Ovo si izvukao iz posta o tvojoj laži i sad je to kao nešto smiješno...colt wrote:KatarinaKosaca wrote:handri me poslodavac
Neće nikad, naravno, jer ga nema.. a ti sad opet sa neuspjelim humorom, seoskim doskočicama i papanskim poštapalicama.
Ovo si izvukao iz posta o tvojoj laži i sad je to kao nešto smiješno...colt wrote:KatarinaKosaca wrote:handri me poslodavac
KatarinaKosaca wrote:Ovo si izvukao iz posta o tvojoj laži i sad je to kao nešto smiješno...colt wrote:KatarinaKosaca wrote:handri me poslodavac![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Fakat, mi postaje jasnije što MORATE tražiti štelu da se zaposlite. Nego, kad će citat? Eno, tvoji citati i dokaz da lažeš, ostali zabilježeni..
Neće nikad, naravno, jer ga nema.. a ti sad opet sa neuspjelim humorom, seoskim doskočicama i papanskim poštapalicama.
Vidi se da nisi navikao na ekspeditivnost i brzinu. Toga kod vas nema, Vi polako tipkate sa dva prsta , pauzama, stankama i odmorima, pa kad stignete. Zato i čekamo običnu papirčinu po dva mjeseca, jer se čudite da netko odmah i brzo odgovori, pa makar i na post.colt wrote:Joooj kad prije odgovori![]()
KatarinaKosaca wrote:Vidi se da nisi navikao na ekspeditivnost i brzinu. Toga kod vas nema, Vi polako tipkate sa dva prsta , pauzama, stankama i odmorima, pa kad stignete. Zato i čekamo običnu papirčinu po dva mjeseca, jer se čudite da netko odmah i brzo odgovori, pa makar i na post.colt wrote:Joooj kad prije odgovori![]()
Šta uradiše glupani iz SDA, razvlastiše i ono malo inspekcije.. Sada tvrtke iz Hercegovine uopće neće plaćati već će i više pljačkati.. Zna se zašto je Kradeze uvijek na vlasti, jer uzima za sve svoje.bach wrote:http://www.centralna.ba/vijesti/item/74 ... i-zupanije.Federalni inspektori rada više ne mogu kontrolirati županije
Nerijetko se događalo da federalni inspektori piše veliki broj kazni u Hercegovini, osobito u Međugorju, što je ondje izazivalo veliko nezadovoljstvo. Ovim promjenama zakona ovakvi događaji više nisu mogući. Kontrole rada mogu obavljati samo županijski inspektori, dok federalna inspekcija može kontrolirati samo tvrtke od posebnog značaja za FBiH. To svakako nisu male tvrtke koje su do sada plaćale velike kazne
Ili uopće nema kazne ako je u pitanju strani investitor, recimo Europljanin, npr. iz Hrvatske.VjecitiStudent wrote:Nije tu kraj, ako kaznu plati u propisanom roku, sljeduje ga i popust od 50%.madner wrote:Smjesno, dakle isplati se raditi na crno.
Ako radis posteno plati 100 000 doprinosa, a ako te ufate plati 10 000 kazne.
Eh te teske odluke.

HDZ ruleswalk_M-A-N wrote:Šta uradiše glupani iz SDA, razvlastiše i ono malo inspekcije.. Sada tvrtke iz Hercegovine uopće neće plaćati već će i više pljačkati..bach wrote:http://www.centralna.ba/vijesti/item/74 ... i-zupanije.Federalni inspektori rada više ne mogu kontrolirati županije
Nerijetko se događalo da federalni inspektori piše veliki broj kazni u Hercegovini, osobito u Međugorju, što je ondje izazivalo veliko nezadovoljstvo. Ovim promjenama zakona ovakvi događaji više nisu mogući. Kontrole rada mogu obavljati samo županijski inspektori, dok federalna inspekcija može kontrolirati samo tvrtke od posebnog značaja za FBiH. To svakako nisu male tvrtke koje su do sada plaćale velike kazne
Bila neki dan vijest da Međugorje ima milion noćenja a prijavi 90 hiljada.. Ubuduće ne moraju ni tu siću.
