek biti odličan jer dominira visinom.
Locked