Zanimljivo da se ovo otvoreno kaze (ili recimo da ovaj Drvosjeca kaze za citavu Evropu da je, citiram, "sovinisticka hirovita nacistkinja") a kad neko generalizira Arape onda ide kmecanja moderatorima zbog "fasizma"GeeTnT wrote:
..genijalac, odkud znas da ja iz Bosne kritikujem sistem u Svedskoj?
.. Breivik jeste norma, jer posle njega su se mnoge stvari na papiru, a i u zivotu skandinavaca promijenile.
... Mevlid je terorista i kao takav je osudjen i sto se mene tice nek istrune u zatvoru...ali ne kontam kakvu paralelu pravis Mevlid - Breivik, pa Mevlid da je htio ubijat raju po ulici on bi nadmasio Breivika...
Dakle...vidis ja osudjujem i jedan, drugi i ini zlocin dok s druge strane tebi samo arapi na umu... ne kontam stvarno koji ti je..jesu li te maltretirali, dirali...kuda? Objasni nam malo...
Mislim da je vecini ljudi jasno da je netacno reci za cijelu jednu grupu da su ovakvi ili onakvi. To je fakticki, statisticki i matematicki nemoguce. Ali cinjenica je da su pojedine etnicke skupine dokazano, statisticki sklonije raznim kriminalnim aktivnostima.dale cooper wrote:Ovo je zlonamjerno jer za pretpostavku uzima da su svi ili barem većina Arapa teroristi, što nije tačno.
Ja sam žestok kritičar tzv islamskih terorista i nedjela koja rade širom svijeta, i svađao sam se
sa onom glasnom većinom koja je pokušala braniti napad u Parizu. Ali poistovjećivanje čitavih naroda
sa teroristima je jednostavno zlonamjerno i pogrešno. Postoji mogućnost da među ovim izbjeglicama i
ima eventualno ubačenih ljudi koji su skloni i bliski idejama ISIL-a ili neke druge ekstremističke grupacije,
ali to je posao za obavještajne službe zemalja EU-a. Ogromna većina ovog svijeta treba pomoć i zbrinjavanje
sada kada je to najpotrebnije.
Svedska
Nizozemskaimmigrants were three times more likely to be investigated for violent assault, and five times more likely to be investigated for sex crimes.
NjemackaMore than half of Moroccan-Dutch youths aged 18 to 24 years in Rotterdam have been in trouble with the police for the suspicion of a crime
DanskaThe crime rate of immigrants is at first glimpse about 5 times higher than that for Germans
Crime rate among refugees and their descendants is 73% higher than for the male population average, even when taking into account their socioeconomic background.
Sto da se pravimo blesavi? Sto da zatvorimo oci pred istinom? Jel vam sada jasnije da animozitet prema imigrantima nije samo rezultat "fasisticke prirode sovinistickih, mrziteljskih Evropjana"?For every 1000 Somali nationals charged last year, 114 were convicted for violations of the Penal Code. The same figures for Danish citizens is 13
Zar vam cinjenica da su neki od najglasnijih kriticara imigranata sami imigranti koji zive na zapadu, tj ljudi koji su vidjeli kako ta multikultura funkcionise u realnom zivotu, ne govori nista?
Luxury1 je rekao da je najgore onim arapskim imigrantima koji zele da se integrisu. I meni je njih zao. Zao mi je kad vidim da ih je sramota da kazu odakle su, kada vidim da se pretstavljaju kao Talijani ili juznoamerikanci samo da ih Svedjani (i ostali) ne bi strpali u isti kos sa njihovim sunarodnjacima...