Evo još jedne situacije koju će riješiti tek novi ZoR, koji će zaštititi radnike, onemogućiti rad na crno, plaćanje na ruke, zaustaviti prevarantske 'investitore': http://m.klix.ba/vijesti/bih/radnike-fi ... /150806052
Ili uopće nema kazne ako je u pitanju strani investitor, recimo Europljanin, npr. iz Hrvatske.VjecitiStudent wrote:Nije tu kraj, ako kaznu plati u propisanom roku, sljeduje ga i popust od 50%.madner wrote:Smjesno, dakle isplati se raditi na crno.
Ako radis posteno plati 100 000 doprinosa, a ako te ufate plati 10 000 kazne.
Eh te teske odluke.
PS molim Klix administratore da omoguće javni prikaz broja postova po temi pored imena, i Ignore po temi za ove koji se međusobno prepucavaju i uništavaju važnu temu sa svojim bezvezarijama
...eee, a takvi su zasluzili da u gajbama, na kojima sjede, bude samo po jedna flaša...sumirprimus wrote:Ono kad sjede dvojca pjana na gajbama i hedan drugom trube koj veci pjano...bidnite sretni obojca ste pjani.
Vlada FBiH najavila je djelimičnu privatizaciju BH Telecoma. Na šta će biti usmjeren novac od privatizacije? Na krpljenje budžetskih rupa ili?
Vlada Federacije BiH se ovim pitanjem nije bavila, niti će se baviti u narednih nekoliko godina. Vrlo je moguće da se pitanje privatizacije BH Telecoma neće otvarati ni tokom mandata ove Vlade, tako da ne bih želio špekulirati. Siguran sam da će se, kad se ovo pitanje jednom otvori, prvenstveno napraviti detaljna analiza, što znači da se neće prodavati ništa što je od javnog interesa, odnosno interesa Federacije BiH.
ima poseban zakon o drzavnim sluzbenicima, koji je abuzenze i ne misle ga dirat dok se bagra ne zdogovori, najlakse je po obicaju udarat na sirotinju, svakako su navikli da nemaju pa i ako im uzmes nije neki belaj...ZOR ce se primjenjivat selektivno tj kako kome odgovara, sad gazde mogu da rade sta hoce i to po zakonu... glasali ste eto vam gaAll Apologies wrote:Jucer cujem da se ZOR ne odnosi na opcinu i opcinske sluzbenike te da ce poslodavci moci da osiguraju radnika na minimalac u iznosu od 80 KM.
Ovo za opcinu bas i ne vjerujem, da su izuzete od primjene, a ovo za minimalac me ne bi cudilo. Ima li istine u tome? Kako ce se onda puniti budzet, isplacivati penzije, a i za sta bi radili ti ljudi, za 10 KM penzije kad dodje vrijeme za to?!
A pojedinci se zaletili, misleći da se ovo i na njih odnosi. Ne kuže da ovaj Zakon najviše udara sirotinju . .pici wrote:ima poseban zakon o drzavnim sluzbenicima, koji je abuzenze i ne misle ga dirat dok se bagra ne zdogovori, najlakse je po obicaju udarat na sirotinju, svakako su navikli da nemaju pa i ako im uzmes nije neki belaj...ZOR ce se primjenjivat selektivno tj kako kome odgovara, sad gazde mogu da rade sta hoce i to po zakonu... glasali ste eto vam gaAll Apologies wrote:Jucer cujem da se ZOR ne odnosi na opcinu i opcinske sluzbenike te da ce poslodavci moci da osiguraju radnika na minimalac u iznosu od 80 KM.
Ovo za opcinu bas i ne vjerujem, da su izuzete od primjene, a ovo za minimalac me ne bi cudilo. Ima li istine u tome? Kako ce se onda puniti budzet, isplacivati penzije, a i za sta bi radili ti ljudi, za 10 KM penzije kad dodje vrijeme za to?!
Taj zakon ne tretira istu tematiku kao ZOR. Zakoni su opšti akti, ono što je budžetlije zaboljelo je ograničenje trajanja kolektivnih ugovora.colt wrote:A pojedinci se zaletili, misleći da se ovo i na njih odnosi. Ne kuže da ovaj Zakon najviše udara sirotinju . .pici wrote:ima poseban zakon o drzavnim sluzbenicima, koji je abuzenze i ne misle ga dirat dok se bagra ne zdogovori, najlakse je po obicaju udarat na sirotinju, svakako su navikli da nemaju pa i ako im uzmes nije neki belaj...ZOR ce se primjenjivat selektivno tj kako kome odgovara, sad gazde mogu da rade sta hoce i to po zakonu... glasali ste eto vam gaAll Apologies wrote:Jucer cujem da se ZOR ne odnosi na opcinu i opcinske sluzbenike te da ce poslodavci moci da osiguraju radnika na minimalac u iznosu od 80 KM.
Budžetlija može ucijeniti. Ako išta pipneš, tužba po starom kolektivnom ide do kraja.Novalić je napomenuo da je to oko milijardu.Znači, vrlo vjerovatno je da se neće ništa po tom pitanju desiti. Ovi će odustati od tužbe, a Novalić ih neće dirati. Ne diraj me, ne diram te. Svaka institucija, preduzeće imaju članove u sindikatu koji su pravnici, inženjeri . . .i nisu glupi i znaju se postaviti i pregovarati. Živi bili pa vidjeli jer 3 mjeseca nije daleko. Najviše je radnika koji nemaju sindikat i on je sam za sebe i najviše će se uticati na tu populaciju . .ultima_palabra wrote:Taj zakon ne tretira istu tematiku kao ZOR. Zakoni su opšti akti, ono što je budžetlije zaboljelo je ograničenje trajanja kolektivnih ugovora.colt wrote:A pojedinci se zaletili, misleći da se ovo i na njih odnosi. Ne kuže da ovaj Zakon najviše udara sirotinju . .pici wrote:
ima poseban zakon o drzavnim sluzbenicima, koji je abuzenze i ne misle ga dirat dok se bagra ne zdogovori, najlakse je po obicaju udarat na sirotinju, svakako su navikli da nemaju pa i ako im uzmes nije neki belaj...ZOR ce se primjenjivat selektivno tj kako kome odgovara, sad gazde mogu da rade sta hoce i to po zakonu... glasali ste eto vam ga
Sad će vlada imati pravo smanjiti im plate, topli obrok, regres, prijevoz, dnevnice, a budžetlije neće imati mogućnost da ih tuže zbog toga.
Pa svi su išli do kraja, iscijedili i zadnju paru koju su mogli, bagra je to... samo što sad i vlada ima aduta za pregovaranje i ucjenjivanje.colt wrote:Budžetlija može ucijeniti. Ako išta pipneš, tužba po starom kolektivnom ide do kraja.Novalić je napomenuo da je to oko milijardu.Znači, vrlo vjerovatno je da se neće ništa po tom pitanju desiti. Ovi će odustati od tužbe, a Novalić ih neće dirati. Ne diraj me, ne diram te. Svaka institucija, preduzeće imaju članove u sindikatu koji su pravnici, inženjeri . . .i nisu glupi i znaju se postaviti i pregovarati. Živi bili pa vidjeli jer 3 mjeseca nije daleko. Najviše je radnika koji nemaju sindikat i on je sam za sebe i najviše će se uticati na tu populaciju . .ultima_palabra wrote: Taj zakon ne tretira istu tematiku kao ZOR. Zakoni su opšti akti, ono što je budžetlije zaboljelo je ograničenje trajanja kolektivnih ugovora.
Sad će vlada imati pravo smanjiti im plate, topli obrok, regres, prijevoz, dnevnice, a budžetlije neće imati mogućnost da ih tuže zbog toga.
Nisu svi. Recimo EPBIH nije nikako tužila, a kako kažu duguju im preko 200 miliona (podatak sa Klixa). Mogli bi i oni tužiti. Recimo!!!ultima_palabra wrote:Pa svi su išli do kraja, iscijedili i zadnju paru koju su mogli, bagra je to... samo što sad i vlada ima aduta za pregovaranje i ucjenjivanje.colt wrote:Budžetlija može ucijeniti. Ako išta pipneš, tužba po starom kolektivnom ide do kraja.Novalić je napomenuo da je to oko milijardu.Znači, vrlo vjerovatno je da se neće ništa po tom pitanju desiti. Ovi će odustati od tužbe, a Novalić ih neće dirati. Ne diraj me, ne diram te. Svaka institucija, preduzeće imaju članove u sindikatu koji su pravnici, inženjeri . . .i nisu glupi i znaju se postaviti i pregovarati. Živi bili pa vidjeli jer 3 mjeseca nije daleko. Najviše je radnika koji nemaju sindikat i on je sam za sebe i najviše će se uticati na tu populaciju . .ultima_palabra wrote: Taj zakon ne tretira istu tematiku kao ZOR. Zakoni su opšti akti, ono što je budžetlije zaboljelo je ograničenje trajanja kolektivnih ugovora.